فهرست مطالب

مدیریت زنجیره تامین - پیاپی 32 (تابستان 1390)

فصلنامه مدیریت زنجیره تامین
پیاپی 32 (تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/04/04
  • تعداد عناوین: 7
|
  • رضا زنجیرانی فراهانی، نسرین عسگری صفحه 4
    در این مقاله، برنامه ریزی تدارک اقلام در زنجیره تامین یک سیستم لجستیک نظامی مورد بررسی قرار می گیرد. این مقاله در پی تعیین این است که چه مقدار از هر قلم مورد نیاز سیستم لجستیک در هر ماه از هر تامین کننده، تامین گردد. برای این کار، یک مدل ریاضی با دو تابع هدف ارائه می گردد. از آنجا که در یک سیستم لجستیک نظامی، تحویل به موقع اقلام بسیار مهم است تابع هدف اول، هزینه های تحویل به موقع (شامل هزینه های کمبود و نگهداری) و خرید سیستم لجستیک را کمیته می کند. تابع هدف دوم، هزینه حمل و نقل تامین کنندگان سیستم لجستیک را به عنوان شریک دیگر زنجیره تامین، کمینه می کند. حل این مدل ریاضی با استفاده از روش های تصمیم گیری چندهدفه(MODM (3، در مورد سیاست تامین و حمل اقلام مورد نیاز لجستیک، تصمیم گیری خواهد نمود. در پایان، موارد مربوط به پیاده سازی مدل و مزایا و معایب آن ارائه خواهد گردید.
    کلیدواژگان: حمل و نقل، توزیع، تصمیم گیری چندمعیاره، بهینه سازی
  • محمود دودانگه* صفحه 22
    مروری بر مطالعات پیشین نشان می دهد که اگر چه، مطالعات بسیاری در زمینه حمل و نقل و مسیریابی انجام شده است ولی حمل و نقل در سیستم های لجستیک نظامی سهم ناچیزی از این مطالعات را داشته است. از طرف دیگر، مسائل حمل و نقل بسیار گسترده اند و با تعدد اهداف، گوناگونی محموله ها و وسایل حمل و نقل و وجود پارامترهای متغیر با زمان، حالات عدیده ای به خود می گیرند. با وجود این تنگناهای مختلف ریاضی و منطق نیز می تواند پیچیدگی مسئله را افزایش دهد.
    تحقیق حاضر به عنوان بخشی از یک مسئله واقعی است که در آن تعدد اهداف، تنوع محموله ها و وسایل حمل، وجود پارامترهای متغیر با زمان، تنگناهای مختلف و بالاخره تعدد مبادی، مقاصد و نقاط میانی مد نظر است. مرور مطالعات انجام شده، نشان دهنده فقدان یک مدل معین برای این دسته از مسائل است. در مقاله حاضر تلاش می شود که مدلی برای مسئله حمل و نقل سیستم های لجستیک ارائه شود. سپس به بررسی و تحلیل مدل پیشنهادی از طریق حل یک مثال عددی پرداخته می شود، دراین بخش تلاش بر این است که کاربرد مدل پیشنهادی نشان داده شود، در این راستا ابتدا مثال مورد نظر تشریح می شود و سپس این مثال با استفاده از مرحله مقدماتی به مدل شبکه تبدیل می شود و آنگاه مدل ریاضی گسترده نوشته شده و از طریق یکی از نرم افزارهای برنامه ریزی خطی (LINDO) حل می شود و در انتها جواب های به دست آمده ارائه خواهد شد.
    کلیدواژگان: لجستیک، حمل و نقل، مدل ریاضی
  • حسین غفاری توران* صفحه 34
    افزایش رقابت و تحولات بازار و محیط کسب و کار، روش های تامین اقلام و ارتباط میان خریداران و تامین کنندگان را تغییر داده است. در شرایط جدید افزایش روابط با تامین کنندگان و توسعه روابط مشارکتی و پایدار با آنها برای کاهش هزینه ها و افزایش انعطاف پذیری در برابر تغییرات بازار ضروری است. در این راستا برخی از شرکت های بزرگ نرم افزاری جهان با ارائه راه حل های جامع و موثر به نام «مدیریت روابط تامین کنندگان» در این زمینه بهبودهایی چشم گیری را باعث شده اند. البته پدید آمدن چنین سیستم هایی بواسطه افزایش وابستگی به پیمانکاران و تامین کنندگان در سازمان ها بوده است. برای افزایش سود، شرکت ها باید بتوانند در حداقل زمان ممکن، تامین کننده مناسب را انتخاب نمایند، رابطه استراتژیک را با تامین کنندگان افزایش دهند و به صورت موثر با آنها در تعامل باشند. سیستم های مدیریت روابط تامین کنندگان ابزارهایی را ارائه می کنند که بواسطه آن می توان روابط تعاملی، گسترده و استراتژیکی را با تامین کنندگان توسعه داد. این سیستم ها فرآیند تدارکات و تامین استراتژیک درون سازمان ها و بین چند سازمان را مدیریت می نمایند. تجربه نشان داده است که شرکت ها و سازمان هایی موفق هستند که روابط مستحکم و پایداری را با تامین کنندگان خود برقرار نمایند.
    با توجه به اهمیت مطالب ذکر شده، در این مقاله ضمن بررسی آخرین یافته ها در خصوص سیستم مدیریت روابط تامین کنندگان، اجزاء، فرآیندها و مزایای بکارگیری آن در سازمان ها و همچنین نقش و جایگاه آن را درلجستیک و زنجیره تامین را بیان می نماییم.
    کلیدواژگان: مدیریت زنجیره تامین، لجستیک، مدیریت روابط تامین کنندگان، یکپارچگی، خرید، تدارک، سیستم
  • علی محمد احمدوند، محمدرضا رسولی بیرامی صفحه 46
    امروزه مدیریت زنجیره تامین یک رویکرد اثر بخش جهت یکپارچه سازی و هماهنگی عملکرد سازمان هایی است که در صنایع مختلف درگیرند و به صورت ارائه محصول یا خدمت به مشتری تولید ارزش می کنند. در این راستا، طراحی زنجیره تامین یک محصول تصمیمی استراتژیک و بنیادی در این حوزه به شمار می رود. به این منظور زنجیره تامین محصول مورد نظر بایست بتواند انتظارات گروه مشتریانی که توسط استراتژی رقابتی زنجیره مشخص می شود پاسخ دهد. پاسخ گویی و کارآیی دو وجه عمده انتظارات مشتریان یک محصول است که هم در ادبیات مدیریت استراتژیک و هم در ادبیات مدیریت زنجیره تامین بر آن تاکید شده است. از این رو تعیین سطح پاسخگویی مورد نیاز برای زنجیره تامین در راستای طراحی زنجیره تامین مطلوب آن بسیار کارگشا خواهد بود. بر این اساس در این مقاله در گام اول معیارهای اندازه گیری سطح پاسخگویی یک زنجیره تامین مبتنی بر ادبیات موضوع احصاء گردیده است. سپس در قالب یک روش شش مرحله ای و با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی و کمی نمودن ترم های زبانی با استفاده از خواص مجموعه های فازی، رهیافتی جهت تعیین سطح پاسخگویی مورد نیاز یک زنجیره تامین ارائه شده است. همچنین این رهیافت در قالب یک نمونه واقعی که داده های آن در ادبیات موضوع موجود بوده است تبیین گردیده است. نتایج این رهیافت می تواند بستری معتبر جهت توسعه استراتژی های زنجیره تامین در ارکان مختلف اعم از موجودی، حمل و نقل، منبع یابی و خرید، مکان یابی و جریان اطلاعات باشد.
    کلیدواژگان: سطح پاسخ گویی زنجیره تامین، مدیریت راهبردی، تصمیم گیری با معیارهای چندگانه، منطق فازی
  • حسن صراف جوشقانی*، محمدرضا نجمی صفحه 54
    در این مقاله براساس مبانی علمی مدیریت زنجیره تامین، در بخش نظامی که مبتنی بر حداکثر استفاده از نقاط ضعف دشمن و به حداکثر رساندن برتری نیروی خودی می باشد، مدلی جهت ارزیابی و انتخاب تامین کنندگان مهمات معرفی شده است.
    بدین منظور بعد از شناسایی تامین کنندگان مهمات، با طراحی مدل و استفاده از روش های تصمیم گیری چند شاخصه (MADM)3، به نحوه ارزیابی تامین کنندگان در شرایط نبرد نامتقارن اشاره شده است.
    هدف از الگوی این تحقیق، انتخاب تامین کنندگان مناسب مهمات و در نهایت جمع آوری اطلاعات لازم در تقویت زنجیره تامین از صنایع تولیدکننده تا یگان های رزمی، مطابق دکترین نبرد نامتقارن می باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت زنجیره تامین (SCM)، تصمیم گیری چندشاخصه، نبرد نامتقارن، مهمات
  • سعید رمضانی، محسن طاهری، مصطفی یوسفی، مجید نوجوان صفحه 66
    سنجش میزان آمادگی عملیاتی سازمان ها برای اجرای ماموریت های محوله، یکی از شاخص های کلیدی در تصمیم گیری های کلان مدیریتی به خصوص در سازمان های نظامی می باشد. میزان آمادگی می تواند معیاری برای تخصیص بودجه، خرید تجهیزات و اقلام پشتیبانی و همچنین انجام اقدامات سیاسی یا نظامی در زمان صلح یا جنگ باشد. آمادگی تجهیزات یکی از مولفه های اساسی در آمادگی عملیاتی سازمان ها است که هدف اصلی سیستم نگهداری و تعمیرات (نت) و فلسفه وجودی آن در فرآیند پشتیبانی سازمان ها می باشد. از این رو ارائه مدلی جهت سنجش میزان آمادگی تجهیزات در سیستم نت، اهمیتی مضاعف می یابد.
    در این مقاله که حاصل پژوهشی علمی است، ابتدا تعریف آمادگی تجهیزات و مدل های موجود در ادبیات علمی مورد بررسی قرار می گیرد. سپس مدل طراحی شده با توجه به نیازهای سازمان و تحقیقات انجام شده، در قالب یک سیستم تشریح می گردد. سنجش آمادگی در این سیستم به صورت تجمیع سلسله مراتبی، مبتنی بر ارزیابی سیستم ها و زیرسیستم های تجهیز با توجه به وزن و اهمیت هر کدام در ماموریت می باشد. در ادامه، با توجه به نظرات خبرگان در زمینه عمر، قابلیت پشتیبانی و جایگزینی و کیفیت تعمیرات، یک سیستم خبره فازی برای سنجش آمادگی تجهیزات ارائه شده است. همچنین در این پژوهش با بهره گیری از شبکه های عصبی، مدلی برای پیش بینی آمادگی تجهیزات با توجه به شاخص های محیطی و کارکردی طراحی و ارائه شده است.
    کلیدواژگان: نگهداری و تعمیرات، سنجش آمادگی تجهیزات، دسترس پذیری، سیستم خبره فازی، شبکه های عصبی
  • آرش آرمون صفحه 78
    در بخش آخر قرن بیستم شاهد تاثیر مثبت پارادایم تولید ناب بر بسیاری از بخش های بازار از اتومبیل گرفته تا ساختمان بودیم. به طور خاص، شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد زمان بندی هموار2 در ترکیب با حذف ضایعات3 به طور موفقیت آمیزی طیف وسیعی از محصولات را به بازارهایی که در آنها هزینه، مهمترین معیار برنده شدن سفارش4 می باشد، تحویل داده است. ولی بازارهای متعدد دیگری نیز وجود دارند که شرط برنده شدن سفارش در آنها قابلیت دسترسی5 است. این مسئله منجر به ظهور پارادایم چابک6 شد که با «پاسخگویی سریع7» و نوآوری های مشابه شناخته می شود. در هر حال، پارادایم های ناب و چابک به طور متقابل اختصاصی نیستند و می توان آنها را برای ایجاد بهره بردن به شیوه های متعددی با هم ترکیب نمود. این مقاله راه هایی را ارئه می کند که راهبردهای ترکیبی می توانند برای ایجاد زنجیره های تامین موثر از نظر هزینه8 توسعه داده شوند و همچنین یک مدل تولید/ لجستیک یکپارچه برای تواناسازی زیرساختار لازم پیشنهاد می نماید.
    کلیدواژگان: چابکی، زنجیره تامین، یکپارچگی، مدل
|
  • R. Zanjirani Farahani, N. Asgari Page 4
    In this paper, the planning of items supply in chain of supply in a military logistics system is investigated. We seek to determine the amount of each required item of logistics system of any supplier which should be provided in each month. For this purpose, a mathematical model is presented with two target functions. Since in a military logistics system, timely delivery of items is very important, first target function minimizes the timely delivery costs (including maintaining & deficit costs) and purchasing logistics system. Second target function minimizes the cost of transportation and logistics system suppliers as the other factors of supply chain. This mathematical model will be solved by MODM method and decides about the policy of supply and transport of required item for logistics. Finally, issues related to the implementation of model and its advantages and disadvantages will be presented.
    Keywords: transportation, distribution, multi, criteria decision, optimization
  • Mahmoud Dodangeh* Page 22
    A review of previous studies shows that even though many research have been conducted in the field of transport and routing, but transport in military logistic systems take small proportion of these studies. On the other hand, transportation issues are broad and with various goals, different shipments and transportation vehicles and time varying parameters, they take various forms. Nevertheless, existence of different mathematical straits could also increase the problem's complexity.The current study is a part of actual issue which has many different goals, different shipments and transportation vehicles, time varying issues, different straits and different ports and final and middle destinations. This study tries to provide a model for the transportation issue of logistics systems. Then it will review and analyze the proposed model through solving of a numerical example. In this section, the effort is to show the application of proposed model, in this regard, we first explain the example and then with use of preliminary phase this will be converted to a network model, then the extended mathematical model will be written and with the use of one of linear programming software it will be solved and finally the answers will be provided.
    Keywords: Logistic, Transportation, Mathematical Model
  • Mr. H. Ghaffari Toran* Page 34
    Increasing competition, market development and business environment, have changed the methods of supplying items and relationship between buyers and suppliers. In these new circumstances, it is necessary to enhance the relations between suppliers and develop collaborative and sustainable relationships with them in order to decrease the expenses and increase flexibility when faced with market changes. In this regard, some of the largest global software companies have presented effective and comprehensive solutions such as Suppliers Relationship Management and have made significant improvements. But creating such systems has been mostly due to the increased reliance on contractors and suppliers in organizations. To increase profit, companies should select an appropriate supplier in the minimum time, thus increasing strategic relationships with suppliers and establish effective interactions with them. Supplier’s Relationship Management systems must provide tools to develop such interactive, extensive and strategic relationships. These systems manage the procurement process and strategic supply within and between organizations. Experience has shown that successful companies and organizations are those whom succeed to establish strong and stable relations with their suppliers.Considering the importance of the aforesaid, in this article we set out to investigate the latest findings about the Suppliers Relationship Management system, its components, processes and benefits of its application in organizations and also we would express its role in logistics and chain of supply.
    Keywords: supply chain management, logistics, suppliers relationship management, integration, purchase, procurement, system
  • Dr Ali Mohammad Ahmadvand, Mohammad Reza Rasouli Page 46
    Nowday the supply chain management is a strategic issue for integration and collaboration of performance of organizations which are creating value for customer in different industries. Without taking a proper approach, the integration and collaboration that are the basis of supply chain management, will be uneffective. So achieving to unique and solidary approach for managing different performances of supply chain, aligning with competitive strategy and proportionate to functional and operational strategies, is important and inevitable for long term success. So according to above points, developing processes which can provide a rational and systematic approach to formulation of supply chain strategies, and implementing them is necessary. Thus this research after reviewing proffered methods in literature and analyzing them, using the value focused thinking logic, tries to structure the objectives of supplu chain and then presents a framework for developing strategies in suuply chain systematically.In this research afer explanatition of aforesaid framework, has presented a process for formulation of supply chain strategy and determining strategic focus points of supply chain via a MODM model. Also implementation of thease strategies, which is one of most important challenges in this context, has provided via determining target of relevant measures. For ensuring intended fitness and alignment and monitoring of real trends with adoptioned strategies, has presented a mtrix which controls fitness ofcompetitive strategy asnd formulated supply chain strategies. Proposed process has explained in a real example about supply chain of a radio active drug.
    Keywords: Supply chain management, strategic management, multi criteria decision making, responsiveness
  • Hassan Sarraf Joshaghani*, Mohammad Reza Najmi Page 54
    In this study according to the scientific basis of SCM in the military section, which relies on Maximizing the weeknes and maximazing power of frendly forces enemy, we provided a modele due to evaloating and selecting annunition providers. In accordenc to this reason, after diagnozing and providing provides with deseining modale and using MADM metod, it is mention their method of evaloation in Asymmetric battles.The objctive of this study summerizing in choosing suitable ammunition provider and boosting SCM, varid from producting industries to armd forces, upon a doctorin of Asymmetric battles
    Keywords: Supply Chain Management, Multiple Atribute Decision Making, Asymmetric war, Ammunition
  • Saeed Ramezani, Mohsen Taheri, Mostafa Yousofi, Majid Nojavan Page 66
    Evaluation of operational readiness of organizations to carry of assigned missions is one of key criteria in management general decision making, especially in military organizations. Level of readiness can be related to allocate budget, purchase of equipment and support suppliers in addition to deciding about military and political actions in war or peace time. In this process, availability of equipment is one of the basic requirements in operational readiness of organizations. The main purpose of the repair and maintenance systems and the reason of its existence is logistical support of organization. So presentating a model for evaluation of equipment readiness in the maintenance system gains higher importance.In this essay which is a result of scientific research, the definition of equipment readiness and available models in scientific literature will be reviewed. Then in the view of organizational requirements and research done, the designed model will be described in the form of a system. In this system Readiness evaluation is based on importance, weight and their priority of each supply systems in the mission statement. Also Considering expertise views in the field of age, after sale services and the quality of maintenance will present a fuzzy expert system. Finally, a model for predicting equipment readiness with the respect to environmental and practical criteria has been designed and presented by using Neural Network.
    Keywords: Maintenance, Readiness, Evaluating Equipment Readiness, Availability, Fuzzy Expert System, Neural Networks