فهرست مطالب

پژوهش ها و سیاست های اقتصادی - پیاپی 59 (پاییز 1390)

فصلنامه پژوهش ها و سیاست های اقتصادی
پیاپی 59 (پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/12/27
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حسین کاوند، اصغر شاهمرادی صفحه 5
    آثار نوسان های وجوه حاصل از فروش نفت در اقتصاد ایران عمدتا از طریق بودجه عمومی دولت و با تحت تاثیر قرار دادن اجزای پایه پولی، حجم پول و نهایتا نرخ تورم را از کنترل بانک مرکزی خارج می کند. تجربه اقتصاد ایران نشان می دهد که هم تکانه های مثبت وجوه حاصل از فروش نفت و هم تکانه های منفی آن، تورم زا بوده اند. در این مقاله تلاش شده است تا با طراحی یک الگوی کلان و مبتنی بر مبانی نظری خرد، نحوه سرایت تکانه های نفتی،با توجه به این واقعیت که اقدامات پولی، مالی و توسعه ای دارای ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر می باشند، مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تکانه های درآمدهای نفتی، معادلات تفاضلی تصادفی، الگوی وضعیت، حالت، پایه پولی، تورم
  • ابوالفضل شاه آبادی، حسن سجادی صفحه 33
    پیشرفت فناوری و سرمایه گذاری در فعالیت های تحقیق و توسعه(R&D) به عنوان مهم ترین عوامل تعیین کننده رشد اقتصادی می باشند. طبق تئوری های جدید تجارت بین الملل و رشد اقتصادی درون زا، سرمایه گذاری در فعالیت های تحقیق و توسعه خارجی موجب انتقال فناوری و دانش فنی جدید است. همچنین، سرمایه انسانی در گسترش و تعمیق فعالیت های R&D داخلی و جذب R&D بین المللی و پویایی آن نقش مهمی ایفا می کند. چرا که توانایی هر کشور در جذب دانش فنی خارجی در گرو سرمایه انسانی م.جود می باشد، لذا هدف این مقاله بررسی آثار فناوری داخلی و نیز سرریز فناوری خارجی از دو کانال واردات کالاهای واسطه ای و سرمایه ای و سرمایه گذاری مستقیم خارجی بر رشد اقتصادی ایران طی دور زمانی (1387-1338) می باشد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که انباشت تحقیق و توسعه داخلی، انباشت تحقیق و توسعه خارجی از کانال واردات کالاهای واسطه ای و سرمایه ای و کانال سرمایه گذاری مستقیم خارجی و همچنین نیروی کار و انباشت سرمایه فیزیکی، همگی تاثیر مثبت و معناداری بر رشد اقتصادی دارد. همچنین، در این مقاله اثر تکانه های مختلف اقتصادی و تجزیه واریانس بر رشد اقتصادی و نیز میزان تغییرات آنها بر نرخ رشد تولید ناخالص داخلی مورد بررسی قرار گرفته است. در بلندمدت، انباشت سرمایه، انباشت تحقیق و توسعه داخلی، نیروی کار، انباشت تحقیق و توسعه خارجی از کانال واردات و انباشت تحقیق و توسعه خارجی از کانال سرمایه گذاری مستقیم خارجی به ترتیب بیشترین درصد واریانس خطای پیش بینی را توضیح می دهند.
    کلیدواژگان: رشد اقتصادی، انباشت تحقیق و توسعه داخلی و خارجی، سرمایه انسانی و سرریز فناوری
  • اسفندیار جهانگرد صفحه 53
    در این مقاله با تمرکز بر مدل رشد اقتصادی و مدل فرضیه حذف، به بررسی آزمون علیت رابطه رشد اقتصادی و رشد بیمه و همچنین نقش و اهمیت بخش بیمه در اقتصاد ایران پرداخته شده است. برای این منظور، در مدل رشد اقتصادی موردنظر ازداده های دوره زمانی (1386-1346) و آزمون رابطه علیت تودا ویاموتا استفاده شده و برای روش داده- ستانده از داده های جداول داده- ستانده سال های 1365 و 1380 که در قالب 18 بخش تجمیع شده است، استفاده گردیده است. بر اساس نتایج به دست آمده، رابطه حق بیمه در ایران با رشد اقتصادی رابطه یک طرفه و از سوی حق بیمه به سمت رشد اقتصادی بوده که این رابطه ناشی از حق بیمه های غیرزندگی است. در خصوص بیمه های زندگی، رابطه ای بین رشد اقتصادی و رشد بیمه های زندگی قابل تایید نمی باشد. از منظر اهمیت بخش بیمه در اقتصاد ایران مطابق نتایج به دست آمده از جدول سال های 1365و 1380و در اثر حذف بخش بیمه نتایج حاکی از کلیدی نبودن این بخش در اقتصاد ایران است. اما با توجه به نتایج این بخش می توان اذعان داشت که در سال 1380 در اثر حذف بخش بیمه، نسبت به سال 1365 درصد بیشتری از تولید در اقتصاد از دست می رود.
    کلیدواژگان: بیمه زندگی و غیرزندگی، رشد اقتصادی، آزمون علیت، فرضیه حذف، ایران
  • تیمور رحمانی، حسین امیری صفحه 81
    شناسایی و تبیین ارتباط بین دو پدیده تورم و بیکاری در اقتصاد کشور به لحاظ تصمیم گیری های اقتصادی و سیاسی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. بررسی رابطه میان تورم و بیکاری می تواند سیاستگذاران و اقتصاد دانان را در بررسی عملکرد اقتصادی یاری دهد. در این مقاله با استفاده از دیدگاه مکتب کینزین های جدید در مورد تورم و بیکاری که به مباحثی مانند هزینه های فهرست بها و چسبندگی های دستمزد و قیمت ها توجه دارند ابتدا یک سیستم دومتغیره شامل تورم و بیکاری و سپس یک سیستم سه متغیره شامل تورم، بیکاری و مارک آپ هزینه نیروی کار را تشکیل می دهیم و سپس با استفاده از رویکردهای هم انباشتگی و VAR به استخراج روابط بلندمدت بین متغیرها در بازه زمانی (1354-1386) می پردازیم. در نتیجه، تخمین این دو سیستم رابطه بین تورم و بیکاری در بلندمدت به صورت مثبت درآمده است. همچنین رابطه بین تورم و مارک آپ هزینه نیروی کار نیز به صورت منفی تخمین زده شده است که تاییدکننده رابطه مثبت بین تورم و بیکاری می باشد. رابطه مثبت بدست آمده حاکی از پدیده مزمن تورم رکودی در کشور می باشد که یک سری اقدامات مناسب برای رفع این پدیده را از سوی سیاستگذاران می طلبد.
    کلیدواژگان: منحنی فیلیپس کینزین های جدید، نرخ تورم، نرخ بیکاری، هزینه های فهرست بها، چسبندگی دستمزدها و قیمت ها، روش VAR و هم انباشتگی
  • احمد تشکینی، حسین افضلی صفحه 101
    مطالعه حاضر به اندازه گیری تورم پایه در اقتصاد ایران به روش های مختلف و به عنوان راهنمایی برای هدایت سیاست پولی می پردازد. نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان می دهند که روش خارج کردن غذا و تحصیل و روش SVAR، در شمار روش های بهینه برای اندازه گیری تورم پایه در اقتصاد ایران هستند. از سوی دیگر، گروه مسکن جزء پایدار تورم در اقتصاد ایران بوده و هماهنگ با انتظارات می باشد. همچنین تکانه های تورم پایه، قیمت واردات و تورم غیرپایه به ترتیب 54، 40 و 6 درصد از واریانس در تورم را تشریح می کنند. براساس نتایج به دست آمده پیشنهاد شده است تا چارچوب سیاستی هدفگذاری تورم در قالب یک برنامه پنج ساله مورد توجه قرار گیرد و در این راستا، نسبت به برقراری و تحقق الزاماتی همچون عدم وجود سلطه مالی، عدم تعیین دستوری نرخ سود تسهیلات و... گام برداشته شود. اجرای این سیاست متضمن کنترل حدود 50 درصد از تورم در اقتصاد ایران می باشد.
    کلیدواژگان: هدفگذاری تورم، تورم پایه، اجزاء پایدار و موقتی، رویکرد آماری، رویکرد مبتنی بر مدل، روش میانگین مرتب و روش خارج کردن
  • حسین صمصامی، رضا امیرجان صفحه 129
    در این مطالعه اثر تسهیلات بانکی بر ارزش افزوده بخش صنعت و معدن بررسی شده است.درواقع، با استفاده از داده های سری زمانی سال های (1386-1356) و برآورد الگوی معادلات همزمان با بهره گیری از روش 3SLS نشان داده شده که تسهیلات بانکی بر ارزش افزوده بخش صنعت و معدن موثر بوده و به طور متوسط، کشش های تسهیلات ثابت و سرمایه در گردش نسبت به ارزش افزوده به ترتیب برابر با 05/0 درصد و 14/0 درصد می باشد.
    کلیدواژگان: ارزش افزوده، بخش صنعت و معدن، تسهیلات ثابت، تسهیلات سرمایه در گردش، روش ARDL، معادلات همزمان
  • فرزاد کریمی، مهدی زاهدی کیوان صفحه 151
    امروزه صنعت توریسم یکی از مهم ترین بخش های اقتصادی در بسیاری از کشورهای دنیا می باشد و توسعه آن در دستور کار بسیاری از دولت ها است. ایران نیز به دلیل داشتن مزیت های نسبی و طبیعی، تمدن باستانی و وجود آثار و ابنیه تاریخی و مذهبی از بستر مناسبی برای سرمایه گذاری در این صنعت برخوردار است. یکی از مهم ترین نهاده های اقتصادی که می تواند زمینه لازم را برای توسعه این صنعت مهیا سازد، اعطاء تسهیلات و کمک های مالی دولت به سرمایه گذاران در این است. این تحقیق در پی آن است تا با طراحی یک مدل تصمیم گیری چند شاخصه فازی، ضمن تعیین شاخص سرمایه گذاری اقتصادی در این بخش،درجه اولویت و درصد بهینه تخصیص اعتبارات و تسهیلات برای سرمایه گذاری در صنعت توریسم در هر استان را تعیین نماید. برای این منظور، از تلفیق 15 شاخص تصمیم گیری اقتصادی و بهره گیری از منطق فازی به منظور وارد نمودن شرایط عدم قطعیت و وجود نوسان های موجود در مقادیر نهاده ها و ستاده های این صنعت استفاده شده است. این تحقیق برای 30 استان و طی سال های (1380-1387) صورت گرفته است. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که استان های تهران، هرمزگان، مازندران، خراسان رضوی، گیلان، اصفهان، گلستان، قم، فارس و یزد به ترتیب رتبه های اول تا دهم را در اولویت سرمایه گذاری در صنعت گردشگری کشور دارا هستند. همچنین با در نظر گرفتن شرایط عدم قطعیت و نوسان های موجود در نهاده ها و ستاده ها در این صنعت، الگوی فعلی اعطاء تسهیلات به صنعت توریسم در استان های کشور بهینه نبوده و نیاز به تعدیل در درصدها و مقادیر فعلی تخصیص اعتبارات وجود دارد.
    کلیدواژگان: بهینه سازی، منطق فازی، تصمیم گیری چند شاخصه، صنعت توریسم، عدم قطعیت
  • حسن حیدری، محمد نجار فیروزجایی، لسیان سعیدپور صفحه 175
    در این مقاله، رابطه کوتاه مدت و بلندمدت بین مصرف برق و رشد اقتصادی را در چارچوب مدل طرف عرضه و همچنین نحوه تاثیرپذیری مصرف برق و رشد اقتصادی از قیمت آن را در چارچوب مدل طرف تقاضا طی دوره (1386-1351) مورد مطالعه قرار داده است. به منظور بررسی این روابط از تکنیک اقتصادسنجی رهیافت آزمون کرانه ها استفاده شده است. نتایج حاصل از مدل طرف عرضه، وجود رابطه بلند مدت یک طرفه از رشد اقتصادی به مصرف برق را با ضریب منفی نشان می دهند. نتایج کوتاه مدت نیز بر وجود رابطه دوطرفه و مثبت بین مصرف برق و رشد اقتصادی دلالت می کند. نتایج حاصل از مدل طرف تقاضا نیز بر عدم وجود رابطه بلندمدت میان قیمت برق با مصرف آن و رشد اقتصادی دلالت می کند. بنابراین،افزایش مصرف برق لزوما عامل محرک رشد اقتصادی در کشور نمی باشد و سیاست آزادسازی قیمت آن در بلندمدت موجب کاهش رشد اقتصادی نخواهد شد. البته با توجه به تاثیر مثبت مصرف برق بر رشد اقتصادی در کوتاه مدت لازم است سیاست آزادسازی قیمت برق بصورت تدریجی و با احتیاط اجرا شود.
    کلیدواژگان: قیمت برق، مصرف برق، رشد اقتصادی، رهیافت آزمون کرانه ها
  • حمید محمدی، زکریا فرج زاده صفحه 201
    این مطالعه با هدف معرفی الگوهای مطلوب پیش بینی برای قیمت گازوییل در بازار انرژی سنگاپور به عنوان بازار موثر بر قیمت گازوییل در خاورمیانه انجام شد. داده های مورد استفاده به صورت هفتگی و شامل دوره (2010-1987) می باشد. پیش بینی ها برای 10، 20 و 30 درصد داده ها صورت گرفت. الگوهای مورد استفاده برای پیش بینی شامل چهار الگوی شبکه عصبی و یک الگوی رگرسیونی (خودرگرسیون میانگین متحرک) بود. شبکه های منتخب شامل شبکه پیشخور پس انتشار، شبکه آبشاری پس انتشار، شبکه المان پس انتشار و شبکه رگرسیون تعمیم یافته می باشد. همچنین، توابع آموزش مورد استفاده در پیش بینی شامل توابع لونبرگ- مارکوآت و شبه نیوتنی است. یافته ها در مورد تمام گروه از داده ها، کمترین خطای پیش بینی در شبکه را نشان دادند که از تابع آموزش لونبرگ- مارکوآت استفاده می کند. همچنین، مشخص شد برای پیش بینی 20 و 30 درصد داده ها شبکه المان پس انتشار و برای پیش بینی 10 درصد داده ها شبکه پیشخور پس انتشار دارای کمترین خطای پیش بینی هستند. همچنین، نتایج نشان دادند شبکه رگرسیون تعمیم یافته و الگوی رگرسیونی خودرگرسیون میانگین متحرک در مقایسه با سه شبکه دیگر از دقت قابل رقابتی برخوردار نیستند. البته یافته های آماره دیبلد- ماریانو نشان دادند که میان شبکه های دارای کمترین خطای پیش بینی از لحاظ آماری تفاوت معناداری در دقت پیش بینی وجود ندارد. برای قیمت گازوییل به طور نسبی استفاده از 80 درصد از داده ها برای آموزش و 20 درصد برای پیش بینی در مقایسه با سایر ترکیب از داده ها خطای پیش بینی کمتر نشان داد. بر اساس نتایج به دست آمده می توان با استفاده از شبکه های پیشنهادی مطالعه به پیش بینی هایی با خطای حدود 2 درصد دست یافت.
    کلیدواژگان: قیمت پیش بینی گازوییل، شبکه عصبی مصنوعی، خودرگرسیون میانگین متحرک
  • علی حسن زاده، رامین مجاب صفحه 223
    با فرض اینکه تنها تعیین کننده سطح قیمت ها در بلندمدت، حجم پول است می توان بلندمدت را دوره ای دانست که در آن ارتباط میان پول و قیمت ها نزدیک به کامل شدن است.در تحقیق حاضر، با توجه به این موضوع به محاسبه طول دوره بلندمدت در اقتصادهای مختلف با استفاده از مباحث فیلترهای سری زمانی و فیلتر کریستیانو- فیتژرالد (2003) پرداخته ایم. نتایج بدست آمده به این نکته اشاره دارند که ارتباط خطی میان ترکیبات بلندمدت حجم پول و قیمت ها در کشورهای مختلف در دوره های متفاوتی کامل می شود. بنابراین، مدت زمانی که لازم است اقتصادهای مختلف به بلندمدت خود دست یابند متفاوت است. در این تحقیق،طول تقریبی این دوره های زمانی بدست آمده است. عموما طول این دوره ها برای اقتصادهایی که با شوک های عرضه بیشتری مواجه هستند بیشتر است.
    کلیدواژگان: بلندمدت، پول، قیمت ها، فیلتر کریستیانو، فیتژرالد
|
  • Hossein Kavand, Asghar Shahmoradi Page 5
    The oil-export revenues can impact the components of monetary aggregates; through the Iranian government budget; resulting in the loose of the Iranian central bank's control over the money and inflation. The empirical evidences show that the positive and the negative oil-export revenue shocks increase the inflation rate in Iran. This paper intends to build a Neoclassical Dynamic Stochastic Model to analyze the channels through which the oil-export revenues impact the Iranian economy and inflation rate; on the basis of the assumption that the monetary, fiscal and development policy measures are highly inter-related.
    Keywords: Oil, Revenue Shocks, Stochastic Differential Equation, State, Space, Inflation
  • Abolfazl Shahabadi, Hasan Sajadi Page 33
    Technology advancement and investment in research and development (R&D) activities are the most important determinants of economic growth. According to the new theories of international trade and endogenous economic growth, investment in foreign research and development activities causes transfer of technology and new know-how to the country. Human capital also has a major role in expanding and deepening of domestic R&D activities and absorption of international R&D. Because, the country's ability to absorb foreign know how, is, inter a lid, highly dependent on human capital. The purpose of this paper is to study the effect of domestic technology and technology spillovers from the two channels of intermediate and capital goods imports as well as FDI, on the economic growth of Iran, during (1954-2008). The results indicate that accumulation of domestic R&D, and stockpile of foreign R&D from the channels of intermediate and capital goods imports and FDI and also labor force and accumulation of physical assets, have all positive and significant effects on the economic growth. In addition, in this paper we discussed various economic shocks and variance decomposition effects on the economic growth and also the impact of their changes on the rate of GDP growth. In the long-run, accumulation of capital and domestic R&D، labor, stockpile of the foreign R&D from the channels of imports and FDI, explain the most percentages of variance of error-predicting, respectively.
    Keywords: Economic Growth, Accumulation of Domestic, Foreign R, D, Human Capital, Technology Spillovers
  • Esfandiar Jahangard Page 53
    This paper examines the role of insurance industry in the economic growth of Iran, by using a hypothetical extraction method (HEM). To estimate the causality relationship(Toda and Yamoto Test), the time series analysis for (1967-2007) period Input-Output tables of 1986 and 2001 are used. The results show the existence of a one way relationship from insurance to economic growth, but only for non-life insurance. However, no relationship is observed for life insurance. This finding indicates the insignificant role of insurance sector in Iran’s economic growth.
    Keywords: Life, Non, life Insurance, Economic Growth, Causality Test, Hypothetical Extraction Method (HEM)
  • Timor Rahmani, Hossein Amiri Page 81
    In this article, using New- Keynesian approach for inflation and unemployment which focuses on the menu costs and rigidity of prices and wages, first a bi-variate system including inflation and unemployment and a tri-variate system with inflation, unemployment and mark-up of the costs of labor force have been estimated. Then the long-term relationship between these variables has been estimated by using co-integration and VAR models. The estimation of these two systems gives a positive and long-term relationship between inflation and unemployment. Also the relationship between inflation and mark-up of the cost of labor force has been estimated which is negative and therefore, there is a positive relation between inflation and unemployment. Such Positive relationship indicates chronic stagnation phenomena in the Iranian Economy.
    Keywords: New, Keynesian Phillips Curve, Inflation Rate, Unemployment Rate, Menu Costs, Rigidity of Prices, Wages, Co, Integration, VAR Models
  • Ahmad Tashkini, Hossein Afzali Page 101
    This study tries to measure core inflation in Iran's economy, using SVAR method, during the period (1973-2007). Importance of understanding core inflation lies on the fact that the core inflation reveals the likely noises (shocks). By using core inflation criterion in policy making, monetary policies become more effective, as policymakers just react to the fluctuations in measured inflation, ignoring temporary noises. In an attempt to measure core inflation in Iran, three variables, namely oil price, gross national product, and consumer price index are deployed in a Structural Vector Auto Regressive (SVAR) model, with imposing some restrictions to make the model consistent with the structure of Iran's economy. The results show that in most cases, headline inflationary pressures have been more than measured inflation, owning to the deflationary pressures of oil export revenues in the economy.
    Keywords: Inflation Targeting, Core Inflation, Persistent, Intermittent Component, Statistical Approach, Model, Based Measures, Measures Based on Trimming, Measures Based on Exclusion, Measures Based on the Whole Price Distribution, SVAR Model
  • Hossein Samsami, Reza Amirjan Page 129
    In this research, the effect of banking facilities on the value-added of the industry and mining sector of Iran has been studied. By using time series data for the (1977-2000) years and estimating simultaneous equations model by employing 3SLS method, we have shown that, on average, the production elasticity's to the banking facilities for investment as well as for working capital are 0.05 and 0.14 respectively.
    Keywords: Value, Added, Industry, Mining Sector, Fixed Facilities, Working Capital Facilities, The ARDL Method, Simultaneous Equations
  • Farzad Karimi, Mehdi Zahedi Keyvan Page 151
    Nowadays, tourism industry is one of the most important economical sector in many countries and development of this industry receives priority by many of the governments. Given its natural and comparative advantages, ancient civilization and religious and historic places, Iran is a suitable region for investment in tourism industry. One of the most important factors conducive to the development of this industry is banking credits and loans. This study trying to make a Fuzzy Multiple Attribute Decision Making Model (FMADM), for determination of the economical investment index, priorities and optimum percentages of credits allocated for investment in tourism industry of Iran's provinces. for this purpose, we take a combination of 15 economical indexes and Fuzzy Logic, to account uncertainty conditions and fluctuations in inputs and outputs quantities. This study covers all the Iranian provinces, for the period of (2001-2008). The results show that, the provinces of Tehran, Hormozgan, Mazandaran, Khorasan Razavi, Gilan, Esfahan, Golestan, Ghom, Fars and Yazd maintain the rankings of one to ten, in terms of priorities for investment in tourism industry respectively. Furthermore, given the uncertain conditions and fluctuations in inputs and outputs in this industry, current structure of banking credits and loans, extended to tourism sector, is not optimum and there is the need for adjustments in volumes of banking loans and percentages of credits, allocated to this sector.
    Keywords: Optimization, Fuzzy Logic, Multiple Attribute Decision Making, Tourism Industry, Uncertainty
  • Hasan Heidari, Mohammad Najjar Firoozjaee, Lesyan Saeidpour Page 175
    This paper examines the short-run and long-run relationships between electricity consumption and economic growth in Iran in the supply side model, in the period (1972- 2007)also the influence of price liberalization on economic growth and electricity consumption in the demand side model are estimated for the country in the same period. In order to investigate these relationships ARDL bounds test approach is used. The results of supply model suggest a negative unidirectional relationship running from economic growth to electricity consumption in the long-run. We also find a positive and bidirectional relationship between economic growth and electricity consumption in the short-run. The results of demand side model indicate that there are no long-run relationships among electricity price with electricity consumption and economic growth. Therefore electricity consumption in Iran does not necessarily lead to economic growth and liberalization policies of electricity price does not adversely affect on economic growth.
    Keywords: Electricity Price, Electricity Consumption, Economic Growth, Bounds Test Approach
  • Hamid Mohammadi, Zakaria Farajzadeh Page 201
    The aim of this study is to introduce appropriate models for forecasting the gas oil prices in Singapore market which influence the gas-oil price in the Middle East. The used data are on weekly basis and covering the period of (1997-2010).The forecasts were made for 10, 20 and 30 percent ages of the data, separately. The models have been employed for prosecutions included four models of Neural Network and ARIMA model. The 4 selected Neural Networks are Feed-Forward Back Propagation, Cascade Back Propagation, Elman Back Propagation and Generalized Regression. The training functions are also Levenberg- Marquardt and Quasi-Newton BFG. The results that the least forecasting error belongs to the network in the Levenberg-Marquardt training function has been used. The results also reveal that for forecasts of 20 and 30 percent of data, Elman Back Propagation and for the 10 percent of the data Feed-Forward Back Propagation networks have the least forecast error. Moreover, the findings also reveal that Generalized Regression network and ARIMA have the largest forecasting error as compared to the other models. However, the findings of Diebold-Mariano statistics showed no statistically significant difference among the networks with the least forecast error, in respect to forecasting accuracy for the gas-oil price using a combination of 80 percent for training and 20 percent of day a for forecasting, as compared to the data combination, how less forecasting error. Finally, forecasting error of in the case of the best model is around 2 percent.
    Keywords: Price, Forecast, Gasoil, Artificial Neural Network, Autoregressive Integrated Moving Average (ARIMA)
  • Ali Hasanzadeh, Ramin Mojab Page 223
    Assuming that in long-run, money is the main determinant of price level, we can state that long-run is a period in which money and prices are highly correlated. Given this assumption, we have calculated the length of the long-run periods of different economies by using Christiano-Fitzherald (2003) Filter. The results show that we cannot consider the same period as long-run for different economies. We have calculated the length of this period for different economies. These periods are longer for economies facing more supply shocks.
    Keywords: Long, run, Money, Prices, Christiano, Fitzherald Filter