فهرست مطالب

مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 32، پاییز 1381)

  • 92 صفحه، بهای روی جلد: 7,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1381/08/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ایوب پهلوان، شعله راهبی صفحه 5
    سیستم های باندینگ عاجی گرچه تا حدود زیادی سبب اتصال نزدیکتر و محکمتر کامپوزیت های دندانی به عاج می شوند، اما هیچ یک از آنها قادر به حذف کامل پدیده میکرولیکیج نمی باشند. تنش های ناشی از انقباض پلیمریزاسیون رزین های کامپوزیت و حذف لایه اسمیر که در روش متداول Total Etchصورت می گیرد، نقش مهمی در پیشرفت میکرولیکیج و اثرات سوء آن دارد. هدف از این مطالعه بررسی میکرولیکیج در روش تجربی (تغییر لایه اسمیر و اچ مینای لبه ای) و مقایسه آن با روش متداول Total Etch می باشد؛ به همین منظور در این مطالعه آزمایشگاهی، 60 مولر سالم انسانی توسط کلرامین 5/0% ضد عفونی شدند و حفره های کلاس V در سطح باکال و 1 میلیمتر بالاتر از محل اتصال مینا و سمان تعبیه شد. نمونه ها به طور تصادفی به 6 گروه 10 تایی تقسیم شدند. در گروه اول از روش Total Etch و کامپوزیت تتریک استفاده شد. در گروه دوم از روش Total Etch و کامپوزیت آریستون استفاده شد. گروه سوم حاوی لاینر توصیه شده سیستم آریستون و کامپوزیت آریستون بود. در گروه چهارم از روش تجربی (تغییر لایه اسمیر و سیل لبه های ترمیم توسط کامپوزیت (Flowable و کامپوزیت تتریک استفاده شد. گروه پنجم شامل روش آزمایشی تجربی و کامپوزیت آریستون بود و در گروه ششم فقط از تغییر لایه اسمیر و کامپوزیت تتریک استفاده شد و لبه های ترمیم سیل نشدند. پس از ترموسایکلینگ و رنگ آمیزی توسط فوشین بازی 2%، نفوذ رنگ در برش وسط ترمیم ها توسط استریومیکروسکوپ بررسی شد. جهت تحلیل آماری از آزمونهای Wilcoxon Sign و Kruskal Wallis استفاده شد. نتایج نشان داد که میزان میکرولیکیج در سیستم آریستون (گروه سوم) به طور معنی داری (p<0.05) بیشتر از برخی گروه ها (اول، دوم و پنجم) بود. اختلاف میکرولیکیج میان سایر گروه ها معنی دار نبود.
    کلیدواژگان: میکرولیکیج، ترمیم های کامپوزیت، عوامل باندینگ عاج
  • شهرام نامجوی نیک، رضا لطفی صفحه 14
    امروزه از مواد مختلفی جهت ترمیم حفره های داخل استخوانی استفاده می شود. پودر جایگزین استخوان (Neo-Os) یکی از موادی است که به طور تئوریک می تواند سبب چنین ترمیمی شود. این تحقیق با هدف ارزیابی تاثیر این ماده درترمیم استخوان حفره های تهیه شده در جمجمه خرگوش با و بدون محافظت گورتکس انجام شد. تعداد 12 خرگوش نیوزیلند سفید انتخاب و در استخوان آهیانه هر یک دو حفره استخوانی تعبیه گردید. بر روی هر 12 خرگوش، یک برش درموپریوستال بر روی ناحیه جمجمه خرگوش ایجاد شد تا با بلندکردن فلپ، دو استخوان پاریتال مشاهده گردد. یک حفره در هر استخوان پاریتال به قطر 8 میلیمتر با فرز گرد به ترتیب زیر تهیه گردید: در نیمی از خرگوشها در یک حفره پودر جایگزین استخوان قرار داده شد و حفره دیگر خالی رها شد و در نیم دیگر خرگوشها، یک حفره با پودر جایگزین استخوان و گورتکس و در حفره دیگر فقط گورتکس قرار داده شد. پس از 8 و 16 هفته نمونه ها با روش های استاندارد دکلسیفیکیشن شدند و نمونه های بافت استخوانی تهیه گردید. حفره های تهیه شده در استخوان آهیانه خرگوش که به وسیله پودر جایگزین استخوان محافظت شده با غشای گورتکس درمان شده بودند، با رشد استخوان درهم از لبه های حفره و با تشکیل جزایر استخوانی حفره ترمیم یافت. در نهایت حفره ها با استخوان درهم و مطبق ترمیم شدند.
    کلیدواژگان: پودر جایگزین استخوان، استخوان، نئواوس
  • بهناز عبادیان، محمدامیر پرکان صفحه 21
    یکی از خصوصیات مهم بیس پروتز، انتقال حرارتی آن است که نقش مهمی در ترشح غدد بزاقی و آنزیم های آن، مزه غذا و هضم آن دارد. پلیمرمتیل متاکریلات مورد استفاده در بیس، یک عایق نسبی است. به منظور رفع این مشکل تاکنون از مواد مختلفی از جمله فیلرهای فلزی و سرامیکی استفاده شده که هر یک دارای مزایا و معایبی است. این تحقیق با هدف بررسی اثر Al2O3 بر انتقال حرارتی رزین آکریلی گرماپخت انجام شد؛ بدین منظور از ذرات اکسید آلومینیوم (AL2O3) در دو نسبت وزنی متفاوت (15% و (20% در تلفیق با پودر رزین آکریلیک گرماپخت استفاده شد. تعداد 18 نمونه استوانه ای شکل از این پودر در ابعاد 9 9 میلیمتر که در مرکز حاوی سیم ترموکوپل بود، ساخته شد. نمونه ها پس از پخت در یک محدوده زمانی 10 دقیقه ای در محیط آبی 1±70 درجه سانتیگراد قرار گرفتند و میزان انتقال حرارتی در گروه های مختلف شامل گروه شاهد (رزین خالص)، گروه اول (رزین آکریلی به اضافه 15% وزنی ذرات اکسید آلومینیوم) و گروه دوم (رزین آکریلی به اضافه 20% وزنی ذرات اکسید آلومینیوم)، اندازه گیری و مقایسه شد. نتایج حاصل از آنالیز واریانس و آزمون دانکن اختلاف معنی داری را بین انتقال حرارتی سه گروه در تمام فواصل زمانی (5 ثانیه ابتدایی و 10 ثانیه های بعدی) نشان داد؛ همچنین نتایج نشان داد که میزان انتقال حرارتی در گروه های اول و دوم بخصوص در ثانیه های ابتدایی از گروه شاهد بالاتر است. با دستیابی به این نتیجه می توان از این ماده، جهت افزایش کیفیت حرارتی رزین های آکریلی استفاده کرد؛ البته سایر خواص ضروری رزین حاصل نیز باید مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: رزین اکریلی، انتقال حرارتی، انتشار حرارتی، اکسید آلومینیوم
  • علیقلی سبحانی، علی شعاع کاظمی، بهروز نیک نفس، سعید کاظمی، فردین فتحی صفحه 29
    اخیرا از مواد القایی به منظور تحریک سلول های پالپ و تمایز سلول های ادنتوبلاست جهت ساختن مجدد عاج استفاده شده است؛ از جمله می توان به (Bone Morphogenic Protein (BMP اشاره نمود؛ اما به نظر می رسد از از ژلاتین ماتریکس استخوانی داخل غضروفی (Endochondral Bone Matrix Gelatin «Ec BMG»)کمتر استفاده شده است. هدف از این تحقیق بررسی اثر این ماده بر عاج سازی ثانویه می باشد. به منظور تهیه Ec BMG از استخوانهای تیبیا و فمور 4 راس حیوان آزمایشگاهی خرگوش نر نژاد Deutsche-Poland استفاده شد.در این مطالعه تجربی 12 راس خرگوش نر به دو گروه 8تایی (گروه اول) و چهارتایی (گروه دوم) به صورت تصادفی تقسیم شدند. در گروه اول دندان پیشین در یک سمت به عنوان گروه تجربی و در سمت دیگر به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شد. در گروه تجربی پالپ اکسپوز و BMG Ec در آن قرار داده شد؛ سپس دندان پانسمان گردید ولی در گروه کنترل پس از اکسپوز پالپ، دندان پانسمان شد. در گروه دوم خرگوشها مشابه گروه اول نگهداری شدند و در فواصل زمانی 28 و 60 روز کشته شدند و از عاج طبیعی آنها جهت مقایسه عناصر تشکیل دهنده کلسیم و فسفر با گروه اول استفاده شد. نمونه های به دست آمده در هر دو گروه در روزهای 28 و 60 بعد از ثبوت و آماده سازی بافتی با استفاده از میکروسکوپ نوری و SEM مورد مطالعه قرار گرفتند؛ همچنین آنالیز ماتریکس ترشحی جدید، جهت ارزیابی تراکم مواد معدنی (کلسیم و فسفر) در همه نمونه ها انجام شد. مشاهدات میکروسکوپ نوری نشانگر عاج سازی ثانویه و همچنین تشکیل استئودنتین توسط القای BMG Ec در روز 28 بود. بررسی های SEM در روز 60 در نمونه های تجربی توده معدنی شده ای را در محل کشت BMG Ec نشان داد؛ در حالی که در نمونه های کنترل و نیز در گروه دوم چنین توده ای مشاهده نشد و فضای پالپی توسط توده بافتی غیرمینرالیزه اشغال شده بود. آنالیز ماتریکس ترشحی جدید در نمونه های تجربی حاکی از وجود مقادیر معنی داری از کلسیم و فسفر نسبت به نمونه های کنترل بود؛ اما میزان کلسیم و فسفر در نمونه های تجربی به مقدار این دو عنصر در گروه دوم نزدیک بود. نتایج نشان داد که کشت BMG Ec در داخل پالپ دندان خرگوش سبب القای سلول های پالپی، عاج سازی ثانویه و تشکیل استئودنتین می گردد؛ بنابر این به نظر می رسد که استفاده از Ec BMG در ترمیم نقایص مربوط به عاج می تواند نقش موثری داشته باشد.
    کلیدواژگان: عاج سازی ثانویه، ژلاتین ماتریکس استخواانی، استئودنتین، خرگوش
  • محمدحسین فتحی، وجیه سادات مرتضوی، سید بهروز موسوی صفحه 39
    ایمپلنت های دندانی امروزه به عنوان روشی جهت جایگزینی دندانهای از دست رفته، رواجی روزافزون یافته اند. در این راستا در جهت بهبود خواص این ایمپلنت ها و ارتباطی مناسبتر با استخوان در برگیرنده آنها تحقیقات فراوانی در حال انجام است. این مطالعه به منظور دستیابی همزمان به دو هدف بهبود مقاومت خوردگی ایمپلنت فلزی و تامین سازگاری زیستی مطلوب از یک سو و همبندی با استخوان، تامین پیوند زیستی و کاهش زمان درمان از سوی دیگر انجام شد. فولاد زنگ نزن 316 ال، آلیاژ کبالت - کرم - مولیبدن (وایتالیوم) و تیتانیوم خالص تجارتی، به عنوان زیرلایه فلزی ایمپلنت انتخاب گردید و هیدروکسی آپاتیت با تکنیک پاشش پلاسمایی بر روی آنها پوشش داده شد؛ سپس پوشش نوین کامپوزیت هیدروکسی آپاتیت - تیتانیوم طراحی و تهیه گردید؛ به همین منظور، پوشش هیدروکسی آپاتیت پاشش پلاسمایی شده بر روی تیتانیوم رسوب فیزیکی بخار شده که روی زیرلایه فولاد زنگ نزن قرار گرفته بود، نشانده شد. مشخصه یابی و ارزیابی پوشش نوین کامپوزیت هیدروکسی آپاتیت- تیتانیوم، با استفاده از تکنیک های پراش پرتوایکس(XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و طیف سنجی توزیع انرژی پرتوایکس (EDX) انجام شد و رفتار خوردگی ایمپلنت های بدون پوشش و با پوشش با اجرای آزمونهای الکتروشیمیایی ارزیابی گردید تا تاثیر پوششها بر رفتار خوردگی ایمپلنت به عنوان شاخص اساسی سازگاری زیستی تعیین شود. نتایج نشان داد که در بین زیرلایه های بدون پوشش، تیتانیوم خالص تجارتی از بالاترین مقاومت خوردگی در محلول های فیزیولوژیکی برخوردار است و فولاد زنگ نزن در پایین ترین رده قرار دارد. این رده بندی مستقل از نوع محلول فیزیولوژیکی است. پوشش هیدروکسی آپاتیت پاشش پلاسمایی شده، چگالی جریان خوردگی هر یک از سه نوع زیرلایه فلزی را کاهش می دهد ولی رده بندی مقاومت خوردگی آنها تغییری نمی کند. این پوشش همانند یک مانع مکانیکی روی زیرلایه عمل می کند ولی قادر نیست به طور کامل از برهمکنش فلز و محیط جلوگیری کند. پوشش نوین کامپوزیت هیدروکسی آپاتیت- تیتانیوم بر روی فولاد زنگ نزن، سبب بهبود مقاومت خوردگی می شود و چگالی جریان خوردگی را کاهش می دهد. چگالی جریان خوردگی فولاد زنگ نزن با پوشش کامپوزیتی معادل چگالی جریان خوردگی تیتانیوم با پوشش هیدروکسی آپاتیت است و این پدیده نیز مستقل از نوع محیط می باشد. یافته های این مطالعه همچنین نشان داد که پوشش کامپوزیتی می تواند اهداف کاملا متمایز را همزمان حاصل نماید و تلفیق آن با فولاد زنگ نزن 316 ال، جهت ساخت و تهیه ایمپلنت های دندانی، ضمن تامین سازگاری زیستی، ترویج رشد استخوان، پیوند با بافت و تثبیت بیولوژیکی، می تواند مزایای کاهش هزینه و سهولت تهیه مواد و اجزای سازنده را نیز در برداشته باشد.
    کلیدواژگان: پوشش هیدروکسی آپاتیت، پوشش هیدروکسی آپاتیت، تیتانیوم، رفتار خوردگی، فولاد زنگ نزن، اندوایمپلنت
  • مهرداد لطف آذر، شریعه فقیهی صفحه 55
    تاکنون روش های متعددی جهت پوشش سطوح عریان ریشه ها ارائه و آزمایش گردیده است. در بیشتر این مطالعات پوشش تحلیل لثه ای کلاس I و II میلر مورد بررسی قرار گرفته اند. این مطالعه با هدف مقایسه نتایج کلینیکی دو تکنیک پیوند آزاد بافت همبندی (CTG) و بازسازی هدایت شده نسجی (GTR) با غشای قابل جذب در پوشش سطوح عریان ریشه ها در نواحی تحلیل لثه ای کلاس III میلر انجام شد. تعداد 6 بیمار دارای یک جفت ناحیه تحلیل لثه ای قرینه، به روش تصادفی مورد درمان قرار گرفتند. شاخص های کلینیکی قبل از جراحی و با فواصل 1، 2، 4، 6، 12 و 18 ماه بعد از جراحی اندازه گیری شدند. جهت تحلیل آماری، نتایج هر گروه درمانی (قبل از درمان با ماه ششم و قبل از درمان با ماه هیجدهم) و به منظور مقایسه دو گروه درمانی در مقاطع زمانی (قبل از درمان و ماه های 6، 12و 18) از آزمون Paired t و به منظور مقایسه دو روش درمانی در طول زمان از آزمون واریانس سه طرفه استفاده شد. هر دو روش درمانی به طور معنی داری در پوشش سطح ریشه ها موثر بودند. میانگین پوشش سطح ریشه در دو تکنیک CTG و GTR بعد از 18 ماه به ترتیب 55 % و 47.5 % بود. نتایج نشان داد روشCTG نسبت به GTR در کاهش عمق و عرض ناحیه تحلیل و افزایش عرض لثه کراتینیزه به طور معنی داری موفق تر است؛ همچنین گذشت زمان (18 ماه) به عنوان یک عامل مجزا از روش های درمانی، به طور معنی داری در افزایش عرض لثه کراتینیزه و افزایش سطح چسبندگی کلینیکی نقش دارد.
    کلیدواژگان: تحلیل لثه، درمان، تحلیل لثه، جراحی، بازسازی هدایت شده نسجی، پیوند، بافت همبند
  • علیرضا زرین آرا، فرشید علاالدینی صفحه 66
    فعالیت عمده معاونت پژوهشی دانشگاه نظارت بر به اجرا درآوردن طرحهای تحقیقاتی با کمک و استفاده از توان هیات علمی است. اجرای طرحهای تحقیقاتی در برخی موارد با عدم دستیابی به اهداف و اجرای کامل آنها مواجه می شود. هدف از این پژوهش تعیین میزان و علل شکست طرحهای تحقیقاتی از بدو تاسیس دانشگاه علوم پزشکی تهران تا سال 1379 می باشد. مطالعه به صورت مورد-شاهدی انجام پذیرفت که درآن 70 طرح مختومه شده با 71 طرح خاتمه یافته مورد مقایسه قرار گرفتند. برای تمامی پرونده ها، پرسشنامه طرح تکمیل و اطلاعات به دست آمده وارد نرم افزار شد و تجزیه و تحلیل داده ها انجام پذیرفت. انواع مطالعات، محل اجرای طرح، نوع طرح از نظر روش، رتبه علمی مجریان طرح و مدت زمان پیش بینی شده در طرحها از جمله عواملی بودند که در شکست طرحها موثر بوده اند و عوامل تعدد مجریان، سابقه کار تحقیقاتی و داشتن موقعیت اجرایی مجری در شکست طرحها موثر نبوده است. بیشترین علت مختومه شدن طرحها عدم پیگیری مجری بوده است. شورای پژوهشی در هنگام تصویب طرح باید به پیش بینی های زمانی و مالی طرحها توجه نماید و واقعی بودن آنها را به عنوان یک عامل مهم در خاتمه یافتن طرحها در کنار روش کار صحیح در نظر بگیرد.
    کلیدواژگان: طرح تحقیقاتی، شکست نتیجه گیری، دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • مهرداد لطف آذر صفحه 74
    در این مقاله به مروری بر رابطه Human Leukocyte Antigen (HLA) با بیماری های پریودنتال پرداخته شده است؛ در حالی که در برخی مطالعات، رابطه ای بین آنتی ژن های HLA و پریودنتیت اعلام نشده است. رابطه مثبت و منفی بین بعضی از آنتی ژن های HLA و فرم های مختلف Early Onset Periodontitis (EOP) و نیز رابطه مثبت بین آنتی ژن های HLA-A1، A9، A24، A28، A33، B15، B22، B35، B44، C4، DR2، DR4، DR7، DR53، DRB1، DQ3، DQB1 و رابطه منفی بین آنتی ژن های HLA-A2، A5، A10، A28، A68، B5، DR2 و DR6 با فرم های مختلف EOP گزارش شده است. در این میان به ترتیب رابطه HLA-A9 و HLA-DR4 با EOP بیش از دیگر آنتی ژن ها گزارش شده است. مدارک موجود نشان می دهد که ژن های ناحیه Major Histocompatibility Complex (MHC) ژن های با اثرات قوی (Major Effect) در بیماری EOP نمی باشند. نتایج مطالعات پیوستگی (Linkage Studies) از پیوستگی یک Major Gene برای EOP در لوکوس MHC بر روی بازوی کوتاه کروموزم شماره 6، حمایت نمی کنند. ژن های این ناحیه ممکن است به عنوان Modifying Genes عمل کنند و بیان کلینیکی بیماری های پریودنتال را تحت تاثیر قرار دهند. اثبات رابطه HLA با بیماری های پریودنتال به مستندات بیشتری نیاز دارد. برای اثبات رابطه HLA با بیماری های پریودنتال لازم است مدارک کافی از گروه های بیمار بخوبی تعریف شود (Well Defined) به نحوی که مرحله بیماری آنها نیز معین شده باشد و از گروه بیمار و کنترل به طوری که اختلافات نژادی را پوشش دهد، به تعداد کافی موجود باشد.
    کلیدواژگان: بیماریهای پریودنتال، پریودنتیت زودهنگام، Hla، HLA، A9، HLA، DR4
  • گلپر رادافشار صفحه 82
    شناسایی و درمان بیماران مبتلا به پریودنتیت های با استقرار زودهنگام (Early- Onset) بویژه انواعی که در همراهی با بیماری های سیستمیک صعب العلاج یا در زمینه برخی سندرم های شناخته شده بروز می نمایند، حائز اهمیت فراوانی است؛ چرا که اثرات تخریبی شدید در مدت زمانی کوتاه بر نسوج پریودنتال و در سنین نوجوانی نیز می توانند به از دست دادن دندانها و معلولیت منجر شوند. در این گزارش، یک بیمار مبتلا به سندرم پاپیلون لفور و پریودنتیت قبل از بلوغ ژنرالیزه با عدم پاسخ به درمان معرفی می گردد. بیمار پسر بچه 10 ساله ای است که از زمان تشخیص بیماری به مدت 5 سال تحت درمانهای پریودنتال فعال و نگاهدارنده بعدی قرار داشته است. طی این مدت با وجود اقدامات درمانی همه جانبه، شامل درمانهای مکانیکی دقیق در جلسات متعدد، جراحی پریودنتال به همراه کاربرد سیستمیک و سریال آنتی بیوتیک ها، شستشوی موضعی پاکت ها با محلول کلرهگزیدین و درمانهای نگاهدارنده که به طور منظم انجام می گرفت، روند پیشرفت بیماری همچنان ادامه داشت و بیمار را در سن 15 سالگی با بی دندانی مواجه ساخت. متاسفانه تا به امروز به دلیل وجود نقایص سیستمیک غیر قابل درمان که تحت عنوان بیماری های همراه به آنها اشاره می شود، پریودنتیت قبل از بلوغ ژنرالیزه فاقد یک برنامه درمانی مشخص و قابل اعتماد بوده است و همچنان در گروه پریودنتیت های مقاوم به درمان(Refractory Periodontitis) قرار دارد. در این مقاله ضمن معرفی بیمار، تلاش شده است تا روش های موفق تر درمانی شناسایی و معرفی شوند؛ همچنین به جنبه های ژنتیکی ابتلای پریودنتال نیز که مقوله ای پیچیده و بحث انگیز می باشد، پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: سندرم پاپیلون لفور، پریودنتیت قبل از بلوغ ژنرالیزه، شیوه های درمان
|
  • A. Pahlevan*, Sh. Rahebi Page 5
    Dentin bonding agents create stronger bonding between dental composites and dentin. But, none of them can prevent the microleakage. The important factors of progressing microleakage are the stress of polymerization shrinkage of resin composite and removal of smear layer in total-etch technique. The aim of this study was the evaluation of the effect of experimental method (modifying smear layer and etching of enamel margin) and comparison with the total-etch technique. In this experimental method, 60 extracted human molar teeth were disinfected. Then, class 5 cavities were prepared on the buccal surface and 1 mm above CEJ. The specimens were divided randomly to 6 groups with iO samples in each group. The specimens groups were:1- Scotchbond Muiti- Purpose Plus Adhesive System (S.B.M.P.P) +Tetric composite2- S.B.M.P.P + Ariston composite3- Ariston liner + Ariston composite4- S.B.M.P.P without enamel and dentin etching + Tetric composite + rebonding with Flowable Tetric5- S.B.M.P.P without enamel and dentin etching + Ariston composite + rebonding with Flowable Tetric6- S.B.M.P.P without enamel and dentin etching + Tetric compositeAfter finishing and polishing, the specimens were termocycled, stained with fushin, sectioned within the specimens and evaluated for dye penetration with stereomicroscope. Wilcoxon Sign and Kruskal Wallis tests were used for statistical analysis.Results showed that group 3 had microleakage more than groups of 1, 2 and 5 (P<0.0 5) and this difference was significant. There was no significant difference among the other groups.
    Keywords: Microleakage, Composite fillings, Dentin bonding agents
  • Sh. Namjoy Nik, R. Lotfi Page 14
    Nowadays, different materials have been used for regeneration of interosseous defects and Neo-Os is one of them. The objective of this study was to evaluate histologically the influence of Neo-Os® particles on bone regeneration using rabbit caivarias defects with and without protection of Gore-Tex® barrier membrane. A cutaneous- periosteal incision and flap was made on the forehead of 32 rabbits exposing the top o"" the skull. A standardized trans-osseous skull defect (8 mm diameter) was made in each of the parietal bone with rotating round bur. In half of the rabbits, one defect was filled with the Neo-Os® particles without any type of the barrier membrane. The other defect was left empty. In the other half of the rabbits, one defect was filled with Neo-Os® and two flat expanded polytetrafiuoroethyiene (Gore-tex®) membranes. For the other defect, only the Gore-tex membrane protected the defect. After 8 and 16 weeks, the specimens were processed using standard, decalcified, hard tissue histology techniques. Rabbit caivarias defects treated with Neo-Os® particles and polytetrafiuoroethyiene (Gore-tex®) membrane, healed by in growth of woven bone from the defect margins and by formation of bony islands within the defect area. Finally, the defects were treated with woven and lamellar bone.
    Keywords: Neo, Os, Bone substitute powder, Bone
  • B. Ebadian, Ma. Parkan Page 21
    One of the most important characteristics of denture base is thermal conductivity. This property has a major role in secretions of salivary glands and their enzymes, taste of the food and gustatory response. Polymethyl methacrylate used in prosthodontics is relatively an insulator. Different materials such as metal fillers and ceramics have been used to solve this problem. The aim of this study was the evaluation of AI2O3 effect on thermal conductivity of heat-cured acrylic resin. Acrylic resin was mixed with AI2O3 in two different weight rates (15 and 20 % of weight). So, group 1 and 2 were divided on this basis. Samples with pure acrylic resin were considered as control group. 18 cylindrical patterns were made in 9x9 mm dimensions and thermocouple wires embedded in each sample to act as conductor. The specimens were put in water with 70±1°C thermal range for 10 minutes. Then, thermal conductivity was measured. The results were analyzed with variance analysis and Dunken test. There was significant difference between thermal conductivity of all groups in all period times. It the first seconds, thermal conductivity in groups 1 and 2 were more than control group. Therefore, for developing of thermal conductivity of acrylic resin, A1203 can be used. Certainly, other characteristic of new resin should be evaluated.
    Keywords: Thermal conductivity, Thermal diffusivity, Aluminum Oxide, Acrylic resin
  • A. Sobhani, A. S.Kazemi, B. Niknafs, S. Kazemi, F. Fathi Page 29
    Recently, inductive materials have been used for accelerating pulp cells and differentiation of odontoblast cells for regenerating secondary dentin. Bone Morphogenic Protein (BMP) is one of these materials. Endochondral Bone Matrix Gelatin (Ec BMG) has been used less than others. This study was designed to evaluate dentin formation by Ec BMG in rabbit. Ec BMG was prepared"from tibia and femur of 4 Deutsche-Poland rabbits with average ages of 4-6 months. In this research, 12 rabbits were divided randomly to two groups (8 and 4 rabbits, respectively). In the first group, incisive tooth in one side was considered as experimental group and in other side as control group. In experimental group, pulp was exposed and Ec BMG was put in it. But, in control group, after exposing the pulp, tooth was dressed. In the second group, the rabbits were kept like the first group. They were killed in 28 and 60 days period time and their natural dentin was used for comparison of their calcium and phosphor with the first group. The light microscope and scanning electron microscopic study were performed on days of 28 and 60 after operation. Also, new secreted matrix was analyzed for measuring calcium and phosphor on all groups. The histological results on day 28 showed secondary' dentin and osteodentin formation in experimental group. The scanning electron microscopic observation on 60th days after operation in experimental group showed mineralized mass on site of Ec BMG implantation. In contrast, in control and second groups, no mineralized mass was observed. Analyzing of new secreted matrix in experimental group showed the high deposition of calcium and phosphate on Ec BMG implantation site. But, the amount of calcium and phosphate in experimental group was the same as the second group. Results of present investigation indicated that, implantation of Ec BMG in pulp cavity could induce pulp cells, secondary dentin and osteodentin in rabbit. So, Ec BMG can be effective in repairing of dentin related defects.
    Keywords: secondary dentin formation, BMG, osteodentin
  • Mh. Fathi, V. Mortazavi, Sb. Moosavi Page 39
    Nowadays, application of implants as a new method for replacing extracted teeth have been improved. So, many researches have been performed for improving the characteristics of implants. The aim of this study was to design and produce a desired coating in order to obtaining two goals including improvement of the corrosion behavior of metallic endodontic implant and the bone osseointegration simultaneously. Stainless steel 316L (SS), cobalt-chromium alloy (Vit) and commercial pure titanium (cpTi) were chosen as metallic substrates and hydroxyapatite coating (HAC) were performed by plasma-spraying (PS) process on three different substrates. A novel double layer Hydroxyapatite/Titanium (HA/Ti) composite coating composed of a HA top layer and a Ti under layer was prepared using PS and physical vapor deposition (PVD) process respectively on SS. Structural characterization techniques including XRD, SEM and EDX were utilized to investigate the microstructure, morpholgy and crystallinity of the coatings. Electrochemical potentiodynamic tests were performed in physiological solutions in order to determine and compare the corrosion behavior of the coated and uncoated specimens behavior as an indication of biocmpatibility. Results indicated that the cpTi possesses the highest and SS the lowest corrosion resistance (highest corrosion current density) between uncoated substrates. This trend was independent to the type of physiological environment. The HA coating decreased the corrosion current density of HA coated metallic implants but did not change that trend. HAC acted as a mechanical barrier on the metallic substrate but could not prevent the interaction between metallic substrate and environment completely. The HA/Ti composite coating improved the corrosion behavior of SS. The corrosion current density of HA/Ti coated SS decreased and was exactly similar to single HA coated cpTi in physiological solutions. The results indicated that HA/Ti composite coated SS could be used as an endodontic implant and two goals including improvement of corrosion resistance (biocompatibiiity) and bone osseointegration could be obtained simultaneously.
    Keywords: Hydroxyapatite Coating, HA, Ti Composite coating, Corrosion Behavior, Stainless steel 316L, Endodontic Implant
  • M. Lotfazar, Sh. Faghihi Page 55
    There are many researches evaluation different methods for covering the root surface. In the most of these studies, type I and II of Miller treatment had been searched. The purpose of this study was a comparison between connective tissue graft (CTG) and guided tissue regeneration (GTR) with a collagen membrane in the treatment of gingival recession defects (Miller class III). Six patients, each contributing a pair of Miller class III buccal gingival recessions, were treated. The clinical measurements were obtained at baseline and 1,2,4,6,12,18 months after surgery. Statistical analysis were performed using paired t-test between periods (baseline versus 6 months and baseline versus 18 months) within each treatment group and also between treatment groups before treatment and 6, 12 and 18 months after the treatment. The treatments were compared by a triple analysis of variance along the time (treatment, patient, time). Both CTG and GTR with a bioabsorbable membrane demonstrated significant clinical and esthetic improvement for gingival recession coverage. The CTG and GTR procedures had mean root coverage of 55% and 47.5% respectively, in the end of study. The CTG group was statistically better than GTR for recession depth, recession width and keratinized tissue width. Also, passing the time (18 months) as a distinct factor of treatment procedures was effective in increasing of clinical attachment level and keratinized tissue width.
    Keywords: Gingival recession, therapy, Gingival recession, surgery, guided tissue regeneration, Grafts, connective tissue
  • A. Zarinara, F. Alaedini Page 66
    The major activity for vice chancellor for research at Tehran University of Medical Sciences (TUMS) is to monitor research projects undertaken by the academic staff. Sometimes projects have been failed in meeting their objectives. The aim of this project was the evaluation of the failure of the research projects at TUMS from the establishment date to 1379. A case-control survey was designed and 70 failed projects with 71 successfully completed projects were considered and compared. Results showed that type of study, location of administration, methodology, qualification of executive and duration of project were the factors of failure of the projects. Number of executives, experienced in research projects and executive position were not the effective factors. The most important reason for failure was unsustainably of executive. So, university research council (URC) should pay attention on forecast of time and budget of projects and realization of mentioned matters, besides of attention to methodology of project.
    Keywords: Research Project, TUMS, failure
  • M. Lotfazar* Page 74
    This review was focused on investigations in the relationship between human leukocyte antigens and periodontal disease. Several studies have looked for relationship between HLA phenotypes and early onset periodontitis (EOP). There have also been reports on both positive and negative relationship between specific HLA antigens and periodontal disease. Positive relationship has been reported among HLA-A1, A9, A24, A28, A33, B15, B22, B35, B44, C4, DR2, DR4, DR7, DR53, DRB1, DQ3 and DQB1 antigens and different forms of EOP. Several studies have reported negative relationship with HLA-A2, A5, A10, A28, A68, B5, DR2 and DR6. Two antigens that appear to be more related to EOP are HLA-A9 and DR4. Evidence suggests that genes in this area are not genes with major effect for early-onset periodontal diseases. It is possible that genes in the MHC region of chromosome 6 may function as modifying genes that affect clinical expression of periodontal disease. However, additional documents are needed to evaluate the relationship of HLA antigens with periodontal disease. These documents should have adequate controls, which account for racial differences in HLA type and well-defined patient groups whose state of disease is described.
    Keywords: Periodontal disease, Early onset periodontitis, Human leukocyte antigen, HLA, A9
  • G. Rad Afshar* Page 82
    Diagnosis and treatment of patients with periodontitis as a manifestation of systemic diseases is of especial concern to the periodontist, especially those associated with genetic disorders, which have poor prognosis. With aggressive progression of periodontal bone and attachment loss, a patient could be a partial or total edentulous early in life.The aim of this article was to report a case of Papillon-Lefevre syndrome (PLS) with generalizedprepubertal periodontitis (GPPP). A ten-year old boy for whom active periodontal treatment and subsequent maintenance recalls was performed for five years since the diagnosis of PLS. Treatment procedures included: precise mechanical instrumentation at several visits, periodontal surgery, adjunctive serial systemic antibiotic therapy, professional irrigation of pockets with 0/2% chlorhexidine solution and periodic maintenance recall visits. In spite of all of these, progressive course of the disease continued until the patient was fifteen and edentulous. Unfortunately association of GPPP with systemic unmanageable condition or diseases has caused refractory periodontitis, which yet has no proven and reliable treatment protocol. Besides, this article has discussed more successful treatment modalities for PLS with GPPP and the genetic aspects of host susceptibility, which is a complicated and challenging field.
    Keywords: Papillon, Lefevre syndrome, Generalized prepubertal periodontitis, treatment modalities