فهرست مطالب

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:15 Issue: 4, 2012

  • تاریخ انتشار: 1390/10/11
  • تعداد عناوین: 15
|
  • رسول ایمانی، سعید آصف زاده، جهان آرا ممی خانی صفحات 5-12
    زمینه
    نیروی انسانی سلامت، قلب نظام سلامت است و اکثر مشکلات سیستم های بهداشت و درمان ناشی از کمبود یا زیاد بودن نیروی انسانی و توزیع نامناسب آن است.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه ترکیب نیروی انسانی سلامت برحسب گروه های درآمدی و جغرافیایی در منطقه مدیترانه شرقی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تطبیقی، از نوع منابع نوشتاری است که در سال1386 انجام شد و ابتدا 23 کشور منطقه مدیترانه شرقی برحسب گروه های درآمدی بانک جهانی به 4 گروه و برحسب منطقه جغرافیایی به 3 گروه کشورهای آفریقایی،نفت خیز و غیر نفت خیز تقسیم شدند، سپس داده های نیروی انسانی سلامت از وب سایت های سازمان جهانی بهداشت و منطقه مدیترانه شرقی (EMRO)، در سال 1386 استخراج شد و ارتباط میان چگالی نیروی انسانی سلامت و شاخص های پایه سلامت با ضریب همبستگی دو طرفه پیرسون تحلیل شد.
    یافته ها
    در منطقه مدیترانه شرقی تفاوت چشم گیری در چگالی نیروی انسانی سلامت به ویژه میان کشورهای کم درآمد و با درآمد بالا وجود داشت و چگالی نیروی انسانی دارای همبستگی منفی با جمعیت کشورها (01/0 P<) و با درآمد سرانه دارای همبستگی مثبت (05/0 P<) بود همچنین میزان درآمد تا مرز مشخصی بر چگالی نیروی انسانی سلامت تاثیرگذار بود.
    نتیجه گیری
    جمعیت کشورها، میزان مهاجرت و میزان هزینه صرف شده از منابع عمومی در امر سلامت از عوامل تاثیرگذار بر چگالی نیروی انسانی سلامت است.
    کلیدواژگان: نیروی انسانی سلامت، شاخص های پایه سلامت، منطقه مدیترانه شرقی، گروه های درآمدی بانک جهانی، کشورهای نفت خیز
  • سید عباس حسینی جهرمی، سیده معصومه حسینی ولمی*، ابوالفضل عبدالله پور صفحات 13-19
    زمینه

    لوله گذاری داخل تراشه یکی از مراحل اصلی و اساسی بی هوشی عمومی است که در صورت وجود راه هوایی مشکل intubation) Difficult)، استفاده از شل کننده عضلانی محدودیت دارد.

    هدف

    مطالعه به منظور مقایسه اثر ترکیب پروپوفول-آلفنتانیل با ترکیب کتامین-آلفنتانیل جهت انجام لوله گذاری داخل تراشه بدون استفاده از داروهای شل کننده عضلانی انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این کارآزمایی بالینی دوسوکور، 60 بیمار 18 تا 50 ساله در کلاس یک یا دو بی هوشی به صورت تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. جهت لوله گذاری داخل تراشه بدون استفاده از شل کننده های عضلانی در یک گروه از ترکیب کتامین- آلفنتانیل و در گروه دیگر از ترکیب پروپوفول- آلفنتانیل استفاده شد. تغییرات همودینامیک (فشارخون و ضربان قلب) و یافته های فیزیکی (وضعیت تارهای صوتی، شلی فک، وضعیت ونتیلاسیون با ماسک و پاسخ به اینتوباسیون) در دو گروه با یکدیگر مقایسه شد. داده ها نیز با آزمون آماری تی و کای دو تحلیل شدند.

    یافته ها

    از نظر فشارخون و ضربان قلب تفاوت معنی دار آماری بین دو گروه مشاهده شد که در گروه کتامین ثبات بهتری نسبت به گروه پروپوفول وجود داشت (05/0 P<). از نظر یافته های فیزیکی (شلی فک، ونتیلاسیون با ماسک، وضعیت تارهای صوتی و پاسخ به انتوباسیون)، در گروه پروپوفول %3/93 بیماران در طبقه عالی و %7/6 در طبقه خوب قرار گرفتند و در گروه کتامین %40 بیماران در طبقه عالی، %3/33 در طبقه خوب و %7/26 در طبقه ضعیف جای گرفتند که از این نظر وضعیت در گروه پروپوفول بهتر بود و از نظر آماری نیز تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده شد (05/0 P<).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها، در شرایطی که استفاده از شل کننده های عضلانی امکان پذیر نباشد، استفاده از ترکیب پروپوفول-آلفنتانیل جهت لوله گذاری داخل تراشه نسبت به ترکیب کتامین- آلفنتانیل ارجحیت دارد.

    کلیدواژگان: بی هوشی عمومی، لوله گذاری داخل تراشه، شل کننده عضلانی، پروپوفول، کتامین، آلفنتانیل
  • منصوره حاج غلامعلی، مهوش جعفری، رضا حاجی حسینی، علیرضا عسگری، مریم عباس نژاد، مریم صالحی صفحات 20-29
    زمینه
    دیازینون یکی از مهم ترین ارگانوفسفره هایی است که به طور وسیع در کشاورزی استفاده می شود. بعضی از ارگانوفسفره ها سبب افزایش تولید رادیکال های آزاد و تخریب سیستم آنتی اکسیدان بدن می شوند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر دیازینون بر روی سیستم اکسیدان- آنتی اکسیدان کبد موش صحرایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1389 در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) انجام شد. 28 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در محدوده وزنی200 تا250 گرم به طور تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند، یک گروه شاهد (حلال دیازینون) و سه گروه آزمایش که دوزهای مختلف دیازینون (30، 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) را به صورت داخل صفاتی دریافت کردند. موش ها 24 ساعت پس از تزریق بی هوش و بافت کبد آن ها جدا شد. سپس فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT)، گلوتاتیون S – ترانسفراز (GST) و لاکتات دهیدروژناز (LDH) و همچنین غلظت گلوتاتیون (GSH) و مالون دی آلدئید (MDA) توسط روش های بیوشیمیایی تعیین شد. داده ها با آزمون های آماری آنالیز واریانس و توکی تحلیل شدند.
    یافته ها
    افزایش فعالیت آنزیم های SOD، CAT و GST و میزان MDA در دوزهای بالاتر از 30 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن دیازینون مشاهده شد، در حالی که میزان GSH در مقایسه با گروه شاهد کاهش یافت. فعالیت LDH در دوز 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن به طور معنی داری افزایش پیدا کرد (01/0 > P).
    نتیجه گیری
    دیازینون به طور احتمالی باعث القا تولید رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو وابسته به دوز می شود. افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان همراه با کاهش غلظت GSH نشان دهنده آسیب اکسیداتیو بافت کبد است. افزایش MDA با پراکسیداسیون غشای کبد همراه است.
    کلیدواژگان: دیازینون، استرس اکسیداتیو، کبد موش صحرایی
  • مینا رمضانی، فاطمه پیریایی صفحات 30-37
    زمینه
    نظر به اهمیت عملی جداسازی و کشت سلول های بنیادی، این مطالعه بر روی سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان جوجه انجام شد.
    هدف
    این مطالعه به منظور تعیین اثر روش های جداسازی و کشت سلولی بر مورفولوژی و تمایز سلول های حاصل انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه تجربی در سال 1388 در انستیتو پاستور ایران انجام شد، ابتدا 1 میلی لیتر مغز استخوان آسپیره شده از درشت نی جوجه های نژاد Raf (گوشتی) با سن متوسط 2 هفته، به روش کشت مستقیم (بدون حذف گلبول های قرمز) و روش بارگیری بر فایکول (به منظور حذف گلبول های قرمز) در محیط کشت DMEM با درصد گلوکز پایین، سرم جنین گاوی %10، پنی سیلین و استروپتومایسین کشت شد. سپس سلول های پاساژ 4 حاصل از دو سیستم کشت، از لحاظ مورفولوژی، تمایز به استخوان، چربی و غضروف مقایسه شدند. داده ها با آزمون آماری آنووای یک طرفه تحلیل شدند.
    یافته ها
    در سیستم کشت مستقیم در مقایسه با سیستم کشت با روش بارگیری بر فایکول، کلون زایی بیش تری اتفاق افتاد و اغلب سلول ها مورفولوژی فیبروبلاستی داشتند. سلول های حاصل از روش کشت مستقیم به ترتیب 21، 27 و 40 درصد بیش تر به استخوان، غضروف و چربی تمایز یافتند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که جداسازی و تکثیر سلول های بنیادی مزانشیمی با سیستم کشت مستقیم، روش مناسب تری برای تخلیص سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان جوجه محسوب می شود.
    کلیدواژگان: سلول بنیادی مزانشیمی، کشت، تمایز، جوجه
  • حسن احمدوند، فواد عبدالله پور، شاهرخ باقری، مرضیه رشیدی پور، خدیجه بیرانوند، سمیرا چاش صفحات 38-44
    زمینه
    اکسیداسیون چربی ها و از جمله LDL در ایجاد آترواسکلروز نقش مهمی دارد. با استفاده از مواد آنتی اکسیدان در جیره غذایی مانند ویتامین E و عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط می توان از اکسیداسیون LDL جلوگیری و در نتیجه باعث جلوگیری از ایجاد آترواسکلروز شد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط بر اکسیداسیون LDL سرم برون تنی ناشی از سولفات مس انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1389 در شهرستان خرم آباد انجام شد. نمونه خون افراد سالم بعد از یک شب ناشتایی تهیه و LDL سرم آن جدا شد. نمونه های LDL به پنج گروه تقسیم شدند: گروه اول شاهد، گروه دوم در معرض عامل اکسیدان سولفات مس و درمان نشده و گروه های سوم، چهارم و پنجم در معرض عامل اکسیدان سولفات مس و درمان شده با عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط به ترتیب با غلظت های 2/0، 2 و 20 میکروگرم بر میلی لیتر. جهت بررسی اکسیداسیون LDL مقدار دی ان های کونجوگه، زمان تاخیر ی ((Lag time و مالون دی آلدئید (Malondialdehyde) تشکیل شده اندازه گیری شد و اثرات غلظت های مختلف عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط بر مهار اکسیداسیون LDL سرم بررسی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار 13 SPSS و آزمون من ویتنی تحلیل شدند.
    یافته ها
    میزان زمان تاخیری براساس غلظت عصاره به ترتیب 2 / 2، 3 و 3 / 4 برابر افزایش یافت. همچنین میزان دی ان کونجوگه براساس غلظت عصاره به ترتیب 33 / 13، 66 / 46 و 00 / 80 درصد کاهش یافت. اثر مهاری عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط بر اکسیداسیون LDL متناسب با غلظت بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط باعث جلوگیری از اکسیداسیون LDL می شود و این ترکیب ممکن است اثرهای مشابهی در درون تنی داشته باشد.
    کلیدواژگان: عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط، اکسیداسیون لیپوپروتئین با دانسیته کم (LDL)
  • مهرک رهبریان، مرتضی ترخان، محمدرضا جلالی صفحات 45-52
    زمینه
    سوختگی به علت ایجاد بدشکلی ها و فقدان عملکرد قبلی اندام ها موجب اختلال های فیزیولوژیک و روان شناختی می شود. یکی از مهم ترین این اختلال ها آشفتگی در خودپنداشت و تصویر بدنی است که باعث ایجاد اثرهای مخربی بر بهزیستی روانی فرد سوخته می شود.
    هدف
    این مطالعه به منظور تعیین اثربخشی درمان شناختی- رفتاری گروهی بر خودپنداشت و تصویر بدنی زنان دچار سوختگی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مداخله ای در سال 1388 به روش دو گروهی پیش آزمون و پس آزمون، بر روی30 نفر از زنان 20 تا 40 ساله انجام شد. این افراد در بیمارستان شهید رجایی قزوین بستری و دچار سوختگی درجه دو و سه بودند که مرحله حاد را پشت سر گذاشته و به روش در دسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفری آزمون و شاهد قرار گرفتند. گروه آزمون درمان شناختی- رفتاری و گروه شاهد درمان معمول پزشکی را دریافت کردند. داده ها با استفاده از دو پرسش نامه تصویر بدنی فرد سوخته و خودپنداشت بک جمع آوری و داده ها با استفاده از آزمون های آماری کوواریانس و تی مقایسه میانگین های مستقل، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تفاوت بین دو گروه آزمون و شاهد در نمره تصویر بدنی (92/8 F =) و در نمره خودپنداشت (23/9 F =) از نظر آماری معنی دار بود (05/ 0 P ≤). همچنین تفاوت بین دو گروه آزمون و شاهد در متغیر تصویر بدنی در پی گیری یک ماه بعد (69/3 t =) معنی دار بود (05/ 0 P ≤). اما در متغیر خودپنداشت در پیگیری یک ماه بعد (64/1 t =) معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    درمان شناختی- رفتاری گروهی موجب بهبود تصویر بدنی و افزایش خودپنداشت در زنان سوخته می شود و برگزاری کلاس های بازآموزی و نظارت مستمر برای ثبات تغییرهای به وجود آمده، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: درمان شناختی، رفتاری گروهی، خودپنداشت، تصویر بدنی، زنان دچار سوختگی
  • مینا سلیمانی، منصوره جمشیدی منش، مهوش دانش کجوری، فاطمه حسینی صفحات 53-59
    زمینه
    همسرآزاری تجربه دردناکی است و بارداری به عنوان یک دوره پرخطر برای همسرآزاری شناسایی شده است. همسرآزاری می تواند از مجموعه علل مداخله گری باشد که به زایمان زودرس منجر می شود. از طرفی زایمان زودرس یکی از جدی ترین مشکلات مامایی محسوب می شود و تشخیص زود هنگام آن از اهداف مهم بهداشتی است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین فراوانی همسرآزاری در بارداری و ارتباط آن با زایمان زودرس انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی تعداد 600 زن زایمان کرده بستری در بخش پس از زایمان بیمارستان شهید اکبرآبادی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1388 انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه ای شامل سوال های فردی و مامایی و همچنین سوال های غربال گری همسرآزاری بود که از طریق مصاحبه و مراجعه به پرونده افراد تکمیل شد. داده ها با آزمون های آماری مجذور کای و تی مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    فراوانی همسرآزاری به طور کلی %3/56 (338 مورد از 600 نمونه) به دست آمد که همسرآزاری عاطفی %9/42، روانی %1/2 و جسمی %5/1 بود. ارتباط بین همسرآزاری و زایمان زودرس معنی دار بود (05/0> P).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، پیشنهاد می شود درمانگاه های مراقبت دوران بارداری، زنان باردار را از نظر همسرآزاری غربال گری نمایند تا بتوان از نتایج بد آن مانند زایمان زودرس پیشگیری کرد.
    کلیدواژگان: همسرآزاری، زایمان زودرس، با
  • طاهره نادری، مرضیه اکبرزاده، محمدحسین دباغ منش، حمیدرضا طباطبایی صفحات 60-67
    زمینه
    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) شایع ترین اختلال غدد داخلی در زنان و علت ناباروری به دلیل عدم تخمک گذاری است. تظاهرات این سندرم در هنگام بلوغ بروز می کند و تصور می شود با افزایش وزن هنگام بلوغ در ارتباط باشد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین شیوع فنوتیپ های سندرم تخمدان پلی کیستیک در نوجوانان شهر شیراز انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی 3190 نفر نوجوان دختر 14 تا 18 ساله، به صورت تصادفی از دبیرستان های شهر شیراز در سال 1388 بررسی شدند. تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک از طریق گرفتن شرح حال و انجام م عاینه براساس وجود الیگومنوره (تعداد قاعدگی 6 بار و کم تر در سال) و علایم بالینی هیپرآندروژنیسم شامل هیرسوتیسم (نمره فریمن - گالوی 6 و بیش تر)، آکنه شدید، ریزش مو با الگوی مردانه و انجام سونوگرافی انجام شد. دی هیدرو اپی آندروستن دیون سولفات در این افراد اندازه گیری و داده ها با آزمون های آماری کای دو، فیشر و تی مستقل تحلیل شد.
    یافته ها
    شیوع فنوتیپ هیپرآندروژنیسم بالینی و الیگومنوره %9/19 (29 نفر)، فنوتیپ هیپرآندروژنیسم بالینی و تخمدان پلی کیستیک % 8/30 (45 نفر)، فنوتیپ الیگومنوره و تخمدان پلی کیستیک % 5/29 (43 نفر) و فنوتیپ هیپرآندروژنیسم بالینی و الیگومنوره و تخمدان پلی کیستیک % 5/14 (21 نفر) بود. بیش ترین فراوانی دی هیدرو اپی آندرستن دیون سولفات در بیماران مبتلا به الیگومنوره و هیپرآندروژنیسم بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها و خطرهای ناشی از عدم تعادل هورمون های جنسی، اثرات روحی - روانی ناشی از عوارض پوستی (آکنه و هیرسوتیسم) و عوارض جانبی زیاد این سندرم، بررسی زودرس در نوجوانان ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، معیار روتردام، هیپرآندروژنیسم، الیگومنوره، نوجوانان
  • سعید احمدی، جواد عادل، مصطفی میرزایی، محسن زارعی صفحات 68-76
    زمینه
    وقوع حوادث حریق و انفجار در صنایع باعث وارد آمدن خسارت های مالی، جانی و زیست محیطی فراوانی می شود.
    هدف
    مطالعه به منظور برآورد خسارت های ناشی از حریق و انفجار در یک صنعت شیمیایی به روش شاخص حریق و انفجار و تعیین حق بیمه انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی در سال 1385 در مجتمع پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) انجام شد. شاخص حریق و انفجار در بخش های مختلف کارخانه مورد مطالعه، محاسبه و شعاع خطر، ارزش تجهیزات موجود در این ناحیه و خسارت پایه مشخص شد. به منظور تعیین خسارت واقعی، اقدام های کنترلی موجود در کاهش خسارت ها ارزیابی شد. تعداد روزهای از دست رفته کاری و براساس آن خسارت ناشی از تعطیلی کارخانه برآورد شد. داده ها با استفاده از نرم افزار شاخص حریق و انفجار DOW تحلیل شدند.
    یافته ها
    واحد فرایندی برج عریان ساز با شاخص حریق و انفجار226، محتمل ترین خسارت واقعی 7/6 میلیون دلار، تعداد روزهای از دست رفته کاری 120 روز و خسارت تعطیلی کارخانه برابر با 89 میلیون دلار به عنوان بحرانی ترین بخش کارخانه شناسایی شد. واحد فرایندی مخزن نفتا با شاخص 64 و خسارت واقعی 36/0 میلیون دلار به عنوان کم خطرترین واحد فرایندی شناسایی شد.
    نتیجه گیری
    خسارت های ناشی از تعطیلی کارخانه به مراتب بیش تر از خسارت های تخریب تجهیزات است که در صنایع ایران به ندرت شامل بیمه می شوند. به روش شاخص حریق و انفجار می توان تاثیر اقدام های کنترلی بر کاهش خسارت های ناشی از حریق و انفجار را برآورد کرد و محاسبه این خسارت ها می تواند به عنوان پایه ای برای تعیین حق بیمه ناشی از انفجار و آتش سوزی در صنایع شیمیایی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: شاخص حریق و انفجار، خسارت، واحد فرایندی
  • عیسی محمدی زیدی، محمد خلج، بنفشه محمدی زیدی صفحات 77-85
    زمینه
    براساس الگوهای بیومکانیکی، حالت های بدنی صحیح می توانند در پیشگیری از مشکلات اسکلتی - عضلانی و کمردرد سهم مهمی داشته باشند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین ارتباط بین سازه های نظریه رفتار برنامه ریزی شده با مراحل آمادگی برای رعایت حالت صحیح بدن در کارگران واحد مونتاژ انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، تعداد 264 کارگر با میانگین سنی 35 سال از دو کارخانه پارس الکتریک و کاچیران در سال 1388 با روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. اطلاعات از طریق پرسش نامه با ویژگی های روان سنجی مناسب (شامل 5 قسمت اطلاعات جمعیتی، نگرش، کنترل رفتاری متصور، هنجارهای انتزاعی و قصد) به همراه الگوریتم مراحل آمادگی برای رعایت حالت صحیح بدنی در مدت 6 ماه جمع آوری شد. داده ها با آنالیز واریانس یک طرفه و مدل یابی معادله های ساختاری تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    همه متغیرها رابطه معنی داری در پیش بینی واریانس مراحل آمادگی داشتند و افتراق بین مراحل از نظر متغیرهای انتخاب شده، موفق بود. سازه های نظریه رفتار برنامه ریزی شده به طور خطی در مراحل آمادگی افزایش معنی داری نشان دادند. مدل یابی معادله های ساختاری نشان داد که قصد رابطه مستقیم و معنی داری با مراحل آمادگی داشت (05/0 > P) و هنجارهای انتزاعی و کنترل رفتاری متصور نیز علاوه بر رابطه مستقیم و معنی دار با قصد، تاثیر خود را از طریق قصد به عنوان سازه میانجی بر مراحل تغییر اعمال می کردند (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    کنترل رفتاری متصور، هنجارهای انتزاعی و قصد برای فهم تفاوت های فردی در مراحل آمادگی برای رعایت حالت های بدنی صحیح سودمند هستند و توجه به هنجارهای انتزاعی و ایجاد شبکه حمایتی مدیریتی برای ارتقای رفتاری ایمن ضروری است.
    کلیدواژگان: مدل مراحل تغییر، نظریه رفتار برنامه ریزی شده، حالت بدن، مدل یابی معادله های ساختاری
  • سولماز اصغرزاده حقیقی، شراره ضیغمی محمدی صفحات 86-94
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین فراوانی مرگ و میر بیمارستانی و طول مدت بستری در سالمندان مبتلا به نارسایی سیستولیک قلبی در بیمارستان تامین اجتماعی البرز کرج در سال 1388 انجام شد.
    مواد و روش ها
    طی یک مطالعه مقطعی 154 پرونده پزشکی متعلق به بیماران با سن بیش تر از 65 سال و کسر جهشی مساوی و کم تر از 40 درصد بین سال های 1382 تا 1387 بررسی شدند. اطلاعات جمعیتی، آزمایشگاهی و اکوکاردیوگرافی از پرونده های پزشکی استخراج و داده ها با آزمون های آماری تی مستقل، مجذورکای و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    مرگ و میر بیمارستانی سالمندان مبتلا به نارسایی قلبی سیستولیک %1/7 و میانگین طول مدت بستری 94/10 ± 59/11روز بود. تفاوت آماری معنی داری در میانگین سطح نیتروژن اوره خون و کراتینین سرم بیماران زنده و فوت شده دیده شد (001/0> P). استفاده از مهارکننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین (039/0= P) و مسدودکننده گیرنده آنژیوتانسین (038/0= P) با مرگ و میر ارتباط آماری معنی داری داشت. طول مدت بستری با ابتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه (035/0= P)، آسم (001/0> P)، مصرف دیگوگسین (028/0= P)، نیترات (015/0= P) وارفارین (001/0> P) ارتباط داشت. ارتباط مثبت و معنی داری بین طول مدت بستری با سطح نیتروژن اوره خون (041/0= P) و کراتینین سرم (002/0= P) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، اختلال عملکرد کلیه، برخی ناخوشی های همراه و داروها می توانند مرگ و میر و طول مدت بستری سالمندان مبتلا به نارسایی سیستولیک را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: مرگ و میر، طول اقامت در بیمارستان، نارسایی قلبی، سالمندی
  • علی اکبر ریاحین صفحات 95-100
    زمینه
    عفونت بیمارستانی عفونتی است که در آغاز بستری شدن بیمار بروز پیدا نکرده و در دوره کمون خود نباشد. این عارضه باعث افزایش مدت بستری، هزینه و مرگ و میر بیمار می شود.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین فراوانی عفونت محل عمل، نوع عوامل ایجادکننده آن و بیماری های زمینه ای در بیماران جراحی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی آینده نگر در سال های 88-1387 بر روی بیماران عمل شده توسط جراحان عمومی در بیمارستان گلپایگانی قم انجام شد. اطلاعات همه بیمارانی که دچار عفونت محل عمل شده بودند ثبت و داده ها با آزمون های تی و کای دو تحلیل شدند.
    یافته ها
    طی این سال ها 3400 نفر عمل شده بودند که میانگین سنی آن ها 2 ± 55 سال بود و %53 آنان زن بودند.
    شایع ترین عمل ها عبارت بودند از: کله سیستکتومی(%4/36)، آپاندکتومی (%29)، جراحی معده (%4/13)، عمل فتق (%3/9) و جراحی روده (%6). حدود %9/2 بیماران دچار عفونت محل عمل شدند که میانگین سنی آن ها 2 ± 58 سال بود و %53 آنها زن بودند. اختلاف معنی داری بین آنان و کل بیماران از نظر میانگین سنی و توزیع بین دو جنس مشاهده نشد. فراوانی عفونت محل عمل در جراحی معده، روده و کله سیستکتومی بیش تر از آپاندکتومی و عمل فتق و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (01/0 P<). بیماری های زمینه ای شایع در کل بیماران و بیماران مبتلا به عفونت شامل دیابت و بیماری انسدادی مزمن ریه بود. شایع ترین عوامل عفونت محل عمل استافیلوکوک طلایی (%32) و سودوموناس (%5/20) بودند.
    نتیجه گیری
    میزان عفونت محل عمل در این مطالعه در حد قابل قبول بود؛ بدین معنا که به طور غیرعادی کم یا زیاد نبود. ارگانیسم غالب با برخی از مطالعه ها متفاوت بود که در هر بیمارستانی ممکن است عوامل میکروبی خاصی شایع باشند.
    کلیدواژگان: عفونت بیمارستانی، جراحی، بیماری های عفونی
  • غلامرضا حسن زاده، محمود علیپور حیدری، مهناز اسلامی، نسرین کاظمی، میترا سرشار، بنفشه قماشی، امیر جوادی صفحات 101-107
    زمینه
    در سال های اخیر، تعداد زیادی از جوانان ایرانی برای تحصیل در رشته های گروه پزشکی به سایر کشورها عزیمت نموده اند. نظام آموزشی برخی از کشورها متفاوت است و امتحان های جامع علوم پایه و پیش کارورزی در تعدادی از این کشورها وجود ندارد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین نرخ گذر از امتحان جامع علوم پایه برای دانش آموختگان و دانشجویان متقاضی انتقال از سایر کشورها به ایران انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی داده های مربوط به 2621 نفر از دانشجویان و دانش آموختگان کشورهای اوکراین، ارمنستان، آذربایجان، روسیه، رومانی، بلاروس، تاجیکستان، قزاقستان و فیلیپین که در سال های 1377 تا 1387در آزمون جامع علوم پایه شرکت کرده بودند، بررسی و نرخ گذر برای هر یک از کشورها محاسبه شد.
    یافته ها
    در کشورهایی که بیش از 100 نفر شرکت کننده داشتند، بیش ترین نرخ گذر مربوط به ارمنستان (%6/48) و کم ترین نرخ گذر مربوط به رومانی (%4/27) بود. در کشورهایی که کم تر از 100 نفر شرکت کننده داشتند، بیش ترین نرخ گذر مربوط به بلاروس (%6/55) و کم ترین نرخ گذر مربوط به قزاقستان (%8) بود. از نظر رشته تحصیلی، کم ترین نرخ گذر مربوط به داروسازی (%8/15) و بیش ترین نرخ گذر مربوط به رشته دندان پزشکی (%9/38) بود.
    نتیجه گیری
    نرخ گذر در کشورهای مورد مطالعه نسبت به دانشجویان داخل کشور بسیار پایین تر بود که علت آن ممکن است نامتناسب بودن شیوه آزمون با روش تحصیل این افراد یا ضعف علمی آن ها باشد.
    کلیدواژگان: امتحان جامع علوم پایه، نرخ گذر سیستم آموزشی، دانشجویان انتقالی، دانش آموختگان خارج از کشور
  • محمد مهدی امام جمعه، فریبا زاهدی فر صفحات 108-110
    تحلیل سوال ها، مجموعه ای از روش هایی است که از طریق آن ها اثربخشی وکارایی هریک از سوال های امتحان و کل امتحان اندازه گیری می شود. شناسایی عوامل موثر در افزایش اثربخشی و کارآمدی هریک از سوال های امتحان، موجب می شود تا آزمون ها استانداردتر و مناسب تر طراحی شوند. تحلیل سوال ها این امکان را فراهم می سازد تا ویژگی های هریک از سوال های امتحان بررسی و مشخص شود که سوال ها از استاندارد کافی و مناسب برای سنجش ویژگی یا توانایی مورد انتظار برخوردار هستند. در این مطالعه توصیفی با استفاده از روش نمونه گیری سرشماری هریک از 592 سوال مجموعه سوال های پایان ترم دروس رشته های بهداشت خانواده، بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین در نیمسال اول سال تحصیلی89- 1388 از نظر ضریب دشواری و ضریب تمیز، تحلیل شدند تا نقاط ضعف و قوت هر سوال و کل آزمون ها تعیین شود. نتایج %62 نشان داد سوال های طرح شده خیلی آسان بودند. براساس یافته ها می توان نتیجه گرفت که علاوه بر تجزیه و تحلیل مرتب سوال های پایان ترم، بازخورد نتایج آن به اساتید از راهکارهایی است که می تواند در اصلاح سوال های امتحان، کمک شایانی نماید.
    کلیدواژگان: ضریب دشواری، ضریب افتراق، تجزیه و تحلیل سوال های چند گزینه ای
  • سعید آصف زاده، امید کرمی صفحات 111-115
    این مطالعه توصیفی با هدف ارزیابی تابلوی مطب پزشکان عمومی و تطابق آن با استانداردها و ضوابط موجود بر روی تابلوی مطب 60 نفر از پزشکان عمومی شهر قزوین در تابستان 1388 انجام شد. %30 پزشکان، عنوان پزشک عمومی را در تابلوی خود درج نموده بودند. %66/61 از پزشکان عمومی 3 رشته و %66/21 از پزشکان عمومی، 4 رشته همگن مورد طبابت خود را در تابلو درج کرده بودند. تمام تابلوها فاقد آرم سازمان نظام پزشکی و همچنین در محدوده استاندارد 70 50 سانتی متر بودند و %66/86 از تابلو دارای زمینه سفید بودند. عدم تثبیت جایگاه پزشکان عمومی، نادیده گرفتن اثربخشی نقش آنان در ساختار سلامت و نیز کمبود آگاهی شهروندان از توانایی های پزشکان عمومی می توانند از دلایل عدم درج عنوان پزشک عمومی در تابلو مطب و استفاده از نام رشته های مورد طبابت در تابلوهای مطب باشد.
    کلیدواژگان: پزشک عمومی، تابلوی مطب، استانداردها
|
  • R. Imani, S. Asefzadeh, J. Mamikhani Pages 5-12
    Background
    The health human resource is the heart of health system and the majority of problems within the health care system are caused by shortage, surplus, or imbalance in health manpower.
    Objective
    This study was aimed to compare the health human resources in Eastern Mediterranean countries based on income and geographical groups.
    Methods
    This was a comparative study based on library resources performed in 2007. Twenty three countries in the Eastern Mediterranean region were classified based on the World Bank income groups (4 income groups) and geographical region (African countries, non-oil and oil-rich countries). Later, the data concerning the health human resources in 2007 were extracted from the international websites including the WHO and EMRO. Data were statistically analyzed using the bivariate Pearson’s correlation coefficient.
    Findings
    Significant disparities were found in health workforce density within the Eastern Mediterranean countries in particular among the low and high income countries. Health workforce density showed negative correlation with country population (P<0/01) whereas a positive correlation was observed with per capita income (P<0/05). Also, the income level, to some certain extent, affected the health workforce density.
    Conclusion
    Population, immigration rate of health workforce, and general government expenditure on health are the factors influencing the health workforce density.
  • Sa. Hosseini-Jahromi, Sm. Hosseini-Valami, A. Abdollahpour Pages 13-19
    Background

    Endotracheal intubation is an essential and important procedure. However, in some conditions such as the presence of difficult intubation, there are some limitations for endotracheal intubation with muscle relaxation.

    Objective

    To compare the effect of propofol-alfentanil with ketamine-alfentanil on endotracheal intubation without muscle relaxation

    Methods

    This was a double-blind clinical trial carried out on 60 patients aged between 18-50 years old. The patients were within the ASA class I-II of anesthesia chosen for elective surgery at Shahid Rajaei Hospital in Qazvin, Iran. The participants were randomly divided into 2 equal groups. For endotracheal intubation without muscle relaxation, one group received propofol-alfentanil and another group ketamine-alfentanil. Changes in hemodynamic parameters (heart rate and blood pressure) and physical findings (vocal cord position, jaw relaxation, ability of mask ventilation, and reaction to endotracheal intubation) were compared between two groups. Data were analyzed with SPSS software using statistical tests including t-test and Chi-square test.

    Findings

    Regarding the hemodynamic parameters, there was significant difference between two groups so that in ketamine group the hemodynamic conditions were more stable than in propofol group (P<0.05). With respect to the physical findings, 93.3% of patients in propofol group were in excellent class and 6.7% in good class whereas in ketamine group 40% were in excellent class, 33.3% in good class, and 26.7% in poor class. Statistically, there was significant difference between two groups (P<0.05).

    Conclusion

    According to our findings, it seems that the propofol-alfentanil to produce better conditions than the ketamine-alfentanil when performing endotracheal intubation without muscle relaxation.

  • M. Hajigholamali, M. Jafari, R. Hajihossaini, A. Asgari, M. Abasnezhad, M. Salehi Pages 20-29
    Background
    Diazinon is one of the most important organophosphates (OPs) widely used in agriculture. Some OPs have the potential to produce free radicals and induce disturbance in body antioxidant systems.
    Objective
    The purpose of this study was to determine the effects of diazinon on oxidant-antioxidant system in rat liver.
    Methods
    This experimental study was carried out at Baqiyatallah University of Medical Sciences in 2010. A total of 28 male Wistar rats (200-250 g body wt.) were randomly divided into four groups including: sham (received corn oil as diazinon solvent) and three diazinon groups receiving different single doses of this substance (30, 50, and 100 mg/kg) through intraperitoneal route. Twenty four hours after injection, the animals were ether anesthetized and liver tissue removed. Following liver tissue hemogenation, the activity of superoxide dismutase (SOD), catalase (CAT), glutathione S-transferase (GST), and lactate dehydrogenase (LDH) as well as the glutathione (GSH) and malondialdehyde (MDA) levels were determined by biochemical methods. The data were statistically analyzed using the analysis of variance followed by post hoc analysis using Tukey tests.
    Findings
    While at concentrations higher than 30 mg/kg diazinon, increased activities of SOD, CAT, and GST with higher level of MDA were observed, the GSH level was significantly decreased when compared with the sham. Also, an increased LDH activity at dose of 100 mg/kg was seen (P<0.01).
    Conclusion
    Diazinon probably induces the production of free radicals and oxidative stress in a dose- dependent manner. Enhanced activity of antioxidant enzymes with depleted GSH content is indicative of oxidative tissue injury and increased MDA level is suggestive of damage occurring in liver membranes.
  • M. Ramezani, F. Piriaee Pages 30-37
    Background
    This study focused on the effect of two screening and cultural methods on morphology and differentiation of result cells.
    Objective
    Screening of chicken bone marrow mesenchymal stem cells with two different methods, direct and Ficol mounted and then their impact on morphology and differentiation of the cells.
    Methods
    In this experimental study which was done in Pastore institute in 2009, 1 mg of 2 weeks old Raf chicken aspirated bone marrow of tibia, cultured within low glucose DMEM, 10% FBS, penicillin and streptomycin, with both direct (red blood cells remained) and Ficol (for red blood cells screening) mounted culture methods. After 4 passages, bone marrow cells of two cell culture methods were compared for their morphology and differentiation to bone, cartilage and adipose. Data were analysed by ANOVA test.
    Findings
    In direct cell culture more colonization took place in comparing with Ficol mounting method and most cells had fibroblastic morphology. Results showed higher yields of Differentiation to bone, cartilage and adipose in direct method, respectively 21, 27 and 40%.
    Conclusion
    Results indicated that screening and proliferation of mesenchymal stem cells with direct culturing system might be better way to screen chicken bone marrow mesenchymal stem cells than Ficol mounting method.
  • H. Ahmadvand, F. Abdolahpour, Sh. Bagheri, M. Rashidi Poor, Kh. Biranvand, S. Chash Pages 38-44
    Background
    Oxidation of low-density lipoprotein (LDL) has been strongly implicated in the pathogenesis of atherosclerosis. The use of some antioxidant compounds in dietary food stuff such as vitamin E and Oak fruit (Quercus) husks hydroalcoholic extract (OHE) may inhibit the production of oxidized LDL and decrease both the development and the progression of atherosclerosis.
    Objective
    The present work investigated the effects of OHE on LDL oxidation induced-CuSO4 quantitatively in vitro.
    Methods
    This study was an experimental research performed in Khoramabad province during 2010. Fasting blood samples were collected from normal people followed by LDL isolation. The population study was divided into five groups (1: control; 2: those exposed to CuSO4 without treatment, and groups 3-5: those exposed to CuSO4 and treated with OHE (0.2, 2, and 20 µg/ml, respectively). Later, the formation of conjugated dienes, lag time, and malondialdehyde (MDA) were measured. Inhibition of Cu-induced oxidation was investigated in the presence of several concentrations of OHE (0.2, 2 and 20 µg/ml). Data were statistically analyzed by SPSS 13 using Mann Whitney test.
    Findings
    OHE was found to have the ability to inhibit the CuSO4-induced LDL oxidation. Administration of oak (Quercus) husks hydroalcoholic extract (OHE) showed an increased rate of 2.2, 3, and 4.3 fold s at concentrations ranging from 0.2 to 20µg/ml against oxidation in vitro. Also conjugated dienes decreased 13.33%, 46.66% and 80.00% at concentrations ranging from 0.2 to 20 µg/ml of OHE, respectively. The inhibitory effects of OHE on LDL oxidation at concentrations used were dose-dependent.
    Conclusion
    This study showed that the OHE has the potential to prevent the oxidation of LDL in vitro and it may suggest that this compound is capable of producing a similar effect in vivo.
  • M. Rahbarian, M. Tarkhan, Mr. Jalali Pages 45-52
    Background
    Burn with disfigurement and disability causes physiologic and psychological disruption. One of the important disorders is the disturbance in self-concept and body image that causes diverse effects on burnt person’s well-being.
    Objective
    The current study was aimed to examine the effectiveness of cognitive-behavioral group therapy on self-concept and body image in burnt women.
    Methods
    This was a quasi-experimental study carried out on two pre-test and post-test groups composed of 30 burnt women aged 20-40 years with 2nd or 3rd degree burn who had passed their acute phase and admitted to Rajaei Hospital in Qazvin during March to September 2011. Patients were selected through convenience sampling and divided into two groups of 15 members each. One group received cognitive-behavioral therapy and the other only received usual medical treatment. Data were collected using two questionnaires, the victim’s body image of burn injury questionnaire (Ali Hosseini) and the Beck self-concept questionnaire and further data analyzed by using of the co-variance test and t-test the comparison of the independent median.
    Findings
    There were significant differences regarding both the body image (F=8.92) and self concept (F=9.23) between the experimental and control groups (P<0.05). In the follow up made one month later, there was positive improvement in body image (t=3.69) with no continuous positive effect on self-concept (t=1.64).
    Conclusion
    CBT positively improved the body image and increased the self-concept in burnt women. Hence, to achieve continuous positive change, arrangement for workshops with serious supervision is recommended.
  • M. Soleimani, M. Jamshidimanesh, M. Daneshkojuri, F. Hoseini Pages 53-59
    Background
    As an experience, partner violence is so painful and pregnancy has been recognized as a high risk period for such unpleasant conditions. Partner violence could be one in a set of intervening reasons which may lead to preterm labor. Preterm birth is one of midwifery serious complications and early recognition is of prime health objective.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the frequency of partner violence and its correlation with preterm labor in hospitalized post natal women.
    Methods
    This was a cross-sectional study carried out on 600 women hospitalized at the post natal ward of Shahid Akbar-Abadi Educational Hospital, affiliated to Iran University of Medical Sciences in Tehran during 2009. Data collection tool was a two-sectioned questionnaire in which the first part was allocated to demographic/midwifery information and the second part composed of question aimed to screen for presence of partner violence. The questionnaire was completed through interview and medical records. Data were analyzed using chi-square test and t-test, statistically.
    Findings
    The overall frequency of partner violence was 56.3% (338 out of 600 cases) categorized in three types as emotional (42.9%), psychological (2.1%), and, physical (2.1%). There was a significant correlation between the partner violence and preterm labor.
    Conclusion
    According to rather high frequency of partner violence and its correlation with preterm labor, it is suggested that a screening procedure to detect the partner violence to be established in all prenatal care centers to prevent the harmful effects of partner violence in particular the preterm labor.
  • T. Naderi, M. Akbarzadeh, Mh. Dabbaghmaneh, ÏßÊÑ Hr. Tabatabaei Pages 60-67
    Background
    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is the most common endocrine disorder in women and cause of infertility due to lack of ovulation. The symptoms of PCOS are observed during puberty and it is assumed that the weight gain during this period to be associated with this syndrome.
    Objective
    To determine the prevalence of phenotypes of polycystic ovary syndrome in adolescents in Shiraz.
    Methods
    This was a cross-sectional study in which 3190 female adolescents aged between 14 to 18 years, randomly selected from high schools in Shiraz, were studied. Diagnosis of PCOS was achieved through taking history and examination based on presence of oligomenorrhea (six times menstrual cycles or less in one year), clinical signs of hyperandrogenism including hirsutism (Ferriman-Gallway scores of 6 or more), severe acne, male pattern hair loss, and ultrasonography. The hormone dehydroepiandrostandion sulfate levels were measured for all subjects. Data were analyzed using the chi square test and Fisher's t exact-test.
    Findings
    The prevalence of PCOS phenotypes were as follows: clinical hyperandrogenism and oligomenorrhea 19.9% (29 cases), clinical hyperandrogenism and polycystic ovary 30.8% (45 cases), oligomenorrhea and polycystic ovary 29.5% (43 cases), and clinical hyperandrogenism with oligomenorrhea and polycystic ovary 14.5% (21 cases). The frequency of highest levels of dehydroepiandrostandion sulfate was observed in patients with oligomenorrhea and hyperandrogenism.
    Conclusion
    The risks of sex hormones turmoil, psychological effects of skin symptoms (acne and hirsutism), and numerous side-effects of this syndrome make it necessary to perform an early investigation in target population.
  • S. Ahmadi, J. Adl, M. Mirzaei, M. Zarei Pages 68-76
    Background
    Fire and explosion accidents cause numerous economical, environmental and human losses in industries.
    Objective
    The aim of this study was to present a new method for fire and explosion loss estimation by virtue of fire and explosion index to determine the premium rate.
    Methods
    This is a descriptive-analytical study carried out in Bandar Imam petrochemical complex in 2006. Initially, the fire and explosion index was calculated in selected process units and the hazard radius, equipment value, and the base maximum probable property damage determined. To determine the actual maximum property damage, the loss control credit factor was assessed. Finally, the days’ outage and business interruption losses were estimated.Data analyzed with DOW fire and explosion software.
    Findings
    The stripper column with 226 F&EI value, actual maximum property damage of about 6.7 million dollars, days’ outage of about 120 days, and business interruption loss of about 89 million dollars was identified as the most critical unit of the factory. The least hazardous unit detected was the Nafta storage tank with 64 F&EI value and actual maximum property damage of about 0.36 million dollars.
    Conclusion
    All factors affecting the fire and explosion risk were shown to be among the indices that are considered as a base for loss estimation. Business interruption losses are higher than actual maximum property damage and these losses are not insured in Iran industries. In this technique, the effects of control measures on reducing fire and explosion losses were considered and the estimated losses could be regarded as a base to determine the premium rate.
  • I. Mohahammadi-Zeidi, M. Khalaj, B. Mohahammadi-Zeidi Pages 77-85
    Background
    Based on a biomechanical model, an upright body posture has an important contribution to the prevention of musculoskeletal disorders and back pain.
    Objective
    This study was conducted to determine the relationship between the constructs of theory of planned behavior and the stage of readiness for maintaining correct body posture among the assembly line.
    Methods
    In this cross-sectional study, a total of 264 workers from Pars Electric and Kachiran factories with an average age of 35 years and selected by convenient sampling method were investigated in 2009. Data were collected using a questionnaire with appropriate psychometric properties of 5 parts including the demographic information, attitude, perceived behavior control, subjective norms, and intention as well as a staging algorithm for maintaining an upright posture during a 6-month period.
    Findings
    The results of analysis of variance (ANOVA) showed that all selected variables shared a significant variance with the stage of readiness and that the discrimination between the stages by the selected variables was successful. Structural equation modeling was indicative of a direct relationship between the intention and the stage of readiness. Also, the subjective norms & perceived behavior control which showed to have direct relationships with intention exerted their effects on stage of readiness through intention mediation (P<0.05).
    Conclusion
    Perceived behavior control, subjective norms, and intention are beneficial to understand the individual differences in stage of readiness for maintaining upright body posture and considering the subjective norms and managerial supportive network is essential to promote safe behavior.
  • S. Asgharzadeh Haghighi, Sh. Zeighami Mohammadi Pages 86-94
    Background
    Heart failure is a common, disabling, deadly, and highly threatening disease. Despite advances in the treatment of heart failure over the past decade, the prognosis remains poor.
    Objective
    The aim of this study was to determine the mortality frequency and length of hospital stay in elderly with systolic heart failure at Alborz Hospital in Karaj during 2009.
    Methods
    This was a cross sectional study in which a total of 154 heart failure patients aged ≥65 years and low ejection fraction (EF
  • Aa. Riahin Pages 95-100
    Background
    Nosocomial infection is an infection that neither is presented or in incubation period at time of admission. This complication increases the hospital stay, cost, and mortality. Surgical wound infection (SWI) is a major nosocomial infection.
    Objective
    The study was performed to determine the frequency of SWI, causative agents, and underlying diseases in operated patients.
    Methods
    This was a prospective cross-sectional study carried out on operated patients by general surgeons at Golpayegani Hospital in Qom (Iran) during 2008-2009. Data were analyzed by SPSS software using t-test and chi square test.
    Findings
    Totally, 3400 patients were operated within this period. The mean age was 55±2 years and 53% were female. The most common operations were cholecystectomy (36.4%), appendectomy (29%), gastric surgery (13.4%), herniorrhaphy (9.3%), and intestinal surgery (6%). Of total patients operated, 2.9% developed SWI. The mean age among those was 58±2 years and 53% were female with no significant difference between the SWI cases and the total number of patients regarding the age and sex. The frequency of infection was higher in gastric, intestinal, and cholecystectomy surgeries than appendectomy and herniorrhaphy and the difference was found to be significant (P<0.01) indicating that the SWI was more common in gastric, intestinal, and gallbladder surgeries. The most common underlying diseases were diabetes and chronic obstructive pulmonary disease in both total patients and the SWI patients with no significant difference between two. The commonest agent was Staphylococcus aureus (32%) and pseudomonas (20.5%).
    Conclusion
    Frequency of SWI was at expected limit indicating that it was not abnormally high or low. Although the predominant organism was different from that reported in some studies however, this could be the value of this study as each medical center should be aware of its own indices including its local specific organisms which may be different from those in other hospitals.
  • G. Hassanzadeh, M. Alipour Heydari, M. Eslami, N. Kazemi, M. Sarshar, B. Ghomashi, A. Javadi Pages 101-107
    Background
    In recent years, many Iranians have made educational travel to countries to study in the field of medical sciences. Considering the different educational systems and lack of comprehensive exams in some countries, the present study was attempted.
    Objective
    To determine the success rate in basic medical sciences national exam of graduates and students applying for transfer to Iran.
    Methods
    In this descriptive study 2621 students from Ukraine, Armenia, Azerbaijan, Russia, Romania, Belarus, Tajikistan, Kazakhstan, and Philippine, who participated in the medical basic sciences national exam during 1998 to 2008, were evaluated and the success rate calculated.
    Findings
    The highest and lowest success rates for countries with more than 100 participants were 48.6% and 27.4% for Armenia and Romania, respectively. Regarding the countries with less than 100 participants, the highest and lowest success rates were 55.6% for Belarus and 8% for Kazakhstan. Based on the field of study, the lowest success rate was associated with pharmacy (15.8%) and the highest with dentistry (38.9%).
    Conclusion
    The success rates obtained for students from different countries evaluated were much lower than those for domestic students. The reason for this difference is likely due to inappropriate style of national exam with the training methods used for these students or the students’ poor educational performance to successfully pass the national medical exam.
  • Mm. Emamjomeh, F. Zahedifar Pages 108-110
    Question analysis, is a set of methods through which the effectiveness and efficiency of each question and the entire exam questions can be measured. By recognizing the affecting factors, we will be able to design more appropriate and standard exams to increase the efficiency and effectiveness of every single question. Analyzing the questions makes it possible to evaluate the characteristics of each question as well as providing assurance on standard format of questions to be further assessed for expected ability or attributes. The present research was a descriptive study carried out at the School of Public Health (Qazvin University of Medical Sciences) in 2009-2010. A total of 592 questions designed for the final exams of different fields of study including the public health, environmental health, and occupational health were evaluated. Each question was evaluated for its difficulty ratio and distinction ratio to determine the strength and weak points of every single question and the whole exam. The results of this analysis demonstrated that most questions designed were so easy to answer (62%). Based on findings of the present study, it is suggested that in addition to continuous analysis of questions at the end of each semester, providing the academic staff by the feedback of such analyses could be of valuable help in improving the quality of exam questions.
  • S. Asefzadeh, O. Karami Pages 111-115
    This descriptive study was aimed to assess clinic's panels of the general practitioners and the compliance with the general standards and criteria on the clinic panels of 60 general practitioners in Qazvin city in 2009. Of the total, 30% of the physicians had written the title of "general practitioners" on their panels and 66/61% of them had written 3 special practicing fields such as internal diseases, pediatrics, dermatology, etc and 66/21% of them had written 4 special practicing fields on their panels. All of the panels had not Iranian medical council sign. Also all of the panels within the normal size 5070 cm as standards and 66/86% of the panels had a white background. Owing to the misplacement of the general practitioners in medical service versus specialists in the health system dos not work, ignoring the effectiveness of their roles in the health care and the lack of awareness of the citizens can be the reasons for not writing the title of "general practitioners" on their panels and the use of special practicing field names.