فهرست مطالب

مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 33، زمستان 1381)

  • 116 صفحه، بهای روی جلد: 7,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1381/11/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مهرداد لطف آذر، بهروز غارثی فرد، شیرین فرجادیان صفحه 5
    سندرم پاپیلون لفور (PLS) یک بیماری نادر است که با تخریب زود هنگام پریودنشیوم دندانهای شیری و دائمی همراه است. اتیولوژی این بیماری بدرستی مشخص نیست ولی اخیرا جهش در ژن کاتپسین C به عنوان پایه ژنتیکی بیماری شناخته شده است. در این مطالعه فراوانی آنتی ژن های HLA در سندرم پاپیلون لفور مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور آنتی ژن های HLA-1 و HLA-DR با روش سرولوژی و طبق استاندارد NIH در نه بیمار مبتلا به PLS از هفت خانواده غیروابسته با 37 فرد سالم (گروه کنترل) مقایسه گردید. در تحلیل نتایج از آزمون دقیق فیشر با در نظر گرفتن 05/0 P< استفاده شد. نتایج نشان داد که فراوانی آنتی ژن HLA-B18 در بیماران مبتلا به PLS نسبت به گروه کنترل بیشتر می باشد و این افزایش از نظر آماری معنی دار است 05/0 P<. مطالعه حاضر که به روش سرولوژی انجام گردیده است تنها مطالعه کنترل دار در زمینه بیماری PLS می باشد که نتایج آن نیاز به فناوری های ملکولی با تعداد نمونه های بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: پریودنتیت قبل از بلوغ، سندرم پاپیلون لفور، HLA، B18
  • لادن اسلامیان صفحه 13
    به عقیده برخی محققان خارج کردن دندانهای پرمولر و عقب بردن دندانهای قدامی به علت قرار دادن فک پایین در وضعیت خلفی سبب ایجاد علائم اختلال مفصل گیجگاهی فکی (TMD) می شود. هدف از این مطالعه، بررسی اثر خارج نمودن دندانهای پرمولر برروی اختلالات مفصل گیجگاهی فکی بود. در این مطالعه مداخله ای، چهار گروه ده نفره تحت درمان ارتدنسی قرار گرفتند. درمان در گروه اول بدون خارج کردن دندان، در گروه دوم با خارج کردن دو پرمولر اول بالا، در گروه سوم با خارج کردن چهار پرمولر اول و در گروه چهارم با خارج کردن ترکیبی دندانها انجام شد. میزان Helkimo Score در تمام گروه ها قبل و بعد از درمان و نیز یک و دوسال پس از درمان ارزیابی گردید. جهت آنالیز داده ها از آزمونهای ANOVA و Paired t استفاده شد. نتایج نشان داد میزان Helkimo Score پس از درمان و دوسال بعد با قبل از شروع درمان اختلاف معنی داری در همه گروه ها دارد. در سال دوم پس از Debanding در مقایسه با یک سال پس از درمان ارتدنسی تفاوتها در هیچ گروهی معنی دار نبود. مقایسه نتایج درمانی بین چهار گروه اختلاف آماری معنی داری را نشان نداد؛ به عبارت دیگر خارج کردن دندانها اثر سوئی بر اختلالات مفصل گیجگاهی فکی نداشته است.
    کلیدواژگان: خارج کردن دندانها، دندانهای پرمولر، اختلالات مفصل گیجگاهی فکی
  • محمد رمضانیان صفحه 19
    کنترل عفونت در اعمال جراحی از اهمیت خاصی برخوردار است. گرچه پیشرفتهایی در این زمینه انجام شده است، ولی هنوز هم رعایت روش هایی که آلوده کننده ها را محدود کند، الزامی است، بخصوص برای دندانپزشکان که بسیاری از اعمال جراحی کوچک را در مطبها انجام می دهند. به همین جهت این مطالعه با هدف و تشخیص آلودگی میکروب های هوازی وسایل فلزی قبل از استفاده در جراحی دهان، انجام گرفت. در این مطالعه توصیفی مقطعی صدو چهل نمونه از وسایل فلزی مورد استفاده در اعمال جراحی و غیر جراحی در بخشهای جراحی دهان و فک و صورت، پریو، اندو و مرکز اتوکلاو دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران به صورت تصادفی انتخاب شدند بعد از انجام مراحل استریل کردن، از وسایل نمونه برداری شد و جهت بررسی رشد میکروب های هوازی به آزمایشگاه منتقل شد. (نتایج حاصل از کشت نشان داد که تنها در یک مورد وسایل به استافیلوکوک اپیدرمیس آلوده بودند و عمل استریلیزاسیون در دانشکده نسبت به سالهای قبل 20% بهبود یافته است.
    کلیدواژگان: کنترل عفونت، نمونه برداری، وسایل فلزی، استریلیزاسیون
  • فرشته بقایی نایینی، اسماعیل یزدی، مریم سیدمجیدی صفحه 24
    تشخیص افتراقی بین پلیومورفیک آدنوما به عنوان شایعترین نیوپلاسم غده بزاقی از نظر تغییرات ریزبینی با دو نئوپلاسم شایع دیگر غدد بزاقی، آدنوئید سیستیک کارسینوما و موکواپی درموئید کارسینوما دشوار و پیچیده می باشد. این مطالعه با هدف مقایسه شدت رنگ پذیری بین پلئومورفیک آدنوما، آدنویید سیستیک کارسینوما و موکواپی درمویید کارسینوما در رنگ آمیزی با PTAH و H&E و نیز ارتباط بین شدت رنگ پذیری با PTAH و درجه بدخیمی در موکواپی درموئید کارسینوما انجام شد. 72 نمونه پارافینه شامل 24 مورد پلئومورفیک آدنوما، 24 مورد آدنویید سیستیک کارسینوما و 24 مورد موکواپی درموئید کارسینوما انتخاب و برشها با PTAH رنگ آمیزی گردیدند. شدت رنگ پذیری به طور کلی و شدت رنگ پذیری هسته و سیتوپلاسم سلول های تومورال تعیین و با نتایج حاصل از روش رنگ آمیزی H&E مقایسه گردید. در تحلیل نتایج، از آزمونهای Kruskal- Wallis و Wilcoxon signed ranks استفاده شد. مدل Logistic برای بدست آوردن نسبت احتمال خوش خیم یا بدخیم بودن تومور با استفاده از شدت رنگ پذیری هسته و سیتوپلاسم سلول های تومورال و سن بیمار ارائه شد. در این مطالعه، بین شدت رنگ پذیری هسته سلول های تومورال در پلئومورفیک آدنوما و نیز بین شدت رنگ پذیری در سیتوپلاسم سلول های تومورال در آدنوئید سیستیک کارسینوما در دو روش رنگ آمیزی، تفاوت معنی داری مشاهده گردید، اما در سایر موارد ارتباطی دیده نشد. از طرف دیگر، بین شدت رنگ پذیری کلی، هسته و سیتوپلاسم سلول های تومورال و نوع تومور ارتباط آماری معنی داری بدست آمد. بین درجه بدخیمی موکواپی درمویید کارسینوما و شدت رنگ پذیری کلی، شدت در هسته و سیتوپلاسم سلول های تومورال ارتباطی ملاحظه نشد. در مدل Logistic ارائه شده معلوم شد ارتباط مستقیمی بین بدخیم بودن تومور با سن بیمار و شدت رنگ پذیری هسته سلول های تومورال وجود دارد ولی شدت رنگ پذیری سیتوپلاسم سلول های تومورال و بدخیم بودن تومور با هم نسبت معکوس داشتند. یافته ها نشان داد که این دو روش رنگ آمیزی نتایج تقریبا مشابهی دارند ولی PTAH در تشخیص افتراقی ضایعات مورد نظر موثر و مفید می باشد.
    کلیدواژگان: پلئومورفیک آدنوما، آدنوئید سیستیک کارسینوما، موکواپی در موئید کارسینوما، PTAH، تشخیص افتراقی
  • بهجت الملوک عجمی، نیره خادم صفحه 33
    تعیین سن بلوغ دختران مورد بحث و بررسی علمای دینی و محققان می باشد. به همین منظور این مطالعه با هدف تعیین رابطه بین رویش دندان و بلوغ در دانش آموزان دختر طراحی گردید. این تحقیق به روش مقطعی (Cross sectional) بر روی سیصد دانش آموز دختر 12 ساله شهر مشهد که به طور تصادفی انتخاب شده بودند انجام گرفت. برای هر یک از افراد پرسشنامه ای تکمیل گردید که در آن میزان رویش دندانهای 3، 4، 5 و 7 و بروز اولین قاعدگی به عنوان شاخص بلوغ در نظر گرفته شد. جهت تحلیل نتایج از آزمون Mann Whitney استفاده گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که از سیصد دانش آموز دختر، تنها 25% آنها در سن 12 سالگی بالغ شده بودند. از طرفی در دندانهای مولر دوم راست بالا و پرمولر اول و دوم چپ پایین رابطه مستقیمی بین بلوغ و رویش کامل مشاهده گردید. این ارتباط از نظر آماری معنی دار بود.
    کلیدواژگان: بلوغ، رویش دندان، اولین قاعدگی
  • صغری یاسایی، لیلا خاکباز صفحه 40
    موقعیت و شکل کندیل اهمیت ویژه ای در ایجاد الگوهای صورت دارد. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط رادیوگرافیک شکل کندیل با الگوی رشدی صورت در بیماران مال اکلوژن کلاس II اسکلتال می باشد. در این مطالعه مقطعی که در دانشکده دندانپزشکی یزد انجام شد، 46 رادیوگرافی پانورامیک و لترال سفالومتری مورد بررسی قرار گرفتند. افراد مورد مطالعه شامل دختران 12-9 سال و پسران 13-10 سال با اکلوژن کلاس II اسکلتال و الگوی رشد افقی و عمودی بودند.خصوصیات کندیل از نظر شکل، عرض گردن و Inclination مورد بررسی قرار گرفت. در تحلیل نتایج از آزمون2 c و ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید. یافته ها نشان داد که زاویه قدامی سر کندیل با الگوی رشدی صورت ارتباط معنی داری دارد (P<0.0001)، به طوری که در الگوی رشد عمودی صورت، این زاویه افزایش می یابد. Flattening سرکندیل در 5/57% از موارد مشاهده شد که با الگوی رشد صورت ارتباط معنی داری نداشت. ارتباط معنی داری میان الگوی رشد صورت و عرض کندیل مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: شکل کندیل، گردن کندیل، سرکندیل، کندیل، عرض کندیل
  • سید اصغر میرعمادی، امیررضا رکن، ابوالفضل نیک بخت صفحه 48
    در دو دهه گذشته، جایگزینی دندانهای از دست رفته با استفاده از پروتزهای حمایت شونده به وسیله ایمپلنت های دندانی به روشی تبدیل شده که توسط جامعه علمی جهت درمان بیماران با بی دندانی کامل و پارسیل پذیرفته شده است. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی گذشته نگر کاربرد 502 ایمپلنت دندانی ITI در درمان بیماران با بی دندانی کامل و پارسیل در دو مرکز خصوصی با استفاده از متغیرهای کلینیکی و رادیوگرافی می باشد. به همین منظور تعداد صد و چهل بیمار با 502 ایمپلنت دندانی ITI بین سالهای 1373 تا 1379 در دو مرکز خصوصی تحت بررسی و درمان قرار گرفتند. ضمنا بیمارانی انتخاب شدند که حداقل یکسال و حداکثر شش سال از زمان قرارگیری پروتز بر روی ایمپلنت های دندانی آنها گذشته و همکاری لازم را دارا بودند. در تحلیل نتایج بین نوع ایمپلنت و میزان تخریب استخوان و نیز بین وجود یا عدم وجود BOP و میزان تخریب استخوان رابطه معنی داری ملاحظه شد. از مجموع 502 ایمپلنت قرار گرفته تعداد شش ایمپلنت (8/2%) در فک بالا و چهار ایمپلنت (4/1%) در فک پایین از دست رفتند. میزان موفقیت جمعی برابر با 98% بود. این میزان در فک بالا با 212 ایمپلنت برابر 2/97% و در فک پایین با دویست و نود ایمپلنت برابر 6/98% محاسبه گردید. میانگین تخریب استخوان در طی شش سال برای 492 ایمپلنت باقیمانده به میزان 39/0±93/0 میلی متر و متوسط عمق پاکت در اطراف ایمپلنت ها برابر با 99/1 میلی متر تعیین گردید. نتایج حاصل نشان داد که ایمپلنت های دندانی ITI با میزان موفقیت بیش از 97% می توانند به عنوان یک روش درمانی مطلوب در بیماران با بی دندانی کامل و پارسیل مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: ایمپلنت های III، معیارهای کلینیکی، ارزیابی رادیوگرافیک
  • حمید محمودهاشمی صفحه 59
    در حال حاضر صدمات ورزشی، بخش قابل توجهی از مجموعه حوادث اجتماعی را تشکیل می دهد. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی موارد آسیبهای فک و صورت در ورزشکاران عضو فدراسیون های مختلف ورزشی در ایران در فاصله سالهای 1377 تا 1380 بود. در این ارتباط پرونده های مربوط به آسیبهای ورزشی مردان و زنان ورزشکار عضو فدراسیون های مختلف ورزشی در ایران در فاصله سالهای مورد نظر در فدراسیون پزشکی سازمان تربیت بدنی جمهوری اسلامی ایران مورد مطالعه قرار گرفت. اطلاعات دریافتی از طریق 26 هیات پزشکی مستقر در استانهای کشور دریافت گردید. یافته های حاصل از بررسی پرونده های مذکور نشان داد که آسیبهای فکی، صورتی بیشترین آسیبهای ورزشی را تشکیل می دهد. در ورزشکاران مرد، فوتبال بیشترین عامل ایجادکننده صدمات فک و صورت می باشد و کوهنوردی و اسکی کمترین نقش را در ایجاد این صدمات به عهده دارند. در مورد ورزشکاران زن، ورزش کاراته مهمترین عامل ایجاد صدمات فک و صورت بوده است. شیرجه، کوهنوردی و اسکی ورزشهایی هستند که کمترین حوادث فک و صورت را به همراه داشته اند. شکستگی بینی شایعترین صدمه ورزشی در بین وزرشکاران مرد و زن ایرانی مشاهده شد.
    کلیدواژگان: پزشکی ورزشی، ماکرو تراما، میکرو تراما، ورزش های تماس، آسیب های ورزشی فک و صورت
  • مهرداد لطف آذر صفحه 68
    سندرم پاپیلون لفور (PLS) یک بیماری اتوزومال مغلوب و نادر است که با هیپرکراتوز کف دست و پا و تخریب زود هنگام پریودنشیوم دندانهای شیری و دائمی همراه است. در تشخیص افتراقی PLS باید فرم های مادرزادی هیپرکراتوز کف دست و پا مورد توجه قرار گیرند. اخیرا جهش در ژن کاتپسینC به عنوان پایه ژنتیکی بیماری PLS شناخته شده است. در این بیماری فقدان کامل فعالیت آنزیم کاتپسین C به دلیل جهشهای اتفاق افتاده برروی هر دو آلل ژن مزبور مشاهده می شود. باکتری آکتینوباسیلوس آکتینومایستم کومیتانس [Actinobacillous actinomycetem comitans (A.a)]به عنوان یک پاتوژن پریودنتال اصلی در بیماری PLS مطرح است. نتایج درمانی بیماران مبتلا به PLS متفاوت و متضاد بوده و اتفاق نظر کامل در این خصوص بدست نیامده است. درمان بیماری به دنبال حذف باکتری A.a و استفاده از رتینوئیدهای سنتتیک گزارش شده است.
    کلیدواژگان: سندرم پاپیلون لفور، بیماریهای پریودنتال، کاتپسین C، اکتینوباسیلوس اکتینومایستم کومیتانس
  • محمدرضا نوری دلویی، رامین راه پیما صفحه 88
    سندرم شوگرن از جمله بیماری های خود ایمنی است که با ارتشاح لنفوسیتی به غدد برون ریز مشخص می گردد و موجب کراتوکنژ کتویت سیکا و خشکی دهان می شود. در حال حاضر جمعیت بسیاری که اغلب آنها را زنان بالای چهل سال تشکیل می دهند از این بیماری رنج می برند و با مشکلات متعددی از جهت سلامت دهان و دندان و کاهش کیفیت زندگی، مانند پوسیدگی های شدید دندانی، چشمانی دردناک، نواقص بویایی و چشایی، تکلم، جویدن و بلع مواجه هستند. متاسفانه این بیماران به درمانهای رایج پاسخ چندانی نمی دهند. امروزه دردنیای پزشکی که هدف نهائی آن درمان اساسی و نه معلولی (علامتی) است، رویکردهای مختلف ژن درمانی در درمان بسیاری از بیماری های ظاهرا علاج ناپذیر از اهمیت ویژه ای برخوردار است. با توجه به اینکه این بیماری، دومین بیماری شایع خود ایمنی پس از آرتریت روماتویید می باشد و با عنایت به اینکه درمانهای مرسوم این بیماری همگی درمان علامتی نسبی هستند، توجه بر درمان اساسی و ریشه ای این بیماری به کمک انتقال ژن، بیش از پیش مورد تاکید پژوهشگران قرار گرفته است. در این مطالعه 58 منبع معتبر حاوی تازه ترین دستاوردهای علمی، مرور گردید و به بیماریزایی، عوارض و درمانهای مرسوم این سندرم پرداخته شد. هدف دیگر این مطالعه، بررسی شیوه های درمانی جدید این عارضه با عنایت به روش های مختلف و بالقوه بسیار کارآمد انتقال ژن و ژن های درمانگر متفاوت (از جمله کانال های آب غشایی، مولکول های ناقل یونی، عوامل نسخه برداری، پروتئین های ضد قارچی و جاروبگرهای رادیکال های آزاد)، می باشد.
    کلیدواژگان: سندرم شوگرن، بیماریزائی، ژن درمانی
  • محمدحسین انصاری صفحه 103
    سرطان به عنوان یکی از معضلات بشری محسوب می گردد، بخصوص سرطانهای ناحیه گردن و صورت که دارای عوارض نامطلوبی می باشند و گاه حیات فرد را به مخاطره می اندازد. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی تومورهای بدخیم در طی 13 سال (1376-1364) در همدان انجام شد. در این بررسی 386 برگ بیوپسی تائید شده، از طریق مراجعه به بایگانی شخصی پزشکان، هفت مرکز آسیب شناسی خصوصی و دولتی همدان، مراکز آموزشی و درمانی و دیگر مراکز تحقیقاتی انتخاب شدند و پس از بازبینی نمونه ها توسط متخصص آسیب شناسی دهان به عنوان نمونه و جامعه آماری اساس این مطالعه گذشته نگر را تشکیل دادند. بیشترین موارد بیوپسی در دهه های سنی شش (7/42%)، هفت (6/39%) و سه (6/10%) انجام شده بود. میانگین سن ابتلا 5/43 سال و در مردان دو سال بیشتر از زنان بود. نسبت مرد به زن 1.52/1 بود. پیرترین بیمار مردی 91 ساله با ملانوم بدخیم و جوانترین آنها دختری سه ساله با لنفوم بورکیت بود. بیشترین محل بیوپسی در ناحیه بینی (3/17%) و کمترین آن در مثلث قدامی در قسمت گردن (3/2%) بود. شایعترین تومور، کارسینوم بازوسلولر پوست (4/41%) و کمیابترین آنها فیبروس هیستیوسیتومای بدخیم (2/0%) بود. دو کارسینوم باز و سلولر و اپیدرمویید در زمره رایجترین سرطانها در این بررسی بودند و سپس لنفوم ها و سرطانهای بزاقی قرار داشته اند. نتایج این مطالعه نشان داد که لب پایین و زبان مانند تحقیقات مشابه در داخل و خارج از کشور در ردیف شایعترین محلهای ابتلا به سرطان دهان محسوب می شوند.
    کلیدواژگان: تومورهای بدخیم، جراحی دهان و فک و صورت، سرطان
  • بتول شریعتی صفحه 109
    مطالعه کوهورت، مطالعه ای تحلیلی است که در آن گروهی از افراد با یک عامل خطر مواجهه دارند و گروه دیگری مواجهه ندارند و این دو گروه برای مدت زمانی مورد پیگیری قرار می گیرند و بروز بیماری در گروه اول با گروه دیگر مقایسه می شود. کوهورت یک لغت لاتین و به معنی هم گروه مشابه است؛ به عنوان مثال افراد متولدشده در یک سال شمسی را کوهورت سنی می گویند. در این مطالعه عامل (عوامل) خطر می تواند به صورت سطوح مختلف مواجهه در نظر گرفته شوند و پس از پیگیری، بروز بیماری در سطوح مختلف مواجهه، با یکدیگر مقایسه شود (1-4).
    این مطالعه یکی از مهمترین و قویترین انواع مطالعات مشاهده ای است و با توجه به این که در این مطالعه بروز بیماری قابل اندازه گیری است، به آن مطالعه بروز (Incidence Study) نیز می گویند. مطالعه کوهورت به مطالعه Longitudinal، Prospective، Follow up نیز معروف است که البته در بعضی مطالعات دیگر نیز هر سه حالت کاربرد دارد. شمای کلی این مطالعه مطابق شکل 1 است...
|
  • Mehrdad Lotf Azar*_B. Gharesi Fard_Sh . Fargadian Page 5
    Papillon Lefevre Syndrome (PLS) is a rare disease, associated with the early onset periodontal break down in deciduous and permanent dentition.The etiology of PLS is not exactly determined but recently, mutation in catespin C gene, as a genetic basis for the disease, has been established. The aim of this study was to investigate the HLA status in patients affected with PLS. In this research, the frequency of HLA-I and HLA-DR in 9 PLS patients (Belonged to seven unrelated families) were compared with 37 healthy people (controls). Fisher exact test was used for data analysis. The results indicated that the frequency of HLA-B18 was significantly higher in the patients’ group, compared to the control group(P<0.05). The present study, based on the serological methods, is the only existing controlled study regarding PLS. However, in order to get accurate results, a molecular technology with more samples is required.
    Keywords: Prepubertal Periodontit, Papillon Lefevre Syndrome, HLA, B18
  • L. Eslamian* Page 13
    According to researches, premolar extraction and anterior teeth retraction result in temporomandibular joint disorder due to posterior position of mandible. The aim of this study was to evaluate the effect of premolar extraction on TMJ disorder. In this interventiond study, 4 groups (10 patients for each group) were treated.They were classified as 1- non extraction, 2- extraction of two upper first premolars, 3- extraction of four first premolars, 4- combined extraction groups. Helkimo scores were evaluated before treatment, after treatment, one and two years after treatment. The results were analyzed with ANOVA and paired t-test. At the end of the treatment and two years after treatment in comparison with before treatment, Helkimo score had Significant differentce in all groups (PO.001). In the second year after debanding in comparison with the first year after debanding, no significant differences were seen in each group. No significant difference was seen between the four groups in the final appraisal of TMD. It seems that extraction had no adverse effect on TMD.
    Keywords: extraction Premolar, Temporomandibular joint disorders
  • M. Ramezaninan* Page 19
    Infection control, in all surgery operations, is of high importance. Although a lot of advances have been made, but it is still necessary to observe methods for the prevention of spreading infection, especially for dentists who perform several minor surgeries in the office. As a result, investigating aerobic bacterial contamination of metal instruments, before application, should be paid special attention. The aim of this study was to investigate the aerobic bacterial contamination on metal instrument before oral surgery. Metal instruments, used in surgery and non surgery operations in 4 departments of dental faculty-oral and maxillofacial surgery, endodontics, periodontics, autoclave room with the sampling volume of 80 were selected randomly. After sterilization of all samples under specific conditions, they were transferred to microbiological laboratory of hygiene faculty and were cultured and incubated under 37° temperature for 24 hours. According to the results of culturing, just one case, affected with staphylococcus epidermis, was observed. Sterilization condition, in hygiene faculty, comparing to previous studies, shows 20% progress.
    Keywords: Sampling, Metal Insturment, infection control, sterilization
  • F. Baghaie Naeini*, E. Yazdi, M. Seyed Majidi Page 24
    The differential diagnosis between pleomorphic adenoma, the most common salivary gland neoplasm, microscopically, and two other common salivary gland neoplasms, meaning adenoid cystic carcinoma and mucoepidermoid carcinoma, is difficut.The purpose of this study was to determine the differences between pleomorphic adenoma, adenoid cystic carcinoma and mucoepidermoid carcinoma regarding the staining intensity with PTAH and H&E and also to investigate the relationship between staining intensity with PTAH and malignancy grade in mucoepidermoid carcinoma. 72 paraffin embeded samples including 24 pleomorphic adenoma, 24 adenoid cystic carcinoma and 24 mucoepidermoid carcinoma were selected and stained with PTAH. The staining intensity in total, in nucleus and cytoplasm of tumoral cells were evaluated and compared with H&E staining, statistically. The results were analyzed by Kruskal-Wallis, and Wilcoxon signed ranks tests (P<0.05).The logistic model was presented to predict the degree of malignancies through the assessment of nucleus and cytoplasm staining intensity in tumoral cells, and the patient's age. In this study, a statistically significant relationship was observed between staining intensity by PTAH and H& E in nucleus of tumoral cells in pleomorphic adenoma. Moreover, statistically significant relation between staining intensity by PTAH and H & E in cytoplasm of tumoral cells in adenoid cystic carcinoma was found. But there was no relation in other cases. On the other hand, a statistically significant relation between intensity of staining in total, in nucleus and cytoplasm of tumoral cells and the type of tumor was found. No relation was obtained between malignancy grade of mucoepidermoid carcinoma and staining intensity in total, in nucleus and cytoplasm of tumoral cells. The presented logistic model indicated a direct relation between tumor malignancy with patient's age and staining intensity in nucleus of tumoral cells, but a reverse relation was found between cytoplasm staining intensity in tumoral cells and tumor malignancy.Our findings show that PTAH and H & E staining methods, lead to similar results, however, PTAH staining is a reliable method in differential diagnosis of such salivary gland tumors.
    Keywords: Pleomorphic Adenoma, Adenoid Cystic Carcinoma, Mucoepidermoid Carcinoma, PTAH, Differential Diagnosis
  • B. Ajami*, N. Khadem Page 33
    Determination of puberty age of girls have been the research subject of researches and jurisprudents. The aim of this study was to investigate the relationship between tooth eruption and puberty in 12 year - old girl students. This cross-sectional study was conducted on 300, 12-year-old girl students in Mashhad, selected randomly. For each subject, a questionnaire was completed, including the information about the eruption rate of the teeth number 3,4,5,7 and the first menstruation, as puberty index to analyze the results, Mann Whitney test was used. The results of this study showed that, from among 300 female students, just 25% of them attained puberty at the age of 12.On the other hand, a direct relationship was observed between puberty and complete eruption of the second right maxillary molar and the first and second left mandibular premolars, which was statistically significant.
    Keywords: Puberty, Tooth Eruption, The First Menstruation
  • S. Yasaii, L. Khakbaz Page 40
    Mandibular shape is an important determinant in facial morphology, consequently, it should be paid special attention while investigating facial morphology changes. The aim of this study was to determine the relationship between condylar radiographic shape and facial growth pattern in patients with CI II skeletal malocclusion. The present retrospective study is of cross-sectional type, performed in Yazd dental faculty, on lateral cephalometric and panoramic radiographs of 40 patients. Cases, under study, had skeletal CI II malocclusion, with an age range of 9-12 years for females and 10-13 years for males. Condylar properties, including shape, neck width and inclination were investigated. To study the results, X" test and pierson correlation coefficient were used. The findings showed that there is a significant relationship between condylar anterior angle and facial growth pattern. (PO.0001). This angle is increased in facial vertical growth pattern. Condylar flattening was observed in 57.5% cases, which didnot have any significant relationship with facial growth pattern. No significant relationship was found between facial growth pattern and condylar width.
    Keywords: Condylar Shape, Condylar Neck, Condylar Head, Condyle, Condylar Width
  • Sa. Miremadi, Ar. Rokn, A. Nikbakht Page 48
    In the past two decades, replacement of the missing teeth with implant borne prosthesis has become a treatment modality, accepted by the scientific community for fully and partially edentulous patients. The aim of the present study is to evaluate retrospectively, 502 ITI dental implants application, in partial and complete edentulous patients, treated in two private centers, based on clinical and radiographic parameters.One hundred and forty patients, with 502 ITI dental implants, who were treated from 1994 to 2000 in two private centers, were investigated. For such patientsT a minimum of one year and a maximum of six years were passed since prosthesis placement over implants, so they were cooperative subjects. There was a significant relation between implant type and bone loss, so was between the presence and absence of BOP and the rate of bone loss. From totality 502 implants, 6 implants (28%) and 4 implants (1.4%) were lost, in maxilla and mandible, respectively. The total success rate was 98%. This rate, in maxilla with 212 implants was 97.2% and in mandible with 90 implants was 98.6%. The mean value of bone loss (RBL) and periodontal pocket depth (PPD) during 6 years, for the remaning 492 implants were 0.93±0.39mm and 1.99mm, respectively. The results showed that ITI dental implants, with a success rate of more than 97%, can be used as a desirable treatment choice in partial and complete edentulous patients.
    Keywords: ITI Implants, Clinical Parameters, Radiographic Evaluation
  • H. Mahmoud Hasehmi* Page 59
    Nowadays, sport injuries constitute a major part of social accidents. The aim of the present study, was to investigate the frequency of maxillofacial injuries among athletes-members of different sports federations in Iran from 1998-2001. For this reason files which was related to sport injuries of men and women athletes-members of sports federations were studied in Medical Federation of the Islamic Republic of Iran Sports Organization. The information were received through 26 medical organizations,located in different states of the country. The results showed that maxillofacial injuries constitute the major part of the sports injuries. In male athletes, football was the most important cause for maxillofacial injuries. However, mountain climbing and skiing play the least role in this field. Among female athletes,karate was the cause of the highest rate of maxillofacial sport injuries. Diving, mountain climbing and skiing cause the least number of maxillofacial accidents. Nasal fracture was the most common sport injury among Iraninan male and female athletes.
    Keywords: Macrotrauma, Microtrauma, Contact Sports, Maxillofacial Sport Injuries, sports medicine
  • M. Lotfazar* Page 68
    Papillon Lefevre Syndrome (PLS) is a rare recessive autosomal disease, which is associated with palm and sole hyperkeratosis and early periodontium break down of deciduouse and permanent dentition. In the differential diagnosis of PLS, congenital form of palm and sole hyperkeratosis should be considered.Recently, mutation in catepesin C gene has been recognized as a genetic basis for PLS disease. In this disease, complete lack of catepesin C enzyme activity, due to the mutations on both allels, are observed. Actinobacillous actinomycetemcomitans (A.a) bacteria are presented as the main periodontal pathogene in PLS disease. The treatment results have been contradictory and no agreement has been obtained in this regard. Elimination of A.a bacteria and administration of synthetic retinoids are reported as a suitable treatment.
    Keywords: Papillon Lefevre Syndrome, Periodontal Diseases, Catepesin C, Actinobacillous Actinomycetemcomitans
  • Mh. Ansari* Page 103
    Cancer is considered as one of human's complications, particularly in oral and maxillofacial region which leads to undesirable effects and sometimes endangers individual's life. The aim of this study was to investigate the frequency of maxillofacial malignant tumors, during 13 years, (1985- 1998),in Hamedan. Three hundred and eighty - six records of biopsies were selected from the private files of physicians, 7 private and governmental pathological centers and other educational and research organizations in Hamedan. After observing the samples by oral pathologist, they were presented as the statistical population for this retrospective study. The highest rate of biopsies was observed in the sixth (42.7%), seventh (39.6%) and third (10.6%) decades. The average age was 43.5 years, for women and 1.52 45.5 for men. The ratio of men to women was. The oldest patient was a 91- year - old man with malignant melanoma, while the youngest was a 3-year-old girl with Burkit lymphoma. The commonest site of involvement was nasal region (17.3%) and the anterior neck triangle showed the least common tumoral site (2.3%). The commonest tumor, observed in this study, was BBC (41.4%) and the least common was malignant fibrous histocytoma (0.2%). Baso cellular and epidermoid carcinomas have been the commonest cancers in this investigation, while lymphoma and salivary galnd cancers have been placed as the second ones. The results of this study showed that the lower lip and tongue are considered as the commonest sites for cancer.
    Keywords: Oral, Maxillofacial Surgary, Malignant Tumors, Cancer