فهرست مطالب

International Journal of Behavioral Sciences
Volume:6 Issue: 1, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/01/23
  • تعداد عناوین: 12
|
  • جواد اژه ای، جواد امانی ساری بگلو، هیمن خضری آذر، محمد تقی غلامی صفحات 1-2
    مقدمه
    پژوهش حاضر، با استفاده از الگویابی معادلات ساختاری در پی وارسی رابطه میان تمایل به نوآوری، اضطراب رایانه، حمایت از کاربر و تصمیم به استفاده با توجه به نقش واسطه ای سودمندی و سهولت استفاده ادراک شده است.
    روش
    300 معلم مرد دوره متوسطه شهر قم به پرسشنامه های تصمیم به استفاده؛ سودمندی و سهولت استفاده ادراک شده؛ گرایش به نوآوری؛ اضطراب رایانه و حمایت از کاربر پاسخ دادند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش حداقل مجذورات جزئی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج به طور کلی نشان دادند که سودمندی و سهولت استفاده ادراک شده نقش واسطه ای را در رابطه میان تمایل به نوآوری، اضطراب رایانه، حمایت از کاربر و تصمیم به استفاده دارند. تمایل به نوآوری و حمایت از کاربر از طریق سودمندی و سهولت استفاده ادراک شده اثر غیرمستقیم و مثبت بر تصمیم به استفاده از رایانه دارند. اضطراب رایانه از طریق سودمندی و سهولت استفاده ادراک شده اثر غیرمستقیم و منفی بر تصمیم به استفاده از رایانه دارد. سهولت استفاده ادراک شده نیز از طریق سودمندی ادراک شده به صورت غیرمستقیم و مثبت بر تصمیم به استفاده از رایانه اثر دارد.
    نتیجه گیری
    باورهای شناختی افراد نسبت به فناوری اطلاعات می تواند در ارتباط بین عوامل فردی و سازمانی با پذیرش این فناوری میانجی گری کند.
    کلیدواژگان: پذیرش فناوری، تمایل به نوآوری، اضطراب رایانه، حمایت از کاربر، سودمندی اداراک شده، سهولت استفاده ادراک شده
  • علی اکبر حدادی کوهسار، باقر غباری بناب صفحات 11-16
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه تصور فرد از خدا با وسواس در دانشجویان می باشد.
    روش
    بدین منظور 464 نفر از دانشجویان با استفاده از روش همبستگی و نمونه گیری سهمی انتخاب شدند. سیاهه تصور فرد از خدا و مقیاس وسواس در چک لیست نشانگان رفتاری در مورد آنان اجرا گردید.
    یافته ها
    تحلیل داده ها با استفاده از رگرسیون چندگانه نشان داد که وسواس دانشجویان را به طور کلی می توان از نوع تصور آنان از خدا پیش بینی کرد. همچنین نتایج پژوهش نشان داد، دانشجویانی که تصور پذیرنده و مثبتی از خدا داشتند از وسواس کمتری برخوردار بودند، ولی دانشجویانی که تصور منفی از خدا داشتند از وسواس بیشتری برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    از یافته های بدست آمده می توان نتیجه گرفت که سلامت روانی دانشجویان تابعی از کیفیت و چگونگی تصور آنان از خدا می باشد.
    کلیدواژگان: تصور فرد از خدا، وسواسی، اجباری، دانشج
  • عبدالله معتمدی، برزو امیرپور صفحات 17-23
    مقدمه
    این پژوهش، با هدف تعیین تاثیر سبک های تفکر بر شیوه های ابراز و مهار خشم در دانشجویان انجام شد.
    روش
    در یک بررسی از نوع توصیفی، 310 دانشجو (77 پسر و 233 دختر) از طریق نمونه گیری تصادفی نسبتی طبقه ای از میان دانشجویان دانشگاه پیام نور کنگاور انتخاب شدند و پرسشنامه سبک های تفکر استرنبرگ و واگنر و مقیاس حالت-رگه خشم اسپیلبرگر را تکمیل نمودند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل رگرسیون چندگانه انجام شد.
    یافته ها
    داده های به دست آمده از پژوهش تفاوت معناداری از نظر آماری بین سبک تفکر آزاد اندیش و سبک تفکر بیرونی در دختران و پسران نشان داد اما تفاوت معناداری از نظر آماری بین جنس و نحوه ابراز و مهار خشم مشاهده نگردید. علاوه براین، تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که سبک های تفکر تک قطبی، سلسله مراتبی و قضایی مهار بیرونی خشم را پیش بینی می کنند، سبک های تفکر هرج و مرج طلب و سلسله مراتبی ابراز بیرونی خشم و سبک های تفکر سلسله مراتبی و کلی مهار درونی خشم را پیش بینی می کنند.
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر نقش سبک های تفکر را برالگوهای ابراز و مهارخشم مشخص نمود. لذا کاربردهای تلویحی این نتیجه برای مشاوران دانشگاه که می بایست نسبت به سبک های تفکر جهت مداخله رفتاری کارآمدتر شناخت داشته باشند، مورد استفاده خواهد بود.
    کلیدواژگان: سبک های تفکر، ابراز بیرونی خشم، ابراز درونی خشم، مهار بیرونی خشم، مهار درونی خشم
  • رحمان بردی اوزونی دوجی*، اصغر دادخواه، آناهیتا خدابخشی کولایی، بهروز دولتشاهی صفحات 25-30
    مقدمه

    این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی آموزش گروهی برنامه افزایش مهارت‎های مقابله ای زوج‎ها بر کیفیت ارتباط زوج های ناسازگار انجام گرفت.

    روش

    روش پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری کلیه زوج های مراجعه کننده به خانه های سلامت منطقه دو تهران بودند که از این افراد 24 زن و شوهر به صورت دردسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند و 12 زن و شوهر به تصادف در گروه آزمایش و 12 زن و شوهر به گروه کنترل اختصاص داده شدند. گروه آزمایش 8 جلسه آموزش دریافت کردند در حالی که گروه کنترل هیچ مداخله ای را دریافت نکردند. مقیاس سازگاری زناشویی در قبل و بعد از مداخله در گروه آزمایش و کنترل اجرا گردید. داده های بدست آمده با استفاده از روش آزمون خی دو و تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده از تحلیل کوواریانس نشان داد که سازگاری زناشویی گروه آزمایش به طور معناداری نسبت به گروه کنترل افزایش یافته است.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد آموزش برنامه مهارت های مقابله زوج ها می تواند بر کاهش ناسازگاری و افزایش کیفیت ارتباط زناشویی موثر باشد.

    کلیدواژگان: استرس، مقابله، کیفیت ارتباط زناشویی
  • خدابخش احمدی، محمدحسن دوازده امامی، شیما شهیاد، شیوا اخوان راد صفحات 31-37
    مقدمه
    پژوهش حاضر به منظور شناخت وضعیت استحکام خانواده از قبیل تعارض و رضایت زناشویی و خطر طلاق در خانواده های نظامی در مقایسه با خانواده های غیرنظامی انجام شد.
    روش
    در این پژوهش مقایسه ای که در سال 1390 انجام گرفت گروه نمونه شامل 646 نفر در قالب 323 زوج بودند که از شهرهای مختلف کشور با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله‎ای از بین دو گروه خانواده های نظامی و غیرنظامی انتخاب و مورد آزمون قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه های تعارض زناشویی، خطر طلاق و رضایت زناشویی بودند. داده ها با استفاده از آزمون t گروه های مستقل تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که رضایت زناشویی در خانواده های نظامی به طور معناداری بیشتر از خانواده های غیرنظامی و تعارض زناشویی و خطر طلاق در خانواده های نظامی کمتر از خانواده های غیرنظامی بود. همچنین در تمامی زمینه های تعارض زا از قبیل کاهش همکاری، کاهش رابطه جنسی، افزایش واکنش های هیجانی، افزایش ائتلاف با فرزند، افزایش رابطه فردی با خویشاوندان، کاهش رابطه خانوادگی و جدایی امور مالی از یکدیگر نمره خانواده های نظامی کمتر از خانواده های غیرنظامی بود.
    نتیجه گیری
    علی رغم این که خانواده های نظامی به خاطر نوع ماموریت هایشان تحت استرس های بیشتری قرار دارند، وضعیت استحکام خانواده در این گروه بهتر از خانواده های غیرنظامی است. این امر نشان‎دهنده نتیجه تلاش فردی و سازمانی در خانواده های نظامی برای استحکام بخشی خانواده ها می باشد.
    کلیدواژگان: تعارض زناشویی، ریسک طلاق، رضایت زناشویی، خانواده نظامی
  • عیسی حکمتی، تورج هاشمی، جابر پیر زاده صفحات 39-47
    مقدمه
    در این مطالعه با کنترل و حذف افسردگی در بیماران وسواسی- اجباری سه کارکرد اجرایی بازداری، تغییر آمایه و به‎روز رسانی حافظه فعال مورد بررسی قرار گرفت.
    روش
    بدین منظور پس از غربالگری دانشجویان با استفاده از SCL-90، دانشجویانی که در مقیاس وسواس نمره بالایی دریافت کرده بودند انتخاب شده، سپس سیاهه وسواسی- اجباری مادزلی (MOCI) را تکمیل کردند و از بین آنها 30 نفر که در این سیاهه نمره بالاتر از نقطه برش دریافت کرده بودند وارد مطالعه شدند. این دانشجویان در سیاهه افسردگی بک (BDI-II) نمره کمتر از 20 دریافت کرده بودند. همچنین30 دانشجوی عادی که در مرحله غربالگری در هیچ یک از مقیاس های SCL-90 مشکلی نشان ندادند و از نظر متغیرهای جمعیت شناختی همتا شده بودند، وارد مطالعه شدند. هر دو گروه تکالیف مربوط به کارکردهای اجرایی را تکمیل کردند.
    یافته ها: تحلیل داده های به دست آمده نشان داد که بین گروه وسواسی- اجباری و گروه سالم در متغیرهای تداخل زمان واکنش و تداخل اشتباهات آزمون استروپ تفاوت معنادار وجود دارد. در متغیرهای خطاها، طبقات و زمان واکنش آزمون ویسکانسین نیز تفاوت ها معنادار بود. همچنین در آزمون عدد- رقم نیز بین دو گروه تفاوت معنادار وجود داشت. در هر سه آزمون بیماران وسواسی- اجباری عملکرد ضعیف تری نسبت به گروه کنترل نشان دادند.
    نتیجه گیری: بیماران وسواسی- اجباری بدون نشانه های افسردگی در مولفه های بازداری، تغییر آمایه و به روزرسانی حافظه فعال کارکردهای اجرایی آسیب هایی نشان می دهند که این نقص‎ها فقط در اثر افسردگی نیست.
    کلیدواژگان: اختلال وسواسی، اجباری، کارکردهای اجرایی، بازداری، تغییر آمایه، به‎روز رسانی حافظه فعال
  • علی محمدزاده صفحات 49-54
    مقدمه
    علائم خلقی و اضطرابی به طور فراوان در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا گزارش شده است. همانند اسکیزوفرنیا، اسکیزوتایپی نیز براساس ساختار چند بعدی متشکل از سه عامل نقایص ادراکی شناختی، بین فردی و سازمان نایافتگی است. هدف پژوهش حاضر تعیین ارتباط افسردگی و اضطراب با الگوی سه عاملی شخصیت اسکیزوتایپی در نمونه های غیربالینی می باشد.
    روش
    این پژوهش از نوع تحقیقات همبستگی می باشد. نمونه ای به حجم 248 نفر (113 نفر مذکر و 135 نفر مونث) به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب و مورد آزمون قرار گرفتند. شرکت کننده ها به سه پرسشنامه شخصیت اسکیزوتایپی، افسردگی (BDI) و اضطراب (BAI) پاسخ دادند. داده ها با استفاده از روش رگرسیون چند متغیری گام به گام تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد از بین مولفه های سه گانه اسکیزوتایپی مولفه های نقایص ادراکی شناختی و سازمان نایافتگی بیشترین رابطه را با افسردگی دارند. در ارتباط با اضطراب، نتایج حاکی از آن بودند که اضطراب نیز با مولفه های سازمان نایافتگی، نقایص ادراکی شناختی و نقایص بین فردی به ترتیب بیشترین ارتباط را دارد.
    نتیجه گیری
    همسو با پژوهش های قبلی با بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا و شخصیت اسکیزوتایپی، یافته های پژوهش حاضر با این واقعیت هماهنگ است که افسردگی و اضطراب ارتباط بیشتری با نشانگان مثبت اسکیزوتایپی دارند و این یافته نیز با این ایده که اسکیزوتایپی مثبت و افسردگی/ اضطراب با نقص در تنظیم عاطفه و به ویژه تجربه عاطفه منفی همراه هستند، در یک راستا قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: اسکیزوتایپی، افسردگی، اضطراب، اسکیزوفرنیا
  • فرشته باعزت، راضیه ایزدی فرد صفحات 55-60
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف تاثیر بسته آموزشی آگاهی واجشناسی بر کاهش خطاهای املای دانشآموزان دارای اختلال نوشتن در پایه سوم ابتدایی شهر تهران صورت گرفت.
    روش
    روش پژوهش از نوع شبه آزمایشی بود. ابتدا 20 دانشآموز پایه سوم ابتدایی شهر تهران که دارای مشکلات املا بودند پس از اجرای آزمونهای تشخیصی (آزمون هوش وکسلر کودکان و آزمون اختلال نوشتن) به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. سپس به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. آزمودنی های گروه آزمایش به مدت 13 جلسه، تحت آموزش بسته آموزشی آگاهی واج-شناسی قرار گرفتند، اما گروه کنترل هیچ مداخلهای دریافت نکردند. پس از آن، در هر دو گروه آزمایشی و گواه، پسآزمون و آزمون پیگیری (پس از گذشت 3 ماه) به اجرا درآمد. داده های بهدست آمده با استفاده از روش آماری کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که میزان خطاهای املای آزمودنی های گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل به طور معناداری بهبود یافته است.
    نتیجه گیری
    برمبنای نتیجه به دست آمده می توان گفت کاربرد این بسته آموزشی موجب پایداری آموخته ها (پس از گذشت 3 ماه) در این گروه از کودکان می گردد. بعلاوه میتوان به مربیان اختلالهای یادگیری، مشاوران و روانشناسان پیشنهاد نمود که با استفاده از این بسته آموزشی در جهت کاهش خطاهای املای دانشآموزان دارای اختلال نوشتن بکوشند.
    کلیدواژگان: آگاهی واجشناختی، خطاهای املا، اختلال نوشتن، دانش آموز
  • احمد عبدی، علیرضا مرادی، فهیمه اکرمیان، علی فتحی آشتیانی صفحات 61-68
    مقدمه
    هدف مطالعه حاضر، تعیین رابطه بین توانایی دستیابی به مواد شرح حال اختصاصی از حافظه و نشانه های استرس پس از سانحه می باشد.
    روش
    بدین منظور گروهی از بیماران زن سرطانی مبتلا به PTSD و یک گروه کنترل سالم پس از همتاسازی در متغیرهای سن و هوش به تکمیل آزمون حافظه شرح حال (AMT) و مصاحبه حافظه شرح حال (AMI) پرداختند. ابزارهای پژوهش شامل، مقیاس تجدیدنظر شده تاثیر رویداد (IES-R)، سیاهه افسردگی بک (BDI)، سیاهه اضطراب بک (BAI)، و مقیاس هوش تجدیدنظر شده وکسلر بزرگسالان (WAIS-R) بود.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بیماران سرطانی مبتلا به PTSD در مقایسه با گروه کنترل قادر به بازیابی کمتر مواد شرح حال معنایی و رویدادی اختصاصی از حافظه می باشند و میزان این نواقص با نشانه های خاص PTSD رابطه مستقیمی دارد. همچنین، افرادی که دارای نشانه شناسی شدیدتری بودند، نواقص حافظه وسیع تری نشان دادند و خاطرات اختصاصی کمتری را از حافظه بازیابی نمودند.
    نتیجه گیری
    داده های این مطالعه برحسب دستیابی توافقی به مواد شرح حال اختصاصی در افراد مبتلا که منعکس کننده یک فرآیند تنظیم اثر می باشد، بحث شده اند.
    کلیدواژگان: اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، حافظه شرح حال معنائی، حافظه شرح حال رویدادی، سرطان، شناخت، هیجان
  • مریم رشیدی ظفر، مسعود جان بزرگی، فرهاد شقاقی صفحات 69-77
    مقدمه
    این پژوهش به منظور تعیین اثربخشی بازیدرمانگری بر ارتقاء رفتاراجتماعی مثبت کودکان پیشدبستانی انجام گرفته است.
    روش
    با اعمال طرح آزمایشی از میان ده مهدکودک شیفت عصر شهرستان ورامین، دو مهدکودک بهطور تصادفی ساده انتخاب شد و جهت غربالگری برای تمامی131 کودک 6 ساله آنها چکلیست مشاهده ای رفتاراجتماعی کودکان اجرا شد. از این میان 45 کودک مبتلا به مشکلات در زمینه مهارتاجتماعی تشخیصداده شدند. سپس در جلسه ای که بهمنظور آگاهسازی والدین و دعوت به همکاری از آنان برگزار گردید، 32 تن از والدین این کودکان حاضر به همکاری شدند. پس از آن فرم ارزشیابی رفتار کودک راتر برای این کودکان تکمیل شد و در نهایت به صورت تصادفی در دوگروه آزمایش و گواه قرار داده شدند. گروه آزمایش طی یک ماه به مدت ده جلسه تحت بازیدرمانگری قرار گرفتند، سپس تحت اجرای مجدد چکلیست مشاهدهای رفتاراجتماعی کودکان و فرم ارزشیابی رفتار کودک راتر، به عنوان پس آزمون قرار گرفتند. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرر، با نرم افزار SPSS-16 تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بازیدرمانگری در مرحله پسآزمون باعث افزایش معنادار رفتار اجتماعی مثبت و خردهمقیاسهای همدلی، جهت گیری اجتماعی، رفتاراخلاقی، خودمهارگری، حرمتخود، اطاعت پذیری، جراتورزی، احترام به قانون و تمایل به مشارکت در گروه آزمایش شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به تفاوت معنادار بین گروه های آزمایش و کنترل، میتوان از بازیدرمانگری برای ارتقاء رفتاراجتماعی مثبت کودکان پیش دبستانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: بازی درمانگری، رفتار اجتماعی، کودکان
  • رستم قالبی حاجیوند، عبدالجواد احمدی، علیرضا کاکاوند صفحات 79-85
    مقدمه
    این پژوهش به منظور بررسی سبک های شوخ طبعی (پیونددهنده، خودافزایی، پرخاشگرانه و خودکاهنده) به عنوان تعدیل کننده های ارتباط میان پنج عامل شخصیتی و سلامت عمومی در دانشجویان انجام شده است.
    روش
    250 نفر از دانشجویان دختر و پسر مقطع کارشناسی که در سال تحصیلی 89-1388 در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) مشغول به تحصیل بودند به شیوه نمونه گیری طبقه ای نسبی انتخاب شدند و با استفاده از پرسشنامه سبک های شوخ طبعی، پرسشنامه پنج عاملی NEO-PI-R و پرسشنامه سلامت عمومی مورد آزمون قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش همبستگی سهمی، رگرسیون چند متغیره و آزمون t مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که سبک های شوخ طبعی رابطه میان ویژگی های شخصیتی و سلامت عمومی را تعدیل می کند؛ چندین رابطه معنادار بین هریک از سبک های شوخ طبعی با ویژگی های شخصیتی و سلامت عمومی به دست آمد؛ بین سبک های شوخ طبعی (پیونددهنده، پرخاشگرانه و خودکاهنده) دانشجویان دختر و پسر تفاوت معناداری وجود نداشت، اما بین سبک شوخ طبعی خودافزایی در دانشجویان دختر و پسر تفاوت معنادار بود.
    نتیجه گیری
    در مجموع یافته های این مطالعه بر نقش موثر سبک‎های شوخ طبعی در تعدیل ارتباط میان پنج عامل شخصیتی و سلامت عمومی تاکید می کند.
    کلیدواژگان: سبک های شوخ طبعی، عوامل شخصیتی، سلامت عمومی
  • مصطفی خانزاده، محسن سعیدیان، مسعود حسینچاری، فروغ ادریسی صفحات 87-96
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف تعیین ساختار عاملی و ویژگی های روانسنجی مقیاس دشواری در نظمبخشی هیجانی (DERS)، انجام شد.
    روش
    جامعه آماری این پژوهش، کلیه دانشجویان دانشگاه شیراز بود که تعداد 363 نفر (182 دختر و 181 پسر) با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقهای، بهعنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. برای دستیابی به هدف پژوهش، از نسخه فارسی مقیاس دشواری در نظمبخشی هیجانی و برای بررسی روایی ملاکی، از سیاهه های افسردگی و اضطراب بک استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل عاملی اکتشافی، هشت عامل را برای این مقیاس آشکار ساخت که شش عامل آن با زیرمقیاسهای DERS هماهنگ بود و دو عامل دیگر، به دلیل بارگذاری تنها یک گویه حذف شدند. همچنین، همبستگی های درونی و همبستگی کلیه زیرمقیاسهای این مقیاس با سیاهه های افسردگی و اضطراب بک نیز نشان از روایی سازه و ملاکی مطلوب این مقیاس بود. در پایان، اعتبار این مقیاس با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ، برای این زیرمقیاسها، بین 86/0 تا 88/0 و ضریب اعتبار بازآزمایی پس از یک هفته بازآزمون، برای این زیرمقیاسها، بین 79/0 تا 91/0 در نوسان بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به ساختار عاملی و ویژگی های روانسنجی مطلوب مقیاس دشواری در نظمبخشی هیجانی، میتوان از این مقیاس برای کاربرد با اهداف پژوهشی و بالینی، در جمعیت ایرانی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: مقیاس دشواری در نظمبخشی هیجانی، ساختار عاملی، ویژگیهای روانسنجی
|
  • Javad Ejei, Javad Amani Saribagloo, Hemin Khezri Azar, Mohammad Taghi Gholami Pages 1-2
    Introduction
    The current study used structural equation modeling to investigate the relationship among willingness to innovate, computer anxiety, user support, and intention to use, with regard to the mediational effects of perceived usefulness and ease of use using the partial least squares (PLS) method.
    Method
    300 male high school teachers in Qom city filled the following questionnaires: intention to use;perceived usefulness and ease of use; willingness to innovate;computer anxiety;and user support. Partial least squares method was used for analyzing data.
    Results
    Findings, in general, showed that usefulness and ease of use had a mediational role in the relationships among willingness to innovate, computer anxiety, user support, and intention to use. Willingness to innovate and user support exerted an indirect positive influence on intention to use through usefulness and ease of use. In addition, computer anxiety had an indirect negative influence on intention to use through perceived ease of use and usefulness, while perceived ease of use influenced intention to use computer indirectly and positively, with the perceived usefulness being the mediation variable.
    Conclusion
    Individuals’ cognitive beliefs about information technology can mediate the relationship between individual and organizational factors with this technology acceptance.
    Keywords: Technology Acceptance, Willingness to Innovate, Computer Anxiety, User Support, Perceived Usefulness, Perceived Ease of Use
  • Ali Akbar Haddadi Kouhsar, Bagher Ghobary Bonab Pages 11-16
    Introduction
    The current research aims to investigate the relationship between individual’s image of God and obsessive-compulsive behavior in students.
    Method
    To this end, 464 students were selected by means of correlation and proportional sampling procedure. The Image of God Inventory and Scale of Obsessive-Compulsive Behaviors in Symptom Checklist-90-Revised were administered to them.
    Results
    Analysis of data using multiple regression analysis revealed that the magnitude of obsessive-compulsive behaviors can be predicted from the quality of student's images of God. Moreover, data revealed that students who had a positive and accepting image of God were lower in obsessive-compulsive behaviors than students who had a negative image of God.
    Conclusion
    According to the findings, we can conclude that mental health of college students is dependent on their image of God.
    Keywords: Image of God, Obsessive, Compulsive, University Students
  • Abdollah Motamedi, Borzoo Amirpoor Pages 17-23
    Introduction
    The present study investigated the role of thinking styles on anger expression and anger control styles in university students.
    Method
    In a descriptive study, 310students (77 male and 233 female) were selected through simple random sampling of the total number of students of Kangavar Payame Noor University. The tools administered were Sternberg- Wagner Thinking Styles Inventory and Spielberger’s State-Trait Anger Expression Inventory.
    Results
    Results obtained from this research revealed that there was a statistically significant difference between male and female in liberal and external thinking styles scores, but the study did not show any statistically significant difference between gender and anger management scores. Multiple regression analysis indicated that monarchic, hierarchic, and judicial thinking styles predicted Anger Control-Out, while anarchic and hierarchic thinking styles predicted Anger Expression-Out. Also, hierarchic and global thinking styles predicted Anger Control-In.
    Conclusion
    The present study revealed the role of thinking styles on patterns of expressing and controlling anger. Therefore, its results can be used by university counselors who understand thinking styles to have more efficient behavioral interventions.
    Keywords: Thinking Styles, Anger Expression, Out, Anger Expression, In, Anger Control, Out, Anger Control, In
  • Rahman Berdi Ozouni Davaji, Asghar Dadkhah, Anahita Khodabakhshi Kolaee, Behrooz Dolatshahi Pages 25-30
    Introduction

    This study was conducted to investigate the effectiveness of couples coping skills enhancement on quality of marital relationship in distressed couples.

    Method

    The research method was quasi experimental with pre-test and post-test design with a control group. The population of the study includes every couple referred to the Health Room Centers in two zones in Tehran. The sample consisted of 12 couple's randomly selected based on convenience and placed randomly in experimental and control group;each group comprised 6 couples. The experimental group received 8 sessions of couples coping skills enhancement training, while the control group did not receive any intervention. Dyadic Adjustment Scale (DAS) was used as pre-test and post-test measurement and obtained data was entered into SPSS16 software. Mean, standard deviation, chi-square, and covariance analysis were used for analyzing the data.

    Results

    The results of covariance analysis showed that the experimental group was significantly higher in marital relationship quality than the control group.

    Conclusion

    Couples coping skills training program in decreasing marital distress and enhancing marital relationship quality is effective.

    Keywords: Stress, Coping, Marital Relationship Quality
  • Mostafa Khanzadeh, Mohsen Saeediyan, Massoud Hosseinchari, Forough Edrissi Pages 31-37
    Introduction
    This research aims to investigate the factor structure and Psychometric Properties of Difficulties in Emotion Regulation Scale (DERS) in an Iranian sample.
    Method
    The statistical population of this study comprised all the students of Shiraz University. Among them, a total of 363 people (181 male, 182 female) were selected using stratified random sampling. To achieve the study objective and assess convergent validity, the Persian version of DERS and Beck Depression Inventory were used, respectively.
    Results
    The results obtained from explratory factor analyses showed that from among eight extracted factors of the scale, six were associated with DERS and two other factors were omitted as a result of loading of just one item. In addition, internal correlations and correlations of all subscales of DERS with BDI were significant. Finally, internal consistency of this scale using Cronbach’s alpha for all subscales ranged from r=0.86 to r=0/88. Furthermore, the one-week test-retest coefficient also ranged from r=0.79 to r=0.91.
    Conclusion
    Based on the results obtained from the research, DERS can be applied to attain research and clinical objectives in Iranian society.
    Keywords: Difficulties in Emotion Regulation Scale (DERS), Factor Structure, Psychometric Properties
  • Iesa Hekmati, Touraj Hashemi, Jaber Pirzadeh Pages 39-47
    Introduction
    The present study investigated three components of executive functions including inhibition, set shifting, and updating of working memory in OCD patients by controlling depressive symptoms.
    Method
    To this end, after screening students with Symptom Checklist-90 (SCL-90), those who received above cut-off scores in obsession subscale were selected to complete Maudsley Obsessive-Compulsive Inventory (MOCI) and 30 students who received above cut-off scores in MOCI were selected among them. These subjects’ scores in Beck Depression Inventory (BDI) were under 20. In addition, thirty students who did not show above cut-off scores in any of SCL-90 scales during the screening stage were selected and matched by demographical variables. Both groups completed executive functions tasks.
    Results
    Data analysis showed that there were significant differences between OCD group and healthy control group in Stroop variables (reaction time interference and error interference). Also, there were significant differences between two groups in Wisconsin Card Sorting Test (errors, categories, and reaction time) and number-digit test. Generally, patients with OCD showed poor performance in all instruments.
    Conclusion
    OCD patients without depressive symptoms showed deficits in executive functions (inhibition set shifting and updating of working memory) and these deficits do not depend on depressive symptoms.
    Keywords: Obsessive, Compulsive Disorder (OCD), Executive Functions, Inhibition, Set, Shifting, Updating of Working Memory
  • Ali Mohammadzadeh Pages 49-54
    Introduction
    Mood and anxiety symptoms are frequently present in patients with schizophrenia. Like schizophrenia, schizotypal has been described as a multidimensional construct comprising three factors. These factors include cognitive perceptual deficits, interpersonal deficits, and disorganization factors. The present study examined the relationship of three-factor model of schizotypal and depression-anxiety symptoms in non-clinical sample.
    Method
    The current study was conducted in correlational context. A group of 248 normal participants (113 male and 135 female), using stratified random sampling method, took part in this research. Participants answered to Schizotypal Personality Questionnaire-Brief (SPQ-B), Beck Depression Inventory (BDI), and Beck Anxiety Inventory (BAI). Data were analyzed using stepwise multiple regression analysis.
    Results
    The results indicated that depression is more strongly associated with the cognitive perceptual deficits and disorganization dimension of schizotypal than with the interpersonal deficits dimension. In relation with anxiety, the results indicated that anxiety is more strongly associated with the disorganization, cognitive perceptual deficits, and interpersonal deficits dimensions, respectively.
    Conclusion
    In line with previous research on schizotypal and schizophrenia, the general finding is consistent with the fact that depression and anxiety symptoms are more closely associated with positive schizotypal. The present findings are consistent with the notion that both positive schizotypal and anxiety/depression involve affect dysregulation, especially regarding the experience of negative effect.
    Keywords: Schizotypal, Depression, Anxiety, Schizophrenia
  • Fereshteh Baezzat, Razieh Eizadifard Pages 55-60
    Introduction
    This research aimed to evaluate the effect of phonological awareness training package on reduction of spelling errors in elementary school third grade students with writing disorder in Tehran.
    Method
    Research method was quasi experimental. At first, 20 third-grade students in Tehran who had spelling problems were selected at convenience and administered Wechsler children’s intelligence test and writing disorder test. Then, they were randomly assigned to experimental and control groups. Experimental group received Phonological Awareness Training Package in 13 sessions but control group did not receive any intervention. Later, both groups took post-test and follow-up tests (after 3 months). Data were analyzed through covariance analysis (ANCOVA).
    Results
    Research findings indicate that spelling errors of the experimental group significantly improved in comparison with the control group.
    Conclusion
    This training package can have permanent effect on learning (after 3 months) in children. Furthermore, it is recommended that learning disability educators, counselors, and psychologists use this training package to reduce spelling errors in students with writing disorder.
    Keywords: Phonological Awareness, Spelling Errors, Writing Disorder, Student
  • Ahmad Abdi, Ali, Reza Moradi, Fahimeh Akramian, Ali Fathi, Ashtiani Pages 61-68
    Introduction
    This study aimed to determine the relationship between the ability to retrieve episodic and semantic autobiographical information from previous lifetime periods and post-traumatic stress disorder.
    Methods
    To this end, a group of women with cancer who suffered from PTSD and a control group were matched for age and IQ. Participants completed the Autobiographical Memory Test (AMT) and Autobiographical Memory Interview (AMI), followed by the Impact of Event Scale-Revised (IES-R), the translated versions of the Beck Depression Inventory (BDI), Beck Anxiety Inventory (BAI), and the Wechsler Adult Intelligence Scale-Revised (WAIS-R).
    Results
    The cancer survivors were able to generate fewer specific episodic and semantic details about the past compared to the control group. The amount of these defects had a direct relationship with PTSD specific symptoms. The more symptomatic survivors showed greater memory impairment.
    Conclusion
    The data from this study were discussed in terms of compromised access to specific autobiographical material in distressed trauma survivors reflecting a process of affect regulation.
    Keywords: Post, Traumatic Stress Disorder (PTSD), Semantic Autobiographical Memory, Episodic Autobiographical Memory, Cancer, Cognition, Emotion
  • Maryam Rashidi Zafar, Masuod Jan Bozorgi, Farhad Shaghaghi Pages 69-77
    Introduction
    This research investigated the efficacy of play therapy on the progress of pre-school children’s social behavior.
    Methods
    After conducting a pilot study on 131 six-year-old children in 10afternoon-shift kindergartens in Varamin City, two kindergartens were selected randomly to implement the checklist to observe social behavior. Among this group, 45 children were diagnosed with social skill problem. Then, at a session held to inform parents and invite them to contribute, 32 of those parents announced that they were ready to contribute. Later, Rutter’s Evaluation of Behavior Scale was completed for the children, and finally, they were divided into two groups randomly.The experimental group was under play therapy for ten sessions in a month. Afterward, the Social Behavior of Children Observational Checklist and Rutter’s Evaluation of Behavior Scale were completed again as post-test. The results of the questionnaires were analyzed using variance analysis test in frequent measurements and T-test with SPSS 16 software.
    Results
    The post-test play therapy resulted in considerably increased positive social behavior and its subscales of empathy, social orientation, moral behavior, self controlling, self esteem, compliance, assertiveness, respect to the law, and tendency to participate.
    Conclusion
    With respect to the considerable difference between the experimental and control groups, play therapy could be used to monitor progress of pre-school children's social behavior.
    Keywords: Play Therapy, Social Behavior, Children
  • Rostam Ghalebi Hajivand, Abdoljavad Ahmadi, Alireza Kakavand Pages 79-85
    Introduction
    This study examined the humor styles (affiliative, self-enhancing, aggressive, and self-defeating) as moderator's link to the Big Five personality and general health in the university students.
    Method
    250 male and female undergraduate students in Imam Khomeini International University, Faculty of Social Sciences, in academic year of 2009-2010, were selected through relative stratified sampling and asked to fill Humor Styles Questionnaire, Big Five Inventory, and General Health Questionnaire. The data were analyzed using partial correlation, multivariate regression, and T-test methods.
    Results
    Results indicated that the humor styles moderated the relationship between the big five personality and general health. Several significant correlations were found between each of the four humor styles with the big five and general health. Differences among affiliative, aggressive, and self-defeating humor styles in male and female students were not observed, but the self-enhancing humor style observed was significantly different between male and female students.
    Conclusion
    The findings indicate that the effective role of humor styles used by moderators link the Big Five personality and general health.
    Keywords: Humor Styles, Personality Characteristics, General Health
  • Mostafa Khanzadeh, Mohsen Saeediyan, Massoud Hosseinchari, Forough Edrissi Pages 87-96
    Introduction
    This research aims to investigate the factor structure and Psychometric Properties of Difficulties in Emotion Regulation Scale (DERS) in an Iranian sample.
    Method
    The statistical population of this study comprised all the students of Shiraz University. Among them, a total of 363 people (181 male, 182 female) were selected using stratified random sampling. To achieve the study objective and assess convergent validity, the Persian version of DERS and Beck Depression Inventory were used, respectively.
    Results
    The results obtained from explratory factor analyses showed that from among eight extracted factors of the scale, six were associated with DERS and two other factors were omitted as a result of loading of just one item. In addition, internal correlations and correlations of all subscales of DERS with BDI were significant. Finally, internal consistency of this scale using Cronbach’s alpha for all subscales ranged from r=0.86 to r=0/88. Furthermore, the one-week test-retest coefficient also ranged from r=0.79 to r=0.91.
    Conclusion
    Based on the results obtained from the research, DERS can be applied to attain research and clinical objectives in Iranian society.
    Keywords: Difficulties in Emotion Regulation Scale (DERS), Factor Structure, Psychometric Properties