فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی قم - سال ششم شماره 1 (پیاپی 21، بهار 1391)

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال ششم شماره 1 (پیاپی 21، بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/02/20
  • تعداد عناوین: 15
|
  • علی کریمی صفحه 3
    زمینه و هدف
    در سالهای اخیر با افزایش سویه های مقاوم به دارو در انواع ویروس ها، یافتن مواد طبیعی با خواص ضد ویروسی که دارای اثرات جانبی کمتری باشند، مورد توجه محققین قرار گرفته است. اکالیپتوس از تیره مورد است که دارای اثرات مختلف درمانی از جمله اثر ضد باکتریایی و ضد قارچی می باشد. لذا این مطالعه با هدف تعیین حداقل غلظت کشنده عصاره هیدروالکلی اکالیپتوس روی ویروس هرپس سیمپلکس در کشت سلولی صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، ابتدا عصاره هیدروالکلی برگهای اکالیپتوس به روش خیساندن با اتانول 70% تهیه شد. سپس سلول (Baby Hamster Kidney) BHK در محیط کشت حاوی 5% سرم جنین گوساله در میکروپلیت های 48 خانه ای کشت داده شد. پس از تعیین سمیت سلولی 50% (Cytotoxic Concentration50; CC50) عصاره بر روی سلول های BHK، اثر ممانعت کنندگی 50% (Inhibitory concentration; IC50) آن بر تکثیر ویروس هرپس سیمپلکس نوع 1 (HSV1) در دو مرحله (جلوگیری از اتصال و تکثیر بعد از اتصال) ارزیابی شد. اطلاعات به دست آمده به کمک آزمون پروبیت در هر مرحله محاسبه گردید.
    یافته ها
    بر اساس آنالیز پروبیت، CC50 عصاره mg/ml650/0 تعیین شد. مدل پروبیت ارتباط معنی داری بین غلظت عصاره اکالیپتوس و مرگ سلول ها نشان داد (001/0>p). براساس آنالیز پروبیت، IC50 عصاره برای مرحله قبل از اتصال ویروس برابر g/mlμ82/456 و برای مرحله تکثیر بعد از اتصال برابر g/mlμ75/180 به دست آمد. همچنین با افزایش غلظت عصاره، درصد مهار CPE در هر دو مرحله افزایش یافت (01/0>(p.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، عصاره هیدروالکلی اکالیپتوس احتمالا یک داروی گیاهی مناسب با اثرات ضد هرپسی است که در صورت انجام مطالعات تکمیلی می توان از آن به عنوان یک داروی جایگزین یا مکمل استفاده نمود.
    کلیدواژگان: اکالیپتوس، هرپس سیمپلکس، ویروس شناسی، هرپس سیمپلکس، درمان
  • امیرحسین محوی صفحه 9
    زمینه و هدف
    فلزات سنگین نقش مهمی در زندگی موجودات دارند و غلظت بالای آنها ممکن است تهدید بزرگی برای زندگی انسانها و سایر موجودات زنده باشد. از جمله روش هایی که برای حذف این فلزات استفاده شده، می توان به فرآیند جذب اشاره نمود. هدف از این مطالعه، بازیابی دورریز شهری و استفاده از آن به عنوان جاذب در حذف فلزات سرب و کادمیوم از محیط های آبی است.
    روش بررسی
    در این مطالعه، حذف سرب و کادمیوم توسط لجن فعال بررسی شد. جاذب لجن فعال از تصفیه خانه فاضلاب صنایع شیر، واقع در شهر تهران تهیه گردید. آزمایشها در سیستم ناپیوسته و بر روی 202 نمونه سنتتیک انجام شد. تاثیر پارامترهای pH محلول، دوز جاذب، غلظت اولیه سرب و کادمیوم و زمان تماس بررسی، همچنین متداول ترین ایزوترم و سینتیک های جذب برای توصیف جذب فلزات و دینامیک واکنش ها بررسی گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه با افزایش مقدار جاذب، زمان تماس و pH محلول، راندمان حذف سرب و کادمیوم افزایش یافت. حداکثر جذب سرب و کادمیوم در pH محلول برابر با 6 به دست آمد و زمان رسیدن به تعادل 180 دقیقه بود. ضمنا با افزایش غلظت اولیه سرب و کادمیوم در محلول، راندمان حذف آنها کاهش یافت. نتایج حاصل از این مطالعه، بیشترین همبستگی را با مدل ایزوترم لانگمویر نوع 2 (99/0
    نتیجه گیری
    براساس نتایج مطالعه حاضر، لجن فعال خشک شده را می توان به عنوان جاذبی مناسب برای جداسازی فلزات سنگین سرب و کادمیوم از محلول های آبی به کار برد.
    کلیدواژگان: بیوجاذب، جذب سطحی، سینتیک جذب، ظرفیت جذب، فاضلاب، سرب، کادمیوم
  • ناهید مهران صفحه 17
    زمینه و هدف
    تولد زودرس، عمده ترین علت مرگ و میر و معلولیت نوزادان است و شناخت علل زایمان زودرس در جهت پیشگیری از آن اهمیت ویژه ای دارد. لذا با توجه به نامشخص بودن تاثیر فعالیت فیزیکی بر زایمان زودرس و اولویت پیشگیری از این نوع زایمان در مراقبت های بهداشتی، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط فعالیت فیزیکی با زایمان زودرس صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش مورد- شاهدی بر روی 150 زن با زایمان ترم و 150 زن با زایمان زودرس در بیمارستان ایزدی شهر قم در نیمه دوم سال 1387 انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه استاندارد فعالیت فیزیکی در بارداری جمع آوری شد (این پرسشنامه فعالیت ها را در چهار گروه فعالیت های شغلی، فعالیت در منزل، رفت و آمد و فعالیت های تفریحی- ورزشی تقسیم می کند). شدت فعالیت بر اساس MET (Metabolic Equivalence Test) تعیین گردید. یافته های نهایی با کمک آزمون های تی تست و کای دو تجزیه و تحلیل شدند. 05/0p< معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه هیچ گونه ارتباط آماری معنی داری بین فعالیت فیزیکی و زایمان زودرس مشاهده نشد، اما از نظر نوع فعالیت، فعالیت های ورزشی، شغلی و از نظر شدت فعالیت، بی تحرکی و فعالیت های متوسط بیش از سایر فعالیت ها در زایمان زودرس تاثیر داشتند. از بین عوامل دموگرافیک، تنها بین تعداد حاملگی مادر با زایمان زودرس ارتباط آماری معنی دار دیده شد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، ارتباط معنی داری بین فعالیت فیزیکی و زایمان زودرس مشاهده نشد. با این حال، جهت رسیدن به نتایج مطمئن تر، انجام مطالعات بیشتر با تعداد نمونه بیشتر توصیه می شود.
    کلیدواژگان: فعالیت حرکتی، فعالیت فیزیکی، زایمان، زایمان زودرس
  • سیامک محبی صفحه 23
    زمینه و هدف
    تغذیه در دوران بارداری نقش مهمی در سلامت مادر، جنین و نتیجه آن دارد. در این بین یکی از تغییرات مهم، افزایش وزن زنان باردار به عنوان یکی از شاخص های معتبر تغذیه در این دوران است که بر اساس شاخص توده بدنی (BMI) سنجیده می شود. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر برنامه آموزش تغذیه بر افزایش وزن در زنان باردار براساس الگوی اعتقاد بهداشتی در شهر گناباد انجام شد.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی، 110 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهری گناباد در سال 1388 در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. در مرحله پیش آزمون، داده ها در دو گروه توسط پرسشنامه محقق ساخته، در نوبت اول مراقبت دوران بارداری جمع آوری شدند. سپس برنامه مداخله آموزشی دو جلسه ای برای گروه آزمون اجرا گردید. در ادامه، پس آزمون در آخرین نوبت مراقبت بارداری، از دو گروه به عمل آمد. داده ها با استفاده از آزمون های تی زوج، تی مستقل، کای اسکوئر در سطح معنی داری 05/0p< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این بررسی آزمون ها اختلاف معنی داری را بین تحصیلات، تعداد بارداری، سابقه سقط، شغل و میانگین سنی در دو گروه نشان ندادند. بعد از مداخله میزان میانگین نمره آگاهی، حساسیت، شدت، تهدید، منافع و موانع درک شده و رفتار تغذیه ای در گروه آزمون اختلاف معنی داری داشت (01/0>p)، که در گروه کنترل تنها میانگین نمره آگاهی این اختلاف را نشان داد (01/0>p). همچنین آزمون ها، اختلاف معنی داری را بین دو گروه در خصوص کسب وزن مطلوب در این دوران نشان دادند.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، کاربرد الگوی اعتقاد بهداشتی در جهت آموزش تغذیه به منظور افزایش وزن توصیه شده در زنان باردار می تواند موثر باشد، به طوری که میزان افزایش وزن مطلوب با توجه به BMI مادر به حداکثر و افزایش وزن مغایر با استاندارد به حداقل می رسد.
    کلیدواژگان: شاخص توده بدنی، الگوی اعتقاد بهداشتی، زنان باردار، تغذیه دوران بارداری، کارآزمایی بالینی تصادفی شده
  • مهدی رضوانی صفحه 31
    زمینه و هدف
    سنجش درد در بیماران مبتلا به درد های مزمن اهمیت خاصی دارد. این مطالعه با هدف سنجش میزان درد و همبستگی بین دو ابزار سنجش درد مک گیل و ابزار دیداری سنجش درد در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه به روش توصیفی- همبستگی شدت درد 150 بیمار مبتلا به کمردرد مزمن مراجعه کننده به بخش فیزیوتراپی بیمارستان بقیه الله ، با استفاده از ابزار های درد مک گیل و ابزار دیداری (VAS) بررسی گردید، سپس میزان همبستگی این دو ابزار سنجیده شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میزان درد بیماران با استفاده از فرم کوتاه شده پرسشنامه مک گیل 2/4±04/39 و ابزار دیداری 9/0±36/8 بود. این مقادیر نشان می دهد اکثر نمونه های مورد پژوهش درد شدیدی داشته اند. میزان همبستگی بین این دو ابزار 86/0r= به دست آمد که نشان از همبستگی بسیار عالی بین این دو ابزار می باشد. ابزار دیداری طبق رابطه زیر: McGill=4/727+4/1 (VAS)]، 771/0 [R2=[فرم کوتاه شده مک گیل را پیش بینی می کند
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت سنجش درد، اعتبار و اعتماد علمی دو ابزار دیداری و مک گیل و همبستگی عالی بین این دو، به نظر می رسد استفاده از ابزاری با دقت کافی که تکمیل آن نیاز به زمان کوتاه تری داشته باشد ارجح است، لذا می توان نتیجه گرفت ابزار دیداری، ابزار مناسب تری جهت سنجش درد بیماران مبتلا به کمردرد مزمن می باشد.
    کلیدواژگان: کمردرد تحتانی، ارزیابی درد، اندازه گیری درد، ابزار
  • افشین احمدوند صفحه 35
    زمینه و هدف
    دیالیز به عنوان یک روش درمانی در بیماران نارسایی کلیه، فرآیندی استرس زا است. این روش مشکلات روان شناختی و اجتماعی متعددی را در پی دارد، که می تواند زمینه ساز بروز اختلالات روانی در این بیماران باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر گروه درمانی شناختی- رفتاری بر اضطراب و افسردگی بیماران همودیالیزی در شهرستان کاشان صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی، شرکت کنندگان با رده سنی 45-18 سال، در دو گروه کنترل و آزمون قرار گرفتند. از پرسشنامه اضطراب و افسردگی بک (Beck) به عنوان ابزار اندازه گیری علائم روان شناختی در پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد، و گروه درمانی شناختی- رفتاری به عنوان مداخله در 12 هفته انجام گردید. اطلاعات با استفاده از آزمون های کای اسکوئر و تی تست تجزیه وتحلیل شدند. سطح معنی داری اختلاف ها 05/0p< در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه اختلاف دو گروه تجربی و شاهد از نظر مشخصات فردی به لحاظ آماری معنی دار نبود. قبل از مداخله، میانگین نمره اضطراب گروه تجربی 87/5±72/25 و گروه شاهد 56/7±22/25 و میانگین نمره افسردگی دو گروه به ترتیب 97/14±44/35 و 2/9±11/33 بود. اختلاف دو گروه در نمره اضطراب و افسردگی قبل از مداخله معنی دار نبود. بعد از مداخله، میانگین نمره اضطراب گروه تجربی 23/6±94/15 و گروه شاهد 04/10±05/28 (001/0p<)، میانگین نمره افسردگی گروه تجربی 32/13±27/22 و گروه شاهد 46/9±94/33 (01/0p<) بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد گروه درمانی شناختی- رفتاری به میزان قابل توجهی موجب کاهش اضطراب و افسردگی در بیماران دیالیزی می شود. بنابراین پیشنهاد می گردد علاوه بر تجویز داروها، مداخلات روان شناختی نیز برای این بیماران انجام شود.
    کلیدواژگان: دیالیز، روان درمانی گروهی، اضطراب، افسردگی
  • محمدرضا یگانه خواه صفحه 40
    زمینه و هدف
    آنژیوگرافی رایج ترین روش تهاجمی در بررسی عروق کرونر است. پس از آنژیوگرافی به علت عدم تغییر وضعیت طولانی، کمردرد به عنوان یک عارضه عمومی رخ می دهد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر شیوه های مختلف تغییر وضعیت در تخت بر کمردرد و راحتی بیماران پس از آنژیوگرافی عروق کرونر صورت گرفت.
    روش بررسی
    این کارآزمایی بالینی در بخش آنژیوگرافی بیمارستان ولیعصر قم بر روی 75 بیمار تحت آنژیوگرافی که به صورت تصادفی به سه گروه مساوی (25 نفر) تقسیم شدند، انجام گرفت. گروه اول مراقبت معمول را به صورت خوابیده به پشت با پای کشیده به مدت 6 ساعت دریافت نمودند. در گروه دوم تغییر وضعیت بیماران به صورت بالا آوردن یک ساعته سر تخت در زاویه های 15، 30 و 45 درجه بود و در گروه سوم نیز این تغییر به صورت برگرداندن یک ساعته بیماران به وضعیت های خوابیده به پشت، پهلوی راست و پهلوی چپ انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل فرم مشخصات دموگرافیک، مقیاس دیداری درد و راحتی بود. داده ها توسط آزمون های آماری کای اسکوئر، کولموگروف– اسمیرنوف، آزمون لون، آماره کروسکال- والیس، آنالیز واریانس یک طرفه و آنالیز واریانس تکراری تجزیه و تحلیل شدند. 05/0p< معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    شدت کمردرد در گروه دوم و سوم در ساعات دوم، چهارم و ششم به طور معنی داری کمتر از گروه اول بود (05/0p<). همچنین در گروه دوم و سوم در ساعات دوم، چهارم و ششم و صبح روز بعد به طور معنی داری کمتر از گروه اول بود (05/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد، بیماران می توانند در تخت تغییر وضعیت دهندتا کمردردشان کاهش و احساس راحتی شان افزایش یابد.
    کلیدواژگان: تغییر وضعیت بیمار، کمردرد، آنژیوگرافی کرونر، کارآزمایی بالینی تصادفی شده
  • محمدعلی آذربایجانی صفحه 46
    زمینه و هدف
    افزایش مصرف انرژی در پی انجام تمرین های ورزشی، ممکن است رابطه بین سطوح لپتین و مقاومت به انسولین را مستقل از سلول چربی تغییر دهد. هدف این مطالعه تعیین اثر یک جلسه تمرین ترکیبی بر سطوح لپتین و شاخص مقاومت به انسولین در مردان غیرفعال است.
    روش بررسی
    در این مطالعه 10 مرد با میانگین سنی 7/1±9/22 سال و شاخص توده بدنی2-kg.m7/1±23، یک جلسه تمرین ترکیبی شامل تمرین هوازی دویدن روی نوارگردان به مدت 20 دقیقه با 70-60% حداکثر اکسیژن مصرفی و تمرین مقاومتی با شدت 70%، یک تکرار بیشینه با 10 تکرار را در هر حرکت برای 2 دور انجام دادند. سطوح لپتین، گلوکز، انسولین و شاخص مقاومت به انسولین قبل و 24 ساعت پس از فعالیت اندازه گیری شد. جهت تعیین اثر یک وهله فعالیت ترکیبی بر فاکتورهای خونی از آزمون تی جفت شده استفاده گردید. در تمامی موارد سطح آلفا 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در غلظت لپتین سرم (1-ng.ml44/1±97/4 قبل، در برابر1-ng.ml83/0±84/3 بعد) و شاخص مقاومت به انسولین (33/0±25/1 قبل، در برابر16/0±02/1 بعد) تفاوت معنی داری مشاهده گردید (05/0p<)، اما سطوح گلوکز (1-mmol.l42/0±4/4 قبل، در برابر 1-mmol.l4/0±25/4 بعد) و انسولین سرم (1-.mlUΙμ74/0±8/5 قبل، در برابر1-.mlUΙμ48/0±39/5 بعد) قبل و 24 ساعت پس از فعالیت بدون تغییر باقی ماند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد حتی یک جلسه تمرین ترکیبی با تغییر معنی دار در سطوح لپتین می تواند اثر مثبتی بر شاخص مقاومت به انسولین در مردان غیرفعال داشته باشد.
    کلیدواژگان: ورزش، مقاومت به انسولین، لپتین
  • لیدا جراحی صفحه 54
    زمینه و هدف
    بررسی علل سقط جنین القایی، نگرش زنان به این موضوع و آگاهی در مورد عوارض آن، اولویت مهمی در سلامت زنان است، اما به دلیل حساسیت موضوع سقط القایی، تحقیقات در این مورد کمتر انجام شده است. این مطالعه با هدف بررسی نگرش و آگاهی زنان درباره علل، عوارض و قوانین سقط القایی انجام گرفت.
    روش بررسی
    جمعیت مورد بررسی در این مطالعه توصیفی- مقطعی زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره قبل ازدواج شهر مشهد در سال 1388 بودند که با نمونه گیری آسان وارد مطالعه شدند. جمع آوری اطلاعات توسط پرسشنامه انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های کای دو، تی و محاسبه ضریب همبستگی پیرسون صورت گرفت. 05/0p< معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه از 480 نفر مورد بررسی، 71% دارای نگرش مخالف با سقط القایی (0/75-8/66=CI، 95%) و 5/26% (5/30-6/22=CI، 95%) دارای آگاهی مناسب در مورد سقط القایی و عوارض آن بودند. افراد موافق با سقط جنین القایی، آگاهی کمتری در مورد این موضوع داشتند. در این بررسی بین نمرات نامناسب آگاهی و نگرش زنان با سن کم، تحصیلات پایین و عدم اهمیت به پیشگیری از بارداری، ارتباط آماری معنی داری (05/0>pv) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    در این پژوهش، اغلب شرکت کنندگان نگرش مخالف با سقط القایی را ابراز نمودند، اما بیش از 70% آنها درمورد علل، عوارض و قوانین سقط القایی آگاهی کمی داشتند. لذا آگاهی پایین زنان در مورد علل اقدام به سقط و عوارض آن به ویژه در شروع زندگی زناشویی و آغاز باروری می تواند هشداری در مورد خطر شرایط فراهم کننده سقط های القایی و غیر ایمن در شرایط غیر قانونی و لزوم برنامه ریزی برای رفع این مشکل باشد.
    کلیدواژگان: سقط القایی، زنان، نگرش، آگاهی
  • سیداحمد بطحایی صفحه 60
    زمینه و هدف
    بستری مجدد، به بستری بیمار در بیمارستان بعد از ترخیص وی در یک دوره زمانی مشخص اطلاق می شود که شیوع آن در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی نسبت به سایر بیماری های مزمن بالاتر بوده و حدود50-10% طی 6-3 ماه بعد از ترخیص است. پژوهش حاضر با هدف تعیین عوامل اجتماعی- اقتصادی موثر بر بستری مجدد بیماران مبتلا به نارسایی احتقانی قلب در بخش داخلی قلب بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1387 صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی، تعداد 110 نفر از زنان و مردان مبتلا به نارسایی احتقانی قلبی به روش نمونه گیری سهمیه ای مبتنی بر هدف انتخاب شدند، و براساس سابقه بستری طی 6 ماه منتهی به تحقیق، در دو گروه قرار گرفتند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه از خود بیمار و رجوع به پرونده ها جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار استنباطی صورت گرفت.
    یافته ها
    8/61% نمونه های مورد پژوهش طی 6 ماه منتهی به تحقیق، بستری مجدد داشتند و از میان عوامل بررسی شده در پژوهش، سه عامل مشکل اقتصادی در امر درمان، وضعیت زندگی بیماران و درآمد کم بر میزان بستری مجدد این بیماران تاثیرگذار بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد عوامل اجتماعی- اقتصادی که برخی از آنها قابل تعدیل هستند خطر بستری مجدد را در بیماران مبتلا به نارسایی احتقانی قلبی افزایش می دهند. لذا توصیه می شود توجه بیشتری به عوامل موثر بر شیوع آن به عمل آید.
    کلیدواژگان: بستری مجدد، نارسایی قلب، نارسایی قلب، درمان
  • فروغ سادات مرتضوی صفحه 66
    زمینه و هدف
    مشارکت مردان استراتژی مهمی در رسیدن به اهداف توسعه هزاره سوم مانند توانمندسازی زنان و ارتقای سلامت مادران است. این مطالعه توصیفی با هدف درک ابعاد مشارکت مردان در سلامت زنان باردار صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش توصیفی– تحلیلی روی زنان بستری در بیمارستان های شاهرود و سبزوار انجام شد. معیار ورود به مطالعه داشتن نوزاد زنده و سالم بود. افراد با حاملگی نا مشروع و در شرف طلاق، از مطالعه خارج شدند. پرسشنامه ها توسط 507 نفر از زنان و 420 نفر از همسران این زنان تکمیل شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی، همبستگی پیرسون و آزمون تی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    17% مردان هنگام بستری شدن همسر خود در بیمارستان حضور نداشتند. در 25% زنان، همراهی همسر در مراقبت های دوران بارداری کم بود، در 33% عدم مشارکت یا مشارکت کم مردان در امور منزل گزارش گردید. 61% زنان از طرف همسر خود هیچ توصیه بهداشتی دریافت نکرده بودند و یا حداقل توصیه به آنان شده بود. میزان آگاهی مردان از مشکلات بارداری در 77% موارد پایین و در 93% موارد میزان اطلاع آنان از مشکلات و سلامت همسرشان در بارداری، بالا گزارش شد.
    نتیجه گیری
    بالا بودن اطلاعات مردان از مشکلات همسرشان و همراهی آنان برای دریافت مراقبت بارداری، نشانه علاقه مردان به سلامت بارداری است، اما دانش کم مردان در مورد نیازهای زنان باردار و مشکلات بارداری، مانعی بسیار مهم برای بروز رفتارهای حمایتی مردان است. لذا طراحی و ارائه خدمات آموزش بهداشت باروری برای مردان، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: همسران، زنان باردار، مراقبت بارداری
  • منصور شمسی پور صفحه 75
    زمینه و هدف
    مصرف سیگار هزینه های قابل توجهی را بر جوامع امروزی تحمیل می کند. بنابراین ترک سیگار در جوانان و نوجوانان می تواند یکی از اولویت های برنامه های پیشگیری در هر جامعه باشد. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت مصرف سیگار و عوامل موثر بر گرایش به ترک آن در دانشجویان خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی تبریز صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، 523 نفر (293 زن، 246 مرد) از دانشجویان شرکت کردند. برای جمع آوری اطلاعات از یک پرسشنامه خودایفا استفاده گردید. داده ها با استفاده از آزمون های تی تست، مربع کای و دقیق فیشر تجزیه وتحلیل شدند. 05/0p< معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، شیوع کلی مصرف سیگار 9/8% (18% مردان و 4/1% زنان) بود. بین وضعیت مصرف سیگار با جنس و مصرف الکل رابطه آماری معنی داری وجود داشت (001/0p<). کنجکاوی، کسب تجربه جدید و امتحان کردن (76/37%)، کسب لذت و سرگرمی (48/17%)، مشکلات روحی، روانی و آرامبخشی (08/16%)، دوستان سیگاری (38/15%)، ناآگاهی و بی تجربگی (89/4%)؛ از دلایل مهم شروع مصرف سیگار بود. 16/54% مصرف کنندگان کنونی سابقه اقدام به ترک داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای مصرف سیگار در دانشجویان به ویژه مردان و قصد و اقدام به ترک در اکثر آنها؛ انجام مداخلات پیشگیرانه مصرف سیگار در سنین پایین تر و ارائه خدمات ترک سیگار به دانشجویان ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ترک سیگار، استعمال سیگار، دانشجویان، تبریز، ایران
  • عابدین ثقفی پور صفحه 83
    زمینه و هدف
    لیشمانیوز جلدی یکی از بیماری های انگلی است که به وسیله پشه ‎خاکی منتقل می شود. این بیماری در نواحی مختلف ایران آندمیک است. این مطالعه با هدف تعیین جنبه های اپیدمیولوژیکی لیشمانیوز جلدی در استان قم صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، اطلاعات جغرافیایی و اپیدمیولوژیک تمامی بیمارانی که از اول فروردین سال 1382 تا پایان اسفند سال 1388 با تشخیص بالینی یا آزمایشگاهی بیماری سالک تحت پیگیری و درمان قرار گرفته بودند، از طریق مراجعه به پرونده آنان بررسی ‎شد.
    یافته ها
    از مجموع 1812 بیمار مبتلا به سالک در استان قم، 1047 نفر (78/57%) مرد و 765 نفر (22/42%) زن بودند. میانگین شیوع بیماری، 8/25 در 100 هزار نفر برآورد شد. شایع ترین گروه سنی، افراد بالای 15 سال (5/74%) بودند. 39/50% مبتلایان، در مناطق شهری و بقیه در مناطق روستایی به خصوص روستاهای بخش مرکزی سکونت داشتند. 65/52% از بیماران سابقه مسافرت به مناطق آندمیک بیماری سالک در یک سال گذشته را نداشتند. 5/24% دارای سه زخم یا بیشتر بودند. در 08/49% از موارد، محل زخم سالک در دستها بود.
    نتیجه گیری: طبق نتایج این مطالعه، مردان در سنین کار و فعالیت، بیشتر در معرض ابتلا به سالک قرار دارند، و آمار بیمارانی که سابقه مسافرت در طی یک سال گذشته به مناطق آندمیک را نداشته اند، رقم بسیار قابل توجهی است. لذا با این وضعیت می توان نتیجه‎ گرفت بیماری سالک در استان قم از جمله روستاهای بخش مرکزی آندمیک است. بنابراین با توجه به میزان بالای شیوع بیماری در استان، انجام اقدامات کنترلی بیشتر در سالهای آینده ضروری است.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز جلدی، لیشمانیوز جلد، اپیدمیولوژی، پشه‎خاکی، قم، ایران
  • زهرا تقربی صفحه 89
    زمینه و هدف
    بروسلوز یک بیماری مشترک انسان و دام است که به عنوان یک مشکل بهداشتی عمده در بخش های خاصی از جهان مطرح می باشد. شایع ترین عارضه بروسلوز، درگیری استئوارتیکولار (Osteoarticular) است، و به فرم اسپوندیلودیسکیتیس بروز می کند که گاهی از اوقات تشخیص آن به علت مخفی ماندن تظاهرات بالینی مشکل است.
    معرفی مورد: این مطالعه، گزارش یک مورد نادر از اسپوندیلودیسکیتیس همراه آبسه پاراورتبرال است که تشخیص آن با استفاده از تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی (MRI) صورت گرفت و با کشت مثبت تایید شد. در این گزارش خانم 42 ساله ای با شکایت از دردکمر، 4 ماه و 5/1 ماه قبل از بستری به علت تب مالت تحت معاینه قرار گرفته بود که نتیجه بررسی سرولوژیک آن منفی بود. پس از بستری، با انجام سرولوژی رایت و کومبس رایت و بررسی الیزا جهت تب مالت، باز هم نتیجه منفی گزارش شد و در بررسی MRI نیز درگیری مهره و دیسک بین مهره ای همراه آبسه پاراورتبرال مشاهده شد که در نتیجه، آزمایش کشت آبسه بیمار جهت تشخیص بروسلا ملیتنسیس مثبت گزارش شد.
    کلیدواژگان: آبسه، بروسلا، اسپوندیلیت، تست های سرولوژیک
  • علی اصغر فرازی صفحه 99
    زمینه و هدف
    بروسلوز یک بیماری مشترک انسان و دام است که به عنوان یک مشکل بهداشتی عمده در بخش های خاصی از جهان مطرح می باشد. شایع ترین عارضه بروسلوز، درگیری استئوارتیکولار (Osteoarticular) است، و به فرم اسپوندیلودیسکیتیس بروز می کند که گاهی از اوقات تشخیص آن به علت مخفی ماندن تظاهرات بالینی مشکل است.
    معرفی مورد: این مطالعه، گزارش یک مورد نادر از اسپوندیلودیسکیتیس همراه آبسه پاراورتبرال است که تشخیص آن با استفاده از تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی (MRI) صورت گرفت و با کشت مثبت تایید شد. در این گزارش خانم 42 ساله ای با شکایت از دردکمر، 4 ماه و 5/1 ماه قبل از بستری به علت تب مالت تحت معاینه قرار گرفته بود که نتیجه بررسی سرولوژیک آن منفی بود. پس از بستری، با انجام سرولوژی رایت و کومبس رایت و بررسی الیزا جهت تب مالت، باز هم نتیجه منفی گزارش شد و در بررسی MRI نیز درگیری مهره و دیسک بین مهره ای همراه آبسه پاراورتبرال مشاهده شد که در نتیجه، آزمایش کشت آبسه بیمار جهت تشخیص بروسلا ملیتنسیس مثبت گزارش شد.
    کلیدواژگان: آبسه، بروسلا، اسپوندیلیت، تست های سرولوژیک
|
  • A. Karimi Page 3
    Background And Objectives
    In recent years, following the increasing of drug resistant strain of viruses, there has been an increasing interest in the use of natural substances with antiviral activity and low side effects. One of these herbal medicines, Eucaliptus, has shown some therapeutic effects including antibacterial and antiviral activities. Therefore, this study aimed to determine the minimum inhibitory concentration of hydroalchoholic extract of Eucaliptus on Herpes simplex virus-1 (HSV-1) in vitro.
    Methods
    In this experimental study, the hydroalchoholic extract of Eucalyptus leaves was prepared using 70% ethanol through maceration method. Baby Hamster Kidney (BHK) cells were grown in monolayer culture with Dulbecco's modified Eagle's medium (DMEM) supplemented with 5% fetal calf serum and plated onto 48-well culture plates. 50% cytotoxic concentration (CC50%) of the extract on BHK cells was determined, and subsequently 50% inhibitory concentration (IC50%) of the herbal extract on replication of HSV-1 both in extracellular and intracellular cases was assessed.
    Results
    Based on Probit analysis, CC50% of the extract was 0.650mg/ml. Significant relationships between the concentration of the extract and cell death in the cell studied were shown using the Probit model (p<0.01). IC50s of the extract on the virus before cellular attachment and after entering the cells were 456.82ug/ml and 180.75ug/ml, respectively. Based on the model, with increasing the extract concentration, the percentage of inhibition of cytopathic effect (CPE) in both stages was increased (p<0.05).
    Conclusion
    Based on the findings of this study, hydroalchoholic extract of Eucaliptus could be probably an appropriate anti herpetic herbal medicine.
  • Ah Mahvi Page 9
    Background And Objectives
    Heavy metals have an important role on organism life and their high concentration may be a great threat for humans and other organisms’ lives. Up to now, various methods have been used for the removal of these metals, which include the adsorption process. The aim of this study was the recovery of municipal disposals, and using as absorbent for lead & cadmium removal from aqueous solutions.
    Methods
    Adsorption of lead & cadmium on dry activated sludge was investigated. Activated sludge was obtained from diary industry (Tehran). All experiments were performed in batch system on 202 synthetic samples to investigate the effects of pH, contact time initial concentration lead & cadmium and adsorbent dose. The most conventional adsorption and kinetic models were applied to describe metal adsorption and dynamic reaction.
    Results
    The results showed that with increasing of adsorbent doses, contact time and pH solution, lead & cadmium removal efficiency increased. The maximum lead & cadmium adsorption was obtained at pH: 6 and an equivalent time of 180 min. With increasing initial concentration of lead & cadmium, removal efficiency decreased. The obtained results in this study were matched with langmuir 2 isotherm (R2>0.99) and interparticle diffusion kinetic (R2>0.94). Maximum adsorption capacity of lead & cadmium on dry activated sludge was obtained to be 2.66 and 1.66mg/g, respectively. Maximum constant rate of lead & cadmium was 0.045 and 0.041mg/g.min0.5, respectively.
    Conclusion
    According to the results, dry activated sludge is recommended as a low cost and available adsorbent to remove lead & cadmium from aqueous solutions.
  • N. Mehran Page 17
    Background And Objectives
    Preterm birth is the main cause of neonatal mortality and morbidity and the importance of knowing its causes is clear. Since the effect of physical activity on preterm birth is unknown and its prevention is the priority in health care, we decided to do this study with the aim of determining the relation between physical activity and preterm birth.
    Methods
    In this case-control study, 300 pregnant women delivering in Izadi Hospital in Qom, Iran in the second half of 2008, selected through simple sampling. The data were collected using standard pregnancy physical activity questionnaire that categorizes the physical activity into 4 groups: work activities, home activities, transport activities and fun/exercise activities. The physical activity severity was calculated as MET (Metabolic Equivalence Test). Finally, the data were analyzed using descriptive and analytic (x2 and t test) statistics. A p<0.05 was considered as significant.
    Results
    The findings didnt show any significant relation between physical activity and preterm birth. In addition, in view of activity type, fun/exercise and work activities (respectively) and in view of activity severity, sedentary and moderate activities (respectively) were associated with higher, but insignificant rate of preterm birth. Among demographic factors, only gravidity of women was significantly associated with preterm birth.
    Conclusion
    Although, in this study the significant relation between physical activity and preterm delivery wasnt observed, the same research with further sample is recommended.
  • S. Mohebi Page 23
    Background And Objectives
    Nutrition in pregnancy has an important role in fetus and mother health, and also in the pregnancy outcome. One of the significant changes related to nutrition is weight gain of pregnant women as one of the influencing indicators which is measured by Body Mass Index (BMI). This study was conducted to determine nutritional education effect upon pregnancy weight gain in pregnant women on the basis of health belief model (HBM) in Gonabad, Iran.
    Methods
    This is a quasi-experimental randomized and controlled study on 110 pregnant women referring to health centers in Gonabad, Iran. They were divided into experimental and control groups who participated in the study, in the year of 2009. The data of two groups were collected by reliable and valid questionnaires during the first part of pregnancy care in pre-test stage. Then, two educational sessions were held for the experimental group. Post test was done for both groups in the last stage of pregnancy care, and the data were analyzed by paired T, T independent, the correlation coefficient, Mann-Whitney, and Chi-square. A p<0.05 was considered to be significant.
    Results
    No significant differences were found between the education, parity, abortion, jobs and the mean age of the two groups. After the intervention, the mean score of knowledge, perceived susceptibility, severity, threat, benefits and barriers and nutritional behavior in the experimental group, significantly changed in the control group (p<0.01). Moreover, statistical analyses showed a significant difference between the two groups in gaining recommended weight in pregnancy.
    Conclusion
    While 77.78% of the experimental group members achieved recommend MBI, just 32.29% of those in the control group had a gain in this criterion. This study proved that HBM application in nutritional education was successfully effective to gain recommended weight in pregnancy, so that increasing suitable weight gain reached maximum and un-standardized weight gain reached minimum in accordance with women BMI.
  • M. Rezvani Page 31
    Background And Objectives
    Pain assessment in patients with chronic pain is very important. This study was performed to evaluate the pain severity and the correlation between visual analogue scales (VAS) and short form of McGill questionnaires in patients with chronic low back pain.
    Methods
    In a prospective descriptive study, pain intensity in 150 patients who were referred to the Physiotherapy Ward of Baghiatallah Hospital in Tehran, was measured by Mc-gill and VAS pain questionnaires, and then the correlation between these questionnaires was evaluated. Data was analyzed by Pearson correlation and regression statistical tests.
    Results
    the patients’ pain intensity score was 8.36±0.9 by VAS and 39.04±4.2 By Mc-gill questionnaire, respectively. The data show that most of our samples had severe pain. The correlation between VAS and Mc-gill was r=0.86 that shows a very good correlation between these questionnaires. VAS as this formula predicts McGill: McGill=4.727+4.1(VAS), R²=0.771.
    Conclusion
    Regarding the importance of pain evaluation and excellent correlation between VAS and Mc-gill, and the fact that VAS questionnaire is very easy to be completed, it seems that VAS questionnaire is superior to short form to McGill pain questionnaire to evaluate pain in patients with chronic low back pain.
  • A. Ahmadvand Page 35
    Background And Objectives
    Hemodialysis as a treatment manner in chronic renal failure is a stressful process and has several various psycho-cognitive and social complications. The present study evaluated effect of cognitive-behavioral group therapy on anxiety and depression in hemodialysis patients.
    Methods
    This research was a clinical trial study. Samples were young adults who were 18-45 years old. The Participants were divided into two groups (case & control). The Beck depression & anxiety inventories were used as a measure of psychological symptoms at pretest and posttest and Cognitive-behavioral group therapy as intervention was done at week12. Data Were analyzed with SPSS-16 and t-test, chi square. A p<0.05 was considered significant.
    Results
    In this study, there was not a significant difference in the demographic characteristics between the two groups. Before of intervention, mean Anxiety score of the experimental group was 25.72±5.87, and in the case group it was 25.22±7.56 as well as mean Depression score in the two groups was 35.44±14.97, 33.11±9.2 respectively. The difference of the two groups in anxiety and depression scores was not significant. After the intervention, the mean anxiety score of experimental group was 15.94±6.23, and in the case group it was 28.05±10.04 (p<0.05). Mean of depression score in the experimental group was 22.27±13.32, and in the case group it was 33.94±9.46 (p<0.01).
    Conclusion
    This research showed that group therapy (cognitive-behavioral) decreased depression and anxiety remarkably in dialysis patients. Therefore, it is suggested that in addition to the prescription of medication, psychological interventions be done for such patients.
  • Mr Yeganehkhah Page 40
    Background And Objectives
    Angiography is the most common invasive method to assess coronary artery. Back pain is a common complication after coronary angiography among patients after coronary angiography that is associated with immobility and restricted positioning. This study compared the effectiveness of three changing position methods in bed on back pain severity and comfort level of patients after coronary angiography.
    Methods
    This study is a clinical trial carried out in angiography ward of Valiasre Hospital in Qom, Iran, in 2009. 75 patients undergoing angiography were randomly divided into three equal groups. The first group received the usual care after angiography, remaining supine and flat for 6 hours with the affected leg kept straight. In the second group, patients’ positions were changed hourly for 6 hours, varying between semi-Fowler’s (up to15° or 30° or 45°) positions. In the third group, patients’ positions were changed hourly for 6 hours, varying between supine, right side-lying and left side-lying. The data were collected by a questionnaire including demographic characteristics, visual analog scale of pain and comfort. Data were analyzed by chi-square test, Kolmogorov-Smirnov test, Loon statistics, Kruskal-Wallis, ANOVA, and repeated measures analysis of variance.
    Results
    Pain intensity in the second and third groups was significantly lower than the first group at 2, 4, and 6 hours after angiography (p<0.05); moreover, the discomfort level in the second and third groups was significantly lower than the first group at 2, 4, and 6 hours after angiography and the following morning (p<0.05).
    Conclusion
    The study findings showed that changing position in bed can prevent post angiographic patients, back pain and promote their physical comfort.
  • Ma Azarbayejani Page 46
    Background And Objectives
    Physical activity energy expenditure may mediate the relationship between plasma leptin levels and worsening insulin resistance independent of adiposity. The purpose of this study was to investigate the effects of a single session of combined exercise on leptin levels and insulin resistance index in sedentary men.
    Methods
    Ten male subjects (22.9±1.7 years) and BMI (23±1.7kg.m-2) performed a single session of combined exercise including aerobic exercise: 60-70% of their maximal oxygen consumption for 20 min, and resistance exercise: 2 sets of 10 repetitions at 70% of 1 repetition in maximum. Leptin, glucose, insulin and insulin resistance indexes were measured before and 24 h after an exercise.
    Results
    There were significant differences for leptin (ng.ml-1) [pre, 4.97(1.44); post, 3.84(0.83)], and insulin resistance index [pre, 1.25(0.33); post, 1.02(0.16)] (p<0.05). But glucose (mmol.l-1) [pre, 4.4(0.42); post, 4.25(0.4)], and insulin concentration (UΙμ.ml-1) [pre, 5.8(0.74); post, 5.39(0.48)] had significantly no changes after 24 h post-exercise.
    Conclusion
    This study has suggested a single session of combined exercise along with a significant change of the leptin levels can affect positively on insulin resistance index.
  • L. Jarahi Page 54
    Background And Objectives
    Assessment of intentional abortion and women's knowledge about its causes and complications is an important priority for women's health, but because of the sensitivity, the investigations in this topic are rare. This study was performed for the first time in order to determine women's knowledge and attitude toward intentional abortion.
    Methods
    Women referring to pre-marriage counseling centers in Mashhad, Iran, were selected with easy sampling method and accessed with knowledge and attitude questionnaire. Data were analyzed by Q-Square, T-Test and Pearson correlation.
    Results
    Of 480 participants, 71% (CI95%=66.8-75.0) had opposed attitudes about the intentional abortion and 26.5% (CI95%=22.6-30.5) had appropriate knowledge. Between lower age and lower education, lack of interest to contraceptive use with low women's knowledge-attitude scores, there was a significant relationship (p<0.05).
    Conclusion
    Most of the participants opposed attitudes to intentional abortion, but more than 70% of them had low knowledge about this topic. Inappropriate knowledge about causes and its adverse consequences, especially the beginning of marital life can lead to unwanted pregnancy, intentional and unsafe abortion that need attention.
  • A. Bathaei Page 60
    Background And Objectives
    The readmission is admission of a patient in hospital after he/she is discharged in a specific period. The prevalence of readmission in patients with congestive heart failure is more than other chronic diseases, and within 3-6 months after discharge in these patients, it is 10-50%. This study was conducted to determine the socioeconomic factors affecting the readmission of patients with congestive heart failure who were admitted in cardilogy wards of Shaheed Beheshti University of Medical Sciences Hospitals in 2008.
    Methods
    In this descriptive study, 110 male and female patients with congestive heart failure were selected with quota purposive sampling method, and were divided into two groups based on their admission background in the last 6 months prior to study onset. Data were collected by a questionnaire from the patients and referring to their files, and they were analyzed by deductive statistical tests.
    Results
    61.8% of patients were readmitted to the hospital during the last 6 months ending to study onset; and economic problems, lifestyle and low income level affected the readmission rate of patients.
    Conclusion
    This study confirms that socioeconomic factors, which some of them are amenable to change, dramatically increase the risk for multiple hospital readmissions among patients with CHF; and it advises that more attention to effective causes of its prevalence are needed.
  • F. Motazavi Page 66
    Background And Objectives
    Male involvement like women empowerment and maternal health is one of the main strategies in achieving millennium development goals. To prepare the theoretical grounds necessary for male involvement, this descriptive study specifically aims to understand the prevalence and the forms of male involvement in maternal health.
    Methods
    This is a descriptive-analytic study. Subjects consisted of women hospitalized for delivery in Shahrood and Sabsevar hospitals, Iran. Inclusion criteria were alive and healthy fetus. Exclusion criteria were illegal pregnancy. The questionnaires were completed by 507 women and 420 husbands. Data were analyzed using t-test, Pearson correlation and descriptive tests.
    Results
    17% of men didn’t attend at the time of woman’s admission at the hospital. Low level of husband’s companionship to health centers, low male involvement in household tasks and receiving low health recommendation by husbands were reported by 25%, 33% and 61% of the women, respectively. 77% of men had a low level of knowledge concerning pregnancy complications; however, 93% of them were aware of their wives’ problems in pregnancy.
    Conclusion
    The observed awareness of men of their wives’ problems in pregnancy and their companionship in receiving prenatal care indicates their high level of interest in pregnancy health; however, their low level of knowledge concerning pregnancy problems, women’s physical and psychological needs is an important barrier to male involvement in maternal health. Designing and providing reproductive health education programs for men seems to be necessary.
  • M. Shamsipour Page 75
    Background And Objectives
    Cigarette smoking as a major public health problem contributes extra health costs, and smoking cessation among youths is a priority for any prevention program. This study aimed to determine the prevalence of smoking and examined factors associated with having attempts to quit smoking and the motivations to quit among medical university students.
    Methods
    A cross-sectional survey using a random sampling was carried out among 523 (293 male, and 246 female, aged 22.48±3.33years) students in Tabriz University of Medical Sciences. Data were collected by using a self-administered questionnaire. The data were analyzed by t-test, chi-square test and Fisher exact tests.
    Results
    The overal prevalence of smoking was 8.9%. (male 18% and 1.4% female). There were significant relationships between smoking status with male gender and alcohol consumption (p<0.001). The reasons for smoking initiation were: satisfying their curiosity, new experience (37.76%), pleasure and entertainment (17.48%), mental, emotional problems and sedation (16.08%), smoker friends (15.38%), inexperience and ignorance (4.89%). 54.16% of the current smokers had a history of smoking cessation.
    Conclusion
    Regarding the higher prevalence of cigarette smoking in students, especialy in male and attempting to quit smoking in majority of them, preventive interventions in younger age and providing cigarette smoking cessation services for students seem necessary.
  • A. Saghafipour Page 83
    Background And Objectives
    Cutaneous leishmaniasis (CL) is a parasitological disease that is transmitted by sand flies. This disease is endemic in different areas of Iran. This study was designed to determine the epidemiological aspects of CL in Qom Province during 2003-2009.
    Methods
    This was a cross-sectional study. Geographical and epidemiological data of all patients from 2003 to 2009 with clinical and microscopic diagnosis were monitored and followed up, and their medical records were surveyed.
    Results
    Of 1812 patients with leishmaniasis 1047 cases (57.78%) were male and 765 (42.22%) were female. The prevalence rate of disease was 25.8 in 100,000. The most frequent age group was above 15 years old (74.5%). 50.39 of the patients were living in urban areas and the rest lived in rural areas, especially in central county villages. 52.65% of the patients had no positive history of traveling to leishmaniasis endemic areas during the previous year. 24.5% of the patients had 3 or more lesions. The most common location of lesion was on their hands (49.08%).
    Conclusion
    Based on our findings, men in working age group are more likely to have the disease; the number of patients without any history of traveling to endemic areas in Iran during the previous year is very considerable; therefore, we can conclude that leishmaniasis is endemic in Qom Province including in central-part villages. So, the high prevalence rate requires further control and prevention measures.
  • Z. Tagharrobi Page 89
    Background And Objectives
    Life satisfaction is one of the most important indicators for evaluation of mental health status in general population including university students. In this field, the appropriate tool is necessary. So, this study was carried out in order to assess the reliability and validity of the SWLS in the students of Kashan Nursing & Midwifery Faculty (KNMF), Kashan, Iran, in 2008.
    Methods
    In this descriptive study, the SWLS English version was translated into Persian; then, the subjects were selected using random stratified method in KNMF (n=161). Reliability was determined via stability and internal consistency. Validity was determined via construct and concurrent validity. The data were analyzed using Pearson correlation coefficient, Intra-class correlation coefficient, Cronbach’s alpha, Spearman-Brown, Guttman, independent t-test and exploratory factorial analysis.
    Results
    In 5-35 scale, the life satisfaction score was 22.15±6.18 (95%CLM=21.19-23.11). The questionnaire reliability coefficient was calculated to be 0.85-0.9. Item-total correlation and test re-test confirmed its reliability too. Its correlation with Q-LES-QSF and one item life satisfaction scale was reported to be 0.7 and 0.78, respectively (p<0.0001). The known-groups approach also revealed this tool was valid (p<0.0001). The factorial analysis extracted one main factor whose Eigen value was 3/24; the mentioned factor can explain greater than 64% of the total variance.
    Conclusion
    SWLS Persian version for evaluation of life satisfaction in the university students is valid and reliable.
  • Aa Farazi Page 99
    Background And Objectives
    Brucellosis is a common zoonosis which still remains as a major health problem in certain parts of the world. Osteoarticular involvement is the most frequent complication of brucellosis, in which the diagnosis of brucellarspondylodiscitis is often difficult, since the clinical presentation may be obscured by many other conditions. Case Report: We report an uncommon case of spondylodiscitis with paravertebral abscess. The diagnosis was established by using magnetic resonance imaging that was also confirmed by positive culture. This report describes a case of a 42-year-old woman. Serodiagnosis for brucella carried out at the onset of symptoms 4 months and 1.5 months before admission were negative. When the patient was admitted to our hospital, laboratory tests showed negative agglutination, and ELISA test for brucella and magnetic resonance imaging confirmed the presence of a paravertebral abscess around the affected disc and tissue edema. Culture of needle aspiration of abscess tissue was positive for brucella melitensis.