فهرست مطالب

جامعه شناسی کاربردی - سال بیست و سوم شماره 1 (پیاپی 45، بهار 1391)

فصلنامه جامعه شناسی کاربردی
سال بیست و سوم شماره 1 (پیاپی 45، بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/01/27
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدتقی ایمان، اسفندیار غفاری نسب صفحه 1
    هدف این مقاله بررسی دیدگاه فردگرایی روش شناختی درباره ی شیوه ی تبیین پدیده های اجتماعی است. این دیدگاه پدیده های اجتماعی را برحسب کنش های افراد، تبیین می کند. نهادهای اجتماعی به افراد و تمایلات آنها تقلیل داده می شود. گرایش به روان شناسی گرایی در این دیدگاه مهم است. با این حال، در فردگرایی روش شناختی دو تفسیر حداکثری و حداقلی وجود دارد که رویکرد دوم تا حدودی نظر مساعد بسیاری از اندیشمندان اجتماعی را به سوی خود جلب نموده است. یکی از نظریه هایی که در چارچوب فردگرایی روش شناختی قرار می گیرد، نظریه ی انتخاب عقلانی است. در این نظریه، جامعه مجموعه ای از افراد تلقی می شود که براساس کنش عقلانی رفتار می کنند. فردگرایی روش شناختی همواره با چالش هایی روبه رو بوده است؛ از جمله این که آیا تبیین ها باید برحسب افراد صورت گیرد یا برحسب افراد به اضافه ی روابطی که میان آنها وجود دارد؟ افزون بر آن، این اصطلاح دارای معنای پذیرفته شده یکسانی نیست و فاقد هرگونه موضع گیری سیاسی است.
    کلیدواژگان: فردگرایی، روش شناسی، تبیین، روان شناسی گرایی، تقلیل گرایی، انتخاب عقلانی
  • محمد عباس زاده صفحه 19
    امروزه دنیای علم، به طور مداوم، با شتاب بالایی تغییرات عدیده ای را به خود می بیند؛ طوری که در همه ی زمینه ها و از جمله در حوزه ی روش های تحقیق نیز، این تغییرات محسوس است. با این حال، اگر مفاهیمی چون اعتبار و پایایی در حوزه ی روش شناسی، در دوره ی اثباتی با اصول و قوانین مشخص و جهان شمولی به کاربرده می شدند، در دوره ی پسا اثباتی امروزین که توجه به تحقیقات کیفی بیشتر از گذشته نمود پیدا کرده است، این اصول، حالت جهان شمولی خود را از دست داده اند. تاکید عده ای ازصاحب نظران حوزه ی تحقیق کیفی به کاربرد تکنیک های معمول اعتبار و پایایی حوزه ی کمی در پژوهش کیفی از سویی و تاکید گروهی دیگر بر تمایز این معیارهای مهم در تحقیقات کمی و کیفی از سوی دیگر، دال بر این گسست در ارائه ی اصول عالمگیر در حوزه های مختلف، مخصوصا حوزه ی روش شناختی است. بر این اساس، مقاله ی حاضر در نظر دارد ضمن معرفی ماهیت روش های تحقیق کیفی به ایجاز و طرح مفاهیم اعتبار و پایایی در سنت آن، کاربرد اعتبار و پایایی را در تحقیقات کیفی روشن نماید.
    کلیدواژگان: پژوهش کیفی، اعتبار، پایایی، اعتبار پذیری، انتقال پذیری، قابلیت وابستگی
  • جعفر هزار جریبی، احسان مردوخ روحانی صفحه 34
    در این مقاله رابطه ی رفاه اجتماعی و مولفه های آن با سرمایه ی اجتماعی در شهر سنندج بررسی شده است. سرمایه ی اجتماعی مجموعه ی منابع مادی و معنوی است که به فرد این امکان را می دهد که روابط پایداری داشته باشد. رفاه اجتماعی شامل شاخص های اصلی آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، تغذیه، مسکن، اشتغال، جمعیت، نیروی انسانی، درآمد و هزینه و تامین اجتماعی و شاخص های فرعی گذران اوقات فراغت، محیط زیست، امنیت جانی و مالی فرد می شود. در این مقاله، سرمایه ی اجتماعی در سه بعد اعتماد اجتماعی، انسجام اجتماعی و تعهد اجتماعی و رفاه اجتماعی در هفت بعد مسکن، آموزش، بهداشت، اشتغال، درآمد، اوقات فراغت و جمعیت بررسی شده است. چارچوب نظری این مقاله، رابطه ی رفاه اجتماعی فراگیر و بالا با سرمایه ی اجتماعی برون گروهی در سطح بالاست. فرضیه های تحقیق شامل رابطه ی رفاه اجتماعی و سرمایه ی اجتماعی و رابطه ی رفاه اجتماعی از طریق هر کدام از مولفه هایش با سرمایه ی اجتماعی است. رابطه ی رفاه اجتماعی با سرمایه ی اجتماعی و رابطه ی اوقات فراغت و سرمایه ی اجتماعی تایید شده است.
    کلیدواژگان: سرمایه ی اجتماعی، رفاه اجتماعی، آموزش، بهداشت، اشتغال، درآمد، مسکن، جمعیت و اوقات فراغت
  • محمد مظلوم خراسانی، محسن نوغانی، محمدرضا خلیفه صفحه 51
    این پژوهش در راستای رسیدن به این هدف است که در شهر مرودشت مشارکت اجتماعی در چه اندازه و تحت تاثیر چه عواملی است. فرضیه های این تحقیق براساس نظریه های انتخاب عقلانی، انگیزش مازلو، کنش متقابل و ساختار بندی آنتونی گیدنز، دال، لرنر و هانتینگتون استفاده شده است.
    جامعه ی آماری شامل افراد 65-18 ساله ی ساکن شهر مرودشت است که به صورت تصادفی انتخاب شدند و حجم نمونه 385 نفر محاسبه شد. روش تحقیق پیمایشی بوده، داده ها به کمک پرسشنامه جمع آوری شده است.
    این پژوهش با استفاده از روش های آماری تحلیل واریانس، آزمون ضریب همبستگی و رگرسیون به نتایج ذیل رسید: متغیرهای سن، جنس، تحصیلات، شغل، درآمد، احساس تعلق شهری، دارا بودن قدرت سیاسی، بیگانگی سیاسی، رضایتمندی از عملکرد مسوولان شهری، احقاق حقوق شهروندی و استفاده از رسانه های جمعی با متغیر وابسته ی مشارکت اجتماعی دارای رابطه ی معنا داری بوده اند. در نهایت، از بین متغیرهای مستقل، متغیر درآمد در تغییرات مشارکت بیشتر موثر بوده است و به ترتیب، دارا بودن قدرت سیاسی، بیگانگی سیاسی، احساس تعلق شهری و استفاده از رسانه های گروهی در مشارکت تاثیرگذار بوده اند.
    کلیدواژگان: مشارکت، مشارکت اجتماعی - شهروندی، بیگانگی سیاسی، قدرت رسانه های جمعی
  • حلیمه عنایت، مجید موحد، الله رحم حیدری صفحه 81
    هدف این مقاله، بررسی رابطه ی اعتماد اجتماعی (تعمیم یافته و نهادی) با احساس امنیت اجتماعی جوانان 15- 29 ساله ی ساکن شهرهای شیراز و یاسوج است. مطالعه ی حاضر بر اساس تئوری گیدنز، و روش پیمایشی و با استفاده از ابزار پرسشنامه انجام شده است. نتایج آنالیز کوواریانس نشان داد احساس امنیت اجتماعی پاسخگویان بیشتر تحت تاثیر اعتماد قرار دارد تا محل سکونت آنان. همچنین، اعتماد اجتماعی تعمیم یافته و نهادی، هر دو، موجب افزایش احساس امنیت اجتماعی می شوند؛ اما تاثیر اعتماد نهادی بر افزایش احساس امنیت سیاسی و قضایی چندین برابر تاثیر اعتماد تعمیم یافته است. نهایتا این که میزان احساس امنیت عمومی و اقتصادی به همان اندازه ی اعتماد نهادی، تحت تاثیر اعتماد تعمیم یافته قرار دارد.
    کلیدواژگان: اعتماد اجتماعی (تعمیم یافته، نهادی)، احساس امنیت اجتماعی، جوانان، شیراز، یاسوج
  • محمد عموزاده، جواد شیروانی صفحه 105
    در این تحقیق سعی بر آن بوده است که الگوی زبان شناسی اجتماعی برنستاین به صورت میدانی بررسی گردد. نظریه ی اجتماعی شدن ارتباط، نوعی قطبیت سازی روند ارتباطی را بر اساس مفاهیمی چون گونه ی محدود در مقابل گونه ی گسترده و همچنین نظام ارتباطی موقعیت - محور در مقابل نظام ارتباطی شخص- محور ارائه می دهد. چارچوب نظری مذکور، هر یک از قطب های ارتباطی فوق را با ساختار اقشار اجتماعی مرتبط می داند. برای سنجیدن این الگو، از دانش آموزان حدود 13 ساله، شامل 40 پسر و 40 دختر طبقات اجتماعی کارگر و متوسط خواسته شد تا متونی درباره ی «توصیف مدرسه ی خود» و «زندگی خود در ده سال آینده» بنویسند و همچنین، تعدادی جمله های ناقص را تکمیل کنند. سپس، داده های گردآوری شده از متون نوشتاری آنها به دو روش کیفی و کمی توصیف و تحلیل گردید. نتایج به دست آمده، نظریه ی برنستاین مبنی بر اینکه افراد طبقه ی کارگر و طبقه ی متوسط به ترتیب از گونه های محدود و گسترده استفاده می کنند را تایید کرد. تحلیل کیفی داده ها نشان داده است که دختران هر طبقه ی اجتماعی در قیاس با پسران هم طبقه ی خود از کنش زبانی پیچیده تری استفاده می کنند. همچنین، تحلیل کمی که به عنوان مویدی بر نتایج تحلیل کیفی استفاده شده است، نشان دهنده ی همبستگی مثبت بین طبقه ی اجتماعی افراد و پیچیدگی کنش زبانی آنها بوده است.
    کلیدواژگان: کنش نوشتاری، اجتماعی شدن، گونه ی محدود، گونه ی گسترده، طبقه ی اجتماعی
  • قربانعلی ابراهیمی، آرش ضیاء پور صفحه 125
    مدیریت بدن به معنای نظارت و دستکاری مستمر ویژگی های ظاهری و مرئی بدن است که به کمک معرف های کنترل وزن (از طریق ورزش، رژیم غذایی و دارو)، دستکاری پزشکی (جراحی بینی و پلاستیک) و میزان اهمیت دادن به مراقبت های بهداشتی و آرایشی (استحمام روزانه، آرایش مو، آرایش یا اصلاح صورت، استفاده از عطر و ادوکلن و دئودورانت زیر بغل، آرایش ناخن و لنز رنگی برای خانم ها)، به شاخصی اساسی تبدیل شده است.
    سرمایه ی فرهنگی، به عنوان یکی از مفاهیم کلیدی در جامعه شناسی معاصر، از اهمیت خاصی برخوردار است. سرمایه ی فرهنگی به تمرکز و انباشت انواع مختلف کالاهای ملموس فرهنگی و نیز قدرت و توانایی در اختیار گرفتن این کالاها و همچنین، استعداد و ظرفیت فرد در شناخت و کاربرد این وسایل گفته می شود. از نظر بوردیو، سرمایه فرهنگی به سه بعد سرمایه ی فرهنگی درونی شده، سرمایه ی فرهنگی عینی و سرمایه ی فرهنگی نهادینه شده، قابل تفکیک است. در این پژوهش با بهره گیری از نظریه ی «بوردیو» و «گیدنز» به بررسی تجربی فرضیه ی رابطه ی بین سرمایه ی فرهنگی و مدیریت بدن پرداخته شده است. این تحقیق به صورت پیمایشی و با ابزار پرسشنامه با حجم نمونه ی 402 نفر از جوانان (دختر و پسر) 15-29 ساله ی ساکن در شهر گیلان غرب انجام شد. نمونه ها با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. نتایج پژوهش با استفاده از آماره های توصیفی و استنباطی نشان می دهد که میانگین سرمایه فرهنگی (3.37 از 5) بیشتر از میانگین مدیریت بدن (2.82 از 5) است. این اعداد بیانگر آن است که میزان مدیریت بدن و سرمایه ی فرهنگی در جامعه ی مورد مطالعه در حد متوسط است. مقایسه ی ضرایب همبستگی نشان می دهد که سرمایه ی فرهنگی در بین دختران (335/0) بیش از پسران (298/0) است. همچنین، نتیجه ی رگرسیون خطی چند متغیره ی متغیر های مستقل با مدیریت بدن (دختران و پسران) نشان می دهد که از میان متغیر های مستقل (سرمایه ی فرهنگی تجسم یافته، عینیت یافته و نهادینه شده) در مدل رگرسیونی بین پسران، تنها متغیر سرمایه ی فرهنگی عینیت یافته در مدل نهایی باقی مانده است. مقایسه ی بتاها نشان می دهد که میزان تاثیرگذاری متغیر سرمایه ی فرهنگی عینیت یافته (294/0) است، اما در رگرسیون خطی چند متغیره ی دختران، سرمایه ی فرهنگی عینیت یافته و تجسم یافته با ضرایب بتای (202/0 و 164/0)، به ترتیب، قویترین و ضعیف ترین رابطه را با متغیر وابسته ی مدیریت بدن دختران نشان می دهد.
    کلیدواژگان: سرمایه ی فرهنگی، مدیریت بدن، جامعه شناسی بدن، مدیریت ظاهر، مطالعات فرهنگی، جوانان گیلان غرب
  • گلمراد مرادی، داریوش بوستانی، محمدرضا همتی فر صفحه 149
    مساله: مفهوم سلامت روانی یا جسمانی به آشکارا با مسوولیت پذیری مهاجران بستگی دارد. از جمله عوامل تعیین کننده ی سلامت روان در میان مهاجران، می توان به نقش مسوولیت پذیری آنها اشاره کرد. این مقاله برآن است تا به تحلیل رابطه ی بین مسوولیت پذیری مهاجران و سلامت روانی آنها براساس مدل رگرسیون لجستیک بپردازد.
    روش تحقیق: روش تحقیق در این مقاله پیمایش؛ ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه ی ساختار یافته، جامعه ی آماری مهاجران شهر طبس هستند. تعداد 200 نفر به عنوان جمعیت نمونه مطالعه شدند. تحلیل ها براساس آزمون مقایسه ی میانگین ها و همبستگی و آزمون مدل تحقیق براساس رگرسیون لجستیک انجام شده است.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان می دهند که میانگین نمره ی سلامت روانی مهاجران در بعد سلامت فیزیکی برابر 94/26، در بعد اضطراب برابر 23/25، در بعد استرس برابر 16/20 و در بعد کارکرد اجتماعی برابر 50/31 است. تفاوت مشاهده شده بین میانگین ها براساس آزمون F با مقدار 92/71 در سطح معنا داری تایید شده است. نتایج حاصل از رگرسیون لجستیک نشان می دهند که پنج متغیر وضعیت مسکن، مسوولیت اجتماعی، وضعیت تاهل، میزان تحصیلات و سن پاسخ گویان وارد معادله شده اند. مقدار بتا برای پنج متغیر وضعیت تاهل (27/0 B=)، مسوولیت اجتماعی (62/0 B=)، وضعیت مسکن (12/0 B=)، میزان تحصیلات (19/0 B=) و سن پاسخ گویان(17/0 B=) معنادار بوده و توانسته اند در پیش بینی سلامت روانی مهاجران نقش موثری داشته باشند.
    کلیدواژگان: سلامت روان، مسوولیت پذیری، مهاجران، رگرسیون لجستیک، افسردگی، اضطراب
  • حسینعلی قجری، اعظم علیخانی فرادنبه صفحه 171
    سطور حاضر، با توجه به اهمیت سرمایه ی اجتماعی زنان برای جامعه، برای مطالعه ی این سرمایه و عوامل تاثیرگذار بر آن به نگارش درآمده است. چهارچوب نظری این مقاله، تلفیقی از نظرات رابرت پاتنام، جیمز کلمن، پیر بوردیو و فمینیسم رادیکال است که از این نظریات، هشت فرضیه ی در پاسخ به پرسش های اصلی تحقیق استخراج گردید. این فرضیه ها با استفاده از روش پیمایشی آزمون شدند. در راستای این روش، پس از تعریف عملیاتی متغیرها، از پرسشنامه استفاده شد که آلفای کرونباخ آن برابر با89 /0 بود و سپس با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه376 نفر برآورد شد و پس از آن، پرسشنامه ها توزیع و سپس جمع آوری، پردازش و تحلیل شدند. داده های به دست آمده با استفاده از آماره های توصیفی و تحلیل رگرسیون دو متغیره و سپس چند متغیره تحلیل شدند. اهم نتایج حاصل از تحلیل توصیفی و رگرسیون دو متغیره عبارتند از: میزان سرمایه ی اجتماعی زنان در حد متوسط؛ یعنی 5/40 از کل (84) است. متغیرهای سرمایه ی اجتماعی خانواده با بتای 75/0، سرمایه ی اجتماعی خویشاوندان با بتای 65/0، دینداری با بتای 208/0، سنت گرایی با بتای 22/0، غرب گرایی با بتای 13/0- و مردسالاری با بتای 115/0- بر میزان سرمایه ی اجتماعی زنان شهر بروجن دارای تاثیر معناداری است. براساس تحلیل چند متغیره، دو متغیر دیگر؛ یعنی طبقه ی اجتماعی و مهاجرت نیز دارای تاثیر معناداری بر متغیر وابسته هستند و متغیرهای غرب گرایی و سنت گرایی- بر خلاف تحلیل دو متغیره- به دلیل تاثیرات برآیندی دارای اثر معناداری بر متغیر وابسته نیستند.
    کلیدواژگان: سرمایه ی اجتماعی، زنان شهر بروجن، دینداری، طبقه ی اجتماعی، سنت گرایی، گرایش به فرهنگ غرب و مهاجرت
|
  • Mohammadtaghi Iman, Esfandiar Ghafarinasab Page 1
    The aim of this paper is to investigate the view of methodological individualism towards explanation of social phenomena. This view explains social phenomena in terms of individual actions. Therefore, social institutions are reduced to individuals and their desires. In this view, psychology is so important. However, two interpretations are regarded in the methodological individualism. One is maximized and another is minimized interpretations. Most of social scientists tend to regard minimized interpretation. One of the theories which is regarded in the framework of the methodological individualism is the rational choice theory. According to this theory, society consists of individuals who behave based on rational action. Methodological individualism has always been challenged. For example, whether explanation must be presented based on individuals or individuals and relations among them. Moreover, there is not consensus on the meaning of methodological individualism while this concept is free from any political commitment.
    Keywords: Idividualism, Tending to Psychology, Reduction, Rational Choice
  • Mohammad Abbaszadeh Page 19
    Today science world changes sharply in a high speed. In a way that in all areas such as research methods these changes are obvious. Although concepts such as validity and reliability in Positivist methodology have been used with distinct and general rules, in post positivist period in which they have paid much more attention to qualitative research, these principles have lost their general form. In one hand some thinkers stress on applying common validity and reliability quantitative techniques in qualitative studies, on the other hand, some groups focus on distinction between qualitative and quantitative methods. Therefore, in this study we try to introduce the qualitative research methods and applying validity and reliability concepts in this way.
    Keywords: Qualitative Study, Validity, Reliability, Credibility, Transferability, Dependability
  • Jafar Hezar Jaribi, Ehsan Mardookh Rohani Page 34
    In this paper relationship between social welfare and its categories with social capital has been surveyed. Social capital is a material and nonmaterial of resources to which individuals can have sustainable relations. Social welfare includes main indexes: teaching, hygiene, nutrition, housing, employment, population, workforce, income, expenses and social security. And it includes sub-indexes: leisure, environment and life-financial security. In this paper social capital includes social confidence, social solidarity and social commitment and social welfare includes: housing, teaching, hygiene, employment, income, leisure and population. Theoretical framework of this paper including pervasive and high level of social welfare is related to high level of social capital. Hypotheses of the paper are relationship between social welfare – by means of its categories with social capital. Relationship between social welfare and social capital and relationship between leisure and social capital are proved.
    Keywords: Social Welfare, Housing, Teaching, Hygiene, Employment, Income, Leisure, Population, Social capital
  • Mohammad Mazloum Khorasani, Mohsen Noghani, Mohammadreza Khalife Page 51
    This study aims to inverstigate the social participation of marvdasht's city. In this research from the views of intellectual choice, Mazola's needs and provocation, the formalities of Randal Collins's reciprocal action, Antony Geiddens, Dull, Lerner and Huntington's structure, and at the end the theoretical analysis of the hypotheses of the investigation was chosen. In this investigation a statistical society including individuals form 18 to 65 ages, residing in Marvdasht city was chosen accidetally 385 individuals. The method of this research is metrial and we used a questionnaire to collect the data. The analysis of the data is done by using the statistical methods of analysis and variance, t-test, the correlation coefficient, and linear regression. The f results show that the variables of gender, age, education, job, income, civic dependence, having political power, political alienation, a feeling of satisfaction about the operation of city responsible, administering civic rights, and using the collective communication systems, have a meaningful relation with the variable of social cooperation. Also, the numerous relations of the effective factors on the social cooperation were investigated by using the regression model. The final pattern showed that the income variable is most effective in cooperation, from all of the independent variable. This means that the more the individual's income, the more his social cooperation in civic affairs. Furthermore, among the other variable, in order, the following ones are more effective in social cooperation: having political power, political alienation, civic dependence and user of factors the range and influetionas of the collective communication systems.
    Keywords: participation, Social Participation, Citizenship Political Alienation
  • Halimeh Enayate, Majid Movahed, Alahrahm Heydari Page 81
    The examination of the relationship between social trust (generalized and institutional trust) and feeling of social security of the youths of Shiraz and Yasouj cities are the main goals of this paper. The quantitative method is used to collect the necessary data for this study. The role of social trust in increasing of feeling of social security have been noticed by many social theorists. On the evidence of data analysis, and accordance with theoretical framework of the research the level of social trust and feeling of social security of respondents of Shiraz city is lower than Yasouj city in every dimension of two variables(higher modernity= more distrust and higher feeling of insecurity). But the result of ancova analysis showed that higher feeling of security among the city of Yasuj related to their higher trust to institutions not to their placement. Further, both of generalized trust and institutional trust have positive and direct effects on every five dimensions of feeling of security. But, the effect of institutional dimension of trust on political and juridical security is very higher than its generalized one and, the effect of generalized trust on feeling of public and economic security is the same as the institutional dimension. Therefore, the result of this research reflects the importance of both generalized and institutional trust in security studies.
    Keywords: Trust, Feeling of Social Security, Youth, Shiraz, Yasuj, Institutional Security, Generalized Trust
  • Mohammad Amouzadeh, Javad Shirvani Page 105
    This study aims to testify empirically Bernstein’s (1962a&b) theory of communication. By treating social classes as important independent variables in the socialization of communication, Bernstein argues that their linguistic performance is either an instance of “restricted code” or “elaborated code” illustrating a relationship to working class and middle class respectively. To test this model, 13-year-old students including 40 boys and 40 girls of worker and middle class were asked to write paragraphs about “their school” and “their life in ten future years” as well as doing some sentence completion tests. The data gathered from their written performance, was then analyzed both qualitatively and quantitatively. Results confirmed Bernstein’s claim, that is, the working class people and middle class people use restricted code and elaborated code respectively. Further analysis showed girls’ more complicated linguistic behavior than that of boys’ in each social class. Also, quantitative analysis, as a support for the qualitative analysis, showed a positive correlation between one’s social class and elaborated linguistic performance.
    Keywords: Written Performance, Socialization, Restricted Code, Elaborated Code, Social Class
  • Ghrbanali Ebrahimi, Arash Zeyapoor Page 125
    Body management means constant monitoring and manipulation of visible features of body that consists of following indexes: weight controlling (through exercise, diet and medication), medical manipulation (plastic surgery) and paying attention to health care and cosmetics (daily bathing, hairdressing, makeup, using of perfume, deodorant and nail makeup and colored lens for women). Cultural capital, as one of the key concepts in contemporary sociology, has great importance. Cultural capital refers to concentration and accumulation of different types of tangible cultural goods and power and ability to provide and take these kinds of goods as well as individual talents and capacities in understanding and application of these goods. According to Bourdieu cultural capital can be divided into three categories; internalized, internalized and institutionalized cultural capital. The present study makes an attempt to investigate the theoretical relationship between cultural capital and body management through the framework provided by "Bourdieu" and “Giddens" theories. The procedure adopted in the present paper is the survey one through a questionnaire with a sample population of 402 youths (male and female) aged between15-29 living in the city of Gilan-e-gharb. The sampling method was Multistage cluster sampling. Results of the application of both descriptive and analytic statistics point to the fact that the average of cultural capital (3.37 out of 5) is higher than body management (2.82 out of 5). The results show that both cultural capital and body management in the society under investigation are in an average amount. The comparisons made between the coefficient indexes indicate that cultural capital among girls with 0.335 is higher than among boys with 0.298. Moreover, multi-variable linear regressions for variables independent from body management (boys and girls) indicate that from among independent variables (internalized cultural capital, objective and institutionalized) in the linear regression for boys only the objective cultural capital remains in the final model. Beta comparison shows that the extent to which objective cultural capital is effective is 0.294. However, the multi-variable linear regression for girls shows that objective cultural capital and internalized with beta indexes of 0.202 and 0.164 have that most significant and least significant relationship, respectively, with independent variable of body management for girls.
    Keywords: Cultural Capital, Body Management, Body Sociology, Appearance Management, Cultural Studies, the Youth of Gilan, e, gharb
  • Hosienali Ghajari, Azam Alikhani Faradonbeh Page 171
    Considering the importance of women’s social capital as a huge part of the society and their role in developing it, and with the aim of studying this capital and the effect of factors on it, the present lines have been written. The theoretical framework of this research is a combination of “Robert Putnam” “James coleman” “Pierre bourdieu”’ viewpoints and radical feminism from which 9 hypotheses were extracted to answer the main questions of the research. These hypotheses were tested through survey method. Along this method, and after the operational definition of the variables, a questionnaire was used whose “cronbach” alpha was equal to 0/89. The sample which was extracted by using “cohran” formula, consisted of 376 women. After distributing and gathering the questionnaires, the data was processed and analyzed by using descriptive statistics and bivariate regression, the extracted data was analyzed. The important results of this research are: -the rate of women’s social capital is 40/5 from the total 84, which is considered at an average level. The impact of following variables on the women’s social capital in the city of Boroujen is meaningful: _Family’s social capital with 0/748 beta, Kinship’s social capital with 0/664 beta, Social class with 0/052 beta, Piety with 0/2 beta, Traditionalism with 0/235 beta, West orientation with-0/144 eta, Patriarchy with 0/113 beta.
    Keywords: Social Capital, Women of Boroujen, Piety, Social Class, Traditionalism, West Orientation, Migration