فهرست مطالب

Medical Education Development - Volume:4 Issue: 7, 2012

Journal of Medical Education Development
Volume:4 Issue: 7, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/01/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعید رجایی پور، حمید رحیمی، راضیه آقابابایی صفحه 1
    زمینه و هدف
    هدف اصلی این پژوهش تحلیل استراتژی های خود رهبری و ارتباط آن با توانمندسازی روانشناختی اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نوع پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر اجرا، توصیفی همبستگی است. جامعه ی آماری پژوهش کلیه ی اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال تحصیلی90-1389بالغ بر643 نفر بوده که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم 106 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند.
    روش بررسی
    ابزار جمع آوری داده ها دو پرسشنامه ی استاندارد خود رهبری با 31 سوال و ضریب پایایی 81 درصد وپرسشنامه ی محقق ساخته ی توانمندسازی روانشناختی با 20 سوال و ضریب پایایی89 درصد بود. تجزیه و تحلیل داده ها در سطح استنباطی(ضریب همبستگی پیرسون، ضریب رگرسیون، تحلیل واریانس چندگانه) صورت گرفت.
    نتیجه گیری
    یافته های یژوهش نشان داد که بین استراتژی های خود رهبری و توانمندسازی روانشناختی اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان رابطه ی مثبت وجود دارد و نیز از بین استراتژی های خودرهبری، استراتژی های رفتارمحور دارای اهمیت بیشتری در پیش بینی توانمندسازی روانشناختی اعضای هیات علمی است.
    کلیدواژگان: استراتژی های خود رهبری، توانمندسازی روانشناختی، اعضای هیئت علمی
  • طاهره اشک تراب، مرضیه پازوکیان صفحه 10
    زمینه و هدف
    استفاده از تئوری پرستاری سبب اصلاح کیفیت مراقبت، کاهش هزینه های مراقبت پرستاری می شود. اگرچه مطالعات با رویکرد کمی در مورد به کارگیری مدل خود مراقبتی اورم در بیماری های مختلف صورت گرفته؛ اما مطالعات کمی نمی تواند عمق و پیچیدگی ادراکات و نظرات افراد را در مورد خود مراقبتی بیابند. این مطالعه با هدف شناسایی موانع به کارگیری مدل خود مراقبتی باعث به کارگیری مداخلات کارا در زمینه ی مراقبت شده و به علاوه دید وسیعی در زمینه ی آموزش به پرستاران ارایه نمود.
    روش بررسی
    مطالعه ی حاضربا روش کیفی با رویکرد تحلیل محتوا انجام شده است. نمونه گیری به صورت هدفمند با 4 کارشناس ارشد پرستاری داخلی - جراحی و 4 دانشجوی دکتری پرستاری انجام و داده ها با مصاحبه ی نیمه ساختاریافته تا اشباع آن ها جمع آوری شدند. برای تایید دقت و صحت داده ها از شیوه های پرسش از همکار و چک توسط اعضا استفاده گردید. داده ها، نام گذاری داده ها و به دست آوردن کدهای تحلیلی و در نهایت تشخیص تم ها از روش تحلیل محتوا استفاده شد.
    یافته ها
    مشارکت کنندگان در این مطالعه موانع به کارگیری مدل خودمراقبتی را در6 درون مایه، شامل عوامل مرتبط با مدل، عوامل جسمی، عوامل اجتماعی، عوامل روانی، عوامل آموزشی و عوامل مرتبط با سیستم مراقبتی بیان کردند.
    نتیجه گیری
    تجارب مثبت و منفی در به کارگیری مدل نشان دهنده ی نقش این عوامل در به کارگیری مدل خود مراقبتی است. موانع موجب عدم به کارگیری خود مراقبتی یا ناقص بودن آن شود. آشنایی بیشتر پرستاران با مدل خود مراقبتی بر عملکرد آن ها در مورد نقش حرفه ای پرستاری به منظور اصلاح وضعیت حاضر پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: مدل خود مراقبتی اورم، عوامل تاثیرگذار و تحلیل محتوا
  • احمد هاشمی اصل، حسن تقی پور، ایمان دیانت صفحه 18
    آموزش از بهترین شیوه های ارتقای شاخص بهره وری در جوامع انسانی است. عصر مدیریت و آموزش ارتباطات سریع، ما انسان ها را به یک «دهکده جهانی» تبدیل کرده است و دراین دنیای پیچیده، شمار فرصت ها، تهدیدات محیطی در واحد زمان افزایش یافته است، یکی از مهمترین عواملی که موجب خسارات فراوان می شود نداشتن اطلاعات کافی در مورد سوانح طبیعی و انسان ساخته است و همچنین عدم توجه به اهمیت و نقش مردم در تامین امنیت، بهداشت و امداد در بروز بلایا است. مشارکت مردم در امر کمک و امداد رسانی در بلایا می تواند کمک فراوانی در سرعت بخشیدن به تسکین آلام افراد سانحه دیده باشد و این امر مهم زمانی تحقق می یابد که مردم شناخت کافی و آگاهی لازم نسبت به مسائل امدادی داشته باشند. بطوریکه ما شاهد معضلات و بحران های شدیدی هستیم که حل آن نیاز به آگاهی و آمادگی قبل از وقوع حادثه یا حوادث غیر مترقبه را طلب می کند.کشور ما به تبع وضعیت خاص اقلیمی و زمین شناسی خود، همواره در معرض آسیب های ناشی از سوانح طبیعی قرار داشته است.از طرفی حجم گستردگی خسارات و تلفات ناشی از بلایای طبیعی به گونه ای است که پیشگیری، مقابله، بازسازی و آمادگی در برابر آنها بدون مشارکت گسترده و فراگیر عموم مردم متصور نمی باشد. تجربه نشان داده است یکی از اصول اساسی مقابله با سوانح، آمادگی در مقابل حوادث غیر مترقبه می باشد که شرط اولیه آن، ارتقاء آگاهی های عمومی، ایجاد شناخت،احساس مسئولیت و مشارکت عامه در کسب آمادگی با سوانح، ایجاد پتانسیل خود امدادی و دیگر امدادی و ارتقاء دانسته های افراد با هدف کاهش آسیب پذیری می باشد. در این راستا یکی از روش های پیشگیری و جلب مشارکت فراگیر و مردمی، آموزش صحیح و فراگیر تمام گروه های سنی و اجتماعی با تنظیم و ارایه پیام مناسب آموزشی و ترویجی و فعال نمودن آنان در زمینه کاهش خسارات وارده از حوادث غیرمترقبه می باشد.بنابر این لزوم آموزش سوانح طبیعی و شیوه های مختلف آن با توجه به مخاطبین مختلف و نیز نقش اطلاع رسانی و پیش آگاهی های به هنگام و مناسب از طریق پیام رسانی درست در جهت کاهش خسارات ناشی از سوانح، از اهداف اصلی کشور گردد.
    کلیدواژگان: مدیریت، آموزش، حوادث غیر مترقبه، پیام
  • سمیرا بصیرشبستری، رامین سرچمی، ایمان شیرین بک، فاطمه سفیدی صفحه 26
    مقدمه
    کارگاه، روش آموزشی مبتنی بر حل مسئله میباشد.تغییر عادات ناصحیح مشکل است بنابراین آموزش درست، مهم است. هدف این تحقیق ارزیابی تاثیر آموزش کارگاهی نسخه نویسی در دانشجویان دندانپزشکی قزوین بود.
    مواد و روس بررسی: جهت سنجش آگاهی دانشجویان در زمینه نسخه نویسی، پس از انجام مطالعه پایلوت، پرسشنامه ای پایا و روا طراحی نمودیم و آنرا قبل و یک ماه پس از برگزاری کارگاه، در اختیار 73 نفر از دانشجویان قرار دادیم.داده ها توسط آزمون تی تجزیه تحلیل آماری شدند.
    یافته ها
    مقادیر آلفا کرونباخ قبل و بعد برگزاری کارگاه، تفاوت معنی داری در زمینه کیفیت نسخه نویسی نشان دادند.
    بحث: چالش در آموزش نسخه نویسی این است که آموزشهای موجود، بر اصول پایه فارماکولوژی متمرکزند.
    نتایج و
    نتیجه گیری
    کارگاه مذکور در کیفیت نسخه نویسی دانشجویان، موثربود. بنابراین با طراحی کارگاه ها و بکارگیری روش های تدریس نوین، مشکلات مربوط به روش های آموزشی حل میشود.
    کلیدواژگان: کارگاه، آموزش پزشکی - نسخه نویسی، دانشجویان، بیماریهای دهان
  • لیلا جویباری، فاطمه چراغعلی، زهرا سبزی، اکرم ثناگو صفحه 31
    مقدمه
    ارزشیابی استاد به عنوان یک استراتژی مهم برای ارتقای کیفیت آموزشی مورد توجه دانشگاه ها است.
    هدف
    تبیین دیدگاه و تجربیات اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گلستان نسبت به فرایند ارزشیابی استاد روش اجرا: در این پژوهش کیفی برای جمع آوری داده ها از مصاحبه های نیمه ساختار استفاده شد. در خصوص ارزشیابی استاد 19 تن بر اساس نمونه گیری مبتنی بر هدف، در این مطالعه شرکت کردند. سوالات مصاحبه در خصوص تجربه کلی اساتید از فرایند ارزشیابی و همچنین درباره نحوه اجرایی و محتوای فرم ها بود. تجزیه و تحلیل داده ا با استفاده از تحلیل محتوی انجام شد.
    یافته ها
    مضامین بر گرفته شده از داده ها «ذهنی بودن ارزشیابی» با مضامین فرعی «اعتبارنداشتن، کلیشه ای بودن» بدست آمد. «مهم بودن ارزشیابی دانشجو»، «جدی گرفته نشدن نتایج ارزشیابی» و«درد و رنج های ارزشیابی» از مضامین دیگر بود. اساتید به لزوم ارزشیابی استاد دردانشگاه اشاره نمودند و نداشتن آمادگی روانی را مانع می پنداشتند و توصیه برای عینی کردن ارزشیابی را مناسب می دانستند.
    بحث و نتیجه گیری
    اساتید روش فعلی ارزشیابی استاد را ذهنی تجربه نمودند و بر این عقیده بودند. بعلت نبودن جو روانی فرهنگی مورد پذیرش این نوع ارزشیابی مناسب نیست و می بایست در فرایند فعلی ارزشیابی استاد بازنگری صورت گیرد. روش عینی و یا کمی را پیشنهاد دادند و زمینه سازی فرهنگ سازی برای ارزشیابی استاد در دانشگاه را ضروری دانستند.
    کلیدواژگان: ارزشیابی، استاد، دانشگاه
  • محسن علیپور، مهین گنج خانی، مهدی اسکندری، علی رستمی، جواد تاج کی، محمدرضا جعفری صفحه 44
    زمینه و هدف
    از آنجا که ارزیابی درونی از جمله ساز و کارهای بهبود کیفیت می باشد، دانشگاه ها باید خود را مورد ارزیابی قرار داده و شرایط ارتقاء مستمر کیفیت خود را فراهم آورند. با توجه به این موضوع، گروه فیزیولوژی و فارماکولوژی دانشکده پزشکی زنجان در راستای نیل به اهداف آموزشی و پژوهشی مطلوب برای اولین بار به این امر مهم اقدام نمود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی، بر اساس الگوی ارزیابی درونی، ملاک های مورد ارزیابی در گروه شامل: الف) اهداف گروه، مدیریت و تشکیلات، ب) اعضای هیات علمی، ج) دوره های آموزشی و برنامه های درسی مورد اجرای گروه و فرآیند یاد دهی و یادگیری و د) دانشجویان بودند که برای هر یک از ملاک های فوق مجموعه ای از نشانگرها در نظر گرفته شد سپس داده ها از طریق فرم های اطلاعاتی و پرسش نامه ها گردآوری و بر اساس متغیر های اصلی طبقه بندی گردید و با استفاده از آزمون های آماری داده های کیفی و مقیاس لیکرت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در مجموع نتایج حاصل از ارزیابی درونی نشان داد که وضعیت گروه فیزیولوژی و فارماکولوژی دانشکده پزشکی زنجان در سطوح چهار گانه ی ذکر شده در سطح نسبتا مطلوب قرار دارد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه به نظر می رسد نقاط ضعفی در گروه وجود دارد که با انجام ارزیابی درونی آشکار گردید و برای بهبود وضعیت گروه در آینده می توان با برنامه ریزی و اتخاذ تصمیم های درست و پشتیبانی مسئولین مربوطه آن موارد را برطرف نمود.
    کلیدواژگان: ارزیابی درونی، گروه فیزیولوژی و فارماکوژی، دانشگده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان
  • محمدحسن لطفی، سعیده زارع، شکوه فاضل پور، مهدیه ابویی، بتول قانع، جواد وطنی صفحه 54
    مقدمه
    برنامه ریزی برای پیشرفت تحصیلی فرزند ایثارگران در دانشگاه ها از جمله اهداف بلند مدت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران می باشد تا با تربیت نیروهای متعهد و متخصص گام بلندی در نیل به اهداف عالیه انقلاب اسلامی برداشته شود/ پیشرفت تحصیلی به افزایش مرحله ای یا ترمی متغیر های کمی مرتبط با آموزش دانشجو به ویژه معدل اطلاق می گردد که در اثر توجه و حمایت های مادی و معنوی به ویژه ارایه ی راهنمایی ها و مشاوره های اساتید دانشگاه به وجود می آید. در این راستا تعیین نقش اساتید مشاور در پیشرفت تحصیلی دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد از اهداف اصلی این پژوهش می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه یک مطالعه ی توصیفی تحلیلی بود که بر روی کلیه ی دانشجویان شاهد و ایثارگر مقاطع مختلف تحصیلی ورودی 81 به بعد که 105 نفر (63 نفر دختر و 42 نفر پسر) بودند و حداقل سه ترم تحصیلی قبل و بعد از اجرای طرح استاد مشاور در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی مشغول به تحصیل بودند انجام شد. داده ها با از نرم افزار آماری spss و با به کارگیری آماره های توصیفی میانگین، انحراف معیار، نسبت، و درصد همچنین آزمونهای آماری کای دو، مک نمار و T – test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    آنالیز داده ها نشان داد که40 درصد دانشجویان پسر و 39 درصد غیر بومی بودند. در مجموع یک افزایش 73/0 در میانگین معدل دانشجویان بعد از اجرای طرح مشاهده شده است که از نظر آماری نیز معنی دار بوده است. تفاوت میانگین معدل قبل و بعد از اجرای طرح استاد مشاور بین دو جنس و بین دانشجویان بومی و غیر بومی ازلحاظ آماری معنی دار نبود. ولی مقایسه ی میانگین معدل قبل و بعد در داخل هرجنس، هر طبقه ی سکونت، داخل هر مقطع تحصیلی و هر رشته تحصیلی معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که در مجموع اجرای طرح استاد مشاور در ارتقای معدل دانشجویان شاهد و ایثارگر موثر بوده است و از این نظر تفاوتی بین دختران و پسران، همچنین دانشجویان بومی و غیر بومی وجود نداشته است.
    کلیدواژگان: شاهد و ایثارگر، دانشجویان، معدل تحصیلی، استاد مشاور
  • فرح مادرشاهیان، محسن حسن ابادی، سهیلا خزاعی صفحه 61
    زمینه و هدف
    انتخاب رویکرد مبتنی بر شواهد جهت آموزش و تصمیم گیری در ارایه ی مراقبت نیازمند تعیین موانع و اثربخشی می باشد. در این مطالعه اثر گنجاندن مراقبت مبتنی بر شواهد در برنامه ی تدریس بر عملکرد دانشجویان مطالعه شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه شبه تجربی چهل دانشجوی رشته ی پرستاری در بخش ارولوژی با نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آموزش مبتنی بر شواهد (20نفر) و رویکرد سنتی (20نفر) تخصیص یافتند. اطلاعات با پرسشنامه ی نظرات دانشجویان، رضایت بیماران و چک لیست ارزیابی کیفیت مراقبت، جمع آوری گردید و سپس با آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    مراقبت از بیماران در گروه مبتنی بر شواهد و سنتی به ترتیب 35درصد و 29درصد مطلوب، 55 درصد و 59 درصد متوسط و 10درصد و 12درصد نامطلوب بود. دانشجویان گروه مبتنی بر شواهد و سنتی به ترتیب 65درصد و 40درصد معتقد بودند که بر اساس نیاز بیمار جهت مراقبت تصمیم گیری می نمودند. 73درصد و 38درصد علاوه بر مشکل فعلی تمامی مشکلات بیمار را در نظر گرفته، 64درصد و 45درصد اضطراب آنان کاهش یافته بود (045/0 P=). بیماران دو گروه به ترتیب 52درصد و 40درصد رضایت زیاد داشتند. در آغاز آگاهی دانشجویان دو گروه از مراقبت بیماران، تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشت(63/0 P=).
    نتیجه گیری
    گنجاندن شواهد پژوهش در مراقبت های پرستاری نه تنها به اندازه ی رویکرد سنتی موثر است بلکه موجب ارتقای مراقبت های پرستاری با کیفیت بالا می گردد.
    کلیدواژگان: دانشجو، آموزش، مراقبت مبتنی بر شواهد
|
  • Saied Rajaeepoor, Hamid Rahimi, Razieh Aghababaei Page 1
    Background And Objectives
    The main purpose of this research was the analysis of self leadership strategies and its relationship with psychological empowerment faculty members at University of Isfahan Medical Science.
    Material And Methods
    Research type was applied and descriptive correlative. Statistical population of research included all faculty members at University of Isfahan Medical Science in 2010-2011 academic year who were 643. Statistical sample was 106 who were selected by random stratified sampling method.
    Results
    To gather data, two questionnaires were used: Self- leadership questionnaire with 31 items and researcher made questionnaire of psychological empowerment with 20items. The reliability coefficients of questionnaires were obtained through Cronbach alpha as 0.81 and 0.87. Collected data was analyzed at level of inferential statistics (correlation coefficient, multivariate variance and regression).
    Conclusion
    Result of study showed that there is a significant and positive relation between the Self- leadership behavioral- focused strategies, natural reward strategies, constructive thought strategies and psychological empowerment and among self- leadership strategies, behavioural- focused strategies have significant proportion in anticipating psychological empowerment.
  • Tahereh Ashketorab, Marzieh Pazokian Page 10
    Background And Objective
    Using nursing theory to improve the quality of structured nursing care due cares; nursing cares costs and ultimately improve the quality of life of patient. Although many small studies using Orem self care model in various diseases, but these studies cannot find the depth and complexity of perceptions and opinions about the people their care. the aim study was identify models of care make efficient use of interventions in care and a wide view in addition to nursing education offers.
    Material And Methods
    Using nursing theory to improve the quality of structured nursing care due cares; nursing cares costs and ultimately improve the quality of life of patient. Although many small studies using Orem self care model in various diseases, but these studies cannot find the depth and complexity of perceptions and opinions about the people their care. the aim study was identify models of care make efficient use of interventions in care and a wide view in addition to nursing education offers.
    Results
    Participants in this study the factors affect the use of self care model in the six themes, including "factors related to model," "physical factors", "social factors", "psychological factors", " educational factors"and "factors related to caring system " expressed
    Conclusion
    Positive and negative experiences in applying the model represents the role of self care model is utilization. Barriers cause the lack of care or their application is incomplete. More familiar with their model of care nurses on their performance in the role of professional nursing in order to improve the present situation is recommended.
  • Page 18
    Learning from best practices in improving the productivity of human societies. One of the main factors that cause great damage is not enough information about natural disasters and man-made and the lack of attention to the importance and role of public security, health and disaster relief is on. People involved in assisting in disaster relief and can help relieve the suffering of people in accelerating the accident is seen and it is important to realize that when people have enough knowledge and awareness necessary to rescue issues. We solve problems and crises that are so severe it requires knowledge of the accident or disaster is always welcome. Specific climatic and geological conditions of our country, therefore, the constant damage caused by natural disasters has been. On the other hand the volume of the extent of damage and losses caused by natural disasters so that the prevention, response, recovery and preparedness against them without extensive and comprehensive public participation is expected. Experience has shown that one of the basic principles of disaster, disaster preparedness is The initial condition for the promotion of public awareness, create understanding, sense of responsibility and public participation in businesses with disaster preparedness And other relief aid and enhance their potential as individuals with the aim of reducing vulnerability is In this regard, one of the methods of prevention and public participation and comprehensive, accurate and comprehensive education of all age groups and Social setting and provide appropriate education and promotion messages and activate them in the field of disaster reduction is a damages. The need for disaster education and different ways to different audiences and the role of information Timely and appropriate information and messaging right in order to reduce losses from disasters, the main objectives of the country.
  • Samira Basir Shabestari, Ramin Sarchami, Iman Shirinbak, Fatemeh Sefidi Page 26
    Background And Objective
    Workshop is a problem- based education may help change bad habits.
    Material And Methods
    Our study was designed to evaluate the Effect of workshop on drug prescription for oral diseases for Dental students of Qazvin university of Medical Sciences.
    Material And Methods
    After a pilot study, a reliable questionnaire for evaluation of the knowledge of students was designed.73 students completed the form before and after the workshop. Data were compared by t-test.
    Results
    Cronbach's alpha values (before and one month after workshop) showed significant improvement in quality of correct drug prescription among dental students.
    Conclusion
    The drug prescription today is mostly relies on pharmacological concept which is a difficult issue. Our workshop was effective on quality of drug prescription. So, by designing workshops and applying new educational methods, we can overcome the problem.
  • Page 31
    Background And Objective
    evaluation as an important strategy for improving the quality of university education is considered.To clarify the views and experiences of faculty, Golestan University of Medical Sciences of the teacher evaluation process
    Material And Methods
    This qualitative study used data collected from semi-structured interview were used. To gain insight into the experiences of 19 teachers in the teacher evaluation based on purposful sampling, in this study. Interview questions about the overall experience of the teacher evaluation process and also about how the executive and its content. Data were analyzed using content analysis.
    Results
    The main theme that emerged from the data found "to be subjective evaluation " the sub-themes "lack of credibility, being stereotyped. Student evaluation is important, Not seriuos University professors are considered essential to evaluate the participants, and the current lack of mental preparation were noted.
    Conclusion
    The current method of evaluation of teachers and the subjective experiences were of the opinion. This type of evaluation is not being accepted due to cultural and current teacher evaluation process, this should be done.
  • Mohsen Alipour, Mahin Gangkhani, Mehdi Eskandari, Ali Rostami, Javad Tajkey, Mohammad Reza Jafari Page 44
    Background And Objectives
    Since internal evaluation is an effective procedure toward improving quality, universities should consider self-evaluation priority and pave the way for continuous quality improvement. To this end, department of physiology and pharmacology followed this approach for the first time to achieve the mentioned goal.
    Material And Methods
    In this descriptive-analytical and cross-sectional study, based on the internal evaluation pattern, the evaluation criteria were investigated in the department including a) department objectives, management and organization b) teaching staff c) educational courses and curriculums followed by the department and learning and teaching process d) students. Each criterion included a set of markers, and the data were gathered through the forms and questionnaires and classified according to the key variables, then analyzed using qualitative statistical tests and Likert scale.
    Results
    Overall, the results obtained from the internal evaluation revealed that the situation in the department of physiology and pharmacology of medical school in the mentioned criteria is relatively desirable.
    Conclusion
    Based on the findings of this study, it seems that there are some weak points which were revealed following the internal evaluation in the department.To improve the department situation in the future, planning, sensible decision making, and the support of authorities are necessary.
  • Amad Hasan Lotfi, Saeede Zare, Shokooh Fazel Pur, Mahdiye Abuyi, Batul Ghane, Javad Vatani Page 54
    Background And Objective
    Planning for Isargaran children's educational progress in universities is such of Holy Islamic Republic of Iran's long-term goals, up with train commitment & specialist persons, taken a high step in achieving the lofty goals of Islamic Revolution.Educational progress, means steps taken to increase student learning, particularly by teacher's guidance and counseling.. In this way, determine the role of advisor masters in shahed & Isargar students's educational progress of shahid sadoughi university of medical science is the main objective of this research.
    Material And Methods
    This historical cohort study was done on one hundred- five (63 girls & 42 boys) shahed & Isargar students (2002 onward). Passing at least three semesters of before or after running of tutor plan in Shahid Sadoughi University of Medical Sciences was the only inclusion criterion in the study. Research instrument was a pre-tested questionnaire by which demographic and educational data were collected. Descriptive statistics was used for analysis and interpretation of data.
    Results
    In general, an increase of 0.73 was observed in the mean difference before & after the plan. This was statistically significant (P<.05). Mean difference seen between girls & boys was not statistically significant. Also mean difference between native & non native students was not significant. However, the mean difference before & after the plan along the strata of sex, residence and field of study was statistically significant.
    Conclusion
    The results of this study showed that tutor plan in the university was successful and there was no difference was there between boys & girls.
  • H. Madarshahian, Mohsen Hassanabadi, Soheila Khazaei Page 61
    Background And Objective
    To adopt an evidence-based approach to education and decision-making, there is a need to determine its uses and barriers. In this study the impact of evidence-based care on nursing students practice was investigated.
    Material And Methods
    In this quasi-experimental study, forty nursing students in urology ward were selected by purposive sampling and were assigned randomly to evidence based education (n=20) and traditional teaching (n=20) groups. Data was gathered by student's opinions and patient satisfaction questionnaires, and psychomotor checklists and analyzed using descriptive and inferential statistics.
    Results
    Optimum patient care in evidence -based and traditional groups were 35% and 29% respectively. 65% of students in evidence- based and 40% in traditional group believed that their decisions for care were according to patient's needs. 73% and 38% of them considered patient problems and reduced their anxiety by 64% and 45% (p=0.045) respectively. 52% and 40% patients in the two groups were highly satisfied. There was no significant differences (p=0.63) between the patients care knowledge in evidence- based and traditional groups initially.
    Conclusion
    Results showed that evidence-based nursing care was more effective than the traditional approach.