فهرست مطالب

Dental School - Volume:29 Issue: 5, 2012

Journal of Dental School
Volume:29 Issue: 5, 2012

  • ویژه نامه زمستان
  • 180 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1390/12/20
  • تعداد عناوین: 20
|
  • محمدباقر رضوانی، مهشید محمدی بصیر، فاطمه ملاوردی، زهره مرادی، علیرضا ثبوت صفحه 299
    سابقه و هدف
    یکی از مشکلاتی که در ترمیم حفرات وسیع مطرح است عدم مقاومت (Resistance) نسوج باقیمانده در برابر نیروهای مضغی است. اما پس از کاربرد مواد ترمیمی باند شونده امید به امکان تقویت نسوج باقی مانده دندان افزایش یافته است. با توجه به اینکه تفاوت موجود از نظر خواص فیزیکی میان ترمیم های مستقیم و غیر مستقیم کامپوزیت ممکن است برreinforcement دندان پس از ترمیم تاثیر داشته باشد، بنابراین مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر ترمیم های کامپوزیت مستقیم و غیرمستقیم بر مقاومت به شکست دندان های پرمولر فک بالای دارای حفرات (MOD) mesio-occluso distal بود.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی (آزمایشگاهی) حاضر، تعداد 24 دندان پرمولر انسان که فاقد هر گونه پوسیدگی یا ترمیم بودند و بدون هیچ گونه ترک (crack) در یک محدوده زمانی 6 ماهه کشیده شده بودند، انتخاب گردیدند. تمام نمونه ها به صورت حفره MOD با وسعت باکولینگوالی تراش دو سوم عرض بین کاسپی تراش داده شدند. کلیه نمونه ها به صورت تصادفی در سه گروه شاملA (8 عدد و گروه ترمیم مستقیم)، B (8 عدد و گروه ترمیم غیرمستقیم) و C (8 عدد و گروه تراش بدون ترمیم) تقسیم شدند و با کمکUniversal testing machine تحت آزمایش شکست قرار گرفتند. آزمون های آماری واریانس و Tukey جهت آنالیز نتایج مورد استفاده قرار گرفتند و سطح معنی داری کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین مقاومت به شکست برای گروه های ترمیم مستقیم، ترمیم غیرمستقیم وتراش بدون ترمیم به ترتیب 26/332±75/1314، 45/352±25/1192 و 51/142±45/382 بود. هیچ تفاوت معنی داری میان گروه های A و B وجود نداشت (60/0P=)، در حالی که تفاوت بین گروه های A و C، همچنین B و C معنی دار بود (00/0P=).
    نتیجه گیری
    بر اساس تحقیق حاضر، ترمیم های کامپوزیتی چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیرمستقیم باعث افزایش مقاومت دندان در برابر شکست شده، از این جهت می توانند در حفرات وسیع تاثیر مهمی داشته باشند.
    کلیدواژگان: ترمیم کامپوزیت، اینله، مقاومت به شکست، دندان پر مولر
  • علی فیاض، سیدجلیل صدر، ابوالفضل صبوری، مینو مهشید صفحه 306
    سابقه و هدف
    تورک نامناسب در هنگام بستن پیچ عامل موثر در لقی و شکستگی پیچ و سایر مشکلات تکنیکی در سیستم های ایمپلنت دندانی عنوان شده است. کاربرد محدود کننده های مکانیکی تورک Mechanical Torque Limiting Devices، MTLDs))، جهت کنترل تورک نهایی و دستیابی به تورک هدف موثر می باشد. دقت این وسایل به خصوص در انواع اصطکاکی در کارکرد کلینیکی در محدوده های متفاوت گزارش شده است. با توجه به احتمال تاثیر استریلیزاسیون بر دقت این وسایل واحتمال تاثیرسوء روغن کاری و نامشخص بودن مراحل آماده سازی بر دقت محدود کننده های مکانیکی تورک از نوع اصطکاکی (Lubrication) این تحقیق هدف خودرا به تعیین تاثیر استریلیزاسیون بدون آماده سازی (باز کردن قطعات-روغن کاری- ایجاد زاویه بین سر وبدنه) بر دقت محدود کننده های مکانیکی تورک از نوع اصطکاکی اختصاص داد.
    مواد و روش ها
    15 عدد (MTLDs) جدید از نوع اصطکاکی (5 عدد از هر گروه)، از سه گروه سازنده مختلف خریداری شدند. میزان تورک نهایی با توجه تورک هدف درهر گروه، 10 بار متوالی توسط گیج تورک تونیچی قبل از استریلیزاسیون اندازه گیری شد. در مرحله استریلیزاسیون صد سیکل اتوکلاو انجام شد.در مجموع هر نمونه جهت ارزیابی دقت ده بار قبل وده بار بعد از استریلیزاسیون مورد آزمایش قرار گرفت.قبل از هر سیکل استریلیزاسیون نمونه ها بدون آماده سازی استریل شدند. میزان خطا (اختلاف میان تورک نهایی و تورک هدف) و دامنه اختلاف با تورک هدف قبل و بعد از استریلیزاسیون با در نظر گرفتن نوع دستگاه به عنوان between subject comparison با استفاده از آزمون One Way Repeated Measure ANOVA مقایسه شد. جهت مقایسه دو بدو گروه های مورد آزمون از Bonferroni post hoc استفاده شد.
    یافته ها
    پس از استریلیزاسیون بدون مراحل آماده سازی در هر سه گروه مورد مطالعه میزان خطا به طور معنی داری افزایش یافت (05/0P<) و در مواردی از محدوده 10% خطای قابل قبول کلینیکی فراتر رفت. دامنه خطا پس از استریلیزاسیون، در گروه Astra Tech (1- تا 3 Ncm) در گروه Dr Idhe (1- تا4Ncm) و در گروه) Biohorizon5/3- تا 1(Ncm بوده است.
    نتیجه گیری
    در محدوده نتایج این تحقیق پس از استریلیزاسیون بدون آماده سازی، حد اکثر میزان خطا در گروه Astra Tech 12%، در گروه Dr Idhe 13.3% و در گروه Biohorizon 11.7% بوده است. پراکندگی در دو گروه Biohorizonو Dr Idhe بیش از گروه Astra Tech بود. کاربرد کلینیکی: استریلیزاسیون بدون مراحل آماده سازی بر دقت محدود کننده های مکانیکی تورک از نوع اصطکاکی تاثیر می گذارد. بررسی تاثیر توام دفعات کارکرد و استریلیزاسیون نیاز به تحقیقات بیشتر دارد.
    کلیدواژگان: محدودکننده مکانیکی تورک اصطکاکی، ایمپلنت های دندانی، دقت، استریلیزاسیون، آماده سازی
  • علی کنگرلو، شتیلا قره ویسکی، امین نظری نسب صفحه 315
    سابقه و هدف
    ابزار چرخشی PathFile، اخیرا، برای پیش آماده سازی کانال ها به صورت مکانیکی ارائه شده و گفته می شود مزایای متعددی در این درمان ها به همراه دارد. تحقیق حاضر با هدف تعیین موارد شکست فایل در پیش آماده سازی کانال با استفاده از فایل دستی و PathFile در سیستم روتاری ProTaper انجام شد.
    مواد و روش ها
    در یک تحقیق تجربی آزمایشگاهی، 100 بلوک آکریلی با انحنای یکسان و طول کارکرد برابر انتخاب و به صورت تصادفی با استفاده از فایل های PathFile و روش دستی، preflare شدند. هنگام رساندن فایل های S1، S2، F1، F2 وF3 به طول کارکرد، تعداد فایل های دچار شکست در هر یک از سیستم ها به دنبال کاربردهای متوالی تعیین و نتایج با روش تحلیل بقای کاپلان مایر و Log Rank در دو گروه مقایسه گردید.
    یافته ها
    در روش فایل دستی، هیچ یک از فایل های S1، S2 و F1 دچار شکست نشدند. در حالی که در استفاده از F2 بعد از هفتمین بار، 2 فایل دچار شکست شدند. علاوه بر این، در F3، بعد از پنجمین بار، 3 تا فایل منجر به شکست شدند.در فایل PathFile نیز، موردی از شکست در S1 دیده نشده ولی در S2، بعد از ششمین بار، 1 فایل دچار شکست شد. در F1، بعد از ششمین بار، 2 فایل دچار شکست شد. همچنین، در F2، بعد از هفتمین بار، 2 فایل دچار شکستگی شده و در F3 نیز، بعد از پنجمین بار، 4 فایل منجر به شکست شدند. تفاوت معنی داری بین دو گروه از نظر میزان بقای فایل ها هنگام رساندن آنها به طول کارکرد وجود نداشته است(14/0p>).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج تحقیق، عملکرد فایل های PathFile در مراحل پیش آماده سازی کانال در مقایسه با فایل دستی؛ از وضعیت بهتری برخوردار نبوده، هرچند تفاوت دو گروه به لحاظ آماری معنی دار برآورد نگردید.
    کلیدواژگان: پیش آماده سازی، Path File، روش دستی
  • حمیدرضا خلیقی، عباس جوادزاده، محمود طباطبایی، حامد مرتضوی * صفحه 322
    سابقه و هدف

    اختلالات حسی در مواردی بدون وجود عامل ارگانیک ایجاد می شوند که این امر می تواند باعث اشکال در تشخیص و درمان گردد. لذا هدف از این مطالعه بررسی میزان اثر بخشی درمان های روانپزشکی بر اختلالات حسی غیر قابل توجیه در ناحیه دهان و فک و صورت بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، تعداد 20 بیمار با تشخیص اختلال حسی غیرقابل توجیه دهان بدون وجود هیچ دلیل ارگانیکی مورد بررسی قرار گرفتند. شدت اختلالات بر اساس یک معیار عددی از صفر تا پنج توسط بیمار مشخص گردید. سپس بیماران در خصوص مشکلشان به یک روانپزشک ارجاع شدند. تمامی بیماران بمدت 6 ماه، هر دو هفته مورد پیگیری قرار گرفتند و شدت علائم آنها ثبت گردید. در نهایت میانگین شدت اختلالات حسی در قبل و بعد از درمان توسط آزمون t مورد مقایسه قرار گرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه رابطه مثبتی میان درمانهای روانپزشکی و کاهش شدت علایم بیمار بدست آمد. میانگین شدت اختلالات حسی قبل از شروع درمان 4واحد و بعد از درمان به 1/1 واحد رسید. میزان پاسخ دهی به درمان در مردان نسبت به زنان بیشتر بود و همچنین پاسخ به درمان بیماران مبتلا به Involutional melancholia نسبت به سایر بیماران مبتلا به اختلالات روانی بهتر بود.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه نشان داد که شدت اختلالات حسی در ناحیه دهان، فک وصورت توسط درمان های روانپزشکی کاهش می یابد.

    کلیدواژگان: اختلالات حسی، درمان روانپزشکی، دهان
  • مریم معزی زاده، زهرا جابری انصاری، مهسان ششمانی صفحه 328
    سابقه و هدف
    تطابق مارجینال مناسب یکی از ضروریات درمان های موفق روکش بوده و در صورت عدم دستیابی به این مهم، بروز ریزنشت، پوسیدگی، آسیب به دندان های پایه و تسهیل ایجاد بیماری های پریودنتال محتمل خواهد بود. براین اساس، تحقیق حاضر با هدف مقایسه میزان گپ مارجینال (درز لبه ای) در ژاکت کراون پرسلنی (Super Porcelain، EX-3) و روکش های کامپوزیتی indirect از جنس GC Gradia و Signum انجام شد.
    مواد و روش ها
    در یک تحقیق تجربی-آزمایشگاهی،یک دای فلزی از یک دندان پره مولر ساخته شد و سپس30 قالب در شرایط یکسان ریخته شده و بعد از اطمینان از عدم وجود حباب و تخلخل، به صورت تصادفی برای روکش های کامپوزیتی indirect از جنس GC Gradia و Signum و ژاکت کراون پرسلنی(Super Porcelain، EX-3)آماده شدند. روکش ها روی دای فلزی اصلی مطابقت یافته و بعد از نشستن کامل و بدون نقص درfinishing line، با استفاده از استریومیکروسکوپ ارزیابی شدند. اندازه گیری ها در 8 نقطه (در یک میلی متری خط خاتمه تراش) انجام شد (نقاط باکال، لینگوال، مزیال، دیستال، مزیوباکال، دیستوباکال، مزیولینگوال و دیستولینگوال). براین اساس، 8 Jig ساخته شده،در مجموع240 بار اندازه گیری صورت گرفته و اعداد برحسب میکرون ثبت شدند. آنالیزهای آماری نیز با آزمون های ناپارامتری Kruskal-wallis و Mann-whitney U انجام شدند.
    یافته ها
    درز لبه ای روکش های کامپوزیتی indirect از نوع GC Gradia از 40/13±63/43 (در دیستال) تا 03/28±53/74 میکرون (در نقطه دیستولینگوال) و درز لبه ای روکش های کامپوزیتی از جنس Signum+ نیز از 68/17±08/39 (در دیستال) تا 66/30±44/95 میکرون (در مزیولینگوال) و درز لبه ای روکش های پرسلنی از 38/9±08/29 میکرون در نقطه لینگوال تا 47/15±53/84 میکرون در نقطه دیستولینگوال متفاوت بودنتایج تحقیق در مجموع نشان داد در بیشتر نقاط اندازه گیری شده (نقاط مزیال، دیستال، مزیوباکال، دیستوباکال و مزیولینگوال)، هیچ تفاوت آماری معنی داری از نظر مقادیر درز لبه ای بین سه نوع روکش وجود نداشته و تفاوت ها فقط در نقاط باکال، لینگوال و دیستولینگوال از نظر آماری معنا دار بوده است.
    نتیجه گیری
    با در نظر گرفتن مقادیر درز لبه ای قابل قبول در پیشینه های تحقیقاتی، روکش های کامپوزیتی مورد بررسی شرایط لازم برای کاربرد در محیط بالینی را از لحاظ درز لبه ای داشته و می توان از آنها در درمان های روکش استفاده نمود.
    کلیدواژگان: گپ مارجینال، روکش های کامپوزیتی غیرمستقیم، ریزنشت
  • الهه وحیددستجردی، سعیده صدر، محمدرضا بدیعی صفحه 338
    سابقه و هدف
    جهت سمان کردن بندهای ارتودنسی از سمان های مختلفی استفاده می شود. درمورد این سمان ها حساسیت حین مراحل سخت شدن، حلالیت و تجزیه سمان بعد از مرحله سخت شدن مطرح می باشد. هر یک از این موارد باعث از دست دادن اتصال بین بند و دندان، افزایش احتمال پوسیدگی و دکلسیفیکاسیون می شود. هدف ازاین مطالعه بررسی میزان تغییرات وزنی سمان های گلاس آینومر مختلف مورد استفاده در ارتودنسی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی بر روی 2 نوع سمان پلی کربوکسیلات و زینک فسفات در آزمایشگاه مواد دندانی دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی انجام گرفت. نمونه ها بر اساس شاخص شماره ADA8 دسته بندی شده، داده های به دست آمده به وسیله بالانس الکترونیکی آنالیز شدند. در نهایت نتیجه تغییرات وزنی پس از غوطه وری در آب برای 6 هفته با استفاده از آزمون Repeated Measure ANOVA توسط برنامه آماری SPSS (Version 16) تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین کاهش وزن سمان زینک فسفات Aria dent نسبت به سایر سمان های زینک فسفات در روز چهل و دوم بیشترین میزان و زینک فسفات Adhezor کمترین میزان بود. میانگین اختلاف وزن پلی کربوکسیلات Aria Dent در روز چهل و دوم نسبت به روز اول نسبت به سایر سمان های پلی کربوکسیلات بیشترین میزان و پلی کربوکسیلات Durelon کمترین میزان بود.
    نتیجه گیری
    سمان زینک فسفات و پلی کربوکسیلات Aria dent دارای بیشترین میانگین اختلاف وزن در روز چهل و دوم نسبت به روز اول در مقایسه با سایر سمان های موجود بودند.
    کلیدواژگان: حلالیت، سمان پلی کربوکسیلات، سمان زینک فسفات، بند ارتودنسی
  • مسعود سیفی، فائزه عطری، مسعود یزدانی، اصغر عبادی فر صفحه 346
    سابقه و هدف
    درمان لیزر کم توان در بسیاری از زمینه های پزشکی و دندانپزشکی به کار می رود. از این جمله به درمانهای ضایعات استخوانی می توان اشاره کرد. هدف از این تحقیق، بررسی اثر لیزر کم توان (GaAlAs) به همراه کاربرد DFDBA در ضایعات استخوانی تیبیای خرگوش است.
    مواد و روش ها
    تحقیق به صورت تجربی روی 12 راس خرگوش نر از نژاد albino با وزن تقریبی 5/1 کیلوگرم و سن حدودی 6 ماه انجام شد. به منظور انجام عمل جراحی، حیوانات با استفاده از داروی 10% Ketamin و 2% Xylazine به صورت داخل رگی بی هوش شدند. با استفاده از دریل ایمپلنت به قطر 8/2 میلی متر با ارتفاع mm4، در استخوان تیبیا حفره ای ایجاد شده و در آن، DFDBA قرار داده شد. تابش لیزر طبق پروتکل تعیین شده (10 روز تابش، 14 روز استراحت، 10 روز تابش، 14 روز استراحت) در محل ضایعات انجام شد. لیزر مورد استفاده در تحقیق نیز از نوع gallium-aluminum-arsenide (GaAlAs) با طول موج 808 نانومتر و انرژی 6 ژول بر سانتی متر مربع به صورت ممتد بوده است. در گروه شاهد، هیچ تابشی صورت نگرفت. پس از 48 روز حیوانات قربانی شدند و از پای خرگوش ها برش هیستولوژیک تهیه شده و زیر میکروسکوپ مطالعه شد. تجزیه تحلیل داده ها با Wilcoxon signed rank test انجام شد.
    یافته ها
    در بررسی هیستولوژیک، گروه مورد تابش لیزر به طور معنی داری استخوان سازی و رگ سازی بیشتری نسبت به گروه کنترل داشت (05/0P<)..
    نتیجه گیری
    در شرایط این تحقیق تابش لیزر GaAlAr به همراه استفاده از DFDBA موجب ترمیم بهتر و استئوژنز و انژیوژنز بیشتر در ضایعات پای خرگوش شد.
    کلیدواژگان: لیزر کم توان، ضایعه استخوانی، DFDBA
  • ابوالفضل صبوری، تهمینه بامدادیان، مینو مهشید صفحه 352
    سابقه و هدف
    فاکتورهای موثر بر گیر پروتزهای ثابت متکی بر دندان به خوبی شناخته شده است. در مقابل، اطلاعات کمی پیرامون فاکتورهای موثر بر گیر پروتزهای متکی بر ایمپلنت موجود است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر نوع و میزان ماده پرکننده حفره دسترسی پیچ اباتمنت بر میزان گیر روکش های متکی بر ایمپلنت سمان شونده بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، یک اباتمنت زاویه دار 15 درجه به آنالوگ ایمپلنت (noble biocare)متصل شد. و تعداد 10 عدد روکش، بر روی آن ساخته شد و از 3 نوع ماده پرکننده سیلیکون، کامپوزیت وگوتاپرکا جهت بستن حفره دسترسی اباتمنت استفاده گردید. پرکردن حفره دسترسی به دو فرم کامل و ناقص انجام و روکش ها با سمان موقت TempBond چسبانده شدند. نیروی کششی لازم برای جداکردن روکش با استفاده از Universal testing machine اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری ANOVAارزیابی شدند.
    یافته ها
    میزان گیر روکش در صورت پرکردن ناقص حفره دسترسی، بیشتر از پر کردن کامل حفره بود. همچنین در صورت استفاده از ماده پرکننده کامپوزیت، گیر روکش بیشتر از گوتاپرکا و آن هم بیشتر از سیلیکون بود.
    نتیجه گیری
    گیر روکش های متکی بر ایمپلت سمان شونده، توسط نوع و میزان ماده پرکننده حفره دسترسی تحت تاثیر قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: ایمپلنت دندانی، گیر، سمان
  • سوده طهماسبی، اعظم ولیان*، مریم معزی زاده صفحه 358
    سابقه و هدف

    پیچیده ترین نوع ارزشیابی، ارزشیابی استاد است و علت پیچیدگی این روش را کم اعتباری و بی دقتی وسایل و روش های سنجش مورد استفاده دانسته اند. جهت حل این مشکل پیشنهاد شده است که برای قضاوت نهایی، ترکیبی از اطلاعات ارزشیابی مورد استفاده قرار گیرد. در دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی، ارزشیابی اساتید از پنج منبع دانشجویان عمومی، دانشجویان تخصصی، مدیر گروه، معاون آموزشی و رئیس دانشکده انجام میشود. این مطالعه با هدف بررسی میزان همبستگی میان نمرات ارزشیابی اساتید توسط دانشجویان عمومی، دستیاران تخصصی ومسوولین دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی در سال تحصیلی 89-88 صورت پذیرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی، ابتدا نمراتی که توسط 5 گروه دانشجویان عمومی، دانشجویان تخصصی، مدیر گروه مربوطه، معاون آموزشی ورئیس دانشکده در سال تحصیلی 89-88 به هر یک از اساتید داده شده بود، به طور جداگانه استخراج و اطلاعات توسط نرم افزار SPSS 11.5 تجزیه وتحلیل گردید. جهت تعیین همبستگی بین نمرات اخذ شده هر استاد از دیدگاه های مختلف از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. به منظور تعیین سهم تاثیر نمرات هر یک از 5 گروه ذکر شده بر نمره نهایی ارزشیابی استاد، میزان Variance Component Ratio در مورد هرکدام از نظرات محاسبه شد.

    یافته ها

    بررسی ضریب همبستگی بین نظرات دانشجویان عمومی، دستیاران تخصصی، مدیران گروه های آموزشی،معاون آموزشی و ریاست دانشکده نشان داد که تنها بین نظرات رئیس و معاون آموزشی دانشکده همبستگی معنا دار آماری (612/0=r) در حد متوسط مشاهده می شود و در سایر موارد هیچگونه همبستگی وجود ندارد. آنالیز variance component ratio نشان داد که در حالت برابری سقف نمرات، دستیاران تخصصی بیشترین سهم(89/50%) ومعاون آموزشی کمترین تاثیر(11/1%) را در تغییرات نمرات ارزشیابی اساتید داشتند.

    نتیجه گیری

    یافته های مطالعه نشان دادکه از میان 5 گروه ارزیابی کننده، تنها نمرات معاون آموزشی و ریاست دانشکده با یکدیگر همبستگی معنا دار آماری در حد متوسط (6/0) داشتند.

    کلیدواژگان: ارزشیابی، هیات علمی، همبستگی
  • مهدی کدخدازاده، امین خدادوستان، نورالسادات سیف، رضا عمید صفحه 366
    سابقه و هدف
    از آنجا که یکی از بزرگترین پیامدهای جراحی پریودنتال، وجود زخم و درد بعد از جراحی در ناحیه می باشد، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات ترمیمی و ضد درد داروی فنی توئین صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه که از نوع مداخله ای کارآزمایی بالینی شاهددار می باشد از میان مراجعه کنندگان به مطب خصوصی و دانشکده دندانپزشکی همدان 10بیمار انتخاب و به روش تصادفی ناحیه جراحی و گروه مداخله و شاهد تعیین شد و سایز زخم کام با کولیس دیجیتال اندازه گیری می شد. در گروه مداخله روی کام سوسپانسیون فنی توئین و در گروه شاهد داروی پلاسبو مالیده می شد. در روز 14 و28 سایز زخم محاسبه و نسبت به روز جراحی سنجیده شدند. میزان درد طی 14 روز اول جراحی(به دو صورVAS و انتخاب گزینه) در فرم اطلاعاتی ثبت گردید و با نرم افزار spss و آزمون های تی زوجی و ویل کاکسون مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در گروه مداخله سطح زخم در روز 14، (1/0=α، 078/=ρ) و در روز 28،(05/0=α، 049/0=ρ) نسبت به روز جراحی بهبودی بهتری داشته است. درگروه مداخله فراوانی میزان درد طی چهارده روز اول، به طور معنی دار آماری نمره درد پایین تر (18/0p=) وانتخاب گزینه سطح درد کمتری نسبت به گروه شاهد داشتند(041/p=).
    نتیجه گیری
    فنی توئین در تسریع ترمیم زخم کام وکاهش درد بعد از جراحی های پریودنتال موثر می باشد
    کلیدواژگان: پیوند آزاد لثه، فنی توئین، ترمیم، ناحیه دهنده
  • فهیمه سادات طباطبایی، الهه وحید دستجردی، هانیه نوجه دهیان، نوشین حقیقی پور، زینب جندقی، فاطمه معیر صفحه 373
    سابقه و هدف
    مطالعات نشان داده است که اعمال نیروهای ارتودنسی منجر به استرین ماتریکس وسلولها می شود که تغییر شکل سلولها و سپس تمایز آنها به سلولهای دیگر را در پی خواهد داشت. هدف از این مطالعه بررسی اثر نیروهای کششی تک محوره و چندمحوره بر بیان مارکر سطحی CD90 در دو نوع سلول بنیادی مزانشیمال انسانی (سلولهای بنیادی اندومتریال و سلول بنیادی پالپ دندان) بود.
    مواد و روش ها
    سلول های بنیادی پالپ دندان و اندومتریال، در پاساژ چهارم، به 2 داربست سیلیکونی منتقل شدند. یکی از داربستها بعنوان گروه کنترل در نظر گرفته شد و در مدیای معمولی قرار گرفت. داربست دیگر تحت بارگذاری کششی تک محوره یا چند محوره استاتیک قرار گرفت. دو هفته پس از کشت سلولها بر روی داربست، آزمایش ایمنوفلوئورسنت برای بررسی مارکر CD90 و عکسبرداری از سلولها با استفاده از میکروسکوپ فلوئورسنت انجام شد.
    یافته ها
    رنگ آمیزی با مارکر اختصاصی (CD90) سلول های بنیادی مزانشیمال، نشان داد که در حالی که این مارکر به میزان زیادی در گروه های کنترل بیان می شود، میزان بیان آن در گروه های تحت تاثیر نیروهای مکانیکی، به شدت کاهش یافته و قابل مشاهده نمی باشد.
    نتیجه گیری
    کاهش بیان مارکر سطحی CD90 در سلول های بنیادی، می تواند نشان دهنده تمایز سلول های بنیادی به انواع دیگری از سلول ها باشد که شناسایی آنها فاز دوم این مطالعه را تشکیل می دهد.
    کلیدواژگان: استرین تک محوره، استرین چند محوره، سلول بنیادی پالپ دندان، سلول بنیادی اندومتریال
  • مهکامه مشفقی، محمد امین توکلی، زینب رزاقی کاشانی، نسرین رفیعیان * صفحه 381
    سابقه و هدف

    اختلالات گیجگاهی فکی در جوامع مختلف شیوع نسبتا زیادی دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان یافته های غیر نرمال مفصل گیجگاهی- فکی در بیماران بدون علامت مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی، انجام شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی- مقطعی 400 نفر از بیماران مراجعه کننده به دانشکده دندان پزشکی که فاقد علائم اختلالات مفصل گیجگاهی- فکی بوده و واجد شرایط تحقیق بودند، انتخاب شدند. میانگین سنی بیماران 38/38 سال بود. اطلاعات با گرفتن شرح حال و معاینات بالینی از بیماران به دست آمده و رادیوگرافی پانورامیک، که در شرایط استانداردبرای سایر مقاصد درمانی تهیه شده بود، با استفاده از صفحات مشکی رنگی تفسیر شد. برای بررسی آماری اطلاعات به دست آمده از آزمون های کای اسکوار و دقیق فیشر استفاده شد.

    یافته ها

    flattening شایع ترین یافته غیر نرمال با شیوع 3/16% می باشد. شیوع سایر یافته های غیر طبیعی رادیوگرافیک به ترتیب Erosion، Condylar hyperplasia،Concavity، Bifid Condyle،Condylar Hypoplasia، Sclerosis، Ostephyte وSubcortical cyst گزارش شد. شیوع یافته های غیر طبیعی رادیو گرافیک رابطه معنی داری را با جنس، وضعیت دندانی بیمار نشان نداد ولی با افزایش سن به صورت معنی داری افزایش یافته بود (002/0P<).

    نتیجه گیری

    3/34% از بیماران بدون علامت مراجعه کننده به این مرکز حداقل دارای یک یافته رادیوگرافیک غیرطبیعی بودند که رقم قابل توجهی به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: اختلالات مفصل گیجگاهی، فکی، کندیل، رادیوگرافی پانورامیک
  • نازنین معروف، فاطمه کریم آقالو، الهه وحید دستجردی، حمید نظریان، هانیه نوجه دهیان صفحه 390
    سابقه و هدف
    با توجه به ساختار کامپوزیتی استخوان طبیعی، با طراحی مواد کامپوزیتی پلیمر – سرامیک می توان داربستی ایده آل برای مهندسی بافت استخوان به منظور افزایش خواص مکانیکی، بیولوژیکی وفیزیکی به دست آورد.هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مقادیر مختلف پلیمری ژلاتین در داربست کامپوزیتی، کیتوسان- ژلاتین- هیدروکسی آپاتیت و همچین تاثیر تغییر فاز سرامیکی هیدروکسی آپاتیت به بتا تری کلسیم فسفات در خواص این داربست است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه داربست کامپوزیتی پلیمر-سرامیکی، کیتوسان -ژلاتین-هیدروکسی آپاتیت و کیتوسان -ژلاتین-بتاتری کلسیم فسفات به منظور استفاده در کاربردهای مهندسی بافت استخوان به روش خشکاندن انجمادی تهیه گردید. هم چنین تاثیر اضافه نمودن غلظت های مختلف ژلاتین بر روی خواص این داربست های کامپوزیتی مطالعه شد. به منظور بررسی اثرات متفاوت HA و β-TCP درون داربست کامپوزیتی هر کدام از این مواد به طور جداگانه و هم چنین در ترکیب با یکدیگر،به عنوان یک کلسیم فسفات دو فازی،به محلول های پلیمری اضافه گردید. خواص داربست های تهیه شده با استفاده از آزمون هایی مانند میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) به منظور ارزیابی مورفولوژی، بررسی میزان تورم در PBS برای تخمین درصد جذب آب نمونه ها، تخلخل سنجی و طیف سنجی مادون قرمز (FT IR) به منظور مطالعه ساختار شیمیایی نمونه ها،مورد ارزیابی قرار گرفته شده است.
    یافته ها
    تصاویر بدست آمده ازSEMبیانگر این است که داربست های تهیه شده با این روش متخلخل و با تخلخل های به هم مرتبط می باشند.هم چنین مطالعات نشان داده است که افزایش ژلاتین تا میزان 10% منجر به افزایش تخلخل ها و اندازه تخلخل هامی گردد اما با بیشتر شدن میزان ژلاتین تا 20% این مقادیر کاهش یافته است.در حالیکه نرخ تورم به طور مداوم افزایش یافته است.هم چنین در داربست هایی بافاز پلیمری ثابت،با تغییر فاز سرامیکی از HA به βTCP متوسط اندازه تخلخل، میزان تخلخل ومیزان جذب آب داربست ها افزایش یافته است.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که تهیه داربست های کامپوزیتی پلیمر-سرامیک کیتوسان-ژلاتین-هیدروکسی آپاتیت به روش خشکاندن انجمادی به دلیل شباهت داشتن به ساختار استخوان و همچنین دارا بودن تخلخل های مناسب،می تواند در کاربردهای مهندسی بافت استخوان به کار گرفته شود. واژه های کلیدی:
    کلیدواژگان: مهندسی بافت، داربست کامپوزیتی، هیدروکسی آپاتیت، کیتوسان، ژلاتین
  • پرویز ترک زبان، نویسنده مسئول: مهدی کدخدازاده صفحه 399
    سابقه و هدف
    پلاک دندانی مهمترین عامل اتیولوژیک ایجاد بیماری های لثه و پریودنتال می باشد بنابراین پیشگیری وکنترل تجمع پلاک در سطوح مختلف دندان نقش بسیار مهمی در پیشگیری و درمان ژنژیویت و پریودنتیت دارد. اگر چه برداشت مکانیکی پلاک روش اصلی بهداشت دهان ودندان محسوب می گردد و انجام آن بطور کامل حتی توسط افراد دقیق همیشه امکان پذیر نمی باشد برای حل این مشکل توصیه می شود که کنترل شیمیایی به روش مکانیکی افزوده گردد. با توجه به اهمیت کنترل شیمیایی پلاک این مطالعه در نظردارد تا اثرات مصرف توام و متوالی دهانشویه های کلرهگزیدین وسدیم فلوراید را برایندکس های پلاک ارزیابی نماید.
    مواد و روش ها
    تعداد 15 دانشجوی دندانپزشکی داوطلب که فاقد هرگونه بیماری پریودنتال و بیماری سیستمیک بودند پس از انجام بروساژ و پروفیلاکسی چهار رژیم دهانشویه را استفاده کردند بطوری که هر دوره مصرف دهانشویه 5 روز و پس از هر دوره یک زمان شسته شدن (wash out) به مدت 4روز اجرا می گردید. به داوطلبین تذکر داده شده بود که در خلال دوره مصرف دهانشویه از هیچگونه وسیله کنترل پلاک مکانیکی استفاده نکنند رژیم های چهارگانه عبارت بودند از: رژیم اول: ابتدا کلرهگزیدین بعد سدیم فلوراید رژیم دوم: ابتدا سدیم فلوراید بعد کلرهگزیدین، رژیم سوم: سدیم فلوراید به تنهایی، رژیم چهارم: کلرهگزیدین به تنهایی، در انتهای دوره افراد از نظر ایندکس خونریزی، ایندکس پلاک و پلاک کنترل رکورد بررسی می شدند. سپس داده ها بر پایه آزمون t زوجی با استفاده از اصلاح بون فرونی (Bonferoni) بکار گرفته شد.
    یافته ها
    مشاهدات نشان داد در هیچیک از افرد در طی مصرف چهار رژیم دهانشویه، خونریزی حاصل از پروبینگ وجود نداشت. میزان پلاک ایندکس وپلاک کنترل رکورد در افراد بر حسب نوع و روش مصرف دهانشویه با هم متفاوت بود برای تحلیل یافته ها از روش آنالیز واریانس درون موردی تک فاکتوری استفاده شد براساس این آزمون اختلاف در میزان پلاک ایندکس و همچنین اختلاف در میانگین درصد پلاک کنترل رکورد در سطح کمتر از 1% از نظر آماری معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    تحلیل فوق نشان داد که در رژیم دهانشویه شماره 1 (مصرف توام کلرهگزیدین و سدیم فلوراید) میانگین پلاک ایندکس و میانگین درصد پلاک کنترل رکورد کمترین مقدار را در مقایسه با سایر رژیم ها بخود اختصاص داده اند.
    کلیدواژگان: سدیم فلوراید، کلرهگزیدین، کنترل پلاک، دهانشویه
  • محمد اثنی عشری، سید امید دیانت، وحیده جعفری، محمدعلی کتابی صفحه 406
    سابقه و هدف
    پرفوراسیون فورکا یکی از حوادث ناخواسته و پیش بینی نشده حین درمان ریشه می باشد که پروگنوز طولانی مدت درمان را تحت تاثیر قرار می دهد.مواد مختلفی از جملهProRoot MTAبرای ترمیم این پرفوراسیون ها پیشنهاد شده است،که گرانی این ماده مشکلاتی جهت استفاده ی ان برای تمام بیماران را به وجود اورده است و این امر موجب شده محققان همواره دنبال مواد جایگزین مناسب باشند. از انجا کهRoot MTAماده ای در دسترس و با قیمت مناسب تر است، مطالعه حاضر در این راستا و با هدف مقایسه میزان ریز نشت باکتریایی سه ماده ProRoot MTAوRoot MTAو سمان پرتلند در ترمیم پرفوراسیون های فورکا انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    مطالعه تجربی ازمایشگاهی حاضر بر روی 60 دندان مولر دایمی کشیده شده در سه گروه تجربی (هر گروه 18دندان)ProRoot MTA،Root MTAو سمان پرتلند انجام شد که دو گروه کنترل مثبت و منفی (هر گروه 3 دندان)نیز در مطالعه لحاظ شدند.پس از تهیه حفره دسترسی، پاک سازی و شکل دهی کانال ها انجام، تاج و ریشه ی دندان ها قطع و کانال ها پر شدند.سپس یک پرفوراسیون به قطر 1mm در مرکز کف پالپ چمبر ایجاد و با سه ماده ی ProRoot MTA،Root MTAو سمان پرتلند ترمیم شدند.دندان ها در معرض باکتری استافیلوکوک اپیدرمیس قرار گرفته و میزان ریز نشت در پایان هفته ی اول و پنجم اندازه گیری و با استفاده از آزمون های Cochrane،دقیق فیشر وChi-squreبررسی شد.
    یافته ها
    میزان ریز نشت در گروه ProRoot MTA برابر 27/8،در گروه Root MTA 27/8ودر گروه سمان پرتلند 33/3بوده است که بر اساس آزمون های آماری تفاوت معنی داری از نظر میزان بروز ریزنشت و همچنین زمان وقوع ریزنشت در سه گروه دیده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به عدم مشاهده تفاوت معنی دار بین گروه ها، در صورتی که سایر خصوصیات Root MTAو سمان پرتلند ثابت گردند این مواد قابلیت جایگزینی ProRoot MTA را دارند.
    کلیدواژگان: ریزنشت، پرفوراسیون فورکا، ProRoot MTA، Root MTAو سمان پرتلند
  • فریدون پرنیا، علی حافظ قرآن، نویسنده مسئول: شیما صفاییان صفحه 413
    سابقه و هدف
    رستوریشن های متال-سرامیک، به دلایل مختلفی دچار شکست می شوند که در پاره ای از موارد ترمیم آنها اجتناب ناپذیر می باشد. روش های مختلف آماده سازی به همراه استفاده ازمواد repair برای این منظور معرفی شده اند. با توجه به اهمیت موضوع، تحقیق حاضر با هدف تعیین مقادیراستحکام باند برشی سه سیستم repair متال-سرامیک داخل دهانی صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در تحقیق تجربی-آزمایشگاهی حاضر 30 نمونه سیلندری شکل فلزی THERMABON SUPER CAST و 30 نمونه پرسلنی C ERAMCO3 PFZ ساخته شدند. پس ازمدفون کردن دررینگ وآماده سازی سطح، مواد repair شامل Ultradent، Ivoclar Vivadent و Clearfil Repair Multi Purpose، طبق دستورکارخانجات سازنده برروی نمونه ها داده شده، پس از نگهداری در انکوباتور،تحت چرخه های حرارتی قرارگرفتند. استحکام باند برشی نمونه ها اندازه گیری و نوع شکست ها تعیین شد. برای مقایسه های آماری از آنالیز واریانس دوطرفه، یک طرفه و مقایسه های متعدد Tukey استفاده شد.
    یافته ها
    در سوبسترای پرسلن، میانگین و انحراف معیار استحکام باند گروه های Ultradent، Clearfil و Ivoclar Vivadent برابر (59/4±) 16/12، (18/4±) 19/10 و (89/4±) 68/12 مگاپاسکال و در سوبسترای فلزی، این مقادیر برابر (15/3±) 32/14، (25/3±) 66/24 و (83/3±) 32/13 مگاپاسکال برآورد گردید. در سوبسترای فلزی، میانگین استحکام Clearfil به صورت معنی داری بیشتر از دو گروه دیگر بود(هر دو: 0001/0p<). در سایر موارد، تفاوت های آشکاری از این جهت مشاهده نشد. همچنین، در تمام نمونه های فلزی، شکست ها ازنوع ادهزیوودرنمونه های پرسلنی غالبا از نوع کوهزیوبودند.
    نتیجه گیری
    علیرغم اینکه تعویض رستوریشن درمانی ایده آل برای شکستگی های متال-سرامیک می باشد؛ در سوبسترای پرسلن، در صورت بروز شکستگی در پرسلن می توان از هر یک از سیستم های repair مورد بررسی استفاده کرد؛ کاربرد سیستم Clearfil درسوبسترای فلز، نتایج بهتری را درمقایسه با سایر سیستم ها داشت.
    کلیدواژگان: متال، سرامیک، سیستم های repair، استحکام باند برشی
  • زهرا جابری انصاری، مریم مهدیلو صفحه 422
    سابقه و هدف
    از آنجا که امروزه استفاده از MTA در درمان های دندانپزشکی رواج زیادی یافته است ترمیم روی آن و مواد و روش مورد استفاده مواد ترمیمی هم مورد توجه قرار گرفته است. اخیرا MTA ایرانی ساخته شده و در دسترس قرار گرفته است Root MTA).). این مطالعه اثر یک سیستم اچ شستشو و یک سیستم سلف اچ را بر باند کامپوزیت به MTA ایرانی بررسی می کند.
    مواد و روش ها
    در یک تحقیق آزمایشگاهی با استفاده از یک مولدفلزی ریختگی 20 بلوک آکریلی تهیه شدند. هریک از بلوک های آکریلی دارای یک حفره مرکزی با قطر mm6 و ارتفاع mm2بود. حفره مرکزی بلوک ها با MTA Root پر شد. سپس بلوک ها به دو گروه تقسیم شدند. سیستم های باندینگ Single Bond (اچ- شستشو) و Clearfil SE Bond (سلف اچ) طبق دستور کارخانه سازنده روی مواد پوشاننده پالپ دندان به کاربرده شدند. استوانه هایی (2×2 میلیمتر) از کامپوزیت رزین Z100 بر روی نمونه ها قرار گرفته و لایت کیورشدند. استحکام باند برشی نمونه ها اندازه گیری شد. یافته ها با t-test مورد قضاوت آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار استحکام باند برشی کامپوزیت رزین به MTA ایرانی در استفاده از سیستم Single Bond معادل 77/1±71/4 مگاپاسکال و در کاربرد سیستم Clearfil SE Bond برابر 88/1± 79/4 مگاپاسکال به دست آمد. اختلاف بین دو گروه از لحاظ آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    در شرایط این پژوهش، استحکام باند برشی کامپوزیت رزین Z100 به MTA Root پس از استفاده از دو نوع باندینگ اچ شستشو و سلف اچ یکسان بوده است.
    کلیدواژگان: MTA Root، کامپوزیت رزین، استحکام باند برشی
  • حسن تدبیری، ابوالفضل صبوری * صفحه 428
    سابقه و هدف

    قالبگیری در پروتز ثابت از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تحقیقات نتایج متناقضی در این خصوص نشان دادند. این مطالعه با هدف مقایسه دو تکنیک قالب گیری پوتی- واش دو مرحله ای با فضا وتکنیک پوتی- واش مجدد با قوام Light و Super Light انجام گردید.

    مواد و روش ها

    تحقیق به روش تجربی بر روی مدل آزمایشگاهی انجام شد. ازهر یک از دو تکنیک 10 قالب و در مجموع 20 نمونه گچی بدست آمد.ارتفاع و قطر دای بدون آندرکات و فاصله دو دای در مدل آزمایشگاهی 6 بار و در نمونه های گچی 3 بار با دستگاه profile projector اندازه گیری شد و میانگین آنها بدست آمد. ابعاد نمونه های گچی با مدل آزمایشگاهی مقایسه و توسط t-testآزمون گردید.

    یافته ها

    درهردو تکنیک ارتفاع دای کاهش یافته و معنی دار نمی باشد (05/0P<). قطر دای توسط تکنیک دو مرحله ای با فضا افزایش و تکنیک واش مجدد کاهش یافته است که این کاهش قطر معنی دار می باشد (0001/0>P). از نظر فاصله بین دو دای، تکنیک قالبگیری دو مرحله ای با فضا دارای تغییرات بسیارکمی بوده، در حالی که در تکنیک واش مجدد فاصله بین دای ها بیشتر شده و معنی دار می باشد (0001/0>P).

    نتیجه گیری

    در تکنیک قالبگیری پوتی- واش مجدد با قوام Light و Light Super قطر دای کوچک می شود و فاصله بین دندان های پایه افزایش می یابد و استفاده از این تکنیک سئوال برانگیز است و نیاز به بررسی های بیشتری دارد.

    کلیدواژگان: دقت ابعادی، تکنیک قالبگیری، واش مجدد، سیلیکون
  • آرش خجسته، نویسنده مسئول: سید حسن مهاجرانی، سپیده سهیلی فر صفحه 434
    سابقه و هدف
    سالها از معرفی غشاها بعنوان ابزاری برای حل چالش بازسازی استخوان می گذرد. در این ارتباط همواره نتایج متناقضی گزارش شده است. این مطالعه به منظور مرور سیستماتیک شواهد مربوط به کارایی غشاها در بهبود موفقیت پیوندها یا مواد جایگزین استخوان طراحی شده است.
    مواد و روش ها
    جستجوی مقالات به شیوه دستی و الکترونیکی در پایگاه های اطلاعاتی MEDLINE، EMBASE و CENTRAL انجام گرفت. مطالعات کنترل شده که کاربرد غشا برروی پیوند استخوان را در دوره پیگیری بیش از 4 هفته و در نقایصی غیر از ضایعات پریودنتال، حفره دندان کشیده شده و پیوند سینوس ماگزیلاری بررسی کرده بودند، انتخاب شدند. بکارگیری مواد القاکننده ساخت استخوان و بررسی اثر غشا بر موفقیت یا شکست ایمپلنت باعث حذف برخی مقالات شد. داده های کیفی مقالات در جداولی تنظیم و متاآنالیز در سه گروه افزایش حجم افقی، افزایش حجم عمودی و وقوع اشکالاتی در روند ترمیم انجام شد. به دلیل روش های مختلف ارزیابی نتایج در بین مطالعات، به ناچار متاآنالیزی برای گروه افزایش حجم افقی انجام نگرفت.
    یافته ها
    تعداد مطالعات انتخابی34 بود. در رابطه با افزایش حجم عمودی استخوان، متاآنالیز نشان داد که استفاده از غشا می تواند اثر مثبتی در بازسازی عمودی استخوان داشته باشد (006/0P=؛ mm 32/0mean difference =). از نظر وجود ترمیم معیوب تفاوتی بین گروه ها وجود نداشت (32/0P=؛ 67/5odds ratio= در مطالعات انسانی و 12/0P=؛ 35/3odds ratio= در مطالعات حیوانی).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه پیشنهاد می کند که غشاها می توانند در افزایش حجم عمودی استخوان موثر باشند. شواهد محکمی در رابطه با اثر منفی غشاها در فرایند ترمیم زخم وجود ندارد. انجام مطالعات کلینیکی تصادفی بیشتری در این زمینه پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: غشای بیولوژیک، بازسازی استخوان، پیوند استخوان، بازسازی هدایت شده بافتی
  • فهیمه اخلاقی، علیرضا جهانگیرنیا صفحه 448
    سابقه و هدف
    سندرم پاپیلون- لفور یک بیماری نادراتوزومال مغلوب بوده که اصلی ترین مشکل این بیماران بی دندانی کامل می باشد. هدف از این گزارش ارایه تکنیکی جهت بهبود زیبایی و فانکشن دندانی در این افراد می باشد.
    گزارش مورد: خانم 20 ساله مبتلا به سندرم پاپیلون- لفور که تحت جراحی لفورت I و تکنیک Interpositional در ماگزیلا و پیوند Onlay مندیبل از استخوان ایلیاک قرار گرفت. در بررسی بعمل آمده هیچگونه علامتی دال بر عفونت و رد پیوند مشاهده نشده و بیمار آماده قرارگیری ایمپلنتهای دندانی می باشد.
    نتیجه گیری
    تکنیک Interpositional Graft و جراحی Lefort I نه تنها بستر استخوانی مناسب جهت درمان پروتز ثابت متکی بر ایمپلنت را فراهم می نماید بلکه از نظر روانی و زیبایی بهبودی قابل ملاحظه ای حاصل می شود.
    کلیدواژگان: سندرم پاپیلون، لفور، تکنیک Interpositional، پیوند Onlay، جراحی لفورت I
|
  • Dr. Mb. Rezvani, Dr. M. Mohammadi Basir, Dr. F. Mollaverdi, Dr. Z. Moradi, Dr. Ar. Soboot Page 299
    Background And Aim
    One of the problems involved in the restoration of extensive cavities is loss of the fracture resistance of the remaining tooth structure to withstand masticatory forces. But possible reinforcement of remaining tooth structure has been increased by the use of adhesive restorative materials. Tooth reinforcement may be affected by the different physical properties of direct and indirect composite resin restorations.So, theaim of this study was tocompare direct and indirect composite resin restorations effect on the fracture resistance of maxillary premolars with mesio-occluso distal (MOD) cavities.
    Materials and Methods
    In this experimental (in vitro) study, 24 human maxillary premolars free of any caries, restoration or crack, which had been extracted in a 6 month period, were selected and MOD cavities with the bucco-lingual extension equal to two third of intercuspal distance were prepared on them all. The teeth were divided randomly in 3 groups including A (8 teeth & direct restoration group), B (8 teeth & indirect restoration group) and C (8 teeth &preparation without restoration group) and were undergone fracture test with universal testing machine.Variance and Tukey tests were used for analysis of results; the level of significance was set at 0.05.
    Results
    The mean fracture resistance was1314.75 ± 332.26, 1192.25 ± 352.45 and 382.45 ± 142.51 for direct restoration, indirect restoration and preparation withoutrestoration groups,respectively. There was no significant difference between A & B groups (P=0.60), whereas the differences were significant between A&C groups (P=0.00) and also B&C groups (P=0.00).
    Conclusion
    According to the present study, both direct and indirect composite restorations cause increase in the fracture resistance of teeth and so can have an important role in extensive cavities.
  • Dr. A. Fayyaz, Dr. Sj. Sadr, Dr. A. Saboury, Dr. M. Mahshid Page 306
    Background and Aim
    Inadequate torque application during screw tightening in dental Implants is one of the responsible factors of screw loosening and fracture and others technical complications. Mechanical torque limiting Devices (MTLDs) are necessary tools to control a peak torque and achieving a target values. Accuracy of these devices, particularly in friction–style type is reported with high variability. Due to vague and controversial aspect of steam sterilization on the accuracy of these devices their preparation steps (dismantling of the components, lubrication, broken position of the handle) before sterilization, this study aimed to evaluate the effect of steam sterilization without preparation steps on the accuracy of friction-style MTLDs.
    Materials and Methods
    Fifteen new friction-style MTLDs from three different manufacturers, five for each group, were purchased. All peak torque measurement, considering their target torque, were measured ten times consecutively before and after 100 cycles of steam sterilization using Tohnichi torque gauge. For steam sterilization procedure, 100 cycles of autoclave without preparation steps before each cycle were performed. Comparison of error values and range of difference between the measured torque value and the target torque values before/after sterilization were performed with a One- way Repeated- measures ANOVA to significant level of P<0.05, considering type of devices as a between subject comparison. For pair wise comparison Bonferroni post hoc test was used.
    Results
    After steam sterilization without preparation steps, difference between target torque and peak values increased in all of the 3 groups studied (P<0.05). Peak torque values showed more than 10% difference from the target torque (suitable clinically accepted torque) in some measurements. Range of error was -1 to 4 Ncm in Dr Idhe group, -1 to 3 Ncm in AstraTech group and -3.5 to 1 Ncm in Biohorizon group.
    Conclusion
    Within the limitation of this study maximum error values were 12% in Astra Tech MTLDs, 13.3% in Dr Idhe MTLDs and 11.7% in Biohorizon MTLDs. Greater variability was seen for Biohorizon and Dr Idhe groups than for Astra Tech group. CLINICAL IMPLICATION: Sterilization without preparation steps affects the accuracy of friction-style mechanical torque limiting devices. Combined effects of sterilization and aging needs to be determined.
  • Dr. A. Kangarloo, Dr. Sh. Ghareviski, Dr. A. Nazari Nasab Page 315
    Background and Aim
    The new Path File rotary instruments for mechanical pre flaring were recently introduced and it has been claimed to possess numerous merits in the canal preparations. The present study compared the fracture rates during mechanical pre flaring by using manual (k-files) and Path File in the Pro Taper rotary system.
    Materials and Methods
    This experimental in vitro study was done on 100 acrylic blocks with the similar curve and working length. The root canals were randomly received mechanical pre flaring using Path File and manual k-files in the blocks. The number of the fractured files was determined when S1, S2, F1, F2 and F3 files would maintained the working length during the repeated uses. The results of both groups were compared by Kaplan-Meier (Log Rank) statistical test.
    Results
    In the manual system, no case of fractures was seen in S1, S2 and F1 files, however, 2 files fractured after 7th use in F2 and 3 files fractured after 5th use in the F3 files. No Path file was fractured in S1 too. But, in S2, 1 file was fractured after 6th uses, 2 files fractured in F1 after 6th uses, 2 files fractured in F2 after 7th uses and 4 files fractured in F3 after 5th uses. No significant differences were observed between two systems regarding the number of fractured files (p>0.14).
    Conclusion
    According to the results, Path File rotary system does not show better results during mechanical pre flaring when compared to manual instruments, although no significant differences were noted between two systems.
  • Dr. Hr. Khalighi, Dr. A. Javadzadeh, Dr. M. Tabatabaie, Dr. H. Mortazavi Page 322
    Background and Aim

    Sometimes, sensory disorders occur without any organic etiology which this entity could make problem in diagnose and treatment. Therefore, the aim of this present study was to evaluate the psychiatric treatment effects on unexplained oral and maxillofacial sensory disorders.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 20 patients with diagnosis of unexplained oral and maxillofacial sensory disorders whit out any organic origin were examined. The severity of symptoms was documented based on a 0-5 numerical scale by patients. The patients were referred to the psychologist for their problems. All subjects were controlled per two weeks for about 6 months and in each follow up their severity of symptoms were detected. The mean of severity of sensory disorders was compare before and after treatment by t- test.

    Results

    In this study, there was a positive correlation between psychiatric treatment and increasing in severity of patient’s symptoms. The mean of severity of sensory disorders before treatment was 4 unit and after that reached to 1.1 unit. The rate of therapeutic effect was higher in men than women. Also, the rate of response to the treatment in patients with involutional melancholia was better than patients with other psychological disorders.

    Conclusion

    The results of this study showed, that severity of unexplained oral and maxillofacial sensory disorders decreased after psychiatric treatments.

  • Dr. M. Moezzyzadeh, Dr. Z. Jaberi Ansari, Dr. M. Shashmani Page 328
    Background and Aim
    Good marginal adaptation is a prerequisite for a successful crown restoration while the incidence of microleakage, caries, damage to the base teeth and periodontal diseases is facilitated when this criteria is not achieved. Therefore, the present study determined the marginal gap in the porcelain crowns compared to indirect composite restorations of GC Gradia and Signum.
    Materials and Methods
    In this invitro experimental study, 30 impressions were taken in the similar conditions and randomly assigned to receive porcelain crowns (Noritake super porcelain Ex-3) or indirect composite crowns of GC Gradia and Signum when no fluid and porosity were noted on them. The crowns were fitted on the master metal die and assessed by the stereomicroscope after complete sitting and finishing line preparation. The assessments were carried out on 8 points 1mm from the finishing line (buccal, lingual, mesial, distal, mesiobuccal, distobucaal, mesiolingual and distolingual). Then, 8 jigs were fabricated and total 240 readings were made. The values were converted to micron and the statistical comparisons were made using nonparametric Kruskal-wallis and Mann-whitney U tests.
    Results
    Marginal gap of porcelain crowns was29/08 ± 9/38μm and 84/53± 15/47μm on the lingual and disto lingual points andtheGC gradia indirect composite, was 43.63±13.40μm and 74.53±28.03μm on the distal and distolingual points as well as 39.08±17.68μm and 95.44±30.66μm on the distal and mesiolingual aspects of the Signum indirect composites respectively.No significant differences were noted between the three crowns brands on the mesial, distal, mesiobuccal, distobuccal, and mesiolingual aspects.only 3 points(buccal, lingual and disto lingual) had significant differences.
    Conclusion
    Regarding clinically acceptable values of marginal gaps mentioned in the literature,porcelain jacket crowns and indirect composite crowns possesses the necessary criteria of marginal gap and can be successfully used for crown restorations.
  • Dr. E. Vahid Dastjerdi, Dr. S. Sadr, Dr. Mr. Badiee Page 338
    Background and Aim
    Different cements are used to attach orthodontic bands which require special considerations in terms of technique sensitivity during setting reaction, water solubility and decomposition over time each of which may result in attachment failure, decalcification and caries in long term. This study was designed to assess the weight changes of different zinc phosphate and polycarboxylate cements used in orthodontics.
    Materials and Methods
    An experimental study was designed to compare two available conventional cements (zinc phosphate and polycarboxilate) in the department of dental materials, SBMU School of Dentistry, Tehran, Iran. The cements were categorized according to ADA 8 index and the data were analyzed with electronic balance. Weight variations were recorded after 6 weeks floating the samples in water and data were subjected to analysis using Repeated Measured ANOVA test.
    Results
    There was the maximum mean value of weight loss for Aria Dent zinc phosphate cement and the least with Adhezor zinc phosphate within the period of study. Regarding plycarboxylate cement, Aria Dent polycarboxylate displayed the greater weight variation over the time compared to other conventional cement and the minimum value of weight loss was for Durelon cement.
    Conclusion
    It is concluded that Aria Dent zinc phosphate and polycarboxylate cement display greater weight variations over time compared to other conventional cements.
  • Dr. M. Seifi, Dr. F. Atri, Dr. M. Yazdani, Dr. A. Ebadifar Page 346
    Background and Aim
    Low Level Laser Therapy is used in many aspects in medicine and dentistry, such as treatment of bone lesions. The purpose of this study was to evaluate the effect of low level laser (GaAlAs) combined with the application of DFDBA in bone healing of rabbit tibia.
    Materials and Methods
    The experimental study was done on 12 male albino rabbits with an approximate weight of 1.5 kg and about 6 months of age. In order to perform the surgery, animals were anesthetized with intravenous injection of Ketamin 10% and Xylazine 2%. An artificial lesion was created using implant drills (height of 4 mm and diameter of 2.8 mm) in tibia bone and was filled with DFDBA. Then, the lesions were irradiated using laser with distinct protocol (10 days irradiation, 14 days rest, 10 days irradiation, 14 days rest). Type of the laser was GaAlAr with wavelength of 808 nm, energy of 6 J/cm2 and in continuous mode. No irradiation was done in the control group. After 48 days, the animals were sacrificed and sections from tibia was made and the specimens were underwent histological assessments. Wilcoxon signed rank test was performed for evaluating the data.
    Results
    In histological assessment, laser group showed significantly more osteogenesis and angiogenesis (p<0.05).
    Conclusion
    The findings of the present study show that GaAlAs irradiation together with the application of DFDBA led to improved healing, more angiogenesis, and osteogenesis in bone lesions of rabbit.
  • Dr. A. Saboury, Dr. T. Bamdadian, Dr. M. Mahshid Page 352
    Background and Aim
    Factors affecting the retention of fixed prosthesis to natural abutments are well understood. In contrast, little is known concerning factors influencing the retention of fixed prostheses cemented to implant abutments. The purpose of this study was to investigate the effect that varying screw access channel filling materials and methods has on the retention of casting cemented to implant abutment
    Materials and Methods
    A 15 degree preangeled abutment (Noble biocare Replace) was placed in implant analogue. Ten crowns were constructed that incorporated an attachment to allow removal. The screw access channels were either fully or partially filled with Gutta perka, Composit or silicone. Crowns were cemented to the abutment with TemoBond. The tensile force required to separate the cemented crowns from the abutment was measured using an Instron universal load testing machine.
    Results
    The mean peak removal force was significantly higher with partially filled access hole compared with fully filled. About the material filling the screw access hole, the mean peak removal force was highest with Composit and that was greater than Gutta perka and silicone respectively.
    Conclusion
    The method and materials selected to fill the screw access channel of an implant abutment can be a significant factor affecting retention of a cemented restoration.
  • Dr. S. Tahmasbi, Dr. A. Vallian, Dr. M. Moezzyzadeh Page 358
    Background and Aim

    The most complex type of evaluation is teacher assessment since its measures have low validity & accuracy. To solve the mentioned problem, using a multidimensional approach is suggested. In Shahid Beheshti School of Dentistry, faculty evaluation is performed through 5 sources: undergraduate students, postgraduate students, department chair, education vice chancellor and dean of the school. The present study has been launched to determine the correlation between the students’ & managers’ ratings for faculty evaluation in academic year of 2010-2011.

    Materials and Methods

    In this cross sectional study, the questionnaires for faculty evaluation were delivered to the above mentioned 5 groups. Scores of each faculty member were calculated & Pearson coefficient of correlation was used to assess the correlation between the scores of five groups. In order to determine the effect of each group on the final score of teacher assessment, variance component ratio was calculated. Data were analyzed through SPSS software 11.5.

    Results

    The scores allocated to the faculty members by dean of the school showed a significant positive correlation with the education vice chancellor scores (r=0.612). Correlations between the other groups were not statistically significant. Variance component ratio analysis showed that given the score weights were similar in all groups, postgraduate students had the maximum effect (50.89%) & education vice chancellor had the minimum effect (1.11%) on the variance of faculty evaluation scores.

    Conclusion

    The results of this study showed that among the five evaluating groups, just the opinions of education vice chancellor & dean of the school about faculty members have a significant positive correlation.

  • Dr. M. Kadkhodazadeh, Dr. A. Khodadustan, Dr. Ns. Seif, Dr. R. Amid Page 366
    Background and Aim
    Ulcer and pain have been the most complications arised after periodontal surgery. The purpose of this study was to evaluate the healing and analgesic effect of Phenytoin in donor site of free gingival grafts.
    Materials and Methods
    This study is a randomized clinical trial with 10 patients received free gingival graft and divided in 2 groups. The wound size measured with digimatic caliper. Donor sites rubbed in case group with Phenytoin and with placebo in control group. The wound size measured in 14th and 28th days and evaluated in comparision with baseline. Also, the pain level measured via VAS. Statistical analysis was performed using T pair test and wilcoxaon signed ranks.
    Results
    Statistical analysis showed that case group had better healing due to standard diviation in both appointments (α=0.1, p=0.078, and α=0.05, p=0.049, respectively). Pain Score was lower in patients treated with phenytoin (p=0.18)
    Conclusion
    Phenytoin is effective in healing of donor site and reduce pain.
  • Dr. Fs. Tabatabaee, Dr. E. Vahid Dastjerdi, Dr. H. Noje Dehiyan, Dr. N. Haghighipoor, Dr. Z. Jandaghi, Dr. F. Moayyer Page 373
    Background and Aim
    The orthodontic force-induced tissue strain produces local alterations in cellular and extracellular matrix reorganization, leading to the transformation and differentiation of cells. The present study was designed to investigate the influence of mechanical force on the CD90 expression of human mesenchymal stem cells (endometrial stem cells and dental pulp stem cells).
    Materials and Methods
    The mesenchymal stem cells from passage 3-5 were seeded onto silicone membrane and cultured in medium with or without static mechanical stimulation (equiaxial and uniaxial strains). After 2 weeks, cultured cells were analyzed for expression of CD90.
    Results
    After 14 days in culture, immunfluorescence staining of cultured MSC demonstrated that mechanical stimulation of MSCs compared with control group, resulted in decreased CD90 expression.
    Conclusion
    The decrease of CD90 expression in mechanically stimulated cultures compared to unstimulated control cultures suggests the possibility of differentiation of stem cells to other cells.
  • Dr. M. Moshfeghi, Dr. M. Amin Tavakoli, Dr. Z. Razaghi Kashani, Dr. N. Rafieian Page 381
    Background and Aim

    Temporomandibular Joint disorders are relatively frequent in different societies. The purpose of the present study was to determine abnormal Temporomandibular Joint radiographic findings in patients referred to Dental School, Shahid Beheshti University.

    Materials and Methods

    This descriptive cross-sectional study was done on 400 patients with no marked symptoms of temporomandibular joint disorders who met criteria of the study. Mean age of patient was 38.38. The data was collected by taking patients history, clinical evaluation while the panoramic radiographies were taken in standard conditions viewing by means of black-colored sheets. for statistical evaluation data was analyzed by chi- square and exact fisher tests.

    Results

    Flattening was the most observed abnormal finding with 16.3% incidence. Erosion, condylar hyperplasia, concavity, Bifid condyle,condylar hypoplasia and sclerosis respected were the most common abnormal findings in this study. There were no significant differences in the incidence of abnormal findings regarding the patient’s gender, dental status and occlusion, but the prevalence of abnormal radiographic findings was significantly uprising as the age of the patients increased (P<0.002).

    Conclusion

    The results demonstrated the incidence of abnormal radiographic findings in 34.4% of the patients referring to the studied center which shows a relatively high prevalence.

  • N. Maroof, F. Karim Aghaloo, Dr. E. Vahid Dastjerdi, H. Nazarian, Dr. H. Noje Dehiyan Page 390
    Background and Aim
    Bone tissue engineering is an alternative strategy to generate bone utilizing a combination of biomaterials and cells. Bioactive porous three-dimensional scaffolds play important role in promotion of cellular proliferation and differentiation in tissue regeneration. In this study, in order to preparing of bone tissue engineering scaffold with good biocompatibility,bioactivity and physicochemical properties; we constructed porous three-dimensional chitosan-gelatin/hydroxyapatite and chitosan-gelatin/β-TCP composite scaffolds containing different amounts (0, 10, and 20wt.%) of gelatin through freeze-drying method.
    Materials and Methods
    A novel bioactive ceramic/chitosan-gelatin network (HA- β-TCP /CS-Gel) was prepared as a three-dimensional biomimetic scaffold by freeze-drying method. Composite scaffolds of chitosan (CS)–gelatin (CG) with Hydroxyapatite and β-TCP were prepared by freez-drying of chitosan and gelatin(0%-10%-20%)- HA and β-TCP. The prepared Chitosan-gelatin/ceramic composite scaffolds were characterized using SEM and FTIR studies. The effect of gelatin and β-TCP in the scaffold matrix were evaluated in terms of scaffold properties.. In addition swelling ratio, porosity measurement of the composite scaffolds were studied.
    Results
    Our SEM results showed macroporous internal morphology in the scaffold with pore size ranging from 96to 206μm. Swelling behavior of the interconnected network showed the increasing of porosity with rising gelatin. The porosity decreased with increasing concentration of gelatin from 10% to 20%. Also due to the higher solubility rate of β-TCP, the porosity, pore size and swelling rate with the addition of β-TCP increased. FTIR studies showed the strong interaction between ceramic and chitosan-gelatin network.
    Conclusion
    The results indicated that Chitosan-gel- HA scaffolds, fully interconnected with high porosity structure, thoroughly open pores and tailored pore size which prepared by freez-drying method is very similsr to bone structure, therefore it is suitable scaffold for bone tissue engineering.
  • Dr. P. Torkzaban, Dr. M. Kadkhodazadeh Page 399
    Background and Aim
    Dental plaque is recognized as the main etiologic factor in gingival diseases. There fore, prevention and control of plaque aggregation on various dental surface display a very significant role in prophylaxis and treatment of both gingivitis and periodontitis. However mechanical removing of the plaque is the primary method for dental and oral hygiene, It can not be carried out perfectly even by precision patient. To resolve the problem, it is recommended to add chemical control to mechanical method. In respect to the importance of chemical control, this study purposes to evaluate synergic effect and compare effect of chlorhexidine, NaF mouth washes, a type of chemical method, on plaque control.
    Materials and Methods
    The studied group consist of 15 dentistry students. After a thorough professional prophylaxis including interdental cleaning. 15 subjects started to rinse according to 4 different regiments: regimen CH-NaF: chlorhexidine Immediately followed by Sodium fluoride in the morning and in the evening; regimen NaF-CH: Sodium Fluoride immediately followed by Chlorhexidine in the morning and in the evening; regimen CH: chlorhexidine in the morning and in the evening; regimen NaF: Sodium Fluoride in the morning and in the evening. No further oral hygiene measures were allowed for the next 5 day. After 5day, the subject were scored for BOP, PI and PCR, afther of days` washout period of 4 days. Following this procedure, all subjects went through all 4 regiments.
    Results
    Our observation revealed no bleeding due to probing in all who used four rinsing regimes. The rate of plaque index varied according to the type and manner of the mouthwash applied, so that minimal plaque index was seen in combining chlorhexidine / Sodium Fluoride regimen. In addition, the mean plaque control record percent different in accordance to the type and manner of the mouthwash applied, so that the lowest mean was illustrated in the regimen combining chlorhexidine / Sodium Fluoride mouthwashes.
    Conclusion
    The observation showed no bleeding on probing in subjects who applied four regimens. The best outcomes of plaque index and plaque control record were obtained with use of chlorhexidine-sodium fluoride mouth washes.
  • Dr. M. Asna-Ashari, Dr. So. Dianat, Dr. V. Jafari, Dr. Ma. Ketabi Page 406
    Background and Aim
    Forca perforation is one of the unexpected and unwanted accidents while root canal procedures which affects the long term prognosis of the therapy. Different material such as ProRoot MTA and MTA has been suggested to repair these perforations; however, the high price of these material has been troublesome for the patients and made the researchers to look for more suitable substitutions. Considering that Root MTA in comparison with other material is more accessible and suitable in price, the present study has been conducted to compare the bacterial microleakage of these three material (Root MTA, ProRoot MTA, Portland cement) to repair forca perforations.
    Materials and Methods
    In this experimental invitro study, 60 extracted molars were divided into three experimental groups of Root MTA, ProRoot MTA and Portland cement (18 teeth in each group). There were also two groups of positive and negative in the study (3 teeth in each). Following access cavity preparation, cleaning and shaping was done. The crowns and the roots of the teeth were cut and the roots were filled. Then a perforation with the diameter of 1mm in the central part of the pulp chamber of each teeth was made. After repairing the perforations with the three material under study, the teeth were exposed to stafillococus epidermis bacteria and the degree of microleakage in each teeth was evaluated at the end of the first and the fifth week with the use of Cochrane, exact fischer and Chi-squre tests.
    Results
    The microleakage in ProRoot MTA group was: 8. 27, in Root MTA group was: 8. 27 and in the group of Portland cement was: 3. 33. according to statistical tests there were no significant difference amonge these three groups from the point of microleakage and the time of itُs occurrence.
    Conclusion
    Considering the lack of any significant difference among the three groups under this study, provided that other characteristics of Root MTA and Portland cement are proven, these two are capable to act as substitutions for ProRoot MTA.
  • Dr. F. Parniya, Dr. A. Hafez Qoran, Dr. Sh. Safaeian Page 413
    Background and Aim
    Replacement of a fractured metal-ceramic restoration is not possible in some cases.combination of different surface treatments and repair systems have been recommended for this purpose. The present study assessed the shear bond strength of three intra-oral metal-ceramic repair systems.
    Materials and Methods
    In this in vitro study, 30 cylindrical metal specimens and 30 porcelain specimens were fabricated. The specimens were embedded in a ring, after surface treatment, the specimens received one of the following repair systems including Ultradent, Ivoclar Vivadent and Clearfil Multi-Purpose according to the manufacturers’ instructions. The specimens were stored in incubator then thermal cycled. The shear bond strength of the specimens and failure types was determined. The data were analyzed.
    Results
    On porcelain substrate, the mean and standard deviation of shear bond strength using Ultradent, Clearfil and Ivoclar Vivadent repair systems were 12.16 (±4.59), 10.19 (±4.18) and 12.68 (±4.89) while the rates were 14.32 (±3.15), 24.66 (±3.25) and 13.32 (±3.83) in the metal substrate. The bond strength of Clearfil system was significantly higher than others in the metal substrate (both: p<0.0001) while no other significant differences was noted in the paired comparisons. all metal specimens showed adhesive failures while the porcelain specimens demonstrated more cohesive failures.
    Conclusion
    Although, replacement of the fractured metal-ceramic restorations is the ideal treatment modality, in the porcelain substrate all repair systems can be used. Clearfil repair system was associated with higher bond strength in the metal substrate.
  • Dr. Z. Jaberi Ansari, Dr. M. Mahdiloo Page 422
    Background and Aim
    MTA is used frequently in dentistry. Root MTA is produced in Iran recently.This in vitro study assessed the shear bond strength of Root MTA using etch and rinse and self etch bonding systems.
    Materials and Methods
    In this in vitro study, 20 acrylic blocks with a central hole (6X 2mm) were prepared and filled with the Root MTA. Bonding systems of Single Bond (etch and rinse) and Clearfil SE Bond Bond (self etch) were applied on the Root MTA. Z100 composite tubes (2X2mm) were bonded to prepared surfaces. The shear bond strength was estimated by Universal testing machine in MPa. The data were subjected to t-test for statistical analysis.
    Results
    Mean shear bond strength of Root MTA to composite were 4.71±1.77 and 4.79±1.88 MPa using Single Bond and Clearfil SE Bond systems respectively. The difference between tow materials was not statistically significant.
    Conclusion
    As suggested by the result of this research, the shear bond strength of Z100 composite to Root MTA were comparable using etch and rinse and self etch bonding systems.
  • Dr. H. Tadbiri, Dr. A. Saboury Page 428
    Background and Aim

    Impression making is considered as an important step in the fixed prosthodontics.the different impression material and techniques have been supposed to be important in the dimensional changes of dies. Furthermore, the results of different studies in this regard are contradictory. The present study compared the results of two impression making techniques of putty-wash including two-step with space and double -wash using LIGHT and SUPER LIGHT viscosity.

    Materials and Methods

    In this experimentalinvitro study on the laboratory model, 10 impressions were made using two-step putty-wash technique with space and 10 impressions were made using double-wash techniqueby means of LIGHT and SUPER LIGHT viscosity. The impressions were poured using Velmix gypsum after 30 minutes. The height and diameter of the dies without undercut and the distance between two dies were measured 6 times while the variables were measured 3 times in the gypsum models by a blind operator using profile projector with an accuracy of micron. The mean values were calculated and the dimensions of the gypsum laboratory models were statistically analyzed by t- test.

    Results

    The die height was decreased using both techniques of two-step with space and double-wash technique with LIGHT and SUPER LIGHT viscosity. The decrease was more pronounced in the double-wash technique by LIGHT and SUPER LIGHT viscosity. However, no significant differences were found between both techniques (P>0.05). Die diameter without undercut was significantly decreased in the double-wash technique by LIGHT and SUPER LIGHT viscosity (P<0.0001) while it was increased in the two-step technique with spaces. Slight distances were observed between two dies in the two-step impression technique with space. However, the distance between dies were increased using double-wash technique by LIGHT and SUPER LIGHT viscosity with significant differences (P<0.0001).

    Conclusion

    The die diameter was decreased in the impression technique of double-wash using LIGHT and SUPER LIGHT viscosity while the distance between base teeth have been increased in this technique. Therefore, the technique is not accurate and needs more assessments.

  • Dr. A. Khojasteh, Dr. Sh. Mohajerani, S. Soheilifar Page 434
    Background and Aim
    Barrier membranes have been extensively used for bone regeneration. However their effectiveness is still under investigation. This review was designed to answer the following question: "Do barrier membranes affect the successfulness of bone graft/ bone substitute materials?"
    Materials and Methods
    Published articles were collected through hand and electronic searching in MEDLINE, EMBASE and CENTRAL databases. Controlled animal and human studies which had evaluated efficacy of membranes in defects other than periodontal lesion, extraction socket preservation and maxillary sinus graft, and had more than 4 weeks follow-up period were considered. Articles which had assessed membrane effect on oseointegration of implants, or had used osteoinductive materials in the bony defect were excluded. Meta-analysis was performed in the following groups: vertical bone augmentation, horizontal bone augmentation and eventful healing. Due to different outcome measurement, analysis was not done for horizontal bone augmentation.
    Results
    A total of 34 studies were selected. Meta-analysis of studies for vertical bone augmentation revealed that membranes may increase the amount of augmented bone (mean difference= 0.32 mm; P=0.006). No statistically significant differences were observed among groups in case of eventful healing both in human (odds ratio= 5.67; P=0.32) and animal studies (odds ratio= 3.35; P=0.12).
    Conclusion
    Available evidence suggested that membranes might be useful for vertical bone augmentation. There was not strong evidence that membranes have an adverse effect on the healing process of the wound. More randomized clinical trials are necessary for applicable results.
  • Dr. F. Akhlaghi, Dr. Ar. Jahangirnia Page 448
    Background and Aim
    Papillon-Lefèvre syndrome is a rare autosomal recessive genetic disorder characterized by palmar-plantar hyperkeratosis, with rapidly progressive periodontitis and premature loss of both deciduous and permanent teeth. This article presents the reconstruction of jaws of a patient with Papillon-Lefèvre syndrome with Iliac bone graft. Case Report: Interpositional graft with Lefort I surgery in maxilla and Onlay bone graft in mandible in a 20-year-old female patient with Papillon-Lefèvre syndrome was done. In our follow-up the bone grafts is clinically stable and no pain or infection was found. The patient continues to be seen at regular follow-up visits.
    Conclusion
    Lefort I procedure and interpositional bone graft for reconstruction of maxillary in Papillon-Lefevre syndrome, make better profile in patients. We not only successfully treated our patient functionally and esthetically in first stage of treatment plane by bone grafting, but also provided psychological benefits to the patient.