فهرست مطالب

تحقیقات حسابداری و حسابرسی - پیاپی 12 (زمستان 1390)

فصلنامه تحقیقات حسابداری و حسابرسی
پیاپی 12 (زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1391/01/27
  • تعداد عناوین: 9
|
  • دکترعباس هشی، محمود چنارانی صفحه 4
    در این پژوهش سودمندی برآوردهای حسابداری در پیش بینی سود و جریان های نقدی آتی بررسی شده است. اطلاعات صورت های مالی اعم از اقلام ترازنامه و صورت سود و زیان به طور وسیعی تحت تاثیر برآوردهای مدیریت است. برآوردهای حسابداری از یک سو بالقوه می تواند باعث بهبود مربوط بودن اطلاعات مالی شده و از سوی دیگر با محدودیت هایی مواجه است که قابلیت اتکای آنها را با سوال مواجه میکند. در مقاله حاضر سومندی برآوردهای حسابداری در پیش بینی معیارهای عملکرد آتی بررسی شده است. در این پژوهش از مدل لو، سوگینیس و لی برای بررسی سودمندی برآوردهای حسابداری استفاده شده است. بر این اساس، با دو روش پیش بینی درون نمونه ای و پیش بینی بیرون نمونه ای، توان پیش بینی برآوردهای حسابداری در پیش بینی دو معیار سود، شامل سود خالص و سود عملیاتی، و دو معیار جریان های نقدی، شامل جریان های نقدی عملیاتی و جریان نقدی آزاد، آزمون شده است. یافته ها نشان می دهد برآوردهای حسابداری توان محدودی در پیش بینی درون نمونه ای جریان های نقدی و سود سال آتی دارد. در پیش بینی بیرون نمونه ای که آزمون اصلی این پژوهش است، توان مقادیر با وقفه زمانی برآوردهای حسابداری در پیش بینی معیارهای عملکرد بررسی شده است. یافته ها نشان می دهد که توان برآوردهای حسابداری در پیش بینی سود آتی محدود است و همچنین برآوردهای حسابداری توان پیش بینی جریان های نقدی آتی را ندارد.
  • علی صالح آبادی، سید رضا اشرف زادگان صفحه 22
    در کشورهای با ساختار و نظام مالی پیشرفته تقریبا تمام املاک و مستغلات توسط اوراق بهادار رهنی تامین مالی می شود. با تامین مالی از طریق این اوراق، خریدار مسکن مقدار کمی از مبلغ را پرداخت و مابقی هزینه مسکن را با یک وام رهنی تامین می کند. با این اوصاف چندی ایجاد اوراق رهنی در دستور کار سازمان بورس قرار گرفته است.در این میان شناسایی ریسک این اوراق و بررسی تجربه کشورهایی که این اوراق را مورد استفاده قرار دادند و توجه به مشکلاتی که توسط این اوراق در سطح دنیا ایجاد شد می تواند به مراجع امر در کشور کمک کند و آسیب های این اوراق را به حداقل رساند تا این اوراق، ابزاری باشد که در خدمت مردم و بازار سرمایه قرار گیرد.
    در این مقاله پس از مقدمه، روش تحقیق و ادبیات موضوع به ارائه مدلی مفهومی از ریسک اوراق بهادار رهنی اقدام شده و در نهایت مقدار تاثیرگذاری هر یک از ریسک ها بر ریسک کل اوراق بهادار رهنی با استفاده از معادلات ساختار یافته مشخص شده است.
    کلیدواژگان: اوراق بهادار رهنی، ریسک، معادلات ساختاریافته
  • محمد قسیم عثمانی، داریوش جاوید، سعید رحیمی صفحه 38
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر میزان بازدارندگی مکانیزم های حاکمیت شرکتی از درماندگی مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. در این راستا مکانیزم های حاکمیت شرکتی از جمله درصد مالکان نهادی، درصد اعضای غیرموظف در هیات مدیره و نوع حسابرس به عنوان متغیرهای مستقل و درماندگی مالی به عنوان متغیر وابسته تعیین گردید که میزان درماندگی بر اساس مدل Z آلتمن طبقه بندی شد. از رگرسیون ساده، لجستیک و چندگانه جهت آزمون فرضیات استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش شامل 67 شرکت طی سال های 1384 تا 1388 است. روش آماری مورد استفاده جهت آزمون فرضیه های مطرح شده در این پژوهش، روش «داده های ترکیبی و مقطعی» است.
    یافته های پژوهش نشان می دهد که در کل دوره و در تک تک سالهای پژوهش رابطه معنادار و منفی بین درصد اعضای غیر موظف هیئت مدیره و درماندگی مالی وجود دارد. این یافته ها همچنین رابطه قابل توجه و معناداری را بین درصد مالکان نهادی و نوع حسابرس با درماندگی مالی نشان نداد.
    کلیدواژگان: حاکمیت شرکتی، درماندگی مالی، مالکان نهادی، اعضای غیرموظف هیات مدیره، نوع حسابرس
  • علی ابراهیمی کردلر، مهران اعرابی صفحه 52
    بلوکه شدن منابع به عنوان مطالبات سررسیدگذشته و معوق با کاهش توان تسهیلات دهی بانک ها، تاثیر منفی بر بهره وری دارد. از مهمترین راه های جلوگیری از ایجاد مطالبات معوق، تصمیم گیری درست در زمان اعطای تسهیلات است به نحوی که با شناسایی دقیق مشتریان، تسهیلات به صورت بهینه تخصیص داده شده و از این طریق احتمال معوق شدن تسهیلات کاهش یابد. برای اخذ تصمیم درست از ابزارهای متنوعی استفاده می شود که مهمترین آنها اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری مشتریان است. دربانک های پیشرفته اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری مشتریان با استفاده از نرم افزارها و بانک های اطلاعاتی نوین صورت می گیرد، لیکن در بانک های ایرانی اغلب اعتبارسنجی براساس قضاوت حرفه ای و تشخیص کارشناسی و صرفا با استفاده از برخی از نسبت های مالی انجام میشود. مدل های آلتمن، فالمر، اسپرینگیت، زیمسکی و شیراتا از مشهورترینمدل های پیش بینی ورشکستگی هستند. طبق یافته های این پژوهش مدل های آلتمن و اسپرینگیت برای استفاده در سیستم رتبه بندی اعتباری مشتریان مناسب تشخیص داده شده است. نتایج بررسی توان و قدرت پیش بینی این مدل ها حاکی از آن است که بین نتایج مدل های یاد شده اختلاف معنی داری وجود دارد و مدل های اسپرینگیت و آلتمن بیشترین قدرت پیش بینی را دارا هستند.
    کلیدواژگان: نکول تسهیلات، پیش بینی ورشکستگی، رتبه بندی اعتباری، مطالبات سررسیدگذشته و معوق
  • عبدالرضا تالانه، حدیث هجرانکش راد صفحه 64
    تحقیق حاضر با استفاده از بازدهی بازار و بازدهی130 شرکت بورسی از 1384 تا 1388 به بررسی کارائی بورس اوراق بهادار تهران در دو سطح ضعیف و نیمه قوی می پردازد. از ترسیم پلات و آزمون همبستگی بازده های روزانه بازار برای بررسی کارائی ضعیف، و از روش حادثه سنجی با تمرکز بر اعلام اخبار تعدیل سود بیش از 40 درصد برای بررسی کارائی نیمه قوی استفاده شده است. پلات ترسیمی و آزمون همبستگی بازده های روزانه بازار، بر اساس ضرایب رگرسیونی، دلالت بر ناکارائی بورس تهران در سطح ضعیف دارد. همچنین، رفتار بازده غیرعادی تجمعی بعد از حادثه، بیانگر آن است که بازار نسبت به اعلام خبر تعدیل سود برآوردی با تاخیر واکنش نشان می دهد. اما از آنجا که محدودیت نوسان قیمت برمعاملات سهم شرکت ها حاکم است، چنین تاخیری در واکنش بازار قابل انتظار است.
    تحقیق حاضر از تحقیقات مشابه داخلی متمایز می شود زیرا کارائی بورس اوراق بهادار تهران را به طور همزمان در دور سطح ضعیف و نیمه قوی آزمون می کند و علاوه بر این، کارایی در سطح نیمه قوی را با استفاده از اعلام خبر تعدیل سود در دو پنجره روزانه و هفتگی بررسی می کند.
    کلیدواژگان: کارائی ضعیف، کارائی نیمه قوی، اعلام خبر تعدیل سود، حادثه سنجی، بازده غیرعادی تجمعی
  • علی سعیدی، زهرا عبادی صفحه 82
    در تصمیم گیری برای تقسیم سود نقدی، مقدار وجه نقدی که باید به سرمایه گذاران تحت عنوان بازده نقدی پرداخت شود و همچنین مقدار پولی که برای سرمایه گذاری مجدد انباشته شود، مشخص می شود. به همین دلیل برای مرجع تصمیم گیری تقسیم سود در ارکان شرکتی (در ایران، مجمع عمومی عادی سالانه)، تعیین مبلغ بهینه تقسیم سود حائز اهمیت است.
    هدف این تحقیق یافتن الگویی است که براساس آن بتوان مبلغ سود نقدی بهینه را جهت توزیع تعیین نمود که با خروج آن از شرکت هیچ گونه خللی در فعالیت های عملیاتی و سطح آن ایجاد نگردد. الگوی ارائه شده بر اساس تئوری جریان نقد آزاد و برنامه های سرمایه گذاری طرح ریزی شده است. در این تحقیق همچنین وضعیت موجود تقسیم سود شرکتی بررسی شده که قلمرو زمانی بین سال-های 1383 الی 1387 بوده و درمجموع با توجه به محدودیت های اعمال شده، 433 شرکت از بین شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران به عنوان نمونه انتخاب گردید. ساختار داده ها در این تحقیق، تلفیقی نامتوازن شامل 1987 مشاهده می باشد. نتیجه تحقیق نشان می دهد که سود نقدی مصوب در مجامع شرکت ها 3 برابر مقدار بهینه بوده که البته تفاوت معنادار آماری نیز تایید گردید. همچنین با استفاده از رگرسیون معمولی مشخص گردید که بین سود مصوب مجامع و جریان نقد آزاد و خالص افزایش (کاهش) جریان نقد طی دوره ارتباط معناداری وجود ندارد، در عین حال ارتباط بین سود مصوب مجامع و جریان نقد عملیاتی و سود تقسیم شده سال قبل تایید گردید.
    کلیدواژگان: سود نقدی بهینه، جریان نقد آزاد سهامداران، الگوی داده های تلفیقی نامتوازن
  • سیدمحمود موسوی شیری، محمد جواد دهقان عصمت آبادی، علیرضا کریمی ریابی صفحه 102
    نتایج بیشترتحقیق های صورت گرفته در کشورهای مختلف، حاکی از وجود محافظه کاری در گزارشگری مالی و تاثیر این ویژگی بر متغیرهای مختلف مالی است. در این تحقیق با توجه به اهمیت نسبت قیمت بازار سهم به ارزش دفتری (P/B)،به بررسی رابطه و تاثیر محافظه کاری سود بر این متغیر در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته شده است. برای اندازه گیری متغیر محافظه کاری از تعریف باسو و رابطه این متغیر با بازده سهم بهره گرفته شد. طبق تحقیق وی، حساسیت سود به بازده در شرکتهای دارای اخبار بد(شرکتهای با بازده منفی)از شرکتهای دارای اخبار خوب (شرکتهای با بازده مثبت) بیشتر است. بر اساس پیشینه تحقیق، انتظار می رفت در بورس اوراق بهادار تهران نیز بین محافظه کاری سود و نسبت (P/B) رابطه معکوس بر قرار باشد. اما نتایج آماری تحقیق، حاکی از عدم وجود رابطه بین این دو متغیر در بورس اوراق بهادار تهران است. تفکیک اجزاء سود به تعهدی و نقدی وآزمون ارتباط بین محافظه کاری اجزاء سود و نسبت (P/B) نیز حاکی از عدم وجود رابطه بین این متغیر هاست.
    کلیدواژگان: محافظه کاری، نسبت قیمت بازار سهم به ارزش دفتری(P، B)، بازده سهام
  • رافیک باغومیان صفحه 120
    یکی از دغدغه های اصلی موجود در زمینه پژوهش های انجام شده در حوزه ارتباط ارزشی اطلاعات حسابداری، در رابطه با فرض اساسی تحقیقات مزبور مبنی بر مناسب و نااریب بودن قیمت بازار به عنوان جانشین ارزش بنیادی (ذاتی) می باشد. با توجه به شواهد روزافزون ارائه شده در ادبیات حوزه مالی رفتاری در خصوص انحراف قیمت بازار سهام از ارزش بنیادی، در پژوهش حاضر تلاش شده است تا بهکمک الگوی ارزشگذاری سود مازاد و به شیوه تجربی نشان داده شود اثر رفتار سرمایه گذاران که حاصل تاثیر روزافزون عوامل غیربنیادی بر تصمیم های سرمایه گذاران در حوزه قیمت گذاری می باشد، دارای یک روند افزایشی است و نمی توان آن را در پژوهش های حوزه ارتباط ارزشی نادیده گرفت.
    نتایج تحقیق حاکی از روند رو به رشد اثر رفتار سرمایه گذاران در نزد شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای دوره زمانی 1378 الی 1387 می باشد. بدین ترتیب، مشاهده می شود که رفتار سرمایه گذاران از جایگاه بااهمیت و تاثیر فزاینده ای در ارزشگذاری حقوق مالکان برخوردار است. بنابراین، لازم می باشد تا به هنگام مطالعه در خصوص تغییرات مربوط بودن اطلاعات حسابداری از منظر ارزشگذاری و سودمندی آن در تصمیم گیری های این حوزه و به منظور اجتناب از گمراه کننده بودن نتایج حاصل، عامل مزبور در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: مالی رفتاری، رفتار سرمایه گذاران، الگوی ارزشگذاری سود مازاد
  • جواد مردای، هاشم ولی پور، سیده سارا موسوی صفحه 136
    پرداخت سود سهام یکی از اطلاعات مورد توجه سرمایه گذاران در اخذ تصمیم های سرمایه گذاری است که عوامل مختلفی می تواند بر آن اثرگذار باشد. از جمله ی این عوامل می توان به ساختار مالکیت شرکت ها اشاره کرد. گروه های مختلف سرمایه گذاران می توانند اثرات متفاوتی روی عملکرد شرکت و همچنین پرداخت سود سهام داشته باشند. سوال اصلی این است که آیا پرداخت سود سهام، در انطباق با اهداف فرصت طلبانه مطرح در متون نمایندگی صورت می گیرد و اعضای غیرموظف هیات مدیره بر نحوه توزیع سود موثر هستند؟ و آیا می توان این متغیرها را (به طور غیرمستقیم) جایگزین یا مکمل کاهش هزینه نمایندگی تلقی نمود؟ در این مطالعه درصدد پاسخ گویی به این سوال خواهیم بود. بدین منظور، اطلاعات 67 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1387-1380 با استفاده از تکنی های آماری مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل نشان می دهدکه بین نسبت اعضای غیرموظف هیات مدیره، ساختار دارایی ثابت، ریسک تجاری و نسبت بدهی با نسبت پرداخت سود سهام رابطه منفی وجود دارد. همچین بین سودآوری، نقدینگی و درصد مالکیت اعضای هیات مدیره با نسبت پرداخت سود سهام رابطه مثبت و معنی داری مشاهده شد. اندازه شرکت و فرصت سودآوری بر نسبت پرداخت سود سهام موثر نیستند.
    کلیدواژگان: سیاست سود تقسیمی، جریان های نقد آزاد، undefined، ریسک سیستماتیک، تئوری نمایندگی
|
  • Abbas Hoshi, Mahmoud Chenarani Page 4
    This study examines the usefulness of accounting estimates in predicting future earnings and cash flows. Financial statements information reported as balance sheet items and or income statement items are based largely on managerial estimates. Accounting estimates can potentially improve the relevance of financial information and on the other hand because of limitations inherent to accounting estimates, their usefulness is open to question. In this research the usefulness of accounting estimates embedded in accruals is studied in form of their ability in predicting future performance indicators. We used the model of Lev et al (2010) in studying the usefulness of accounting estimates. So we examined the ability of accounting estimates in predicting two earnings measures (net income and operating income) and two cash flow measures (cash flow from operating activities and free cash flow) based on in-sample and out-of-sample prediction methods. The lagging values of accounting estimates have a limited ability in in-sample prediction of next year earnings and cash flows. In our out-of-sample test we predicted lagged performance indicators for year t+1, year t+2 as well as in aggregate years t+1 and t+2, and t+1 through t+3. We found that accounting estimates have a limited ability in predicting future earnings and they cannot predict future cash flows.
  • Ali Salehabadi, Seyyed Reza Ashrafzadegan Page 22
    In countries with developed financial systems and institutions, almost all real estate trades are financed through mortgage securities. In such a process, buyer pays a small part of the cost and finance remnant through a mortgage debt. On the other hand, most of finance experts say that the main cause in International Financial Crisis was the lack of a precise cognition of black boxes in these securities. Since Securities and Exchanges Organization set an agenda to publish mortgage securities, identification and modeling of risks in these securities, as well as a worldwide comparative study in countries which has published mortgage securities earlier to explore deficiencies, may guide policy makers to decrease deficiencies, in addition to make mortgage securities a beneficial instrument in hands of people and capital market.In this study, we used structured equations method. After a literature review in mortgage securities, we employed structured equations algorithm as follows: first, we completed the conceptual model of risks related to mortgage securities through expert's opinion; and then, we used questionnaire to obtain effect of every risk on the total risk of mortgage securities.
    Keywords: Mortgage Backed Securities, Risk, Structured Equation Model
  • Mohammad Ghasim Osmani, Dariuosh Javid, Saeed Rahimi Page 38
    This study investigated the effect of deterrence level corporate governance mechanisms from the insolvency of financial firms listed in Tehran Stock Exchange. In this context, corporate governance mechanisms, including the percentage of institutional owners, indirect directors and auditor type as independent variables and financial collapse - as the dependent variable was determined that the failure rate based on the Altman Z model was classified. Simple, logistic and multiple regression assumptions were used for testing. Study population included 67 companies is during 1384 to 1388. The Statistical methods used to test considered hypotheses in this research method is "the combination and sectional data". Research findings show that the entire study period in individual years, significant and negative relationship between the indirect directors and there is a financial collapse. did not show significant and meaningful relationship between the auditor type and institutional owners with financial collapse.
    Keywords: corporate governance, financial collapse, institutional owners, indirect directors, auditor type
  • Ali Ebrahimi Kordlar, Mehran Erabi Page 52
    Freezing the resources as nonperforming loans, by decreasing the power of banks in loan granting has a negating effect on productivity. One of the most important ways of preventing the creation of nonperforming loans is accurate decision making on the date of granting loans; so while identifying the customers exactly, the loans are granted optimally and then the probability of default may be decreased. For decision making, some various tools are used that the most important ones are the customer's validation and credit rating. In the developed banks, the customer's validation and credit rating are performed by modern data sets and soft wares, however, in the Iranian banks, validation is often performed based on professional judgment and expert diagnosis and just by using some financial ratios. Altman, Fulmer, Springate, Zimijewski and Shirata models are of the most popular models of insolvency anticipation. According to the findings of this survey, the Altman and Springate models are suitable to use in the customer's credit rating system. The results of studying the anticipating ability of these models indicate that there is a significant difference between the results of the mentioned models, and the Altman and Springate models possess the most powerful ability of anticipation.
    Keywords: loan default, insolvency anticipation, credit rating, nonperforming loans
  • Abdol Reza Talaneh, Hadis Hejrankeh Page 64
    Using market returns and the returns of 130 listed firms during 2006-2010, this paper investigates the weak-form and semi-strong form efficiencies of Tehran Stock Exchange (TSE). A plot and test of daily market returns correlation are used to test the week-form efficiency; and an event study methodology, with forecasted EPS adjustment announcements of higher than 40% as an event, is used to test the semi-strong form efficiency. The plot and test of daily market returns correlation, based on regression coefficient, show that TSE is not efficient in week form. Also, the analysis of cumulative abnormal returns (CAR) indicates a delayed market reaction to forecasted EPS adjustment announcements after the event date. However, since the price changes of stocks traded on TSE are bounded by 5% by regulating body, such a delayed reaction to EPS adjustment announcements is expected.This paper is different from other Iranian studies because it investigates both week-form and semi-strong form efficiencies; and also, it focuses on EPS adjustment announcements as event in both a daily and a weekly window.
    Keywords: week form efficiency, semi, strong form efficiency, EPS adjustment announcements, event study, cumulative abnormal return
  • Ali Saeedi, Zahra Ebadi Page 82
    By decision making on the amount of cash dividend which is distributed among stockholders, retained earnings for extra investment and dividend yield for investors is determined. So, optimal dividend is an important issue for decision makers (in Iran, Annual General Meeting (AGM)).The main objective of this paper is to present a model, to find optimal dividend in which operational level of activities would be stable without any failure. Model is based on free cash flow and investment plan of the company. In this study, also the current situation of 433 Tehran Stock Exchange (TSE) listed companies for the period of 2004 to 2008 is investigated. Data structure is in the form of unbalanced panel data with 1987 observation. The results show a significant difference between optimal dividend and approved dividend in AGM in TSE. Approved dividend in AGM is 3 times greater than optimal dividend. Also, no relationship between approved dividend in AGM and optimal dividend is approved and no relationship between approved dividend in AGM and net increase (decrease) in cash is approved. But, relationship between approved dividend in AGM and operating cash flow and last year dividend is approved.
    Keywords: Optimal Dividend, Free Cash Flow to Equity, Unbalanced Panel Data
  • Seyed Mahmood Musavi Shiri, Mohammad Javad Dehghan Esmat Abadi, Ali Reza Karimi Riyani Page 102
    May of research resulted that conservatism has influenced financial variables. Because important of price to book ratio in investment decision, this study investigates the relation between income conservatism and price to book ratio. Consistent with Basu (1997), earnings are generally conservative in the sense that the sensitivity of earnings to returns is greater than for "bad news firms" (those experiencing negative returns) than for "good news firms" (those experiencing positive returns). This study, test for differences in operating income conservatism across price to book ratio portfolios.Base on results of other search we expect negative link between accruals component and cash flow component of operating income conservatism with price to book ratio in Tehran Stock Exchange. But results of the search show that there is no relation between operating income conservatism (both accruals component and cash flow component) and price to book ratio in Tehran Stock Exchange.
    Keywords: Conservatism, Price to book ratio, Stock returns
  • Rafik Baghoomian Page 120
    A major concern over studies on value relevance of accounting information, relates to their underlying assumption that market prices provide unbiased proxies for fundamental values. Motivated by growing evidence in the behavioral finance literature that market prices deviate from their underlying fundamental values, and by using of residual income valuation model, this study argues, and demonstrates empirically, that the investor behaviors’ effect caused by growing influence of non-fundamental factors in investor pricing decisions, has an inclining trend and can’t be neglected in value relevance studies.Results show an inclining trend for investors’ behavior effect for companies listed on Tehran Stock Exchange (TSE) during the period between 1378 and 1387. The study demonstrates that investors’ behavior has a growing and important role in equity valuation and it is essential to take it into consideration in value relevance studies to prevent any misleading results and related explanations.
    Keywords: Behavioral Finance, Investor's Behavior, Residual Income Valuation Model
  • Javad Moradi, Hashem Valipoor, Sara Mousavi Page 136
    Dividend payout is among the information which has effect on investors’ decision making. There are many factors which effect this parameter. Company ownership structure is among such factors. Various investors groups could have various effects on firm performance and dividend payout. The most significant questions are: If dividend payout is in accordance with opportunistic goals proposed in agency contexts? If outside directorship have any effect on profit distribution? And, if these variables could be considered as indirect substitutes or supplements for mitigating agency costs?The research provides answers to the above questions. For this purpose, the information for 67 accepted firms in Tehran Stock Exchange (TSE) in a period between years 2001 to 2008 was reviewed by statistic techniques. Results show that there is a negative significant relationship between Outside Directorship ratio, Asset Structure, Business Risk, Debt Level and Dividend Payout ratio. Also, there was a positive and significant relation between Profitability, Liquidity and Insider Ownership ratio and Dividend Payout ratio. Firm size and Growth Opportunities have no effect on Dividend Payout.
    Keywords: Dividends Policy, Free Cash Flow, Outside Directorship ratio, Systematic Risk, Agency Theory