فهرست مطالب

ارمغان دانش - سال هفدهم شماره 1 (پیاپی 67، فروردین و اردیبهشت 1391)

نشریه ارمغان دانش
سال هفدهم شماره 1 (پیاپی 67، فروردین و اردیبهشت 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/02/09
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رکسانا یغمایی، فرخ راد، فاطمه کرمعلی صفحه 1
    زمینه و هدف
    پسوریازیس یک بیماری مزمن پوستی باماهیت عود کننده است. داروهای مختلفی در درمان این بیماری استفاده می شوند. هدف این مطالعه مقایسه اثر امگا 3 به همراه کورتیکو استروئید موضعی بر بهبود پسوریازیس بود.
    روش بررسی
    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 60 بیمار مبتلا به پسوریازیس نوع یک با شدت خفیف تا متوسط انجام شد. بیماران به روش بلوک بندی چهارتایی تصادفی به دو گروه مساوی مداخله و کنترل تقسیم شدند. در گروه مداخله، استروئید به روش موضعی و 2 عدد کپسول امگا 3 به مدت سی روز تجویز شد. هم زمان در گروه کنترل فقط داروی استروئید موضعی تجویز شد. وضعیت پسوریازیس افراد مورد مطالعه قبل از شروع درمان و یک ماه بعد از آن از نظر التهاب، قرمزی، خارش و پوسته ریزی ارزیابی شد. داده ها با آزمون های آماری تست تی و دقیق فیشر تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    سن اکثر بیماران در محدوده سنی 2920 سال بود. در گروه مداخله60 درصد بیماران و در گروه کنترل 7/66 درصد زن بودند. نتایج نشان داد که 100 درصد بیماران گروه مداخله و 7/76 درصد گروه کنترل بهبود یافتند که این تفاوت معنی دار بود(001/0=p).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد، مصرف امگا 3 در کنار روش های درمانی متداول به عنوان مکمل در روند بهبود بیماری پسوریازیس موثر است و با توجه به هزینه پایین کپسول های امگا 3 می توان آن را برای این دسته ازبیماران تجویز نمود.
    کلیدواژگان: امگا3، استروئید موضعی، پسوریازیس، مکمل
  • کامران توکل، شهلا ریاحی نژاد صفحه 7
    زمینه و هدف
    کنترل درد به خصوص در 24 ساعت اول پس از عمل سزارین منجر به کاهش شیوع عوارض ناشی از عمل می شود. هدف این مطالعه تعیین تاثیر تزریق زیر جلدی مارکائین در کاهش درد پس از سزارین بود.
    روش بررسی
    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 102 بیمار باردار کاندید سزارین انجام شد. نمونه ها به صورت تصادفی به دو گروه مساوی مداخله و کنترل تقسیم شدند. به گروه مورد 10 میلی لیتر مارکائین 5/0 درصد همراه با 10 میلی لیتر آب مقطر به صورت زیرجلدی در زیر محل برش و در گروه شاهد 20 میلی لیتر آب مقطر تزریق گردید. میزان درد بیماران با استفاده از معیار سنجش بصری درد(VAS) در ساعات مختلف پس از عمل اندازه گیری شد. هم چنین میزان مسکن مصرفی در مدت 24 ساعت ثبت گردید. داده ها با آزمون های آماری کای دو و تست تی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    متوسط میزان نمره درد در ساعات مختلف در گروه مداخله 72/1 ودر گروه کنترل 85/3 و متوسط مصرف شیاف دیکلوفناک در بخش در گروه مداخله 35/0 و در گروه کنترل 5/1 عدد بود، که در هر دو مورد تفاوت معنی دار است(05/0p<).
    نتیجه گیری
    تزریق زیر جلدی مارکائین در کاهش دردهای پس از عمل سزارین روشی مطلوب و مناسب می باشد.
    کلیدواژگان: سزارین، مارکائین، زیر جلدی، درد
  • علیرضا فیلی، احمد برجعلی، فرامرز سهرابی، نورعلی فرخی صفحه 14
    زمینه و هدف
    زنان نابارور نسبت به زنان بارور فشار روانی و عواطف منفی بیشتری را تحمل می کنند. هدف این پژوهش مقایسه اثر بخشی روش درمان شناختی رفتاری با روش درمان شناختی مبتنی بر حضور ذهن تیزدل بر نشخوار فکری زنان نابارور بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی از میان زنان نابارور، پس از اجرای آزمون افسردگی بک 2 و اجرای مصاحبه تشخیصی به وسیله روان پزشک، تعداد 30 نفر که افسرده تشخیص داده شدند، به صورت نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شده و به طور تصادفی در سه گروه مساوی جایگزین شدند. پس از اجرای مقیاس پاسخ به نشخوار فکری از سه گروه، در دو گروه به عنوان مداخله به ترتیب درمان شناختی رفتاری (12 جلسه هفتگی) و درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی(8 جلسه هفتگی) اعمال شد، ولی گروه سوم به عنوان کنترل هیچ گونه درمان روان شناختی دریافت نکرد. پس از پایان دوره و یک ماه بعد از آن نیز همان آزمون برای هر سه گروه اجرا شد. داده ها با آزمون های آماری تحلیل کوواریانس، آزمون تعقیبی بنفرونی و تی وابسته تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هر دو روش درمانی قادر به کاهش نشخوار فکری در زنان نابارور بودند. هم چنین نتایج حاکی از توانایی بیشتر روش درمان حضور ذهن در پیش گیری از عود افسردگی بود.
    نتیجه گیری
    روش های درمانی شناختی رفتاری و درمان شناختی مبتنی بر حضور ذهن تیزدل از کارآیی لازم برای درمان افسردگی برخوردار هستند، اما درمان حضور ذهن به واسطه عود کمتر ارجحیت بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: نشخوار فکری، شناختی، رفتاری، حضور ذهن، افسردگی، ناباروری
  • شهین تاج آرامش، حمیدرضا غفاریان شیرازی، پروین غفاری، خیرالله نوریان، زهرا حسینیان، مسعود مقیمی صفحه 22
    زمینه و هدف
    تولد نوزاد نارس شایع ترین علت مرگ و میر نوزادان است. هدف این مطالعه مقایسه اثر ایندومتاسین و سولفات منیزیوم در به تاخیر انداختن زایمان زودرس بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تعداد 60 بیمار مبتلا به زایمان زودرس به صورت تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. گروه اول با شیاف ایندومتاسین و گروه دوم با سولفات منیزیوم وریدی درمان شدند. موفقیت درمان به صورت به تاخیر افتادن زایمان به مدت کمتر از 72 ساعت و بیشتر از 72 ساعت در نظر گرفته شد. داده ها با آزمون آماری کای دو تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از بیماران درمان شده با ایندومتاسین 10 نفر(37 درصد) طی 72 ساعت اول بعد از شروع درمان، زایمان نمودند و در 17 بیمار(63 درصد) زایمان بیشتر از 72 ساعت به تاخیر افتاد. در گروه دریافت کننده سولفات منیزیوم 20 بیمار(9/76 درصد) طی 72 ساعت اول زایمان کردند و 6 بیمار(1/23 درصد) بعد از 72 ساعت زایمان کردند، که اختلاف بین دو گروه معنی دار بود(05/0p<).
    نتیجه گیری
    ایندومتاسین در به تاخیر افتادن زایمان موثرتر از سولفات منیزیوم می باشد. ضمن اینکه روش استفاده از ایندومتاسیون نسبت به روش استفاده از سولفات منیزیم، کمتر تهاجمی بوده و هزینه کمتری بر بیمار تحمیل می کند.
    کلیدواژگان: زایمان زودرس، سولفات منیزیوم، ایندومتاسین
  • احمد امیری، عبدالله قاسم پور، صمد فهیمی، عباس ابوالقاسمی، ابراهیم اکبری، عبدالصمد آق، علی فخاری صفحه 30
    زمینه و هدف
    از جمله عوامل هیجانی دخیل در اختلال وسواس فکری عملی بازشناسی بیان چهره ای هیجان می باشد. هدف این مطالعه مقایسه بازشناسی بیان چهره ای هیجان در بیماران مبتلا به وسواس فکری عملی و افراد بهنجار بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه علی مقایسه ای تعداد 20 فرد مبتلا به وسواس فکری عملی و 20 فرد بهنجار به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه بالینی ساختار یافته و آزمون بازشناسی حالات چهره ای هیجان استفاده شد. داده ها با آزمون های آماری آنالیز واریانس چند متغیره، مجذور کای و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین دو گروه از لحاظ بازشناسی بیان چهره ای هیجان تفاوت معنی داری وجود دارد(05/0>p)، به طوری که افراد بهنجار از لحاظ متغیر فوق در وضعیت بهتری از افراد مبتلا به وسواس قرار داشتند.
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان داد، نقص در بازشناسی بیان چهره ای هیجان سازه ای است که می تواند در تشدید علایم اختلالات وسواس فکری عملی نقش بسزایی داشته باشد.
    کلیدواژگان: هیجان، بیان چهره ای، وسواس، بهنجار
  • شاپور عنبری، مهرزاد مقدسی، احمد ترکفر، اسماعیل رحیمی زاده، یونس خادمی صفحه 40
    زمینه و هدف

    ورزش های همگانی می توانند موجب بهبود آمادگی جسمانی و سلامت عمومی شوند. هدف این مطالعه بررسی تاثیر هشت هفته الگوی پیشنهادی ورزش همگانی بر آمادگی جسمانی و سلامت عمومی کارمندان مرد بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی 90 نفر کارمند مرد به طور تصادفی به دو گروه مساوی مداخله و کنترل تقسیم شدند. با استفاده از آزمون های میدانی ایفرد (دراز و نشست، بارفیکس، پرش طول، 45 متر سرعت، چابکی و دو540 متر) آمادگی جسمانی و با استفاده از پرسشنامه GHQ، سلامت عمومی آزمودنی ها اندازه گیری شد. افراد گروه مداخله الگوی پیشنهادی ورزش همگانی را سه جلسه در هفته و برای مدت 8 هفته انجام دادند. این برنامه شامل دویدن آهسته، حرکات کششی، حرکات سرعتی، حرکات استقامتی و سرد کردن بود. طی دوره تمرینی آزمودنی های گروه کنترل هیچ گونه فعالیت منظم ورزشی نداشتند. پس از 8 هفته تمرین، تمام متغیرها مجددا اندازه گیری شد. داده ها با آزمون های آماری تی وابسته و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که میزان استقامت عضلات شکمی(5/8±4/37در مقابل3/7±3/23)، استقامت عضلات کمربند شانه ای(5/3±1/5 در مقابل 4/2±8/1)، توان عضلانی (1/21±218در مقابل6/21±6/192)، استقامت قلبی تنفسی(9/23±7/145در مقابل 62/22±02/186) افزایش معنی دار و شاخص توده بدن (9/2±1/25 در مقابل7/3±2/25) و درصد چربی بدن (1/4±15در مقابل6/4±2/17) در گروه مداخله کاهش معنی داری نسبت به گروه کنترل پیدا کرد(05/0p<). این در حالی بود که این شیوه تاثیر معنی داری بر سلامت عمومی آزمودنی ها نداشت(05/0p>).

    نتیجه گیری

    برنامه پیشنهادی ورزش همگانی موجب بهبود عوامل آمادگی جسمانی و شاخص توده بدن کارمندان می شود.

    کلیدواژگان: ورزش همگانی، آمادگی جسمانی، استقامت عضلانی، سلامت عمومی
  • سیده فاطمه حکمت زاده، سیده طاهره میرمولایی، نازآفرین حسینی صفحه 50
    زمینه و هدف
    درد زایمان و طولانی بودن مدت آن از مهم ترین عوامل تشویق زنان باردار به سمت زایمان سزارین است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر دم کرده خوراکی تخم شوید بر فاز فعال و شدت درد زایمان بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه کوهورت تعداد 170 زن اول زا و دوم زا به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به دو گروه مساوی مواجهه و غیرمواجهه تقسیم شدند. افراد گروه مواجهه زمان شروع دردهای زایمانی 2 قاشق غذاخوری تخم شوید با یک لیوان آب دم کرده مصرف نمودند، در حالی که در گروه غیرمواجهه دم کرده مصرف نمی نمودند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه، سونی کید، معیار سنجش بصری درد، ترازو و ساعت بود. پرسشنامه شامل دو بخش؛ اطلاعات دموگرافیک و اطلاعات مربوط به زایمان بود. بخش اول پرسشنامه مصاحبه با واحدهای پژوهش و بخش دوم معاینات و اقدامات انجام گرفته در طول زایمان بود. داده ها با آزمون های آماری تی تست، کای دو، دقیق فیشر و من ویتنی یو تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین طول مدت مرحله اول زایمان در گروه مواجهه 16/53 دقیقه و در گروه غیرمواجهه 84/117 دقیقه بود (001/0p=). شدت درد در دیلاتاسیون های یکسان در دو گروه مواجهه و غیرمواجهه تفاوت معنی داری داشت (001/0p=).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که دم کرده تخم شوید بدون اینکه عارضه ای برای مادر و جنین داشته باشد، می تواند مدت و شدت درد زایمان را در همه مراحل زایمان کاهش دهد.
    کلیدواژگان: شوید، فاز فعال، درد زایمان
  • رامین منوچهری اردکانی، رامین جان نثار، عبدالعلی مشفع، علی پوست فروش، بهادر سرکاری صفحه 60
    زمینه و هدف
    لیشمانیوز احشایی در سگ ها یک مدل مناسب برای مطالعه لیشمانیوز احشایی در انسان است. هدف این مطالعه بررسی تغییرات هیستوپاتولوژیک کبد و طحال سگ های مبتلا به لیشمانیوز احشایی ناشی از لیشمانیا اینفانتوم بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی نمونه های تهیه شده از کبد و طحال 10 قلاده سگ مبتلا به لیشمانیوز احشایی با نمونه های منفی 10 قلاده سگ عاری از لیشمانیوز احشایی بررسی و مقایسه شدند. نمونه ها پس از تهیه مقاطع بافتی، به روش هماتوکسیلین ائوزین و گیمسا رنگ آمیزی شده و با استفاده از میکروسکوپ نوری برای یافتن تغییرات هیستوپاتولوژی ارزیابی شدند.
    یافته ها
    در مقاطع بافتی طحال سگ های آلوده، در 4 حیوان(40 درصد) ارتشاح شدید پلاسماسل، در 5 مورد(50 درصد) حضور مگاکاریوسیت ها که نشان دهنده خون سازی خارج از مغز استخوان است، در یک حیوان (10 درصد) واکنش التهابی گرانولوماتوز، در 3 مورد(30 درصد) آتروفی فولیکول های لنفاوی و از دست رفتن مراکز زایا، در 4 مورد(40 درصد) هیپرتروفی فولیکول های لنفاوی و هم چنین در یک حیوان حضور اجسام لیشمن به تعداد زیاد مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    لیشمانیوز احشایی می تواند سبب ایجاد تغییرات هیستوپاتولوژی در طحال مبتلایان شود که از عمده ترین این تغییرات می توان به تغییر در اندازه و تعداد فولیکول های لنفاوی، التهاب مزمن، تشکیل گرانولوم و حضور اجسام لیشمن درون ماکروفاژهای طحال اشاره کرد.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز احشایی، هیستوپاتولوژی، گرانولوم
  • مریم کریمی پور فرد، علی میرزایی، محمد کارگر، سید عبدالمجید خسروانی، رضا محمدی صفحه 68
    زمینه و هدف
    لیستریوز معمولا در اثر مصرف مواد غذایی غیر پاستوریزه در افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف ایجاد می شود. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی عصاره های هیدروالکلی جفت، سر شاخه آویشن دنایی و پوسته سبز پسته وحشی علیه لیستریا مونوسیتوژنز بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی نمونه های گیاهی جفت، سرشاخه آویشن دنایی و پوسته سبز پسته وحشی از کوه های استان کهگیلویه و بویراحمد جمع آوری شدند و پس از خشک شدن، عصاره هیدروالکلی به عمل آمد. خاصیت آنتی باکتریال عصاره ها علیه لیستریا مونوسیتوژنز به روش چاهک و انتشار دیسک انجام شد و برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی از روش میکروپلیت استفاده شد. از دیسک10 میکروگرم آمپی سیلین به عنوان کنترل مثبت استفاده شد. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    جفت و پوسته سبز پسته وحشی دارای بیشترین خاصیت آنتی باکتریال بودند. هاله عدم رشد برای جفت در غلظت 32 میلی گرم بر میلی لیتر تقریبا برابر با دیسک آمپی سیلین بود. حداقل غلظت بازدارندگی برای عصاره جفت 125 میکروگرم بر میلی لیتر و حداقل غلظت کشندگی نیز در غلظت 250 میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد، عصاره هیدروالکلی جفت قادر است از رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در مواد غذایی جلوگیری نماید وشاید بتوان از این عصاره به عنوان یک نگهدارنده در صنایع غذایی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: لیستریا مونوسیتوژنز، آویشن دنایی، پسته وحشی، جفت
  • اصغر شریفی، رضا گرجی پور، عین الله گرجی پور، مرجان سردسیری، رضا محمدی، عباس جبارنژاد صفحه 78
    زمینه و هدف
    با توجه به اثبات خواص ضد میکروبی گیاه بلوط روی تعدادی از میکروارگانسم ها، هدف این مطالعه بررسی اثر ضد قارچی عصاره هیدروالکلی جفت گیاه بلوط بر روی قارچ ساپرولگنیا بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی بعد از جمع آوری بلوط و جدا کردن پوسته روی میوه آن که جفت نام دارد، عصاره هیدروالکلی آن تهیه و حداقل غلظت کشندگی این عصاره روی قارچ ساپرولگنیا اندازه گیری شد. سپس عدم رشد این قارچ در غلظت های متفاوت عصاره جفت اندازه گیری و با مالاشیت گرین به عنوان یک داروی استاندارد ضد قارچ مقایسه شد.
    یافته ها
    عصاره جفت بلوط خاصیت ضد قارچی علیه ساپرولگنیا از خود نشان داد. این اثر ضد قارچی وابسته به غلظت بوده و همراه با افزایش غلظت عصاره، خاصیت ضد قارچی آن افزایش یافت. حداقل غلظت کشندگی این عصاره معادل 300 میکروگرم بر میلی لیتر بود.
    نتیجه گیری
    عصاره هیدروالکلی جفت گیاه بلوط می تواند از رشد قارچ ساپرولگنیا جلوگیری کند و در مقایسه با داروی ضد قارچی مالاشیت گرین اثر ضد قارچی خوبی از خود نشان دهد.
    کلیدواژگان: جفت، بلوط، ضد قارچ، ساپرولگنیا
|
  • Page 1
    Background and Aim
    Psoriasis is a chronic recurrent skin disease and different drugs and methods such as topical steroids, dithranol, cool tar, cytotoxic drugs, and retinoic acid are used as treatments for this disease. The aim of this study was to evaluate the effect of omega-3 capsules as an adjuvant drug on the treatment of psoriasis.
    Methods
    The present clinical-trial included 60 patients with mild to moderate plaque psoriasis. The patients were randomly divided into two equal groups, intervention and control groups. The patients in the intervention group received topical steroid and two omega-3 capsules for a one month period. Each capsule of omega-3 contained 180 mg of EPA and 120 mg of DHA. The control group received only topical steroid. Patients were clinically assessed for the presence of inflammation, redness, itching and scaling. The collected data was analyzed SPSS software.
    Results
    Most patients (15 patients of the intervention group and 14 patients of the control group) were between 20 and 29 years of age. Sixty percent of the patients of the intervention group and 66.7 % of the patients of the control groups were female. The most frequent sites involved by skin lesions were extensor surface of the extremities, nail and scalp. Cure rate were 100% and 76.6% in intervention and control group, respectively. The difference in cure rate in two groups was statistically significant (p=0.001).
    Conclusion
    Omega-3, as an adjuvant drug, is beneficial in the treatment of psoriasis and considering its low cost it can be used for the patients suffering from this disease.
  • Page 7
    Background and Aim
    Pain control, especially in the first 24 hours after cesarean section, could reduce the incidence of postoperative complications. The aim of the present study was to evaluate the efficacy of subcutaneous bupivacaine injection around cesarean scar in pain relief after cesarean.
    Methods
    This clinical trial was conducted on 102 pregnant women undergoing cesarean section. Samples were randomly divided into intervention and control groups. In intervention group, 10 ml of bupivacaine (Marcaine) 0.5% and in control group 10 ml of distilled water were used for subcutaneous injection around the scar. Pain assessment, using a visual pain scale (VAS), was measured at different hours after surgery. Moreover, the analgesic doses at 24 hours were recorded. Data were analyzed using chi-square and t-test.
    Results
    The average pain score at different hours in the intervention group was 1.72, and in the control group was 3.85. The average consumption of diclofenac suppositories in the intervention group was 0.35 and in the control group was 1.5. The differences about average pain score and consumption of diclofenac in both groups were significant (P= 0.001).
    Conclusion
    Subcutaneous injection of bupivacaine can be recommended in pregnant women who are undergoing cesarean section, for reducing the pain after cesarean.
  • Page 14
    Background and Aim
    Research suggested that infertile women are subjected to more stress and negative emotions in comparison with fertile ones. This study aimed at comparing the effectiveness of cognitive behavior therapy (CBT) and mindfulness-based cognitive therapy (MBCT) in depressed infertile women.
    Methods
    In this semi-experimental study which was conducted in 2011, ' Beck-2' depression test and psychiatric interview was applied for infertile women referred to gynecologists in Shiraz, Iran. Thirty individuals were randomly selected and classified into three groups (two experimental and one control group). After applying rumination scale for the experimental groups, the cognitive behavior therapy (CBT) group experienced a 12 weekly sessions therapy period, whilst the mindfulness-based cognitive therapy (MBCT) group experienced an eight week session therapy period. The control group did not experience any treatment. In addition to the pre-test, two other tests were performed at the termination of treatment and one month after it.
    Results
    The covariance and post hoc Bonferroni test suggested that both methods can reduce the rumination rate in infertile women (p<=0.0001), but T-dependent test suggested that MBCT is more effective (P=0.03, t= 2.49).
    Conclusion
    Although both methods were found to be effective, but MBCT is more preferred due to lower regression rate.
  • Page 22
    Background and Aim
    Preterm labor is the predominant cause of prenatal mortality and morbidity. The aim of this study was to evaluate the relative efficacy of indomethacin versus magnesium sulfate in the management of preterm labor.
    Methods
    Sixty patients with preterm labor were randomly assigned into two groups. The first group received rectal suppository indomethacin and the second group received intravenous injection of magnesium sulfate (7 patients missed during the study). The results of delaying the labor, up to 72 hours and more than 72 hours, were compared in two groups. The collected data were analyzed, using chi-square.
    Results
    In the indomethacin group, gestation was prolonged by 72 hours in 10 (37%) of women, and more than 72 hours in 17 women, but in the second group which received magnesium sulfate, 20 women had labor in the first 72 hour and only six women after 72 hours. The differences between the two groups were statistically significant (p<0.05).
    Conclusion
    Results of this study confirmed an obvious difference in delaying labor in indomethacin and magnesium sulfate receiving groups. Indomethacin is cost effective and its administration is non-invasive. Therefore its use can be recommended in management of preterm labor.
  • Page 30
    Background and Aim
    Practical emotional factors involve in disorders such as obsessive-compulsive disorders. The aim of the present study was to compare the expression of emotion facial recognition in patients with obsessive-compulsive disorder (OCD) and average people.
    Methods
    The present study was a cross-sectional and ex-post facto investigation (causal-comparative method). Participants were twenty clients suffering from obsessive-compulsive disorder (clients referred to Tabriz Bozorgmehr Special Center) and 20 normal people which were selected through the available sample method. Data were collected through a structured clinical interview and the Recognition Emotion Facial States Test. Multivariate analysis of variance, Chi-square and independent t-test were conducted to analyze the data.
    Results
    The findings showed that there was significant difference between the two groups in terms of recognition of facial expression of emotion (P<0.05). Accordingly, normal controls, in terms of these variables, were better than people with OCD.
    Conclusion
    This Study indicated that defect of recognition of emotion facial expression is constructible which can have a significant role in intensifying obsessive-compulsive disorder precipitate symptoms.
  • Page 40
    Background and Aim

    Sports-for-all may improve physical fitness and general health of employees. The aim of this study was to determine the effects of the 8 weeks sport for all program on physical fitness and general health of male employees.

    Methods

    The present clinical trial was conducted at Yasouj Wellbeing Organization in 2010. Ninety male employees (aged 35.5 ± 5.6 years) voluntarily participated in this study. The participants were randomly assigned into training (n=45) and control group (n=45). The physical fitness of the subjects were measured by sit-up, pull-up, standing broad jump, 45 m running, 4 × 9 m shuttle run and 540 m running tests and general health was assessed by General Health Questionnaire-28 (GHQ-28). The subjects in the training group performed sport for all program, 3 days a week for 8 weeks. The program consisted of jogging, stretching, sprint and endurance training and cooling down. The participants in the control group were instructed to resume their normal lifestyles and avoid any type of high intensity physical activity during the study. After 8 weeks, all the variables were measured once more. The data were analyzed by the SPSS-13 software. Paired sample t-test and Independent sample t-test were used to compute differences in the variables.

    Results

    The results showed that abdominal muscles endurance (37.4 ± 8.5 VS 23.3 ± 7.3); shoulder girdle muscles (5.1 ± 3.5 VS 1.8 ± 2.4), muscle power (218 ± 21.1 VS 192.6 ± 21.6), cardiorespiratory endurance (186.02 ± 22.62 VS 145/7 ± 23.9) were increased significantly and the body mass index (25.1 ± 2.9 VS 25.2 ± 3.7), body fat percent (15 ± 4.1 VS 17.2 ± 4.6) were decreased significantly in training group in comparison with the control group (P≤ 0.05). This program did not have any effect on improving the general health of the participants.

    Conclusion

    In conclusion, results of the present study showed that sport for all program improved physical fitness and body mass index of male employees. This program did not have any effect on improving the general health of the participants.

  • Page 50
    Background and Aim
    Delivery pain and its long period are of most important factors of encouraging women to undergo caesarean. The purpose of this study was to investigate the effect of boiled dill (Anethum graveolens) seeds on the length of active phase of labor and delivery pain.
    Methods
    Samples in this retrospective cohort study were taken from nulliparous and second generator women (85 person in the exposed group and 85 in control group). Physiological symptoms and the interview were our crude data. Data collection instruments included questionnaire data recording sheet, Sony Kidd, scale, and scale ruler. Data about exposed and unexposed group were collected during labor. Exposed group was a group that had consumed two tablespoons of boiled dill (Anethum graveolens) seeds while the control received nothing. All statistical analysis were performed by SPSS version 16 using t-test, Mann-Whitney U Test, chi-square, and exact fisher test. ¬
    Results
    The results showed that the average duration of first stage of labor in the exposed group was 53.16 minutes while this time for control group was 117.84 minutes (p=0.001). Pain in the two groups in terms of exposure and non-exposure was not statistically significant (p>0.05). Labor pain in equally dilations were statistically significant (p=0.001).
    Conclusion
    The present study suggests that boiled dill (Anethum graveolens) seeds can be used at all stages of labor without causing any complications for the mother and fetus for reducing the period and pain of delivery.
  • Page 60
    Background and Aim
    Visceral leishmaniasis in dogs is an excellent model for studying visceral leishmaniasis in humans. The current study was designed to study the histopathological changes in liver and spleen of dogs with visceral leishmaniasis, due to Leishmania infantum.
    Methods
    In this experimental study, liver and spleen samples form ten dogs with visceral leishmaniasis were compared with normal liver and spleen samples of ten dogs from non-endemic area. Liver and spleen tissue samples were stained by hematoxylin and eosin and also by Giemsa methods after tissue processing. Finally, using optical microscope, samples were carefully analyzed for finding any histopathological changes.
    Results
    In spleen of infected dogs’, in four cases (40%) severe infiltration of plasma cells, in five cases (50%) presence of megakaryocytes indicating extramedullary hematopoiesis, in one case (10%) inflammatory granulomatous reaction, in three cases (3%) atrophy of lymphoid follicles and loss of germinal centers, in four cases (40%) lymphoid follicles hypertrophy and also in one case (10%), the presence of Leishman bodies in large scale were observed. Liver tissue sections showed no significant changes.
    Conclusion
    Visceral leishmaniasis can cause histopathological changes in spleen and among them the changes in the size and number of lymphoid follicles, chronic inflammation, granuloma formation and presence of Leishman bodies in spleen macrophages could be mentioned.
  • Page 68
    Background and Aim
    Listeriosis is mainly caused by consuming unpasteurized dairy products, especially soft cheese which is contaminated with listeria monocytogenes in people with a damaged immune system. The purpose of this study was to evaluate the possibility of using natural preservatives to control the growth of Listeria monocytogenes in dairy products.
    Methods
    In the present experimental study, plants (Thymus denaensis, Jaft and green hull Pistacia atlantica) were collected from the mountains of Kohgiloyeh & Boyerahmad province and their hydroaloholic extract were prepared. Antibacterial activities, MIC and MBC, were determined by disc diffusion and microwell dilution methods. The Ampicilin disk (10µg) was used as positive control in disc diffusion. The data were analyzed by the SPSS software using One-way ANOVA.
    Results
    The most anti-bacterial activities were found with hydroalcoholic extracts of Jaft and green hull Pistacia atlantica. Inhibition zone for the Jaft concentration was 32 mg/ml which was equal to the ampicillin disk. The minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration of Jaft extract were 125 and 250 μg/ml respectively.
    Conclusion
    Based on the results of current study, hydroalcoholic extract of Jaft might be a suitable candidate to be used as a preservative in the food industry which is able to prevent the growth of Listeria monocytogenes.
  • Page 78
    Background and Aim
    Quercus infectoria gall (Oak) has a long history of use as a medicinal plant; therefore, the present investigation aims to study the antifungal properties of Quercus infectoria gall (Oak) on Saproling fungi.
    Methods
    In the present experimental study, the hydroalcoholic extract of Quercus infectoria gall (Oak), was studied against saprolegnia. Minimal Inhibitory Concentration (MIC) and minimum lethal concentration were evaluated for this extract. The antimicrobial potent of Quercus infectoria gall (Oak) extract with malachite green as commercial antifungi reagent were compared.
    Results
    Findings of this study demonstrated the antifungal properties of the extract. This antifungal effect was dose dependent where its effect was increased with increasing the extract concentration. The MIC and MLC which, was determined by the tube serial dilution method, was 300 microgram per milliliter.
    Conclusion
    Hydro alcoholic extract of oak placenta can help to prevent fungal growth in comparison with anti-fungal activity of Malachite green.