فهرست مطالب

Evidence Based Care - Volume:2 Issue: 1, 2012

Evidence Based Care
Volume:2 Issue: 1, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/02/09
  • تعداد عناوین: 7
|
  • اسفندیار بالجانی، ندا عظیمی، عبدالله حسینلو صفحه 13
    مقدمه
    مراقبت، جوهره اقدامات پرستاری است، ولی در جوامع مختلف به طور یکسان درک نشده است. تجزیه و تحلیل درک پرستاران از رفتارهای مراقبتی، به مدرسان و مدیران پرستاری این امکان را می دهد برای رفع تمام نیازهای بیماران، با دید باز، برنامه ریزی کنند.
    هدف
    تعیین درک پرستاران از رفتارهای مراقبتی و پیش گویی عوامل موثر در رفتارهای مراقبتی
    روش
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 189 پرستار با مدرک کارشناسی، به روش نمونه گیری سهمیه ای، از چهار بیمارستان آموزشی شهرستان ارومیه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه سه قسمتی، شامل اطلاعات دموگرافیک، 25 آیتم مربوط به جنبه های روانی اجتماعی و تکنیکی حرفه ای مراقبت، و در قسمت سوم فاکتورهای موثر بر رفتارهای مراقبتی بررسی می شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آنالیز رگرسیون خطی چند متغیره، در نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بالاترین امتیاز رفتار مراقبتی مربوط به نوشتن گزارش پرستاری وکمترین امتیاز مربوط به کمک به بیمار در فعالیتهای روزانه بود. آنالیز رگرسیون چند متغیره، نشان داد که احساس مسوولیت در قبال بیماران، حس موفقیت شخصی ناشی از حرفه پرستاری، اعتقاد به انجام دادن کار با کیفیت در مراقبت و مشکلات شخصی در تبیین واریانس رفتارهای مراقبتی به طور معنی دار دخالت داشت.
    نتیجه گیری
    به منظور توجه به تمام نیازهای بیماران، لازم است در آموزش و برنامه ریزی پرستاری، به جنبه های عاطفی- اجتماعی مراقبت تاکید بیشتری شود.
    کلیدواژگان: رفتار مراقبتی، درک پرستاران، فاکتورهای موثر بر مراقبت، مراقبت عاطفی
  • ندا میرباقر آجرپز، محبوبه حافظی، سمیه صالحی، عاطفه طیبی، فائزه شناسا، سمیرا زهتاب چی صفحه 23
    مقدمه
    قاعدگی دردناک یکی از شایع ترین مشکلات در زنان جوان است. البته با این که درد قاعدگی اولیه تهدید کننده زندگی فرد نمی باشد ولی کیفیت زندگی زنان جوان را تحت تاثیر قرار می دهد.
    هدف
    تعیین تاثیر مصرف عسل خالص و ناخالص بر روی شدت درد، مقدار خونریزی، مدت خونریزی و فاصله بین دو خونریزی در قاعدگی اولیه
    روش
    مطالعه از نوع نیمه تجربی یک سوکور و متقاطع بوده که در آن 60 دانشجوی خانم که دارای دیسمنوره اولیه بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. گروه اول پس از شروع قاعدگی، عسل خالص تا شروع سیکل قاعدگی بعدی مصرف کردند. سپس میزان درد قاعدگی سیکل بعدی آنها با استفاده از پرسشنامه VAS ((Visual Analogue Scale در زمان شروع قاعدگی و 1، 2 و3 ساعت بعد از آن مجددا اندازگیری شد. در گروه دوم همین روند با مصرف عسل غیر خالص انجام شد. در پایان دو گروه از نظر شدت درد قاعدگی، مقدار، مدت و فاصله بین دو خونریزی مقایسه شدند. نتایج توسط تحلیل واریانس و تستهای غیر پارامتریک تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین شدت درد قاعدگی در گروه اول پس از مصرف عسل خالص کاهش یافته است(002/0p=)، ولی شدت درد قاعدگی در همین گروه پس از مصرف عسل ناخالص تغییری نکرده است(4/0p=). میانگین شدت درد قاعدگی در گروه دوم نیز در زمان مصرف عسل خالص کاهش یافته است(004/0 p=). مقایسه گروه اول و دوم 3 ساعت پس از مصرف عسل خالص، تفاوت معنی داری را در دو گروه نشان نداد(13/0p=). مقدار خونریزی پس از مصرف هر دو نوع عسل کاهش معنی داری یافته است.(03/0p=).
    نتیجه گیری
    مصرف عسل خالص باعث کاهش معنادار در شدت درد و مقدار خونریزی قاعدگی در خانمهای مبتلا به درد قاعدگی اولیه می شود و از آن می توان به عنوان یک روش درمانی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: قاعدگی، درد قاعدگی اولیه، عسل، دانشجویان، خونریزی
  • سید رضا مظلوم، فاطمه دربان*، سعید واقعی، مرتضی مدرس غروی، مسعود کاشانی لطف آبادی، محمد شاد صفحه 35
    مقدمه

    پرستاران شاغل در بخش های روانپزشکی سطح بالایی از استرس را در زندگی حرفه ای خود تجربه می کنند؛ بنابر این استفاده از شیوه های پیشگیرانه و کارآمد مدیریت استرس، ضروری به نظر می رسد.

    هدف

    هدف از این مطالعه، تعیین تاثیر برنامه ایمن سازی در برابر استرس بر استرس ادراک شده پرستاران شاغل در بخش روان می باشد.

    روش

    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی بود که در سال 1390 بر روی 60 نفر از پرستاران و بهیاران شاغل در بیمارستان ابن-سینا شهر مشهد،که بر اساس تخصیص تصادفی به 2 گروه مساوی آزمون و شاهد تقسیم شدند، انجام شد. مداخله شامل برنامه ایمن سازی در برابر استرس، متشکل از کارگاه 2 روزه 8 ساعته به فاصله یک هفته بود که برای گروه آزمون اجرا شد. ابزارگردآوری داده ها، مقیاس استاندارد استرس ادراک شده کوهن بود که در سه مرحله قبل از مداخله، پایان جلسه دوم و یک ماه بعد از مداخله تکمیل شدند. قابل ذکر است که نمره کسب شده بالاتر، نشان دهنده استرس کمتر است. داده ها توسط اس پی اس اس 5/11 با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی تی مستقل و آنالیز واریانس تحلیل گردید.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد میانگین نمره استرس گروه ایمن سازی در برابر استرس،در گروه آزمون از 7/4±2/32 قبل از مداخله به 9/7±4/36 بعد از مداخله و 9/4±1/40 در مرحله پیگیری یک ماه بعدافزایش یافت (0001/0p<)،در حالیکه در گروه شاهد میانگین نمره استرس بعد و در یک ماه بعد نسبت به قبل به طور معنی داری کاهش یافت (0001/0p<).

    نتیجه گیری

    از آنجایی که برنامه ایمن سازی در برابر استرس، شیوه ای ارزان، موثر و ایمن برای کاهش استرس ادراک شده پرستاران می باشد، لذا پیشنهاد می شود به منظور مقابله موثر پرستاران با استرس شغلی و نیز بهبود کیفیت مراقبتها، مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: برنامه ایمن سازی در برابر استرس، استرس ادراک شده، پرستار، بخش روان
  • حمیدرضا زنده طلب صفحه 45
    مقدمه
    والدین انگیزه فراوانی برای تامین و ارتقای سلامت روانی نوجوان خود دارند؛ اما به واسطه عدم اگاهی و فقدان یک الگوی سازمان یافته، در این زمینه نمی توانند به طور موثر رفتار نمایند.
    هدف
    طراحی و ارزشیابی یک برنامه مدون آموزشی بر اساس الگوی پرسید – پروسید برای ارتقای سلامت روان نوجوانان و مشارکت والدین بود.
    روش
    مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی بود که 66 تن از والدین مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی مشهد به همراه نوجوان آنها به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. ابعاد مختلف سلامت روان نوجوانان به وسیله پرسشنامه 28 سوالی سلامت عمومی یا GHQ-28 (General Health Questionary) اندازه گیری و سپس برنامه مداخله شامل 8 جلسه 60 دقیقه ای در طی دو ماه برای گروه آزمون اجرا شد. یک ماه پس از اتمام مداخله، سلامت روانی نوجوانان مجددا اندازه گیری و با قبل مقایسه شد. داده ها با نرم افزار آماری SPSS-17 و با استفاده از آزمونهای تی مستقل و زوجی و مجذورکای تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    نمرات آزمون سلامت روان نوجوانان گروه آزمون در مرحله بعد از مداخله نسبت به گروه کنترل افزایش یافته است. (003/0>P). میزان آگاهی (021/0>P)، نگرش (001/0>P) و رفتار مشارکتی والدین (014/0>P)، بعد از مداخله نسبت به قبل افزایش یافته است.
    نتیجه گیری
    الگوی پرسید پروسید در طراحی برنامه های ارتقای سلامت موثر است؛ بنابراین پیشنهاد می گردد آموزش الگوی فوق در برنامه آموزش رشته پرستاری گنجانده شود.
    کلیدواژگان: مشارکت، سلامت روان، نوجوان، مدل پرسید - پروسید
  • علی اکبر هاشمی جواهری، عباس نوریان، مجید زندی، رضا خان زاده، محمود خدابخشی صفحه 55
    مقدمه
    تعادل در بیماران سکته مغزی به دلایلی چون آسیب به مراکز شاهد تعادل و ضعف عضلات نیمه بدن مختل می شود.
    هدف
    تعیین تاثیر یک برنامه ترکیبی از تمرینات ایزومتریک و ایزوتونیک بر تعادل ایستای بیماران مبتلا به سکته مغزی
    روش
    در این کارآزمایی بالینی30بیمار مرد سن (34/0p=)، از طریق نمونه گیری در دسترس و تصادفی، در یکی از دو گروه آزمون و شاهد قرار داده شدند. در سال 90-89 در آزمایشگاه دانشگاه فردوسی مشهد گروه آزمون، 8 هفته و سه بار در هفته، به مدت یک ساعت، تحت یک برنامه ترکیبی از تمرینات ایزومتریک و ایزوتونیک قرار گرفتند. قبل و بعد از دوره، تعادل آزمودنی ها به وسیله دستگاه بایودکس اندازه گیری و داده ها با آزمون t (05/0 α<) تحلیل شد.
    یافته ها
    نمونه این پژوهش را مردان با میانگین سنی (11/6 ±07/55) در گروه شاهد و (76/5±67/52) سال در گروه آزمون تشکیل می-داد. نتایج آزمون تی نشان داد که در گروه آزمون بعد از اجرای برنامه تمرینی نسبت به قبل از آن، در نمره تعادل ایستای عمومی (001/0p=)، جانبی (001/0p=) و قدامی خلفی (001/0p=) تفاوت معنی داری ایجاد شد. ولی در گروه شاهد نمره تعادل ایستای عمومی (805/0p=)، جانبی(876/0p=)، قدامی-خلفی(628/0p=) تفاوت معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    یک برنامه ترکیبی از تمرینات ایزومتریک و ایزوتونیک، بر تعادل ایستای بیماران مبتلا به سکته مغزی تاثیر مثبتی دارد و پرستاران می توانند با توجه به عدم نیاز به وسایل خاص از این تمرینها استفاده کنند.
    کلیدواژگان: سکته مغزی، تعادل ایستا، ایزومتریک، ایزوتونیک
  • رامبد خواجه ای، محمود سلطانی*، سیدمحمود حجازی، صالحه نور نعمت الهی، احمد زنده دل، مرضیه اشکانی فر صفحه 65
    مقدمه

    بی حرکتی از مشکلات شایع بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس(M.S) است. تمرینات هوازی با ایجاد تعدیل در عوامل خطر مرتبط با بیماری های قلبی- عروقی، خطر وقوع این بیماری ها را کاهش می دهد.

    هدف

    تعیین تاثیر برنامه تمرینی در آب، بر عوامل خطرساز قلبی- عروقی در زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس

    روش

    در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده 40 بیمار مبتلا به (M.S) به صورت تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. برنامه تمرینی برای گروه آزمون، به مدت 8 هفته و هر هفته 3 جلسه با شدت 60-50 درصد حداکثر ضربان قلب، اعمال شد. عوامل خطر قبل و بعد از دوره تمرینات ارزیابی شد. آزمایش های خون شناسی شامل کلسترول، تری گلیسرید و لیپوپروتیین پرچگال و کم چگال بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و در سطح معنی داری 05/0 توسط آزمونهای تی زوجی و مستقل انجام شد.

    یافته ها

    گروه آزمون از لحاظ لیپوپروتئین کم چگال (001/0p<) و کلسترول (001/0p<) و تری گلیسرید (005/0p<) پس از تمرین، کاهش معنی داری نسبت به پیش از تمرین داشت و فعالیتهای هوازی در آب، تاثیر معنی داری بر میزان لیپوپروتئین پرچگال گروه آزمون نداشت.

    نتیجه گیری

    تمرین های هوازی در آب می تواند با افزایش توان فیزیکی، منجر به تعدیل در فاکتورهای قلبی- عروقی شده، خطر این حمله ها را کاهش دهد. متخصصان می توانند از این تمرین ها به عنوان یک درمان مکمل در کنار درمانهای دارویی برای بیماران M.S استفاده کنند.

    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، تمرین های هوازی، عوامل خطرساز قلبی عروقی
  • عباس عباس زاده، حکیمه سابقی*، عباس حیدری، فریبا برهانی صفحه 75
    مقدمه

    ثبت گزارش پرستاری وظیفه حرفه ای پرستاران و یکی از اجزای مهم مدارک واسناد پزشکی و پرونده بیماران به حساب می آید؛ بنابراین توجه به امر ارتقای مهارت پرستاران در این خصوص از طریق روش های آموزشی موثر، اهمیت زیادی دارد.

    هدف

    تعیین تاثیر برنامه آموزش مداوم بر دانش، نگرش و عملکرد گزارش نویسی پرستاران

    روش

    این پژوهش به صورت تجربی دوگروهی، با اندازه گیری قبل و بعد است که در نمونه ای مشتمل بر 62 پرستار شاغل در بیمارستانهای شهر کرمان انجام شد که به طور تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شده بودند. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه پژوهشگر ساخته بود که قبل و بعد از اجرای برنامه آموزش مداوم در هر دو گروه، پرسش نامه، تکمیل و میزان دانش، نگرش و عملکرد گزارش نویسی هر یک از گروه ها قبل و بعد از مداخله، تعیین و با یکدیگر مقایسه شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای اسکویر، تی زوجی و تی مستقل در نرم افزار SPSS نسخه 14 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    بررسی نمونه مطالعه شده، نشان می دهد که بین دو گروه از لحاظ متغیرهای دموگرافیک، تفاوت معنی داری وجود نداشت و اختلاف معنی داری بین دانش (000/0P=)، نگرش (000/0P=) و عملکرد (001/0P=) گزارش نویسی دو گروه آزمون و شاهد وجود داشت. همچنین رابطه معنی داری بین متغیرهای دموگرافیک با افزایش دانش پرستاران در اثر آموزش مداوم ملاحظه نشد.

    نتیجه گیری

    برنامه آموزش مداوم باعث افزایش دانش، نگرش،و عملکرد پرستاران شد. پیشنهاد می شود مطالعات بیشتری برای بررسی میزان ماندگاری اطلاعات در این روش و مقایسه آن با روش های دیگر انجام شود.

    کلیدواژگان: دانش، نگرش، عملکرد، گزارش نویسی پرستاری، آموزش مداوم
|
  • Baljani E., Azimi N., Hosseinloo A Page 13
    Background
    Caring is the essence of nursing practice, but has been understood in various countries in a different way. Analysis of nurses’ perception of caring behaviors provides the possibility to nursing teachers and administrators to be able to plan a program to meet all the patients’ needs with an inclusive view.
    Aim
    to determine nurses’ perception about caring behaviors and the factors that may affect those behaviors.
    Method
    In this cross- sectional study, 189 Registered Nurses who were selected through Quota sampling from four teaching hospitals of Urmia city were included. Data Collection was carried out using a self-structured three-part questionnaire. Data were analyzed using descriptive tests and multivariate linear regression analysis with SPSS version 16.
    Results
    The highest caring behavior score was related to writing nursing reports and the lowest score to the helping to patients in their physical activity in daily life. Multivariate regression analysis showed that the sense of responsibility towards patients, sense of personal achievement due to nursing profession, belief in delivering high quality care and personal problems of nurses explained the variance in caring behaviors.
    Conclusion
    In order to consider all the patients’ needs, social - emotional aspects of caring is needed to be more emphasized in nursing education and planning. To highlight moral issues, creating moral and enhancing counseling services can lead to increased sense of responsibility, promoted professional ethics and self efficacy which itself resulted in decreased nurses’ personal problems.
  • Mirbagher Ajorpaz N., Hafezi M., Salehi S., Tayebi A., Shenasa F., Zahtabchi S Page 23
    Background
    Dysmenorrhea is a common problem especially in young women that can have adverse effects on quality of life.
    Aim
    to investigated the effect of pure and impure honey on severity of pain, amount of bleeding, and duration and interval of menstrual cycles in female students with primary dysmenorrhea
    Method
    The current study was a single-blind crossover design which was carried out on 60 female students with primary dysmenorrhea. After menstrual initiation, one group took pure honey until next menstrual period and after a 10 day wash-out period started to take impure honey till the initiation of the subsequent menstrual cycle Then dysmenorrhea was assessed using Visual Analgesic Scale (VAS). The similar process was performed by impure honey in the second group. The effects of pure and impure honey were measured on severity of pain, amount of bleeding, duration and interval of menstrual periods in two groups. Data were analyzed Using SPSS software (v. 14) by AONAVA test.
    Results
    A significant difference was observed in the severity of pain following taking pure honey in group one (p=0.002). However, this difference was not significant in this group following taking impure honey (p=0.4). In the second group, similarly, significant difference was found in severity of pain after taking pure honey (p=0.004).
    Conclusion
    Pure honey consumption in women, who suffer from primary dysmenorrhea, reduces significantly the severity of pain and amount of bleeding. It can be considered as an alternative treatment approach in affected women.
  • Mazlom Sr, Darban F., Vaghei S., Modarres Gharavi M., Kashani ¬Lotfabadi M., Shad M Page 35
    Background

    Psychiatric Nurses tolerate high levels of occupational stress. So stress management programs should be developed to prevent those effects on nurses.

    Aim

    to determine the effect of SIP on nurses’ perceived stress in psychiatric wards.

    Method

    In this randomized clinical trial 60 nurses and healthcare workers, working in Ebne-Sina Psychiatric Hospital were enrolled. They were randomly assigned between two groups based on work shift and job status. Intervention consisted of two 8-hour workshop sessions with one week interval, including SIP training. Kohn Perceived Stress Scale was used as data gathering scale, at the beginning of the study, after 2nd session and 1 month thereafter, in which the higher score indicated the lower level of stress. Data were analyzed using statistical tests including student t test, Chi-square and AVOVA with SPSS version 11.5.

    Results

    The results showed that perceived stress was increased one week and one month after intervention (32/2 ± 7/4 at the beginning of the study vs. 36/4 ±7/9 one week and 40/1 ±4/9 one month after the intervention) (P<0/005). However, the average perceived stress score decreased in the control group one week and one month after the intervention compared with the beginning of the study (P=0/0000).

    Conclusion

    Since S.I.P is an affordable, effective and safe manner to improve the nurses’ perceived stress, it is proposed for reduction of job stress and as a consequence improving the quality of nursing care.

  • Zendeh Talab H.R Page 45
    Background
    Parents have high motivation to provide mental health promotion for their adolescents, but cannot treat them effectively due to the lack of knowledge and an organized model to do accordingly.
    Aim
    To evaluate the effect of an educational program based on PRECEDE- PROCEED Model on adolescents’ mental health and their parents’ participation.
    Method
    The study was a randomized controlled clinical trial that was carried out on 66 parents referred to health centers of Mashhad, along with their teenage sons in 2011who were randomly assigned to two experimental and control groups. Dimensions of mental health of adolescents was measured by GHQ-28)General Health Questionnaire). Then intervention program consisted of 8 60-minutes sessions was carried out for experimental group for two months. One month after the intervention, adolescents’ mental health was again measured. Data were analyzed with SPSS Version17 software using independent and paired t-test and chi-square.
    Results
    A significant increase was seen in the score of mental health of adolescents in the experimental group compared to the control group (P=0.003). Also the score of knowledge (P=0.021), attitude (P=0.001) and the behavior of parents’ participation (P=0.014) had a significant increase after intervention.
    Conclusion
    PRECEDE-PROCEED model is useful in designing health promotion programs, therefore it is suggested that the training of this model to be considered in nursing curriculum.
  • Hashemi Javaheri A.A., Nouriyan A., Zandi M., Khanzadeh R., Khodabakhshi M Page 55
    Background
    Balance in stroke patients because of damage to muscles and control centers of the body are disrupted.
    Aim
    To determine the effect of combined isometric and isotonic exercises on brain stroke patients’ static balance.
    Method
    In this clinical trial, 30 male patients with brain stroke were randomly allocated to one of experimental or control groups. An 8-week combined isometric and isotonic exercise program was performed at Ferdowsi University of Mashhad. The program was performed for an hour three times a week. Before and after implementation of exercise program, the status of subjects’ balance was measured by Biodex Stability System. The data were analyzed using independent and paired t-test (α<0.05).
    Results
    The mean age of men in the experimental and control group was 55.07±6.11 and 52.67±5.67, respectively. There was a significant difference in the score of static (p=0.876), lateral (p=0.001) and anterior-posterior (p=0.805) balance in the experimental group after exercise program compared to the beginning of the study. But no significant difference was seen in this score in the control group after intervention.
    Conclusion
    The combined isometric and isotonic exercises have positive effect on the brain stroke patients’ static balance. Nurses can use of these exercises without any need to special equipments.
  • Khajei R., Soltani M., Hejazi M., Noor Nematolahi S., Zendedel A., Ashkanifar M Page 65
    Background

    The most common complications of multiple sclerosis (MS) are fatigue, muscle cramps, tremore, squint, imbalance and gait disorders. Doing aquatic aerobics exercises lead to an increase in both physical strength as well as the domain of body movement in M.S patients. In addition, making the balance against the risk factors would decrease the risk of getting cardiovascular disease.

    Aim

    To investigate the effect of aquatic aerobics exercise on some of cardiovascular risk factors in female MS patients.

    Method

    In this quasi-experimental study, 40 female MS patients on the basis of illness degree were allocated randomly into two groups. The experimental group participated in the exercise program for 8 weeks, each week three sessions with intensity of 50-60 percent of the maximum heart rate. The cardiovascular risk factors were measured in experimental and control groups before and after exercise. Blood cholesterol, triglyceride, LDL and HDL were also measured. The collected data were analyzed by independent and paired t test.

    Results

    After the exercise, the experimental group showed significant decrease in LDL (p<0.001), cholesterol (p<0.001) and triglyceride (p<0.005). There was no significant difference in HDL level in experimental group.

    Conclusion

    Aquatic aerobics exercises cause an increase in physical strength in M.S patients so that moderate the cardiovascular risk factors and decrease the risk of cardiovascular diseases. So, it is recommended to specialists to use these exercises as a supplementary treatment besides medical treatments for MS patients.

  • Abbaszadeh A., Sabeghi H., Heidari A., Borhani F Page 75
    Background

    Documentation is one of the nurses’ professional tasks, which is an important component of medical evidence and patient’s record. Finding effective teaching methods for enhancing nurses’ ability in documentation can be helpful.

    Aim

    This study was performed to determine the effect of continuing education program on nurse’s knowledge, attitude and performance about documentation.

    Method

    A quasi-experimental before and after design was carried out on 62 nurses who were working at a public hospitals in Kerman and were randomly allocated to two experimental (n = 32) and control groups (n = 30). Data collection tools were a self-structured questionnaire as well as tools for measurement of knowledge, attitude, performance, and competency of subjects regarding nursing documentation, which were completed before and after implementing a continuing education program. Data were analyzed using Chi-Square, paired t- tests and independent t- tests with SPSS version 14.

    Results

    There were significant differences between nurses who participated in the intervention and control groups in terms of knowledge (P =0.000), attitude (P=0.000), performance (P=0. 001) and competency (P=0. 000) towards documentation. The findings showed that there was no statistically significant difference between two groups in relation to demographic variables.

    Conclusion

    The results of this study suggest that continuing education program promote knowledge, attitude, performance and competency of nurses on documentation. It is recommended to accomplish more studies about learning stability following employing this method and its comparison with other educational methods.