فهرست مطالب

مطالعات هنر اسلامی - پیاپی 15 (پاییز و زمستان 1390)

نشریه مطالعات هنر اسلامی
پیاپی 15 (پاییز و زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1391/02/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحات 5-6
  • پژوهش هنر اسلامی
  • ویدا تقوایی صفحات 7-20
    بی شک معماری مسجدالحرام و کعبه قبله مسلمین جهان،در عین سادگی ازمعماری های پیچیده به شمار می رود. ساده از آن رو که ارتباطات فضایی روشنی دارد و پیچیده از آن رو که بر اساس آیات وروایات فراوان؛انتخاب محل، معمار وچگونگی طراحی آن، به خواست خداوند بوده است. لذاانتظار میرود بیشترین تاثیر و«حضور قلب»را در زائران ایجاد نماید.
    دریافت اراده خداوند در چیستی وصورت کعبه، وبر آن اساس چگونگی ساخت و شکل آن توسط سازندگانش،از لابه لای آیات و احادیث معتبر،مبحثی است که در این مقاله به آن ژرداخته شده است. در این مسیر شناختحضوریبیش از حصولی، به عنوان بخش عمده ای از حقیقت وجودی انسان دریافتکننده آن مکان مقدس، مورد بررسی قرار می گیرد.
    در ادامهحقایق حضوری در صورت معماری کعبه، که درشکل برآمده از علم حصولیآن موثر بوده،در مقایسه با بناهای زمان مند و مکان مند دیگر بررسی می شود؛ تا شاید بتوانداز این منظربه حضور موثرانواع شناخت و موانع آن، در مراتب درکمعمارینیز توجه دهد. لذا، استفاده از حوزه های مختلف وجود شناسی،معرفت شناسی و علوم، با روش تحقیقی کیفی ضروری می نماید.
    اهداف1-بررسی ابعاد وجودی صورت (شکل) کعبه از لابه لای آیات قرآن2-تاثیر شکل کعبع در چگونگی ساخت معمارانه و دریافت حضوری آنسوالات:1- شناخت حضوری و حصولی انسان،ارتباط آن با دریافت شکل و صورت معماری کعبه و موانع آن چگونه و چیست؟
    2- حقایق شکل و صورت معماری کعبهچه تاثیری در شکل آن داشته و در مقایسه با سایر معماری ها چیست؟
    کلیدواژگان: کعبه، شناخت، صورت، شکل، معماری
  • سید رضی موسوی ترجمه: فتوتنامه، عرفان، هنرهای سنتی، چیتسازان صفحات 21-34
    فتوتنامه ها در فرهنگ اسلامی، یکی از بهترین بسترها برای شناخت تاریخ هنر اسلامی و تعامل میان هنر و عرفان تلقی میشوند هنرمندان با پرداختن به هنرهای مشروع، علاوه بر کسب شغل، به رفتاری دیندارانه مبادرت میورزیدند و لذا این دسته از هنرها هیچگاه در زمره حرفه های تفننی و تجملی نبودند بلکه ارتباطی تنگاتنگ با اندیشه های حکمی و عرفانی داشتند. در گذشته پیران و مرشدان هر صنف، رساله ها و کتابهایی را درباره شیوه و روش جوانمردی در شغل خود مینوشتند و آن را فتوتنامه مینامیدند. با بررسی متون فتوتنامه ها به ویژه فتوتنامه چیت سازان نمونه های تدوین یافته از یک نظام کامل تربیتی که منجر به آفرینش عظیم هنری شده است، دیده میشود. پاره ای از هنرها از آنرو عاری از فتوتنامه بودند که با مبانی عرفانی و دینی سازگاری نداشتند و لذا هنرهایی غیر مشروع و غیرمقبول به شمار میآمدند.
    اهداف مقاله:بررسی میزان ارتباط فتوتنامه با هنر اسلامی.
    بررسی محتوایی رساله چیتسازان.
    سوالات مقاله:آیا آموزه های دینی بر روی هنرهای سنتی تاثیر گذاشته است؟
    فتو تنامه ها به ویژه فتوتنامه اصناف چگونه به وجود آمده اند؟
  • هنرهای کتاب آرایی
  • فرزانه فرخفر، محمد خزایی، غلامعلی حاتم صفحات 35-52
    آغاز سده دهم مصادف است با ناآرامی های سیاسی ایران و متعاقب آن مهاجرت بسیاری از هنرمندان به شرق و غرب و از جمله دیار عثمانی. دفاتر اهل حرف یکی از اسناد معتبری است که اطلاعات قابل توجهی را از چگونگی فعالیت برخی از این هنرمندان مهاجر در کارگاه های هنر توپقاپیسرای در اختیار میگذارد. ضرورت بازخوانی این اسناد با توجه به این نکته که مشاغل مختلف دربار استانبول در آغاز سده دهم با الگوبرداری از کارگاه های هنر ایران و با حضور بسیاری از هنرمندان ایرانی شکل گرفتند، افزون میگردد. فرضیات مقدماتی، احتمال حضور هنرمندان مهاجر ایرانی را در این اسناد و فعالیت چشمگیر آنها را در کارگاه های دربار استانبول مطرح میسازد.
    هدف از این پژوهش، شناسایی هنرمندان کتابآرای مهاجر ایرانی و جایگاههشان در کارگاه های هنر توپقاپی سرای است. دستاوردهای کلی، مبین این نکات هستند که تا پیش از انتقال هنرمندان ایرانی به دربار عثمانی، فعالیتهای هنری توپقاپیسرای بسیار محدود و کم رونق بوده، ولیکن با ورود هنرمندان ایرانی، کارگاه های هنر توپقاپیسرای چه از نظر تنوع مشاغل و چه از نظر تعدد هنرمندان بالاخص در جماعت نقاشان رشد چشمگیری می یابد. از بررسی میزان مقرری اعضای نقاشخانه توپقاپیسرای، چنین برمیآید که میانگین مقرری جماعت نقاشان ایرانی بالاترین میزان را در طول سده دهم دارا بوده است. این جماعت از بزرگترین گروه های هنری فعال در دربار عثمانی محسوب می شده اند، ولیکن بهتدریج از نیمه سده دهم دامنه فعالیت آنها کاهش یافته و تا پایان سده از رونق میافتد.
    اهداف مقاله:شناسایی هنرمندان کتاب آرای مهاجر ایرانی و جایگاه شان در کارگاه های هنر توپقاپیسرایسوالات مقاله:هنرمندان کتاب آرای مهاجر ایرانی به کارگاه های هنر توپقاپی سرای چه کسانی هستند؟
    کلیدواژگان: دفاتر اهل حرف، کتابآرایی عثمانی، نقاشخانه استانبول، هنرمندان ایرانی، نقاشی عثمانی
  • نفیسه اثنی عشری، مهناز شایسته فر صفحات 53-72
    خراسان، سرزمینی با وسعتی پهناور و ارزشمند بوده که در دوره های مختلف تاریخی، نقش مهمی در تحولات تاریخی، فرهنگی و به ویژه تولید آثار هنری در ایران، ایفا نموده است. شهرها و مراکز مهم خراسان از حمله هرات، سمرقند، نیشابور و مشهد هر کدام در دوره ای از تاریخ ایران، مرکز تولید یکی از آثار هنری، چون بناهای تاریخی، فرش، سفال و کاشی های رنگین بوده اند. یکی از درخشان ترین دوره ها، حاکمیت تیمور و فرزندان او بر شهرهای خراسان از جمله هرات و مشهد می باشد. در این میان، استفاده از نقوش تزیینی گیاهی و هندسی در کنار خط و خوشنویسی، در این دوران، رو به کمال نهاده و نه تنها بر صفحات نسخ خطی به ویزه نسخ قرآنی، چشم بیننده را به سوی خود کشاند، بلکه زینت بخش کاشی های رنگین بناهای تاریخی نیز، گردید. از این روی در این مقاله، با توجه به جایگاه و موقعیت منطقه خراسان در آن دوره، نقوش تزیینی مورد استفاده در تذهیب های نسخ قرآن هرات موجود در موزه ها و مجموعه های داخلی و خارجی (موزه ملی ایران، دیترویت، هنر و ترک اسلامی استانبول، متروپولیتن، گنجینه قرآن آستان قدس رضوی، مجموعه خلیلی و کتابخانه چستربیتی) و کاشی های مسجد گوهرشاد مشهد، به عنوان دو مرکز مهم و فعال دوره تیموری، در 3 گروه نقوش اسلیمی، ختایی و هندسی، مورد بررسی قرار گرفته و نتایج حاصله نشان می دهد، علاوه بر انعطاف پذیری نقوش در اجرای آنها بر صفحات کاغذ و پهنه کاشی ها، پیوستگی نقوش در تذهیب های هرات و کاشی های رنگین مسجد گوهرشاد مشهد، ارتباط میان طراحان، مذهبان و کاشی کاران را نمایان می سازد.
    اهداف
    -دسته بندی و شناسایی نقوش تزیینی مورد استفاده در تذهیب قرآن های تیموری و کاشی های مسجد گوهرشاد مشهد.
    -تطبیق و مقایسه نقوش تزیینی در تذهیب ها و کاشی کاری ها براساس ویژگی های بصری و تزیینی.
    سئوالات:-قرآن های تیموری و تزیینات مسجد گوهرشاد از چه ویژگی های بصری تزیینی برخوردار هستند؟
    -چه تفاوتها و تشابهی میان نقوش تزیینی تذهیب ها و کاشی کاری مسجد گوهرشاد مشهد وجود دارد؟
    کلیدواژگان: قرآن های تیموری هرات، مسجد گوهرشاد مشهد، نقوش تزیینی، کاشی کاری
  • مجتبی انصاری، محمد اعظمزاده، حسنعلی پورمند صفحات 73-90
    تکایا گونه ای معماری آیینی هستند که در دوره قاجار در اغلب روستاهای مازندران برپا شده اند. سقف و بدنه تکایا آکنده از نقوش متنوع با مضامین مذهبی و غیرمذهبی - متاثر از اندیشه های ایران قبل و پس از اسلام – است. بخش قابل ملاحظه ای از نقوش با مضامین مذهبی در قالب نقاشی عامیانه آشکار شده اند. نقاشان سعی داشته اند فضای تکایا را متناسب با نیاز مردم تزیین نمایند و جلوه هایی از وقایع عاشورا، قصص قرآنی و مضامین خیر و شر را مجسم سازند.
    بررسی های به عمل آمده، هدف نقاشان این خطه را ضمن احترام به باورهای مردم، پیام رسانی با تاکید بر جنبه های اخلاقی و حفظ سجایای انسانی متاثر از حوادث عاشورا و زندگی ائمه اطهار (ع) و نیز توصیف مفاهیم معنوی با بیانی ساده و رسا با تلفیقی از جنبه های عینی گرایی و ذهنی گرایی- دانسته اند ضمن آن که بر جنبه نمادین آن نیز تاکید شده است.
    روش گرد آوری داده ها به صورت اسنادی و میدانی و تدوین آن به شیوه توصیفی – تحلیلی بوده است.
    اهداف مقاله:1- بهره گیری نقاشان از مضامین مذهبی جهت انتقال پیام با هدف بررسی ویژگی ها و ارزش های نهفته در تصاویر.
    2- دست یابی هنرمندان به نوع بیان در تصویر، برای رساتر شدن مفهوم نقوش.
    سئوالات مقاله:1- مهم ترین اهداف هنرمندان در نقاشی عامیانه مذهبی در تکایا با توجه به اعتقادات و باورهای مردمی چیست؟
    2- تصاویر و صحنه های مذهبی ترسیم شده در تکایا، عمدتا چه نوع بیانی دارند؟
    کلیدواژگان: نقاشی عامیانه، نمادگرایی، مضامین مذهبی، تکایا، مازندران
  • هنرهای دستی
  • مهناز شایسته فر، مهران بهزادی صفحات 91-110
    استان یزد در فلات مرکزی و محدوده اقلیم گرم و خشک ایران واقع شده و به جهت نوع آب و هوای خشک منطقه و شاخصه های طبیعی منطقه، دارای ویژگی های خاص فرهنگ و هنری شده است. این منطقه که سابقه ای طولانی در فرهنگ سرزمین ایران داشته، آثاری هنری ارزشمندی از گروه ساختار و تزیینات معماری تا صنایع دستی و هنرهای بومی خود به همراه داشته که هر کدام دارای بار فرهنگی، هنری و حتی اقتصادی ویژه ای نیز بوده اند. هماهنگی میان اجزاء تشکیل دهنده بنا به ویژه در تزیینات معماری و تاثیرات مختلف نقوش کهن و باستانی که در عرصه های مختلف هنری بر روی یکدیگر گذاشته اند، امروزه آثاری ارزشمند و ماندگار را در عرصه فرهنگ و هنر این منطقه بر جای گذاشته است. نقش ها و رنگ های زیبا و دل انگیزی که می توان آن ها را از سطح کاشی های لاجوردین و سفید مسجد جامع یزد تا سطح زیلو های خنک و در نهایت سفالینه های منقوش آبی و سفید میبد مشاهده کرد. بررسی های انجام شده بر روی رنگ و نقش این تزیینات، نشان از هماهنگی میان آن ها و هنرمندان این عرصه ها، با پیشینه ی کهن از هر کدام است، به وطری که تفاوت تکنیک های ساختاری کاشی کاری، ریلوبافی و نقاشی روی سفالینه ها، باعث گردیده تا نقش ها در هر بخش با ویژگی ساختاری آن رشته هنری نیز هماهنگ شده و نقشی منحصر را آفریده است. این مقاله سعی دارد تا با بررسی نمونه های مشابه از هر سه رشته هنری (کاشیکاری، زیلوبافی و نقاشی سفال)، به بررسی چگونگی این هماهنگی و تاثیر نقش ها بر یکدیگر به پردازد.
    اهداف
    1- بررسی و شناسایی نقش ها و رنگ های مورد استفاده در تزیینات کاشی کاری مسجد جامع، زیلو و سفال میبد.
    2- چگونگی هماهنگی و تاثیرپذیری رنگ و نقش در هنرهای مذکور.
    سئوالات:1- چه نقش و رنگ هایی بیشتر در تزیینات آثار هنری (کاشی کاری مسجد، زیلوو سفال) منطقه یزد، مورد استفاده قرار گرفته اند؟
    2- باتوجه به تفاوت در تکنیک های اجرایی میان کاشی کاری، زیلوبافی و نقاشی روی سفال، آیا نقش ها و رنگ های به کاررفته در این هنرها، با یکدیگر مشابه و همسو بوده اند؟. اهداف مقاله:1- بهره گیری نقاشان از مضامین مذهبی جهت انتقال پیام با هدف بررسی ویژگی ها و ارزش های نهفته در تصاویر.
    2- دست یابی هنرمندان به نوع بیان در تصویر، برای رساتر شدن مفهوم نقوش.
    سئوالات مقاله:1- مهم ترین اهداف هنرمندان در نقاشی عامیانه مذهبی در تکایا با توجه به اعتقادات و باورهای مردمی چیست؟
    2- تصاویر و صحنه های مذهبی ترسیم شده در تکایا، عمدتا چه نوع بیانی دارند؟
    کلیدواژگان: نقاشی عامیانه، نمادگرایی، مضامین مذهبی، تکایا، مازندران
  • حسن کریمیان، مژگان خان مرادی صفحات 111-126
    اگر چه متخصصان تاریخ هنر، سده های آغازین اسلامی در ایران را دوران «استحاله هنری«می دانند، لیکن باید اذعان داشت که محدودیت اطلاعات مرتبط با هنرها و صنایع ایران در این زمان به اندازه ای است که اظهار نظر قطعی در این خصوص را با مشکل مواجه میسازد. علیرغم تحقیقات متنوعی که به تاریخ تحولات هنر فلز کاری اختصاص یافته، ابهامات فراوانی نیز در این زمینه باقی است.
    نظر به ماندگاری این مواد فرهنگی و نقشی که در مطالعات باستانشناسی ایفا مینمایند، نمونه های شاخص از اشیاء فلزی باقی مانده از سده های اولیه اسلامی انتخاب تا ویژگی های آنها در تحلیل تحولات هنری و نگرش فرهنگی صنعتگران این مرز و بوم در دوران انتقال از ساسانیان به سده های اولیه اسلامی مورد استفاده قرار گیرد.
    اهداف مقاله:بررسی ویژگی های برجسته فرهنگی- هنری فلزکاری ایران در انتقال از ساسانیان به سده های اولیه اسلامی.
    بررسی میزان و چگونگی تغییرات احتمالی در دوره های مذکور.
    سوالات مقاله:با انتقال حاکمیت ایران از ساسانیان به امرای اسلامی چه تغییراتی در جنس، فرم، تکنیک ساخت و تزیین، نقوش تزیینی و مراکز ساخت فلزکاری ایران بهوجود آمده است؟
    تغییرات احتمالی ایجاد شده در هنر فلزکاری تا چه میزان از دستورات دین جدید (اسلام) متاثر بوده است؟
    کلیدواژگان: فلزکاری ساسانی، فلزکاری اسلامی، استحاله هنری، جنس، فرم و رنگ
|
  • Vida Taghvaie Pages 7-20
    Undoubtedly, the design and establishment of Masjid-al-Haram and Ka’abah, the Qiblah of the Muslim people, are among the simple yet complicated architectures. Simple in the sense that it presents a clear communicative space and complicated in that it is based on the verses of the holy Qur’an including its place of establishment, the pioneer architect, and its overall structure. Therefore, it is believed it will have the most spiritual influence on the pilgrims.This article, searching through the Qur’anic verses and the narratives, aims to seek for the recognition of God’s specific will in the essence and idea of the Ka’abah and also attempts to understand how its constructors had built its shape fromform. In doing so, a variety of recognitions would be scrutinized as the major part of man’s verity in perceiving that sacred place.Further along, it is attempted to show the perceived truth about the form of the architecture of the Ka’abah in correspondence with the cases of temporal and local brought forth by the scientific intellect achieved in other buildings; so that is this way the structure and presence of this holy monument and the appreciation of the architect can be better understood; therefore, it becomes necessary to have a qualitative focus on other significant disciplines such as ontology, episteme and science.
    Objectives
    Discovering the presentable perspective of the Ka’abah and its relation to the holy verses of Qur’an.Understanding the influence of the history of Ka’abah on its architectural structure and its presentable appearance. Questions:What is the relationship between the intellectual and presentable apprehension of human beings and the structure of the Ka’abah?How has the intellectual and presentable architecture of the Ka’abah influenced its overall structure and other architectural monuments?
  • Seyed Razi Mousavi Pages 21-34
    Scrutinizing the FotovatNaméh in Islamic culture is amongst the best known rudiments for the cognition of Islamic art history and the relation between art and theology. Artists who endeavor in this rightful art, apart from having an occupation, venture in a religious act; therefore, such arts are never categorized as fancy or highly extravagant for they were strongly allied with sincere and theological standpoints. In past times, seniors and mentors of various castes attempted to write books about the chivalry of their professions and trades; such books were named as “FotovatNaméh”. By investigating the context of such writings, particularly the FotovatNaméh of Chitsazan, one can become acquainted with a complete and comprehensive nurture scheme that has paved the way for a major art revivification. In contrary, many arts lacked such a scheme and did not choose to have a FotovatNaméh for their own specific trade; hence such professions are classified as illegitimate and dishonest arts.
    Objectives
    Investigating the degree of impact of FotovatNaméh on Islamic art. Introducing the main elements of the Chitsazan album.Questions:Has religious knowledge influenced traditional art?How was the FotovatNaméh of different professions first established?
  • Farzaneh Farokhfar, Mohammad Khazaie, Gholamali Hatam Pages 35-52
    The beginning of sixteenth century coincided with politicalunrestin Persia thatledtomigrationof many of Persianartists to theeastern and western area of the country. A number of Persian artists travelled to the Ottoman Empire. Ottoman Ehl-i Hiref (Community of the Talented) are one of the reliabledocuments that provideconsiderableinformation about activitiesofa number of immigrant Persian artistsinTopkapi-Saray artworkshops.The importance of reexamining such documents is reinforced by the fact that many professions of the Turkish court in the initial decades of the tenth century hegira mimicked the Persian art workshops and were established by Persian artists. Therefore, it is hypothesized that immigrant Persian artists were present and their works are mirrored in such documents and workshops of the Turkish court.The purpose of this paper is twofold. Firstly, the immigrant Persian artists who were skilled craftsmen at book ornamentation will be introduced; secondly, their place and significant role in the flourishing of Topkapi-Saray art workshops will be discussed. Prior to the immigration of Persian artists to Istanbul (following the Chaldoran War in 1514 AD.),there were fewprofessions and craftsmenin Topkapi-Saray workshops; however, after thearrival ofPersian artiststo Istanbul, the Ottoman artsflourished in both quantity of artists and professional artworks. Persian artists were countless in the fields ofbook designing particularly in painting, that they were prominent in comparison with other members ofTopKapi-Saray art workshop.Studies on theEhl-i Hiref documents show that the highest wage of Topkapi-Saray art-workshops in sixteenth century were paid to the Persian painters. The society of Persian painters in Istanbul was among the largest active groups in the first half of the sixteenth century; nevertheless, their activitiesgraduallydecreasedin the second half, and approximately at the end of the century, reference of the names of Persian artists vanished in the documents.
    Objectives
    Introducing the Persian artists of the Topkapi-Saray art workshops according to the Ehl-I Hiref documents.Understanding the level and rank of Persian artisits in the mentioned workshops and their value and significance in promoting Ottoman paintings. Questions: By examining the Ehl-i Hiref documents at Topkapi-Saray workshops, is there an indication about the presence of Persian artists in the Ottoman art workshops? What is the place of Persian artists in the Topkapi-Saray workshops according to the document at hand?
  • Nafiseh Asnaashari, Mahnaz Shayestehfar Pages 53-72
    Khorasan, a valuable land with immense vastness has witnessed the rise and fall of numerous monarchies; hence, it has had a definitive role in the historical and cultural happenings in Persia, particularly, in the field of art. The major cities of this region such as Mashhad, Neishabur, Herat, and Samarqand were the key centers for the production of artworks and each city has its own valuable history in the creation of such artworks. Historical monuments, rug weaving, pottery and tile-works were among the many arts that were created and pioneered in the region.It is also worth mentioning that one of the most glorious ages of this region was inherently during the reign of Timur and his sons in Mashhad and Herat. During his reign, arts flourished and the use of decorative herbaceous-floral and geometrical motifs embedded with calligraphy developed extensively. Such celebrated designs were used not only on pages of Qur’anic manuscripts but also adorned the colorful tiles on historical monuments. In this paper, by considering the role and place of Khorasan in Persia; the illustrations and illuminations of Qur’anic manuscripts of Herat preserved in museums and collections worldwide including the National museum of Iran, Detorit museum, The Turkish and Islamic museum of Istanbul, Metropolitan museum, Astan-e Gods museum, Khalili collection and Chester Beatty museum- and the tile-works of the Goharshad mosque of Mashhad will be analyzed according to art techniques such as arabesque patterns, khatai designs, and geometric forms. The results indicate that the designs and patterns are supple on both tiles and manuscripts; furthermore, the harmony between the patterns on the illuminations of Herat and the designs of the colorful tiles of Goharshad mosque indicate that the designers, illuminators, and tile-workers of both areas worked in coordination.
    Objectives
    Classifying and comparing the decorative motifs used in the Timurid illuminated Qur’ans and in the tiles of Mashhad Goharshad Mosque. Collation and comparing the decorative motifs applied on the illuminations and the tile- works based on visual and decorative features. Questions:What forms of visual decorative features are observed in Timurid Qur’ans and in decorative ornamentation of Goharshad Mosque? What are the similarities and dissimilaritiesbetween the decorative designs of Herat’s illuminations and those of the tile-works on the Goharshad Mosque of Mashhad?
  • Mojtaba Ansari, Mohammad Azamzadeh, Hasan Ali Purmand Pages 73-90
    Tekye places are architectural monuments that bear a religious purpose; they were constructed in the Qajar era throughout Iran and in particular in a number of villages in Mazandaran. The roof and walls of the Tekyeh places are filled with various designs embedded with religious and non-religious conceptsinspired by ancient Persia and the Islamic ages. The paintings take into account the local perceptions of the people; hence, painters of Tekyeh places endeavor to decorate this religious place of gathering in accordance with the needs of the people and the religious setting of the region; therefore, they illustrate scenes from the Ashura event, stories from the Qur’an, and concepts of good and evil. According to the researches carried out in this area, the main objective of such painters is to firstly respect the local beliefs of the people and secondly to convey the message of rightfulness and preserve the humanity values of the Ashura event and the lives of the Imams. Moreover, they focus on describing spiritual concepts in simple and expressive wordings combined with realism, cognition and symbolism.
    Objectives
    Understanding why artists chose such religious concepts to convey the message of Islam and humanity.Recognizing how artists convey such a message thorough the techniques of realism and symbolism.Questions:Considering the religious beliefs, what are the main objectives of artists of local religious paintings in Tekyeh places? What is the main idea behind the painting of Tekyeh places?
  • Mahnaz Shayestehfar, Mehran Behzadi Pages 91-110
    Yazd is situated at the heart of Iran within an oasis where the Dasht-e Kavir desert and the Dasht-e Lut desert meet. It endures a hot climate and because of generations of adaptations to its desert surroundings, Yazd is an architecturally unique city and bears important cultural and economic assets. It is also known in Iran for the high quality of its handicrafts, architectural ornamentations, and intrinsic arts. The harmony between the fragments of monument constitutions particularly the ornamentations and the influence of ancient designs have created cherished and durable works of art that expose the artistic tastes and cultural principles of this region. Splendid and genuine patterns can be depicted on the white and azure tiles of Yazd’s Jami mosque, the cool surface of the zilous, and on the blue and white potteries of Meybod. Research on the color and designs of such ornamentations depicts harmony of the patterns applied. Nevertheless, each item opts for a unique style that is particular to its background. In this paper, instances from each section; tile-works, ziloo-weaving, and pottery painting, will be discussed and the links and relationships between them will be scrutinized.
    Objectives
    Introducing and discussing the patterns and colors applied on the tile-works of Yazd Jami mosque, zilous of Yazd, and the potteries of Meybod. Investigating the degree of accord and concurrence among the mentioned items. Questions:What are the main colors and patterns applied on the tile-works, zilou-weavings and pottery paintings of Yazd?According to the perceived differences of the colors and patterns applied on the tiles, zilous and potteries of this region, do these items resemble a sense of similarity?
  • Hasankarimiyan, Mozhgan Khan Moradi Pages 111-126
    Although art historians argue that the initial centuries of Islam in Persiaare known as an “artistic permutation”, one must consider that despite various research in the field, there is still little information about the arts and handicrafts of this specific time span; hence, any claims in this matter are inacceptable. For the purpose of this study, Persian metalwork ofthe early Islamic Persia have also suffered a lack of evidence. Nevertheless, the main substances of such metalwork are endurable material, hence, the insolubility of such items have provided archeologists with valuable information regarding the art and culture of ancient Islamic Persia. In this paper, a number of renowned metal items from the initial centuries of Islamic Persia are selected for analysis so that their artistic and cultural assets will assist researchersinunderstanding the possible fluctuations that might have occurred during the shift from the Sassanid era to the Islamic ages.
    Objectives
    Analysis of the major artistic and cultural characteristics as a result of transfer from the Sassanid era to the Islamic ages.Analysis of the new techniques and changes applied on Persian-Islamic metalwork.Questions:With transfer of power from Persian monarchs to Islamic rulers, what detailed changes occurred in the form, substance and techniques of the overall structure and ornamentation of Persian metalwork? To what degree do the newly created metalworks of the time followed the recommendations of Islam?