فهرست مطالب

تحقیق در علوم دندانپزشکی - سال نهم شماره 1 (پیاپی 31، بهار 1391)

مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
سال نهم شماره 1 (پیاپی 31، بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/03/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرنا سیار، نسرین آخوندی، ساناز غلامی طوقچی صفحه 1
    سابقه و هدف
    هدف از انجام این تحقیق، ارزیابی کلینیکی کاربرد پروتئین ماتریکس مینا (امدوگین) همراه فلپ با موقعیت کرونالی در درمان پوشش ریشه عریان در مقایسه با روش استفاده از پیوند بافت همبند بود.
    موادوروش ها
    تحقیق حاضر به روش کارآزمائی بالینی انجام شد. 13 بیمار هر یک دارای حداقل یک جفت تحلیل لثه مشابه از نوع کلاسI یا II میلر (در مجموع 40 ناحیه تحلیل) در دندان های سانترال،کانین و یا پرمولرها به طور تصادفی به دو گروه آزمون(امدوگین+ فلپ کرونالی) و کنترل (پیوند بافت همبند) تقسیم شدند. در ابتدا و در زمان های 1،3،6 ماه پس از درمان متغیرهای طول تحلیل (RD)، عرض ناحیه تحلیل (RW)، عمق پاکت (PD)، میزان لثه کراتینیزه (KG)، ایندکس پلاک (PLI) ثبت گردید. از آماره های Wilcoxon،Kolmogrov-Smirnov،Friedman،Paired-samples T testجهت تفسیر یافته ها استفاده گردید و (05/0 > pمعنی دار تلقی شد.
    یافته ها
    درصد متوسط پوشش ریشه برای گروه کنترل و آزمون به ترتیب 3/63% و 55% بودکه در دو گروه به نسبت ابتدای کار معنی دار بود 001/0 = p KG هر دو گروه به طور بارز افزایش داشت 05/0 > P RDنیز در دو گروه کاهش فاحش داشت. آزمون Friedman در مورد شاخص های کلینیکی به غیر از عمق پاکت تفاوت معنی داری نشان داد 05/0>P
    نتیجه گیری
    استفاده از امدوگین نتایج مشابه با بافت همبند داشت و با توجه به اینکه کاربرد آن آسان تر و در زمان کوتاهتر قابل انجام است و برای بیمار درد و ناراحتی کمتری پس از جراحی به همراه دارد استفاده از آن توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: پروتئین ماتریکس مینا، تحلیل لثه، پوشش ریشه، پیوند بافت همبند
  • محمد توکلی، احمد مقاره عابد، نرگس نقش، انسیه با طنی، جابر یقینی صفحه 8
    سابقه و هدف
    هدف ازاین تحقیق بررسی مدت دوام اثرآنتی باکتریال تتراسایکلین در غلظت های مختلف این دارو و زمان های مختلف شستشو بر رشد باکتریال در محیط کشت میکروبی است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی تجربی که نمونه های آن قطعات ریشه دندان های کشیده شده ی افراد مبتلا به بیماری پریودنتال بود، پس از برداشت جرم و سمان نکروزه بر روی سطح دندان و اکسپوز توبول های عاجی، قطعات ریشه توسط دیسک دو طرفه الماسی بریده شده و داخل اتوکلاو قرار گرفتند. سپس نمونه ها تحت تاثیرتتراسایکلین باغلظت های (100، 50، 25 میلی گرم بر میلی لیتر)، و با زمانهای متفاوت قرار گرفتند. سپس دندان ها در هر گروه به مدت 10 دقیقه، یک و دو هفته با 20 میلی لیتر نرمال سالین شسته شده و پس از آن به محیط کشت میکروبی استرپتوکوک موتانس انتقال داده شدند تا در نهایت ازنظر قطر هاله عدم رشد که حاکی از تاثیر آنتی بیوتیک بر روی باکتری است، مورد بررسی قرار گیرند. اطلاعات به دست آمده توسط آزمون ANOVA تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    حداکثر میانگین قطر هاله عدم رشد میکروبی معنی دار از نظر آماری (05/0 >value P) در شرایط مختلف آزمون 5/17 میلی لیتر بود که این رقم هم در گروهی که 60 ثانیه در تتراسایکلین 100 میلی گرم بر میلی لیتر قرارداشتند و هم در گروه هایی که 240 ثانیه در تتراسایکلین با غلظت های متفاوت بوده و 10 دقیقه با نرمال سالین شسته شده بودند، به دست آمد.
    نتیجه گیری
    نتیجه مطلوب در گروهی دیده شد که 120 ثانیه در تتراسایکلین به غلظت 50 میلی گرم بر میلی لیتر قرار گرفته و 10 دقیقه در نرمال سالین شستشو داده شدند.
    کلیدواژگان: تتراسایکلین، بیماری پریودنتال، محیط کشت باکتریال
  • مجیدصادق پور شهاب، رضا مصطفی پور، فاطمه مکتب خواه صفحه 15
    سابقه و هدف
    ثبات رنگ یک فاکتور مهم برای بسیاری از مواد دندانی از جمله رزین های آکریلی می باشد وتغییررنگ نشانه تخریب یا مستعمل شدن مواد دندانی است. این مطالعه با هدف مقایسه سه نوع محلول تمیزکننده هیپوکلریت سدیم، سرکه سفید و Corega Tab بر تغییررنگ بیس دنچر انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه بصورت تجربی روی 40 نمونه آکریلی بایر (10عدد گروه شاهد و30 عدد گروه مورد) انجام شد. هر گروه به 2 دسته صاف و زبر تقسیم شد. رنگ اولیه تمام نمونه ها توسط اسپکتروفتومتر ثبت گردید، سپس محلولهای تمیز کننده نمونه های آکریلی آماده شدند و در آب و هریک از محلولهای تمیز کننده به مدت 1ساعت قرار گرفت. میزان اختلاف رنگ هر نمونه توسط دستگاه اسپکتروفتومترثبت شد و یافته ها توسط آزمون آماری Kruskal-wallis و Mann-u-whitney ارزیابی گردید.
    یافته ها
    میزان تغییر رنگ نمونه های صاف و زبر، غوطه ور در هیپو کلریت سدیم به ترتیب (428/0± 478/1 و540/0±580/1) در مقایسه باسرکه (161/0±402/0و126/0±726/0) و Corega tab (209/0±503/0 و 192/0±750/0) به طور معنی داری بیشتر بود(001/0(P<. تغییر رنگ نمونه های زبر در سرکه (126/0±726/0) و Corega tab (192/0±750/0) بیشتر از نمونه های صاف بود.
    نتیجه گیری
    هیپوکلریت سدیم 25/5 % نسبت به تمیز کننده های مورد بررسی و آب توانایی تغییر رنگ بیشتری را نشان داد و همین طور تاثیرسرکه و Corega tab بر تغییر رنگ نمونه های زبر نسبت به صاف بیشتر بود.
    کلیدواژگان: رزین آکریلی بیس دنچر، مواد تمیز کننده، تغییر رنگ، اسپکتروفتومتر
  • ناهید محمد زاده اخلاقی، مسعود ورشو ساز، زهره خلیلک، مارال قربان زاده، پونه محبی صفحه 20
    سابقه و هدف
    یکی از مشکلات آماده سازی کانال ریشه، حفظ حداقل ضخامت عاج باقی مانده در دیواره های کانال می باشد. هدف از این تحقیق بررسی اثر اندازه فایل نهایی اپیکالی بر میزان ضخامت عاج باقی مانده در یک سوم اپیکالی کانال های مزیوباکال دندان های مولر اول فک پایین بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی تصاویر اولیه کانال مزیوباکال ریشه مزیال 40 دندان مولر اول فک پایین خارج شده از دهان توسط دستگاه Cone Beam Volumetric Tomography در مقاطع 1، 5/2 و 4 میلیمتری نوک آپکس تهیه شد. نمونه ها به چهار گروه تقسیم شدند و آماده سازی کانالها با فایلهای RaCe شماره های 25، 30، 35 و 40 با تقارب 4% به عنوان فایل نهایی اپیکالی انجام شد. پس از آماده سازی از همان مقاطع تصاویر تهیه شد. میزان برداشت عاج و ضخامت عاج باقیمانده در سطوح مزیال، دیستال و باکال توسط آنالیز آماری ANOVA و Tukey’s post hoc test مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    در بررسی برون گروهی و درون گروهی تفاوت معنی داری در میزان ضخامت عاج اولیه، میزان برداشت عاج و ضخامت عاچ عاج باقیمانده در هیچیک از مقاطع و گروه ها وجود نداشت فقط در مقطع یک میلیمتری در سطح مزیال تفاوت در برداشت عاج معنی دار بود 026/0 = p کمترین میزان ضخامت عاج باقیمانده مربوط به سطح مزیال بود که در مقاطع1، 5/2 و 4 میلیمتری آپکس به ترتبیب 17/0 0/43 ±16/0 0/52± و 16/0 0/57± میلیمتر بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که فایل های شماره 35 و 40با تقارب 4% می توانند باحفظ حداقل ضخامت مناسب عاج باقیمانده و بدون جابجایی معنی دار به عنوان فایل نهایی اپیکالی در کانال های با خمیدگی 35-20 درجه مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: عاج، ضخامت، درمان ریشه
  • نسیم شفیع زاده، سپیده بانوا، امین فروهری، پیوند معینی، سعیده مختاری صفحه 29
    سابقه و هدف
    فلوراید آزاد شده در محیط دهان در جلوگیری از عود پوسیدگی در دیواره های حفرات ترمیمی و رمینرالیزاسیون ضایعات ابتدایی نقش عمده ای دارد. مواد ترمیمی از نظر میزان آزادسازی یون فلوراید تفاوتهای قابل توجهی دارند. هدف از انجام این تحقیق بررسی میزان آزادسازی فلوراید سه نوع گلاس آیونومر سلف کیور GC، SDI وSDS در آب مقطر و بزاق مصنوعی می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش تجربی و آزمایشگاهی بر روی 6 نمونه از سه نوع گلاس آیونومر Fuji II ساخت GC ژاپن، SDI ساخت استرالیا و SDS از بازرگانی سلامی فرانجام شد. 3 نمونه از هر ماده در آب مقطر و سه نمونه دیگر در بزاق مصنوعی فاقد فلوراید قرار گرفتند. میزان آزادسازی فلوراید در روزهای 1، 7، 14، 28، 56، 70و 84 با استفاده از الکترود ویژه یون فلوراید اندازه گیری شد. نتایج بدست آمده توسط آزمون آماری Repeated Measurment ANOVA و LSD آنالیز شدند.
    یافته ها
    ا الگوی آزاد سازی فلوراید در هر سه ماده یکسان بود. میزان فلوراید آزاد شده از گلاس آیونومر SDS در هر دو محیط از دو نوع دیگر بالاتر بود (001/0 p<). فلوراید آزاد شده از SDI، GC در آب مقطرتفاوتی نشان نداد.
    نتیجه گیری
    صرف نظر از نوع گلاس آیونومر مورد بررسی همواره میزان فلوراید آزاد شده در آب مقطر بیشتر از بزاق مصنوعی بود. گلاس آیونومر SDS بیشترین میزان فلوراید را در هر دو محیط مورد بررسی آزاد کرد.
    کلیدواژگان: فلوراید، بزاق مصنوعی، آب، آزاد سازی، گلاس آینومر
  • نگین نصوحی، جلیل وندیوسفی، فرناز مهدی سیر، مریم شیخیه گل زردی صفحه 36
    سابقه و هدف
    با توجه به تنوع بسیار محلول های ضدعفونی کننده و ادعاهای متفاوت کارخانه های سازنده، در مورد کارائی این محصولات همچنان ابهاماتی وجود دارد. تحقیق حاضر با هدف بررسی اثر ضدباکتری سه محلول ضدعفونی کننده بر آلودگی سطوح مختلف دندانپزشکی انجام شد.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر با طراحی تجربی بر روی 60 نمونه از یونیت دندانپزشکی انجام گرفت. پیش از ضدعفونی، نمونه گیری انجام شد، سپس سطوح مورد آزمایش به وسیله یکی از محلول های Deconex، Microzed ویا Alprocidضدعفونی شدند و سپس در زمان پیشنهادی کارخانه و یک دقیقه کمتر و یک دقیقه بیشتر از زمان پیشنهادی، از این قسمت ها مجددا نمونه برداری انجام شد، تعداد کلنی های رشد یافته شمارش و باکتری های باقی مانده شناسائی شدند. یافته ها توسط برنامه های آماری wilcoxon وkruskal-wallis مورد آنالیز قرار گرفتند.
    یافته ها
    این تحقیق نشان داد Bacillus Subtilis بیشترین و E.coli کمترین فراوانی را پیش از ضدعفونی با محلول های ضدعفونی کننده داشتند. اختلاف معنی داری بین تعداد کلنی های باکتریائی قبل و بعد از ضدعفونی با هریک از سه محلول ضدعفونی کننده وجود داشت (001/0 >P) ولی اختلاف معنی داری بین خاصیت ضدعفونی کنندگی سه محلول نسبت به هم وجود نداشت(05/0
    نتیجه گیری
    محلول های ضدعفونی کننده ای که وارد کشور می شوند باید مورد ارزیابی مجدد قرار گیرند تا کارائی این محصولات بر روی گونه های باکتریائی موجود در ایران به طور دقیق مشخص شود.
    کلیدواژگان: ضدعفونی کننده های دندانپزشکی، عوامل ضدباکتری، محلول
  • شیما نفرزاده، مریم سیدمجیدی، سپیده سیادتی، علی بیژنی، رضا نژاد مقدم صفحه 44
    سابقه وهدف
    از آنجاییکه طبق مطالعات قبلی از لحاظ هیستوپاتولوژیکی نوع و تعداد ماست سلها در(Oral Lichen Planus) OLP تغییر می یابد. هدف از این مطالعه، بررسی مقایسه ای ماست سل ها به منظور کمک به شناسایی بیماری OLP و افتراق آن از (Oral Lichenoid Reaction) OLR
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر یک مطالعه توصیفی است که بر روی 34 بلوک پارافینه لیکن پلان و 26 بلوک پارافینه ضایعات لیکنوئید دهان از بایگانی بخش پاتولوژی دانشکده دندانپزشکی و بیمارستان شهید بهشتی بابل انجام شد. برش های 5 میکرونی تهیه شده از بلوک های پارافینی با رنگ آمیزی تولوئیدین بلو به روش استاندارد رنگ آمیزی و سپس با میکروسکوپ نوری بررسی شدند. در نهایت ماست سل ها بر حسب تعداد کل، تعداد سلول های دگرانوله و نسبت ماست سلهای دگرانوله به کل ماست سلها بررسی و محاسبه گردیدند و در نهایت داده ها با کمک نرم افزار SPSS 18 و با آزمون Mann-Whitney مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نمونه ها شامل 34 مورد لیکن پلان (23 زن و 11 مرد با میانگین سنی 01/13±35/47 سال) و 26 مورد لیکنوئید دهان (14 زن و 12 مرد با میانگین سنی 91/12± 46/40 سال) تعداد کل ماست سل ها و همچنین تعداد سلول های دگرانوله بطور معنادار در گروه لیکن پلان دهان بیشتر از گروه دارای ضایعات لیکنوئید دهان بود (05/0>P). اما نسبت سلول های دگرانوله به کل سلولها بین دو گروه لیکن پلان و لیکنوئید اختلاف معناداری نداشت (05/0< P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که تعداد کلی ماست سل ها و ماست سل های دگرانوله را در لیکن پلان دهانی نسبت به واکنش لیکنوئید دهان بیشتر باشد و احتمالا می تواند بعنوان یک ویژگی تشخیصی درافتراق هیستوپاتولوژیک لیکن پلان از واکنش لیکنوئید دهان بکار رفته و تفاوت درمانی این دو ضایعه را توجیه نماید.
    کلیدواژگان: ماست سل، لیکن پلان دهانی، واکنش لیکنوئید دهانی
  • علی کاووسی، مهسا افقهی، لادن حافظی، فاطمه شاهسواری، دنیا صدری صفحه 50
    مقدمه
    سندرم گورلین،یک بیماری ارثی اتوزومال غالب است. سندرم شامل کیست های متعدد فکی(اغلب کراتوسیست)، اختلالات اسکلتی، کلسیفیکاسیون های اکتوپیک داخل جمجمه ای و بازال سل کارسینومای پوستی می باشد. شیوع سندرم 60000/1تا120000/1 است. بیشتر در دهه ی سوم زندگی تشخیص داده می شود. در این مقاله یک مورد نادر از سندرم بازال سل نووس گزارش می شود معرفی مورد: بیمار آقای 23 ساله ای است که به علت خروج چرک از ناحیه ی سمت چپ فک پایین (ناحیه ی باکال مولر اول) به بخش رادیولوژی واحد دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران ارجاع داده شد. در بررسی رادیوگرافی پانورامیک ضایعات سیستیک متعدد در مندیبل و ماگزیلا به همراه دندنهای نهفته دیده شد. در نمای میکروسکوپی اپیتلیوم کیست ادنتوژنیک، دبری های کراتین و سلول های بازال نردبانی شکل مشاهده شد و تشخیص ادنتوژنیک کراتوسیست های متعدد داده شد.درماندر ابتدا به روش ابتدا مارسوپالیزاسیون و سپس انوکلیشن وکورتاژ انجام شد. در پی گیری سه ماهه بیمار عود مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    دندانپزشکان و متخصصان رادیولوژی دهان، فک و صورت می بایست در برخورد با ضایعات رادیولوسنت متعدد فکی، سندرم بازال سل نووس را در تشخیص افتراقی قرار دهند.
    کلیدواژگان: سندرم بازال سل نووس، متعدد، کراتوسیست های ادونتوژنیک، آنومالی های اسکلتی
|
  • Dr Ferena Sayar, Dr Nasrin Akhondi, Dr Sanaz Gholami Toghchi Page 1
    Background And Aim
    The aim of this study was to clinically evaluate the use of Enamel matrix protein derivative(EMD) combined with the coronally positioned flap (CPF) to treat gingival recession compared to the subepithelial connective tissue graft (CTG).
    Materials And Methods
    In this clinical trial study, thirteen patients each with two or more similar bilateral Miller clI or II) gingival recession(40 recessions) were randomly assigned to the test (EMD+CPF) or control group(CTG). Recession depth(RD), Recession width(RW), probing depth(PD), keratinized gingiva(KG), plaque index(PLI) were recorded at baseline and at 1,3,6 months after treatment. Results were analyzed by Kolmogrov-Smirnov, Wilcoxon,Friedman, Paired-samples T Test.
    Results
    The average percentages of root coverage for control and test groups were 63.3% and 55% respectively. Both groups showed significant (KG) increase (p<0.05). RD decreased significantly in both groups. The results of Friedman test were significant for clinical indices (p<0.05), except for PD in conrol group (p=0.166).
    Conclusion
    EMD showed the same results as CTG with relatively easy procedure to perform and low patient morbidity.
  • Dr Mohammad Tavakoli, Dr Ahmad Moghareabed, Dr Narges Naghsh, Dr Ensiyeh Bateni, Dr Jaber Yaghini Page 8
    Background And Aim
    The aim of this study was to evaluate the durability of antibacterial effect of tetracycline in different conditions in microbial culture.
    Materials And Methods
    In this experimental study, samples were the roots of extracted teeth of patients with periodontal disease, after removal of calculus and necrotic cementum on the teeth and exposure of dentinal tubules, the roots were shaped with a double-end diamond cutter disc and were kept in autoclave. Then samples were transferred into tetracycline solution with various concentrations and kept there for various periods of time. Each group was then washed in a 20 ml normal saline solution for 10 minutes, 1 week and 2 weeks and was transferred into a bacterial culture to evaluate the diameter of halo which demonstrates inhibitory effect of antibiotic on bacterial growth. The data obtained were analyzed using ANOVA test under spss software.
    Results
    The Maximum average of the diameter of the halo that was statistically significant (P value<0.05) in various situations of experiment was 17.5 mm. This which was seen in the teeth that were kept 60(s) in tetracycline solution of 100 mg/ml and also in the groups that were 240(s) in different concentrations of tetracycline and washed 10 minutes by normal saline.
    Conclusion
    Adequate anti-bacterial effect was obtained in the group that was placed in tetracycline concentration of 50 mg/ml for 120 (s) and washed for 10 minutes by normal saline.
  • Dr Majid Sadegh Poorshahab, Dr Reza Mostafa Pour, Dr Fatemeh Maktab Khah Page 15
    Background And Aim
    Color stability is an important property of denture base acrylic resin. Color changes indicate aging or damaged dental materials. The purpose of this study was to determine the influence of 3 different types of denture cleansers on the color stability of acrylic resin.
    Materials And Methods
    This experimental study was performed on 40 samples fo 10×55 mm acrylic resins including 10 samples in the control group (BAYER) and 30 samples in the case group. Each group was then divided into 2 categories of smooth and coarse samples. Three cleanser solutions were then prepared as follows: 1. A 200 ml plate of 5.25% sodium hypochloride, 2. A 200 ml plate of varda + vinegar and 3. A 200 ml plate of water with a cleaner tablet named Corega. A spectrophotometer was used to record the initial and final color of each sample before and after placement in the cleaner solutions. Statistical data analysis was done using non parametric Kruskal- Wasliss AND Mann-Whitney Test.
    Results
    The difference between 5.25% sodium Hypochloride and other cleansers in terms of color changes was statistically significant (p<0.001). The Corega tablet solution demonstrated a greater effect on color changes of coarse surfaced acrylic resins compared to smooth surfaced resins.
    Conclusion
    Use of 5.25% sodium hypoclorite cleaner will lead to a higher degree of color change in acrylic resins. In addition, the cleaners demonstrate a greater effect on coarse surfaces compared to smooth ones.
  • Dr Nahid Mohammadzade Akhlaghi, Dr Masoud Varshozas, Dr Zoreh Khalilak, Dr Maral Ghorbanzade, Dr Pooneh Mohebbi Page 20
    Background And Aim
    One of the problems encountered during a root canal preparations is preserving the minimum thickness of the canal walls. This study is aimed to evaluate the effect of final apical file size on residual dentin thickness of apical third of canal.
    Materials And Methods
    In this experimental study, the initial images of the mesiobuccal canal of 40 extracted mandibular first molars were provided and measured at the levels of 1, 2.5, 4mm from the apex by CT cone beam. The specimens were divided in to 4 groups and canal preparations were done by RaCe rotary system. Master apical file size was selected based on #25, #30, #35 or #40(taper 0.04) in each group. Then, post preparation images were obtained at the previously mentioned positions. The initial and residual dentin thickness, also the amount of dentin removal were evaluated and analyzed statistically by ANOVA and TUKEY’S post hoc test.
    Results
    In intergroup and intragroup evaluation there were no significant differences in the amount of initial and residual dentin thicknesses also in dentin removal at any levels. There was a significant statistical difference in the amount of dentin removal at 1mm level for mesial surface (p=0,026). The least residual dentin thickness were found in mesial surface which at 1,2.5 and 4 mm levels from the apex were 0.43±0.17, 0.52±0.16, 0.57±0.16 mm respectively.
    Conclusion
    Based on this study the file size #35 and #40(taper 0.04) with no significant canal transportation can be used as a master apical file in canals with 20-35 degree curvature.
  • Dr Nasim Shafiezadeh, Dr Sepideh Banava, Dr Amin Foroohari, Dr Paivand Moeini, Dr Saeedeh Mokhtari Page 29
    Background And Aim
    Fluoride release in oral cavity is effective in prevention of caries in the walls of cavities and remineralization of initianal lesions. There is considerable variation in the amount of fluoride release from restorative materials. The aim of this study was to determine the amounts of fluoride release from three self-cured glassionomers, GC, SDI, SDS in distilled water and artificial saliva.
    Materials And Methods
    Through an in Vitro study 6 specimens of each three glassionomers were prepared. One specimens of each materials was placed in distilled water and the other three disc inserted into non-fluoridated artificial saliva. Fluoride release was determined at 1,7, 14,28,56,70,84 days by using a fluoride ion-specific electrode. Data was analyzed using repeated measurement ANOVA and LSD test.
    Results
    Pattern of fluoride release from three glassionomers were similar. The highest amounts of fluoride was released from SDS into water and artificial saliva(p<0/001). GC and SDI released similar amount of fluoride in water.
    Conclusion
    Apart from the type of glassionomers, fluoride release into the water was higher than artificial saliva. The highest amount of fluoride was released from SDS into both water and artificial saliva(p<0/001).
  • Dr Negin Nasoohi, Dr Jalil Vand Yousefi, Dr Farnaz Mahdisear, Dr Maryam Sheikhiekh Gol Zardi Page 36
    Background And Aim
    Adequate disinfection of surfaces has always been a controversial issue in the dental industry. Several claims have been made by the manufactures as to the efficacy of the different products introduced for disinfection of surfaces. The aim of this study was to assess the antibacterial efficacy of three surface disinfectants on dental operatory surfaces.
    Materials And Methods
    This experimental study was conducted on 60 samples of dental units using three disinfectants: Alprocid, Microzed and deconex. Sampling was done before the disinfection from various parts of the dental units including head rest, light handle, air-water spray and the tray. Sampled surfaces were then disinfected with one of the disinfectants according to the manufacruer's guidelines. Post disinfection samples were obtained from the surfaces using a sterile swab. They were then cultured on blood agar and macconkey plates and incubated at 37 c for 24 hrs. The colonies were counted and isolates were identified using specific tests. Data was analyzed using Wilcoxon signed- rank test and kruskal-wallis test.
    Results
    Bacillus subtilis had the highest incidence and E.coli was reported to have the lowest incidence prior to disinfection. There was statistically significant difference in bacterial count (cfu/ml) before and after the disinfection (p<0.001), however, no significant difference was found within the three disinfectants in terms of antibacterial efficacy (p>0.05). Only decconex solution was found to remove all bacteria over the manufacture's recommended time.
    Conclusion
    All imported disinfectant products should be re- evaluated to assess their antimicrobial efficacy on specific bacterial strains in Iran.
  • Dr Shima Nafarzadeh, Dr Maryam Seid Majidi, Dr Sepideh Siadati, Dr Ali Bizhani, Dr Reza Nejadmoghadam Page 44
    Background And Aim
    The aim of this study was to compare the number of mast cells in OLP and OLR to facilitate diagnosis of these lesions.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytic study was done on 34 paraffin blocks of Oral Lichen Planus(23 women and 11 men with mean age 47/35 ± 13/01) and 26 paraffin blocks of Oral Lichenoid Reaction (14 women and 12 men with mean age of 40/46 ± 12/91). Samples were from archives of pathology department of Babol dental school and Shahid Beheshti Hospital. 5 micron slices from blocks were prepared and stained with Toluidine Blue using standard methods. Then they were evaluated with light microscope. Total number of mast cells, number of degranulated mast cells and their ratio were assessed and the data was analysed with T test and Mann-U-Whitney test.
    Results
    The total number of mast cells and number of degranulated mast cells in OLP group were significantly higher than OLR group(p<0/05), but the ratio of degranulated mast cells to total number of mast cells had no significant difference (p>0/05).
    Conclusion
    The results show a higher total number of mast cells and degranulated mast cells in OLP compared with OLR. These results may serve to be a diagnostic criteriia in differentiation of OLP from OLR and various treatment plans.
  • Dr Ali Kavoosi, Dr Mahsa Afghahi, Dr Ladan Hafezi, Dr Fatemeh Shahsavari, Dr Donia Sadri Page 50
    Backround: Basal cell nevus syndrome (BCNS) is an autosomal dominant inherited condition. The syndrome presents with multiple jaw cysts (more often,OKC), skeletal abnormalities, ectopic intracranial calcification, multiple basal cell carcinomas of the skin. The prevalence of Gorlin syndrome is estimated to be about 1/60000 to 1/120000. This syndrome if often distinguished in third decade of life.In this article a rare case of Basal cell nevus syndrome is reported.
    Case Presentation
    The case was a 23 year- old male patient with the chief complaint of exiting pus from the left side of his mandible (Buccal of first molar) who was referred to Islamic Azad University (Dental Branch) Radiology Dept. In radiographic assessment (panoramic radiography) multiple cystic lesions and thus impacted teeth in maxilla were seen. In histopathological view, epithelium of odontogenic cyst, keratin debries and Palisaded basal cells were seen in both jaws. The definitive diagnosis was multiple odontogenic keratocysts. Treatment was done first by marsupialization, enuclation and curettage. In three months follow up, recurrance wasnot seen.