فهرست مطالب

روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران - سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 66، پاییز 1390)

مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران
سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 66، پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1391/01/07
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حسین شاره، بنفشه غرایی، محمدکاظم عاطف وحید صفحه 199
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی میزان بهبود راهبردهای کنترل فکر و نشانه های توقف آداب وسواسی بیماران مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری (OCD) با درمان فراشناختی در مقایسه با فلووکسامین و درمان ترکیبی فراشناختی با فلووکسامین بود.
    روش
    از میان بیماران سرپایی مراجعه کننده به کلینیک های شهر تهران، 21 بیمار مبتلا به OCD انتخاب شده، به طور تصادفی به یکی از سه گروه درمانی فراشناختی، فلووکسامین (50 تا 300 میلی گرم در روز) و ترکیبی اختصاص یافتند. هر سه گروه به مدت 10 هفته مورد درمان قرار گرفتند. آزمودنی ها پیش و پس از درمان، به پرسش نامه های کنترل فکر (TCQ) و نشانه های توقف (SSQ) پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک آزمون های آماری کروسکال والیس، Uمن ویتنی و تحلیل کوواریانس یک طرفه انجام شد.
    یافته ها
    درمان فراشناختی و ترکیبی در مقایسه با فلووکسامین منجر به بهبود راهبردهای نگرانی، خودتنبیهی، ارزیابی دوباره و نشانه های توقف شدند (01/0p<). تفاوت معناداری میان درمان های فراشناختی و ترکیبی وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    درمان های فراشناختی و ترکیبی در بهبود راهبردهای کنترل فکر و نشانه های توقف آداب وسواسی بیماران مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری موثرتر از فلووکسامین (300-50 میلی گرم در روز) هستند. افزودن دارو به درمان فراشناختی منجر به بهبود بیشتر بیماران نمی شود.
    کلیدواژگان: راهبردهای کنترل فکر، نشانه های توقف، اختلال وسواسی، اجباری، درمان فراشناختی، فلووکسامین
  • فرشته موتابی، لادن فتی، رضا مولودی، کاوه ضیایی، هلیا جعفری صفحه 208
    هدف
    بر اساس نظریه شناختی بک باورهای هسته ای ناکارآمد در نتیجه تجربیات دردناک شکل می گیرند. از طرف دیگر، دوره های افسردگی نیز تجربه ای دردناک به شمار می آیند. بنابراین، فرض بر این است که افراد افسرده در نتیجه تجربه دوره های مکرر افسردگی، باورهایی را درباره افسردگی و پیامدهای آن تجربه می کنند. هدف مطالعه حاضر ساخت یک مقیاس برای سنجش باورهای مربوط به افسردگی و بررسی ویژگی های روانسنجی آن بود.
    روش
    برای انجام پ‍ژوهش حاضر از یک رویکرد سه مرحله ای استفاده شد. در مرحله نخست، یک مجموعه ماده تدوین و اعتبار صوری آن توسط یک گروه متمرکز تایید شد. در مرحله دوم، 698 دانشجوی دانشگاه قزوین به ویراست دوم پرسش نامه افسردگی بک و مقیاس باورهای مربوط به افسردگی – تنظیم شده در مرحله پیشین- پاسخ دادند. 433 نفر از آزمودنی های فوق پس از 14 روز مجددا مقیاس باورهای مربوط به افسردگی را کامل کردند. در مرحله سوم، برای بررسی روایی افتراقی، 93 آزمودنی در سه گروه افسرده اساسی دارای سابقه عود (34 نفر)، افسرده اساسی بار نخست (29 نفر) و گروه غیر بالینی (30 نفر) قرار گرفتند و پس از شرکت در تکلیف القای خلق افسرده مقیاس باورهای مربوط به افسردگی را کامل کردند.
    یافته ها
    تحلیل عاملی به روش مولفه های اصلی و روش چرخش واریماکس چهار عامل «عدم کنترل بر افسردگی»، «فاجعه سازی»، «بی ارزشی» و «ناتوانی» را برای مقیاس باورهای مربوط به افسردگی نشان داد. هم چنین، مقیاس باورهای مربوط به افسردگی و عامل های آن از روایی افتراقی، روایی همگرایی، هم سانی درونی و پایایی آزمون- بازآزمون رضایت بخشی برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    عامل های ظاهرشده در مقیاس باورهای مربوط به افسردگی مفاهیم مورد بحث در نظریه های شناختی بک و تیسدل در تبیین عود اختلال افسردگی اساسی را منعکس می کنند. هم چنین یافته های این مطالعه شواهد اولیه را در مورد روایی و پایایی مطلوب این مقیاس فراهم می کنند. اما خصوصیات روان سنجی این مقیاس باید در مورد افراد مبتلا به سایر اشکال اختلال افسردگی (مانند اختلال افسرده خویی) مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مقیاس باورهای مربوط به افسردگی، اختلال افسردگی اساسی، تحلیل عاملی اکتشافی
  • علی زاده محمدی، زهره احمدآبادی، محمود حیدری صفحه 218
    هدف
    تدوین مقیاسی برای سنجش خطرپذیری نوجوانان و تعیین اعتبار و ساختار عاملی آن هدف پژوهش حاضر بود.
    روش
    پس از بررسی ابزارهای این حوزه و درنظرگرفتن شرایط فرهنگی و ویژگی های اجتماعی جامعه ایران، مقیاس خطرپذیری نوجوانان ایرانی (IARS)، در 38 گویه تنظیم شد. 1204 دانش آموز مقطع دبیرستان به روش نمونه گیری چندمرحله ای از مناطق آموزش و پرورش شهر تهران انتخاب شدند و به IARS پاسخ دادند. داده ها به روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی تحلیل شدند.
    یافته ها
    تحلیل عاملی اکتشافی با مولفه های اصلی نشان داد که IARS مقیاسی هفت بعدی است، که 84/64 درصد واریانس خطرپذیری را تبیین می کند. میزان آلفای کرونباخ کل مقیاس و خرده مقیاس ها به ترتیب 94/0 و 93/0-74/0 بود.
    نتیجه گیری
    ویژگی های روان سنجی IARS مناسب و هماهنگ با شاخص های فرهنگی جامعه ایران است.
    کلیدواژگان: خطرپذیری، نوجوانان، اعتبار، پایایی، تحلیل عاملی
  • یاسمن متقی پور، جمال شمس، نیلوفر ثالثیان، ونداد شریفی، جواد علاقبندراد صفحه 226
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف سازگاری فرهنگی و بررسی روایی و پایایی نسخه فارسی پرسش نامه تجربه مراقبت از بیمار (ECI) در خانواده بیماران مبتلا به اختلال های شدید روانپزشکی انجام شد.
    روش
    پس از برگردان ECI و پشت سر گذاشتن مراحلی برای سازگاری فرهنگی، 225 نفر از اعضای خانواده بیماران مبتلا به اختلال های شدید روانپزشکی به ECI، پرسش نامه سلامت عمومی (GHQ-28) و پرسش نامه جمعیت شناختی پاسخ دادند. پایایی به دو روش دونیمه سازی و آلفای کرونباخ و روایی به دو صورت هم زمان (همبستگی با GHQ-28) و همگرا (همبستگی خرده مقیاس ها با هم و با نمره کل) ارزیابی شد.
    یافته ها
    پایایی با کاربرد ضریب همبستگی اسپیرمن- براون 80/0 و میزان ثبات درونی (آلفای کرونباخ) برای خرده مقیاس ها، نمره کل منفی و نمره کل مثبت 90/0-51/0 به دست آمد. ضریب همبستگی پیرسون میان نمره کل منفی ECI و GHQ-28 نیز 37/0 (01/0p<) بود.
    نتیجه گیری
    ECI برای اعضای خانواده بیماران مبتلا به اختلال های شدید روانپزشکی روایی و پایایی قابل قبولی دارد.
    کلیدواژگان: پرسش نامه تجربه مراقبت از بیمار، سازگاری فرهنگی، روایی، پایایی
  • اسحق رحیمیان بوگر، محمدعلی بشارت، محمدرضا مهاجری تهرانی، سیاوش طالع پسند صفحه 232
    هدف
    هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش پیش بین خودکارآمدی، باور به اثربخشی درمان، حمایت اجتماعی و رابطه پزشک- بیمار در خودمدیریتی دیابت قندی بود.
    روش
    500 (245 مرد و 255 زن) بیمار سرپایی مبتلا به دیابت نوع II مراجعه کننده به درمانگاه های بیمارستان شریعتی تهران به شیوه در دسترس به مقیاس های خودمراقبتی دیابت، خودکارآمدی، باور به اثربخشی درمان، حمایت اجتماعی و رابطه پزشک- بیمار پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل داده ها به روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه انجام شد.
    یافته ها
    میان خودکارآمدی، باور به اثربخشی درمان، ارتباط پزشک- بیمار و حمایت اجتماعی با خودمدیریتی دیابت رابطه مثبت و معنادار به دست آمد (001/0p<). خودکارآمدی، باور به اثربخشی درمان و حمایت اجتماعی توانستند تغییرهای خودمدیریتی دیابت را پیش بینی کنند (001/0≥p، 310 و 3=df، 326/1=F)، به طوری که 89% خودمدیریتی دیابت به وسیله این سه متغیر تبیین شد.
    نتیجه گیری
    باور به اثربخشی درمان، حمایت اجتماعی و به ویژه خودکارآمدی در انجام فعالیت های خودمدیریتی دیابت مهم هستند و بنابراین تدارک برنامه های بهبود و تقویت خودکارآمدی، برای ارتقای رفتارهای خودمراقبتی و کاهش آسیب های همراه دیابت سودمند است.
    کلیدواژگان: خودمدیریتی دیابت، خودکارآمدی، باور به اثربخشی درمان، حمایت اجتماعی، رابطه پزشک، بیمار
  • رضا عبدی، عباس بخشی پور رودسری، مجید محمود علیلو صفحه 241
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی سطح حساسیت سامانه گرایش و بازداری رفتاری، به عنوان یک عامل سبب ساز احتمالی در گرایش به سوءمصرف مواد بود. بدین صورت که تفاوت میان سطح حساسیت سیستم فعالیت رفتاری (BAS) و سیستم بازداری رفتاری (BIS) در سه گروه افراد سوءمصرف کننده مواد و دو گروه گواه سیگاری و بهنجار بررسی شد.
    روش
    در پژوهش علی- مقایسه ای حاضر سطح حساسیت سامانه های گرایش و بازداری رفتاری سه گروه افراد سوءمصرف کننده مواد (43 نفر)، سیگاری (45 نفر) و سالم (55 نفر) با کاربرد مقیاس های BIS/BAS مقایسه شد. داده ها به روش خی دو، تحلیل واریانس یک راهه، تحلیل واریانس چندمتغیره و آزمون های تعقیبی تحلیل شدند.
    یافته ها
    نمره های خرده مقیاس BAS دو گروه سوءمصرف کننده مواد و سیگاری بالاتر از نمره های افراد سالم بود (05/0≥p)، ولی دو گروه سوء مصرف کننده مواد و سیگاری تفاوتی از این نظر نداشتند. در خرده مقیاس BIS نمره های گروه سیگاری بالاتر از دو گروه دیگر بود (05/0≥p).
    نتیجه گیری
    افراد سوءمصرف کننده مواد و سیگاری نسبت به افراد سالم، BAS حساس تری دارند و این امر آنها را نسبت به رفتارهای گرایشی مستعد می کند. این یافته ها هم سو با نظریه حساسیت به تقویت گری، مبنی بر رابطه BAS، رفتارهای گرایشی و سوءمصرف مواد است.
    کلیدواژگان: سوءمصرف مواد، گرایش رفتاری، بازداری رفتاری، نظریه حساسیت به تقویت
  • مهین امین الرعایا، عباس عطاری، فریبا نوری، فاطمه قاسمی صفحه 248
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف توصیف تجربه زنان بستری در بخش روانپزشکی از روابط خانوادگی- زوجی انجام شد.
    روش
    پژوهش کیفی حاضر از روش پدیدارشناسی بهره برد. جامعه پژوهش، زنان بستری در بخش روانپزشکی بیمارستان نور اصفهان بودند. با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف و تا رسیدن به حد اشباع داده ها، تعداد 14 نفر بررسی شدند. داده ها با مصاحبه غیرساختاری گردآوری و به روش هفت مرحله ای کلایزی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها در 847 کد مفهومی و در نهایت در کدبندی سطح چهارم در دو دسته اصلی قرار گرفتند؛ (1) علل بیماری و عوامل تشدیدکننده آن (رفتار همسر، رفتار خانواده همسر، رفتار آزمودنی، عوامل متفرقه و دوران کودکی و نوجوانی) و 2) واکنش های آزمودنی (نسبت به رفتار همسر، نسبت به ادامه زندگی و نسبت به روابط جنسی با همسر).
    نتیجه گیری
    زنان در سال های زندگی مشترک، تجارب منفی بسیاری را تجربه می کنند، که اثر ناخوشایندی بر سلامت روان دارد. توجه به این مسایل و ارایه آموزش به همسران و خانواده ها می تواند در ارتقای سلامت روانی زنان تاثیر زیادی داشته باشد.
    کلیدواژگان: زن، اختلال روانپزشکی، روابط خانوادگی، روابط زوجی، پژوهش کیفی
  • امیرحسین جلالی، کاوه علوی، سعید پاکدل، مسعود احمدزاد اصل، مهرداد افتخار * صفحه 256
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، بررسی میزان آگاهی و نگرش بیماران مبتلا به اختلال هویت جنسی (GID) مراجعه کننده به انستیتو روانپزشکی تهران نسبت به ایدز بود.

    روش

    58 بیمار مبتلا به اختلال هویت جنسی (41 تبدل خواه زن به مرد و 17 تبدل خواه مرد به زن) به روش نمونه گیری دردسترس به پرسش نامه تنظیم شده با توجه به پرسش نامه پیشنهادی موسسه سلامت خانواده پاسخ دادند. داده ها به کمک آزمون های پارامتریک و ناپارامتریک متناسب برای مقایسه گروه ها (پس از تعیین نوع توزیع با روش های آماری) تحلیل شدند.

    یافته ها

    حدود 70% آزمودنی ها بر این باور بودند که ممکن است یک فرد به ظاهر سالم نیز به ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) آلوده باشد. تنها پنج نفر (6/8%) خود را در معرض خطر آلودگی با HIV می دانستند و در مورد راه های انتقال ایدز 70% بر این باور بودند که شانس انتقال ایدز در تماس جنسی مقعدی کمتر از آمیزش واژینال است.

    نتیجه گیری

    آزمودنی ها در مورد عفونت های آمیزشی، از سطح آگاهی پایینی برخوردار بودند. بنابراین باید به تمامی مبتلایان به GID اطلاعات کافی در مورد ایدز و عفونت های آمیزشی ارایه شود.

    کلیدواژگان: اختلال هویت جنسی، ایدز، ویروس نقص ایمنی انسانی، بیماری عفونی آمیزشی
  • مریم ملک، سید محمد سیدمهدی صفحه 262
|
  • Hossein Shareh, Banafsheh Gharraee, Mohammad Kazem Atef Vahid Page 199
    Objectives
    This study was conducted to compare the efficacy of metacognitive therapy (MCT), fluvoxamine and the combination of MCT with fluvoxamine, in improving thought control strategies and stop signal criteria in patients with obsessive-compulsive disorder (OCD).
    Method
    Twenty one individuals among outpatients with OCD presenting to clinics in Tehran were selected and randomly divided into three groups: metacognitive therapy, fluvoxamine (50-300 mg/d) and combined therapy. All groups received 10 days of treatment. The Thought Control Questionnaire (TCQ) and Stop Signal Questionnaire (SSQ) were administered pre-treatment and post-treatment to all subjects. Kruskal Wallis test, Mann-Whitney U-test, and ANCOVA were used to analyze data.
    Results
    In comparison with fluvoxamine, MCT and combined treatment led to significant improvements in worry, self-punishment and reappraisal strategies of thought control and stop signal criteria (p<0.01). There was no significant difference between MCT and combined therapy.
    Conclusion
    MCT and combined treatment are more effective than fluvoxamine (50-300 mg/d) in improving thought control strategies and stop signal criteria in patients with OCD. Adding medication to MCT does not improve the patients’ outcome
  • Fereshteh Motabi, Ladan Fata, Reza Moloodi, Kaveh Ziai, Helia Jafari Page 208
    Objectives
    According to Beck's cognitive theory, dysfunctional core beliefs are developed by stressful life experiences. In addition, depressive episodes could be considered as stressful events. Thus, it is assumed that patients with depressive disorder experience beliefs about depression and its outcome, due to repeated episodes of depression. The aim of this study was to develop an instrument for measuring maladaptive beliefs about depression and assess its psychometric features.
    Method
    A three stage approach was used. In the first stage an item pool was developed and its face validity was approved by a focus group. Subsequently, 698 students of Ghazvin University completed Beck Depression Inventory-II and Depression Beliefs Scale (DBS), developed in the previous stage. 433 subjects completed the DBS again after 14 days. In the third stage, in order to assess discriminant validity, 93 subjects in three groups of patients with recurrent major depressive disorder (N=34), patients with first episode of major depressive disorder (N=29), and non-clinical subjects (N=30) participated in sad mood induction task and then completed DBS.
    Results
    Exploratory factor analysis and Varimax rotation identified four factors related to depression, described as "lack of control on depression", " Catastrophizing", " worthlessness", and "incapability". Also, DBS and its subscales showed satisfactory discriminant validity, convergent validity, internal consistency and test-retest reliability.
    Conclusion
    Identified subscales in DBS reflect concepts of Beck's cognitive theory and Teasdale's differential activation hypothesis about relapse in depression. Also, these results provide preliminary evidence about desirable validity and reliability of DBS. However, psychometric properties of the scale should be assessed in patients with other types of depressive disorders such as dysthymia.
  • Ali Zadeh Mohammadi, Zohreh Ahmadabadi, Mahmoud Heidari Page 218
    Objectives
    To develop and evaluate the validity and reliability coefficients of Iranian Adolescents Risk-taking Scale (IARS) and its subscales was the aim of the current study.
    Method
    After reviewing the proposed instruments in this field, and with considering the cultural features and circumstances of the Iranian society, the Iranian Adolescents Risk-taking Scale (IARS) was developed in 38 items. 1204 students were selected from Tehran high schools using multistage sampling, and all subjects completed IARS. Data were analyzed using exploratory factor analysis and goodness of fit index.
    Results
    Exploratory factor analysis indicated that IARS is a 7 dimensional scale, which explains 64.84% of the overall risk variance. The Cronbach’s alpha for the total scale and subscales were 0.94 and 0.74-0.93 respectively.
    Conclusion
    The psychometric properties of IARS are consistent with the cultural indices of Iranian society.
  • Yasaman Motaghipour, Jamal Shams, Niloofar Salesian, Vandad Sharifi, Javad Alaghband Rad Page 226
    Objectives
    This study aims to evaluate the cultural adaptation, validity and reliability of the Persian version of Experience of Caregiving Inventory (ECI) in families of patients with severe mental disorders.
    Method
    After the translation and cultural adaptation of ECI, 225 family members of patients with severe mental disorders completed the ECI, the General Health Questionnaire (GHQ-28) and a demographic questionnaire. The Split half test was used to assess reliability. To determine internal consistency, Cronbach’s alpha test and the concurrent validity was calculated by Pearson’s correlation between the GHQ-28 and the ECI total negative score.
    Results
    Reliability of the Inventory as assessed by the Spearman-Brown correlation coefficient was 0.80. The range of the Cronbach’s alpha for each subscale, total negative score and total positive score was 0.51 to 0.90. Pearson’s correlation between the GHQ-28 score and the total negative score was 0.37 (p<0.01).
    Conclusion
    The Persian version of the ECI has good reliability and validity for family members of patients with severe mental disorders.
  • Eshagh Rahimian Boogar, Mohammad Ali Besharat, Mohammadreza Mohajeri Tehrani, Siavash Talepasand Page 232
    Objectives
    The aim of this research was to study the predictive role of self-efficacy, belief of treatment effectiveness, social support and doctor-patient relationship on diabetes Mellitus self-management.
    Method
    500 type II diabetes outpatients (245 men and 255 women) presenting to Shariati Hospital in Tehran were selected by convenience sampling. The subjects completed the scales related to diabetic self-care, self-efficacy, belief of treatment effectiveness, social support and doctor-patient relationship. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis.
    Results
    There was a significant and positive relationship between self-efficacy, belief of treatment effectiveness, doctor-patient relationship, social support and diabetes self-management (p<0.001). Self-efficacy, belief of treatment effectiveness and social support were capable of predicting diabetes self-management variance significantly (F=1.326, df=3 and 310, p<0.001) and explain 89% of diabetes self-management.
    Conclusion
    Belief of treatment effectiveness, social support and especially, self-efficacy, are important self-management activities in diabetes Mellitus. Therefore, provision of improvement and enrichment programs for self-efficacy, are helpful for the improvement of self-care behaviors and the reduction of diabetes Mellitus associated harm.
  • Reza Abdi, Abbas Bakhshipour Roudsari, Majid Mahmood Aliloo Page 241
    Objectives
    The aim of the present study was to examine the sensitivity level of Behavioral Approach System (BAS) and Behavioral Inhibition System (BIS) as probable predisposing factors for substance abuse. To this end, the difference of sensitivity levels of BAS and BIS were assessed in substance abusers, cigarette smokers, and normal individuals.
    Method
    The present causal-comparative study compared the sensitivity levels of approach and inhibition behavioral systems in the following three groups: substance abusers (n=43), cigarette smokers (n=45) and normal individuals (n=55), using BIS/BAS scales. Data were analyzed using c2 distribution, one way analysis of variance, multivariate analysis of variance, and follow-up tests.
    Results
    The scores of BAS subscale in substance abusers and cigarette smokers were higher than that of normal individuals (p≥0.05), but there was no difference in this regard between substance abusers and smokers. In the BIS subscale, the cigarette smokers scored higher than the other two groups (p≥0.05).
    Conclusion
    Substance abusers and smokers have a more sensitive BAS than normal individuals, which predisposes them to appetitive behaviors. These findings are in line with the Reinforcement Sensitivity Theory, which predicts a relation between BAS, appetitive behaviors and substance abuse.
  • Mahin Aminoroaia, Abbas Attari, Fariba Noori, Fatemeh Ghasemi Page 248
    Objectives
    The goal of the present study was to describe the experience of female psychiatric inpatients, of couple-family relationships.
    Method
    The method of phenomenology was used in this qualitative study. The subjects comprised female patients hospitalized in Noor Psychiatric Hospital in Isfahan. Fourteen subjects were selected using purpose-oriented sampling, up to reaching data saturation. Data were collected using an unstructured interview and Colaizzi’s seven stage process was used for data analysis.
    Results
    The findings were classified in 847 conceptual codes. Subsequent to the fourth level coding, the data were divided into two main groups: (1) causes of the illness and their aggravating factors (behavior of spouse, behavior of spouse’s family, behavior of subject, miscellaneous factors and childhood and adolescence period), and (2) subjects’ reactions (to the behavior of spouse, toward continuing to live and to sexual relation with spouse).
    Conclusion
    Women experience many negative events in their marital life, with undesired effects on mental health. Taking these issues into consideration and providing families and couples with related education could have significant effects in improving mental health among women.
  • Amir Hossein Jalali, Kaveh Alavi, Saeed Pakdel, Masoud Ahmadzadeh Asl, Mehrdad Eftekhar Page 256
    Objectives

    The aim of the present study was to assess the knowledge and attitude of patients with gender identity disorder (GID), presenting to Tehran Psychiatric Institute, toward Acquired immunodeficiency Syndrome (AIDS).

    Method

    58 patients with gender identity disorder (41 female-to-male and 17 male-to-female) were selected using convenience sampling. The subjects completed the questionnaire proposed by Family Health Organization. Subsequent to determining the distribution by statistical methods, data were analyzed using parametric and non-parametric tests suitable for group comparison.

    Results

    About 70% of the subjects believed that an apparently healthy individual could be infected with human immunodeficiency virus (HIV). Only five subjects (8.6%) considered themselves to be at risk for HIV infection. With regard to routes of transmission, 70% believed anal sex carries lower risk than vaginal sex.

    Conclusion

    Subjects had a low level of knowledge regarding sexually transmitted diseases. Therefore, all individuals with GID should be provided with sufficient information about AIDS and sexually transmitted diseases.