فهرست مطالب

نشریه پژوهش های مدیریت انتظامی
سال ششم شماره 2 (تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/05/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد قصری، قادر عبدالعلی پور، عباس قبادی صفحه 177
    زمینه و هدف
    کیفیت زندگی کاری، مجموعه ای از اقدامات و اصلاحات مستمر است که از طریق بهبود شرایط کار، غنی سازی شغل، تواناسازی کارکنان و افزایش دانش، بینش و مهارت های حرفه ای آنان، منافع بلندمدت فرد، سازمان و جامعه را محقق می سازد. این مقاله به بررسی رابطه بین مولفه های کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی کارکنان دانشگاه علوم انتظامی می پردازد.
    روش
    تحقیق حاضر از نوع تحقیقات توصیفی-همبستگی بوده و جامعه آن را کارکنان دانشگاه علوم انتظامی به تعداد 700 تشکیل داده اند. از پرسشنامه جهت جمع آوری داده ها استفاده شده است و روش آماری مورد استفاده آزمون همبستگی گشتاوری پیرسون می باشد.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان می دهند که بین مولفه های کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی رابطه معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج بیانگر این امر هستند که بین ویژگی های خود شغل با تعهد سازمانی کارکنان و نیز بین ویژگی های محیط شغل با تعهد سازمانی کارکنان رابطه وجود دارد و بین این دو در شدت رابطه تفاوتی وجود ندارد. همچنین از بین ویژگی های خود شغل، بازخورد و از بین ویژگی های محیط شغل، برخورداری از امنیت شغلی بیشترین رابطه را با تعهد سازمانی کارکنان دارند.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری Work life style، تعهد سازمانی Organizational commitment، دانشگاه علوم انتظامی IRI Police University (IRIPU)I، سازمان Organizations، کارکنان Personnel
  • سیدیحیی صفوی، دکترعباس علی پور صفحه 194
    زمینه و هدف
    مجموعه ای از عوامل و مولفه ها، منطقه کردستان را در طی سال های بعد از انقلاب به یک منطقه بحرانی تبدیل نموده است. این پژوهش به بررسی و سنجش بحران های قومی در کردستان ایران بعد از انقلاب اسلامی می پردازد و همچنین نقش هر یک از این عوامل بحران ساز را در شکل دهی به ایجاد بحران بررسی می کند.
    روش
    این پژوهش به لحاظ ماهیت و روش در زمره تحقیقات علی (پس رویدادی) است. جامعه آماری، کارشناسان مسائل قومی کردستان ساکن در تهران بودند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه (محقق ساخته) در طیف مقیاس لیکرت طراحی شد که پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت.
    یافته ها
    در مجموع، عوامل و مولفه های متعددی در ایجاد بحران های قومی در این منطقه نقش داشته اند. مهم ترین عوامل بروز بحران قومی در کردستان به ترتیب عبارت بودند از: نقش نخبگان، دخالت نیروهای خارجی و شرایط خاص دوران گذار. به لحاظ مولفه های چهارگانه به ترتیب عبارتند از: مولفه های سیاسی امنیتی، اجتماعی و فرهنگی، جغرافیایی طبیعی و نهایتا مولفه های اقتصادی.
    نتیجه گیری
    با شناخت عوامل و مولفه های بحران ساز، یک استراتژی کلان، در سه بخش (کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت) را می طلبد تا بتوان اثرات بحران را کاهش داد. توجه به عوامل اجتماعی فرهنگی و اشتراکات قوم کرد با مرکزیت کشور و ایجاد زمینه برای توسعه منطقه و تلاش در جهت ایجاد فقرزدایی در کنار راهکارهای سیاسی و امنیتی کارگشا خواهد بود.
    کلیدواژگان: مدیریت بحران های قومی Tribal crisis management، بحران Crisis، کردستان Kurdistan، اقوام کرد Kurdish tribe، نخبگان Elite، امنیت Security، ایران Iran، مناطق قومی Tribal areas
  • حسین عصاریان نژاد، حسن شیرازی رومنان صفحه 208
    زمینه و هدف
    نهادخدمات اجتماعی در سال های اخیر به علت افزایش رقابت و به منظور حفظ بقا و افزایش سودآوری خویش مجبور به ارائه خدماتی متنوع تر و با کیفیت تر شده اند. به دلیل اهمیت کیفیت خدمات متعالی، همواره این سئوال مطرح است که چگونه می توان کیفیت خدمات انتظامی را مورد ارزیابی قرار داد. به این منظور، پژوهش حاضر با هدف ارزیابی کیفیت خدمات انتظامی، در سطح نیروی انتظامی انجام شد.
    روش
    با مطالعه گسترده در ادبیات تحقیق، عوامل موثر بر کیفیت خدمات انتظامی شناسایی شدند. سپس وجود اختلاف نظر میان دیدگاه های مردم و مدیریت پلیس+10 نیروی انتظامی با استفاده از آزمون های آماری متعدد T، بررسی شد. در ادامه از مدل سروکوال به منظور ارزیابی کیفیت خدمات انتظامی، استفاده گردید.
    یافته ها
    بین دیدگاه مدیریت پلیس+10 و مردم در مورد کیفیت خدمات ارائه شده در نیروی انتظامی، تفاوت معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    عامل «سرعت در ارائه خدمات مورد نیاز مردم» به عنوان اولویت دارترین مولفه جهت انجام اقدامات اصلاحی، شناسایی گردید
    کلیدواژگان: ارزیابی خدمات انتظامی Police service assessment، کیفیت خدماتService Quality (ServQual)I، پلیس+10 Police+10، انتظارات Expectations، ادراکات Conceptions
  • علی اصغر انواری رستمی، علی نیک نفس، داود خسرو انجم صفحه 222
    زمینه و هدف
    یکی از مهم ترین نیازهای هر سازمان در جهت حفظ توان پاسخگویی به شرایط رقابتی و مطالبات روزافزون محیطی، افزایش کارآیی سازمانی در کلیه سطوح است. پیش نیاز این امر، تدارک روشی برای سنجش کارآیی و یافتن نقاط ضعف واحدهای زیرمجموعه می باشد. با توجه به پیچیدگی کار واحدهای انتظامی و داده ها و ستاده های متعدد این گونه واحدها، چگونگی بررسی کارآیی و ارزیابی عملکرد آنان با مشکلاتی همراه است. روش تحلیل پوششی داده ها یکی از بهترین روش های موجود جهت تعیین کارآیی نسبی واحدهای تصمیم گیری محسوب می گردد. این روش ناپارامتریک علاوه بر سهولت نسبی اجرا، قادر است رتبه بندی های مناسب و قابل اعتمادی را به همراه نقاط ضعف و همچنین پیشنهادهایی برای رفع هر یک از آن ها برای هر واحد ناکارآ ارائه دهد.
    روش
    در این مطالعه مروری به بررسی پژوهش های علمی صورت گرفته در زمینه ارزیابی کارآیی پلیس با استفاده از این روش پرداخته ایم. بنابراین ابتدا از طریق پایگاه های اطلاعات علمی الکترونیکی معتبر همانند Proquest و Sciencedirect مقاله های مرتبط با موضوع استخراج گردیده و پس از بررسی اولیه، تعداد 16 مقاله مورد کنکاش عمیق قرارگرفته و نتیجه به صورت خلاصه مقالات، به همراه جدول مقایسه ای مربوطه ارائه گردیده است. نتیجه این پژوهش نشان دهنده قابلیت اعتماد و کارآمدی روش مذکور در ارزیابی کارآیی نسبی واحدهای پلیس می باشد.
    نتجه گیری: این پژوهش همچنین ورودی ها و خروجی هایی را جهت اجرای مدل DEA در سطح واحد های انتظامی پیشنهاد نموده است.
    کلیدواژگان: ارزیابی کارآیی Efficiency assessment، خدمات پلیس Police service، تحلیل پوششی داده هاData Envelopment Analysis (DEA)، ارزیابی عملکرد Performance Appraisal
  • ابراهیم حسن بیگی، عبدالله هندیانی صفحه 242
    زمینه و هدف
    امنیت همواره یکی از دغدغه های انسان و جوامع بشری محسوب شده و نظر به افزایش اهمیت آن در جوامع، ابزار، شیوه ها و رویکردهای ایجاد و حفظ آن دست خوش تحولات حیرت آوری گردیده است. طی سالیان اخیر، امنیت عمومی که برآیندی است از کارکرد عناصر و متغیرهای متداخل و موثر در حوزه های عمومی حیات مانند حوزه های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی در جامعه؛ وجه بارزتری به خود گرفته و به طور ملموسی به حوزه مطالعات و تحقیقات امنیتی در کشور راه یافته است؛ از سوی دیگر اقدامات شبکه های مجرمانه و تشکیلات بزهکارانه در عرصه بین المللی و داخلی که تهدیدی علیه سلامت جامعه به شمار می روند، ایجاد سطح مطلوبی از امنیت عمومی برای شهروندان را به چالش کشیده و مبارزه قاطع و بازدارنده با آن را ضروری ساخته است. این تحقیق قصد دارد با شناسایی تهدیدات ناشی از این جرایم برای امنیت عمومی کشور، به تحقق چنین امری کمک نماید.
    روش
    این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی بوده و به دو شیوه اسنادی و پیمایشی انجام گرفته است. پایایی پرسشنامه محقق ساخته با روش آلفای کرونباخ 90/0 محاسبه گردیده و به منظور تعیین روایی از روش ترستون استفاده شده است. داده های جمع آوری شده به کمک آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه و چندمتغیره، تحلیل مسیر و رگرسیون های چندمتغیره تحلیل گردیده اند. نرم افزارهای لیزرل و SPSS نیز برای این منظور مورد استفاده قرار گرفته اند.
    یافته ها
    مهم ترین تهدید ناشی از جرایم سازمان یافته، انواع قاچاق می باشد و شاخص های امنیت عمومی، شامل مولفه های نهادی، ذهنی، ارزشی و مادی می باشند که بین وضعیت کلی مولفه های مختلف امنیت عمومی، تفاوت معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    مهم ترین ویژگی های جرایم سازمان یافته به ترتیب اولویت شامل ابزار حمایتی، فعالیت های مجرمانه، سازمان بزهکار و انحصارطلبی تعیین که شاخص های هر یک نیز احصا گردیده است.
    کلیدواژگان: جرایم سازمان یافته Organized crimes، امنیت عمومی Public security، تهدید Threat
  • مسعود شریعتی، سید مرتضی نوربخش، سیدعزیز رفعتی اصل، سروش بهربر صفحه 266
    هدف و
    زمینه
    استرس شغلی یکی از شایع ترین بیماری های عصر ماست. تحقیقات نشان می دهند که استرس شغلی می تواند از ناحیه عوامل فردی، ماهیت و ویژگی های شغلی و نقش های سازمانی، ساختار سازمانی، ارتباطات، مدیریت سازمان و غیره بر فرد وارد شود. بنابراین شناخت و درک صحیح از عوامل استرس زای شغلی و تعدیل و کاهش آن ها تا سطح منحنی نرمال می تواند باعث ایجاد بسترهای رشد و بالندگی سازمان شود. هدف کلی در این تحقیق شناسایی میزان استرس شغلی دانش آموختگان شاغل در کلانتری های تهران بزرگ و عوامل موثر بر آن است.
    روش
    این پژوهش از نوع پیمایشی می باشد. متغیرهای موثر بر استرس که در این تحقیق به آن پرداخته شده است عبارتند از: ویژگی های فردی (سن و جنسیت)، ساختار سازمانی، ویژگی های نقش، آموزش و منابع محیطی. برای سنجش میزان تاثیر هر یک از این متغیرها از روش های مختلف مثل تحلیل رگرسیون ساده و چند متغیره، ضریب همبستگی اسپیرمن، من ویتنی و کروسکال والیس استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش دانش آموختگان دانشگاه علوم انتظامی از سال 1380 تا 1385 می‎باشند که در کلانتری های تهران بزرگ مشغول به کار هستند. نمونه ها به صورت تصادفی ساده انتخاب شده اند که با توجه به حذف پرسشنامه های ناصحیح و ناقص تعداد 107 پرسشنامه صحیح جهت تحلیل آماری مورد قبول واقع شده اند.
    یافته ها
    بر اساس نتایج تحقیق بین ویژگی های فردی کارکنان (سن، جنسیت، تاهل و.. .) و همچنین منابع محیطی با استرس شغلی کارکنان رابطه ای مشاهده نشد؛ ولی بین آموزش، ویژگی های نقش و ساختار سازمانی، رابطه معناداری وجود دارد.
    نتایج
    بر اساس تحلیل رگرسیون چندمتغیره از بین متغیرهای مستقل مورد بررسی متغیر ساختار سازمانی سهم بیشتری در پیشگویی رفتار متغیر وابسته دارد.
    کلیدواژگان: استرس پلیس Police stress، مدیریت استرس Stress management، رویدادهای استرس زای زندگی Organizational structure، استرس شغلی Life stressors، ساختار سازمانی Job stress، مقابله با استرس Coping with stress، حمایت اجتماعی Social support
  • محمود تشکری صفحه 297
    زمینه و هدف
    بحران به طور ناگهانی به وقوع می پیوندد و برای ساخت های زیربنایی و یا ارزش ها و هنجارهای اساسی یک نظام تهدیدی جدی است از این رو مستلزم واکنش سریع می باشد. با توجه به نقش اطلاع رسانی و ارتباطات در بحران، هدف اصلی این پژوهش، یافتن روش های دستیابی به نحوه ارتباطات در بحران می باشد.
    روش
    در این مطالعه مروری توصیفی، با جست وجو در بانک های اطلاعاتی الکترونیکی معتبر مانندSID، و Magiran و با استفاده از کلمات کلیدی مرتبط و نیز بررسی فهرست منابع و جست وجوی مقالات و آثار کارشناسان بحران، مقالات و منابعی که به بررسی نتایج ارتباطات در بحران پرداخته بودند انتخاب و تحلیل شدند.
    یافته ها
    قبل، هنگام و بعد از بروز بحران، مدیریت بحران می بایست در خصوص ارتباط و اطلاع رسانی به مردم، گروه ها، مسئولین، نهادها وغیره اقداماتی را در دستور کار خود قرار داده و در این خصوص طرح یا طرح هایی را تدوین و متناسب با شرایط مختلف بحران به مرحله اجرا در آورد.
    نتیجه گیری
    برای کنترل و مقابله با بحران به طور عمده دو رویکرد و راهبرد وجود دارد: مستقیم (کاربرد قوه قهریه) و غیرمستقیم (کاربرد روش اقناع و مقابله نرم). در هر دو راهبرد، مدیران بحران می بایست به طور مستمر با مخاطبین خود اعم از رهبران مدیریت بحران، مردم، نیروهای خودی و مقامات و مسئولین ارتباط برقرار و ضمن افشای ماهیت اغتشاشگران و اطمینان دادن به مسئولین و مردم و ایجاد آرامش و رفع نگرانی ها، حمایت و همکاری آن ها را جلب نموده و رهبران بحران و اغتشاشگران را وادار به تسلیم یا تعدیل خواسته ها و روش های خود نمایند.
    کلیدواژگان: مدیریت بحران Crisis management، ارتباطات در بحران Communication in crisis، پیام اقناعی Satisfying messages، رسانه Media
  • رضا جوادیان، اصغر آقایی، غلامرضا مرادی، جعفرعلی قادری صفحه 325
    زمینه و هدف
    دانشگاه علوم انتظامی به عنوان تنها مرکز آموزش عالی در نیروی انتظامی سهم عمده ای در تربیت افسران و همچنین ارتقاء سطح علمی و تحصیلی آنان دارد. با توجه به اهمیت دانشگاه در تامین اهداف نیروی انتظامی و نقش انکارناپذیر بودجه ریزی به عنوان ابزاری مهم در دست مدیران، بررسی و تجزیه وتحلیل آن، هدف اصلی این پژوهش می باشد.
    روش
    در این تحقیق کاربردی از روش توصیفی- پیمایشی استفاده شده است. جامعه آماری 42 نفر از روسا، اعضا هیئت علمی و مسئولین بودجه و مالی دانشگاه و دانشکده های تابعه که اطلاعات نسبتا خوبی از بودجه ریزی دارند بوده و به علت محدودیت نفرات، پژوهش به صورت تمام شمار انجام شده است. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه، پرسشنامه و مطالعه کتابخانه ای استفاده شده است.
    یافته ها
    بر اساس تحلیل فرضیه، کارا نبودن بودجه ریزی دانشگاه به تایید رسید و سپس پیشنهادهایی برای اصلاح بودجه ریزی فعلی دانشگاه ارائه شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به محدودیت هایی که به علت از بالا به پایین بودن نظام برنامه ریزی و بودجه ریزی دانشگاه وجود دارد، موجی شده تا از حالت استقلال در امر بودجه ریزی که دیگر دانشگاه های کشور، کم و بیش از آن برخوردارند، بی بهره مانده و هم چنین فقدان یک طرح بلندمدت، میان مدت وکوتاه مدت که در دانشگاه قابلیت اجرایی داشته باشد از موضوعات مهم دیگر است.
    کلیدواژگان: بودجه ریزی Budgeting، بودجه Budget، آموزش عالی Higher education، روش بودجه ریزی Budgeting method، کارایی Efficiency، دانشگاه علوم انتظامیIRI Police university (IRIPU)u، استقلال بودجه ریزی Budget independence
|
  • Mohammad Ghasry Page 177
    Background And Objectives
    Work life quality (WLQ) is a series of constant measures and improvements that materializes job enrichment, personnel empowerment and knowledge enhancement, their professional vision and skills, individual organizational and community long term interests through improving work conditions. The present paper reviews the relationship between work life quality constituents and IRI Police University (IRIPU) personnel organizational commitment.
    Method
    The present research is of correlative-descriptive type. Data was gathered from 700 IRIPU personnel through a questionnaire. The statistical method used was Pearson torque correlation test.
    Findings
    Findings of the research indicate that there is significant relationship between WLQ constituents and organizational commitment.
    Conclusion
    The results indicate that there is relationship between job features and personnel organizational commitment on one hand, and between job environmental characteristics with personnel organizational commitment, in terms of intensity there is no relationship. Among job characteristics and among job environmental characteristics, feedback and job security respectively, have the most significant relationship with personnel organizational commitment.
  • Seyed Yahya Safavi , Abbas Alipour Page 194
    Background And Objectives
    A series of factors and constituents have changed Kurdistan into a critical region during the post-revolution period. The present study reviews and measures the ethnic crises in Iranian Kurdistan during the post-revolution period and the role of the crisis creating factors in shaping the crisis, as well.
    Method
    The present paper is among post-event researches in terms of nature and method. Statistical population includes Kurdistan ethnic expert's living in Tehran. The data collection instrument is a self-made questionnaire designed in the range of validity of the Lickert scale which was approved through using Chronbach's Alpha.
    Findings
    Various factors and constituents have had important role in ethnic crisis formation. The most important factors contributing to emergence of ethnic crises are: role of elites, the interference of foreign forces and the specific conditions of transition period. The fourfold constituent are: security related and political, social and cultural, natural geographic, and ultimately the economic constituents.
    Conclusion
    Understanding the factors and constituents leading to crisis requires, a master strategy (short, medium and long term) to reduce the impacts of the crisis. Paying attention to social and cultural factors and commonalities of Kurds with those living in the center and paving grounds for development of the region may help efforts being made regarding poverty eradication along with political and security.
  • Hossein Assarinejad , Hassan Shirazi, Roumnan Page 208
    Background And Objectives
    Social services body, due to enhancement of competition and in order to sustains its survival and increase its profitability has been obliged to offer more diverse and higher quality services. Due to importance of the quality elevated services, the question still remains unanswered: “How can the quality of police services be assessed?.’ The present research conducted aiming at assessment of police services quality all over the police forces offices.
    Method
    Factors impacting the quality of police services identified through reviewing the research literature. Then, the disagreement between public’s view and management of police services offices reviewed through using various statistical tests (T test). Next, ServQual model was used for assessment of police services quality.
    Findings
    There is significant difference between management of police services and the public regarding the quality of services provided by police forces.
    Conclusion
    Speed in offering public’s required services is the first prioritized constituent is identified for apply reforms in manner of offering services.
  • Ali Asghar Anvari, Rostami , Ali Niknafs, Davood Khosrow, Anjam Page 222
    Background And Objectives
    Enhancement of organizational efficiency in all levels is among the most important requirements of every organization to maintain its accountability power towards competitive conditions and growing environmental demands. The prerequisite to fulfill is arranging a method for assessing efficiency and finding weak points of the subordinate departments. With respect to the complexity of the tasks of police units and the various data and feedback of such units, it is not so easy to review their efficiency and performance. Data envelopment analysis (DEA) method is one of the best existing methods for determining the relative efficiency of decision-making units. The non-parametric method while being user-friendly, is capable of offering proper and reliable ranking, as well as identifying weak points and recommending solutions for removing the weak points in every inefficient unit.
    Method
    The present study reviews the scientific surveys conducted so far to assess the efficiency of police units through using the method. Therefore, some articles extracted from some electronic scientific databases such as Proquest and Sciencedirect. Sixteen articles deeply studied and the result offered as articles summary in accompany with the relative contrastive table. The result of the research indicates the reliability and efficiency of the above mentioned method in assessing the relative efficiency of police units.
    Findings
    This research has recommended the inputs and outputs in implementing DEA Model in police units.
  • Ibrahim Hassanbeigi , Abdullah Hendiyani Page 242
    Background And Objectives
    Security has been constantly one of the concerns of mankind and human communities; and due to its growing importance in communities, ways and tools of establishing and maintaining it home has been subject to astounding developments. Over the recent years, public security which is the consequence of some overlapping and effective elements and parameters in social, economic and political realms have become more visible, and have entered Iran’s security surveys and research field. On the other hand, measures taken by criminal international arena which is considered as a threat against community health, has challenged establishment of a desirable level of public security for the citizens, and has necessitated firm confrontation with that. The present research, while aiming at identifying threats resulted from the crimes for the country’s public security, contributes to materialization of such objective.
    Method
    The research is of applied type, and conducted through using documentary and survey method. Validity of the self-made questionnaire calculated through using Cronbach Alpha (α=0.90), and Treston method is used for determining its reliability. The collected data analyzed through unilateral and multivariable variance analysis tests, path analysis, and multivariable regressions. Lisrel and SPSS was used for this purpose.
    Findings
    Smuggling is the most important threat resulted from organized crimes. Public security indices include institutional, conceptual, valuebased and sector constituents. There is no significant difference between general status of various constituents of public security.
    Conclusion
    The most important characteristics of organized crimes are: supportive tool, criminal activities, delinquent organization, monopoly; and their indices are explained, as well.
  • Masood Shariati, Seyyed Morteza Nourbakhsh , Seyyed Aziz Rafati, Asl, Soroush Bahrebar Page 266
    Background And Objectives
    Job stress is among the most common illnesses of our age. Studies indicate that job stress can stem from personal factors, nature and characteristics of jobs, organizational roles organizational structure, relations, organization’s management, etc. Therefore, proper understanding and cognizance of job stress factors and adjusting and reducing them can pave the ground for organization’s improvement and flourishing. The present study aims at investigating job stress level among I. R. I Police University (IRIPU) graduates working in Tehran Police Stations.
    Method
    The present research is of survey type. The variables impacting job stress dealt with in the present research are: personal features (age and gender), organizational structure, role’s characteristics, training and environmental resources. To assess the impact level of every variable, various methods such as simple and multi-variable regression analysis, Spearman, Man Whitney and CrosKal Wallice correlation coefficient is used. Statistical population of the study is IRIPU graduates (graduated in2001-2006) working in Tehran Police Stations. Statistical sample was randomly selected. With respect to omission of incorrect and incomplete questionnaires 107 correct questionnaires were accepted for statistical analysis.
    Findings
    According to the findings of the study proved that there was no significant relationship between personnel individual characteristics (age, gender, being married) and environmental resources with personnel job stress; however, there is significant relationship between training, role features, and organizational structure.
    Conclusion
    Based on multi-variable regression analysis, among independent variables organizational structure had the most part in predicting dependent variable behavior.
  • Mahmoud Tashakori Page 297
    Background And Objectives
    Crisis is an event which occurs all of a sudden, and is a serious threat for to infrastructures and/or basic values and norms of a system which requires rapid reaction. Taking consideration the role of communication and information providing during crisis, the present research aims at finding ways to access ways of communication during crises.
    Method
    The present study, reviews the results of communication during crises through searching in valid electronic databases such as SID and Magiran, and through using keywords review articles and works of crisis experts, and some of them selected.
    Findings
    Crisis management system should focus on providing information to the public and officials during the crisis, before and after it, and try to implement projects proportionate with crisis conditions.
    Conclusion
    There are two approaches for combating and controlling crisis: direct and indirect. In both of the approaches crisis managers should keep in touch with all the concerned and affected parties, i.e. the public and crisis control managers. While disclosing the nature of rioters, crisis managers should ensure them that they will control the conditions and should try to encourage them to cooperate with them. Meanwhile, they should make the rioters convinced to either withdraw or adjust their requests and approaches.
  • Reza Javadian, Aliasghar Agaei , Gholamreza Moradi, Jafar, Ali Ghaderi Page 325
    Background And Objectives
    Islamic Republic of Iran Police University (IRIPU) as the only higher education center in police forces plays a prominent role in training police officers and improving their scientific level. Due to this, and with regard to its critical role in fulfilling police forces objectives, and the undeniable role of budgeting in materializingpolice objectives, the present research aims at reviewing and analyzing the budgeting process at IRIPU at offering some recommendation to improve it.
    Method
    The research is of applied type and conducted using descriptive survey method. Data were gathered from people comprised of managers, faculty members and those in charge of budget and financial affairs of universities and different faculties who have rather comprehensive information about budgeting (N=40). The tools for gathering date are interview, questionnaire and library survey.
    Findings
    Inefficiency of the university budgeting confirms based on hypothesis analysis, and some suggestions offered for improving the current budgeting system.
    Conclusion
    With respect to limitations ahead of the university budgeting system, due to its top-down planning and budgeting system, IRIPU is not as dependent as other universities. Moreover, lack of long, medium and short term plans at the university is among the other important issues.