فهرست مطالب

زنان مامائی و نازائی ایران - سال چهاردهم شماره 8 (اسفند 1390)

مجله زنان مامائی و نازائی ایران
سال چهاردهم شماره 8 (اسفند 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/12/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نیره قمیان، لیلی حفیظی*، فاطمه توسلی، طاهره احراری رودی صفحه 1
    مقدمه

    بیماری التهابی لگن یکی از مهم ترین عوارض عفونت های دستگاه تناسلی فوقانی است و از علل شایع نازایی و دردهای مزمن لگن در خانم ها می باشد. یکی از ارگانیسم های اصلی در ایجاد عفونت لگنی، کلامیدیا می باشد. آزیترومایسین نقش مهمی در درمان عفونت کلامیدیایی دستگاه تناسلی دارد و مصرف 2 دوز از این دارو قابل مقایسه با مصرف 14 روزه داکسی سیکلین می باشد. در این مطالعه به مقایسه اثر این 2 دارو می پردازیم.

    روش کار

    این مطالعه کارآزمایی بالینی از اردیبهشت 1388 تا اردیبهشت 1389 بر روی 144 زن مبتلا به عفونت التهابی خفیف لگن مراجعه کننده به درمانگاه زنان بیمارستان امام رضا (ع) می باشد که بیماران به طور تصادفی به دو گروه 72 نفره تقسیم شدند. یک گروه تحت درمان با داکسی سیلکین 100 گرم دو بار در روز به مدت 14 روز و گروه دیگر آزیترومایسین خوراکی 1 گرم تک دوز و تکرار یک هفته بعد قرار گرفتند و هر دو گروه سفتریاکسون تک دوز 250 میلی گرم عضلانی دریافت کردند. همچنین همسران هر دو گروه سفتریاکسون و داکسی سیکلین گرفتند. میزان درد و حساسیت طبق سیستم MCPS، VAS در روزهای 1- 7 و 14 درمان بررسی شد. متغیرهای مورد بررسی شامل سن، تعداد زایمان، روش جلوگیری، شغل و سابقه PID بود که در پرسشنامه جمع آوری شد. در این مطالعه از روش های مرسوم در آمار توصیفی برای معرفی نمونه های پژوهش و از آزمون آماری تی مستقل و در صورت غیر نرمال بودن از آزمون من ویتنی و برای متغیرهای کیفی از آزمون کی دو برای مقایسه دو گروه و تحلیل نتایج استفاده شد. در این پژوهش از نرم افزار SPSS (نسخه 13) استفاده شد.

    یافته ها

    پاسخ به درمان در 66 نفر (7/91%) از گروه آزیترومایسین و 64 نفر (9/88%) از گروه داکسی سیکلین اتفاق افتاد (05/0>p). قطع درمان در 12 نفر (3/14%) از گروه داکسی سیکلین و صفر نفر (0%) از گروه آزیترومایسین اتفاق افتاد (05/0>p).

    نتیجه گیری

    رژیم آزیترومایسین نسبت به رژیم داکسی سیکلین با توجه به اثر درمانی یکسان و مصرف تنها 2 دوز نسبت به 28 دوز برتری دارد.

    کلیدواژگان: آزیترومایسین، داکسی سیکلین، درمان سرپایی، سفتریاکسون، عفونت التهابی لگن
  • مریم کاشانیان، مازیار مرادی لاکه، افسانه قاسمی، شهلا نوری صفحه 9
    مقدمه
    دیسمنوره یا قاعدگی دردناک در حدود 50% از زنان در سنین باروری دیده می شود که شایع ترین شکایت ژنیکولوژیک در بین زنان جوان و نیز شایع ترین علت غیبت از مدرسه یا محل کار است. بنابراین یافتن درمانی بدون عارضه که بتواند آن را کنترل کند همیشه مد نظر بوده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر ویتامین E خوراکی در کاهش درد لگن زنان مبتلا به دیسمنوره اولیه می باشد.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور بر روی 94 زن مبتلا به دیسمنوره اولیه صورت گرفت. زنان به صورت تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. برای گروه مورد (42 نفر) ویتامین E،400 واحد روزانه از 2 روز قبل تا 3 روز بعد از شروع خونریزی (جمعا 5 روز) و در دو سیکل متوالی تجویز شد و برای گروه شاهد (52 نفر)، دارونما دقیقا به شکل و مزه و بوی ویتامین E گروه مورد ساخته شده بود به صورت مشابه با گروه مورد تجویز شد. شدت درد یک ماه قبل از شروع مطالعه در بیماران با استفاده از خط کش درد VAS سنجش شد و در 2 ماه بعد از مطالعه نیز به همان صورت ارزیابی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 15) و آزمون های آماری کای اسکوئر، آزمون تی زوجی و آزمون تی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه از نظر گروه خون، سن، سابقه خانوادگی دیسمنوره، میزان تحصیلات و شاخص توده بدنی وجود نداشت. میانگین شدت درد قبل از درمان در گروه کنترل 75/1±15/7 و در گروه مورد 82/1±47/7 بود که تفاوت آماری معنی داری نشان نداد (3/0=p). میزان شدت درد یک ماه پس از مصرف دارونما (001/0=p) و 2 ماه پس از مصرف دارونما (001/0=p) نسبت به قبل از درمان کاهش معنی داری را نشان داد. میزان شدت درد یک ماه و 2 ماه پس از مصرف ویتامین ای (001/0=p) نسبت به قبل از درمان کاهش معنی داری را نشان داد. میزان شدت درد یک ماه پس از مصرف ویتامین E، 4/2±41/5 و پس از مصرف دارونما 08/2±76/5 بود، (1/0=p) و دو ماه پس از مصرف ویتامین E، 89/1±73/4 و پس از مصرف دارونما 05/2±35/5 بود، (6/0=p) تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد. میزان کاهش درد در گروه دارونما دو ماه پس از درمان، 4/2±8/1- و در گروه ویتامین E، 1/2±7/2- بود که تفاوت معنی داری را نشان داد (04/0=p).
    نتیجه گیری
    دارونما و ویتامین E هر دو باعث کاهش درد لگن در دیسمنوره اولیه شدند ولی ویتامین E سبب کاهش درد بیشتری شد و با توجه به بی خطر بودن آن، می تواند به عنوان یک روش درمان ساده برای دیسمنوره استفاده شود.
    کلیدواژگان: دارونما، درد لگنی، دیسمنوره اولیه، شدت درد، ویتامین E
  • شکوفه بنکداران، زهرا مظلوم خراسانی، بهروز دواچی، محمد تقی شاکری صفحه 16
    مقدمه
    بیماری تخمدان پلی کیستیک حدود 10 درصد زنان را تحت تاثیر قرار می دهد. کمبود ویتامین D در کل جوامع شایع است. با توجه به نقش ویتامین D در افزایش ترشح انسولین و کاهش مقاومت به انسولین و اثرات هیپرانسولینمی بر افزایش آندروژن ها، مطالعه حاضر با هدف تعیین اثرات ویتامین D در بیماران مبتلا به PCOS انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 1389 در بیمارستان قائم (عج) بر روی 51 زن که معیارهای تشخیصی PCOS را داشتند انجام شد. افراد به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شده و تحت درمان با کلسیتریول (5/0 میکروگرم در روز)، متفورمین (1000 میلی گرم روزانه) و پلاسبو قرار گرفتند. پس از سه ماه بیماران از لحاظ بهبود تخمک گذاری و متابولیک مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 51 بیمار مورد مطالعه، 3 بیمار مطالعه را ادامه ندادند. تنها 11 نفر از بیماران (9/22%) دارای سطح 25 هیدروکسی ویتامین D کافی بودند. متفورمین سبب بهبود معنی داری در وزن (027/0=p)، سطح انسولین (043/0=p)، شاخص توده بدنی (019/0=p) و مقاومت به انسولین (048/0=p) شد. کلسیتریول سبب بهبود قابل توجهی در فشار خون سیستولی (029/0=p) و هورمون پاراتورمون (009/0=p) شد. درمان با کلسیتریول به میزان قابل توجهی سبب بهبود اوولاسیون در بیماران شد و 7 نفر از بیمارانی که قبل از درمان، تخمک گذاری نداشتند بعد از سه ماه درمان، شواهد تخمک گذاری را پیدا کردند. گر چه این تغییر در دو گروه دیگر نیز مشاهده شد ولی تفاوت درمانی با کلسیتریول در بهبود اوولاسیون با دو روش دیگر کاملا معنی دار بود (02/0=p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد درمان با ویتامین D در بیماران مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک در مقایسه با متفورمین در ایجاد تخمک گذاری ارجح می باشد.
    کلیدواژگان: تخمک گذاری، سندروم تخمدان پلی کیستیک، کلسیتریول، متفورمین، هیرسوتیسم
  • فیروزه میرزایی، مرضیه اکبرزاده، مقدمه میرزایی صفحه 25
    مقدمه
    بی شک چاقی خطری برای مادر باردار و جنین وی محسوب می شود. چاقی مادر یکی از مهم ترین خطرات مرتبط با مرگ و میر مادر و جنین می باشد که با طیف وسیعی از مشکلات طبی همراه است. هدف از این تحقیق، تعیین شیوع عوارض مادری، جنینی و نوزادی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی منتخب شیراز است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی بر روی 890 زن زایمان کرده که در بیمارستان های زینبیه و حافظ شیراز بستری بودند، انجام شد. افراد بر اساس شاخص توده بدنی قبل از بارداری به دو گروه تقسیم شدند، گروه اول با وزن طبیعی (شاخص توده بدنی 25-8/19) و گروه دوم دارای وزن غیر طبیعی بودند (شاخص توده بدنی بیش از 25). افراد از جهت متغیرهایی نظیر سن، تعداد بارداری ها، مشکلات دوران بارداری، زایمان و عوارض نوزادی مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سن افراد 39/5 9/26 سال بود. 608 نفر (3/68%) دارای شاخص توده بدنی طبیعی و 282 نفر (7/31%) دارای شاخص توده بدنی غیر طبیعی بودند. بیشترین مشکل دوران بارداری کمر درد بود (4/25%). شیوع کمر درد، قند خون بالا، فشار خون بالا، القای زایمان، خونریزی بعد از زایمان و عفونت بعد از زایمان، مدت بستری در بیمارستان، آپنه نوزادی و سزارین در گروه دارای وزن غیر طبیعی بیشتر از گروه دارای وزن طبیعی بود که اختلاف این متغیرها بین دو گروه معنی دار بود (05/0>p). بیشترین نسبت شانس مربوط به عفونت بعد از زایمان بود که احتمال ایجاد عفونت بعد از زایمان در افراد دارای وزن غیر طبیعی (378-5/85) 8/179 برابر افراد دارای وزن طبیعی بود.
    نتیجه گیری
    چاقی ریسک فاکتور مهمی در زنان باردار است که با نتایج نامطلوب مادری، جنینی و نوزادی همراه است.
    کلیدواژگان: چاقی، عوارض جنینی، عوارض مادری، عوارض نوزادی
  • انسیه جنابی، مینا حاجیلو مهاجران، مژگان ترکنی صفحه 34
    مقدمه
    درد زایمان یکی از سخت ترین دردها و علت اصلی نگرانی زنان باردار از زایمان است. استفاده از روش های کمکی و غیر تهاجمی کاهنده درد زایمان در کاهش موارد سزارین های انتخابی موثر است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر ماساژ به شیوه رفلکسولوژی در تسکین درد زایمان انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی جهت تعیین اثر ماساژ پا در تسکین درد زایمان در زنان نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان تامین اجتماعی همدان انجام شد. تعداد افراد در گروه مداخله و کنترل هر کدام 35 نفر بود. در گروه مداخله ماساژ نقطه درد رحمی در پا (بین قوزک داخلی و پاشنه پا) به مدت 30 دقیقه انجام شد و در گروه کنترل ماساژ به مدت 30 دقیقه در جای دیگر انجام گرفت. پرسشنامه ها قبل و بعد از ماساژ در دو گروه تکمیل شدند. جهت تعیین درد از مقیاس تطابق دیداری درد استفاده شد. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 16) انجام شد و به منظور مقایسه تاثیر ماساژ به شیوه رفلکسولوژی در تسکین درد زایمان در دو گروه از آزمون آماری ویلکاکسون و آزمون کای دو استفاده شد.
    یافته ها
    ماساژ نقطه درد رحمی (مداخله) با کاهش شدت درد ارتباط معنی داری داشت (001/0=p) اما بین ماساژ نقطه درد رحمی و طول مدت زایمان ارتباط معنی داری وجود نداشت (59/0=p).
    نتیجه گیری
    ماساژ نقطه درد رحمی در کاهش شدت درد زایمان موثر است اما تاثیری در کاهش مدت زایمان ندارد.
    کلیدواژگان: درد زایمان٬ درمان های مکمل، رفلکسولوژی
  • زهرا علیپور، می نور لمیعیان*، ابراهیم حاجی زاده صفحه 39
    مقدمه

    بارداری از نظر فیزیولوژیکی و روانشناختی بر خواب زنان اثر می گذارد. به نظر می رسد کیفیت نامطلوب خواب در اواخر بارداری پیشگویی کننده علایم افسردگی در چند هفته اول پس از زایمان می باشد. از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط کیفیت خواب در اواخر بارداری با علائم افسردگی پس از زایمان صورت گرفت.

    روش کار

    این مطالعه طولی آینده نگر بر روی 156 زن حامله نخست زا با سن حاملگی 30 - 28 هفته بارداری از 10 مرکز بهداشتی درمانی قم انجام شد. افراد مورد مطالعه پرسشنامه ای شامل شاخص کیفیت خواب پیتزبورگ، سنجش اضطراب اسپیل برگر و نگرش زایمان هارتمن را در هفته 28 و مجددا در هفته 38 بارداری تکمیل کردند. 3 ماه پس از زایمان، علائم افسردگی آنان با استفاده از پرسشنامه ادینبورگ بررسی شد. داده ها از طریق آزمون کای دو و منتل هنزل، تحلیل رگرسیون لوجستیک و آنالیز واریانس دو طرفه با استفاده از نرم افزار SPSS(نسخه 16) تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    ارتباط آماری معنی داری بین نمرات کیفیت خواب هفته 28 و 38 بارداری با علائم افسردگی پس از زایمان یافت شد (05/0<p). کیفیت نامطلوب خواب در هفته 28 بارداری (9/3=OR) و هفته 38 بارداری (4/3=OR) تقریبا چهار برابر شانس خطر علائم افسردگی پس از زایمان را افزایش می دهد (03/0=p).

    نتیجه گیری

    کیفیت خواب عامل مستعد کننده افسردگی پس از زایمان می باشد. از این رو ارزیابی کیفیت خواب در زنان باردار و ارائه مداخلات مناسب در طول بارداری برای کاهش افسردگی پس از زایمان پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: افسردگی پس از زایمان، بارداری، زنان نخست زا، کیفیت خواب
  • نسرین فاضل*، معصومه هاشمیان، محمد رمضانی، آرش اکابری صفحه 48
    مقدمه

    عفونت ولوواژینال کاندیدایی شایع ترین واژینیت در بین زنان است. هدف این مطالعه مقایسه اثر عسل و کلوتریمازول 100 میلی گرمی به تنهایی و مخلوط با هم بر واژینیت کاندیدایی می باشد.

    روش کار

    این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور بر روی 77 زن غیر حامله مبتلا به واژینیت کاندیدایی با سن 18 تا 49 سال انجام شد. از 75 بیمار، 15 نفر در گروه عسل (گروه 1)، 30 نفر در گروه عسل و کلوتریمازول (گروه 2) و 32 نفر در گروه کلوتریمازول (گروه 3) قرار گرفتند. شرکت کننده ها کلوتریمازول و عسل یا هر دو را برای مدت هفت روز استفاده کردند. اساس تشخیص عفونت، با کشت همراه با تشخیص کلینیکی و ابراز علائم بر اساس احساس بیمار بود. تست های میکروبیولوژی و ژنیکولوژی، تشخیص را تایید کردند. بیماران دچار عفونت کاندیدایی برای مدت 7 و 21 روز بعد از شروع درمان برای بهبودی یا عدم آن پیگیری می شدند. از تست های آماری تی دانشجویی و کای دو برای آنالیز آماری استفاده شد.

    یافته ها

    بعد از درمان با عسل و کلوتریمازول، علائم و نشانه های بیمار کاهش معنی داری داشت (001/0<p). موفقیت 100% درمان در گروه 1 و 2 حتی 30 روز بعد از مداخله مشاهده شد (001/0<p) که در مقایسه با گروه 3 تفاوت معنی دار داشت. دارو (عسل) به خوبی تحمل شد.

    نتیجه گیری

    استفاده از عسل به تنهایی درمان موثری برای واژینیت کاندیدیایی می باشد. همچنین ترکیب 5 میلی لیتر عسل و 100 میلی گرم کلوتریمازول در درمان شایع ترین واژینیت موثر است.

    کلیدواژگان: عسل، کاندیدیازیس، واژینیت، وولوواژینال
  • نامه ای به سردبیر
  • حسین نمازی فر، منیره پورجواد، فتح الله قربانی * صفحه 55

    یکی از مسائلی که فرا روی اخلاق و پزشکی است، مسئله سقط جنین می باشد. با توجه به این که جنین از زمان پیدایش تا تکامل نهایی خود دو مرحله را طی می کند که در مرحله اول فاقد روح است و در مرحله دوم دارای روح می شود، گروهی از فقها با استناد به دلایلی معتقدند سقط نمودن جنینی که دارای روح است از نظر اخلاقی به هیچ وجه جایز نیست. اما از نظر عقلی و از دیدگاه علم پزشکی، سقط کردن جنینی که تولدش منجر به مرگ مادر و پدید آمدن عوارض شدید جسمانی برای او شود به طوری که ادامه زندگی سخت و مشکل شود و همچنین جنینی که به انواع و اقسام ناهنجاری ها مبتلا است و اگر به دنیا بیاید فقط زندگی حیوانی خواهد داشت و فاقد هر گونه شعور و ادراک خواهد بود و صرف هزینه های گزاف برای او نیز بی فایده باشد، جایز است. در کشاکش بین اخلاق و ضرر و زیان های حاصله متعدد، تکلیف چیست؟ آیا سقط جنین در هر شرایطی خلاف اخلاق است و مشمول حکم حرمت است؟ اصولا چه نوع سقطی خلاف اخلاق است؟ در تعارض میان زندگی مادر و زندگی جنین، تکلیف چیست؟ آیا سقط جنینی که با تجویز پزشک انجام گرفته قتل محسوب می شود؟
    در این مقاله علاوه بر پاسخ مستدل به این سوالات، به اثبات رسانده ایم که سقط جنین در هر مرحله از حیات جنین بطور مطلق حرام نیست، بلکه در شرایطی ضروری و حتی واجب می شود.

    کلیدواژگان: اخلاق، جواز، حرمت، دیه، روح، سقط جنین
|
  • Nayereh Ghomian, Leyli Hafizi, Fatemeh Tavassoli, Tahereh Ahrari Roodi Page 1
    Introduction

    Pelvic inflammatory disease is one of the most important complications of upper genital tract infections and common cause of infertility and chronic pelvic pain in women. One of the most common causes of PID is Chlamydia trachomatis. Azithromycin، have important role in treatment of genital Chlamydia infection and use of two doses of this drug is comparable with 14-days of Doxycycline. In this study، we compared the effect of these two drugs.

    Methods

    This clinical trial is carried out on 144 women with mild PID from April 2009 to May 2010 who were referred to Women''s clinic of Imam Reza hospital and they are randomly divided into two groups (72 Cases in each group). One group was treated by Doxycycline 100mg/BID/14d and other group treated by oral Azithromycin 1g single dose that was repeated a week later. Both groups received single-dose of Ceftriaxone 250mg/IM. The partners of both groups took Ceftriaxone and Doxycycline. Pain and tenderness were evaluated in the MCPS & VAS system in the first، 7th and 14th day and were collected with personal details (age، parity، method of contraception، history of PID، employment status) in questionnaires. In this survey we used customary methods of descriptive statistic for introduction of research’s data، independent statistical T test and if abnormal، Man Whitney test for quantitative variants and x2 test for qualitative variants to compare two groups and analyze the results. Statistical analyses were done with SPSS version 13.

    Results

    Response to treatment occurred in 66 patients (91. 7%) of the Azithromycin group and 64 patients (88. 9%) in the Doxycycline group (p>0. 05). Discontinuation of treatment was seen in 12 patients (14. 3%) in Doxycycline group and no patient (0%) in the Azithromycin group (p<0. 05).

    Conclusion

    Azithromycin regimen is better than Doxycycline regimen because of same response and only 2 doses instead of 28 doses.

  • Maryam Kashanian, Maziar Moradi Lakeh, Afsaneh Ghasemi, Shahla Noori Page 9
    Introduction
    Dysmenorrhea or painful menstruation is seen in about 50% of women in reproductive age which is the most common gynecologic complaint of young women and is one of the most common causes of absence from school or work. Therefore، finding a treatment without side-effects for its control has always been a concern. The purpose of the present study is to evaluate the effect of vitamin E on the reduction of pelvic pain in women suffering of primary dysmenorrhea.
    Methods
    This double blind randomized clinical trial was performed on 94 women suffering of primary dysmenorrhea. The women were randomly assigned into two groups. For case group (n=42)، vitamin E was prescribed as a dose of 400 IU daily starting 2 days before the beginning of menstruation and continuing for 3 days (total duration of 5 days)، for two consecutive cycles. For control group (n=52)، a Placebo was prescribed which was completely similar to vitamin E pearls in shape، color، taste and smell. Pain severity was evaluated using Visual Analogue Scale (VAS) for one month before the study and during 2 months of the study. Data was analyzed by SPSS version 15 and using T-test، Chi-square and pair t test.
    Results
    There was no statistically significant difference between two groups in terms of blood group، age، family history of dysmenorrhea، educational status، and Body Mass Index. The mean pain severity before treatment was not significantly different between two groups (7. 15± 1. 75 in case group and 7. 47±1. 82 in control group، p=0. 3). Pain severity during the first (p=0. 001) and second (p=0. 001) months of treatment with vitamin E and placebo was lower than the pain severity before treatment. Pain severity after the first month of treatment with vitamin E was 5. 41 ±2. 4 and with placebo was 5. 76±2. 08 (p=0. 1) and after the second month of the study was 4. 73±1. 89 in case group and 5. 35±2. 05 in control group (p=0. 6). The mean reduction of pain during the second month of the study in the case group was (-2. 7±2. 1) and in control group (-1. 8±2. 4)، the difference was statistically significant (p=0. 04).
    Conclusion
    Both vitamin E and placebo reduced the pelvic pain of dysmenorrhea، but vitamin E caused more significant reduction that regarding to its safety، can be a simple treatment of dysmenorrhea without side-effects.
  • Shokoufeh Bonakdaran, Zahra Mazloom Khorasani, Behrooz Davachi, Mohammad Taghi Shakeri Page 16
    Introduction
    Prevalence of polycystic ovarian syndrome (PCOS) in reproductive age women is about 10 %. There is a lot of morbidity due to this syndrome. Vitamin D deficiency is a common problem in the world and especially in Iran. Because of probable role of activated vitamin D on induction of insulin secretion and reduction in insulin resistance and the effect of hyperinsulinemia on elevation of free androgens; we designed to evaluate the effect of active form of vitamin D on control of PCOS clinical and metabolic complications.
    Methods
    This clinical trial study was carried out in Ghaem hospital. 51 untreated PCOS patients randomly were divided into three groups. Treatment with calcitriol (0. 5mg)، metformin (1000 mg) and placebo were started for each group for three month. After three month assessment for improvement in clinical (improvement of ovulation) and metabolic status (fasting blood glucose، glucose tolerance test، insulin resistance and androgen levels) were performed.
    Results
    Only 22. 9% of patients had sufficient vitamin D levels (>30 ng/ml). Treatment with metformin significantly decreased weight (p=0. 027)، insulin level (p=0. 043)، insulin resistance (p=0. 048) and BMI (p=0. 019). Systolic blood pressure and PTH significantly decreased after calcitriol therapy (p=0. 029، 0. 009 respectively). An improvement in ovulation was detected after calcitriol treatment and 7 patients without ovulation demonstrated ovulation features after treatment with calcitriol. Resumption of ovulation was observed in treatment with metformin and placebo but this changes were significantly more evident in calcitriol group (p=0. 02).
    Conclusion
    It seems that treatment with calcitriol may be effective in management of PCOS and it may be better in ovulation induction than metformin therapy.
  • Firoozeh Mirzayi, Marziyeh Akbarzadeh, Moghadameh Mirzayi Page 25
    Introduction
    Obesity is a risk factor for pregnant women and fetus، undoubtedly. Maternal obesity is one of the important risk factors related to maternal and fetal mortality followed with extensive range of medical complications. The purpose of this study was the evaluation of maternal، fetal and neonatal complications according to BMI in women referred to Shiraz health choice centers.
    Methods
    This descriptive study was done on 860 delivered women admitted in post partum ward of Hafez and Zeinabieh hospitals in Shiraz. Women were divided in 2 groups according to preconception of BMI: Group 1 with normal weight (19. 8< BMI≤25)، and group 2 with abnormal weight (BMI>25). Participants were studied for age، parity، pregnancy complications، parturition and neonatal complications.
    Results
    Mean age was 26. 9±5. 39 yrs. 68. 3% (608) of women had normal BMI and 31. 7% (282) had abnormal BMI. The most common complication during pregnancy was back pain 25. 4% (226). The prevalence of back pain، high blood sugar، hypertension، induced labor، post partum hemorrhage، post partum infection، duration of hospitalization، cesarean section and neonatal apnea were higher in abnormal weight group than normal weight group which the difference of variables was significant between two groups (p<0. 05). The most odds ratio was post partum infection which the possibility of post partum infection in abnormal weight group was 179. 8 times in compare to the normal weight group (95% CI: 85. 5-378).
    Conclusion
    Obesity is an important risk factor in pregnant women followed with adverse maternal، neonatal and fetal outcomes.
  • Ensiyeh Jenabi, Mina Hajiloo Mohajeran, Mojgan Torkamani Page 34
    Introduction
    Labor pain is one of the most difficult pains and the main cause of fear of labor among pregnant women. Using aid and non invasive methods for reduction of labor pain is effective in decreasing the rate of elective cesarean section. This study was performed to evaluate the effect of reflexology on relieving labor pain.
    Methods
    This randomized clinical trial was performed on nulliparous women referring to Hamedan Tamin Ejtemaee Hospital to determine the effect of massage of uterus pain place in relief of labor pain. 35 women were in case group and 35 in control group. In intervention group، massage of uterus pain place was performed for 30 minutes at foot (between interior malleolus and foot heel) and in control group، massage was performed for 30 minutes but on other area. The questionnaires were completed before and after massage. Severity of labor pain was measured by Visual Analog Scale. Data analyzing was performed by SPSS software (version 16) and Chi-square and Wilcoxon tests were used to compare the effect of reflexology on relieving the labor pain in two groups.
    Results
    Massage of uterus pain (intervention group) with decreasing of labor pain had significant relation (p=0. 001)، but there was no significant relation between massage of uterus pain place and duration of labor (p=0. 59).
    Conclusion
    Massage of uterus pain place is effective in relief of labor pain but it doesn’t affect in decrease of labor duration.
  • Zahra Alipour, Meynoor Lamyian, Ebrahim Hajizadeh Page 39
    Introduction

    Pregnancy affects on women’s sleep physiologically and psychologically. Poor sleep quality in late pregnancy seems to be a predictive of depressive symptoms at first few weeks of post birth. The purpose of this study was to investigate the relationship between quality of sleep in late pregnancy and postpartum depressive symptoms.

    Methods

    This prospective longitudinal study was performed on 156 women with gestational age of 28-30 weeks from 10 prenatal care clinics of Qom، Iran. Subjects completed a questionnaire including the Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI)، State-Trait Anxiety Inventory (STAI) and Childbirth Attitudes Questionnaire (CAQ) at 28 and again at 38 weeks of gestation. Three months after delivery، depressive symptoms were assessed using the Edinburgh Postpartum Depression Scale (EPDS). Data was analyzed by Chi-square test، Mantel Haenszel and logistic regression and Two-Way ANOVA Analysis of Variance using SPSS softwareversion16.

    Results

    Significant relationship was found between quality sleep scores at 28 and 38 weeks of gestation and postpartum depressive symptoms (p>0. 05). Inappropriate sleep quality at 28 weeks (OR=3. 9) and 38 weeks (OR=3. 4) increases the risk of postpartum depressive symptoms nearly four times (p=0. 03).

    Conclusion

    Quality of sleep is a predisposing factor of postpartum depression. Therefore، assessing the sleep quality of pregnant women and providing proper interventions during pregnancy is suggested to reduce the rate of postpartum depression.

  • Nasrin Fazel, Masoumeh Hashemian, Mohammad Ramezani, Arash Akaberi Page 48
    Introduction

    Vulvovaginal candidiasis (VVC) is the most common vaginitis among women. The purpose of this study was comparing the efficacy of honey and clotrimazol 100 mg on vaginitis candidiasis. To evaluate the efficacy and tolerability of clotrimazol and honey or both، they were used for 7 days in the treatment of vaginitis candidiasis.

    Methods

    This double-blind clinical trial was conducted on 77 non-pregnant women aged 18 to 49 years with vaginitis candidiasis. Fifteen patients were in the honey group (Group 1)، 30 in the honey and clotrimazole group (Group 2)، and 32 in the clotrimazole group (Group 3). Participation in the study using vaginal clotrimazole and vaginal honey or both daily for 7 days. Baseline diagnosis consisted candidiasis culture together with clinical diagnosis and declaration of signs by the patients. Gynecological and microbiological tests confirmed the diagnosis، and patients were followed up for 7 and 21 days after the onset of treatment. Student t-test and chi-square statistical tests were used for data analysis.

    Results

    Alleviations occurred in symptoms and signs of vaginitis after treatment with honey and clotrimazole. The success rate for the treatment of vaginitis candidiasis was 100% in groups 1 and 2; seven and 30 days after intervention، the success was well observed in comparison with group 3، and the difference was significant (p<0. 001). The medication was well tolerated.

    Conclusion

    Use of honey alone represents a novel and effective formulation for the treatment of vaginitis. Also، a combination of 100 mg of clotrimazole and 5ml of honey application was found to be effective in the treatment of the most common vaginitis.

  • Hossein Namazifar, Monireh Pourjavad, Fathohhah Ghorbani Page 55

    One of the issues which counterpart medicine and ethics is abortion. Since the fetus passes two stages from arise till final development which at first level has not any spirit and at second level gains spirit، a group of jurists based on the evidence believe that in moral view، abortion of fetus with spirit is not allowed at all. But in scientist and medical view، abortion is allowed for the fetus that leads to death of mother and causes severe body harms in a manner that causes hard continuation of life; also the fetus that has a lot of abnormalities which his/her birth actually is the animal life without any understanding and spending heavy money for his/her is useless. In challenge of ethics and the resulted loss، what is the best way to solve the problem? Does the abortion in any condition opposite to ethics and is forbidden? Really، what kind of abortion is not allowed? What should do in argument task between life of mother and fetus? Whether abortion which is prescribed by a doctor is considered homicide? In this article، in addition to the reasonable answer to these questions، we have proved that abortion in any level of its life is not absolutely forbidden but in some conditions is necessary and even obligation