فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:16 Issue: 5, 2012

  • تاریخ انتشار: 1390/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جمال گوشه صفحه 204
    سابقه و هدف
    سندرم ولکمن به علت ایسکمی کامل و یا ناکامل عضلات فلکسور انگشتان در ساعد ایجاد می شود که در بیشتر موارد عارضه شکستگی استخوان بازو در ناحیه کندیل ها و یا شکستگی استخوانهای ساعد می باشد. در ایران هنوز هم در اثر بانداژهای با فشار و یا گچ گیری های فشرده، سندرم ولکمن ایجاد می شود. نظر به خلاء اطلاعاتی در ایران در مورد این بیماری و روش های جراحی و نتایج آن، این تحقیق انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    تحقیق با طراحی Case Series انجام گرفت. کلیه بیمارانی که با تشخیص قطعی سندرم ولکمن مراجعه کرده بودند و تحت جراحی به یکی از روش های چهارگانه قرار گرفتند، بررسی شدند. سن و جنس، نوع عمل و نتایج درمان از نظر بازیابی حرکات مفاصل انگشتان و نیز نتیجه کلی درمان بررسی شد و نتیجه کلی درمان با آزمون کای دو و دقیق فیشر مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    این تحقیق روی 67 بیمار انجام گرفت که 5/95% مرد و 5/4% زن و در سنین 7 تا 18 سال بودند. تعداد 35 نفر (2/5%) با روش Scaglietti، 22 نفر (8/32%) با روش لاتیسیموس، 4 نفر با روش گراسیلیس و 6 نفر با روش بای سپس جراحی شدند. بهترین نتایج حرکات مفصلی و نیز بهترین نتیجه درمان مربوط به روش جراحی لاتیسیموس بود (01/0> P).
    نتیجه گیری
    نتیجه جراحی در بیماران خوب و قابل قبول بود و استفاده از روش جراحی مناسب با توجه به اندیکاسیون را توجیه می نماید.
    کلیدواژگان: سندرم ولکمن، کنترکچر ایسکمیک، ایران
  • مریم برزین، فرهاد حسین پناه، ثریا ارژن، فریدون عزیزی صفحه 212
    سابقه و هدف
    چاقی یکی از عوامل اصلی بیماری های غیر مسری است که روند رو به رشدی دارد. این مطالعه با هدف سنجش روند شیوع چاقی و چاقی شکمی در بزرگسالان تهرانی طی دوره زمانی متوسط 6/6 ساله انجام شد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه آینده نگر، قد و وزن 4402 نفر از افراد 20 سال به بالای شرکت کننده در مطالعه قند و لیپید تهران طی سالهای 1378 تا 1380 (فاز 1) و مجددا طی سالهای 1381 تا 1384 (فاز 2) و سالهای 1385 تا 1387 (فاز 3) اندازه گیری شد. معیارهای تعریف شده برای چاقی، نمایه توده بدنی بیشتر و مساوی 30 و برای چاقی شکمی، محیط دور کمر ≥ 94 سانتی متر در مردان و ≥80 سانتی متر در زنان در نظر گرفته شد. افراد مورد مطالعه بر اساس سن و جنس، گروه بندی شدند و طی 6/6 سال پیگیری، شیوع چاقی و چاقی شکمی در آنها مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    شیوع چاقی در فازهای 1، 2 و 3 در مردان به ترتیب 8/15%، 6/16% و 1/21% و در زنان 5/31%، 7/37% و 6/38% بود (001/0P<). شیوع چاقی شکمی در سه فاز ذکر شده، به ترتیب در مردان 5/36%، 2/57% و 3/63% و در زنان 7/76%، 8/83% و 6/83% بود (001/0 >P). در مقایسه با فاز 1، مردان سنین 29- 20 سال در فاز 3 بیشترین میزان افزایش چاقی و چاقی شکمی را داشتند (به ترتیب 3/3و 2/2 برابر). در هر دو جنس در فازهای 1 و 2 روند رو به رشد چاقی مشاهده شد، در حالیکه در فازهای 2 و 3 این روند در مردان دیده شد، اما در زنان مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه خطر افزایش شیوع چاقی و چاقی شکمی را در هر دو جنس بویژه در مردان جوان نشان می دهد و ما را به آموزش به مردم در رابطه با اصلاح شیوه زندگی در یک حرکت فوری فرا می خواند.
    کلیدواژگان: چاقی، چاقی شکمی، روند، بزرگسالان، شهر تهران
  • گوهر محمدی، صدیقه امیرعلی اکبری، علی رمضانخانی، حمید علوی مجد صفحه 219
    سابقه و هدف
    نظر به مشکلات و تبعات ناشی از خشونت علیه زنان و کم بودن اطلاعات در زمینه بهداشت باروری زنان با تجربه خشونت، این پژوهش به منظور تعیین وضعیت بهداشت باروری زنان خشونت دیده مراجعه کننده به مراکز کاهش آسیب شهر تهران در سال 1389 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، وضعیت بهداشت باروری 69 زن با تجربه حداقل یک نوع خشونت (عاطفی، جسمی یا جنسی) از 75 زن آسیب پذیر مراجعه کننده به مراکز کاهش آسیب به روش غیر احتمالی مورد بررسی قرار گرفت. داده های مطالعه به وسیله پرسشنامه 5 قسمتی (دموگرافیک، بهداشت باروری، عملکرد جنسی، رفتار جنسی و خشونت) به روش مصاحبه جمع آوری گردید و با استفاده از نرم افزارSPSS 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سن زنان (6/9) 3/34 سال بود و 7/37% آنها مطلقه بودند. میانگین سن ازدواج (5/2) 7/16 سال، میانگین سن شروع رابطه جنسی (8/4) 1/16 سال و درصد بیسوادی 4/17% بود. 3/69% هر سه نوع خشونت،3/85% خشونت جسمی، 7/86% خشونت عاطفی و 76% خشونت جنسی را تجربه کرده بودند. 6/51% سابقه سقط و 9/62% بارداری ناخواسته داشتند. 5/46% واجدین شرایط، روش پیشگیری از بارداری نداشتند. 2/52% آنان هرگز پاپ اسمیر انجام نداده بودند، 4/82% آنان اختلال عملکرد جنسی، 1/39% رابطه جنسی مقعدی و 8/34 % رابطه جنسی دهانی داشتند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد در بسیاری از موارد علیرغم دسترسی به خدمات بهداشت باروری، وضعیت این زنان نامناسب بوده، لذا با انجام حمایتهای بیشتر و مداخلات مناسب می توان نتایج بهتری برای این زنان فراهم نمود
    کلیدواژگان: بهداشت باروری، آسیب دیدگی اجتماعی، خشونت، خشونت خانگی
  • محمد مهدی سلطان دلال، سامان سپهری، مصطفی حسینی، اکرم طباطبایی بفرویی، زهرا دیلمی خیابانی صفحه 226
    سابقه و هدف
    آب نقش عمده ای در زمینه بهداشت عمومی داشته و آب آلوده دارای اثرات مستقیم بر سلامت انسان می باشد. با توجه به نقش پر اهمیت اشریشیاکلی های مولد اسهال (ETEC، EHEC، EIEC، EPEC) در کودکان، و کاربرد روش های فنوتیپی در آزمایشگاه ها، این سوال مطرح است که E.coli های شناسایی شده جزو کدامیک از E.coli های مولد اسهال می باشند؟ هدف از این مطالعه شناخت وضعیت آلودگی میکروبی آب چاه پارکهای تهران، و تعیین انواع پاتوتایپ اشریشیاکلی های مولد اسهال می باشد.
    مواد و روش ها
    165 نمونه آب چاه پارکها از 5 منطقه جغرافیایی شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز تهران در شرایط استریل نمونه برداری و جهت بررسی با فیلتر غشایی و تعیین انواع پاتوتایپ های E.coli به آزمایشگاه بخش میکروب شناسی دانشکده بهداشت منتقل گردید.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده نشان می دهد که90 نمونه (5/54%) از آبهای تهیه شده آلوده به E.coli بودند. نمونه های آب چاه در جنوب تهران درصد آلودگی بیشتری نسبت به سایر نقاط داشته است. نتایج تکمیلی با مولتی پلکسPCR نشان داد که از 90 نمونه آلوده به E.coli، تنها 67 سویه DEC جدا شد، که به ترتیب 42 سویه (7/62%) EPEC، 12 سویه (9/17%) STEC (یا EHEC)، 9 سویه (4/13%) به عنوان سویه های EIEC و 4 سویه (6%) به عنوان سویه های ETEC شناخته شدند.
    نتیجه گیری
    حضور پاتوتایپ های مختلف در نمونه های آب چاه پارکها می تواند بر اهمیت استفاده از علائم هشداردهنده و آموزش مردم بویژه کودکان به هنگام بازی و استفاده از پارکها تاکید نماید.
    کلیدواژگان: آب چاه، اشریشیاکلی، روش شناسایی ژنتیکی، اسهال
  • علی محمد اصغریان، مهدی بنان، حسین نجم آبادی صفحه 234
    سابقه و هدف
    بتاتالاسمی از بیماری های ژنتیکی است که سبب کم خونی حاد در افراد مبتلا می شود. یکی از روش های درمان بتاتالاسمی، القای ژن گاماگلوبین جنینی است. کمپلکس پروتئینی DRED از رپرسورهای گاماگلوبین است که از دو زیر واحد متصل شونده به DNA، به نام 2 TRو 4TR تشکیل شده است. یک روش جالب جهت افزایش بیان گاماگلوبین، مهار بیان 4TR توسط مولکول های siRNA می باشد. هدف از این تحقیق، راه اندازی سیستم RNAi به منظور مهار بیان ژن 4TR سلول های اریتروئیدی 562K و بررسی میزان بیان گاماگلوبین می باشد.
    مواد و روش ها
    از لیپید2000 lipofectamineTM جهت ترانسفکشن و از پلاسمید گزارشگر pSV-β-Galactosidase جهت بررسی راندمان استفاده شد. بعد از ترانسفکشن siRNA 4TR، میزان بیان ژن 4TR و گاماگلوبین با روش Real-time PCR در سلول های 562K تعیین شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد با ترکیب 2000 LipofectamineTM،40% از سلول های 562K ترانسفکت شدند. بیان 4TR توسط siRNA 4TR حدود 44% کاهش داشت اگرچه القای ژن گاماگلوبین 18/1 برابر بود.
    نتیجه گیری
    گرچه بیان 4TR تا 44% مهار شد ولی القای قابل ملاحظه ژن گاماگلوبین مشاهده نشد. برای عدم القای گاماگلوبین دو مورد قابل بحث است. اول اینکه میزان ترانسفکشن در سلول های 562K، مهار بیان ژن 4TR را محدود می سازد. دوم اینکه شاید مهار 4TR و 2TR بطور همزمان در سلول 562K سبب القای گاماگلوبین شود. در مجموع با سیستم RNAi در سلول 562K، مهار ژن 4TR رخ داد ولی مهار بیان این ژن با روش RNAi به تنهایی نمی تواند سبب القای ژن گاماگلوبین شده و در ژن درمانی استفاده شود.
    کلیدواژگان: بتاتالاسمی، siRNA 4TR، مهار 4TR، گاماگلوبین، سلول های 562 K
  • مریم طلا، بهرام کاظمی دمنه، فرامرز لالویی، مهدی سلطانی، منصور آزاد، آمنه کوچکی صفحه 246
    سابقه و هدف
    به دلیل ارزش غذایی ماهی سوکلا و اهمیت آن از نظر رشد سریع در شرایط پرورشی و ارزش تجاری قابل توجه و نیز فقدان پیشینه مطالعاتی کافی، در این پژوهش پلی مورفیسم ژنومی این گونه در آبهای جنوبی کشور در سال 1389 بررسی گردید تا تنوع ژنتیکی و میزان آن در درون و مابین جمعیتهای احتمالی مشخص گردد.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش Cross sectional و بر روی 120 نمونه ماهی سوکلا انجام گردید که از آبهای چهار منطقه سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و خوزستان به صورت تصادفی جمع آوری شده بودند. برای این منظور، 2 گرم از بافت باله هر ماهی جدا گردید و درون میکروتیوب های 2 میلی لیتری حاوی اتانول به آزمایشگاه انتقال یافت. استخراج DNA به روش فنل کلروفرم و بررسی پلی مورفیسم ژنومی با استفاده از روش PCR-RFLP انجام گردید. در این روش، محصول PCR ژن میتوکندریایی سیتوکروم اکسیداز I، با استفاده از 6 آنزیم برشی Restriction Enzyme) یا (Cutting Enzyme مورد هضم آنزیمی قرار گرفت.
    یافته ها
    در این تحقیق محصول PCR ژن CoI، به طول 1060 جفت باز به دست آمد و 6 جایگاه پلی مورفیک بررسی گردید، لیکن الگوی الکتروفورز محصولات هضم آنزیمی، در تمام نمونه ها هم شکل (مونومورف) بود و پلی مورفیسم (چندشکلی) مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    به طور کلی عدم تنوع ژنتیکی و یا کاهش قابل توجه آن بین ماهیان، در مناطقی که امکان مهاجرت و جابجایی آنها از منطقه ای به منطقه دیگر (جریان ژنی) وجود دارد، گزارش گردیده است. ماهی سوکلا نیز که ماهی مهاجر است، به دلیل عدم وجود موانع فیزیکی و زیستی می تواند در سراسر خلیج فارس و دریای عمان مهاجرت نماید. بر این اساس، عدم مشاهده پلی مورفیسم در جمعیت ماهی سوکلای آبهای شمالی خلیج فارس و دریای عمان در پژوهش حاضر، ممکن است دور از واقعیت نباشد. بدیهی است استفاده از سایر نواحی ژنی و تعداد نمونه ها و آنزیم های بیشتر می تواند نتایج دقیق تری را نشان دهد.
    کلیدواژگان: ماهی سوکلا، Rachycentron canadum، PCR، RFLP، پلی مورفیسم ژنتیکی، خلیج فارس، دریای عمان
  • حسین طهماسبی، حسن ممتاز، ناصر صالحی، محمد رفیعی دولت آبادی، فاطمه یکتنه صفحه 252
    سابقه و هدف
    پرندگان زینتی می توانند بعضی از بیماری ها را در خود جای دهند و به صاحبان خود منتقل گردانند. اگرچه مالکیت پرندگان زینتی بدون خطر نیست، اما بسیاری از خانواده های ایرانی در منزل خود از پرندگان زینتی مراقبت می کنند و به این ترتیب در معرض بسیاری از بیماری های مشترک باکتریایی، پروتوزوایی، قارچی، ویروسی یا انگلی قرار می گیرند. اشرشیاکلی O157:H7 عامل شیوع بیماری های روده ای انسانی و سندرم بالقوه مرگ بار اورمی همولیتیک می باشد. با توجه به علاقه بسیاری از مردم به نگهداری پرندگان زینتی و توانایی بالقوه این پرندگان در انتقال اشرشیاکلی O157:H7 به انسان، در این مطالعه به ارزیابی آلودگی پرندگان زینتی یزد به اشرشیاکلی O157:H7 پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش توصیفی مقطعی انجام گرفت. تعداد 180 نمونه مدفوعی از پرندگان زینتی (تعداد 150 نمونه مدفوعی از قناری (Serinus canari) و 30 نمونه مدفوعی از مرغ عشق (Agapornis personata)) از نقاط مختلف یزد جمع آوری گردید و با استفاده از روش های باکتری شناسی و PCR به جست و جوی اشرشیاکلی O157:H7 پرداخته شد.
    یافته ها
    میزان آلودگی به اشرشیاکلی در نمونه های مدفوعی قناری 7/72% (109 عدد از 150 نمونه) بود، اما در مرغ عشق اشرشیاکلی یافت نشد. در هیچ کدام از نمونه ها اشرشیاکلی O157:H7 یافت نگردید.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که مدفوع پرندگان زینتی یزد، منبع اشرشیاکلی O157:H7 نمی باشد
    کلیدواژگان: اشرشیا کلیO157:H7، پرندگان زینتی، PCR
  • افسانه زرقی، علیرضا زالی، مهدی تهرانی دوست، محمدرضا زرین دست، سید مجتبی خدادادی صفحه 341
    سابقه و هدف
    تست رنگ-کلمه استروپ ابزاری سریع و رایج به منظور ارزیابی حوزه عصبی شناختی توجه انتخابی است. هدف این مطالعه، بررسی کاربرد تست شناختی استروپ در ارزیابی توجه انتخابی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در مدت 6 ماه از تاریخ 1/3/89 تا 1/8/89 بر روی 84 فرد سالم (42 مرد و 42 زن) انجام شد. کلیه شرکت کنندگان پس از رضایت، معاینه و تایید سلامت، و آموزش، تست کامپیوتری استروپ را انجام دادند.
    یافته ها
    در این مطالعه ارتباط معنی داری بین متغیرهای سن، جنس و تحصیلات با متغیرهای تست (05/0 (p< دیده شد.
    نتیجه گیری
    تست رنگ-کلمه استروپ می تواند جهت ارزیابی حوزه شناختی توجه انتخابی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کاربرد تست کامپیوتری شناختی در ارزیابی حوزه عصبی شناختی
|
  • Jamal Gousheh Page 204
    Background And Aim
    The volkmann syndrome is ischimia and muscular necrosis due to pressure augmentation in the closed aponeurotic compartments of the forearm region. The incidence of this syndrome in Iran is more than the normal incidence, since non-medical people perform bandage or casting too tightly, for the treatment of forearm lesions.
    Materials And Methods
    A total of 67 patients, 64 male and three female, ranging in age from 7 to 18 years with the average of 13 years were treated by one of the four methods of Scaglietti, Latissimus dorsi Island flap, Gracilis free muscle transfer or Biceps tendon transfer.
    Results
    From 33 patients with some muscle contracture who underwent flexor muscle advancement (Scaglietti technique) 25 (71.4%) resulted in excellent, and 10 (28.6%) resulted in good outcome. Latissimus dorsi Island flap resulted in 20 (90.9%) excellent, and and 2 (9.1%) good results in total of 22 patients. Gracilis muscle transfer in 4 patients resulted in 4 good outcomes (100%). Six biceps tendon transfer procedure resulted in 6 good outcomes (100%).
    Conclusion
    If some forearm muscle contraction is revealed in the physical examination, good results can be obtained by performing the Scaglietti procedure. We did not have any muscle necrosis of the transferred latisimuss dorsi island flap, or musculocutaneous gracillis free flaps transferred. The transfer of biceps tendon to the digital flexor tendon yields in acceptable results for the patients. But the patient needs good re-education and physiotherapy for adaptation to the new condition.
  • Maryam Barzin, Farhad Hosseinpanah, Soraya Arzhan, Fereidoun Azizi Page 212
    Background And Aim
    Treatment of low-grade glioma (LLG) is one of the problems of neurosurgeon. According to reports, treatment of LGG tumors has been successful with stereotactic brachytherapy (SBT with temporary 125Iodine seeds). Due to the lack of reported experience in our country in this regard, this study was conducted on patients treated in Shohada-Tajrish Hospital between 2004 and 2011.
    Materials And Methods
    This case series was conducted on consecutive patients with diagnosed LGG tumors treated with SBT (125Iodine seeds). Patients follow-up were at least 6 months. Survival of patients was assessed with the Kaplan-Meier method.
    Results
    During the study period 8 patients (7 male and 1 female) with a mean age of 31.1±10.6 y were treated. One patient died due to respiratory and cardiac problems. The overall survival was 42% and 7 patients were alive by the last follow-up.
    Conclusion
    It seems using SBT (temporary 125Iodine seeds) in the treatment of LGG tumors is acceptable. It is recommended to compare the efficacy of this method in newly diagnosed patients compared with those who did not respond to the previous treatments.
  • Gohar Mohammadi, Sedigheh Amir Aliakbari, Ali Ramezankhani, Hamid Alavi Majd Page 219
    Background And Aim
    Due to complications and consequences of violence against women and limited information about reproductive health issues in women with experience of violence, this survey was carried out to assess reproductive health status of these women in harm reduction centers in Tehran in 2010.
    Materials And Methods
    This descriptive cross-sectional study was conducted on 69 out of 75 vulnerable women who were clients of harm reduction centers, and experienced at least one type of violence (emotional, physical, and sexual). Data collection tools were questionnaires and data collection method was structured interview. The questionnaire had five dimensions, demographics, reproductive health, sexual performance, sexual behavior, and violence. Data was analyzed with SPSS 18; descriptive and analytic statistics were applied.
    Results
    Mean age of participants was 34.3(9.6) years and 37.7% of them were divorced. Mean age at first marriage was 16.7 (2.5) years and mean age at first sexual relationship was 16.1 (4.8) years. Illiteracy observed among 17.4% of participants. Among these women, 69.3% reported all three types of violence; furthermore, 85.3%, 86.7%, and 76% reported physical, emotional and sexual violence, respectively. 62.9% had unwanted pregnancy and 51.6% had an abortion. Contraception was completely ignored in 46.5% of participants. Among eligible women, 52.2% never participated in cervical cancer screening examination, 82.4% of them had sexual dysfunction, 39.1% of them had anal sex and 34.8% had oral sex.
    Conclusion
    Despite of access to reproductive health services, many of these women had poor reproductive health conditions. Greater support and proper interventions can lead to better results for these women.
  • Mohammad Mehdi Soltan Dallal, Saman Sepehri, Saman Sepehri, Akram Tabatabaei Bafrouei, Zahra Deilami Khiabani Page 226
    Background And Aim
    Water plays a major role in public health and the contaminated water has direct effect on human health. E.coli is an indicator of water pollution; different strains of E.coli such as ETEC, EHEC, EIEC and EPEC can cause diarrhea in children. The aim of this study is to investigate the contamination rate of well water of Tehran’s parks, and pathotyping E.coli strains which cause diarrhea.
    Materials And Methods
    156 well water samples from five different geographical parts of Tehran (north, south, east, west, and the centre) were collected aseptically. The collected samples were transferred to the laboratory in microbiology section, School of Public Health, for membrane filtrations and patotyping.
    Results
    90 out of 156 samples (54/5%) were contaminated with E.coli. The samples from south part were more contaminated compared to others. Out of 90 isolated E.coli only 67 were DEC, in which 42 (62.7%) were detected as EPEC, 12 (17.9%) as STEC or ETEC, 9 (13.4%) as EIEC and 4 (6%) as ETEC by PCR method. ‍
    Conclusion
    Presence of different biotypes of E.coli in well water of parks can be dangerous, especially for children; thus, placing warning signs and educating people in this regard should be taken seriously.
  • Ali Mohammad Asgharian, Mehdi Banan, Hossein Najmabadi Page 234
    Background And Aim
    Beta-thalassemia is a genetic disorder manifested by the presence of anemia in adult patients. One approach to treatment of beta-thalassemia is induction of the fetal gamma-globin gene. One of the gamma-globin repressors is a complex called DRED (Direct repeat erythroid-definitive). DRED is composed of TR2 and TR4 DNA binding subunits. The aim of this study was to set up the RNAi system to increase the expression of the gamma-globin gene.
    Materials And Methods
    In this study, lipofectaminTM2000 was used to transfect siRNA molecules and pSV-β-Galactosidase vector was used as a reporter to monitor transfection efficiency. Real-time PCR method was used to measure TR4 knockdown and gamma-globin expression levels.
    Results
    Our findings showed that K562 cells were transfected by 40% using LipofectamineTM 2000. Also, the level of TR4 expression decreased by 44% after using TR4siRNA, even though the expression of gamma-globin gene was induced by 1.18 times.
    Conclusion
    Despite a 44% knockdown of TR4, no increase in gamma-globin mRNA was observed. Two factors may count for this observation; first, TR4 knockdown may have been limited by our transfection efficiency. Second, simultaneous knockdown of TR2 and TR4 may lead to increased gamma-globin levels. In conclusion, although knocking down of TR4 expression occurred by using RNAi system, this can not be a solitary efficient way to induce the gamma-globin expression.
  • Maryam Tala, Bahram Kazemi Damane, Faramarz Laloie, Mehdi Soltani, Mansoor Azad, Amene Koochaki Page 246
    Background And Aim
    Given the nutritious value of Cobia and its importance in terms of rapid growth in cultural conditions and noticeable commercial value, along with lack of sufficient literature in this regard, this study was run to investigate genomic polymorphism of this species in southern waters of Iran in 2010. The study aimed at enlightening genetic variation and determining its rate inside and between probable populations.
    Materials And Methods
    This cross sectional study was carried out on 120 specimens of Cobia which were randomly obtained from four southern Iranian provinces. Two-gram cuts of fin tissue of each fish were transferred to the laboratory in 2 ml microtubes containing ethanol. DNA was extracted by Phenol-chlorophorm method and genomic polymorphism investigation was carried out by PCR-RFLP method. In this method, PCR product of COI mitochondrial gene were enzymatic digested using 6 Restriction Enzymes.
    Results
    PCR product of mitochondrial gene COI was obtained in length of 1060 base pair and 6 polymoiphic sites were investigated. But electrophoresis patterns of enzymatic digestion products were monomorphous in all samples and no polymorphism was observed.
    Conclusion
    Lack of genetic diversity or its noticeable decrease in regions where fish can freely migrate and move between two regions has been reported. Due to lack of physical and biological obstacles Dobia is able to migrate to all parts of the Persian Gulf and Oman Sea. Therefore, lack of polymorphism in the studied Cobia population seems to be logical. Future studies with larger samples and more enzymes from other genetic regions are recommended.
  • Hossein Tahmasby, Hassan Momtaz, Naser Salehi, Mohammad Rafiee Dolatabadi, Fatemeh Yektaneh Page 252
    Background And Aim
    Pet birds can harbor diseases that can be transmitted to their owners. Although pet ownership is not without risks, many of Iranian households own pet birds and are therefore at risk of a number of bacterial, protozoal, fungal, viral, or parasitic zoonoses. Escherichia Coli O157:H7 is responsible for outbreaks of human intestinal diseases and the potentially fatal haemolytic-uraemic syndrome (HUS) worldwide. Considering people's interests to keep pet birds and the potential ability of pet birds to transmit Escherichia Coli O157:H7 to humans, the present study was conducted to evaluate Escherichia Coli O157:H7 infection in Yazd pet birds.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 180 samples of pet bird feces (150 canaries (Serinus canari) and 30 lovebirds (Agapornis personata)) were collected from different areas of Yazd and evaluated for detection of E. Coli O157:H7 by bacteriological and PCR methods.
    Results
    The overall prevalence of Escherichia Coli in canary feces was 72.66% (109 out of 150) while no positive sample was found in the lovebird feces. Escherichia Coli O157:H7 was not found in any samples.
    Conclusion
    The present study suggests pet birds feces are not sources of E. Coli O157:H7 in Yazd, Iran.
  • Afsaneh Zarghi, Alireza Zali, Mehdi Tehranidost, Mohammad Reza Zarindast, Seyed Mojtaba Khodadadi Page 341
    Background And Aim
    The Stroop Color-Word test is a common and quick tool for assessing selective attention. This study was run to evaluate application of Stroop cognitive test in assessment of selective attention.
    Materials And Methods
    A cross-sectional study was implemented during 6 months from June to November, 2010 on 84 healthy adults (42 males and 42 females). All participants performed computerized Stroop test after signing consent. The cases were examined before the test to confirmtheir health status and were trained for the test.
    Results
    The obtained data indicate that there is a significant correlation coefficient between age, gender and education variables (p<0.05).
    Conclusion
    The above-mentioned test can be used to assess selective attention.