فهرست مطالب

Journal of English Language Teaching and Learning
Volume:3 Issue: 7, Spring-Summer 2011

  • 182 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1390/05/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • رضا عبدی صفحه 1
    به عنوان بخشی از تلاش وسیع برای دمیدن روح علمی در سازه بلاغی مقالات پژوهشی، نویسندگان علمی اغلب از شاخص های فراگفتمان کمیت برای جلوگیری از اطاله کلام و رعایت اصول بارز و تلویحی کمیت طبق الگوی اصل همگاری گرایس و مدل های مشابه استفاده می کنند. به منظور یافتن درک بهتری از توزیع شاخص های فراگفتمان کمیت در متون علمی، تعداد 120 مقاله علمی اخیرا منتشر شده در پایگاه ساینس دایرکت مورد مطالعه قرار گرفتند. مقالات پیکره این مطالعه به طور مساوی از میان دو رشته زبانشناسی کاربردی و جامعه شناسی از علوم انسانی و دو رشته شیمی و پزشکی از علوم پایه انتخاب گردیدند. عبارات زبانی دو راهبرد کمی ارجاع های درون متنی و خلاصه گرها از طریق تحلیل دستی در پیکره احصاء شدند. نتایح نشان دادند که خلاصه گرها به طور وسیعی در مقالات علمی بویژه در میان نویسندگان علوم پایه به کار گرفته می شوند. تفاوت هایی بین نویسندگان علوم انسانی و پایه در خصوص بکارگیری گونه های اختصارات، استنادات، و پاورقی مشاهده گردید. به طور خاص، کاربرد وسیع اختصارات در علوم پایه با توجه به ماهیت رشته های آن علوم مورد بحث قرار گرفتند. در نهایت، کاربردهای نتایج مطالعه در آموزش زبان انگلیسی نیز مورد اشاره قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: مقالات پژوهشی، فراگفتمان، شاخص های کمیت، ارجاع های درون متنی، خلاصه گرها
  • پرویز آژیده صفحه 19
    این مقاله تلاشی است برای پی بردن به ارتباط آزمون انگلیسی عمومی و تخصصی رشته های پزشکی در ایران برای انجام این امر، چهار رشته تحصیلی به طور تصادفی از بین رشته های مربوط به پزشکی انتخاب و میانگین، انحراف معیار و همبستگی نمرات در دو آزمون انگلیسی عمومی و تخصصی محاسبه شده است. نتایج بدست آمده حاکی از عدم وجود یک ارتباط منظم بین نمرات آزمونهای انگلیسی عمومی و تخصصی می باشد. در حقیقت یافته های این مطالعه نشان می دهد که آزمونهای مذکور اطلاعات یکسان ارائه نمی-کنند. به عبارت دیگر نمی توان ادعا کرد در علوم پزشکی دانشجویان با نمرات بالاتر در آزمون انگلیسی عمومی نمرات بالاتر در آزمون انگلیسی تخصصی بدست خواهند آورد. و یا بالعکس بر این اساس مناسب خواهد بود، پذیرفته شود که آزمونهای انگلیسی عمومی و تخصصی در ارزشیابی دانش زبانی دانشجویان علوم پزشکی از نقش مکمل برخور دارند.
    کلیدواژگان: انگلیسی عمومی، انگلیسی با هدف ویژه (تخصصی)، علوم پزشکی، همبستگی، مکمل، معنی دار
  • سید محمد علوی، عباسعلی رضایی، سید محمدرضا امیریان صفحه 39
    هدف این تحقیق این بود که کارکرد افتراقی آزمون زبان انگلیسی است دانشگاه تهران را که یک آزمون سطح بالا است و توسط مرکز زبان دانشگاه تهران تهیه و اجرا می شود را بررسی کند. داده های بدست آمده از 400 شرکت کننده که مدرک کارشناسی ارشد در رشته های انسانی و پایه علوم پایه و فنی مهندسی دارند و قصد شرکت در آزمون دکتری دانشگاه تهران را دارند از نظر کارکرد افتراقی بررسی شد. در این مطالعه 200 نفر شرکت کننده با مدرک انسانی و 200 نفر دیگر با مدرک علوم پایه و فنی مهندسی وجود داشتند. نتایج روش جنرال مانتل هانسل نشان داد که از بین 100 سوال کارکرد افتراقی نشان دادند. رگرسیون لاجیستیک نیز 14 سوال با کارکرد افتراقی شناسایی کرد. با این وجود آزمون اندازه اثر مربوط نشان داد که هیچ یک از این سوالات به اندازه کافی طبق اصول پیشنهادی زامبو(1999) و جودیون و گیرل(2001) بزرگ نبودند. بنابر این نتایج نشان می دهد که سوالات آزمون دانشگاه تهران کارکرد افتراقی معناداری بر اساس رشته دانشگاهی نشان می-دهد و نسبت به هر دو گروه انسانی و علوم پایه و فنی مهندسی یکسان عمل می کنند.
    کلیدواژگان: کارکرد افتراقی سوالات، مانتل هانسل، رگرسیون لوجستیک، بزرگی کارکرد افتراقی، آزمون زبان انگلیسی دانشگاه تهران
  • مهدی دهمرده صفحه 67
    مقاله حاضر برگرفته از یک تحقیق مقطعی 3 ساله پیرامون آموزش زبان انگلیسی در مدارس مقطع متوسطه در ایران و نقش رویکرد ارتباطی در آنها می باشد. این تحقیق میزان بکارگیری رویکرد ارتباطی در برنامه جامع ملی ایران جهت آموزش زبان انگلیسی و تا حدودی کتب مربوطه در مقطع متوسطه را مورد بررسی قرار داده است. و بدین ترتیب مقاله حاضر به بحث پیرامون یکی از ابعاد این تحقیق که در واقع نقش واقعی بودن مطالب را در سیستم مذکور می باشد. خواهد پرداخت. در راستای بررسی وضعیت موجود و در جهت جمع آوری داده هایی قابل اعتماد و معتبر از ابزارهای تحقیقاتی گوناگونی در این پروژه استفاده شده است. این ابزارها عمدتا شامل مروری بر تحقیقات انجام شده، تجزیه و تحلیل برنامه جامع آموزشی، توزیع پرسشنامه و انجام جلسات مصاحبه بوده است. پرسشنامه ها عمدتا بین معلمان زبان انگلیسی توزیع و مصاحبه ها با برخی از نویسندگان برنامه جامع آموزشی، کتب و معلمان آموزش زبان انگلیسی در ایران انجام شده است.
    در پایان، این مقاله حول این محور خواهد چرخید که در حالی که برنامه جامع آموزشی ملی که اخیرا آماده گردیده است نکته واقعی بودن مطالب را مورد بررسی قرار داده و مطالب آموزشی را حول این محور آماده کرده است، متاسفانه به نظر می رسد که این مسئله هیچ نقشی در کتب آموزشی و برنامه آموزشی زبان انگلیسی که در حال حاضر در مدارس ایران اجرا می شود ندارد.
    کلیدواژگان: واقعی بودن مطالب انگلیسی، زبان، آموزش، ایران
  • ژاله حساس خواه صفحه 89
    مطالعات پیشین پیرامون «حس تاثیرگذاری معلمان» همواره به دلیل ضعف روش شناختی و تکیه محض آنها بر بکارگیری شیوه های یکسان نظیر خود اظهاری، نظرسنجی، و تعیین همبستگی برای جمع آوری اطلاعات، مورد انتقاد بوده است. از این رو پژوهش حاضر اقدام به اتخاذ شیوه ای دیگر یعنی شیوه تجربی و مشاهده مستقیم برای ارزیابی تاثیر نظریه «میانجی» فیورستاین بر حس تاثیرگذاری معلمان زبان انگلیسی بطور کل و اندازه گیری سه جزء اصلی تاثیرگذاری یعنی تاثیرگذاری در درگیرکردن دانش آموزان، تاثیرگذاری در آموزش و تاثیرگذاری در مدیریت کلاس بطور خاص، برای 16 معلم مبتدی شرکت کننده در برنامه آموزش ضمن خدمت آنها نموده است. بعلاوه راهبردهای مدلسازی، مرور ذهنی، و تحلیل نوارهای ویدیویی در طی یک بازه زمانی 15 جلسه ای دو ساعته شیوه های آموزشی در این پژوهش و تدریس توسط شرکت کنندگان در کلاسهای درس واقعی و ارزیابی تدریس توسط خود آنها و همتایانشان ارزشیابی از پیشرفت ایشان را تشکیل داده است. نتایج حاصله از این مطالعه، موید آن است که شرکت کنندگان در این پژوهش در کلیه اجزای تاثیرگذاری به رشد معناداری دست یافتند.
    کلیدواژگان: آموزش ضمن خدمت، حس تاثیرگذاری، نظارت بر خود و همتایان، نظریه میانجی فیورستاین
  • سیما مدیر خامنه صفحه 115
    پژوهش حاضر انتقال بینابینی مهارتها و میزان استفاده از مهارت در زبان دوم را درمیان دانشجویانی بررسی می کند که هم در زبانهای پیشین و هم در زبان انگلیسی در سطوح مختلف طبقه بندی شده اند. آزمون فرضها بر روی 75 زبان آموز دوزبانه (فارسی - انگلیسی) و سه زبانه (ترکی- فارسی- انگلیسی) صورت گرفت که تعداد 35 نفر متعلق به سطح پیشرفته انگلیسی بودند و 40 نفر مهارت زبانی متوسط داشتند.اطلاعات کیفی بیشتری نیز از طریق بیان روند ذهنی، جمع آوری شد. نتایج تجزیه و تحلیل آماری حاکی از این بود که: 1) بین مهارتهای نگارشی در چند زبان ارتباط معنی داری وجود دارد. 2)سه زبانه ها در مقایسه با دو زبانه ها بطور معنی داری عملکرد بهتری در نگارش زبان انگلیسی داشتند؛ اگر چه اطلاعات کیفی نشان داد میزان استفاده از زبان فارسی بعنوان یکی از زبانهای پیشین در هر دو گروه بالا بود.3(هنگام نگارش که میزان انتقال بینابینی در میان زبان آموزان سطح پیشرفته در مقایسه با زبان آموزان سطح متوسط بطور معنی داری کم بود. نتایج این تحقیق در ارتباط با صورتهای مختلف تعامل بین زبانها و تدریس زبان خارجی برای چندزبانه ها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: انتقال مهارتها، سه زبانه، تئوری تعامل، دوزبانه
  • مرتضی یمینی، ناصر رشیدی، الهام شفیعی صفحه 145
    این تحقیق در صدد ارائه الگوی جامعی بود از عواملی که اضطراب ارتباط گفتاری را در زبان آموزان ایرانی ایجاد می کند. در این تحقیق 135 دانشجوی دختر و پسرگرایشهای مختلف زبان انگلیسی، شاغل به تحصیل در دانشگاه شیراز و دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز شرکت داشتند. بر اساس بررسی پیشینه تحقیق و خصوصیات جامعه مورد نظر، متغیر انتخاب شد و مورد بررسی قرار گرفت. این متغیرها شامل موارد زیر بودند: عزت نفس و درون گرایی/ برون گرایی(متغیرهای مستقل)، جنسیت و بسندگی در زبان دوم(متغیرهای تعدل گر) اضطراب ارتباط گفتاری(متغیروابسته اصلی). جهت جمع آوری داده های مورد نظر یک آزمون بسندگی زبان انگلیسی و سه پرسشنامه به کار گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آماری گوناگون نشان داد که تمامی متغیرهای مستقل و تعدیل گر انتخاب شده اضطراب ارتباط گفتاری را در شرکت کنندگان پیش بینی می کنند. علاوه بر آن برون گرایی، قویترین پیشگویی بود. بر اساس روابط یافت شده بین متغیرهای مورد پژوهش یک مدل جامع علمی از عوامل تاثیرگذار بر اضطراب گفتاری زبان آموزان ارائه شد. نتایج آزمون تی و تحلیل واریانس یک سویه نشان داد که دختران از یک سو و فراگیران سطح پایین بسندگی و از سوی دیگر دارای بالاترین میزان اضطراب ارتباط گفتاری هستند. در پایان ضرایب همبستگی نشان داد که روابط بین اضطراب و ارتباط گفتاری و عزت نفس در سطح بسندگی متوسط و برای فراگیران پسر قوی تر بود. همین رابطه قوی میان اضطراب و ارتباط گفتاری و برون گرایی برای فراگیران پسر و فراگیران سطح بسندگی پایین پیدا شد. نتایج بدست آمده با توجه به چهارچوب نظری و الگوی جامع حاصل شده مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
    کلیدواژگان: اضطراب ارتباط گفتاری، عوامل احساسی، اعتماد به نفس، درون گرایی، برون گرایی
|
  • Reza Abdi Page 1
    As part of a wider attempt to bestow the spirit of scholarly prose upon the research articles’ rhetorical structure, academic writers invariably take advantage of quantity metadiscourse markers to avoid prolixity and live up to the implicit and explicit maxims of quantity category as suggested in Gricean CP and similar models. In order to develop a clear understanding of quantity strategiesdistribution in academic prose, 120 research articles were selected from among recently published journals in Sciencedirect database. The articles were selected equally from two disciplines in social sciences (SS) including applied linguistics and sociology and two disciplines from natural sciences (NS) including chemistry and medicine. The linguistic realizations of metadiscursive quantity strategies comprised of endophoric markers and collapsers were estimated through a manual analysis of the corpus. The results showed that collapsing is a widespread strategy specifically among NS writers. Differences were found between SS and NS writers in their use of initials, citations and footnotes\endnotes. It is argued that collapsing is an inherent property of NS disciplines giving rise to the dense use of such markers. At the end, the implications of the study to teaching and learning writing research articles are discussed.
    Keywords: research articles, metadiscourse, quantity markers, endophoric markers, collapsers
  • Parviz Ajideh Page 19
    This study is an attempt to find the relationship between EGP and ESP test in medical field of studies in Iranian context. To do this, four fields of study were randomly selected out of medicine fields. Estimating the mean and standard deviation of the tests, the variance overlap between EGP and ESP tests werecalculated. The results indicated that there was no systematic relationship between the student's scores on EGP and ESP tests. In fact the findings indicate that they do not provide similar information. In other words it is not safe to claim that students obtain higher scores in EGP test will receive higher score in ESP test or vice versa in medical field of studies Accordingly, it will be appropriate to accept that EGP and ESP tests have a complementary role in the assessment of the Language proficiency of ESP students.
    Keywords: EGP, ESP, test, Medicine, correlation, complementary, significant
  • Seyyed Mohammad Alavi, Abbas Ali Rezaee, Seyyed Mohammad Reza Amirian Page 39
    The purpose of this study was to detect differentially functioning items in the University of Tehran English Proficiency Test (UTEPT) which is a high stake test of English developed and administered by the Language Testing Centre of the University of Tehran. This paper is based on the answers of 400 test takers to the test. All participants earned a master degree either in humanities or science and engineering. To achieve the purpose of this study, the participants were divided into two equal groups. The results of generalized Mantel-Haenszel indicated that out of 100 items 12 items were displaying DIF. Logistic regression procedure also flagged 14 items as exhibiting DIF. Nevertheless, the associated test of effect size for logistic regression showed that none of these effect sizes werelarge according to the guidelines proposed by both Zumbo and Thomas (1997) and Jodoin and Gierl (2001). Therefore, it was concluded that UTEPT doesnt show significant academic discipline DIF and is equally fair to both humanities and science and engineering groups.
    Keywords: DIF, Generalized Mantel, Haenszel, Logistic Regression, DIF magnitude
  • Mahdi Dahmardeh Page 67
    The present article arises from a three-year cross sectional investigation into English Language Teaching (ELT) in secondary schools in Iran and the role of Communicative Pedagogy within this. The study has examined the extent of communicative pedagogy within the Iranian national ELT curriculum, the ELT programme and to some extent the English language coursebooks used in secondary schools. What is going to be done therefore is looking at one aspect of the study which is the role of authenticity in the above mentioned system. In order to investigate the situation, varieties of research instruments were applied in order to collect valid and reliable data. These instruments were mainly composed of a review of literature, a desk based analysis of the curriculum, administering questionnaires as well as conducting interview sessions. The questionnaires were mainly distributed among English language teachers and the interviews were conducted with some authors of the curriculum, textbooks and English language teachers in the Islamic Republic of Iran. It will be explained while the issue of authenticity has been addressed and considered within the newly designed national curriculum in Iran, this issue appears to play no role in either the textbooks or the English language teaching programme.
    Keywords: Authenticity, English, Language, Teaching, Iran
  • Jhaleh Hassaskhah Page 89
    Earlier self efficacy studies have been blamed for their methodological weakness and their mere reliance on self-report, survey, and correlational techniques for data collection. The purpose of this study; therefore, was to assess the impact of Feuerstein’s theory of mediation on EFL teachers’ sense of efficacy through direct observation rather than self reports and to use experimental techniques to measure changes in the three key components in teachers’ self efficacy -- efficacy in student engagement, efficacy in instructional practices, and efficacy in classroom management-- in 16beginning teachers participating intheir in- service teacher development program. Intervention strategies-- modeling, rehearsal, and videotape analysis-- were implemented over a span of 15 two hour sessions. Progress was also monitored by students’ engagement in a real teaching performance followed by their self/ peer evaluation. Results of this studyindicated that the participants made significant gain scores for all three components.
    Keywords: In, service teacher education, sense of efficacy, Feuerstein's theory of mediation
  • Sima Modir Khamene Page 115
    This study explored the nature of transfer among bilingual vs. trilinguals with varying levels of competence in English and their previous languages. The hypotheses were tested in writing tasks designed for 75 high (N= 35) vs. intermediate (N=40) proficientEFL learners with Turkish, Persian, English and Persian, English linguistic backgrounds. Qualitative data were also collected through some think aloud procedures. The findings revealed: 1) a significantly positive relationship between writing skills of the languages known by participants; 2) trilinguals performed significantly better than bilinguals in English writing tasks, although, qualitative data revealed that both groups used the same language, i.e. Persian, as the most frequently referred language and; 3) the higher-level writers tended to present less cross-linguistic influence than the lower level writers. The results are discussed in relation to different patterns of linguistic Interdependence Hypothesis and implications for language teaching in multilingual contexts.
    Keywords: bilingual, interdependence hypothesis, transfer, trilingual
  • Nasser Rashidi, Mortaza Yamini, Elham Shafiei Page 145
    The present study intended to propose a causal model of factors that would predict Oral Communication Apprehension (OCA) of Iranian learners of English as a foreign language. To conduct the study, 135 male and female University students majoring in English were selected. Five variables including: learners’self-esteem and introversion/extroversion(as independent variables), their gender and proficiency level (as moderator variables)and their oral communication apprehension (as the majordependent variable) were selected. To collect the data necessary for the study a language proficiency test and three questionnaires were used. Statistical analyses revealed that all the independent and moderate variables predicted the participants’ OCA. Furthermore, extroversion was found to be the strongest predictor of OCA. Results of the t-test and one-way ANOVA revealed that females and students of the lowest level of proficiency experience a significantly higher level of OCA. The findings are finally discussed and pedagogical implications of the study are provided.
    Keywords: OCA, affective factors, self, esteem, introversion, extroversion