فهرست مطالب

مجله سلامت و بهداشت
سال دوم شماره 4 (پیاپی 7، زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1391/03/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • انور اسدی، بهزاد هیبتی، محمد هادی دهقانی، حسن امینی، حافظ گلستانی فر صفحه 7
    زمینه و هدف
    آلودگی ناشی از فلزات سنگین در حال حاضر یکی از جدی ترین مشکلات محیط زیست م یباشد.باعث تخلیه مقادیر زیادی پساب حاوی این آلاینده به محیط زیست می گردد که باید تصفیه Cr(VI) استفاده های گسترده ازاز محلول های آبی و تعیین ایزوتر مهای Cr(VI) گردد. هدف از این پژوهش بررسی کارایی نانو ذرات آلومینا در حذفجذب می باشد.
    روش کار
    مطالعه مورد نظر یک مطالعه بنیادی - کاربردی است که به صورت ناپیوسته و در شرایط آزمایشگاهی (دمایمشخص گردید. غلظت باقی مانده TEM 25°) انجام گرفت. ساختار نانو ذرات آلومنیوم با تکنیک پراکنش پرتو ایکس Cکروم به وسیله دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج 540 نانومتر اندازه گیری شد. تاثیر پارامترهای مختلفی از جمله دوز11،9،7،5،3) بررسی شد.) pH 0/5)، زمان تماس (5 تا 90 دقیقه) و - 2gr/l) Al2O اولیه 3با افزایش زمان تماس افزایش یافته و همچنین با Cr(VI)
    یافته ها
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که کارایی حذفبهینه 5 می باشد و از نقطه 5 به بعد راندمان کاهش می یابد. در این تحقیق pH راندمان حذف بیشتر شده و pH افزایشاز مدل Cr(VI) 30 به دست آمد. علاوه بر این سنتیک جذب / برای هر گرم از جاذب نانو ذرات آلومینا 3 qm(mg/g) مقدارمتناسب بود. (R2>0/ سنتیک شبه درجه دوم پیروی م یکرد که با معادله ایزوترم فروندلیخ (992)
    نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که می توان از نانو ذرات آلومینا به عنوان جاذب موثر دراستفاده کرد. Cr(VI) جهت حذف
  • هادی صادقی، مهدی فضل زاده دویل*، صادق حضرتی، مرتضی عالیقدری، احمد مختاری، سلیم حبیب زاده صفحه 18
    زمینه و هدف

    مدیریت پسماندهای مراکز بهداشتی درمانی و پایگاه های بهداشتی به دلیل نقش عمده آن ها در گسترش انواع بیماری های واگیردار در میان بیماران بستری شده و سایر افراد جامعه و همچنین آلودگی های زیست محیطی ناشی از جمع آوری و دفع غیربهداشتی آن ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این تحقیق با هدف تعیین وضعیت مدیریت پسماندها در مراکز بهداشتی درمانی و پایگاه های بهداشتی تابعه شهر اردبیل انجام گرفت.

    روش کار

    در این مطالعه توصیفی، 14 مرکز بهداشتی درمانی و 14 پایگاه بهداشتی شهر اردبیل در سال 1388 مورد بررسی قرار گرفت و میزان پسماندهای تولیدی، نحوه نگهداری، وضعیت جایگاه های موقت، نحوه جمع آوری زباله ها و نحوه دفع پسماندها از طریق مشاهده و مصاحبه و تطبیق وضعیت بهداشتی آن ها با آیین نامه های موجود تعیین و در چک لیست های مخصوص که برای همین کار طراحی شده بود، ثبت گردید.

    یافته ها

    میزان تولید روزانه زباله در مراکز بهداشتی 925/52 کیلوگرم و در پایگاه های بهداشتی 840/14 کیلوگرم در روز بود. میزان تولید روزانه زباله های عادی در مراکز بهداشتی درمانی 450/36 کیلوگرم در روز و در پایگاه های بهداشتی220/11 کیلوگرم در روز بود. میزان تولید روزانه زباله های عفونی در مراکز بهداشتی درمانی 555/13 کیلوگرم در روز و در پایگاه های بهداشتی 155/1کیلوگرم در روز بود.

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده حاکی از آن است که مدیریت پسماند در مراکز بهداشتی درمانی شهر اردبیل دارای مشکلات جدی می باشد. بنابراین بازنگری اساسی در شیوه مدیریت پسماندها ضروری به نظر می رسد.

  • غلامحسین اتحاد، منوچهر براک، سعید صادقیه هری، عباس نقی زاده، طاهره حاجی سلمانی، بهزاد اسکندر اوغلی صفحه 29
    زمینه و هدف
    واکسن سرخک، اوریون و سرخجه ((MMRازسال 1383 به برنامه واکسیناسیون اطفال ایران افزوده شد و تا کنون مطالعات کافی و قابل توجهی در زمینه واکنش های جانبی آن در ایران انجام نشده است. این مطالعه به منظور تعیین واکنش های جانبی این واکسن که انتظار می رود در طول یک ماه بعد از تزریق در کودکان رخ دهند، صورت گرفت.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی می باشد که بر روی 210 کودک واکسینه شده با واکسن MMR از دی ماه 1384 لغایت 30 آذر 1385 در شهر اردبیل انجام شد. نمونه ها از هر دو جنس و در دوگروه سنی 1512 ماهه و 64 ساله بودند. ابزار جمع آوری اطلاعات چک لیستی بود که بعد از تکمیل مشخصات کودک و دریافت شماره تلفن تماس توسط مسئول واکسیناسیون، حدود 43 هفته بعد از تاریخ تزریق، جهت پیگیری واکنش های جانبی احتمالی، با برقراری تماس تلفنی با خانواده کودک، تکمیل گردید. داده ها با استفاده از روش آمار توصیفی در نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    112 نفر (33/53%) از کودکان پسر و بقیه دختر بودند. 76/34% پسرها و 11/45% دخترها در سن 1512 ماهگی و بقیه در گروه سنی 64 ساله قرار داشتند. از کل کودکان، 92 نفر (8/43%) از کودکان دچار واکنش های جانبی شدند که از این میان شایع ترین آن ها به ترتیب عبارت بودند از: تب با 59 مورد (59/28%)، ضعف و بی حالی با 23 مورد (95/10%)، درد محل تزریق با 21 مورد (10%)، راش با 14 مورد (66/6%)، تهوع و استفراغ با 10 مورد (76/4%) و تورم غدد بزاقی و پاروتید با 5 مورد (38/2%). تب بیشتر در گروه 6-4 ساله و راش در گروه سنی 15-12 ماهه گزارش گردید.
    نتیجه گیری
    دراین مطالعه، تب شایع ترین علامت گزارش شده بعد از تزریق واکسن MMR بود و مراقبت کودکان از نظر تب بعد از تزریق توصیه می شود.
  • اعظم قاسم پور، منیژه نوریان، فاطمه محرری، حمید خالصی، فریده یغمایی، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحه 37
    زمینه و هدف
    بیماری صرع بیماری نسبتا شایع عصبی دوران کودکی است و تقریبا 10-5 کودک از هر 1000 کودک را مبتلا می سازد. این اختلال بر روی توانایی های کودکان مبتلا و عملکرد آنان تاثیر گذاشته و سلامت روانی آنان را تحت الشعاع قرار می دهد. مطالعه حاضر با هدف تعیین و مقایسه توانایی های اجتماعی و مشکلات رفتاری کودکان مبتلا به صرع و سالم سن مدرسه انجام شده است.
    روش کار
    در این پژوهش توصیفی- تحلیلی 150 کودک 12-6 سال شامل دو گروه: سالم (100 نفر) و مبتلا به صرع (50 نفر)، به روش نمونه گیری تصادفی از بیمارستان قائم و 11مدرسه از ناحیه 6 مشهد انتخاب شده و والدین آنان پرسش نامه های توانایی ها و مشکلات، «فهرست رفتاری کودکان» و ویژگی های جمعیت شناختی را در مدت 20 دقیقه تکمیل نمودند. اعتبار ابزارها از طرق روش های تعیین شاخص اعتبار محتوا و اعتبار صوری مشخص و پایایی درونی ابزارها از طریق همسانی درونی بررسی گردید. یافته ها بر اساس آزمون های آماری من ویتنی آنالیز واریانس دو متغییره، آنالیز رگرسیون ساده و چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در توانایی های اجتماعی پسران، در دو گروه مبتلا به صرع و سالم اختلاف معنادارآماری مشخص گردید (P=0.02). کودکان در گروه های مبتلا به صرع و سالم، در حیطه مشکلات ارتباط با همسالان (P=0.01) و مشکلات عاطفی نیز اختلاف معنی دار آماری با یکدیگر داشتند (P=0.03).
    نتیجه گیری
    اختلال صرع باعث کاهش توانایی های اجتماعی کودکان سن مدرسه گشته و این کودکان نسبت به همسالان سالم خود مشکلات بیشتری در حوزه رفتاری، عاطفی و ارتباط با همسالان دارند.
  • مهناز آذری، رقیه درگاهی، افروز مردی * صفحه 46
    زمینه و هدف

    نوزادان به علت عدم تشکیل سیستم کنترلی نزولی که در تعدیل درد موثر است، نسبت به بالغین در برابر درد حساس ترند و استعداد بیشتری برای ابتلا به اثرات درد دارند و از آنجایی که استفاده از روش های غیر دارویی در کنترل درد نوزادان پیشنهاد می شود، این مطالعه با هدف تعیین تاثیر توام شیردهی از پستان و تماس پوست به پوست مادر- نوزاد، در کاهش درد ناشی از اولین تزریق عضلانی نوزاد ترم سالم انجام شده است.

    روش کار

    مطالعه حاضر یک مطالعه تجربی بوده و به صورت گروه های مداخله و شاهد در اتاق زایمان بیمارستان آموزشی علوی اردبیل در طی 8 ماه و در سال 1389 انجام شده است. تعداد نمونه ها 200 نفر (به صورت چهار گروه و هر گروه 50 نفر) بوده و گروه اول شاهد، گروه دوم شیردهی از پستان، گروه سوم تماس پوست با پوست مادر- نوزاد، و گروه چهارم شیردهی از پستان و تماس پوست با پوست مادر- نوزاد بودند. روش نمونه گیری تصادفی بوده و در هر چهار گروه، پژوهشگران به عنوان مشاهده گر از لحظه تزریق تا 45 ثانیه پس از تزریق، عوامل مورد بررسی در مقیاس DAN (ابزار سنجش رفتاری درد نوزاد) و برگه مشاهده ای که حاوی مشخصات دموگرافیک نوزادان بود را تکمیل نمودند. هر مرحله با استفاده از نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون آنالیز واریانس و آزمون تی تست تحلیل گردید.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار شدت درد بر اساس معیارهای DAN به ترتیب در گروه اول (34/5، 379/1)، گروه دوم (70/3، 418/1)، گروه سوم (16/4، 726/1) و گروه چهارم (48/3، 460/1) بدست آمد و از نظر آماری اختلاف معنی داری بین گروه اول (عدم مداخله) و چهارم (شیردهی با تماس پوست به پوست) مشاهده شد (04/0p=).

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به این که شدت درد در استفاده همزمان شیردهی از پستان و تماس پوست به پوست کمتر می باشد، می توان برای جلوگیری از اثرات روحی و روانی درد در نوزادان، از این دو روش باهم در حین تزریق عضلانی نوزاد استفاده نمود.

  • عبدالله غلامی، حسین کاکویی صفحه 53
    زمینه و هدف
    سیمان پودری نرم و سبز رنگ است و ترکیبات آن شامل سیلیکات کلسیم هیدراته، اکسیدهای آلومینیم و مننیزیم، سولفات کلسیم و خاک رس می باشد. تماس با گرد و غبار سیمان از عوامل تاثیرگذار بر سلامت افراد شاغل در این صنعت می باشد که می تواند باعث ایجاد مشکلات تنفسی و حساسیت های مختلف شود و با توجه به اهمیت سلامت نیروی کار، این مطالعه با هدف ارزیابی میزان گرد و غبار در هوای تنفسی و همچنین تعیین درصد سیلیس مواد، در یک کارخانه در خراسان جنوبی انجام گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی، با روش نمونه برداری فردی به روش استاندارد NIOSH 7500، میزان گرد و غبار در گروه های شغلی مختلف تعیین گردید. تعداد 148 نمونه فردی از ناحیه تنفسی کارگران در قسمت های مختلف کارخانه گرفته شد و برای تعیین میزان سیلیس موجود در مواد اولیه سیمان، کلینکر و پودر سیمان از روش فلورسانس اشعه ایکس استفاده گردید. اطلاعات به دست آمده با نرم افزار SPSS و آمار توصیفی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان تراکم گرد و غبار قابل استنشاق از 25/0 ± 35/0 میلی گرم بر متر مکعب در بخش مدیریت و اداری، تا 7/12± 8/30 میلی گرم بر متر مکعب در بخش سنگ شکن، متغیر بود. میزان گرد و غبار قابل تنفس و قابل استنشاق در همه قسمت های کارخانه، به جز مدیریت و اداری، بالاتر از حد مجاز بود. درصد سیلیس در سیمان و کلینکر سیمان 22 درصد و در خوراک کوره 15 درصد تعییین گردید.
    نتیجه گیری
    غلظت ذرات گرد و غبار قابل تنفس و قابل استنشاق بالاتر از حد مجاز توصیه شده کمیته فنی بهداشت حرفه ای وزارت بهداشت است. و همه گروه های شغلی عملیاتی در این کارخانه در معرض گرد و غبار بیش از حد مجاز هستند.
  • حامد رضاخانی مقدم، علی اکبر سهیلی ازاد، مریم رزاقی مقدم، علی نعمتی صفحه 60
    زمینه و هدف
    تغذیه به عنوان یک عامل مهم در تعیین سلامتی می تواند بر موفقیت تحصیلی دانش آموزان موثر باشد. مطالعات نشان می دهد که مصرف صبحانه و میان وعده تاثیر مهمی بر یادگیری دانش آموزان دارد. از این رو، هدف از این مطالعه بررسی الگوی مصرف صبحانه و میان وعده و همچنین عوامل موثر بر مصرف آن ها در بین دانش آموزان شهر قزوین بود.
    روش کار
    پژوهش حاضر به روش توصیفی- تحلیلی در سال تحصیلی 88-87 در بین 1300 دانش آموز 11- 7 ساله مدارس ابتدایی شهر قزوین صورت گرفت. داده ها از طریق مصاحبه و پرسش نامه جمع آوری گردیدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماریspss و با بهره گیری از آزمون کای دو انجام گرفت.
    یافته ها
    5/89% از دانش آموزان با صرف صبحانه به مدرسه آمده بودند. مهمترین علت عدم مصرف صبحانه نیز دیر بیدار شدن بود. 4/85% دانش آموزان در وعده صبحانه نان و پنیر و تنها 1/20% شیر مصرف می کردند. همچنین تنها 5/8% از دانش آموزان در ساعات حضور در مدرسه هیچ نوع خوراکی مصرف نکرده بودند. مهمترین علت عدم مصرف صبحانه نیز دیر بیدار شدن بود. کیک و کلوچه با 1/58% بیشترین ماده مصرفی در میان وعده بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر بیانگر این است که اکثر دانش آموزان قبل از آمدن به مدرسه صبحانه مصرف می کردند. معمولترین غذای مصرفی در وعده صبحانه نان و پنیر بود که به عنوان غذای مرسوم و معمول در فرهنگ ایرانی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به اینکه شیر در بین دانش آموزان کمتر استفاده می شد، توصیه می گردد برنامه های آموزشی گسترده برای تشویق مصرف روزانه این مواد صورت پذیرد.
  • علی مهری، بهنام ملکی، سعید صدقی کوهساره صفحه 68
    زمینه و هدف
    دانشگاه و تجارب استرس زای آن ممکن است در افزایش مشکلاتی مانند فرسودگی، اضطراب، اختلالات رفتاری و دیگر بیماری های روانی نقش داشته باشند. از این رو، هدف از این تحقیق بررسی رابطه سلامت روانی و هوش هیجانی و مقایسه این متغیرهای روانی در دانشجویان پسر ورزشکار و غیرورزشکار دانشگاه پیام نور مرکز اردبیل می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه علی- مقایسه ای 120 دانشجوی ورزشکار و 120 دانشجوی غیر ورزشکار دانشگاه پیام نور مرکز اردبیل با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. برای اندازه گیری هوش هیجانی از پرسش نامه هوش هیجانی شرینگ و همچنین برای اندازه گیری سلامت روانی از پرسش نامه GHQ-28 استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها بسته نرم افزار آماریSpss نسخه 18 و آزمون های آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد و سطح معناداری در تمامی فرضیه ها (05/0=α) در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون ضریب همبستگی پیرسون نشان داد بین سلامت روانی و هوش هیجانی در هر دو گروه رابطه معنی دار مثبت وجود دارد. همچنین نتایج آزمون t-test مستقل تفاوت معنی داری را بین هوش هیجانی و سلامت روانی ورزشکاران و غیرورزشکاران نشان داد. یعنی هوش هیجانی و سلامت روانی ورزشکاران در مقایسه با غیرورزشکاران به طور معنی داری بالاتر بود. به علاوه یافته های دیگر تحقیق نشان داد افراد متاهل به طور معنی داری از سلامت روانی و هوش هیجانی بالاتری نسبت به افراد مجرد برخوردار هستند و هوش هیجانی و سلامت روانی دانشجویان رشته تربیت بدنی در مقایسه با سایر رشته ها به طور معنی داری بالاتر بود. نتایج تحلیل واریانس یکطرفه نشان داد بین میزان سلامت روانی و هوش هیجانی بر حسب گروه سنی تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    در کل چنین به نظر می رسد که زندگی دانشگاهی با استرس های متعدد و پیچیده ای عجین شده و توانایی مقابله با این استرس ها از طریق کسب توانمندی های هیجانی با مشارکت ورزشی، زمینه حفظ و تامین سلامت جسمی، عاطفی و روانی دانشجویان را فراهم می کند.
|
  • Asadi A., Haibati B., Dehghani M. H., Amini H., Golestani Far H Page 7
    Background and Objectives
    Pollution due to heavy metals is one of the most serious environmental problems nowadays. Extensive application of Cr (VI) leads to discharge a large amount of chromium containing wastewater into the environment. The aim of this research was evaluation of alumina nanoparticles efficiency to remove chromium (VI) from aqueous solutions through adsorption.
    Methods
    This fundamental and practical study was performed in batch conditions and room-temperature. The structure of the sorbent was characterized by TEM technique. Residual concentrations of Cr (VI) were measured by a spectrophotometer at 540nm. Effects of the process parameters such as Al2O3 loading (0.5–2 g/L), contact time (5-90 min), and pH (5-9) were investigated.
    Results
    The results showed that removal efficiency of Cr (VI) increase with increasing of contact time and pH. The optimum pH was found to be 5 with decreasing of removal efficiency afterward. The value of qm (mg/L) in this work was 30.3 for each gram of nano-alumina adsorbent. Furthermore, chromium sorption kinetics was well fitted by pseudo-second-order kinetic model, and well explained by Freundlich isotherm (R2>0.992).
    Conclusion
    In general, alumina nanoparticle powder is recognized as an effective sorbent to remove chromium (VI) from aqueous solutions.
    Keywords: Alumina nanoparticles, Hexavalent chromium, Adsorption isotherms, Kinetic equations, Heavy metals
  • Sadeghi H., Fazlzadeh M., Hazrati S., Alighadri M., Mokhtari A., Habibzadeh S Page 18
    Background and Objectives

    Waste management practices at health centers and health posts is very important due to their significant role on transmission of infectious diseases among hospitalized patients and ordinary people as well as the environmental pollution caused through unsafe collection and disposal. This study aimed to determine the status of waste management at health centers and health posts in Ardabil city.

    Methods

    In this descriptive study, 14 health centers and 14 health posts located in Ardabil city were investigated in 1388. Quantity of waste produced and status of storage, temporary waste sites, collection, and disposal were determined through observation and interview, in accordance with current regulations and recorded in checklist designed for this work.

    Results

    Daily production of waste in health centers and health posts were 52.925 and 14.84 kg per day, respectively. Daily production rate of regular solid waste in health centers was 36.45 and in health posts was 11.22 kg per day. Daily production rate of infectious waste was 13.555 for health centers and 1.155 kg per day for health posts.

    Conclusion

    The results obtained indicate that waste management in Ardabil health centers has serious problems and thus, major revision of waste management system is necessary.

    Keywords: Ardabil, Health centers, Health databases, Solid waste
  • Ettehad G., Barak M., Sadeghieh S., Naghizadeh A., Haji Salmani T., Iskandarogli B Page 29
    Background and Objectives
    MMR vaccine was added to Iranian children’s vaccination schedule from 2004 and there is no comprehensive research on adverse reactions of this vaccine in Iran. The aim of this study was determination of adverse reactions during one month after MMR vaccination.
    Methods
    This is a cross sectional descriptive study that has been done on 210 MMR vaccinated children from January 2005 through December 2006 in Ardabil city. Samples were selected from both sex and two age groups; 12-15- month and 4-6 years old. We used a checklist to collect demographic data as well as the parents contact numbers to follow possible adverse reactions 3-4 weeks after vaccination by phone call. Data were analyzed by descriptive statistical method using SPSS software.
    Results
    112(53%) children were boys and the remaining being girls. 34.76% of boys and 45.11% of girls were in the age group of 12-15- months and the remaining in 4-6 year of age. 92(43.8%) children developed adverse reactions. The most common reactions were: fever in 59 (28.09%), illness in 23(10.95%), injection site pain in 21(10%), rash in 14 (6.66%), nausea and vomiting in 10 (4.76%), and salivary gland and parotid swelling in 5 (2.38%) cases.
    Conclusion
    In this study fever was the most common side effects reported after MMR vaccination and that caring of children for fever is recommended after vaccination.
    Keywords: MMR vaccine, Adverse reaction, Ardabil
  • Ghasempour A., Nourian M., Moharari F., Khalesi H., Yaghmaie F., Akbarzadeh Baghban A Page 37
    Background and Objectives
    Epilepsy is relatively common neurological disease of childhood that affects approximately 5-10 per 1000 children. This disorder affects ability and performance of children and influences their mental health. This study aimed to determine the social competence and behavioral problems of healthy school-age children and children with epilepsy.
    Methods
    In this descriptive–analytical study, 150 children in the age of 6-12 years including 50 with epilepsy and 100 healthy ones were selected from Ghaem Hospital and 11 schools located in Region 6 of Mashhad city. Parents completed “Strength and difficulties”, “Child behavior”, and “demographic characteristics” Questionnaires within 20 minutes. Validity of questionnaires was determined through content and face validity methods and reliability was assessed by internal consistency. Data were analyzed by Mann-Whitney, variance analysis, and multiple regression tests.
    Results
    Statistically significant difference was observed between social competence of epileptic and healthy boys (p=0.02). Problems in relation with peers (p=0.01) and emotional problem (p=0.03) in children with epilepsy significantly differed from those of healthy children.
    Conclusion
    Epilepsy disorder reduces social ability of school-age children and they have more difficulties regarding to behavioral, emotional, and communication with peers than their healthy peers.
    Keywords: Epilepsy, Children, Behavioral problems, Social competence
  • Azari M., Dargahi R., Mardi A Page 46
    Background and Objectives

    Infants are more sensitive than adults in pain staining due to disformation of descending control system. Since, non-pharmacological methods are recommended for infants’ pain control, this study aimed to determine combined effect of breastfeeding and maternal-infant skin to skin contact on pain of first injection in healthy term infants.

    Methods

    This clinical trial study was conducted on case and control groups in delivery room of Alavi Hospital for a period of 8 months in 1389.200 infants were randomly selected and divided in four groups; group1: Control, group2: breast-feeding, Group 3: skin to skin contact of mother and infant, and group4: breast-feeding and skin to skin contact of mother and infants. Researchers observed all the DAN scale factors and completed observation paper from the moment of injection until 45 seconds later. Data were analyzed by chi- sq square and t test using SPSS software.

    Results

    Average pain severity was 5.34 for group 1, 3.70 for group 2, 4.16 for group 3, and 3.48 for group 4, based on DAN scale criteria. Statistically significant difference was observed between group 1(no intervention) and group 4 (breastfeeding with skin to skin contact) (p=0.04).

    Conclusion

    Since pain severity is decreased during breastfeeding and maternal- infants skin to skin contact, these two methods may be used to prevent mental and emotional consequences of intramuscular injection pain.

    Keywords: Breastfeeding, Skin to skin contact, Pain, Infant, Intramuscular injection
  • Gholami A., Kakooei H Page 53
    Background And Objectives
    Cement is soft and green powder containing calcium silicate hydrate, aluminum and magnesium oxide, calcium sulfate, and clay. Exposure to cement dust is one of the factors influencing health of cement industry workers, causing different respiratory and allergic reactions. Considering the importance of workforce health, this study aimed to determine airborne concentrations and silica fraction of dust in a cement plant in South Khorasane.
    Methods
    In this descriptive study, dust levels were determined using personal sampling method based on NIOSH 7500. 148 personal samples were taken from breathing zone of employees working in different parts of the plant. X-ray fluorescence method was used to determine silica fraction in raw material,, clinker, and cement powder. Data were analyzed by descriptive statistics using SPPS software.
    Results
    Respirable dust concentration ranged from 0.25±0.35 in management and administration area to 12.7±30.8 mg per cubic meter in crusher area. Inhalable and respirable dust concentrations were higher than threshold limit values (TLV) in all plant areas except the management and administrative area. Silica fractions were determined to be 22 in cement and clinker and 15% in raw materials.
    Conclusion
    Concentrations of inhalable and respirable cement dusts are much higher than those of occupational exposure limits proposed by Iranian Technical Committee of Occupational Health. Occupational exposure of all employees working in “production line” is higher than the permissible limit.
    Keywords: Cement factory, Cement dust, Air monitoring, Silica fraction
  • Rezakhani H., Soheili Azad A., Razaghi M., Nemati A Page 60
    Background and Objectives
    Nutrition as an important factor in body health can affect student’s educational progress at school. Studies show that breakfast and snack consumption has an important effect on students’ learning capacity. Therefore, the goal of this study was to investigate pattern of breakfast and snack consumption and their effective factors among primary school students in Qazvin.
    Methods
    This descriptive-analytical study was performed on 1300, 7-11 years old students in primary schools of Qazvin in 1387-8. Data were gathered through interview and using a questionnaire. X2 test was applied to analyze data using SPSS software.
    Results
    89.5 percent of students had eaten their breakfast before going to school. The most important reason for not having breakfast was late waking up in the morning. 85.4 % of the students had bread and cheese and only 20.1% had milk for breakfast. In addition, only 8.5% of students have eaten no snack during school time. Cakes and cookies was the most frequent snack consumed (85.1 %) among students.
    Conclusion
    The results of the present study show that most of the students consume breakfast before going to school. Cheese and bread, commonly consumed food in Iranian culture, were the abundant food consumed at breakfast. As milk was less frequently consumed among the students, it is recommended to implement wide ranging educational programs to encourage daily milk consumption.
    Keywords: Students, Breakfast, Snack
  • Mehri A., Maleki B., Sedghi Kuhsare S Page 68
    Background and Objectives
    University and its stressful experiences may play an important role in increasing problems such as depression, anxiety, behavioral disorders, and some other mental diseases. Thus, this study aimed to investigate the relationships between mental health and emotional intelligence and comparing these psychological variables in athlete and non-athlete male students of Payam-Noor University, Ardabil branch.
    Methods
    In this causal-comparison study, 120 athlete and 120 non-athlete students of Payam-Noor University were selected based on classical randomized sampling method. Sharing Emotional Intelligence and GHQ-28 Questionnaires were used to measure emotional intelligence and mental health, respectively. Descriptive and inferential statistics were applied to analyze data using SPSS.V.18 software. Significant level of α = 0.05 was applied for all hypotheses.
    Results
    Results from Pearson Correlation Coefficient Test showed a positive significant relationship between mental health and emotional intelligence for both groups. Independent t-test produced significant differences in emotional intelligence and mental health between athlete and non-athlete students. The emotional intelligence and mental health of athletes were significantly higher than those of non-athletes. In addition, mental health and emotional intelligence of married students were higher than those of singles. Furthermore, students in Physical Education Major had higher emotional intelligence and mental health levels than other majors. Results from one-way analysis of variance indicated that values for mental health and emotional intelligence do not significantly differ between age groups.
    Conclusion
    In general, it seems that university life involves numerous complex stresses and the ability to deal with these stresses through acquiring emotional capabilities with participating in athletic activities lead to physical, emotional, and mental health promotion.
    Keywords: Mental health, Emotional intelligence, Athlete student, Non, athlete student, Ardabil Branch of Payam, Noor University