فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال هفتادم شماره 2 (پیاپی 134، اردیبهشت 1391)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال هفتادم شماره 2 (پیاپی 134، اردیبهشت 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/02/04
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهری کدخدایی، حسین خواستار، بهجت سیفی، عاطفه نجفی، فاطمه دلاوری صفحه 69
    زمینه و هدف
    در مطالعه قبلی ما نقش انتقال لکوسیت ها را در القای آسیب کبدی به دنبال ایسکمی- خون رسانی مجدد (IR) کلیوی در موش سوری Inbred نشان داده شد. مطالعه حاضر نقش انتقال لکوسیت ها را از موش مبتلا به آسیب ایسکمی- خون رسانی مجدد (60 دقیقه انسداد دو طرفه شریان کلیوی و سه ساعت پرفیوژن مجدد) در ایجاد آسیب کلیوی در موش پذیرنده بررسی می نماید.
    روش بررسی
    موش ها در دو گروه Sham و IR قرار گرفتند. پس از بیهوشی و برداشت خون و بافت کلیوی، لکوسیت ها از خون جدا شده و به دو گروه پذیرنده منتقل شدند: موش های پذیرنده که لکوسیت های گروه شم را دریافت کردند (Sham recipient) و موش های پذیرنده که لکوسیت های گروه IR را دریافت نمودند (IR recipient). بعد از 24 ساعت نمونه های خون و بافت کلیه جمع آوری شد.
    یافته ها
    در گروه IR recipient نسبت به گروه Sham recipient میزان مالون دی آلدهاید (MDA) بافت کلیه به طور معنی دار افزایش و گلوتاتیون و سوپراکسید دیسموتاز کاهش یافتند. Blood Urea Nitrogen (BUN) و کرآتینین پلاسما اگرچه در گروه IR donor با شم تفاوت معنی داری داشت (05/0P<) ولی در دو گروه پذیرنده تفاوت معنی دار وجود نداشت. بافت کلیه در گروه IR donor در مقایسه با گروه Sham donor آسیب های بسیاری را نشان داد. اما گروه IR recipient اگرچه با گروه شم مربوطه بسیار متفاوت است ولی با گروه IR donor هم تفاوت بسیاری دارد.
    نتیجه گیری
    این یافته ها لکوسیت ها را به عنوان یک عامل دخیل در آسیب بافتی و القای استرس اکسیداتیو در آسیب IR کلیه مطرح می نماید.
    کلیدواژگان: کلیه ها، آسیب ایسکمی، پرفیوژن مجدد، لکوسیت ها، استرس اکسیداتیو
  • غفور موسوی، داریوش مهاجری، علی رضایی، محمدرضا ولیلو، آرمان علی محمدی صفحه 78
    زمینه و هدف
    ترمیم استخوان، یکی از مسایل چالش برانگیز جراحان از زمان های دور بوده است. داروهای استاتینی به عنوان پایین آورنده کلسترول خون دارای اثرات مفید در ترمیم استخوان می باشند. هدف این مطالعه ارزیابی تاثیر آتورواستاتین بر روند استخوان سازی در نقیصه تجربی ایجاد شده در استخوان متراکم فمور موش صحرایی می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی آزمایشگاهی بر روی 30 سر موش صحرایی نر نژاد SD انجام شد. موش ها به صورت تصادفی به سه گروه (آزمایش و شاهد) تقسیم شدند. پس از القای بیهوشی، سوراخی به قطر دو میلی متر در عرض استخوان ران ایجاد شد. گروه شاهد یک میلی لیتر سرم فیزیولوژی و گروه های آزمایش یک و دو به ترتیب 10 و 20 میلی گرم به ازای کیلوگرم آتورواستاتین به صورت خوراکی دریافت نمودند. 45 روز بعد، موش ها آسان کشی شده و مقاطع هیستوپاتولوژیک از محل نقیصه تهیه و مورد ارزیابی هیستوپاتولوژی و هیستومورفومتری قرار گرفت.
    یافته ها
    در گروه شاهد محل نقیصه توسط استخوان نابالغ به همراه فضاهایی از مغز استخوان پر شده بود و استخوان سازی ضعیفی در محل نقیصه قابل مشاهده بود. در گروه های آزمایش، مقادیر فراوان استئوبلاست به همراه تعداد زیادی ترابکول های استخوانی جوان قابل مشاهده بود که سازمان یافته به نظر می رسیدند. نتایج ارزیابی هیستومورفومتری نشان داد که آتورواستاتین دارای تاثیر معنی داری در التیام استخوان در گروه های مورد آزمایش دوم و سوم نسبت به گروه شاهد می باشد (0001/0P<)، ارزیابی نتایج به دست آمده نشان می دهد که آتورواستاتین با دوز بالا در گروه سوم دارای تاثیر معنی داری نسبت به گروه دوم می باشد (0001/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که آتورواستاتین قادر به تحریک استخوان سازی در موش صحرایی می باشد
    کلیدواژگان: آتورواستاتین، التیام استخوان، موش صحرایی، هیستوپاتولوژی، هیستومورفومتری
  • زهرا سادات هاشمی، مهدی فروزنده مقدم *، مسعود سلیمانی، مریم حفیظی، ناصر امیری زاده صفحه 86
    زمینه و هدف

    خون بندناف در پیوند مغز استخوان، به علت دوز پایین سلول های CD34+ دارای محدودیت هایی است که می بایست این سلول ها مورد تزاید قرار گیرند. تکثیر سلول های بنیادی با استفاده از افزایش فعالیت خود تکثیری آن ها در شرایط آزمایشگاهی روی داربست DBM (ماتریکس استخوانی معدنی زدا شده) پوشیده شده با سلول های پروژنیتور مزانشیمی یعنی سلول های بنیادی سوماتیک غیر محدود شده (USSC) پیشنهاد می شود. مسیر TGF-b از عوامل مهم مهاری برای فعالیت خود تجدید شوندگی سلول های بنیادی است که در این تحقیق از هم زمانی کشت برون تن (Ex vivo) و مهار مسیر TGF-b با کمک تکنیک RNAi استفاده شد.

    روش بررسی

    سلول های USSC، از خون بندناف جدا شده و سپس روی داربست DBM و هم کف پلیت، به عنوان لایه مغذی، پوشش داده شدند. سلول های CD34+ با روش Magnetic-Activated Cell Sorting (MACS) از جفت انسانی تخلیص و در شرایط دو بعدی و سه بعدی هم کشتی، با siRNA علیه TGFbR2 تیمار شدند. میزان سرکوب بیان ژن مربوطه باReal-Time PCR کمی بررسی شدند. در نهایت شمارش سلولی، فلوسایتومتری و فعالیت کلنی زایی سلول ها مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    کشت سه بعدی به همراه مهار ژن TGFbR2 موجب افزایش قابل توجه 7/0±41 برابر سلول های CD34+ شد. ولی افزایش نسبت تزاید در دو بعدی ساده بیش از سه بعدی بود و نیز بیش ترین مهار بیان ژن، بیش ترین افزایش در مارکر سطحی با آنالیز فلوسایتومتری در حالت کشت دو بعدی ساده نشان داده شد (05/0P<).

    نتیجه گیری

    بنابراین از نظر موثر بودن سیستم انتقال RNAi، کشت دو بعدی ساده نسبت به سه بعدی کارآمدتر بود به طوری که سلول ها آزادی کم تر داشته و بیش تر با سلول های لایه مغذی درگیر بودند.

    کلیدواژگان: سلول های بنیادی خون بندناف، سلول های USSC، داربست DBM، مسیر TGF، b، siRNA
  • فرزاد کتیرایی، علیرضا خسروی، وحید خلج، محبوبه حاجی عبدالباقی، علی اصغر خاکسار، مهرناز رسولی نژ صفحه 96
    زمینه و هدف
    مقاومت عوامل ایجاد کاندیدیازیس دهانی به داروهای ضد قارچی از مشکلات بیماران آلوده به HIV است. افزایش مقاومت و استفاده بیش از پیش از داروها، اهمیت بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی را نشان می دهد. مطالعه حاضر میزان حساسیت گونه های کاندیدای جدا شده از بیماران آلوده به HIV را به داروهای ضد قارچی بررسی می کند.
    روش بررسی
    150 نمونه دهانی از بیماران آلوده به HIV بر روی محیط های کروم آگار و سابورو آگار کشت داده شد. جدایه های رشد یافته بر اساس روش های متداول تشخیص مخمرها تعیین هویت شدند. با روش های انتشار دیسک و میکرودایلوشن براث الگوی حساسیت به شش داروی ضد قارچی تعیین گردید.
    یافته ها
    کاندیدا آلبیکنس (2/50%) و کاندیدا گلابراتا (22%) شایع ترین گونه های جدا شده بودند. 7/25% از جدایه های کاندیدا آلبیکنس نسبت به داروی فلوکونازول مقاوم بودند و این میزان برای کتوکونازول و کلوتریمازول به ترتیب 9/21% و 4/16% بوده است. مقاومت نسبت به داروهای آمفوتریسین، نیستاتین و داروی کاسپوفانژین دیده نشد. از طرفی 7/57% از جدایه های کاندیدا گلابراتا نسبت به فلوکونازول مقاوم بودند و این میزان برای کتوکونازول و کلوتریمازول به ترتیب 31% و 35% بود.
    نتیجه گیری
    مقاومت گونه های کاندیدا به داروی آزولی، به خصوص فلوکونازول رو به افزایش است. بررسی مقاومت جدایه های کاندیدا به روش انتشار دیسک و یا میکرودایلوشن براث در آزمایشگاه ها جهت کنترل عفونت کاندیدیازیس دهانی مطلوب است. هرچند داروی نیستاتین به وفور برای بیماران مورد استفاده قرار می گیرد اما مقاومت به این دارو ناچیز است. استفاده از داروی کاسپوفانژین نیز با توجه به عدم مقاومت توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: کاندیدیازیس دهانی، گونه های کاندیدا، مقاومت دارویی، بیماران آلوده به HIV
  • سعیدرضا مهرپور، محمدرضا طوافی، رضا سربی، محمدرضا آقامیرسلیم صفحه 104
    زمینه و هدف
    شکستگی های چند قطعه ای ساب تروکانتریک استخوان فمور حدود 34-10 درصد کل شکستگی های مفصل لگن را تشکیل می دهند. درمان شکستگی های چند قطعه ای ساب تروکانتریک برای جراحان ارتوپد همواره یکی از چالش برانگیزترین موضوعات بوده است. تاکنون تکنیک های متفاوتی در شکستگی های چند قطعه ای ساب تروکانتریک استفاده شده است. بعضی از این تکنیک های مورد استفاده در جراحی با عوارض و مشکلات فراوانی همراه هستند. لذا با توجه به مطالعات قبلی و نتایج آن ها بر آن شدیم تا مطالعه ای را طراحی کنیم که در آن بتوانیم کارایی فیکساسیون بیولوژیک در شکستگی های چند قطعه ای ساب تروکانتریک استخوان فمور را بررسی کنیم.
    روش بررسی
    در این مطالعه 20 بیمار با شکستگی های چند قطعه ای ساب تروکانتریک استخوان فمور بررسی شدند. بیماران به صورت بالینی برای درد، میزان حرکت مفاصل هیپ و زانو، انحرافات چرخشی و اختلاف طول دو پا بررسی شدند، در ضمن، چگونگی جوش خوردگی بر اساس یافته های رادیوگرافی بررسی شد.
    یافته ها
    از بیست و سه بیمار پذیرفته شده با شکستگی های چند قطعه ای ساب تروکانتریک، 20 بیمار وارد مطالعه شدند. بر اساس طبقه بندی Seinheimer، چهار بیمار دچار شکستگی از تیپ سه، 9 شکستگی از تیپ چهار و هفت نفر از بیماران دچار شکستگی از نوع پنج بودند. در هشت بیمار فیکساسیون با پیچ دینامیک کندیلار Dynamic Condylar Screw (DCS) و در 12 نفر دیگر با پیچ دینامیک هیپ Dynamic Hip Screw (DHS) انجام شد. جوش خوردگی در تمام بیماران دیده شد. هیچ کدام از بیماران درد یا اختلال حرکت نداشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده، نویسندگان صفحه گذاری ساب ماسکولار در شکستگی های چند قطعه ای ساب تروکانتریک را پیشنهاد می کنند.
    کلیدواژگان: شکستگی ساب تروکانتریک، فیکساسیون بیولوژیک، Dynamic Condylar Screw، Dynamic Hip Screw
  • دنیا صورتی جابلو، سید رضا عطارزاده حسینی *، دلارام صیادپور زنجانی، امین احمدی صفحه 110
    زمینه و هدف

    با افزایش سن زنان به تدریج سطح پایه آندروژن ها کاهش می یابد، که ممکن است سبب خستگی، کاهش قدرت عضلانی و تراکم استخوان شود. به همین منظور این تحقیق با هدف تاثیر تمرینات مقاومتی و استقامتی بر پاسخ های حاد آندروژن ها، کورتیزول و لاکتات زنان مسن انجام شد.

    روش بررسی

    10 زن مسن با میانگین سن 74/3±30/54 سال و نمایه توده بدن 07/2±88/24 کیلوگرم مترمربع به طور تصادفی در یک جلسه تمرین مقاومتی، استقامتی و یک جلسه استراحت شرکت کردند. تمرین مقاومتی 45 دقیقه، شامل: سه ست 10 تکراری هشت حرکت وزنه تمرینی با 80% یک تکرار بیشینه بود. تمرین استقامتی 45 دقیقه فعالیت روی دوچرخه کارسنج با شدت 70%-60% حداکثر اکسیژن مصرفی بود. در جلسه استراحت (کنترل) 45 دقیقه ای هیچ فعالیتی انجام نمی گرفت. از افراد قبل، بلافاصله و 15 دقیقه بعد از تمرین و استراحت، نمونه گیری خونی گرفته شد و مقادیر آندروژن ها، کورتیزول و لاکتات سرم اندازه گیری شدند. نتایج با استفاده از روش اندازه گیری های تکراری در سطح معنی داری 05/0>P تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    تغییرات درون گروهی سطوح افزایش یافته تستوسترون پس از مداخله یک جلسه تمرین مقاومتی و استقامتی معنی دار بود (05/0>P). نتایج نشان داد پس از مداخله یک جلسه تمرین مقاومتی سطح دهیدرواپی اندرسترون سولفات افزایش معنی دار یافت (05/0>P). در حالی که تغییرات درون گروهی مقادیر کورتیزول گروه ها معنی دار نبود (05/0<P)، تغییرات بین گروهی مقادیر کورتیزول گروه ها معنی دار بود (05/0P<).

    نتیجه گیری

    یک جلسه تمرین مقاومتی می تواند سطوح آندروژن ها را در زنان مسن افزایش دهد و از این نظر می تواند برای سلامت و تندرستی آن ها ضروری باشد.

    کلیدواژگان: آندروژن ها، تمرین مقاومتی، سلامت، زنان مسن
  • سید مسعود هاشمی، فیروز مددی، سعید رضوی، مهشید نیکوسرشت، فرشاد حسن زاده کیابی، سمیه نصیری پور صفحه 119
    زمینه و هدف
    در درمان استئوآرتریت زانو قبل از جراحی از درمان های نگه دارنده استفاده می شود. در این مطالعه اثرات کوتاه مدت هیالورونیک اسید و دکستروز پرولوتراپی داخل مفصلی در بهبود درد و عملکرد زانو و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو ارزیابی و مقایسه شد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دوسوکور انجام شد. از 100 بیمار با سن 70-40 سال، که بر اساس کرایتریای ACR برای آن ها تشخیص استئوآرتریت زانو داده شده بود و بیش از سه ماه درد داشتند، 50 بیمار در گروه هیالورونیک اسید، ml2 تزریق داخل مفصلی هیالورونیک اسید (سینوکروم فورت 1%) پنج جلسه هفته ای یک بار و 50 بیمار در گروه دکستروز پرولوتراپی، در سه جلسه ماهیانه ml2 پرولوتراپی با دکستروز 25% دریافت کردند. بیماران قبل و پس از درمان از نظر درد و عملکرد زانو با استفاده از پرسش نامه KOOS بررسی شدند. بیماران توسط فرد غیر مطلع از نوع درمان 12 هفته پس از تزریق ارزیابی شدند. سپس اطلاعات حاصله از بیماران ثبت شدند.
    یافته ها
    میانگین سن افراد مورد بررسی 2/8±6/60 سال بود. تفاوت معنی داری بین دو گروه در اسکورهای درد زانو و عملکرد آن دیده نشد (05/0>P). اسکورهای تمام موارد پرسش نامه KOOS پس از درمان بهبود معنی داری را نشان داد (001/0>P). تغییرات اسکورها نسبت به میزان پایه پس از درمان بین دو گروه تفاوت معنی داری را نشان نداد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد، تزریق داخل مفصلی دکستروز پرولوتراپی 25% به اندازه هیالورونیک اسید (سینوکروم فورت 1%) در درمان درد استئوآرتریت زانو، موثر و ایمن است.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت زانو، هیالورونیک اسید، دکستروز پرولوتراپی
  • گزارش کوتاه
  • سیما جعفری*، سیامک خالقی، علی باسی، طیب رمیم صفحه 126
    زمینه و هدف

    آدنوکارسینوم کولون به ویژه انواع ثانویه به سرطان های تخمدان اغلب در تشخیص ها نادیده گرفته می شوند. هدف از این مطالعه بررسی همراهی پولیپ های کولون با سرطان های تخمدان می باشد.

    روش بررسی

    بیماران بیمارستان های فیروزگر، اکبرآبادی و رسول اکرم از سال 1389 تا 1390 با تشخیص سرطان تخمدان و اندومتر مورد بررسی قرار گرفتند. پولیپ ها و تومورهای یافت شده در کولونوسکوپی با روش ایمونوهیستوشیمی از نظر اولیه یا متاستاتیک بودن بررسی گردیدند.

    یافته ها

    100 بیمار با میانگین سنی 21/50 سال، میانگین وزنی 9/65 کیلوگرم و میانگینBMI، 2kg/m07/26 در این مطالعه شرکت کردند. فراوانی کلی پولیپ های کولورکتال پنج مورد در100 نفر بود. افراد دارای تشخیص پولیپ، سابقه فامیلی مثبت از نظر ابتلا به سرطان تخمدان داشتند.

    نتیجه گیری

    با توجه به پایین بودن آمار مبتلایان به پولیپ های کولورکتال، پی گیری بیماران جهت انجام غربالگری توصیه نمی شود.

    کلیدواژگان: پولیپ کولورکتال، سرطان کولورکتال، سرطان تخمدان، سرطان اندومتر، غربالگری
  • پیمان عینی، فرزانه اثنی عشری، احمد رضا مبین، مهدی حسن زاده، مهدی حسن زاده صفحه 130
    زمینه و هدف
    بروسلوز بیماری شایع عفونی در ایران با تظاهرات بالینی متنوع است که در تشخیص افتراقی بسیاری از بیماری ها قرار می گیرد.
    روش بررسی
    کلیه بیماران بستری مبتلا به بروسلوز طی سال های 88-1384 در بیمارستان فرشچیان همدان بررسی شدند. اطلاعات از پرونده ها استخراج و در فرم های جمع آوری ثبت و بررسی آماری شد.
    یافته ها
    تعداد 230 بیمار [(5/56%)130 مرد و (5/43%)100 زن] با میانگین سنی 29/29±84/40 که اکثرا روستایی [(6/72%)167] بودند وارد مطالعه شدند. بیش ترین ابتلا در فصل بهار بود. شایع ترین راه انتقال (3/60%) مصرف مواد لبنی غیر پاستوریزه بود. نشانه های بالینی به ترتیب شامل: تب، درد مفاصل، تعریق و ضعف و بی حالی بود. آرتریت و اپیدیدیموارکیت بروسلایی در (5/26%)61 و (1/9%)21 بیماران بود. افزایش ESR در (5/59%)137 بیمار و افزایش CRP و لکوسیتوز به ترتیب در (9/52%)121 و (8/20%)48 بیماران وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به تنوع علایم بالینی بروسلوز به نظر می رسد در بیماران تب دار با سیر طولانی یا همراه درگیری ارگان ها، بروسلوزیس در تشخیص های افتراقی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بروسلوزیس، علایم بالینی، نتایج آزمایشگاهی، اپیدمیولوژی
  • مطالعه موردی
  • زهرا عبدی، ندا علیجانی * صفحه 136
    زمینه و هدف

    ترومبوسیتوپنی در بیماران ایدز دیده می شود. میزان بروز ترومبوسیتوپنی با افزایش نقص ایمنی افزایش می یابد. علت ترومبوسیتوپنی در ایدز به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می شود. ترومبوسیتوپنی اولیه شایع ترین علت کاهش پلاکت در ایدز می باشد.
    معرفی بیمار: بیمار آقای 35 ساله مورد ایدز از سال 1375 که با پتشی، پورپورا، اکیموز در اطراف چشم و اندام ها و خون ریزی ملتحمه چشم در شهریور ماه 1389 در بخش عفونی بیمارستان امام خمینی (ره) بستری شده است. در بررسی پلاکت بیمار cu/mm5000 بود و بعد از رد علل ثانویه ترومبوسیتوپنی، ترومبوسیتوپنی اولیه مطرح شد و با توجه به ترومبوسیتوپنی شدید و علایم خون ریزی و توجه به این نکته که زیدوودین و سایر داروهای ضد رتروویروسی جهت تاثیر 6-4 هفته زمان نیاز دارند، جهت بیمار پردنیزون به همراه آنتی رترووایرال شروع شد. بعد از حدود دو هفته از شروع کورتون پلاکت به حدود cu/mm50000 رسید و بعد از هشت هفته از مصرف آنتی رترووایرال (زیدوودین) پلاکت به حدود cu/mm140000 رسید.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد در درمان ترومبوسیتوپنی اولیه در بیمارانHIV در صورت ترومبوسیتوپنی شدید و علایم خون ریزی می توان از پردنیزون به همراه آنتی رترووایرال استفاده کرد.

    کلیدواژگان: ایدز، ترومبوسیتوپنی، درمان آنتی رترووایرال
|
  • Kadkhodaee M., Khastar H., Seifi B., Najafi A., Delavari F Page 69
    Background
    In a recent study, we were able to demonstrate a role for leukocyte transfer in the induction of liver damage in recipient mice after induction of IR (60 min of bilateral renal artery occlusion and 3 hrs reperfusion) injury in donors. The present study investigates the role of leukocyte transfer in the induction of kidney damage in recipient mice after induction of renal IR injury in donors.
    Methods
    Mice were divided into two sham and renal IR groups. After anesthesia, leukocytes were isolated from blood and were transferred to the two recipient groups: the intact recipient mice received leukocytes from the sham donor group (Sham recipient) and the intact recipient mice that received leukocytes from IR donor group (IR recipient). After 24 hrs, the recipient mice were anesthetized and blood samples and renal tissues were collected.
    Results
    Renal malondialdehyde (MDA) increased and glutathione and superoxide dismutase (SOD) decreased significantly in IR recipient group in comparison to sham recipient group. Although renal function tests, including BUN and plasma creatinine were significantly different between IR donor and sham donor groups, but they were not significantly different in two recipient groups. Renal tissues in IR donor group showed extensive damage compared to sham group, but in IR recipient's kidneys, they were different from IR donor tissues despite being different from their respective sham group.
    Conclusion
    These findings are suggestive of implication of leukocytes in renal tissue damage and oxidative stress after renal IR injury.
  • Mousavi Gh, Mohajeri D., Rezaie A., Valilu M., Alimohamadi A Page 78
    Background
    Bone remodeling has always been the goal of surgeons for a long time. Recently, it was shown that statins that are commonly prescribed for lowering cholesterol also have beneficial effects on bone healing. Therefore, the present study was undertaken to evaluate the probable effects of atorvastatin on osteogenesis in the rat femur.
    Methods
    This experimental study was conducted on 30 male Sprague-Dawley (SD) rats. The animals were divided randomly into one control and two experiment groups. After induction of anesthesia, a hole of 2 mm in diameter was made in femur width. The control group received physiological serum but the experiment groups one and two, respectively, received 10 and 20 mg/kg/PO of atorvastatin on daily basis. After euthanizing the rats, histopathological and histomorphometrical evaluations of the bones were performed 45 days after the intervention.
    Results
    In the control group, the defects seemed to be filled with woven bone and bone marrow, depictive of a poor osteogenic activity. In the experiment groups, many osteoblast groupings and young bone trabeculae had been formed and bone trabeculae were more organized. Histomorphometric results, showed that atorvastatin had significantly promoted bone healing in the experiment groups compared with the controls (P<0.001). Moreover, the analysis showed that atorvastatin had more significant effects in group three receiving high doses of the medication in comparison with group two (P<0.001).
    Conclusion
    The findings of this study showed that atorvastatin is capable of stimulating osteogenesis in rats.
  • Hashemi Zs, Forouzandeh Moghadam M., Soleimani M., Hafizi M., Amirizadeh N Page 86
    Background

    Bone Marrow Transplantations (BMT) are limited by low CD34+ cell counts in umbilical cord blood (UCB) and these cells need to be expanded for success in such procedures. To achieve this goal, ex vivo expansion of hematopoietic stem cells (HSCs) by enhancing their self-renewal activity on demineralized bone matrix (DBM) scaffold coated with mesenchymal progenitor cells (MPCs) and unrestricted somatic stem cells (USSCs) was recommended. TGF-b pathway is a key inhibitory factor for HSCs self-renewal. In this study ex vivo expansion and downregulation of TGF-b pathway were simultaneously performed.

    Methods

    USSC cells were isolated from UCB and then coated on DBM scaffold as a feeder layer. UCB CD34+ cells were isolated from UCB by magnetic activated cell sorting (MACS) method and were transfected by siRNA against TGFbR2 in two-dimensional (2D) and three-dimensional (3D) cultures by co-cultivation with USSC. TGFbR2 expression levels were evaluated by quantitative real-time PCR. Cell count and flow cytometry were performed and clonogenic activity was evaluated.

    Results

    Ex vivo expansion of CD34+ cells was significantly enhanced (41±0.7 folds) by TGFbR2 downregulation, especially in 2D than 3D cultures. Finally, 2D culture showed less TGFbR2 expression levels and higher increase in the percentage of CD34 markers by flow cytometry assay.

    Conclusion

    The 3D siRNA delivery system would be of lower efficiency in contrast to 2D settings where the cells have less freedom and are in more contact with the feeder layer.

  • Katiraee F., Khosravi Ar, Khalaj V., Hajiabdolbaghi M., Khaksar Aa, Rasoulinejad M Page 96
    Background
    Oropharyngeal candidiasis and antifungal drug resistance are major problems in HIV positive patients. The increased reports of antifungal resistance and expanding therapeutic options prompted the determination of antifungal susceptibility profile of Candida species isolates in Iranian patients living with HIV/AIDS (PLWHA) in the present study.
    Methods
    One hundred fifty oral samples from Iranian HIV positive patients were obtained and cultured on CHROMagar and Sabouraud's dextrose agar. All isolates were identified according to assimilation profile, germ tube, colony color and other conventional methods. Disk diffusion testing and Broth Microdilution of six antifungal agents were performed according to the methods described in CLSI.
    Results
    Candida albicans (50.2%) was the most frequent isolated yeast, followed by C. glabrata (22%). Non-Candida albicans species were isolated from 71 (61%) positive cultures. 25.7% of Candida albicans isolates were resistant to fluconazole (MIC≥64 µg/ml) as were 21.9% and 16.4% to ketoconazole and clotrimazole (MIC>0.125 µg/ml), respectively. Resistance to polyene antifungals including amphotericin B and nystatin, and caspofungin were scarce. 57.7% of candida glabrata isolates were resistant to fluconazole, 31% to ketoconazole and 35% to clotrimazole.
    Conclusion
    Screening for antifungal resistant candida isolates by disk diffusion or broth dilution methods in clinical laboratories is an ideal surveillance measure in the management of oral thrush in patients with HIV/AIDS. Although nystatin is widely used in clinical practice for HIV positive patients, there was no evidence of enhanced resistance to it. Regarding no resistance to caspofungin, its administration is suggested.
  • Mehrpour S., Tavvafi M., Sorbi R., Aghamirsalim Mr Page 104
    Background
    Comminuted subtrochanteric fractures have been a challenge for orthopedic surgeons in terms of appropriate reduction and stable fixation. Numerous methods have been used for the fixation of comminuted subtrochanteric fractures among which some are accompanied with technical difficulties and complications of their own. Regarding the results of previous studies, we decided to evaluate the biological fixation method in comminuted subtrochanteric fractures.
    Methods
    In this prospective study, we evaluated 20 men with comminuted subtrochanteric femoral fractures. The patients underwent indirect reduction with dynamic hip screw (DHS) or dynamic condylar screw (DCS) fixation within one week of injury. The patients were evaluated clinically for pain, hip and knee range of motion, leg-length discrepancy and angular and rotational deformities, in addition the radiographic assessment of the union.
    Results
    According to Seinsheimer's classification of subtrochanteric fractures, four patients had type III, nine had type IV and seven had type V fractures. Fracture fixation was performed by DCS in eight and by DHS in 12 cases. The average time of the operations was 79.4 (ranging from 60-125) minutes. Mean blood loss was 634 (ranging from 340-1160) milliliters. Uneventfully, union occurred in all patients with no clinical pain or dysfunction.
    Conclusion
    Submuscular plating with either DCS or DHS is a viable option to treat comminuted subtrochanteric fractures. The results of this study highly suggest use of submuscular plating in the treatment of comminuted subtrochanteric fractures, especially in the third world countries.
  • Sourati Jabloo D., Attarzadeh Hosseini Sr, Sayadpour Zanjani D., Ahmadi A Page 110
    Background

    The basal levels of androgens in women decline gradually with age. These changes may reduce muscle strength and bone density leading to fatigue and psychological problems. Thus, the aim of this study was to compare the effects of resistance and endurance exercises on androgens, cortisol and lactate concentrations in elderly women.

    Methods

    In this study, 10 elderly women with a mean age of 54.3±3.74 years and a BMI of 24.88±2.07 kg/m2 completed an endurance exercise session (ES), a resistance exercise session (RS), and a control session (CS) in a randomized, cross-balanced design. The RS consisted of three sets of 10 repetitions of eight exercises with 80% 1RM (one repetition maximum) over of 45 minutes and the ES consisted of cycling at 60%-70% of maximum oxygen consumption for 45 minutes. During the CS, subjects performed no exercise. Before and immediately after exercises, and after 15 minutes of recovery, and also during CS blood samples were obtained an analyzed for serum testosterone, dehydroepiandrosterone sulfate, cortisol and lactate.

    Results

    There was a significant increase in testosterone levels following resistance and endurance exercise sessions (P<0.05). Dehydroepiandrosterone sulfate demonstrated a significant increase after resistance exercise (P<0.05). While differences in cortisol levels were not significant within groups, but they were significant (P<0.05) between groups.

    Conclusion

    A session of resistance exercise in elderly women can increase concentrations of androgens that are essential for their health and well-being.

  • Hashemi Sm, Madadi F., Razavi S., Nikooseresht M., Nikooseresht M., Hassanzadeh Kiyabi F., Nasiripour S Page 119
    Background
    Conservative treatment needs to be tried prior to surgical treatment of knee osteoarthritis. This study was designed to evaluate the short-term effects of dextrose prolotherapy on pain relief and functional improvement in knee osteoarthritis in comparison with intra-articular hyaluronic acid injections.
    Methods
    In this double blind clinical trial, 100 patients, aged 40-70 years, with complaints of knee pain lasting >3 months were recruited in Akhtar hospital during the years 2010 to 2011. The patients met the criteria proposed by the American College of Rheumatology (ACR) for knee osteoarthritis. 50 patients in hyaluronic acid group received five 2 ml injections of hyaluronic acid (Synocrom Forte® 1%) weekly and 50 patients in dextrose prolotherapy group received three 2 ml bimonthly injections of 25% dextrose. The patients were evaluated before and after treatment in terms of pain and functionality using the Knee injury and Osteoarthritis Outcome Score (KOOS) self-questionnaire. The patients were followed up for 12 weeks and were examined 12 weeks after the injections by an observer unaware of group assignments. The data were recorded for statistical analysis.
    Results
    The mean age of the patients was 60.68.2 years. No significant differences were found between the two groups with respect to pre- and post-treatment KOOS scores. The scores showed significant improvements in all items following treatment in both groups (P<0.001).
    Conclusion
    It seems that intra-articular injections of 25% dextrose prolotherapy could be as effective as hyaluronic acid injections for the treatment of knee pain due to OA.
  • Jafari S., Khaleghi S., Basi A., Ramim T Page 126
    Background

    Patients with endometrial or ovarian cancer have an increased risk for breast or colon cancer. The aim of this study was to assess the individual and age-related characteristics of patients with a combination of these malignancies.

    Methods

    In this retrospective descriptive study, we reviewed the medical records of 100 patients admitted for endometrial or ovarian cancer in Rasol Akram, Akbarabadi and Firozgar educational Hospitals in Tehran, Iran, during 2010- 2011. Colon polyps were evaluated by immunohistochemistry assay.

    Results

    The mean age, weight and BMI of the patients were 50.21, 65.9 and 26.07, respectively. Among 100 cases participating in this study, five (5%) patients had colon polyps. All the five cases with colon polyp had positive familial histories of ovarian cancer.

    Conclusion

    With considering the low prevalence of colorectal polyps among women with ovarian and endometrial cancers, patient's follow-up for screening test is not recommended.

  • Eini P., Esna-Ashari F., Mobaien Ar, Hasanzadeh M Page 130
    Background
    Brucellosis is one of the most common infectious diseases in Iran with very different clinical manifestations.
    Methods
    In this retrospective descriptive study, all patients with brucellosis, who were admitted in Farshchian Hospital in Hamadan, Iran in 2005 to 2010, were enrolled in the study. The data were collected from the patient's medical records and were entered in forms for analysis.
    Results
    A total of 230 patients with brucellosis, including 130 (56.5%) male and 100 (43.5%) female patients with a mean age of 40.84±20.29 years, who mostly (72.2%) lived in rural areas were enrolled in the study. Outbreaks were most common in spring and summer and the main route of transmission was consumption of contaminated dairy products (60.3%). The most common symptoms were fever (77.4%), arthralgia (70%), sweating (47%), malaise and fatigue (46.5%). Arthritis and epididymo- orchitis were seen in 121 (52.9%) and 48 (8.20%) patients, respectively. CBC analysis showed leukocytosis in 20.8% of the participants. ESR rise was noted in 59.5% of the patients and 52.9% had positive CRP.
    Conclusion
    Given to various clinical presentations, brucellosis should be considered in the differential diagnosis of individuals with chronic fever with or without other organ abnormalities.
  • Abdi Z., Alijani N Page 136
    Background

    Thrombocytopenia is a common finding in individuals infected with HIV and its incidence increases with progressive immunosuppression. Thrombocytopenia due to AIDS is divided into primary and secondary forms and primary HIV associated thrombocytopenia (PHAT) is the most common cause of thrombocytopenia in these patients.

    Case Presentation

    The patient was a 35-year old man with HIV since 1996, who was admitted to Imam Khomeini hospital in August of 2010 with petechiae, purpura, ecchymosis around the eyes and on the limbs and subconjunctival hemorrhage. In laboratory investigation, platelet count was 5000/µL. After ruling out the secondary causes of thrombocytopenia, Primary HIV Associated Thrombocytopenia (PHAT) was diagnosed. Due to the presence of severe thrombocytopenia and bleeding symptoms and considering the fact that antiretroviral agents require 4- 6 weeks to reach therapeutic effects, prednisone and antiretrovirals (AZT) were prescribed. After about two weeks of steroids administration, platelet count reached 50,000/µL and about eight weeks after antiretroviral (AZT) therapy platelets reached nearly 140,000/µL.

    Conclusion

    Prednisone can be used safely in conjunction with antiretrovirals for primary thrombocytopenia in HIV infected patients with severe thrombocytopenia and bleeding symptoms.