فهرست مطالب

Medical Laboratory Journal - Volume:5 Issue: 1, 2012

Medical Laboratory Journal
Volume:5 Issue: 1, 2012

  • تاریخ انتشار: 1390/12/13
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مریم پورحاجی باقر، محترم نصرالهی صفحات 8-12
    زمینه و هدف
    رنگ آمیزی اسید فست و مشاهده مستقیم میکروسکوپی به علت سهولت، سرعت، هزینه پائین و حساسیت بالا روشی مناسب جهت شناسایی سل ریوی به شمار می آید. هدف از این مطالعه، مقایسه 3 روش رنگ آمیزی فلوروکروم، ذیل نلسون و تن تیام هاک به منظور تعیین بهترین روش تشخیص سل ریوی می باشد.
    روش بررسی
    هفتصدو چهارده نمونه خلط از افراد مشکوک به سل ریوی مراجعه کننده به مرکز بهداشت استان مازندران سال 1389 جمع آوری شد و از همه نمونه ها گسترش تهیه و با 3 روش مذکور رنگ آمیزی گردید. حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی تعیین و نتایج با روش کشت لوین اشتاین جانسون که تست استاندارد می باشد مقایسه شد.
    یافته ها
    نود و سه نمونه توسط کشت مثبت تشخیص داده شد. حساسیت تن تیام هاک، ذیل 95 % بود درحالی که ویژگی و ارزش اخباری مثبت هر /6، %91/3، %89/ نلسون و فلوروکروم به ترتیب 2 99 %، به دست آمد. /3، %98/7، %98/ سه آنها 100 % و گزارش اخباری منفی آنها 3
    نتیجه گیری
    نتایج ما نشان داد که روش رنگ آمیزی ذیل نلسون با داشتن حساسیت و ویژگی مناسب در مقایسه با دو روش رنگ آمیزی دیگر، هنوز هم روشی قابل اعتماد برای شناسایی باسیل های اسید فست در نمونه های خلط می باشد.
    کلیدواژگان: سل ریوی، رنگ آمیزی تن تیام هاک، رنگ آمیزی ذیل نلسون، رنگ آمیزی فلوروکروم
  • آیت الله نصرالهی عمران، ابوطالب بای، خلیل پورشمسیان، خسرو کریمی، مسعود هاشمی، بیژن مقصودلو صفحات 13-17
    زمینه و هدف
    ویژگی های میکروبی، فیزیکی و شیمیایی آب آشامیدنی بر حسب نوع و مقدار، مبنای قضاوت درباره قابل شرب بودن و تاثیرگذاری هر کدام از اجزا فوق بر بهبود کیفیت، افزایش مقبولیت و یا تهدید سلامت مصرف کننده آن میباشد. هدف از این بررسی پی بردن به مقادیر پارامترهای میکروبی و فیزیکوشیمیایی آب شرب شهرستان گرگان و مقایسه آن با استانداردهای ملی و جهانی بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-مقطعی، ازتاریخ 1/7/88 لغایت 1/7/89 به مدت 12ماه نمونه برداری از آب شبکه شهری گرگان در هر ماه حدود 50 نمونه از 4 ایستگاه پایلوت انجام گرفت. روش نمونه برداری لحظه ای بوده و جامعه مورد مطالعه شبکه آب شرب منطقه شهری گرگان می باشد. کشت نمونه ها به منظور شمارش کلیفرمها به روش چند لوله (MPN) انجام شد. نمونه های اخذ شده جهت انجام آزمایشات شیمیایی در طول هر ماه 4 نمونه از سطح ایستگاه های تعیین شده برداشت گردید. آزمایشات شیمیایی در دو دسته کلی آزمایشات دستگاهی و تیتری متری صورت گرفته است. کلیه آزمایشات به روش مرجع استاندارد متد انجام گردید.
    یافته ها
    ازمجموع 598 نمونه آب جمع آوری شده جهت آزمایش میکروبی، 551 نمونه(2/92%) فاقد کلیفرم، 47 نمونه(8/7%) حاوی کلیفرم و 16 مورد(7/2%) کلیفرم گرماپای داشته اند. مقدار متوسط سختی آب شرب گرگان 413 میلیگرم در لیتر بر حسب کربنات کلسیم می باشد ولی میزان فلوئور 0.35 میلی گرم در لیتر کمتر از استانداد ملی است. میزان کلر باقی مانده در آب 0.6 میلی گرم/ لیتر و در حد استاندارد ملی می باشد.
    نتیجه گیری
    بررسی نتایج نشان می دهد که آب شبکه در بیشتر روزهای سال از نظر میکروبی سالم بوده و در مجموع وضعیت قابل قبولی دارد. کلیه نمونه های مورد آزمایش از نظر پارامتر های فیزیکی و شیمیایی در محدوده استاندارد های ملی و جهانی بوده است از نظر سختی آب شرب گرگان جزء آبهای خیلی سخت می باشد
    کلیدواژگان: باکتریولوژیکی، فیزیک وشیمیایی، آب شرب، گرگان
  • الهام بیرانوند، سعید عابدیان کناری، عباس قاهری، محمد صادق رضایی، هادی حسن نیا، محترم نصرالهی، محمدرضا پارسایی، محمد آهنجان، بهنوش بیرانوند، الهام احمدی باصیری، فرشته جیواد صفحات 18-23
    زمینه و هدف
    اینترفرون گاما و اینترفرون گاما رسپتور مرتبط با سل هستند که نقش مهمی در بروز این بیماری در افراد مستعد دارند. هدف از پژوهش حاضر 56 –) در افراد مبتلا به سل می C/T) بررسی پلی مورفیسم ژن گیرنده اینترفرون گامای شماره یک باشد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه مورد- شاهدی، 62 بیمار مبتلا به سل و 74 فرد سالم انتخاب آلمان) و تعیین) Roche ژنومیک از خون محیطی با استفاده از کیت شرکت DNA شدند. استخراج انجام شد. آنالیز وابستگی ژنوتیپ ها و آلل ها با بیماری در مقایسه با PCR-RFLP ژنوتیپ با روش نسخه SPSS گروه کنترل، با استفاده از آزمون مربع کای و رگرسیون لجستیکدو طرفه توسط نرم افزار 18 محاسبه شد. TT
    یافته ها
    نتایج حاصل از بررسی فراوانی ژنوتیپی و آللی بیانگر آن بود که فراوانی ژنوتیپ 17 درصد بوده است که با استفاده از / 43 درصد و 5 / در بیماران مبتلا به سل و افراد سالم به ترتیب 5 به دست آمد که بیانگر اختلاف P =0/ 0 = نسبت شانس و 006 / آماره ی رگرسیون لجستیک 148 62 درصد / در بیماران مبتلا به سل 09 T معنی داری بین گروه مورد وشاهد می باشد. هم چنین فراوانی آلل به دست، P =0/ 0= نسبت شانس و 028 / بوده است که با استفاده از آماره ی رگرسیون لجستیک 418 آمد که این نتایج نیز بیانگر ارتباط معنی داری بین گروه مورد وشاهد می باشد. در موقعیت IFNγR
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که پلی مورفیسم ناحیه پروموتر ژن 56 – در بیماران مبتلا به سل فراوانی بیشتری دارد بنابراین می تواند در استعداد ابتلا بیماری سل C/T نقش موثری داشته باشد.
    کلیدواژگان: سل، اینترفرون گاما رسپتور، واکنش زنجیره ای پلی مراز
  • محمدجعفری، مهدی خلوجینی، مهربان فلاحتی، حمیدرضا قدیمی پور، پدرام بیگوند، سیما توکلی صفحات 24-30
    زمینه و هدف
    تالاسمی ها گروه ناهمگونی از اختلالات ژنتیکی هستند که در آن ها تولید هموگلوبین نرمال قسمتی ویا کاملا کاهش یافته است، تالاسمی شایع ترین بیماری تک ژنی ارثی ایران است. قارچ کاندیداآلبیکانس به عنوان فلور طبیعی پوست و مخاط بوده ودر حالت طبیعی بیماری زا نیست، دفاع اصلی بدن در مقابل مخمرها به خصوص کاندیدا سلول های بیگانه خوار هستند که در این بیماران قدرت بیگانه خواری و پدیده اپسونیزاسیون کاهش می یابد، با توجه به مطالب فوق هدف از این مطالعه بررسی فراوانی کاندیداآلبیکانس وگونه های آن در دهان افراد تالاسمی ماژور و مقایسه آن با افراد سالم می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی تحلیلی روی 52 بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور و 104 فرد غیر مبتلا به تالاسمی ماژور در طی سال 1387 انجام شد. نمونه برداری توسط سواپ استریل از حفره دهانی بیماران و گروه شاهد انجام گرفت و سپس آزمایش مستقیم و کشت برای همه نمونه ها انجام شد.
    یافته ها
    فراوانی گونه های کاندیدا در افراد تالاسمی شامل کاندیداآلبیکانس 32.7 درصد، کاندیداتروپیکالیس 13.5 درصد، کاندیدا گلابراتا- گیلرموندی و کروزه ای 1.9درصد و کاندیدا کفیر جدا نشد و در افراد سالم کاندیداآلبیکانس 17.3 درصد، کاندیدا تروپیکالیس 3.8 درصد، کاندیدا گلابراتا و کفیر1 درصد و گیلرموندی و کروزه ای مشاهده نگردید که با توجه به آزمون کای دواختلاف دو گروه در سطح p<0.05 معنی دار بود، و با توجه به داده های آماری ارتباط بین طحال برداری و مشاهده قارچ معنی دار بود و هم چنین ارتباط بین سن و مشاهده قارچ فقط در افراد مونث سالم معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها نتیجه می گیریم که ارتباط معنی داری بین فراوانی کاندیداآلبیکانس در دهان افراد مبتلا به تالاسمی ماژور در مقایسه با افراد سالم وجود دارد و هم چنین ارتباط معنی داری بین طحال برداری و مشاهده قارچ در دهان افراد مبتلا به تالاسمی وجود دارد ولی در افراد مذکر مبتلا به تالاسمی و افراد مذکر سالم و افراد مونث مبتلا به تالاسمی ارتباط معنی داری بین سن و مشاهده قارچ وجود ندارد.
    کلیدواژگان: تالاسمی ماژور، کاندیداآلبیکانس، مرکز پزشکی اکباتان، افراد سالم
  • عباسعلی ایمانی فولادی، محمد جواد سلطانپور، قاسم باقرپور، مسعود ملک صفحات 31-37
    زمینه و هدف

    میکروارگانیسمهای بیهوازی در ایجاد بیماری پالپ و پری آپیکال دندانی نقش مهمی دارند و منجر به ایجاد آبسه مزمن می شود، باکتروئیدها از مهمترین آنها در ایجاد بیماری اند. هدف دارای علائم (Nonvital) از این مطالعه بررسی عفونتهای بیهوازی در دندانهای نکروتیک کلینیکی مزمن می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه تعداد 28 دندان نکروتیک از 28 بیمار به منظور کشت بیهوازی بررسی شدند، که 15 مورد آنها دارای علائم کلینیکی حاد و 13 مورد علائم مزمن بودند. در مجموع 38 کانال ریشه از 28 دندان بررسی و نمونه برداری شد. نمونه ها در شرایط بیهوازی در محیط تایو گلیکولات شناسایی شدند. (Gas pak) کشت و به آزمایشگاه منتقل شد. در ادامه با روشجار و گاز پک %

    یافته ها

    مشخصشد که 76 % باکتری های جداشده از کانالهای نکروتیکبیهوازی مطلق و 24 بیهوازی اختیاری هستند. شایعترین میکروارگانیسمهای جداشده شامل پپتواسترپتوکوک، فوزوباکتریوم و باکتریوئیدها بودند. در مواردیکه ضایعه پری آپیکال در نمای رادیوگرافی دیده می شد، نیز شایعترین باکتری ها پپتواسترپتوکوکو فوزوباکتریوم و باکتریوئیدها شایعترین بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه فوق با تحقیقات سایر محققین مطابقت دارد و مشخص شده است که باکتریوئیدها در تخریب استخوان کانالهای نکروتیک ریشه دندان نقش بسزایی دارد. با توجه به اینکه تشخیص باکتری های بیهوازی عامل عفونتهای دندانی کمتر شناسایی و تشخیص داده می شوند لذا ضروری استکه متخصصین دندانپزشکی و آزمایشگاه های بالینی توجه بیشتری به این امر داشته باشند

    کلیدواژگان: عفونت بیهوازی، دندان نکروتیک، بیماری پالپو پری آپیکال
  • مرتضی تیهو، هائده مبین، نور امیر مظفری، سید رضامودب، خسرو صدیق بیان، شفیقه مونس راست صفحات 38-44
    زمینه و هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس از عوامل مهم عفونت های کسب شده از بیمارستانها و اجتماع می باشد. انترو توکسین ها و توکسین-1- سندروم شوک توکسیک مترشحه از این باکتری از دسته فاکتورهای ویرولانس بسیار مهم وجزء سوپرآنتی ژنهای توکسین پیروژنیک(PTSAgs) می باشند. هدف این مطالعه، شناسایی ژن tst در سویه های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان شهداء تبریز می باشد.
    روش بررسی
    در طول دوره یکسال 1389-90، تعداد 1454 نمونه از بیماران مختلف بستری در بیمارستان شهداء تبریزجمع آوری و مورد بررسی قرار گرفت. پس از جداسازی و خالص سازی، ایزوله های مورد مطالعه با آزمایشهای بیوشیمیائی مورد شناسایی و تعیین هویت نهایی واقع شدند. مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های جدا شده با روش دیسک دیفیوژن آگار تعیین شد. پس از استخراج DNA ژنومی سویه های ایزوله شده با روش جوشاندن، وجود ژن tst با روش PCR بررسی شد.
    یافته ها
    در طول دوره مطالعه از 546 مورد کشت مثبت، تعداد 100 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس از نمونه های اخذ شده از بیماران جدا گردید که فراوانی آن در کل مراجعین 87/6% و در موارد کشت مثبت 3/18% می باشد. نتایج آنتی بیوگرام نشان داد که تمام ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس نسبت به لینزولید حساس و 83% آنها به متی سیلین مقاوم بودند. ژن tst در20 ایزوله (20%) از استافیلوکوکها شناسائی شد که 8 مورد از زخم و 4 مورد از آبسه جدا شده بود.
    نتیجه گیری
    شیوع بالای ژنtst در سویه های مورد مطالعه و گردش این سویه ها در جامعه، میتواند سلامت و بهداشت عمومی را به مخاطره بی اندازد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، توکسین، 1، سندروم شوک توکسیک، مقاومت آنتی بیوتیکی، PCR
  • زهرا شاهنده، فرحناز صدیقیان*، حمید شافی، عارفه ابراهیم نژاد صفحات 45-50
    زمینه و هدف

    سنگهای عفونی، نتیجه مستقیم حضور یا عود مجدد عفونتها به وسیله باکتری های تولیدکننده اوره آز می باشد، اما با توقفیا انسداد ادرار تشکیل آنها تشدید می گردد. همچنین برخی از ترکیبات دارویی مانند سیپرو فلوکساسین نیز می توانند منشآ تشکیل سنگباشند. تحقیق حاضر به منظور آگاهی از مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های جدا شده از سنگهای کلیوی و عفونت مجاری ادراری انجام شده است.،

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی، طی 18 ماه، از اول دی 1386 تا پایان خرداد 1388 سنگ های کلیوی از 45 بیمار تحت عمل نفرولیتوتومی در بیمارستان شهید بهشتی بابل جمع آوری گردید، ادرار این بیماران همزمان و همراه با اخذ رضایت نامه کتبی تهیه شد. نمونه های سنگدر شرایط استریل در سرم فیزیولوژی استریل به آزمایشگاه میکروب شناسی منتقل و بعد از خردن کردن بر روی کشت شد، نمونه های ادراری نیز در محیطهای فوق کشت شد. EMB و Blood agar محیطهای کشتهای مثبت از نظر کیفی بررسی و ضمن تعیین هویت، به روش کربی بائر از نظر مقاومت به آنتی بیوتیکها ارزیابی شدند.

    یافته ها

    در این مطالعه، 10 نمونه سنگو 8 نمونه ادرار از نظر وجود باکتری مثبت بوده اند و در یکنمونه سنگو دو نمونه ادرار بیش از یکباکتری ایزوله گردید. فراوانترین باکتری جدا شده در هر دو نمونه، اشریشیا کلی بود(5 مورد سنگو 4 مورد ادرار)، در 6 بیمار نوع باکتری جدا شده از ادرار و سنگ یکی بود. در این مطالعه 2 مورد استافیلوکوکوس کوهنی و یک مورد کپرا از کشت سنگ جدا گردید. مقاومت باکتری ها جدا شده از سنگنسبتبه اوفلوکساسین(80 %) بیشاز سایر آنتی بیوتیکها بود، اشرشیا کلی به نیتروفورانتوئین و سفتازیدیم(یکمورد)کمترین مقاومترا نشان دادند.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه از 22 % سنگهای کلیوی باکتری جدا شد که در 60 % موارد مشابه باکتری جدا شده از ادرار است و به همین دلیل کشت ادرار میتواند به تشخیصآن کمک نماید. نتایج ما نشان داد که بین نوع سنگو نوع باکتری ارتباط خاصی وجود ندارد. مطالعات وسیعتر روی تعداد بیشتری از نمونه های سنگ برای درکاین ارتباط ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: سنگ کلیه، آنتی بیوگرام
  • احمد هلاکو، محمود خرمالی، آیناز یمرلی، تاج محمد زندی دره غریبی صفحات 51-54
    زمینه و هدف
    هلیکوباکتر پیلوری، باکتری گرم منفی و اسید دوست عامل بیماری های گوارشی مثل زخم معده و سرطان معده می باشد. دراین تحقیق میزان سه نوع آنتی بادی IgG،IgAو IgMضد هلیکوباکتر پیلوری در افراد عادی شهرستان ایذه بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه از 263 نفر، نمونه خون تهیه و سرم این افراد جدا شده و با استفاده از تست سرولوژیک الیزا، میزان 3 نوع آنتی بادی IgG،IgAو IgMضد هلیکوباکترپیلوری تعیین گردید. در این پژوهش از روش های آماری مان ویتنی وضریب همبستگی ساده پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    نمونه خون 11نفر (3/4%)از افراد مورد مطالعه،آنتی بادی ضدهلیکوباکترپیلوری از کلاس IgM مثبت بودند وفراوانی آنتی بادی از کلاس IgAوIgGدر این جامعه به ترتیب 28 مورد(6/10%)و201 مورد(4/76%)برآورد گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد بیش از 70% ساکنان منطقه ایذه دارای آنتی بادی ضد هلیکو باکتر در سرم خویش می باشندکه نسبت به سایر نقاط مطالعه شده ایران و همچنین کشورهای توسعه یافته بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: سرو اپیدمیولوژی، هلیکوباکتر پیلوری، ایذه
  • محمد امین رضایی، فریبا قهرمانی صفحات 55-59
    زمینه و هدف
    بیماری ایدز یکی از بیماری های مهم جهان بوده که نه تنها یک مشکل بهداشتی و درمانی محسوب می شود بلکه ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دارد. توجه به گروه های در معرض خطر از جمله کارکنان آزمایشگاه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مطالعه میزان آگاهی کارکنان آزمایشگاه های خصوصی و دولتی نسبت به این بیماری تعیین و مقایسه شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی تحلیلی به روش مقطعی بر روی 350 نفر از کارکنان آزمایشگاه های خصوصی و مراکز آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال 1390 انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه که شامل سه قسمت، سوالات دموگرافیکی، سوالاتی درمورد شناخت در زمینه های مختلف بیماری ایدز و قسمت آخر مربوط به عملکرد پرسنل بود جمع آوری گردید. نتایج توصیفی به صورت جدول و نمودار و نتایج تحلیلی با انجام آزمون ANOVA، t-testکای اسکور تجزیه تحلیل شد.
    یافته ها
    میزان آگاهی از بیماری ایدز در زمینه های مختلف در آزمایشگاه های خصوصی و دولتی یکسان بود. و از نظر آماری تفاوت معنی داری مشاهده نشد و تنها در زمینه شناخت علائم ودرمان بیماری تفاوت معنی دار مشاهده شد(01/0 P=)، به طوری که اطلاعات کارکنان آزمایشگاه های خصوصی بیشتر از دولتی بود. به طور کلی 7/92% از کارکنان آزمایشگاه ها در زمینه راه های انتقال و2/99% در زمینه شناخت عامل بیماری آگاهی داشتند.2/61% از کارکنان در مورد افراد در معرض خطر و 1/53% از آنان در مورد راه های پیشگیری آگاهی داشتند. عملکرد هر دو گروه از نظر پوشیدن دستکش و سرنگ یکبار مصرف خوب بود، عملکرد مراکز دولتی و خصوصی در دفع بهداشتی زباله های عفونی به ترتیب 99.6 % در برابر 77% بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به پایین بودن درصد شناخت کارکنان آزمایشگاه های خصوصی و دولتی در مورد روش های پیشگیری و افراد در معرض خطر بیماری ایدز لازم است برنامه ریزی آموزش ضمن خدمت برای کلیه پرسنل آزمایشگاه ها انجام شود.آزمایشگاه های دولتی لازمست فعالیت های مناسبتری برای دفع بهداشتی زباله ها انجام دهند.
    کلیدواژگان: ایدز، کارکنان آزمایشگاه، آگاهی، عملکرد
|
  • Nasrollahi Omran A, Vakili L, Jafarpur M Pages 1-7
    Background And Objectives
    Genital tract infections are among the most common causes of patients referred to therapeutic centers. Nearly 75% of women suffer from genital Candida infection, at least once in their lifetime. The aim of present study was detection of Candida species causing Candida vaginal and the evaluation of antimycotic effects of ketoconazol, clotrimazole and fluconazole against candida species.
    Material And Methods
    In this study,210 vaginal samples were obtained from the patients suspected of Candidiasis. Direct examination and culture were carried out for all specimens to detect the yeast. The isolated yeast species were then identified, using various different tests such as culture on corn meal agar, tween-80,germ tube test, and assimilation test by API 20C kit by using Sabouraud Dextrose Agar and microdilution broth, MIC90 and MIC50 of drug were measured and determined their drug resistance.
    Results
    In the present study, 100 yeast colonies were isolated from patients %80 are C. albicans and the rest are 20 C. parapsilosis(2%), C. tropicalis(6%), C. glabrata(4%), C. krusei(2%), C. guilliermondii (3%), C.stellatoidea(3%). In terms od drug resistance test MIC50 and MIC90 of fluconazole for candida albicans are 5.33 and 35.27μg/ ml, respectively, and for non-albicans candida are 3and21.4μg/ml, respectively. clotrimazole MIC for Candida albicans (MIC50, MIC90) 0.97 and 4.9μg/ml, respectively, and for non-albicans0.63 and 3.4/ml, respectively. Kectoconazole MIC for Candida albicans2.43and 16.45μg/ml, respectively, and for non-albicans 1.12 and 6.6μg/ml, respectively.
    Conclusion
    Clotrimazole has been better than the two other drugs for Candida species on the whole, non albicans species are more sensitive than albicans species in the presence of the drugs used in this study.
  • Pourhajibagher M. , Nasrollahi M Pages 8-12
    Background And Objectives
    Direct smear microscopy, because of its simplicity, rapidity, low cost and relatively sensitive is a suitable method to detecting pulmonary tuberculosis. This experiment was aimed at determining the best method for detecting Mycobacterium tuberculosis among three kinds of
    Methods
    Fluorochrome, Ziehl Neelsen and Tan Thiam Hok.
    Material And Methods
    The sputum specimens (N=714) were obtained from people with suspected pulmonary tuberculosis and identified by three staining procedures. We determined the sensitivity, specificity, and the positive and negative predictive value of them and compared results by Lowenstein-Jensen medium as gold standard.
    Results
    Ninety-three (13%) of 714 sputum specimens were positive in culture method. The sensitivity of Tan Thiam Hok, Ziehl Neelsen and Fluorochrome are 89.2%, 91.3% and 95.6%, respectively, while their specificity and positive predictive value were 100%. Their negative predictive values were 98.3%, 98.7 %, 99.3 %, respectively.
    Conclusion
    We conclude that Ziehl Neelsen can still be a reliable procedure for detecting AFB in sputum specimens because it has the appropriate sensitivity and specificity in comparison with another method of staining.
  • Nasrolahi Omran A., Bay A., Poorshamsian Kh, Karimi Kh, Hashemi M., Maghsodlo B. Pages 13-17
    Background And Objectives
    Microbial, physical and chemical properties of drinking water, considering type and quantity of the drinking water, are the factors for determining the acceptability of water. The effect of each of the above components on increasing the quality of water or threatening the health of consumers is also considerable. We aimed to investigate the trace amounts of microbial, physical and chemical parameters of drinking water in Gorgan, comparing to national and international standard.
    Material And Methods
    In this cross sectional study, 50 samples were taken, per month, from four pilot stations in urban water network of Gorgan during one year (2009- 2010). We used instant sampling and performed Enumeration of Coliforms in water culture with multi-tube method (MPN). Samples taken from the stations during the month were investigated in two general categories of device test and heading-meter. All experiments were performed using standard reference method.
    Results
    of 598 water samples 551 (92.2%) have not Coliforms, 47 (7.8%) contain Coliforms and 16 (2.7%) of them have Thermo-tolerant Coliforms. Mean water hardness is 413mg/L, base on carbonate calcium. The amount of fluoride about 0.35 mg and the residual chlorine about 0.6 mg is less than national standard amount.
    Conclusion
    The results show that Gorgan water network is, in view of microbial contamination, safe during almost all days. All the tested samples in terms of physical and chemical parameters are in the range of nation and international standards. Hardness of drinking water of Gorgan is one of the highest.
  • Piranvand E., Abedian Kenary S. *, Ghaheri A., Rezaee , Hasannia H., Nasrolahi M., Parsaee Mr, Ahanjan M., Piranvand B., Ahmadi Basiri E. Pages 18-23
    Background And Objectives
    Interferon-Gamma and interferon Gamma receptor (IFNγ ⁄ IFNγR1) are the main genes associated with susceptibility to tuberculosis. We aimed at studying on interferon-Gamma Gene polymorphism(- 56 C/T) in people suffered from tuberculosis (TB).
    Material And Methods
    In this case-control study, the subjects were 62 individuals with TB and 74 healthy ones. Genomic DNA was extracted by DNA isolation kit(Roche Corporation), and genotype identification was performed by polymerase chain reaction-Restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP). Chi square and logistic regression, using SPSS soft ware (version 18), was used to compare genotype and alleles between case and control groups.
    Results
    The results show that the frequency of TT genotype in tuberculosis patients and healthy person are 43.5% and 17.5%, respectively. Based on Logistic regression (odd ration 0.148, p=0.0006), there is significant difference between Case and Control. In addition, the frequency of T allele is, in case group, 62.09 %. The difference between case and control is significant, based on Logistic regression (odd ratio: 0.418, P=0.028).
    Conclusion
    It is implied that -56C/T is associated with IFNγR1 promoter in tuberculosis patient. It is found to be associated with increased susceptibility to tuberculosis.
  • Jafari M., Khalojini M., Falahati M., Ghadimipoor Hr, Bigvand P., Tavakoli S. Pages 24-30
    Background And Objectives
    Candida albicans is a normal flora in skin and mucosa and is not pathogen in normal individuals.The main defence against yeasts, particulary candida, is phagocytes phagocytesis and opsonization are reduced in thalassemia. The aim of This study was the determination of the frequency of candida albicans and its species in the oral cavity of patients with major thalassemia and normal individuals.
    Material And Methods
    This descriptive –analytic study was conducted on 52 patients with major thalassemia and 104 normal individuals in Hamadan,2009 first,the specimens from oral cavity of the patients and control group were taken by sterile swab and then the direct exam and culture of all specimens were done
    Results
    The candida species in patients with thalassemia are candida albicans (32.7%), tropicalis (13.5%) glaberata(105%)guilliermondii(109%), Krusei(109%) and candida kefy (nothing) In normal individuals,the frequency is 17.3%for albicans, 3.8% for tropicalis, 1% for glaberata and 1%for kefyr.fifty-nine percent of the subjects undergone Splenctomy and 23% of those with heathy Spleen have Candida in their oral cavity.this differene is statistically meaningfuf.
    Conclusion
    the results show that suffering from thalassemia and spleenectomy can in crease the possibitity of orel infedion by candida species.
  • Imani Fooladi A. A, Sultanpour M. J, Bagherpour G., Malek M. Pages 31-37
    Background And Objectives

    Anaerobic microorganisms, particularly bacteroides, play an important role in causing Pulp and preapical diseases that lead to chronic abscess. We aimed at studying anaerobic infections in necrotic teeth having chronic clinical symptoms.

    Material And Methods

    We examined 28 necrotic teeth of 28 patients for the purpose of anaerobic culture. Fifteen cases with acute clinical symptoms and 13 ones with chronic clinical symptoms. A Total of 38 Root canals from 28 teeth were subjected for examination and sampling. The samples were cultured on Tayo glycolate medium, sent to laboratory and used the methods of Jar and Gas pak for identification of bacteria.

    Results

    The results indicate that 76% of isolated bacteria from necrotic canals are obligate anaerobes and 24% are facultative anaerobes. The most common isolated microorganisms are peptostreptococci, fusobacterium and bacteroides. When preapical problems are demonstrated by radiography, the same genera are found.

    Conclusion

    These results are in agreement with the results of other researchers and it has been determined that bacteroids play an important role in destroying the necrotic teeth's bone. Anaerobic bacteria causing dental infections are less identified and diagnosed; therefore, dentist and clinical Laboratories should take this into account.

  • Teyhoo M., Mobin H., Mozafari N. A, Moadab S. R, Sedigh Bayan Kh, Mones Rast Sh Pages 38-44
    Background And Objectives
    Staphylococcus aureus is one of the most important etiological agents of hospital and community acquired infections. The enterotoxins and toxin shock syndrome toxin (TSST-1) are among the most common virulent determinants of this bacterium. They are also well-known for their super-antigenic properties. The incidence of TSST-1 producing strains is also very alarming. The aim of this investigation was to survey the prevalence of TSST-1 gene in the clinical isolates of S. aureus recovered from hospitalized patients in Shohada hospital of Tabriz, Iran.
    Material And Methods
    During one year period, 1454 specimens obtained from hospitalized patients were investigated. After doing Isolation and purification, the isolates were identified by routine bacteriological methodologies.Their antibiotic susceptibility patterns were determined by agar disk diffusion method. Following genomic DNA extraction by boiling method, the presence of TSST-1 gene was analyzed by PCR.
    Results
    A total 100 S. aureus isolates were recovered (6.87%). Antibiogram results indicate that all of the isolates are sensitive to linzolid; 83% of them are resistant to meticillin. The prevalence rate of TSST-1 gene in the isolates is 20%.
    Conclusion
    The high prevalence of TSST-1 gene in studied S. aureus strains and their circulation in the community can have a potentially alarming effect on general health of community.
  • Shahande Z., Sadighian F., Shafi H., Ebrahimnejad A. Pages 45-50
    Background And Objectives

    Infection stones are the directly due to persistent or recurrent infection with Urease producing bacteria. they may be exacerbated by urinary obstruction or stasis. Also, some drug components like Ciprofloxacin can be the cause of stone formation. We aimed at studing antibiotic resistance of bacteria isolated form kidney stones and.Urinary tract infection(UtI).

    Material And Methods

    this descriptive study, during 2008 and 2010,we obtained kidney stones and urine of 45 patients under gone nephrolithotomy in shahid Beheshti hospital of Babol,Iran. The stones were transferred to microbiology Lab in a strile Condition, after grinding, cultured on Blood sugar and Eosin-Methylene Blue(EMB) media.In Addilion, urin Samples were cultured on the fore mentioned media.the Positive cultures were qualitatively evaluated, and then, antibiogram was done by using Kirby Bauer method.

    Results

    The resulte show that 10 stone specimens and 8 urine samples were infecte. By bacterid, mostly by E.coli. In one ston sample andtwo urin samples, we can isolate more than one bacterid. The bacteria Isolated in the ston and urin samples of six patients is the same. We could find two cases of staphylococcus and one in stone culture. The bactcria separated from stone are resistance to oflaxacin(80%), which is higher than that to the other antibiotics.

    Conclusion

    Based on the results, there is no relationship between the kind of stone and type of bacteria. Further study needs to be done to prove this relation.

  • Halakou A., Khormali M., Yamrali A., Zandi T. M Pages 51-54
    Background And Objectives
    Helicobacter pylori is a Gram- ne gative and acidophilic bacteria causing diseases such as peptic ulcer and gastric cancer. In this research, we determined the level of three types of antibody IgG, IgM and IgA in ordinary people of Izeh.
    Material And Methods
    After collecting blood samples from 263 cases, the serum was isolated using the ELISA serological test and the amount of IgG, IgM and IgA, against Helicobacter pylori measured. To analyse the data,we used Mann-Whitney and Pearson correlation.
    Results
    Eleven samples(4.3%) out of 263 are positive for IgM anti-Helicobacter pylori. The frequency of IgA and IgG is 28(10.6%) and 201(76.4%),respectively.
    Conclusion
    Based on results,70% of people in Izeh have Anti- Helicobacter pylori in their scrums,which is higher than that the other studied regions of Iran and also than developed countries.
  • Rezaei Ma, Ghahramani F Pages 55-59
    Background And Objectives
    Acquired immune deficiency syndrome(AIDS) is one of the most well-known disease in the world.It is not only A heath-thrapeutic problem but also with politic, social,cultural and economic aspects.Paying attention to high-risk groups such as Lab staff is important.Because of immedicability and the importance of prevention,we decided to study and compare the knowledge of public and private Laboratories staff.
    Material And Methods
    This cross sectional study, descriptive-analytic,was conducted on 350 personnel of private laboratories and educational centers of Shiraz University of Medical Sciences,2011.We collected Information by using a questionnaire including three parts of demographic characteristic questions, questions about knowledge in different fields of AIDS and those related to the performance of personnel. The results were reported as tables and graphs and analysed by ANOVA, t-test and qui square.
    Results
    This cross sectional study, descriptive-analytic,was conducted on 350 personnel of private laboratories and educational centers of Shiraz University of Medical Sciences,2011.We collected Information by using a questionnaire including three parts of demographic characteristic questions, questions about knowledge in different fields of AIDS and those related to the performance of personnel. The results were reported as tables and graphs and analysed by ANOVA, t-test and qui square.
    Conclusion
    Based on the result,the knowledge relating to preventive procedures and at risk people of AIDS is not enough.Therefore;it is a necessity to hold in service training for Lab staff,stressing on symptoms and treatment for university Lab staff.