فهرست مطالب

Journal of Qualitative Research in Health Sciences
Volume:1 Issue: 1, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/01/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حیدر علی عابدی، روح انگیز محمدی خشویی، شایسته صالحی صفحه 1
    مقدمه
    شخصیت کودک ترکیبی از خصایص فیزیولوژی، روانی و اجتماعی می باشد؛ همچنین تکامل وی در ابعاد مختلفی از جمله بعد روانی اجتماعی صورت می پذیرد که اشاره به یکسری مسائل و نیازهای روانی اجتماعی هنجار و خاص در هر مرحله از مراحل سنی کودک می کند. خانواده می بایست جهت ارضاء و برآورده شدن هر کدام از این نیازها تلاش نموده چرا که ارضاء این خواستها و نیازها در هر مرحله سنی اساس پیشرفت به مرحله تکامل بعدی را فراهم می کند. این مطالعه به منظور توصیف خواستها و تمایلات روانی اجتماعی نوپایان از دیدگاه والدین آنها درتجربه مرحله اولیه فرزنددارشدن شان می باشد.
    روش
    این پ‍‍ژوهش یک مطالعه کیفی است و از رویکرد پدیدارشناسی استفاد شده است. نمونه گیری به روش مبتنی بر هدف متشکل از 14 نفر از والدینی که دارای یک کودک در سن نوپایی بوده اند انجام گرفت و از شرکت کنندگان مصاحبه عمیق به عمل آمد. روش تجزیه و تحلیل کلایزی راهنمای فعالیت های پ‍ژوهشگران دراین مطالعه بود. روایی و پایایی مطالعه حاضر ریشه در چهار محور (ارزش واقعی، کاربردی بودن، تداوم، و مبتنی بر واقعیت بودن) دارد.
    یافته ها
    متن مصاحبه های استخراج شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. 57 کد اولیه در این رابطه به دست امد که در 10دسته موضوعی قرار داده شد و یک تم اصلی و کلی با عنوان «ارضاء خواستها و تمایلات روانی اجتماعی هنجار کودک» از آنها استخراج گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نمایانگر طیف وسیعی از مشکلات و نیازهای روانی اجتماعی کودک در نخستین تجربه والدین در مرحله فرزنددار شدن می باشد. بر اساس تجارب موجود بی توجهی و پاسخ دهی نامناسب والدین به خواستها و تمایلات روانی اجتماعی کودک در این مقطع سنی می تواند سبب بروز روابط منفی و پر تعارض والد-کودک و در نهایت سبب ایجاد مشکلات عدیده ای در زمینه سازگاری کودک در سالهای بعدی زندگی وی گردد.
    کلیدواژگان: مرحله فرزنددارشدن، خواستها و تمایلات، نیازهای روانی اجتماعی کودک، اولین کودک خانواده، تجارب والدین، مطالعه کیفی
  • رضا ضیغمی*، سرور پرویزی، نعیمه سیدفاطمی صفحه 8
    مقدمه

    اتواتنوگرافی از جدیدترین روش های پژوهش کیفی است که به تدریج در پرستاری نیز به کار گرفته شده است. با توجه به اهمیت این روش در پرستاری و نبود منابع فارسی این مطالعه مروری برای روشن سازی و تبیین تعریف ها، طبقه بندی ها، اصول و مبانی مفهومی این روش با استفاده از کتابها و مقاله های معتبر و در دسترس انجام شده است.

    روش

    جستجویی رایانه ای در داده پایگاه های CINAHL، Proquest، PsychINFO، Social Sciences Index، Sciencedirect، scopus، MEDLINE با کلید واژگان اتواتنوگرافی و پرستاری در بین مقالات منتشره انجام شد. مضمون های عمده، موارد توافق و عدم توافق بین متون مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    اتواتنوگرافی یکی از زیر شاخه های قوم نگاری محسوب می شود که پژوهشگر به توضیح تجربه های خود می پردازد و از تجربه فردی به عنوان منبع داده ها سود می برد.

    بحث و نتیجه گیری

    اتواتنوگرافی روشی بسیار مهم است که می تواند نقش بسزایی در تولید دانش جدید در پرستاری داشته باشد.

    کلیدواژگان: اتواتنوگرافی، پژوهش کیفی، روش شناسی، پرستاری
  • سحر قنبری، رویا قاسم زاده صفحه 15
    مقدمه
    ام-اس به جهت ماهیت اثرگذاری روی توانمندی های حسی-حرکتی، ادراکی - شناختی و نیز روانی اجتماعی، می تواند روی بسیاری از حیطه های عملکردی مبتلایان تاثیر داشته باشد. پژوهش کیفی حاضر با هدف شناخت و تبیین تجربه افراد مبتلا به ام-اس ساکن در شهرستان اهواز در زمینه اوقات فراغت و فعالیتهای مربوط به آن انجام شده است.
    روش
    این پژوهش به شیوه پدیدارشناسی توصیفی انجام شد. نمونه گیری به صورت هدفمند از افراد مبتلا به ام اس در اهواز انجام شد. روش اجرای پژوهش به صورت مصاحبه نیمه ساختار یافته عمیق بود. یافته های حاصل از مصاحبه ها با استفاده از روش کولایزی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر، داده ها در قالب زیر مضمون های تاثیر بر عملکرد جسمانی و تاثیر بر عملکرد روانی تقسیم بندی شدند. همچنین به شیوه استفاده از اوقات فراغت اشاره شدکه به صورت دو زیر مضمون گذران انفرادی و گذران گروهی در قالب مضمون اصلی نحوه گذران اوقات فراغت سازمان دهی شد. عوامل بازدارنده به زیر مضامین موانع فردی، موانع اجتماعی و موانع محیطی تحت مضمون اصلی موانع اوقات فراغت طبقه بندی شد. همچنین شرکت کنندگان به نقش فرد و نقش جامعه در بهبود اوقات فراغت در مضمون اصلی پیشنهاد برای نحوه گذران اوقات فراغت اشاره کردند.
    نتیجه گیری
    یافته ها حاکی از آن است که در افراد مبتلا به ام اس به دلیل ایجاد انواع محدودیت ها در عملکرد جسمانی و روانی، حیطه اوقات فراغت نیز تحت تاثیر قرار می گیرد. تجربه افراد شرکت کننده در این مطالعه بیان گر آن است که این افراد به صور فردی و گروهی اوقات خود را سپری می کنند و در این راه با موانع گوناگونی از جمله موانع فردی، موانع اجتماعی و موانع محیطی مواجه هستند. این افراد وضعیت گذران اوقات فراغت را نیازمند توجه بیشتر می دانند و بر نقش فرد و نقش جامعه در بهبود مقوله گذران اوقات فراغت تاکید می نمایند.
    کلیدواژگان: تحقیق کیفی، پدیدار شناسی، ام اس، اوقات فراغت، فعالیتهای اوقات فراغت
  • رضا ضیغمی، فروغ رفیعی، سرور پرویزی صفحه 27
    مقدمه
    مفهوم همدلی از جمله مفاهیم مهم پرستاری است که تعاریف و الگوهای مختلفی از آن در متون ذکر شده است. هدف این مقاله تحلیل مفهوم همدلی در رشته پرستاری با رویکرد تکاملی است.
    روش
    جستجویی رایانه ای در داده پایگاه های C INAHL، Proquest، PsychINFO، Social Sciences Index، Sciencedirect، scopus، MEDLINE با کلید واژگان همدلی و پرستاری در بین مقالات منتشره در 15 سال اخیر انجام شد. مضمونهای عمده، موارد توافق و عدم توافق بین متون، تغییرات رخ داده در مفهوم و روندهای بیرون آمده با روش تکاملی تحلیل مفهوم راجرز مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    از 1990 به بعد پنج گونه مفهوم سازی از همدلی ارایه شده است که در آنها همدلی به عنوان ویژگی انسانی، وضعیتی حرفه ای، مرحله ارتباطی، مراقبت و ارتباط خاص بیان شده است.
    بحث و نتیجه گیری
    پرستاری به عنوان یک حرفه باید خود تحلیلی مستقل و در بافت ویژه خود از همدلی داشته باشد.
    کلیدواژگان: تحلیل مفهوم، روش تکاملی، همدلی، ارتباط، ارتباط پرستار، مددجو
  • حکیمه حسین رضایی، هادی رنجبر، منصور عرب صفحه 34
    مقدمه
    مهمترین منبع تامین عضو برای بیماران نیازمند، بیماران مرگ مغزی هستند. در تصمیم به اهداء عضو خانواده این بیماران نقش اصلی را بر عهده دارند. مطالعه حاضر به منظور تبیین تجربه خانواده های بیماران مرگ مغزی اهداء کننده عضو با روش کیفی در سال 1389 در شهر کرمان انجام شد.
    روش
    این مطالعه پدیدارشناسی، با مصاحبه بدون ساختار و عمیق انجام گرفت. با مصاحبه با 13 عضو درجه یک 8 خانواده بیمار مرگ مغزی اهدا کننده، داده ها به اشباع رسید. داده ها با روش تحلیل مطالعه پدیدار شناسی - توصیفی منطبق بر رویه نه مرحله ای کلایزی مورد تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج در قالب سه مفهوم کلی؛ مجهولات، ترس و نگرانی، رشد و تعالی طبقه بندی شد. هر کدام از این مفاهیم به نمایه های کوچکتری تقسیم شدند. در زیر گروه مجهولات؛ درونمایه های آگاهی، نگرانی، مجهولات، برخورد با افراد و خانواده، ارتباط درمانگر. در زیر گروه ترس و تردید، ترس از پشیمانی، احتمال بهبودی، عدم تایید دیگران، اعتقادات خاص، افکار وسواسی و در گروه درونمایه رشد و تعالی: پذیرش واقعیت، نوع دوستی، اعتقادات مذهبی، رشد کردن در شرایط سخت و وابستگی، علایق و توقعات و روابط عاطفی قرار گرفت.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج حاصل نشان داد که تجربیات متفاوت خانواده، حمایت مناسب از خانواده ها در شرایط بحرانی را ضروری می-کند. معانی استخراج شده از تجربه خانواده ها نشان داد که تمامی آن ها نیازمند همراهی تیم درمان با آن ها هستند و در این راه بایستی به آن ها کمک شود تا بر مجهولات و ناشناخته های ذهن خود آگاهی پیداکنند. و درک بهتری از فرآیند اهدا برایشان فراهم شود و با تقویت روحیه انسان دوستانه و مذهبی در افراد، بروز افکار و عوامل مداخله گر نامناسب در روند پذیرش این بحران کاهش یابد. و تصمیم به اهدا با اعتماد و اطمینان بیشتری اتخاذ گردد.
    کلیدواژگان: مرگ مغزی، اهداء عضو، تجربه خانواده، مطالعه کیفی، پدیدار شناسی
  • مهری کهن، فریبا برهانی، عباس عباس زاده، ژیلا سلطان احمدی، مهین خواجه پور صفحه 41
    مقدمه
    به دنیا آمدن نوزاد نارس می تواند اثرات طولانی مدتی بر والدین بگذارد تا آنجا که رابطه والدین و کودک در آینده نیز تحت تاثیر این تجربه قرار گیرد. این پژوهش با هدف تبیین تجربه مادران از داشتن نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان افضلی پور کرمان انجام شد.
    روش اجرا: این مطالعه با رویکرد کیفی انجام شده است. 10 مادر که نوزاد نارس (زیر 37 هفته) بستری در بخش مراقبت های ویژه داشتند و حداقل یک هفته از بستری نوزادشان گذشته بود به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. روش جمع آوری داده ها مصاحبه نیمه ساختار و مشاهده بود. تجزیه و تحلیل داده ها به روش آنالیز محتوا انجام گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این بررسی 3 درونمایه اصلی شامل مواجهه با موقعیت ناآشنا (شامل ناآشنایی با بخش مراقبت-های ویژه نوزادان، عدم آگاهی در مورد نوزاد نارس)؛ نیاز به درک شدن (نیاز به حمایت شدن از سوی خانواده، نیاز به حمایت شدن از سوی تیم سلامت، نیاز به اشتراک تجربه)؛ از دست دادن کنترل بر نوزاد (مشارکت محدود در مراقبت، قابل پیش بینی نبودن وضعیت نوزاد) را نشان داد.
    نتیجه گیری
    مادران شرکت کننده نیازمند آگاهی از وضع نوزاد و کسب اطلاعات صحیح بودند. حمایتی که مادران از سوی خانواده و اعضا تیم سلامت دریافت کرده بودند به اندازه آنچه که انتظار داشتند نبوده و این موضوع بر نگرانی های آن ها در مورد نوزادشان افزوده بود. بنابراین نقش پرستاران در آموزش و حمایت مادران و مراقبت صحیح از نوزاد ضروری می باشد
    کلیدواژگان: تجربه مادران، نوزاد نارس، بخش مراقبت های ویژه، مطالعه کیفی
  • حیدر علی عابدی، شریفه منعمیان، سیدعلی ناجی صفحه 52
    مقدمه
    پیوند قلب یکی از منحصر به فردترین انواع پیوند عضوها می باشد. جنبه های روحی- روانی پیوند قلب از مسائل مهم تاثیرگذار بر کیفیت زندگی و میزان بقاء بیماران می باشد. این پژوهش با هدف توصیف تجارب روحی- روانی دریافت کنندگان پیوند قلب انجام شده است
    روش
    در این پژوهش کیفی از رویکرد پدیده شناسی استفاده شده است. شرکت کنندگان از میان دریافت کنندگان پیوند قلب انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه گیری مبتنی بر هدف با 9 شرکت کننده انجام گرفت و داده ها با مصاحبه عمیق و بدون ساختار با شرکت گنندگان جمع آوری گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها پژوهشگران از روش کلایزی استفاده نمودند.
    نتایج
    پس از تجزیه و تحلیل متن مصاحبه های استخراج شده 3 مفهوم آرامش، افسردگی و ناامیدی از آنها استخراج گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نمایانگر این مطلب می باشد که بیماران طیف وسیعی از مشکلات را در ابعاد مختلف روحی- روانی نشان می دهند. با توجه به اینکه در ارائه مراقبت به هر بیمار او به عنوان یک مددجوی منحصربه فرد در نظر گرفته می شود، در کنار توجه و رسیدگی به نیازهای جسمی این بیماران، مشکلات روحی- روانی آنان نیز باید مورد توجه قرار گیرد و آگاهی از این تجارب به تیم مراقبت کننده از بیماران کمک می نماید تا با آگاهی های لازم مراقبت ها و آموزش های لازم در جهت افزایش کیفیت زندگی بیماران و میزان بقاء را ارائه نمایند و در صورت لزوم از مشاوره های روانشناسی و روان پزشکی جهت تسهیل فرایند درمان استفاده کنند.
    کلیدواژگان: تجارب روحی، تجارب روانی، پیوند قلب، پدیدارشناسی
  • لیلا جویباری، محدثه یوسفی پور، اکرم ثناگو صفحه 59
    مقدمه
    به منظور دستیابی به جایگاه دوم علمی و فناوری در منطقه، یکی از اقدامات در این راستا افزایش عملکرد دانشجویان در زمینه پژوهش می باشد. حال هدف از این مطالعه تبیین دیدگاه و تجربیات دانشجویان در خصوص عملکرد پژوهشی و راهکارهایی برای افزایش مشارکت دانشجویان در فعالیت های تحقیقی بوده است.
    روش کار
    مطالعه کیفی با 50 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان در سال 1390 به عمل آمد. نمونه گیری مبتنی بر هدف و با حداکثر تنوع بودند. از مصاحبه های انفرادی نیمه ساختار تا رسیدن به اشباع داده ها استفاده شد. از همه شرکت کنندگان حداقل دو سوال باز شد «وقتی می گویم تحقیق و دانشجو چه به ذهن شما می آید؟ برای اینکه عملکرد پژوهشی دانشجویان افزایش یابد چه امتیازهایی دانشجویان لازم دارند»از «تحلیل محتوا» برای آنالیز استفاده شد.
    یافته ها
    «تحقیقات کاربردی»، «تحقیقات جدید و آزمایشگاهی»، «منفعت تحقیق برای جامعه»، «همراهی و همدلی استاد با دانشجو»، «ایجاد انگیزه» از مضامینی است که از این مطالعه استخراج شده است. شرکت کنندگان «دانشجویی» را مترادف با خلوص نیت برای طلب علم و توسعه کشور از طریق پژوهش ذکر نمودند. «نتایج پژوهش ها به صورت کاربردی در جامعه دیده نمی شود» گلایه غالب شرکت کنندگان بوده است.
    نتیجه گیری
    دانشجویان خواهان همراهی و همدلی اساتید و یادگیری فراتوانمندی ها می باشند. انجام تحقیقات تکراری و عدم به کارگیری آن ها در جامعه سبب یاس پژوهشگران جوان می گردد لذا به نظر می رسد فرهنگ حاضر پژوهش در میان قشر جوان دانشجویی نیاز به ارتقا دارد.
    کلیدواژگان: پژوهش، دانشجو، علوم پزشکی، تحلیل محتوا، ترجمان دانش
|
  • Hidar Ali Abedi, Rohangiz Mohamadi Khoshoui, Shayesteh Salehi Page 1
    Introduction
    characters. The development of different dimensions is one of the most important stages of the family development. Family faces a new experience for the first time. The present study aimed to describe infant psychosocial demands and to desire family experiences and its requirements during the child bearing stage.The personality of a baby is a compound of physiological, mental, and social
    Method
    done according to purposive sampling method. The data was collected through random interviews with fourteen parents and were analyzed through the Colaizzi’s method. Reliability and validity study of the roots in the four-axis (real value, applicability, continuity, and being based on reality) was done.In this research, quality approach based on phenomenology was used. Sampling is
    Results
    theme titled "satisfy the demands and desires of psychosocial child norm".This relation was obtained in 57 codes placed in 10 subject categories and a main
    Conclusion
    face many problems and they need to be supported. According to this research, not paying attention to these problems and necessities may have undesirable effects on the evolution of the child and also on the parents’ relationships which can harm the family structure.The present research reveals that families, in their first childbearing experience
    Keywords: Child bearing stage, Demands, Desires, Infant psychosocial demands, First infant in
  • Dr Reza Zeighami, Dr Sorur Parvizi, Dr Naiemeh Seyed Fatemi Page 8
    Introduction

    has been used gradually in nursing research. While this method is important in nursing, there are not enough Persian manuscripts. Therefore, this study was performed to review previous researches in order to clarify and describe definitions, classifications, principles and conceptual bases of autoethnography. Persian and foreign articles and books were used in this review study.Autoethnography is one of the most modern methods of qualitative research. It

    Method

    Nursing and Allied Health Literature (CINAHL), ProQuest, PsycINFO, Social Sciences Index,ScienceDirect, Scopus, and Medline databases. Articles from each of these databases were examined to identify major themes, as well as areas of agreement and disagreement across disciplines.Keywords of "autoethnography" and "nursing" were searched in Cumulative Index to

    Results

    explores personal experiences as the sources of data.Autoethnography is a subgroup of ethnography. In this method, the researcher

    Conclusion

    knowledge Autoethnography is a major method in nursing research that can develop new

    Keywords: autoethnography, qualitative research, methodology, nursing
  • Sahar Ghanbari, Roya Ghasemzadeh Page 15
    Introduction
    motor, cognitive perceptual and psychosocial abilities and can influence most performance areas. Occupational therapy sees leisure time and related activities among the most important parts of human life. This qualitative research was performed to describe the attitudes and experiences of people with MS in Ahvaz, Iran about leisure time activities.Multiple sclerosis (MS) is a progressive neurological disease that affects sensory
    Method
    from members of MS Association of Khuzestan province and occupational and physiotherapy clinics in Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences (2011). Data saturation was achieved with 11 interviews. The study involved secondary analysis of in-depth transcribedsemi-structured interview data, using Colaizzi's method.This descriptive phenomenological study used purposeful sampling to select subjects
    Results
    (themes) emerged from the analysis of the subthemes in one main domain of attitude and experience of people with MS about leisure time activities. The participants categorized the effects of leisure on human performance into 2 subthemes (physical and mental performance) resulting in one theme (importance and aim of leisure). Besides, based on their ways of passing leisure time (individual style and group style) 3 subthemes and thus one theme (style of spending leisure) were extracted. In addition, 3 subthemes were mentioned for barriers(individual, social, and environmental barriers) that resulted in "leisure obstacles" as a theme.Finally, 2 subthemes were suggested for improving leisure time (personal and social role toleisure improvement) that demonstrated a theme (leisure suggestions).Nine preliminary structural elements (subthemes) and 4 essential structural elements
    Conclusion
    physical and mental performance limitations in people with MS. Experiences of participants in this study expressed the importance of leisure from different aspects. Moreover, although these people spend their leisure time in individual or group activities, they face several obstacles including personal, social, and environmental barriers. In order to improve the quality of leisure for MS patients, more attention needs to be paid to the role of the individual as well as the community.The findings showed that leisure activities are also affected as a result of various
    Keywords: Qualitative study, Phenomenology, Multiple sclerosis, Leisure time, Leisure activity
  • Dr Reza Zeighami, Dr Forugh Rafiie, Dr Sorur Parvizi Page 27
    Introduction
    Empathy appears to be an important concept in the interpersonal repertoire of nurses. A number of definitions and models of empathy are available in the literature. The aim of this paper was to analyze the concept of empathy using Rodger's evolutionary concept analysis
    Method
    Keywords of empathy and nursing were searched in Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature (CINAHL), ProQuest, PsycINFO, Social Sciences Index, ScienceDirect, Scopus, and Medline databases. Articles published during the last 15 years in any of these databases were examined. Rodger's evolutionary concept analysis was used to identify major themes, areas of agreement and disagreement across disciplines, changes in the concept over time, and emerging trends.
    Results
    Five conceptualizations of empathy including empathy as a human trait, empathy as a professional state, empathy as a communication process, empathy as caring, and empathy as a special relationship were revealed.
    Conclusion
    Nursing, as a profession, must have an independent analysis of empathy in its context.
    Keywords: Concept analysis, Evolutionary method, Empathy, Communication, Nurse, Patient
  • Hakimeh Hosinrezaei, Hadi Ranjbar, Mansoor Arab Page 34
    Introduction
    Brain dead patients are important sources of preparing organs for patients with organ deficiency. The aim of this research was to show the experiences of families with brain dead patients regarding organ donation.
    Method
    This phenomenological qualitative research used deep, nonstructural interaction to collect data from families during 2010 in Kerman, Iran. Data was collected by interaction with 13 first degree relatives of 8 brain dead patients. The data was then analyzed by qualitative content analysis methods according to Colaizzi's method.
    Results
    The results revealed 3 main themes of unknown, swmard, dependent and elevation. Each theme was divided into different subthemes. The subthemes of interaction included knowledge, anxiousness, questions, contact with person and families, and treating the patient. group of fear and doubt, remorse, Save probeb: un acceptibility, special belief, scrupulous thought. And in sub groop of evaluation is: actuality of acceptance, the human race, religious belief, growth in head situation.and sub groop of dependence wes: interest, expectation and general ties.
    Conclusion
    According to different experiences of families, deciding in a short time needs a proper and complete support in crisis situation. In addition, appropriate and timely knowledge about the process of brain death and organ donation would help reduce problems faced by families. A better understanding of the situation and promoting humanity and religious beliefs among families would reduce wrong thoughts and confounding factors and thus ease the donation process.
    Keywords: Keywords: brain death, organ donation, family experience, qualitative study, phenomenologys
  • Ms Mehri Kohan, Dr Fariba Borhani, Dr Abbas Abbaszadeh Jila Sultan Ahmadi Mahin Khajehpoor Page 41
    Introduction
    Birth of a premature infant can have long-term effects on parents. In fact, the future relationship between parents and children can even be affected by this experience. This study aimed to explain the experience of mothers with premature infants hospitalized in the neonatal intensive care unit (NICU) of Afzalipoor Hospital in Kerman, Iran.
    Method
    In a qualitative study, purposive sampling method was used to select 10 mothers with premature infants who were hospitalized in the NICU for at least one week. Data was collected through semi-structured interview. The data was analyzed based on the content analysis.
    Results
    The results of this study revealed three main themes including unfamiliar situation (including lack of knowledge about NICU and premature infants), need to be understood (needing to be advocated by their families, and needing to share experiences), loss of control on their neonate (limited participation in caring of neonate, and unpredictable situation of the neonate).
    Conclusion
    The mothers participating in this research required adequate and correct knowledge about prematurity. The support that mothers receive from family and health care team members was unexpected for them and this issue concerns them about the neonate. Thus, the nurse's role in educating and supporting the mothers and providing them with correct care of newborns is essential
    Keywords: Experience of mothers, Premature neonate, Neonatal intensive care unit, Qualitative
  • Hidar Ali Abedi, Sharife Monemian, Saied Ali Naji Page 52
    Introduction
    Heart transplantation is one of the unique types of organ transplantation. Spiritualpsychological aspects of heart transplantation affect quality of life and survival rates. This study described the spiritual-psychological experiences of heart transplant recipients.
    Method
    In a qualitative phenomenological study, purposive sampling was used to select 9 heart transplant recipients. Data was collected through in-depth and unstructured interviews. Data analysis was performed by Colaizzi's method.
    Results
    After the interviews, the transcriptions were analyzed and three concepts of peace, depression and despair were extracted.
    Conclusion
    The results of this study demonstrated that patients with a range of emotional problems showed different spiritual-psychological dimensions. While giving care to each patient, he needs to be considered as a unique individual. In addition to considering physical needs of patients, their spiritual-psychological problems should also be taken into account. Awareness of patient's experiences can help the care team to provide appropriate. The quality of life and survival rates of patients would thus be improved. Psychological and psychiatric counseling would also facilitate the healing process.
    Keywords: Spiritual experience, Psychological experience, Heart transplant, Phenomenology
  • Lila Joibari, Ohadeseh Yosefipour, Akram Sanagoo Page 59
    Introduction
    In order to stand second in the field of science and technology, research-related activities of students need to be promoted. The aim of this study was to explain the views and experiences of students regarding research. It also tried to recommend strategies for increasing the student's participation in research activities.
    Method
    A qualitative study with 50 students of Golestan University of Medical Sciences was performed during 2011. Purposeful sampling with maximum diversity was used to select participants. Individual semi-structured interviews were conducted to achieve data saturation. All participants were asked at least two open questions: "What does the word research bring to your mind?" and "What concessions will increase the quality of research performed by students?". Content analysis was used to analyze data.
    Results
    Applied research", "novel laboratory research", "benefits of research for the society", "providing the students with support and empathy", and "motivation" were among the derived themes. Participants considered a student as an individual sincerely eager to seek the development of the country through science and research. Most participants complained that the results of different studies are not applied in the community.
    Conclusion
    Students anticipate support and empathy from their teachers. They want to learn competency. Performing duplicate research and not using the obtained results would despair young researchers. Therefore, the current research-related culture among young students requires to be promoted.
    Keywords: research, student, medical, Content Analysis, knowledge Translation