فهرست مطالب

پژوهش های مدیریت انتظامی - سال ششم شماره 1 (بهار 1390)

نشریه پژوهش های مدیریت انتظامی
سال ششم شماره 1 (بهار 1390)

  • 170 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1390/02/13
  • تعداد عناوین: 9
|
  • عبدالله مجیدی، یوسف محمدی مقدم، فاطمه قاسمی صفحه 7
    زمینه و هدف
    هماهنگی ساختار با فناوری از جمله عواملی هستند که می تواند در بهبود عملکرد موثر باشد. به همین منظور، تحقیق حاضر با هدف بررسی فناوری موجود در معاونت آموزش دانشگاه علوم انتظامی و بررسی تاثیر هماهنگی ساختار با فناوری بر عملکرد آن معاونت در سال 1389 به منظور ارائه یک ساختار مناسب در معاونت آموزش انجام شده است. این هماهنگی و تاثیر آن بر عملکرد در قالب 4 فرضیه پژوهشی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش
    نوع تحقیق، کاربردی و از نظر روش تحقیق به صورت توصیفی پیمایشی بود. به منظور بررسی فرضیه ها، کلیه کارکنان معاونت آموزش دانشگاه علوم انتظامی در تحقیق شرکت داده شده و از طریق پرسشنامه در قالب 20 سوال، داده های لازم جمع آوری و پس از توصیف، رابطه متغیرها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سوالات پرسشنامه با استفاده از سوالات استاندارد، تدوین و با استفاده از نظر کارشناسان، روایی آن مورد تایید قرار گرفت. برای سنجش پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد (79/0= α).
    یافته ها
    نتیجه تحقیق نشان داد بین فناوری و ساختار سازمانی رابطه معناداری وجود دارد و فناوری موجود، فناوری پیچیده است که ساختار مناسب با آن ساختار بسیار ارگانیک می باشد.
    نتیجه گیری
    برای داشتن عملکرد مطلوب با فناوری موجود، ساختار بسیار ارگانیک مناسب می باشد و در این راستا، پیشنهادهایی نیز ارائه شد.
    کلیدواژگان: ساختار سازمانی، ساختار سازمانی دانشگاه، فناوری، عملکرد سازمانی، دانشگاه علوم انتظامی
  • اصغر مشبکی، سیدمهدی خادم صفحه 20
    زمینه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر، آسیب شناسی ارزیابی کارآیی پرسنل معاونت نیروی انسانی ناجا می باشد.
    روش
    روش تحقیق، توصیفی از نوع پیمایشی و جامعه آماری شامل کلیه کارکنان معاونت نیروی انسانی ناجا به تعداد 290 نفر بوده است. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه محقق ساخته بود که برای روایی محتوایی از نظرات اساتید و کارشناسان خبره استفاده گردید و براساس آن پرسشنامه اصلاح گردید؛ پایایی آن نیز مناسب (92/0 =) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی (ضریب همبستگی کندال) استفاده شد.
    یافته ها
    روش کنونی ارزیابی کارکنان ناجا مطابق با اهداف و منظورهای آیین نامه ارزیابی کارآیی نمی باشد. ارزیابی کارآیی در تعیین میزان توان و مهارت کارکنان ناجا از اثربخشی لازم برخوردار است. ارزیابی کارآیی در تعیین میزان حمایت سازمانی از کارکنان ناجا معنادار نیست. ارزیابی کارآیی در ایجاد انگیزه در کارکنان ناجا نقش موثری دارد. ارزیابی کارآیی به ارائه بازخورد عملکرد کارکنان ناجا منتهی گردیده است.
    نتیجه گیری
    ارزیابی کارآیی نتوانسته است به تصمیمات مدیریتی اعتبار ببخشد. ارزیابی کارآیی در شناسایی عوامل محیطی موثر بر کارآیی کارکنان ناجا موثر نبوده است.
    کلیدواژگان: ارزیابی کارآیی، کارکنان پلیس، نیروی انتظامی ج، ا، ایران، معاونت نیروی انسانی پلیس، انگیزش، حمایت سازمانی، مهارت کارکنان، اعتبار بخشی در تصمیم گیری، بازخورد
  • محمدرضا رضوانی*، زهره زارع، صامت فرهادی، مسعود نیک سیرت صفحه 38
    زمینه و هدف
    جرم شناسان مکان و نقش آن در وقوع جرم را بررسی می کنند و بیشتر بر شناسایی جرم و علل و ریشه های آن در مناطق شهری تمرکز داشته اند. و به لحاظ ابعاد مکانی فضایی در نواحی روستایی کمتر مورد توجه بوده و به طور اساسی به مشکلات خاص جرم و روش های تحقیق جرم شناسی در نواحی روستایی کمتر پرداخته شده است. هدف پژوهش شناخت زمینه های وقوع جرم در نواحی روستایی و تحلیل عوامل موثر بر افزایش جرم به ویژه سرقت دام در نواحی روستایی در سال های اخیر در بخش چهاردولی غربی شهرستان قروه می باشد.
    روش
    پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و روش انجام توصیفی تحلیلی است. داده ها از انجام مطالعات اسنادی و کتابخانه ای و نیز مطالعات میدانی گردآوری شده است. جامعه آماری روستاهای نمونه بخش چهاردولی شهرستان قروه از توابع استان کردستان است که روستاهای نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده انتخاب شدند. در پیش آزمون، پایایی ابزار سنجیده شد (78/0=α).
    یافته ها
    هر چند سرقت دام در نواحی روستایی مورد مطالعه از 1374 وجود داشته، اما سرقت ها بسیار کم و نادر بوده است. از 1384 سرقت ها سیر صعودی داشته و هر سال تعداد آن افزایش یافته است. علاوه بر این، پراکندگی سرقت دام در فصل های مختلف سال متفاوت بوده و بیشترین درصد آن در فصل زمستان رخ داده که با بیکاری فصلی در این فصل قابل توجیه است.
    نتیجه گیری
    راه مناسب و دسترسی آسان به روستاها، افزایش برخی بزه کاری های اجتماعی نظیر اعتیاد، حذف نگهبان های محلی و کمبود پاسگاه های انتظامی از عوامل موثر بر افزایش تعداد سرقت ها در این ناحیه بوده است.
    کلیدواژگان: جغرافیای جرم، سرقت دام، شهرستان قروه، عوامل مکانی جغرافیایی، استان کردستان، نواحی روستایی
  • محمد جواد کاملی، علی رضایی صفحه 63
    زمینه و هدف
    سازمان های مردم نهاد (سمن) در برخی موارد صورت جدیدی از نهادها و سازمان هایی هستند که در مسیر خدمت گزاری برای گروه های خاص پدید آمده اند. این نهادها در مسیر فعالیت های خود گاهی مورد سوءاستفاده گروه های فرصت طلب قرارگرفته و از اهداف اصلی خود دور شده و در نتیجه منشاء برخی تهدیدات می گردند. بر این اساس اشراف اطلاعاتی سازمان های متولی نظم و امنیت بر این تشکل ها حائز اهمیت بسیار است. هدف اصلی این تحقیق بررسی عوامل موثر بر اشراف اطلاعاتی پلیس اطلاعات و امنیت عمومی بر سازمان های مردم نهاد شهر همدان در سال1387بوده است.
    روش
    این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش همبستگی می باشد. جامعه آماری را کارشناسان اطلاعاتی پلیس اطلاعات و امنیت عمومی استان همدان تشکیل دادند که 110 نفر از آنان با روش نمونه گیری طبقه ای به صورت تصادفی انتخاب شدند. روایی ابزار با نظر خبرگان انجام شد و پایایی آن نیز تایید گردید (89/.=a). آزمون های همبستگی، رگرسیون و فریدمن برای تحلیل داده ها به کار گرفته شدند.
    یافته ها
    تاثیر سه عامل صدور مجوز برای فعالیت سمن های شهر همدان توسط پلیس اطلاعات و امنیت عمومی فرماندهی انتظامی استان همدان، به کارگیری منابع خبری و استفاده از روش های آشکار جمع آوری اخبار در اشراف اطلاعاتی بر سمن های شهر همدان، مورد تایید قرار گرفت و تاثیرتعدد ارگان های صدور مجوز در اشراف اطلاعاتی پلیس مورد تایید قرار نگرفت.
    نتیجه گیری
    به منظور اشرافیت اطلاعاتی بر سمن ها به ترتیب اولویت صدور مجوز فعالیت توسط پلیس، به کارگیری منابع خبری و روش های جمع آوری آشکار باید در کانون توجه قرار گیرد و قرار گرفتن صدور مجوز در اختیار یک واحد ارجحیت داشته و این تحقیق آن را توصیه می کند.
    کلیدواژگان: مدیریت اطلاعات، جمع آوری اخبار، اشراف اطلاعاتی، سازمان های مردم نهاد، امنیت، پلیس اطلاعات و امنیت عمومی، فرماندهی انتظامی استان همدان، همدان
  • ناهید حسینی*، محمد پوراسدی صفحه 77
    زمینه و هدف
    فرهنگ علمی فرهنگی جهانی و میل به دانش از نیازهای اساسی انسان است. در تقسیم بندی دانش، کتاب، دانش آشکار و مکتوب و نرخ مطالعه و آمار کتاب خوانی از عوامل مهم توسعه انسانی و سواد اطلاعاتی جوامع است. این مطالعه در حوزه مدیریت و تسهیم دانش و با توجه به سواد اطلاعاتی منابع انسانی سازمانی و با هدف بررسی میزان و چگونگی مطالعه دانشجویان پلیس و عوامل موثر بر آن انجام شده است.
    روش
    این تحقیق از نوع پیمایشی بوده و داده های آن به کمک ابزار پرسشنامه جمع آوری شده اند. جامعه تحقیق را دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی تشکیل داده و حجم نمونه با فرمول کوکران 321 نفر برآورد و این تعداد از طریق نمونه گیری سهمیه ای به طور تصادفی انتخاب شدند.
    یافته ها
    براساس یافته های تحقیق 80% پاسخگویان علاقه زیاد و یا بسیار زیاد به مطالعه دارند. اما 56 % آنان کمتر از یک ساعت در طول شبانه روز مطالعه می کنند. مطالعه 47% درسی و 52% غیردرسی است. 43% زمان مطالعه غیردرسی مجله و روزنامه و 23% کتاب می خوانند. پاسخگویان به طور میانگین در طول یک سال 9 کتاب و از نوع علمی و داستانی مطالعه می کنند.
    نتیجه گیری
    افزایش مقطع تحصیلی در دانشجویان مصوب افزایش مطالعه درسی و در دانشجویان فراگیر افزایش مطالعه غیر درسی را نشان می دهد. فشرده بودن کلاس های آموزشی (84%)، تمرینات نظامی (92%)، سخت گیری فرماندهان و مسئولان (61%) عوامل مهم کاهش مطالعه دانشجویان است. برنامه ریزی دقیق تر در کلاس های آموزشی و تمرینات نظامی برای داشتن ساعت فراغت بیشتر دانشجویان در اولویت کارها برای افزایش مطالعه دانشجویان می باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، دانش، سواد اطلاعاتی، مطالعه، دانشگاه علوم انتظامی
  • هاجر جمالی، فریبا شایگان صفحه 95
    زمینه و هدف
    احساس امنیت یکی از نیازهای اساسی انسان ها برای زندگی اجتماعی است. اقدامات زیادی وجود دارد که می توانند در امر ایجاد احساس امنیت در جامعه تاثیرگذار باشند از جمله آن ها عملکرد سازمان هایی است که خدمات عمومی را به مردم ارائه می کنند. هدف این پژوهش بررسی یکی از اقدامات همین سازمان های اجتماعی یعنی شرکت تاکسیرانی تهران در راه اندازی تاکسی بی سیم بانوان (با راننده زن و فقط برای ارائه خدمات به زنان) تدوین گردید و سوال اصلی آن در خصوص عملکرد تاکسی بی سیم بانوان بر احساس امنیت زنان است.
    روش
    روش پژوهش پیمایشی است. جامعه آماری از میان رانندگان تاکسی بی سیم زنان تهران بوده که 150 نفر از آنان به صورت تصادفی در سال 1387 انتخاب شده بودند،؛ با تکمیل کردن 72 پرسشنامه محقق ساخته (82/0=) توسط مسافران این تاکسی ها اطلاعات جمع آوری گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تاکسی بی سیم بانوان نقش موثری در افزایش احساس امنیت مالی، جانی و عاطفی زنان مسافر این تاکسی ها داشته و 80% پاسخگویان ترجیح می دهند از این تاکسی ها استفاده کنند.
    نتیجه گیری
    همچنین 96% پاسخگویان در این تاکسی ها احساس امنیت و آرامش دارند و 78% نیز از عملکرد رانندگان زن این تاکسی ها به میزان زیادی راضی هستند.
    کلیدواژگان: احساس امنیت، امنیت زنان، تاکسی بانوان، خدمات تاکسی رانی زنان تهران، تهران، تاکسی بی سیم بانوان
  • قاسم قربانی، مجید رضایی راد* صفحه 115
    زمینه و هدف
    به کارگیری و استفاده مناسب از نقش های مدیریتی ضمن صیانت و نگهداشت و دلگرم نمودن کارکنان کلانتری ها به تداوم خدمت انتظامی، می تواند موجب ارتقاء انگیزه و بهبود عملکرد کارکنان و مجموعه کلانتری را فراهم ساخته و از آسیب پذیری کارکنان بکاهد. هدف این تحقیق شناسایی و معرفی نقش های مدیریتی روسای کلانتری و چگونگی تاثیر ایفای این نقش ها بر نگهداشت کارکنان کلانتری می باشد.
    روش
    روش پژوهش توصیفی و پیمایشی است. در این تحقیق نقش های مدیریت روسای کلانتری ها بر اساس نقش های مدیریتی میتنزبرگ (ارتباطی، اطلاعاتی و تصمیم گیری) تحت عنوان متغیر مستقل و نگهداشت کارکنان به عنوان متغیر وابسته مطرح است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته که برای روایی محتوایی از نظرات خبرگان و اساتید استفاده گردید؛ پایایی آن نیز با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ عدد (9/0=) به دست آمد. جامعه آماری آن، کارکنان کلانتری های استان همدان در سال 1378 بوده که با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه با نمونه گیری طبقه ای ساده 171 نفر تعیین شد. برای تجزیه وتحلیل داده های این تحقیق از آزمون رگرسیون تک متغیره استفاده گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که نقش های مدیریتی روسای کلانتری بر نگهداشت کارکنان موثر است. در بین سه نقش ارتباطی، اطلاعاتی و تصمیم گیری در نگهداشت کارکنان، نقش تصمیم گیری بیشترین تاثیر را داشته است.
    نتیجه گیری
    روسای کلانتری باید پیرامون نقش های مدیریتی آموزش کافی ببینند و به نقش تصمیم گیری در نگهداشت کارکنان توجه ویژه داشته باشند.
    کلیدواژگان: نگهداشت کارکنان پلیس، نقش های مدیریتی، کلانتری ها، روسا و فرماندهان پلیس، نقش های مدیریتی میتنزبرگ، کارکنان پلیس، فرماندهی انتظامی استان همدان
  • رضا واعظی*، محمدصادق آزمندیان صفحه 131
    زمینه و هدف
    پاسخگویی یکی از ضرورت های حکمرانی نوین در عصر حاضر است و در صورتی که تحقق یابد به تقویت رابطه اصیل وکیل میان شهروندان و کارگزاران، افزایش اثربخشی و شفافیت در عملکرد سازمان ها، کاهش فساد (مالی، اداری و.. .)، افزایش انسجام و مشروعیت نظام سیاسی منجر خواهد شد.
    روش
    در این مقاله مروری ضمن تعریف پاسخگویی در قالب رویکردهای هنجاری و توصیفی به بیان کارکردها و نیز کژکارکردهای آن در قالب مفاهیمی چون معضل پاسخگویی، تله پاسخگویی، تناقض پاسخگویی و اقدامات تدافعی و خصمانه پرداخته شده است. همچنین به گونه شناسی پاسخگویی در انواع پژوهش ها اشاره شده و الگویی تازه تحت عنوان پاسخگویی سه بعدی ارائه گردیده تا از این طریق سازمان ها و نهادهای دولتی همچون نیروی انتظامی که با ناظران و پاسخ خواهان متعددی در درون حاکمیت و جامعه مدنی روبرو هستند بتوانند به گونه ای اثربخش به پاسخگویی در زمینه های مختلف بپردازند.
    نتیجه گیری
    در نهایت با استفاده از واقعه انفجار شاتل فضایی چلنجر بر این نکته تاکید شده که الگوی پاسخگویی سه بعدی، نظام پاسخگویی متوازن(360 درجه) و جامعی را شکل می دهد که بر اساس آن غالب کارکردهای پاسخگویی برای سازمان ها و نهادهای دولتی از جمله نیروی انتظامی که دارای گستره عملکردی وسیع و برد تایثرگذاری گسترده ای در جامعه هستند محقق خواهد شد.
    کلیدواژگان: پاسخگویی، پاسخگویی سه بعدی، پاسخگویی عمودی، پاسخگویی افقی، پاسخگویی مورب، نظام پاسخگویی متوازن
|
  • Abdollah Majdi, Yousef Mohammadi Ümoghadam, Fatemeh Ghasemi Page 7
    Background And Objective
    Coordinating structure with technology is among factors which can contribute to important of effective performance. In line with this, the present research aims at reviewing the existing technology in IRI Police University (IRIPU) Education and Training division and reviewing the impact of coordination of structure with technology on performance of education and training division of IRIPU in 2010 in order to provide a proper structure in education and training division. The aforesaid coordination and its impact on performance reviewed in the framework of 4 research hypotheses.
    Method
    The research is of applied type and is conducted using descriptive ـsurvey method. To review the hypotheses, all the personnel of IRIPU education and training division got involved in the research. The required data was collected through questionnaire containing 20 questions. The data collected and after being described, variables relation reviewed and analyzed through using Pearson correlation coefficient. Standard question used for developing questionnaire and its reliability confirmed by experts’ comments. Cronbach’s Alpha coefficient used for evaluating reliability of the questionnaire (a= 0. 97).
    Findings
    Results of the research indicated that there is significant relationship between technology and organizational structure. The existing technology is a complicated technology, and very organic structure is the type of structure complying with it.
    Conclusion
    Very organic structure is required for having desirable performance with existing technology, and some recommendations are offered in line with this.
    Keywords: Organizational structure, University organizational structure, Technoklogy, Organizational performance, IRI Police University (IRIPU)
  • Seyyed Mehdi Khadem, Asghar Moshabaki Esfahani Page 20
    Background and Objective
    The present research aims at reviewing the method of performance appraisal of deputy of human resources staff of IRI Police (IRIP).
    Method
    The approach used in this descriptive research is survey method, and the statistical population includes all of the staff of Islamic Republic of Ian Police (IRIP) Human Resources Directorate (N= 290) and a self ـmade questionnaire is used as a measurement tool. The questionnaire’s reliability (α=0. 92) approved by experts and revised. Meanwhile, its validity was approved. Kendall correlation coefficient used to analyze data achieved from descriptive and inferential statistics.
    Findings
    The current appraisal system used by IRIP does not comply with objectives and the ideas in the efficiency appraisal rulebook. Performance appraisal has the required effectiveness to determine the level of abilities and skills of IRIP personnel. Performance appraisal is not significant in determining the level of organizational support of IRIP personnel. Performance appraisal plays an effective role in motivating the IRIP personnel. Performance appraisal has led to introduction of the feedback of performance to IRIP personnel.
    Conclusion
    Performance appraisal did not manage to validate the managerial decisions. Performance appraisal is not effective in identifying environmental factors effective in IRIP personnel efficiency.
    Keywords: Performance appraisal, Law enforcement employees, IRI Police (IRIP), IRIP Human Resources Directorate, Motivation, Organizational support, Employee skills, Feedback, Validity of decision making
  • Mohammad Üreza Rezvani*, Zohre Zare, Samet Farhadi, Masoud Niksirat Page 38
    Background And Objective
    Criminologists review venue and role of crime in its occurrence and concentrate on identifying crime, its reason and its stems in urban areas. Crime occurrence with respect to place and space related aspects have not been enough dealt with, in other words, basically crime specific problems and criminology research methods has not been dealt with properly. The present research aims at identifying crime grounds in rural areas and analyzing factors contributing to crime enhancement, especially livestock theft in rural areas in the western Chardoli district of Qorveh in the recent years.
    Method
    In terms of objective, the present research is of applied type and is descriptive analytical. Required data and information obtained by documentation, library studies and field studies. Statistical population is sample villages of Chardoli district of Qorveh county of Kurdistan province. The sample villages are selected through using stratified random sampling method. The tool stability is assessed in the pre ـtest (α= 0. 78).
    Findings
    The findings indicate that although there has been livestock theft in rural areas since 1995, theft rate has been so low and rare. Since 2005, theft rate has had rising trend risen and has grown year by year. In addition, theft livestock rate has differed from season to season, and the highest rate belong to winter, which can be justified due to seasonal unemployment in this season.
    Conclusion
    Proper road and easy access to villages, enhancement of some social delinquencies and misdemeanor such as drug addiction, lack of local guard police outpost and shortage of police stations are factors contributing to enhancement of theft rates.
    Keywords: Geography of crime, Livestock theft, Qorveh county, Rural policing, Rural areas, Geographical crime factors
  • Mohammad Üjavad Kameli, Ali Rezai Page 63
    Background and Objective
    Non ـgovernmental organizations (NGOs) or non ـgovernmental arrangements are sometimes new form of organs and providing services to some certain groups. Sometimes, these organs are abused by opportunist groups, track off their major objectives, and as a result become origin of some threats. Therefore, information dominance of organizations in charge of security and order establishment over these arrangements is of high significance. The present research aims at reviewing factors contributing to information dominance of intelligence police and public security over non ـgovernment organizations of Hamadan in 2008.
    Method
    The present research is of applied type in terms of objective and correlation In terms of method. Statistical population includes intelligence experts of intelligence and public security of Hamadan province in which 110 one were selected through stratified random sampling method. Reliability and validity of the too approved by experts (a= 0. 89). Correlation, regression and Friedman tests were used for analyzing data.
    Findings
    Three factors: permit issuance, for activities of Hamadan NGOs by Hamadan Province Police Command’s intelligence police, using intelligence sources, and using visible methods of information collection came out to be effective in intelligence dominance over NGOs of Hamadan. It also came out that plurality in organs issuing the relevant permit has negative impact on intelligence dominance.
    Conclusion
    To achieve intelligence dominance over NGOs full attention should be paid to activity permit issuance by police, using information resources, and visible way of collecting information while taking into consideration their priorities. Finally, the present research recommends that activity permit issuance should be in hands of single organ, rather than plurality in organs issuing the permit.
    Keywords: Intelligence dominance, Intelligence management, Information gathering, Non, government Organizations (NGOs), Intelligence, public security police, Hamadan Province Police Command (HPPC), Hamadan
  • Nahid Hosseini*, Mahmoud Pourassadi Page 77
    Background And Objective
    Scientific culture is a global culture, and tendency toward knowledge is among human being’s basic needs. While classifying knowledge, books, visible and written knowledge and studying rate are among major factors involved in human development and information literacy of communities. The present study is conducted in knowledge management and sharing with respect to information literacy of organizational human resources while aiming at reviewing level and manner of studying on the part of IRI Police University (IRIPU) and factors impacting it.
    Method
    The present research is of survey type, and its relevant data collected through using questionnaire. The sample (n= 321) was estimated through using Cochran formula and were selected by quota ـbased random sampling.
    Findings
    According to the findings of the research 80٪ of the respondents are so interested in studying. However, 565 of them study less than one hour during day and night. The items they study are 47٪ academic subjects and 52٪ non ـacademic subjects. 43٪ study magazines and newspapers, while 23٪ study books while studying non ـacademic items. On the average, in a year, the respondents read books including scientific and story books.
    Conclusion
    Having a glance at different cadets in IRIPU, one can realize that they mostly study academic items and non ـacademic items, respectively. Intensive classes (84٪), military exercises (92٪), strictness of field training officers (FTOs) and officials (61٪) are among important factors contributing to reduction of studying hours. more precise planning in training classes and military practices to provide cadets with some more leisure time for enhancing cadets’ studying time is the first priority.
    Keywords: Knowledge management, Information literacy, Studying, IRI Police University (IRIRPU)
  • Hagar Jamali, Fariba Shayeghan Page 95
    Background And Objective
    Feeling of security is among the basic needs of human beings to lead their social lives. There are so many measures, such as performance of organizations which provide public services to the public, which may impact feeling of security in the society. The present research aims at reviewing one of the measures taken by social organizations, i. e. “Tehran Taxi Organization” which launched Women Taxi Service. The question raised here is that is Women Taxi Service effective in feeling of security on the part of ladies?
    Method
    The research is of survey type. Statistical population includes 150 randomly selected drivers working for Women Taxi Wireless Service in Tehran. The required data collected through 72 completed self ـmade questionnaires (a= 0. 82) by passangers who received services from Women Taxi Wireless Service.
    Findings
    Findings indicated that Women Taxi Wireless Service had a significant role in enhancing feeling of security in terms of financial and emotional issues on the part of ladies who received services from the organization. 80٪ of the respondents prefer to use Women Taxi Wireless Service.
    Conclusion
    96٪ of the respondents feel secure and relaxed in the taxis, and 78٪ of the passengers are considerably satisfied with their services.
    Keywords: Feeling of security, Women's security, Female taxi, Tehran's Women Taxi Service, Women wireless taxi, Tehran
  • Ghasem Ghorbani, Majid Rezai Ürad* Page 115
    Background and Objective
    Proper implementation and utilization of managerial roles, while assisting the retention of employees, gives more confidence to police departments’ employees to continue their policing activities, and in turn promotes police departments’ employees motivation and performance on one hand, and decreases the vulnerability of police employees. The present study aims at identifying the managerial role of police department commanders and its impact on employees’ retention.
    Method
    Within this descriptive survey, managerial roles of commanders of police departments based on Mintzberg managerial role (interpersonal, informational, and decisional) are raised as an independent variable and employees’ retention as a dependent variable. The data collected using self ـmade questionnaire; its validity was controlled by experts and professors and its reliability approved (a= 0. 91). The statistical society was employees from Hamadan Province police departments in 1387 (2009). By using Cochran formula, 171 employees were selected through stratified random sampling method. The data was analyzed through using single ـvariable regression test.
    Findings
    The findings indicated that managerial roles of police commanders had impact on employees’ retention. Amon 3 managerial roles (interpersonal, informational, and decisional, decisional roles) had the most impact on employee retention.
    Conclusion
    Police department commanders should attend sufficient training courses on managerial roles. Special attention should be paid to the decisional roles on employees’ retention.
    Keywords: Managerial roles, Police departments Employee's retention, Police employees, Police chiefs, commanders, Mintzberg managerial roles, Hamadan Province Police Command (HPPC)
  • Reza Vaezi*, Mohammad Üsadegh Azmandian Page 131
    Background And Objective
    Accountability is the one of requirements of modern governance in the current era and in case of its realization, it will lead to strengthening the “Principal ـAgent” relationship among citizens and actors, enhancing effectiveness and transparency in the performance of public organizations, reducing corruption (financial, administrative, etc), increasing the coherence and legitimacy of the political system.
    Method
    The review paper while defining accountability in the form of normative and descriptive approaches, its functions and dysfunctions in the form of some concepts such as accountability dilemma, accountability trap, accountability paradox and defensive and hostile actions have been expressed. The typology of accountability in various types of research is referred to and a new model entitled “Three ـdimensional accountability” is offered, to enable state organizations and organs such as police forces who face various observers and clients in the civil community in an a way to effective to be accountable in various fields.
    Conclusion
    Finally, while referring to explosion of Challenger space shuttle, it has been emphasized that three ـdimensional model of accountability forms comprehensive and balanced accountability system (360 degrees) based on which most of accountability functions for public organization will be achieved.
    Keywords: Accountability, three, dimensional accountability, vertical accountability, horizontal accountability, Diagonal accountability, balanced accountability system (360)