فهرست مطالب

نشریه مدیریت ورزشی
پیاپی 8 (بهار 1390)

  • بهای روی جلد: 5,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1390/04/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • صدیقه حیدری نژاد، مهدی مرادی پور صفحه 5
    هدف از این تحقیق، بررسی رابطه بین دلبستگی شغلی دبیران تربیت بدنی و جو سازمانی مدارس مقطع متوسطه شهر اهواز بود. به این منظور 146 دبیر تربیت بدنی مرد و زن شهر اهواز به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته شدند. روش تحقیق از نوع توصیفی همبستگی و به شکل میدانی انجام شد. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه محقق ساخته جهت بررسی برخی از ویژگی های فردی آزمودنی ها، پرسشنامه استاندارد دلبستگی شغلی ادواردز و کیلپاتریک (1984) و پرسشنامه استاندارد جو سازمانی سوسمان و دیپ (1989) بود. پایایی پرسشنامه ها از طریق ضریب آلفا کرونباخ به ترتیب 74/0 و 83/0 و روایی سازه پرسشنامه ها از طریق بارتلت تست به ترتیب 75/0 و 78/0 محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. آزمون فرضیه های تحقیق در سطح 05/0 P< انجام شد. یافته های تحقیق نشان داد میانگین دلبستگی شغلی دبیران مرد و زن شهر اهواز تقریبا یکسان است (55/52 در مقابل 96/52). میانگین جو سازمانی مدارس پسرانه اندکی کمتر از میانگین جو سازمانی مدارس دخترانه است (94/57 در مقابل 32/60). بین دلبستگی شغلی دبیران تربیت بدنی و جو سازمانی مدارس متوسطه رابطه مثبت معنی دار وجود دارد (45/0=r، 001/0=P). بین دلبستگی شغلی دبیران مرد و زن تفاوت معنی دار وجود ندارد (348/0-=t، 729/0=P). بین جو سازمانی مدارس پسرانه و دخترانه (19/1-=t، 236/0=P) و بین دلبستگی شغلی دبیران (68/1=t، 17=P) در نواحی چهارگانه آموزش و پرورش شهر اهواز تفاوت معنی دار (45/0=F، 71/0 = P) مشاهده نشد. براساس نتایج تحقیق به مدیران و مسئولان آموزش و پرورش توصیه می شود از طریق فراهم کردن جو سازمانی مطلوب و مناسب در مدارس موجب دلبستگی شغلی و افزایش کارآیی و اثربخشی دبیران شوند.
    کلیدواژگان: دلبستگی شغلی، دبیران تربیت بدنی، جو سازمانی
  • مهدی مرادی، عبدالحمید احمدی، حبیب هنری، علیرضا احمدی، ستار مرادی صفحه 23
    هدف از تحقیق حاضر، شناسایی و ارائه وضعیت مطلوب «نظام مدیریت رسانه های ورزشی کشور» بر مبنای دیدگاه جمعی از صاحبنظران درجه اول رسانه ای و ورزشی کشور است. برای دسترسی به نظریه ای مطلوب از دیدگاه متخصصان مذکور از روش کیو (Q) استفاده شد. پرسشنامه ای محقق ساخته شامل 60 سوال و براساس طیف لیکرت هفت ارزشی طراحی و روایی آن توسط متخصصان و استادان دانشگاه ها تایید شد. جامعه آماری شامل صاحبنظران علوم ارتباطات و تربیت بدنی و حجم نمونه 20 نفر است. نمونه گیری به صورت غیرتصادفی و هدفمند انجام گرفت. در این پژوهش از آمار توصیفی برای توصیف وضعیت پاسخ-دهندگان و در بخش آمار استنباطی از آزمون های پیرسون و تحلیل عاملی برای همبستگی بین پاسخگویان استفاده شد. براساس نتایج به دست آمده و مشابهت پاسخ ها، پاسخگویان به دو گروه 12 رسانه ای و 8 (ورزشی) نفری تقسیم شد. مقایسه دیدگاه های این دو گروه متخصص براساس نمره های استاندارد «z» نشان می دهد که دو گروه از مجموع 60 گویه تحقیق با 50 گویه موافق (توافق مثبت و منفی) بودند. در نهایت نتایج تحقیق نشان داد که دیدگاه های نظام مدیریت رسانه خدمت محور به-عنوان مطلوب ترین نظام مدیریت رسانه های ورزشی مورد پذیرش قرار گرفت.
    کلیدواژگان: رسانه بازارمحور، متخصص ورزش، رسانه خدمت محور، _ رسان? قدرت محور، متخصص رسانه
  • ابوالفضل فراهانی، قاسم عجم، نسرین عزیزیان کهن، سارا سراج صفحه 41
    هدف از این تحقیق، بررسی ارتباط بین عوامل روانشناختی توانمندسازی (احساس معنی دار بودن، شایستگی، خودتعیینی، تاثیر و اعتماد) و کارآفرینی سازمانی کارکنان اداره کل تربیت بدنی استان خراسان رضوی است. به این منظور، 61 نفر از کارکنان اداره کل تربیت بدنی استان خراسان رضوی به عنوان نمونه انتخاب شدند. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بود که به منظور جمع آوری اطلاعات لازم در مورد عوامل روانشناختی توانمندسازی از پرسشنامه 18 سوالی سنجش توانمندی روانشناختی اسپریتزر و برای سنجش کارآفرینی سازمانی از پرسشنامه صمد آقایی استفاده شد. به منظور بررسی ارتباط عوامل روانشناختی توانمندسازی و کارآفرینی سازمانی، از آزمون آماری ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. محاسبات آماری از طریق نرم افزار SPSS نسخه 5/1 انجام گرفت. نتایج نشان داد بین چهار عامل کلیدی روانشناختی توانمندسازی شامل: احساس معنی داری بودن، احساس خودتعیینی، احساس تاثیر و احساس اعتماد، با کارآفرینی سازمانی رابطه ستقیم و معنی داری وجود دارد (05/0 >P)، اما بین احساس شایستگی و کارآفرینی سازمانی رابطه معنی داری وجود ندارد (05/0>P).
    کلیدواژگان: روانشناختی توانمندسازی (احساس معنی دار بودن، کارکنان، _ سازمان، تاثیر و اعتماد)، کارآفرینی سازمانی، خودتعیینی، شایستگی
  • جبار سیف پناهی شعبانی، محمود گودرزی، مهرزاد حمیدی، امین خطیبی صفحه 57
    هدف از تحقیق حاضر، طراحی و تدوین راهبرد توسعه ورزش قهرمانی استان کردستان بود. روش تحقیق، توصیفی و از نوع مطالعات موردی بود. جامعه آماری تحقیق استادان تربیت بدنی استان، مدیران ادارات تربیت بدنی و معاونان مدیرکل استان، مربیان تحصیلکرده و دانشجویان کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی استان بودند. نمونه آماری تحقیق، 32 نفر بودند که به علت محدود بودن جامعه آماری، به صورت کل شمار انتخاب شده بودند. برای جمع آوری اطلاعات از منابع کتابخانه ای و مرور ادبیات و پیشینه تحقیق، مصاحبه و پرسشنامه های باز و بسته استفاده شد. پس از تهیه پرسشنامه بسته به منظور چارچوب و راهنمای پژوهش روایی آن توسط استادان و متخصصان مربوطه و پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ و با ضریب 88/0 تایید شد. برای تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق از آزمون فریدمن و بحث و تبادل نظر گروهی استفاده شد. باتوجه به نمره نهایی ماتریس ارزیابی عوامل داخلی (29/2) و ماتریس ارزیابی عوامل خارجی (44/2)، مشخص شد که جایگاه راهبردی ورزشی قهرمانی استان کردستان در منطقه WT قرار دارد. در انتها با توجه به یافته های تحقیق و به ویژه در نظر گرفتن جایگاه راهبردی استان و بحث و تبادل نظر گروهی با خبرگان و مسئولان استان، راهبردهای لازم برای توسعه ورزش قهرمانی استان تدوین شد.
    کلیدواژگان: ورزش قهرمانی، راهبرد، تجزیه و تحلیل سوات
  • غلامرضا شعبانی بهار، نصرالله عرفانی، علی پارساجو صفحه 75
    هدف از این تحقیق، تعیین رابطه بین سبک رهبری و هوش هیجانی در بین مربیان تیم های ورزشی گروهی شرکت کننده در نهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان پسر دانشگاه های سراسر کشور است. از میان کل مربیان، بر اساس جدول کرجسای و مورگان (1970) (1)، 56 نفر به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند و پرسشنامه های سبک رهبری لوتانز (1985)(2) و هوش هیجانی بار - اون (1997)(3) را تکمیل کردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس یکطرفه استفاده شد. یافته ها نشان دادند که سبک رهبری بیشتر مربیان، وظیفه گرایی است. بین سبک رهبری انسان گرایی و هوش هیجانی، همبستگی مستقیم معنی داری مشاهده شد (05/0، P< 296/0r=). بین سابقه مربی گری با سبک رهبری انسان گرایی (05/0، P< 353/0r=) و سن مربیان با سبک رهبری انسان گرایی (05/0، P< 318/0r=) نیز همبستگی مستقیم معنی داری وجود دارد. یافته های تحقیق نشان دهنده سوق سبک رهبری مربیان، به سمت انسان گرایی با افزایش هوش هیجانی، سن و سابقه مربیگری آنان است.
    کلیدواژگان: مربیان تیم های ورزشی، _ وظیفه گرایی، انسان گرایی
  • بیستون عزیزی، مجید جلالی فراهانی، محمد خبیری صفحه 93
    هدف از این تحقیق، بررسی نگرش دانشجویان ساکن در خوابگاه های دانشگاه تهران به ورزش همگانی بود که با استفاده از روش توصیفی از نوع پیمایشی انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق، کلیه دانشجویان (7439 نفر) ساکن در مجتمع های خوابگاهی کوی دانشگاه تهران بودند که از میان آنها 370 نفر براساس جدول مورگان به صورت تصادفی – طبقه ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. روایی این پرسشنامه را 10 نفر از استادان صاحب نظر مدیریت ورزشی تایید کردند و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ 82/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی (جدول، نمودار و درصد فراوانی) استفاده شد. نتایج نشان داد که 1/73 درصد کل دانشجویان در فعالیت های ورزش همگانی مشارکت و 9/26 درصد نیز در هیچ گونه فعالیت ورزشی مشارکت نمی کنند. موانع و محدودیت های مشارکت دانشجویان به ترتیب مشغله زیاد، پرداختن به مسائل دیگر، تنبلی و بی حوصلگی بود. عوامل تشویق و ترغیب دانشجویان به ترتیب اولویت شامل تناسب اندام، کسب نشاط و لذت و حفظ تندرستی بود. 82 درصد دانشجویان در حد زیاد از عوامل مثبت ورزش همگانی بر جسم و روان آگاهی داشتند. 2/53 درصد آنها در حد متوسط و 7/32 درصد در حد زیاد از فعالیت های ورزش همگانی خوابگاه رضایت داشتند. 2/5 دانشجویان در اوقات فراغت به نسبت خیلی زیاد، 7/49 درصد در حد زیاد و 1/45 درصد در حد کم به فعالیت های ورزش همگانی می پرداختند.
    کلیدواژگان: خوابگاه کوی دانشگاه تهران، _ دانشجو، ورزش همگانی
  • مرتضی رضایی صوفی، ابوالفضل فراهانی، حسن اسدی، علی اکبر خاصه، رحیم رمضانی نژاد صفحه 107
    این پژوهش با هدف تحلیل کیفی تولیدات علمی حوزه تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران در مجلات نمایه شده در پایگاه اطلاعاتی آی.اس.آی انجام شد. موضوع این تحقیق بررسی تولیدات علمی ایران در حوزه علوم ورزشی در تربیت بدنی از نظر میزان همکاری محققان با دانشگاه های داخلی و همچنین در سطح بین المللی، الگوی انتشاراتی نویسندگان، محور موضوعات، مشخص کردن گرایش و زیرشاخه های موجود در این رشته است. در تحقیق حاضر از روش کتاب سنجی استفاده شده است. داده های پژوهش از طریق پایگاه اطلاعاتی Web of science از زیرمجموعه های ISI گردآوری شده اند. یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که در سی سال (2009 – 1980)، تنها 128 مدرک از یاران به پایگاه اطلاعاتی فوق راه یافته است. همچنین 484 مولف در تولید این آثار مشارکت داشته اند که 344 نفر از آنان ایرانی و 140 نفر خارجی بوده اند. بیشترین تحقیقات به گرایش فیزیولوژی ورزش و زیرشاخه سیستم های انرژی تعلق دارد. گرایش های رفتار حرکتی و مدیریت و برنامه-ریزی در تربیت بدنی در رتبه های بعدی قرار دارند و در مجموع تولیدات رشته تربیت بدنی و ورزش ایرانیان، رشته های ورزشی فوتبال، کشتی و کوهنوردی بیشتر از دیگر رشته های ورزشی مورد بررسی علمی قرار گرفته اند. در بحث الگوی نویسندگی الگوی چهار مولف، سه مولف و دو مولف به ترتیب بیشترین درصد تولیدات علمی را به خود اختصاص داده است. آزمون آماری کای دو پیرسون نشان داد عامل همکاری علمی تاثیر بسزایی در متوسط تعداد استنادها دارد.
    کلیدواژگان: پایگاه اطلاعاتی آی، اس، آی (ISI)، _ مشارکت علمی، الگوی نویسندگی، تولیدات علمی، ایران، تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • محمدرضا مرادی، مهرزاد حمیدی، سید نصرالله سجادی، اکرم جعفری، جواد مرادی چالشتری صفحه 125
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی رابطه سبک های رهبری تحول آفرین - تبادلی و رفتار شهروندی سازمانی در سازمان تربیت بدنی است و اینکه به طور ویژه کدامیک از ابعاد این سبک ها رفتارهای شهروندی سازمانی کارکنان را افزایش می دهد. جامعه آماری پژوهش کلیه (273 نفر) کارشناسان ستاد مرکزی سازمان تربیت بدنی بودند که پس از توزیع پرسشنامه بین آنها، 220 پرسشنامه قابل استفاده بود که همین تعداد به عنوان نمونه پژوهش در نظر گرفته شد. برای جمع آوری داده ها، پس از بررسی روایی و پایایی، از پرسشنامه های چندبعدی رهبری (باس و آولیو، 2000) و رفتار شهروندی سازمانی (پادساکف و همکاران، 1990)، استفاده شد. نتایج حاکی از متوسط بودن میزان رهبری تحول آفرین مدیران و رفتار شهروندی سازمانی کارشناسان سازمان تربیت بدنی بود. همچنین ضریب همبستگی نشان داد که سبک های رهبری تحول آفرین - تبادلی رابطه معنی داری با رفتار شهروندی سازمانی دارند. تحلیل رگرسیون چندگانه نیز نشان داد رهبری تحول آفرین پیش بینی کننده قوی تری برای رفتار شهروندی سازمانی است. مدلسازی معادلات ساختاری نشان داد که رهبری تحول آفرین تاثیر بیشتری بر رفتار شهروندی سازمانی کارکنان دارد. با توجه به اینکه رهبری تحول آفرین پیش بینی کننده قوی تری برای رفتار شهروندی سازمانی است، بهتر است مدیران سازمان تربیت بدنی از این شیوه رهبری استفاده کنند.
    کلیدواژگان: سازمان تربیت بدنی، _ رفتار شهروندی سازمانی، رهبری تبادلی، رهبری تحول آفرین
  • محمدحسین انصاری، حبیب هنری، صدیقه صاحبی صفحه 151
    هدف از این تحقیق، سنجش و مقایسه فرسودگی شغلی در استادان تربیت بدنی و علوم ورزشی و استادان دیگر رشته هاست. جامعه آماری شامل اعضای هیات علمی دانشکده های علوم انسانی دانشگاه های تهران،شهید بهشتی و علامه طباطبایی است. تعداد نمونه ها 65 نفر است که به روش نمونه گیری طبقه ای - تصادفی انتخاب شدند. ابزار تحقیق، پرسشنامه سنجش فرسودگی شغلی «ماسلاچ» است که روایی آن به تایید متخصصان امر رسیده و نتایج آلفای کرونباخ برای تعیین پایایی ضریب پایایی (81/0) را نشان می دهد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و آزمون های t مستقل،K-S، رگرسیون خطی و یومن ویتنی استفاده شد. براساس نتایج فرسودگی شغلی در بین استادان تربیت بدنی پایین و در بین استادان غیرتربیت بدنی متوسط است و ارتباط معناداری بین فرسودگی شغلی این دو گروه دیده می شود. درضمن بین جنس و سابقه با فرسودگی شغلی ارتباطی دیده نشد، ولی سن و فرسودگی با هم رابطه معناداری دارند.
    کلیدواژگان: فشار کاری، فرسودگی شغلی، استرس شغلی
|
  • Sedighe Heidari, Mehdi Moradi Page 5
    The purpose of this research was to investigate the relationship between job involvement and organizational climate in physical education teachers in high schools of Ahvaz city. The statistical population consisted of all male and female physical education teachers in the city of Ahvaz who were selected as the sample of this study (N=n=146). Methodology of this field study was descriptive – correlation. A research-made demographic questionnaire, the standard job involvement questionnaire of Edwards and Kilpatrick and standard organizational climate questionnaire of Sussman and Deep were used to gather the data. The questionnaire reliabilities were determined as 0.74 and 0.83 respectively using Cronbach’s alpha. Descriptive and inferential statistics were used to analyze the data (p<0.05). Descriptive findings showed that mean job involvement in both male and female teachers was the same (52.55 vs 52.96). Mean climate of boys’ high schools was lower than that of girls’ high schools (57.94 vs 60.32). There was a positive significant relationship between job involvement and organizational climate in teachers (r=0.45, P=0.001). There was no significant difference between organizational climate (P=0.236, t=-1.19) and job involvement (t=1.68, P= 0.17) in four educational districts in the city of Ahvaz (P=0.71, t=0.45). There was no significant difference in job involvement between male and female teachers (t=0.348, P=0.729). Finally, there was no significant relationship between job involvement and subject's demographic characteristics such as age, gender, marital status, employment status and years of service. It is suggested that principals of high schools enhance job involvement in teachers through preparing a fair and optimal climate.
  • M. Moradi, A. Ahmadi, H. Honari, A. Ahmadi, S. Moradi Page 23
    The aim of the present research was to identity and to present the optimum state of Iran sport media management from the viewpoints of top media and sport specialists. To achieve an optimum theory, Q method was used. A researcher-made questionnaire consisting of 60 questions was designed using the 7-point Likert scale and its validity was confirmed by specialists and university professors. Statistical population included specialists of communication and physical education fields. The sample was not randomly selected (n=20). In the present research, descriptive statistics were used to describe respondents’ state and Pearson test and factor analysis were used to find correlations among respondents. Based on the results and similarity of answers, respondents were divided into two groups: media (n=12) and sport (n=8). The comparison of the opinions of the two groups based on the Z standard scores showed that two groups from the total 60 questions of this research were in agreement with 50 questions (positive and negative agreement). Finally, the results of the research showed that the viewpoint of service – oriented media management was accepted as the most optimum sport media management system.
  • A. Farahani, Gh Ajam, N. Azizian, S. Seraj Page 41
    The aim of this study was to investigate the relationship between the psychological empowerment factors (meaningfulness, competency, self-determination, impact and trust) and organizational entrepreneurship in staff of physical education general administration department of Khorasan Razavi. For this purpose, 61 staff members were selected as the sample of this study. The study was descriptive correlation. Spreitzer psychological empowerment questionnaire (consisting of 18 questions) was used to collect the data of psychological empowerment factors and Samad Aghaee questionnaire was used to collect the data of organizational entrepreneurship. Pearson correlation coefficient was used to investigate the relationship between the psychological empowerment factors and organizational entrepreneurship. Also, SPSS (version 1.5) was used to analyze the data. The results showed a direct significant relationship between four psychological factors (meaningfulness, competency, self-determination, impact and trust) and organizational entrepreneurship (p<0.05). There was no significant relationship between competency and organizational entrepreneurship (p<0.05).
  • J. Seif, M. Goudarzi, M. Hamidi, A. Khatibi Page 57
    The purpose of this research was to design and codify the development strategy of championship sports in Kurdistan province. The statistical population consisted of physical education professors, managers of physical education departments and the deputies of the director general of the province, educated coaches and M.S. students. The statistical sample consisted of 32 subjects which equaled the statistical population. To collect the data, library resources, literature and background review, interviews and open as well as closed questionnaires were used. The validity of the closed questionnaire (a researcher-made questionnaire) was approved by the professors and the reliability by Cronbach's alpha (a= 0.88). Friedman test and group discussion were used to analyze the data. The most important strengths, weaknesses, opportunities and threats in championship sports were identified and ranked in the existing and desirable situations. The most important ones were selected via group discussion and the gap between the existing situation and the desired situation was identified. The evaluation matrix of internal factors (2.29) and external factors (2.44) showed that the strategic position of the province is in WT region. Finally, regarding the research findings, specifically the strategic status of the province, necessary strategies for the championship sports in the province were developed by group discussion.
  • Gh Bahar, N. Erfani, A. Parsajoo Page 75
    The present study aimed at investigating the relationship between leadership styles and emotional intelligence of the group sport team coaches participating in the ninth Sport Olympiad for male university students in IRAN. 56 coaches were randomly selected based on Krejcie and Morgan table as the statistical sample. For collecting the data, Luthans (1985) leadership style inventory and Bar-On (1997) emotional intelligence inventory were used. For the analysis of the data, correlation coefficient of Pearson and one-way ANOVA analysis were used.The results of the present study indicated a significant direct correlation between people¬-oriented leadership style and emotional intelligence (r = 0.296, P < 0.05). The results also indicated a significant direct correlation between coaches’ coaching career and coaches’ age with people-oriented leadership style (r= 0.353,P>0.05), (r=0.381, P>0.05). It can be concluded that as coaches’ emotional intelligence, age and career increase, they tend more towards people-oriented leadership style.
  • B. Azizi, M. Jalali, M. Khabiri Page 93
    The purpose of this research was to survey the attitudes of students living in University of Tehran dormitories towards sport for all. The method of the research was descriptive. Population consisted of all students who lived in University of Tehran dormitories (n=7439) out of which 370 subjects were selected by Morgan table. A researcher-made questionnaire was used to collect the data; the validity was approved by 10 professional sport management professors and the reliability by Chronbach's alpha coefficient (a=0.82). Descriptive statistics were used to analyze the data. The results showed that 73.1% of all students participated in sport for all and 29.6% did not participate in any sport activity. Barriers to participate in sport for all were as follows: being busy, the importance of other issues, laziness and bore. Motivations to participate in sport for all were body fitness, joy, happiness and well-being. 82% of students were aware of the positive effects of sport for all on mind and body and 6% believed that sport for all did not have any effect on their well-being. 53.2% were moderately satisfied with sport for all in the dormitories and 32.7% were highly satisfied with these activities. 5.2% extremely, 49.7% highly and 45.1% at a low level participated in sport for all.
  • M. Rezaee, A. Farahani, H. Asadi, A. Khaase, R. Ramezani Page 107
    The aim of this study was to qualitatively analyze Iran scientific products of physical education and sport sciences in ISI journals. It investigated Iran scientific products in physical education and sport sciences based on a range of topics including researcher's collaboration with domestic universities and at the international level, the publication pattern of authors, subjects and the specification of the subgroups and branches. The method of bibliography was used in this study and research data were collected from Web of Science database which is one of the branches of ISI. The findings showed that only 128 documents have been entered in the above mentioned database from Iran within 30 years (1980-2009). Most researches belonged to sport physiology and the branch of energy systems. Moreover, the factor of collaboration had an important effect on the average number of documents.
  • M. Moradi, M. Hamidi, N. Sajjadi, A. Jafari, J. Moradi Page 125
    The purpose of this study was to determine the relationship between transformational\ transactional leadership styles and organizational citizenship behavior in Physical Education Organization of Iran and which dimensions of these styles enhanced organizational citizenship behaviors of employees. The population of this study consisted of 273 employees of Physical Education Organization; 220 employees completed the questionnaire who consisted the sample of the study. The employees were required to complete Multifactor Leadership Questionnaire (Bass & Avolio 2000) and Organizational Citizenship Behavior Scale (Podsakoff et al. 1990). The validity and reliability coefficients of the questionnaires were calculated. The findings indicated that transformational leadership style and organizational citizenship behavior were moderate. There was a significant relationship between transformational\ transactional leadership styles and organizational citizenship behavior. Multiple regression analysis indicated that transformational leadership style was a stronger predictor of organizational citizenship behavior. Structural Equation Modeling (SEM) indicated that transformational leadership style had more effect on organizational citizenship behavior. It is recommended that managers use transformational leadership style.
  • M. Ansari, H. Honari, S. Sahebi Page 151
    The aim of the present survey was to investigate and compare job burnout between professors of physical education and other fields of study. This survey used a discursive comparative approach. The statistical population consisted of professors from human sciences faculties in universities of Tehran, Shahid Beheshti and Allameh Tabataba’i. 65 professors were selected as the sample using stratified random sampling. Maslach job burnout evaluation questionnaire was used; its validity was determined by experts and the reliability by Cronbach’s alpha coefficient (?=0.81). SPSS analysis and independent t test, K-S, linear regression and U-Mann Whitney test were used to analyze the data. The results showed that burnout was low in physical education professors while it was moderate in other professors. There was a significant relationship between job burnout of the two groups. No significant relationship was found between job burnout and gender, neither between job burnout and career. However, a significant relationship was observed between age and job burnout.