فهرست مطالب

دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی - سال ششم شماره 3 (پاییز 1390)

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال ششم شماره 3 (پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رامین اکبری، رضا غفار ثمر، غلامرضا کیانی، احمدرضا اقتصادی * صفحه 1
    مقدمه

    پرسش نامه فرسودگی شغلی ماسلاچ (Maslach Burnout Inventory) متداول ترین ابزار سنجش فرسودگی شغلی در میان افراد مختلف با سوابق شغلی و حرفه ای متفاوت است. نسخه آموزشگران این پرسش نامه به طور خاص برای بررسی فرسودگی شغلی در میان کسانی که در امر آموزش و یاددهی دخیل هستند طراحی شده است.

    مواد و روش ها

    پرسش نامه فرسودگی ماسلاچ به زبان های مختلفی ترجمه شده است و ساختار عاملی آن در مطالعات متفاوتی مورد بررسی قرار گرفته است. در این مطالعه، ساختار عاملی نسخه فارسی MBI با استفاده از روش های تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی در میان 570 معلم زبان انگلیسی مورد بررسی قرار گرفته است.

    نتایج

    یافته های پژوهش نشان دهنده صحت مدل سه عاملی که در اصل توسط ماسلاچ و جکسون ارائه شده درمورد نسخه فارسی پرسش نامه فرسودگی شغلی می باشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده، پرسش نامه فارسی فرسودگی شغلی قابلیت استفاده در تحقیقات فرسودگی شغلی با افرادی ایرانی فارسی زبان را دارد.

    کلیدواژگان: پرسش نامه فرسودگی شغلی، اعتبار عاملی، تحلیل عاملی اکتشافی، تحلیل عاملی تاییدی
  • فاطمه رضایی، محمدباقر کجباف، نجمه وکیلی زارچ، فهیمه دهقانی صفحه 9
    مقدمه
    درمان های روانشناختی می توانند سهم بسزایی در بهبود سلامت عمومی بیماران مبتلا به آسم داشته باشند. هدف ازآنجام این پژوهش، بررسی اثر بخشی درمان شناختی- رفتاری مدیریت استرس، به شیوه ی گروهی بر سلامت عمومی بیماران مبتلا به آسم است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مداخله ای، 24 بیمار زن مبتلا به آسم انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و شاهد تخصیص داده شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه «سلامت عمومی- 28» استفاده شد که در پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری، توسط افراد تکمیل گردید. درمان شناختی- رفتاری مدیریت استرس، طی 8 جلسه بر روی گروه مداخله انجام گرفت و گروه شاهد ضمن دریافت درمان های متداول پزشکی، جهت درمان روانشناختی در لیست انتظار قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    نتایج
    یافته های به دست آمده نشان داد که میانگین نمرات سلامت روان در گروه مداخله (پیش آزمون= 8/37، پس آزمون= 3/30 و پیگیری= 7/35) کاهش معناداری در مراحل پس آزمون و پیگیری نسبت به گروه شاهد (پیش آزمون= 2/38 پس آزمون= 9/39 و پیگیری= 7/41) داشته است (0001/0=P).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر حاکی از اثربخشی درمان شناختی- رفتاری مدیریت استرس بر بهبود سلامت عمومی بیماران زن مبتلا به آسم است. با توجه به کاهش سلامت روان در بیماران مبتلا به آسم و موثربودن مداخله روانی لزوم توجه جدی به درمان های روان شناختی در این گروه بیماران ضروری می نماید.
    کلیدواژگان: آسم، سلامت عمومی، درمان شناختی، رفتاری مدیریت استرس
  • فروزان آتش زاده شوریده، طاهره اشک تراب صفحه 16
    مقدمه
    فرآیند پرستاری، روشی سیستماتیک و پویا است که کاربرد آن به ارتقاء کیفی مراقبت از بیمار کمک می کند. مروری بر ادبیات نشان می دهد اجرای فرآیند پرستاری نه تنها در ایران بلکه، در بسیاری از کشورهای جهان با چالش های بسیاری روبه رو است. به کارگیری فرآیند پرستاری مستلزم درک عوامل موثر بر اجرای آن از دیدگاه پرستاران و چگونگی تاثیر آن است. هدف از این مطالعه کشف عوامل موثر بر اجرای فرآیند پرستاری توسط پرستاران است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کیفی، از رویکرد نظریه پایه برای کشف دیدگاه پرستاران درمورد اجرای فرآیند پرستاری استفاده شد. به این منظور 18 پرستار بالینی، 12 مربی پرستاری و 6 مدیر پرستاری در مصاحبه های نیمه ساختار یافته شرکت نمودند و داده ها به طور هم زمان از طریق مقایسه مداوم تحلیل شد.
    نتایج
    عامل فردی- مدیریتی به عنوان متغیر اصلی این پژوهش نمایان شد. این عامل بدین معناست که باید مجموعه ای از عوامل فردی و مدیریتی مهیا گردند تا به پرستاران در به کارگیری فرآیند پرستاری به منظور ارتقاء کیفیت مراقبت ها کمک کنند. این متغیر شامل دو کد محوری فردی و مدیریتی است. در سطح فردی سه طبقه (آگاهی، نگرش و مهارت) و در سطح مدیریتی پنج طبقه (نظارت، نیروی انسانی کافی، تشویق و تنبیه، ابزار و شرایط مناسب و مشارکت گروهی) انتزاع گردید.
    نتیجه گیری
    عوامل موثر بر اجرای فرآیند پرستاری توسط پرستاران متنوع و پیچیده بوده و مربوط به عوامل فردی و مدیریتی است. بنابراین، مدیران پرستاری و مسئولین آموزش پرستاری باید تلاش کنند تا موانع موجود را رفع نموده و تسهیلاتی را به منظور ارتقای اجرای فرآیند پرستاری و افزایش ارائه خدمات با کیفیت مبتنی بر فرآیند پرستاری فراهم نمایند.
    کلیدواژگان: پرستار، فرآیند پرستاری، نظریه پایه، پژوهش کیفی
  • زهرا متقی، خدیجه میرزایی نجم آبادی صفحه 24
    مقدمه
    استفاده از IUD یکی از رایج ترین روش های ضد بارداری در سراسر دنیا است. طبق آمار ارائه شده در نظام نوین ادغام یافته مدیریت و ارزشیابی تحقیقات ملی ایران IMES (The Integrated Monitoring Evaluation System)، استفاده از IUD در ایران 9/11% بوده است، ولی این رقم در خمین 4% می باشد که در مقایسه با آمار کشوری بسیار کم است. هدف ازآنجام این مطالعه تبیین دیدگاه و عقاید زنان شهرستان خمین درمورد موانع استفاده از IUD به عنوان روش پیشگیری از بارداری می باشد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه کیفی به صورت بحث گروه های متمرکز است. جمع آوری اطلاعات از زنان سنین 15-49 ساله همسر دار واجد شرایط استفاده از روش های پیشگیری ساکن روستاهای خمین انجام شد. در جلسات یک نفر گرداننده بحث و یک نفر ثبت کننده صحبت های شرکت کنندگان حضور داشت. آنالیز داده ها به روش تحلیل محتوا انجام شد.
    نتایج
    اکثریت شرکت کنندگان تمایل به استفاده از IUD نداشتند. مهم ترین دلایل عدم تمایل آنان عوارضIUD و باورهای غلط بود. دلایل دیگر شامل احساسات (ترس و نگرانی از پروسه صحیح IUD گذاری) و عدم اطلاع از ظاهر و مزایا و معایب آن، تاثیر نظرات دیگران (پرسنل بهداشتی و...) و موانعی از قبیل عدم رضایت همسر بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش تاثیرگذار پرسنل بهداشتی و همسر و هم چنین تاثیر تبحر ماما و پزشک در انتخاب نوع روش پیشگیری از بارداری و از طرفی اطلاعات ضعیف واجدین شرایط تنطیم خانواده درمورد IUD، ضرورت هر چه بیش تر آموزش IUD گذاری صحیح و ارتقای مهارت انجام مشاوره تنظیم خانواده در افراد فوق الذکر و مشارکت دادن مردان در امر تنظیم خانواده کاملا محسوس است.
    کلیدواژگان: دیدگاه، زنان، IUD، کیفی، خمین
  • سارا اشتری، مجید سروری، بیژن مقیمی دهکردی، محمد امین پورحسینقلی، آزاده صفایی، محسن واحدی، اسماء پورحسینقلی، منیژه حبیبی، محمدرضا زالی صفحه 31
    مقدمه
    برآورد شیوع اختلالات عملکردی روده و زیرگروه های آن به طور چشمگیری با تشخیص بیماری ارتباط مستقیم دارد. این بررسی با هدف برآورد شیوع و عوامل خطر اختلالات عملکردی روده در بین جامعه ایرانی طرح ریزی و اجرا شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مطالعات مقطعی می باشد که بر پایه پرسش نامه اعتبار یافته بر اساس معیار RomeIII از اردیبهشت 1385 تا آذر 1386جهت برآورد شیوع علائم و اختلالات گوارشی بر روی 18180 نفر ساکن شهر تهران که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند، انجام شد.
    نتایج
    در مجموع بر اساس معیار RomeIII، 1/1% افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر، 5/1% افراد مبتلا به نفخ عملکردی، 4/2% افراد مبتلا به یبوست عملکردی، 5/5% افراد مبتلا به اختلالات نامشخص عملکردی روده، 4/0 افراد مبتلا به اسهال عملکردی و 9/10% از افراد مورد مطالعه حداقل دارای یکی از اختلالات عملکردی روده بودند. نکته جالب توجه این است که 8/83% از افرادی که سوء هاضمه عملکردی، 6/78% از افرادی که اسهال، 2/77% از افرادی که نفخ، 5/74% از افرادی که یبوست و 9/72% از افرادی که درد شکمی را به صورت خود اظهاری گزارش کرده بودند، دارای اختلالات عملکردی روده بودند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان دهنده شیوع پایین اختلالات عملکردی روده در بین جمعیت شهری استان تهران می باشد. نواقص موجود در معیار RomeIII و مشکلات مربوط به تفسیر و جمع آوری اطلاعات خود می توانند عللی در تخمین کم شیوع اختلالات عملکردی روده باشند. علاوه بر این قابلیت اعتماد به یادآوری علائم در شش ماه گذشته بر اساس RomeIII برای جمعیت مورد مطالعه سوال بر انگیز است.
    کلیدواژگان: اختلالات عملکردی روده، سندرم روده تحریک پذیر، نفح، یبوست، اسهال، III Rome
  • بنفشه مرادمند بدیع، سیداحمد سیدعلی نقی، رضا چمن، مصطفی حسینی، مهرداد حسیبی، بهاره محرمی، معصومه جنتی هریس، مهرناز رسولی نژاد صفحه 40
    مقدمه
    یکی از مشکلات همراه در بیماران مبتلا به HIV ابتلا به انواع هپاتیت C، B در این بیماران می باشد. با توجه به تاثیرات سوء عفونت توام این سه ویروس در بدن و باتوجه به این که تاکنون مطالعات اندکی درمورد فراوانی انواع هپاتیت C، B در مبتلایان به HIV در کشور ما انجام شده است، ما در این مطالعه به بررسی فراوانی عفونت با هپاتیت B (HBV) و C (HCV) در مبتلایان به HIV و عوامل مرتبط با آن پرداختیم.
    مواد و روش ها
    با انجام مطالعه ی مقطعی، فراوانی عفونت توام HCV /HIV/HBV و عوامل مرتبط با آن در 365 بیمار مورد مطالعه قرار گرفت. بیماران در مرکز مشاوره بیماری های رفتاری بیمارستان امام خمینی (ره) طی سال های 88- 83 جهت تعیین فراوانی عفونت توام هپاتیت C، B با HIV مورد بررسی قرار گرفتند. مشخصات دموگرافیک همراه با راه ابتلا، سابقه واکسیناسیون هپاتیت B، مرحله بیماری و اندازه گیری سطح HBs-Ab از پرونده بیماران استخراج گردید.
    نتایج
    در مجموع 3/26% افراد مطالعه عفونت توام HCV/HIV/HBV را داشتند. بیشترین رده سنی افراد با عفونت توام 188 نفر (5/51%) بین 21 تا40 سال بودند. 9/34% افراد با عفونت توام از طریق اعتیاد تزریقی مبتلا شده بودند. 1/30% از افراد با عفونت توام در مرحله ی نهفتگی بیماری بودند. 3/22% از بیماران با عفونت توام سابقه ی واکسیناسیون هپاتیت B را داشتند و 7/30% از افراد با عفونت توام، HBs-Ab مثبت بودند.
    نتیجه گیری
    بر‍ اساس نتایج به دست آمده توصیه می شود که بیماران HIV مثبت واکسن هپاتیت B را دریافت نمایند. هم چنین بر استفاده از رژیم ضدرتروویروسی خیلی فعال (HAART) در موارد عفونت توام برای کاهش اثرات مضر ویروس های هپاتیت بر کبد تاکید می گردد.
    کلیدواژگان: فراوانی، عفونت همزمان، هپاتیت های ویروسی، اچ، ای، وی
  • محمد امیری، غلامرضا محمدی، احمد خسروی، رضا چمن، محسن اعرابی، الهام صادقی، مهرداد کلاته جاری صفحه 44
    مقدمه
    بیمارستان ها در زمان بروز بلایا از اصلی ترین واحدهای ارائه خدمات بهداشتی درمانی بوده که آمادگی و ارائه خدمات به موقع آن ها در کاهش صدمات و مرگ ومیر نقش حیاتی دارد. این مطالعه به منظور تعیین میزان آمادگی بیمارستان های استان سمنان در مقابله با بلایا انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کلیه مدیران ارشد بیمارستان های استان سمنان در سال 1389 به روش سرشماری انتخاب و پرسش نامه ای حاوی 40 سوال درزمینه آگاهی مدیریت از وضعیت بیمارستان و چک لیستی شامل 133 سوال اختصاصی به صورت مصاحبه و مشاهده مستندات تکمیل شد. جهت مقایسه میانگین نمرات در بین گروه ها از آزمون آنالیز واریانس استفاده شد.
    نتایج
    از 10 بیمارستان مورد مطالعه 50% آموزشی- درمانی و مابقی فقط درمانی بودند. میانگین درصد آمادگی بیمارستان ها در حیطه های پشتیبانی خدمات حیاتی 80%، مدیریت حوادث غیرمترقبه در بیمارستان 65%، برنامه ریزی اقدامات بهداشت محیط بیمارستان برای مقابله با بلایا 2/56%، ایمنی تجهیزات و مواد خطرناک 2/64%، کاهش خطرات ساختمانی 8/43%، تخلیه بیمارستان و درمان صحرایی 5/49% و برنامه ریزی آموزشی بیمارستان برای مقابله با بلایا 2/42% بود. بین امتیاز آگاهی مدیر و آمادگی بیمارستان رابطه معناداری مشاهده گردید (001/0=P). در مجموع بیمارستان های استان با میانگین 7/15±4/58 درصد، از سطح آمادگی متوسط در مقابله با بلایا برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    با عنایت به نتایج و اعلام نیاز تمامی مدیران به آموزش درزمینه بلایا، بازآموزی مدیران در کلیه زمینه ها ازجمله بهداشت محیط، کاهش خطرات ساختمانی، تخلیه بیمارستان و درمان صحرایی و برنامه ریزی آموزشی بیمارستان برای مقابله با بلایا ضروری است.
    کلیدواژگان: بلایا، بیمارستان، آمادگی، استان سمنان
  • محمدباقر سهرابی، سیدمجید آقایان، پونه ذوالفقاری، فریده دلمرادی، فریبا عامریان، مجتبی قاسمیان آقمشهدی صفحه 50
    مقدمه
    درد یک تجربه مخرب و صدمه زا است و در خاطر نوزاد دچار درد، باقی می ماند. طیف بررسی های انجام شده طبق این واکنش ها نسبت به محرکات دردناک، بسیار گسترده بوده و لذا شناخت و بررسی آن ها می تواند علاوه بر کمک به نوزادان، تغییراتی را در پروسیجرهای دردناک پزشکی و پرستاری در قبال نوزادان ایجاد نماید. لذا این تحقیق با هدف تعیین نشانه های رفتاری و فیزیولوژیکی درد در نوزادان بستری در بخش نوزادان بیمارستان امام حسین (ع) در سال 87 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی بوده که با بررسی کلیه نوزادان شرایط دار شرکت در مطالعه که در بخش نوزادان بیمارستان امام حسین (ع) در شش ماهه اول سال 87 بستری بودند، صورت گرفت. جهت گردآوری داده ها از چک لیست استاندارد که بر اساس تئوری سیناکیتو تکاملی آلس تهیه شده و ابزار بررسی درد نوزاد استاندارد، ساخته لورنس استفاده شد.
    نتایج
    از 141 نوزاد مورد بررسی 63 نفر (7/44%) مونث و 78 نفر (3/55%) مذکر بودند. میانگین سنی نوزادان 5/6±2/7 روز (با دامنه 1- 17 روز) و میانگین وزن نوزادان 6/258±2/3015 گرم (با دامنه2250- 3950 گرم) بودند. در خصوص علت بستری، نوزادان ایکتر با 78 مورد (3/55%) بالاترین علت بستری بود. تغذیه از شیر مادر در 6/71% نوزادان صورت گرفته و 78% نوزادان حاصل زایمان سزارین بودند. در بین پروسیجرهای پزشکی، خونگیری، در همه موارد انجام شده است. در خصوص نشانه های رفتاری، تغییر حالت چهره با 8/96% بالاترین میزان را داشته و بعد تغییر الگوی تنفسی با 8/94% قرار گرفته است. میانگین امتیاز کسب شده نوزادی 85/1±21/6 امتیاز (با دامنه 2-7) بود. تغییرات ضربان قلب و تنفس با پروسیجرهای انجام شده رابطه معناداری نشان دادند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل می توان به نشانه های رفتاری و فیزیولوژیکی نوزادان برای بررسی درد اعتماد نمود و با تهیه فرم های مناسبت تر بررسی رفتاری درد با نشانه های فیزیولوژیک، کارایی این ابزارها را ارتقاء داد.
    کلیدواژگان: درد، نوزادان، نشانه های رفتاری، پروسیجرهای پزشکی
|
  • Ramin Akbari, Reza Ghaffarsamar, Gholamreza Keyani, Ahmadreza Eghtesadi Page 1
    Introduction

    Maslach Burnout Inventory (MBI) (Maslach & Jackson, 1981) is the most commonly used measure of burnout among people from different backgrounds and professions. The educator survey of MBI is the version designed for studying burnout among those engaged in the teaching profession.

    Methods

    MBI has been translated into various languages and its factor structure has been examined in many studies. This study examined the factorial structure of the Persian version of MBI through exploratory and confirmatory factor analyses among 570 Iranian EFL teachers.

    Results

    The findings of the study confirmed the appropriacy of the original three-factor model as proposed by Maslach and Jackson for the Persian version of the MBI.

    Conclusion

    The results of this study indicate that the Persian version of MBI can be used in burnout research with Persian speaking Iranian participants.

  • Fatemeh Rezaei, Mohammad Bagher Kajbaf, Najme Vakili, Fahime Dehghani Page 9
    Introduction
    Psychological therapy can have significant effects on improving the general health in asthmatic patients. The purpose of this research is to study the effectiveness of cognitive behavioral stress management (CBSM) therapy in general health of asthmatic patients.
    Methods
    In this experimental study, 24 female asthmatic patients were randomly assigned to experimental and control groups. The data was gathered using the Global Health Questionnaire (GHQ-28), completed in pretest, posttest and follow-up stages by the participants. While CBSM therapy was conducted in 8 sessions on the experimental group, the control group received common medical treatments and meanwhile was laid in waiting list for psychological therapy. The obtained data was analyzed with SPSS software, mainly through the analysis of covariance (ANCOVA).
    Results
    The findings showed that mean scores of general health were decreased significantly in post-test and follow-up phases in experiment group (pre-test: 37.83 post-test: 30.33 follow-up: 35.66) compared to control group (pre-test: 38.17 post-test: 39.91 follow-up: 41.66) (P=0.0001).
    Conclusion
    The results of present study demonstrate the effectiveness of cognitive behavioral stress management therapy in the improvement of general health of female asthmatic patients. Due to the decrease of mental health in asthmatic patients and the effectiveness of mental intervention, special attention should be given to psychological treatment in this group of patients.
  • Foroozan Atashzadeh Shourideh, Tahere Ashktorab Page 16
    Introduction
    Nursing process is a systematic and dynamic method that will help to improve the quality of patient care. Reviewing the literature indicates that implementation of nursing process not only in Iran but also in many countries has encountered many challenges. Applying nursing process requires understanding the factors affecting its implementation from the perspective of nurses and understanding the way these factors influence the nursing process. The purpose of this study was to explore the factors that may influence the implementation of nursing process by nurses in Iran.
    Methods
    A grounded theory was used to explore the nurses’ perspectives on implementation of nursing process. 18 clinical nurses, 12 nurse educators and 6 nurse managers participated in semi-structured interviews and data were simultaneously and constantly compared.
    Results
    Personal-managerial factor was found as a core variable in this study. It means that a set of personal and managerial factors should be provided to help nurses apply nursing process to improve quality of nursing care. This variable includes two levels of axial codes: personal level and managerial level. Three categories in personal level code (awareness, attitude and skill) and five categories in managerial level code (supervision, adequate human resources, reinforcement and punishment, appropriate tools and conditions, and cooperation) emerged.
    Conclusion
    Factors which influence the implementation of nursing process by nurses are varied and complex and relate to personal and managerial factors. Therefore, nurse managers and nurse educators should try to remove barriers and provide facilities to promote implementation of nursing process and increase the quality of care based on nursing process.
  • Zahra Motaghi, Khadije Mirzaeinajmabadi Page 24
    Introduction
    IUD is a common contraceptive method in the world. According to statistics reported by the national research of Integrated Monitoring Evaluation System in Iran (IMES), IUD was used by 11.9% contraceptive users in Iran in 2005, but it was only 4% in Khomein, which is very low compared to the national statistics. This study aimed at exploring the viewpoints and beliefs of women in Khomein about barriers to the use of IUD.
    Methods
    This study is a qualitative research based on focus group discussions. Data was collected from married women, eligible for contraceptive use with ages 15-49 years inhabiting villages of Khomein. In focus group discussions, one person moderated the discussion and one person recorded the interviews. Data was analyzed according to the Content Analysis method.
    Results
    Majority of participants did not intend to use IUD. The most important reasons for this were side effects and false beliefs. Other reasons included feelings (fears and anxiety about the fitting of an IUD) and lack of information about IUD and its advantages and disadvantages, influence of other people’s views (care providers, etc) and husband’s dissatisfaction.
    Conclusion
    With regard to the effective role of health care personnel and husbands, and also the significant role of the obstetrician’s and physician’s skill in choosing the appropriate contraception method, and with regard to the poor information of women about IUD, further training on correct IUD insertion and promoting the family planning counseling skills of health care personnel and improving the involvement of men in the family planning process is obviously necessary.
  • Sara Ashtari, Majid Sorouri, Mohammad Amin Pourhoseingholi, Azade Safaei, Mohsen Vehedi, Asma Pourhoseingholi, Manijhe Habibi, Mohammad Reza Zali Page 31
    Introduction
    The estimated prevalence of functional bowel disorders and its subtypes varies enormously depending on the diagnostic criteria employed. This study aimed at estimating the prevalence and risk factors of functional bowel disorders in an Iranian community.
    Methods
    This study was a cross-sectional household survey conducted from May 2006 to December 2007 in Tehran province, including 18,180 participants who were randomly selected and interviewed face-to-face using a validated questionnaire based on Rome III.
    Results
    In general, 1.1% of the participants met the Rome III criteria for Irritable bowel syndrome (IBS), 1.5% for functional bloating (FB), 2.4% for functional constipation (FC),5.5% for unspecified functional bowel disorder (U-FBD), 0.4% for functional diarrhea (FD) and 10.9% of the participants had at least one type of Functional bowel disorders (FBD). Interestingly, among participants with Functional Dyspepsia, Diarrhea, Bloating, Constipation and Abdominal pain; 83.8%, 78.6%, 77.2%, 74.55%, 72.9% respectively had FBD.
    Conclusion
    This study revealed low rate of Functional Bowel Disorders among urban population of Tehran province. The Rome III criteria itself, and the problems with interpretation of the data collection tool might have taken part in underestimating the prevalence of FBD. In addition the reliability of recall over 6 months in ROME III is questionable for our population.
  • Banafshe Moradmandbadi, Seyed Ahmad Seyed Alinaghi, Reza Chaman, Mostafa Hosseini, Mehrdad Hasibi, Bahare Moharami, Masoume Jannati Haris, Mehrnaz Rasoulenejad Page 40
    Introduction
    Two of the most critical co-infection associated in patients with HIV is hepatitis C and hepatitis B. Thus considering the adverse effects of these co-infections and the paucity of research in this area, this study was conducted to describe the frequency of co-infection hepatitis B and hepatitis C in patients with HIV and the related factors.
    Methods
    Three hundred and sixty five infected patients from the voluntary counselling and testing center of Imam Khomeini Hospital in Tehran, Iran participated in this cross sectional study. The individuals who co-infected with hepatitis B, C and also HIV were selected. Then the information like demographic factors, routes of transmission, history of vaccination, stage of disease and HBs Ab were extracted from their records.
    Results
    Our results showed that 26.3% of patients were co-infected with HIV / HBV/ HCV. One hundred and eighty eight infected patients (51.5%) were between 21 to 40 years. Out of all co-infected patients 34.9% were infected through drug injection. Moreover 30.1% of them were in incubation stage of disease. Furthermore, 22.3% of patients with co-infection had the positive history of Hepatitis B vaccination and 30.7% of all co-infected participants revealed HBs Ab positive.
    Conclusion
    We recommend that HIV positive patients should inject hepatitis B vaccine. Also, it is emphasized to take Highly Active Antiretroviral Therapy (HAART) in patients suffering from co-infection with HIV, HBV and HCV.
  • Mohammad Amiri, Gholamreza Mohammadi, Ahmad Khosravi, Reza Chaman, Mohsen Arabi, Elham Sadeghi, Mehrdad Kalatejari Page 44
    Introduction
    Hospitals are major health service places which deal with disasters and whose preparedness and offering on time services play vital role in reduction of injuries and death. This research was conducted to determine preparedness of hospitals in Semnan province to deal with disasters (2010).
    Methods
    In this practical, cross-sectional study, all head managers of hospitals in Semnan Province were selected through the census method, and a questionnaire comprising 40 questions and a checklist include of 133 questions were completed through observation and interview. The collected data were analyzed using ANOVA.
    Results
    Out of the 10 studied hospitals, 50% were teaching hospitals and the rest were therapeutic. Average preparedness of programming support for vital services was 80%, for natural disasters management programs in hospital was 65%, for programming for environmental health activities against disasters was 56.2%, for security of equipments and hazardous material was 64.2%, for programming for reduction in structural dangers was 43.8%, for evacuation and field treatment was 49.5%, and average score for hospital educational planning to deal with disasters was 42.2%. ANOVA test has shown significant relationship between manager’s awareness and hospital preparedness, (P=0.010). Hence province hospitals with 58.5±15.7% average, attain medium level against disasters.
    Conclusion
    Results indicate that managers require to be trained in confronting disasters and it is essential to retrain managers in all the fields including environmental health activities against disasters reduction in structural dangers and programming for evacuation and field treatment for confronting disasters.
  • Mohammad Bagher Sohrabi, Seyedmajid Aghayan, Pooneh Zolfaghari, Farideh Delmoradi, Fariba Amerian, Mojtaba Ghasemian Aghmashhadi Page 50
    Introduction
    Pain is a hurting and destructive experience which remains in the mind of the child suffering from it. The spectrum of studies done on the relationships between these reactions and painful stimuli is very wide, therefore, knowing and studying these in addition to helping neonates can bring about some change in painful medical and nursing procedures on neonates. Hence the aim of this study was to determine the behavioral and physiological pain signs in neonates admitted to the pediatric ward of Imam Hossein Hospital in Shahroud in 2006.
    Methods
    This is a descriptive study which included all legible neonates hospitalized in the pediatric ward in first half of the year 2006. The data were recorded in a standard check list based on ALS theory of development Neonate-Infant pain scale (NIPS), Lawrence et al. (1993).
    Results
    From 141 participants, 44.7% (n=63) were female and 55.3% (n=78) were male. Mean age was 7.2 ± 6.5 days (with the range of 1-17 days) and mean weight was 3015.2 ± 258.6g (with the range of 2250-3950g). Icter with 55.3% (n =78) was the highest diagnosis leading to admission. 71.6% of the neonates were breastfed and 78% were born through C-section. Taking blood samples, as a medical procedure, had been applied to all participants. Among the behavioral signs, facial expression with 96.8% and change in respiratory patterns with 94.8% were the most frequent signs. The Mean score obtained by neonates was 6.21 ± 1.85 (range = 2-7). Heart beat and respiratory rate change showed significant relationships with the applied procedures.
    Conclusion
    As the findings of this study indicate, we can rely on the behavioral and physiological pain signs in neonates to investigate the pain they suffer, and with preparing more appropriate behavioral and physiological pain sign scales, the effectiveness of these instruments can be improved.