فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی رازی
سال هجدهم شماره 11 (پیاپی 92، بهمن 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/11/24
  • تعداد عناوین: 6
|
  • ثمیله نوربخش، مهشید طالبی طاهر، آذردخت طباطبایی، مهدی یگانه صفحه 1
    زمینه و هدف
    در جریان بیماری های ناشی از عفونت های باکتریال، رسپتورهای فعال شده بروی سلول های مونوسیتی (Soluble triggering expressed on myeloid cells-1-STREM-1) در سطح مونوسیت ها / ماکروفاژها ونوتروفیل ها فعال شده و از طریق ایجاد پاسخ التهابی منجر به تشدید تخریب نسجی می شوند. هدف از این مطالعه ارزیابی نقش STREM-1 در مایع مفصلی جهت تشخیص آرتریت سپتیک از آرتریت غیر سپتیک بود.
    روش کار
    یک مطالعه مقطعی در بخش های کودکان و ارتوپدی بیمارستان حضرت رسول اکرم (1388-1386) تهران، وابسته به دانشگاه ایران انجام شد. مایع مفصلی 53 کودک مبتلا به آرتریت آسپیره شد و جهت تشخیص آرتریت باکتریال با روش های معمول مورد بررسی قرار گرفت. 5/. تا 3 میلی لیتر از مایع مفصلی در فریزر 70 درجه سانتی گراد نگهداری شد. مقدار STREM-1 در 53 نمونه مایع مفصلی با روش آنزیم ایمونواسی (Quantikine R&D systems، US) اندازه گیری شد. نتایج بین آرتریت چرکی وغیر چرکی مقایسه شد.
    یافته ها
    در 49%(26/53 نفر) آرتریت سپتیک و در51% (27/53 نفر) نوع غیر سپتیک تشخیص داده شد. کشت مثبت در مایع مفصلی 3/20% موارد و تست لاتکس آگلوتیناسیون برای باکتری هادر 2/8 % موارد مثبت بود. 5/ 10% بیماران اسمیر مستقیم مثبت داشتند. سطح کات آف 82 5 پیکوگرم در هر میلی لیتر برای STREM-1 مایع مفصل حساسیت 50%، ویژگی 70%، ارزش اخباری مثبت ومنفی 64% و توافق ضعیف با کشت مثبت در مایع مفصل داشت (037/0= p 28/0= Kappa). سطح زیر منحنی راک برای افتراق بین آرتریت سپتیک وغیر سپتیک STREM-1 603/0 (1/0= p، 448/0-757/0; CI 95%) بود.
    نتیجه گیری
    سطح STREM-1 در مایع مفصلی با کات آف 825 پیکوگرم در هر میلی لیتر، حساسیت 50% و ویژگی 70% برای افتراق آرتریت سپتیک از غیر سپتیک دارد. جستجوی آنتی ژن های باکتریال در مایع مفصلی (LPA تست آگلوتیناسیون لاتکس) و سطح STREM-1 مایع مفصلی در صورتی که به آزمایش های معمول کشت، اسمیر وآنالیز روتین مایع مفصل افزوده شود، می تواند با لقوه به پزشک برای تشخیص بهتر آرتریت سپتیک کمک کنند. این امر می تواند از درمان های تجربی آنتی بیوتیکی غیر ضروری در کودکان مبتلا به آرتریت جلوگیری کند. برای تصمیم گیری بالینی، مطالعات مداخله ای تصادفی بر اساس استفاده از توان بالقوه سطح STREM-1 مایع مفصل در درمان ضد میکروبی آرتریت سپتیک می تواند مفید باشد.
    کلیدواژگان: آرتریت، آرتریت سپتیک، مایع سینویال، آنزیم ایمونواسی، استرم 1
  • زینب قاسمی، مهربان فلاحتی، محمد صدری، شیرین فره یار، صنم نامی، شیما نوذری، فرزانه احمدی، غلامحسین غفارپور صفحه 8
    زمینه وهدف
    ساپروفیت ها یکی از عوامل ایجاد کننده دیستروفی ناخن می باشند. ساپروفیت ها ممکن است به ناخن های سالم تهاجم پیدا کنند و باعث دیستروفی شوند و یا بر روی ناخن هایی که قبلا به علت بیماری های مختلف دیستروفی پیدا کرده اند، قرار گیرند و با فراهم شدن شرایط مناسب رشد کنند. شیوع عوامل ساپروفیتی ناخن بین 6/17- 43/1 درصد گزارش شده است. ساپروفیت ها بیشتر به ناخن های بزرگ پا و به افراد مسن (بالای 60 سال) حمله می کنند. بیشترین ساپروفیت هایی که باعث عفونت ناخن می شوند، گونه های آسپرژیلوس، آکرومونیوم، اسکوپولاریوپسیس، پنی سیلیوم و فوزاریوم هستند. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی عوامل ساپروفیتی در ناخن های دیستروفیک افراد مراجعه کننده به بیمارستان رازی بود.
    روش کار
    در یک مطالعه توصیفی _ مقطعی، نمونه های ناخن دیستروفی شده افراد مراجعه کننده، مورد آزمایش مستقیم و کشت قرار گرفتند. برای آزمایش مستقیم نمونه ها با هیدروکسید پتاسیم 20 درصد (KOH 20%) مورد ارزیابی قرار گرفتند و برای آزمایش کشت، از دو محیط سابورودکستروز آگار (ساخت کارخانه (QUELAB استفاده شد. همچنین برای تشخیص افتراقی آسپرژیلوس ها، محیط چاپک داکس آگار (CZA) به کار برده شد. برای ارتباط بین متغیرها از آزمون های Chi-Square و Fisher exact استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه از 655 بیمار مراجعه کننده) 404 نفر زن و251 نفر مرد)، با توجه به آزمایش مستقیم و کشت، 34 بیمار مبتلا به عفونت های ساپروفیتی ناخن بودند. از این تعداد 17 نفر زن و 17 نفر مرد بودند. شایع ترین عامل ساپروفیتی جدا شده، آسپرژیلوس فلاووس با 3/35% بود. 8/58 درصد از عوامل ساپروفیتی از ناخن های پا جدا شدند. شایع ترین فرم تهاجمی ناخن، فرم تهاجمی ناحیه دیستال (Distal subungual onychomysis) با 7/64 درصد بود. بیشترین میزان شیوع عوامل ساپروفیتی ناخن در محدوده سنی 59-50 سال بود (4/29 درصد). 18 نفر از بیماران، مبتلا به بیماری های زمینه ای بودند (9/52درصد). در این بررسی میزان شیوع عفونت های ساپروفیتی ناخن (2/17%) بود.
    نتیجه گیری
    مطالعه تشخیصی و اپیدمیولوژیکی قارچ های ساپروفیتی برای پیشگیری و درمان عفونت های ناخن اهمیت زیادی دارد. چه بسا تشخیص دقیق یک قارچ، این امکان را به پزشک می دهد تا یک درمان انتخابی و موثرتری برای بیمار برگزیند.
    کلیدواژگان: ساپروفیت، دیستروفیک، اونیکومایکوزیس، ناخن
  • حدیث صبور، عباس نوروزی جاویدان، فرزاد شیدفر، محمدرضا وفا، سمیه اطهاری نیک عزم، فیروزه قادری، عباس رحیمی، حسن امامی رضوی صفحه 15
    زمینه و هدف
    با توجه به شیوع بالای بیماری های قلبی عروقی در بیماران با ضایعه نخاعی، این مطالعه برای اولین بار در این بیماران با هدف بررسی ارتباط دریافت غذایی و پروفایل سرمی در 162 بیمار ضایعه نخاعی انجام شده است.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی دریافت غذایی و مقادیر سرمی متغیرهای متابولیک اندازه گیری گردید. مقایسه تفاوت دریافت رژیمی و نیز مقایسه متغیرهای سرمی با آزمون t مستقل انجام گرفت. آزمون رگرسیون چندگانه برای تعیین فاکتور های پیش گویی کننده پروفایل سرمی مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    مردان در مقایسه با زنان دارای میزان تری گلیسرید((TG بالاتر و HDL -کلسترول کمتری بودند (05/0> p). در بیماران پاراپلژی نسبت به تتراپلژی میزان کلسترول تام و LDL -کلسترول سرم به طور قابل توجهی(001/0> p) بالاتر بود.
    میزان LDL سرم، همبستگی مثبت معنی داری را با سن نشان داد (05/0> p). همبستگی مثبت معنی داری بین چربی اشباع رژیم با میزان FBS و همبستگی منفی معنی داری بین دریافت PUFA رژیم و میزان LDL – کلسترول سرم مشاهده شد. نمایه توده بدنی، دریافت کلسترول و سطح ضایعه فاکتورهای پیش گویی کننده مثبت برای میزان کلسترول تام سرم بودند. دور کمر، سطح ضایعه و دریافت کلسترول فاکتورهای پیش گویی کننده مثبت، دریافت PUFA و سطح تحصیلات فاکتورهای پیش گویی کننده منفی برای میزان LDL سرم بودند.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر علی رغم دریافت پایین چربی اشباع و کلسترول در بیماران سالخورده، میزان LDL سرم بالاتر بود و میزان TG مردان بالاتر از زنان بود. بنابراین توجه به رژیم غذایی بیماران و تشویق آن ها به عادات غذایی سالم ممکن است اثرات مفیدی روی سلامت بیماران داشته باشد.
    کلیدواژگان: پروفایل لیپیدی، قند خون ناشتا، ضایعه نخاعی، دریافت غذایی
  • محمد امیری، مهدی راعی، رضا چمن، عیسی نصیری صفحه 24
    زمینه وهدف
    رضایت کارکنان موضوع مهمی می باشد که می تواند در میزان انگیزش اثر قوی داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان رضایتمندی پزشکان خانواده و اعضای تیم سلامت و برخی عوامل موثر بر آن در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش از نوع مطالعات کاربردی است که به شیوه مقطعی در سال 1390 انجام شد. در این مطالعه کلیه پزشکان خانواده (25 نفر) و اعضای تیم سلامت(224نفر) که در مراکز بهداشتی-درمانی مجری طرح مشغول فعالیت بودند، به روش سرشماری مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده شامل پرسشنامه پزشکان، بهورزان و سایر اعضای تیم سلامت بود که به روش خودایفا تکمیل شد. داده ها پس از جمع آوری وارد نرم افزار SPSS شده و تحلیل نتایج به کمک آزمون های آماری t مستقل، کای دو، آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی و پیرسون انجام شد.
    یافته ها
    پزشکان خانواده جمعیتی معادل 96464نفر را تحت پوشش داشتند. میانگین نمره رضایت کلی پزشکان خانواده 5/15 ± 2/97 بوده که حاکی از رضایت نسبی آنان بود. بین رضایت کلی پزشکان خانواده و جنس، وضعیت تاهل، سابقه خدمت در طرح پزشک خانواده، تعداد جمیعت تحت پوشش و سن آنان ارتباط معنی داری مشاهده نگردید؛ اما بین رضایت پزشکان خانواده و تعداد جابه جایی در طول طرح، رضایت از دانش و مهارت و همکاری اعضای تیم سلامت رابطه معنی داری وجود داشت. میانگین نمره رضایت اعضای تیم سلامت از پزشکان خانواده 60/6 ± 49/30 بوده که حاکی از رضایت نسبتا مطلوب آنان بود. اختلاف میانگین نمره رضایت اعضای تیم سلامت از پزشکان در بین رشته های مختلف شغلی و فاصله تا مرکز شهرستان معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به رضایت نسبی پزشکان در صورتی که مدیران و برنامه ریزان به دنبال کیفیت بهتر در ارائه خدمات و ایجاد انگیزش در کارکنان و علی الخصوص رهبر و افسران تیم بهداشتی باشند، باید اهتمام جدی در رفع مشکلات ستادی و هماهنگی های درون بخشی و بازآموزی پرسنل داشته باشند.
    کلیدواژگان: پزشک خانواده، رضایتمندی، تیم سلامت، نظام ارجاع، عملکرد
  • سعید پیروزپناه، فروغ اعظم طالبان، سیامک صبور، پروین مهدیپور، مرتضی عطری، نازیلا فرین، آناهیتا هوشیارراد، سارا جلالی فراهانی، نادر کریمیان خسروشاهی صفحه 31
    زمینه و هدف
    کمبود در دریافت فولات می تواند با افزایش خطر بروز سرطان پستان همراه باشد. لذا، هدف از انجام این مطالعه بررسی روایی داده های مربوط به دریافت فولات با غلظت پلاسمایی فولات جهت بررسی روایی پرسش نامه می باشد.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی (توصیفی – تحلیلی) است که روایی (Food frequency questionnaire; FFQ) نیمه کمی (136 قلمی) را در 152 بیمار مبتلا به سرطان پستان با بدخیمی تایید شده و در محدوده سنی 35 الی 85 سال مورد بررسی قرار داده است. سطح پلاسمایی فولات با استفاده از الکتروکمیلومینسنس مورد سنجش قرار گرفت. همبستگی رگرسیون خطی بین مقادیر خام، تام و تعدیل شده ازانرژی (Residual method) فولات دریافتی با سطح پلاسمایی فولات مورد بررسی قرار گرفت. جهت تعیین روایی از مولفه های حساسیت، ویژگی، سطح زیر منحنی ROC (AUC)، ارزش اخباری مثبت و منفی و نسبت شانس در دو مدل در دو مدل براساس غلظت پلاسمایی فولات (نانوگرم در هر میلی لیتر - ng/ml)[مدل I - 9/5 (رفرانس) و مدل II - 0/10(میانه و رفرانس)] استفاده شد.
    یافته ها
    سطح پلاسمایی فولات همبستگی معنی دار با دریافت تام گروه سبزی ها، نان وغلات (001/0= p)(و دریافت تام میوه ها (001/0= p) و لبنیات (026/0= p) داشت. ضرایب رگرسیون دریافت روزانه فولات و فولات تعدیل شده از انرژی با سطح پلاسمایی فولات پس از تعدیل اثر عوامل مخدوش کننده به ترتیب شامل 385/0 و 406/0 بودند (001/0= p). سطوح زیرمنحنی ROC در مدل I (سطح پلاسمایی9/5 < نانوگرم در هر میلی لیتر) 74/0 (85/0-63/0= CI 95%) و برای مدل II (سطح پلاسمایی0/10 < نانوگرم در هر میلی لیتر) 61/0 (71/0-51/0= CI 95%) تخمین زده شد. مدل I، قابلیت تشخیصی مناسبی از دریافت غذایی فولات با استفاده از FFQ را ارائه نمود (001/0= p).
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد، FFQ طراحی شده به عنوان ابزار مفید در بررسی وضعیت دریافت فولات در محتوای غذایی مبتلایان به سرطان پستان اهمیت کاربردی داشته و در عین حال برای بررسی وضعیت دریافت اقلام غذایی با محتوای فولات می تواند روایی قابل قبولی داشته باشد.
    کلیدواژگان: پرسشنامه بسامد خوراک، روایی، فولات، گروه های غذایی، سرطان پستان
  • رحمت الله بنان، میرمحمد جلالی*، آبتین حیدرزاده، سید مجتبی مهرداد، رضوان روحی سفید مزگی، فتانه بخشی صفحه 42
    زمینه و هدف

    شنوایی یکی از مهم ترین حواس در انسان است. کاهش شنوایی از شایع ترین علل ناهنجاری های مزمن می باشد. کاهش شنوایی ناشی از سروصدا (Noise induced hearing loss -NIHL) بیماری شغلی شایعی است وعوامل مختلفی می تواند بر شدت آن تاثیر گذارند. یکی از این عوامل تفاوت های فردی می باشد. هدف مطالعه مذکور بررسی همراهی دیس لیپیدمی و کاهش شنوائی ناشی از سر و صدا بوده است.

    روش کار

    در این مطالعه مقطعی که در سال 1389 انجام شد، کارگران کارخانجات لامپ سازی شهرصنعتی رشت که وضعیت سروصدای محیط کارشان بیش از حد مجاز (85 دسی بل) بود و کمتر از 55 سال سن داشته و سابقه بیماری و یا عمل جراحی گوش و یا مصرف داروهای اتوتوکسیک نداشتند، انتخاب و 298 نفر از آنان وارد مطالعه شدند. افراد فوق تحت معاینه بالینی وسنجش شنوایی قرار گرفته و مقدار کلسترول، تری گلیسرید، لیپو پروتئین با دانسیته بالا و پایین در سرم اندازه گیری شد. نتایج با استفاده از نسخه 17 نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. p value کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    در این مطالعه 250 مرد و48 زن مورد ارزیابی قرار گرفتند. میانگین سنی افراد 8/35 سال بود. این افراد به طور متوسط 11 سال در معرض صدای بلند بودند (26-1 سال). از این افراد 95 نفر دچار NIHL بودند(8/31%). فراوانی مقادیر غیر طبیعی کلسترول، تری گلیسرید، لیپو پروتئین با دانسیته بالا و پایین در این دسته از افراد به ترتیب 5/31%، 8/10%، 2/53% و 3/14% بود. این مقادیر در افراد بدون NIHL (203 نفر) به ترتیب زیر بود: 9/38%، 6/12%، 9/58% و 1/21%. تفاوت آماری معنی داری در هیچ کدام از موارد فوق در دو گروه مشاهده نشد. تجزیه و تحلیل عوامل مورد بررسی با استفاده از رگرسیون لجستیک نشان داد که مدت اشتغال و جنس عواملی هستند که آستانه شنوایی را در فرکانس 4 کیلو هرتز در گروه NIHL افزایش می دهند. Odd ratio کاهش شنوایی در جنس مذکر 36/3 (فاصله اطمینان 95%: 95/8-61/1، 004/0> p) بود. سایر عوامل موثر بر آستانه شنوایی 4 کیلو هرتز در دو گروه اهمیت بالینی نداشتند.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج به دست آمده، تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه از نظر فراوانی دیس لیپیدمی دیده نشد. علاوه بر مدت اشتغال، مشاهده شد که جنس مذکر از عوامل مرتبط با میزان کاهش شنوایی در دو گروه است که می تواند به علت اثر محافظتی استروژن بر روی شنوایی باشد. بررسی مطالعه بر روی تعداد نمونه های بیشتر و با روش های دقیق تر توصیه می شود.

    کلیدواژگان: سر و صدا، کاهش شنوایی، دیس لیپیدمی، کاهش شنوایی ناشی از سر و صدا
|
  • Noorbaksh Samileh, Mahshid Talebi Taher, Azardokht Tabatabaei, Mehdi Yeganeh Page 1
    Background
    Triggering receptors expressed on myeloid cells i.e soluble triggering expressed on myeloid cells-1 (STREM-1) is inducible on monocyte/macrophages and neutrophils and accelerates tissue destruction by propagating inflammatory responses in disease related to bacterial infections. The aim of this study was to investigate the role of STREM-1 in the synovial fluid to identify septic arthritis from aseptic ones.
    Methods
    A cross sectional study (2007-2009) was conducted in the Pediatric & Orthopedic wards of Hazrat-e-Rasool Akram hospital, Tehran. Synovial fluid was aspirated in 53 cases with arthitis and searched for diagnosis of bacterial arthritis by conventional diagnostic tests. About 0.5-3cc of synovial fluid was stored at -70 °C, and quantification of STREM-1 was done in 53 synovial fluid samples (Quantikine, R&D systems, USA) by EIA; results were compared between septic and aseptic arthritis.
    Results
    Septic arthritis was detected in 49% (26/53) and aseptic arthritis in 51%(27/53). Positive synovial fluid culture was detected in 20.3%, and positive latex particle agglutination for bacteria was found in 8.5%. Positve direct smear was obtained in 10.5% of the cases.Cut off level 825 pg/ml for SF-STREM-1 yielded 50% sensitivity, 70% specificity, 64% Positive Predictive Value (PPV), and 64%, Negative Predictive Value (NPV). Poor agreement was seen between SF -STREM-1 levels and positive culture (p value: 0.037; Kappa=0.28). The area under the ROC curve for discriminating between septic and aseptic arthitis was 0.603 (95% CI; 0.757–0.448, p = 0.1).
    Conclusion
    SF-STREM-1 level with cutoff 825pg/ml had 50% sensitivity, and 70 % specifity in discriminating between proved cases with septic arthitis from aseptic ones. Searching for bacterial antigens in synovial fluid (Latex Particle Aagglutination test) and synovial fluid -STREM-1 level could potentially assist clinicians in better diagnosis of septic arthitis if added to the conventional tests including smear and routine analysis of synovial fluid. It might prevent unnecessary empiric antibiotic theray in children with arthritis. In clinical decision making; randomized studies on the potential synovial fluid - STREM-1 -level guided antimicrobial therapy in bacterial arthritis would be useful.
  • Zeinab Ghasemi, Mehraban Falahati, Mohammad Sadri, Shirin Farehyar, Sanam Nami, Shima Nozari, Farzaneh Ahmadi, Gholamhossein Ghaffarpour Page 8
    Background
    Saprophytes are one of the agents causing nail dystrophy. Saprophytes can invade healthy nail or may invade nails previously damaged in the course of other diseases and grow with suitable conditions. The reported incidence of saprophytic nails is between 1.43-17.6%. Saprophytes preferably invade the nails on the big toes, especially in individuals above 60 years. The most etiologic agents of saprophyte nail are Aspergillus spp, Acremonium spp, Scopulariopsis spp, Penicillium spp, and fusarium. The purpose of this study was to determine the prevalence agents of saprophytic nails in patient that had referred to Razi hospital.
    Methods
    This was a cross sectional study and nail samples were analyzed by direct microscopy and culture. Microscopic examination of these specimens was carried out in potassium hydroxide solution (20%). These specimens were cultured on two media of sabourad dextrose Agar (S). Czapek-Dox Agar [CZA] medium was used for identification of Aspergillus species. For investigation of relevance between the variables, Chi-square test and Fisher exact tests were used.
    Results
    In this study, 34 cases were positive by both direct microscopy and culture. Of those, 17 patients were females and 17 patients were males. The most frequently isolated saprophytes from nails was Aspergilus flavous (35.3%). Meanwhile 58.8% of saprophytes were isolated from toe nails. In this study the distal subungual onychomycosis was the most frequent (% 64.7%). The age group 50-59 years (29.4%) had the highest prevalence of saprophytic nail infections.In this study the prevalence of saprophytic nails infections was 17.2%.
    Conclusion
    A proper diagnosis, consisting of both clinical and mycological examinations, may aid the clinician in selecting the most appropriate therapy. Knowledge of epidemiology and mycology characteristics of nail infections has been noted by many authors as being an important tool for control of these fungal infections.
  • Hadis Sabour, Abbas Norouzi Javidan, Farzad Shidfar, Mohammad Reza Vafa, Somayeh Athari Nik Azm, Firozeh Firozeh Ghaderi, Abbas Rahimi, Hassan Emam Razavi Page 15
    Background
    Studies have shown that patients with Spinal Cord Injury (SCI) are susceptible to various diseases including dislipidemia and Cardiovascular Disease (CVD). In this study for the first time, we evaluated the relationship between dietary intake and metabolic variables of 162 patients.
    Methods
    This cross sectional study was done in Tehran University of Medical Sciences. All of the consumed food items and the variables were measured. Independent-sample t-test was used for comparison of dietary intake and serum profile. Multiple regression analysis was used to estimate predicting variables of serum variables.
    Results
    Men as compared to women had higher triglycerides (TG) levels and lower HDL-C levels (p<0.05). Patients with paraplegia compared to those with tetraplegia had significantly higher total cholesterol and LDL-C levels (p<0.001). In regard to serum profile, there is a positive correlation between LDL-C levels and age (p<0.05). Dietary intake of saturated fat showed positive correlation with FBS (p<0.05). Moreover, there is a significant negative correlation between LDL-C levels and dietary intake of PUFA (p<0.05). Body Mass Intake (BMI), cholesterol intake and level of trauma were positive predictors for serum cholesterol. Waist circumference, level of injury and cholesterol intake were positive predictors for serum LDL. Moreover, PUFA intake and education level were negative predictor for serum LDL.
    Conclusion
    Despite low intake of saturated fat and cholesterol in older participants, serum LDL level was high. Male group had higher levels of TG. So, attention to dietary intake of patients with SCI and encouraging healthy dietary habits may have important effects on their health.
  • Mohammad Amiri, Mehdi Raei *, Reza Chaman, Eisa Nasiri Page 24
    Background
    Employee satisfaction is an important issue that can have a powerful effect on motivation levels. This study aimed at determining the level of satisfaction in family physicians and health care team members and factors influencing it in Shahroud University of Medical Sciences.
    Methods
    This applied study was conducted in a cross sectional frame in 2011. Sample size included all physicians (25) and all health care providers (224) who were working in health centers involved in family medicine projects. Separate self-questionnaire was filled by physician, assistances and other health care providers. Data was analyzed with SPSS software using Independent-samples t test, Chi square, One-way ANOVA and Pearson correlation coefficient. Post hoc multiple comparisons test was Tukey.
    Results
    Family physicians covered about 96464 people. Mean of general satisfaction score in physicians was 97.2±15.5 that indicated medium satisfaction. There was no significant relation between physicians’ general satisfaction and age, gender, marriage, acquaintance in family medicine and number of people that they covered. However, there was significant relation between family physicians satisfaction and the number of rotation during the project period, satisfaction of knowledge and skill, and cooperation of health care provider. In addition, there was significant difference among different professions and distance of health center from center of town.
    Conclusion
    As family physicians are leaders of health care provider teams and considering their medium level of satisfaction, it is essential to give this group full attention in order to promote their motivation. In addition, it is crucial to consider coordination and staff problems and their instruction.
  • Saeed Pirouzpanah, Forough-Azam Taleban, Siamak Sabour, Parvin Mehdipour, Morteza Atri, Nazila Farrin, Anahita Houshyar-Rad, Sara Jalali-Farahani, Nader Karimian Khosroshahi Page 31
    Background
    Inadequate folate intake could be associated with increased breast cancer risk. The aim of the present study was to assess the folate intake by designed Food Frequency Questionnaire (FFQ) using plasma folate concentration.
    Methods
    This analytic cross-sectional study was conducted to evaluate the validity of the semi-quantitative FFQ (136 items) in 152 women with confirmed breast malignancy aged between 35 - 85 years old.. Folate plasma level was assessed by means of automated electrochemiluminescence. The Pearson and partial correlation coefficients were performed between the plasma level of folate and crude, total and energy-adjusted (residual) folate intakes. Area under ROC curve (AUC), sensitivity, specificity, positive and negative predictive values and odds ratio were fulfilled in two models in order to achieve validity assessment.
    Results
    The folate plasma level was significantly correlated with total intake of vegetables, bread and cereal groups (p=0.001) and also with total intake of fruits (p=0.001) and dairy products (p=0.026). After adjusting for confounders, the folate plasma levels were correlated significantly with daily (β=0.39), and residual (β=0.41) folate intake levels (p=0.001). The area under ROC curves in model I (folate plasma level <5.9 ng/ml) was 0.74 (95%CI=0.63-0.85) and for model II (folate plasma level <10.0 ng/ml) was estimated as 0.61(95%CI= 0.51- 0.71). Model I indicated more appropriate predictive value (p=0.001) of folate intake assessment via FFQ.
    Conclusion
    The results of this study showed that FFQ described in this study could be a valid and appropriate tool for assessing folate intake status in dietary content of breast cancer patients and also could be representative and valid for assessing the folate rich-food intake status.
  • Rahmatullah Banan, Mir Mohammad Jalali, Abtin Heidarzadeh, Seyed Mojtaba Mehrdad, Rezvan Ruhi Sefid Mazgi, Fataneh Bakhshi Page 42
    Background

    Hearing is one the most important senses of human. Hearing loss is one of the greatest chronic disabilities. Noise induced hearing loss (NIHL) is a common occupational disorder and several factors affect its intensity. One of these factors is individual differences. The aim of present study is the assessment of dyslipidemia’s effect on NIHL. This study was conducted to evaluate association between dyslipidemia and noise induced hearing loss.

    Methods

    This was an analytic-descriptive study which was conducted in 2010. The factory workers of Rasht industrial city with the following inclusion criteria were selected: environmental noise above 85dB, age below 55 years, no otologic disease or surgery, and no history of usage of ototoxic drugs. A total of 298 workers were assessed. After physical examination and audiometry, we measured the level of serum cholesterol, triglyceride, high and low density lipoprotein of participants. The results were analyzed with the SPSS version 17.0. The p value < 0.05 is considered significant statistically.

    Results

    In this study, 250 men and 48 women were assessed. The mean age of participants was 35.8 years. The participants had high noise exposure of 11 years on average (1-26years). Ninty five of them had NIHL (31.8%). The frequency of serum cholesterol, triglyceride, high and low density of this group were 31.5%, 10.8%, 53.2% and 14.3%, respectively. These levels in the group without NIHL (203 workers) were 38.9%, 12.6%, 58.9% and 21.1%, respectively. There was no statistical significance between these levels in the two groups. By backward logistic regression method, we observed that the duration of employment and gender increased the hearing threshold of 4 KHz frequency in the NIHL group. The odd ratio of hearing loss in male gender was 3.36 (95% confidence interval: 1.61-8.95, p= 0.004). The other effective factors on the hearing threshold of 4 KHz frequency had statistical, but no clinical significant difference in two groups.

    Conclusion

    We observed no statistical significance of dyslipidemia frequency between two groups. In addition to duration of employment, male gender was the other observed related factor with hearing loss in the two groups. This effect may be due to protective effect of estrogen on the hearing level. Studies with more sensitive approaches on a larger sample is advised.