فهرست مطالب

اندازه گیری تربیتی - پیاپی 4 (زمستان 1389)

فصلنامه اندازه گیری تربیتی
پیاپی 4 (زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/11/12
  • تعداد عناوین: 7
|
  • رقیه سهرابی، علی پدرام میرزایی صفحه 1
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی است که با هدف ساخت و هنجاریابی آزمون اندازه گیری شخصیت براساس گلستان سعدی انجام گرفته است. در این بررسی تعداد 276 نفردانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی (137 نفر دختر و 139 نفر پسر) شرکت داشتند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند. پرسشنامه ای 108 سوالی که براساس تحلیل محتوای خصوصیات شخصیتی که سعدی در باب اول گلستان مطرح کرده، تهیه و جهت گردآوری داده ها توسط دانشجویان تکمیل گردید. برای تعیین تعداد عامل های پرسشنامه از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد. یافته های این پژوهش نشان داد که ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه که حاکی از پایایی و همسانی درونی آن است، در حد بالا می باشد (96/0=α). روایی سازه پرسشنامه 63 سوالی از طریق تحلیل عاملی اکتشافی به روش واریماکس مورد بررسی قرار گرفت پنج مولفه شامل؛ پختگی اجتماعی، پیوندجویی، اغتنام وقت، مهرورزی و سخاوتمندی استخراج شد. همچنین نتایج این پژوهش نشان داد که پرسشنامه از روایی افتراقی (قدرت تشخیصی) قابل قبول برخوردار است و می تواند دو گروه مراجعه کننده به مراکز مشاوره و سالم را از هم متمایز سازد. از طرفی با توجه به این که از طریق آزمون t مستقل مشخص شد که بین میانگین نمرات دانشجویان دختر و پسر به جز در مولفه اغتنام وقت در بقیه مولفه ها و نمره کل تفاوت معنی داری وجود ندارد، جداول نرم و هنجار Z و T برای مولفه اغتنام وقت به طور جداگانه و برای سایر مولفه ها و نمره کل به صورت کلی به دست آمده است. همچنین ضریب روایی ملاکی مولفه های پرسشنامه محقق ساخته با عامل های پرسشنامه پنج عاملی NEO-PI-R در حد قابل قبول می باشد. نقطه برش آزمون با محاسبه دامنه اطمینان برای نمره کل و هر یک از زیر مقیاس های آزمون به دست آمده است.
    کلیدواژگان: هنجاریابی، آزمون، اندازه گیری، شخصیت، گلستان سعدی
  • محمد عسگری، اکرم مظلومی صفحه 27
    این پژوهش به منظور تعیین تاثیر آموزش مولفه های سنجش به عنوان یادگیری بر خودپنداره و پیشرفت ریاضی دانش آموزان دخترسال سوم راهنمایی شهرستان اراک انجام شد. به همین منظور نمونه ای به حجم 67 نفر (مشتمل بر دو کلاس سوم راهنمایی که به صورت طبیعی تشکیل شده بودند) از بین دانش آموزان دختر سال سوم راهنمایی شهرستان اراک به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب، و به تصادف در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. نخست از هر دو گروه پیش آزمون خودپنداره آهلووالیا به عمل آمد و نمرات مستمر ریاضی 45 روز ابتدای شروع سال تحصیلی، به عنوان پیش آزمون ریاضی محسوب شد. پس از آن آزمودنی های گروه آزمایش به مدت 12 جلسه آموزش مولفه های سنجش به عنوان یادگیری دریافت نمود، اما گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای دریافت نکرد. در پایان دوره آموزش مولفه های سنجش به عنوان یادگیری، از هر دو گروه پس آزمون خودپنداره آهلووالیا به عمل آمد و نمرات مستمر ریاضی 3 ماه طول آموزش، به عنوان پس آزمون ریاضی در نظر گرفته شد. تحلیل داده ها با تحلیل واریانس چندمتغیره برای نمرات افتراقی نشان داد که آموزش مولفه های سنجش به عنوان یادگیری، خودپنداره، و پیشرفت ریاضی دانش آموزان دختر سال سوم راهنمایی را افزایش داده است و این افزایش به لحاظ آماری در سطح معنی داری کمتر 01/0 معنی دار بود. همچنین آموزش راهبردهای خود تنظیمی بر همه خرده مقیاس های خودپنداره به جز خرده مقیاس رفتار دانش آموزان موثر بود و این تاثیر نیز به لحاظ آماری در سطح کمتر از 01/0 معنی دار بود.
    کلیدواژگان: آموزش مولفه های سنجش به عنوان یادگیری، خودپنداره، پیشرفت ریاضی
  • عادل مخبری، فریبا درتاج، علی دره کردی صفحه 55
    پژوهش حاضر به منظور هنجاریابی پرسشنامه توانایی حل مسئله اجتماعی (SPSI) و نقش آن در تبیین هوش هیجانی و سازگاری اجتماعی در دانشجویان دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی که در سال تحصیلی 87-88 مشغول به تحصیل بوده اند صورت گرفته است. بدین منظور 200نفر از دانشجویان که 154 نفر دختر و 46 نفر پسر بودند به صورت نمونه گیری خوشه ایانتخاب و پرسشنامه های توانایی حل مسئله اجتماعی (SPSI) هوش هیجانی سیبریا شرینگ و خرده مقیاس سازگاری اجتماعی از پرسشنامه سازگاری بر روی آنها اجرا شد. نتایج نشان داد که با توجه به ضریب آلفای بدست آمده (85/0= α) برای 5 عامل سنجیده شده، و ضریب پایایی بازآزمایی (88/0= R)، پرسشنامه توانایی حل مسئله اجتماعی از پایایی قابل قبولی برخوردار است. همچنین بررسی ساختار عاملی بیانگر وجود 5عامل: سبک اجتنابی حل مسئله (APS)، سبک منطقی حل مسئله (RPS)، سبک تکانشی حل مسئله (ICPS)، جهت گیری مثبت حل مسئله (PPO) و جهت گیری منفی حل مسئله (NPO) است.در ضمن بررسی اکتشافی درباره ارتباط بین متغیرهای مورد پژوهش نشان داد که توانایی حل مسئله اجتماعی به طور معناداری هوش هیجانی (322/0= R2) و هم چنین سازگاری اجتماعی را (304/0= R2) تبیین می کند. این در حالی است که بین هوش هیجانی و سازگاری اجتماعی هممبستگی منفی و معناداری (53/0= R) (به دلیل نمره گذاری معکوس پرسشنامه سازگاری اجتماعی) بدست آمد. به طور کلی نتایج بدست آمده در مورد ساختار عاملی پرسشنامه توانایی حل مسئله اجتماعی (SPSI) و ارتباط بین متغیرهای مورد پژوهش با نتایج پژوهش های قبلی همخوانی دارد.
    کلیدواژگان: توانایی حل مساله اجتماعی، ساختار عاملی، پایایی، روایی
  • پروین کدیور، زهرا تنها، مهدی عرب زاده صفحه 73
    پژوهش حاضر با هدف بررسی ویژگی های روان سنجی فرم فارسی مقیاس باورهای معرفت شناختی ریاضی (کلوسترمن و استیج، 1992)، شامل پایایی، روایی و تحلیل عاملی اکتشافی مقیاس، به منظورآماده سازی جهت کاربرد در پژوهش های تربیتی انجام شده است. حجم نمونه این پژوهش 464 دانشجو (149 پسر و 315 دختر) بود که با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای از بین 5 دانشگاه دولتی شهر تهران انتخاب شدند و با مقیاس باورهای معرفت شناختی ریاضی مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی با روش مولفه های اصلی، علاوه بر عامل کلی باورهای معرفت شناختی ریاضی، شش عامل (مسائل دشوار، گام ها، فهمیدن، مسائل واژگانی، تلاش و مفید بودن) را برای مقیاس باورهای معرفت شناختی ریاضی مطابق با نتایج پژوهش کلوسترمن و استیج (1992) شناسایی کرد. به منظور بررسی روایی همزمان، از اجرای همزمان مقیاس باورهای معرفت شناختی استفاده شد که حاکی از روایی همزمان مطلوب می باشد. پایایی بازآزمایی مقیاس باورهای معرفت شناختی ریاضی بر اساس نتایج دو بار اجرای آزمون و همسانی درونی آن بر حسب ضرایب آلفای کرونباخ در مورد گروه نمونه محاسبه و تایید شد. یافته های تحلیل عاملی، مشابه تحقیقات انجام گرفته در فرهنگ اصلی و ضرایب روایی و پایایی نیز به نتایج تحقیقات پیشین نزدیک بود. با توجه به خصوصیات روان سنجی مطلوب، ابزار پژوهش حاضر می تواند در پژوهش های مربوط به باورهای معرفت شناختی ریاضی به کار رود.
    کلیدواژگان: باورهای معرفت شناختی ریاضی، ساختار عاملی، پایایی، روایی
  • فرزانه رعایی، علی دلاور، نورعلی فرخی صفحه 89
    این پژوهش به منظور فراتحلیل تحقیقات انجام شده دردو حوزه اضطراب و افسردگی در دانشکده روان شناسی وعلوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی بین سال های 85 -63 صورت گرفته است. جامعه آماری این پژوهش بخشی مربوط به تحقیقات پیرامون اضطراب و بخش دیگر مربوط به تحقیقات پیرامون افسردگی بوده است. از میان 55 مورد در زمینه اضطراب 41 مورد و از میان 59 مورد در زمینه افسردگی 36 مورد برای فراتحلیل مناسب تشخیص داده شدند. روش تحقیق این پژوهش در بخش آمار توصیفی، روش مرور ساختار یافته می باشد و دربخش آمار استنباطی روش فراتحلیل می باشد. برای تجزیه وتحلیل داده های جمع آوری شده از نرم افزارهای CMA (Comprehensive Meta Analysis) وSPSS استفاده شده است.
    تمامی تحقیقات از نظر معناداری اندازه اثر مورد تحلیل قرار گرفتند. روش آماری t (وابسته و مستقل) در بخش علل و عوامل موثر بر اضطراب و شیوه های درمانی اضطراب و علل و عوامل موثر بر افسردگی وروش های درمانی افسردگی روش آماری معنادار شناخته شد. روش نمونه گیری خوشه ایو روش نمونه گیری در دسترس در تحقیقات مربوط به علل و عوامل اضطراب و در مورد شیوه های درمان اضطراب روش نمونه گیری در دسترس و روش نمونه گیری تصادفی معنادار می باشند. روش های نمونه گیری تصادفی و خوشه ای، در حوزه علل و عوامل افسردگی و روش نمونه گیری تصادفی در حوزه شیوه های درمان افسردگی معنادار می باشد. روش های تحقیق علی – مقایسه ای و همبستگی، در مورد علل و عوامل موثر بر اضطراب ودر حوزه روش های درمان اضطراب، روش های آزمایشی و نیمه آزمایشی معنادار هستند. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که تحقیقات در دو حوزه اضطراب و افسردگی نیازمند بازبینی و اصلاح می باشند و تحقیقات جدید در این دو حوزه با توجه به خلاهای موجود ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: فراتحلیل، افسردگی، اضطراب
  • الهه امینی فر، بهرام صالح صدق پور، نیره باقری صفحه 111
    هندسه یکی از مهم ترین شاخه های ریاضی است که با استدلال و تفکر دانش آموزان در ارتباط می باشد. براساس نظریه ون هیلی یک دانش آموز برای دستیابی به استدلال موفق در هندسه بایستی پنج سطح متوالی و سلسله مراتبی مجزای تفکرهندسی را طی کند. تفکرهندسی شامل حل مسئله و دست کاری تصاویر فضایی است. هدف تحقیق حاضر ساخت آزمونی پایا و معتبر جهت اندازه گیری سطح تفکرهندسی دانش آموزان براساس نظریه ون هیلی است. روش پژوهش پیمایشی بوده و ابزار این پژوهش با توجه به مطالعه ادبیات پیشین و تحقیقات انجام شده، تهیه گردید. این ابزار، آزمونی مشتمل بر 21 سوال براساس نظریه ون هیلی است که سطح تفکر هندسی دانش آموزان را مشخص می کند. مفاهیم هندسی دخیل در ساخت این آزمون شامل زاویه، مثلث، مربع، مستطیل، لوزی، متوازی الاضلاع، ذوزنقه و دایره هستند. جامعه آماری شامل دانش آموزان پایه های چهارم و پنجم مقطع ابتدایی و دانش آموزان سه پایه مقطع راهنمائی شهر تهران است. با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای507 نفر از دانش آموزان شامل 162 نفر پایه چهارم، 174 نفر پایه پنجم، 85 نفر پایه ششم، 47 نفر پایه هفتم و 39 نفر پایه هشتم در شهر تهران انتخاب و آزمون روی آن ها اجرا شد. روش های به کار رفته شامل اعتبار محتوایی و سازه (تحلیل عاملی)، تحلیل گویه ها شامل ضریب دشواری، ضریب تمیز و مقدار آلفای کرونباخ برای هماهنگی درونی سوالات است. پنج عامل به کمک تحلیل عاملی شناسایی شد که عبارتند از: ویژگی اشکال از بعد زاویه؛ چرخش؛ ویژگی اشکال از بعد زاویه قائمه؛ ویژگی اشکال و زوایا؛ و ارتباط اشکال با یکدیگر.
    کلیدواژگان: نظریه ون هیلی، سطوح تفکرهندسی، دانش آموزان ابتدایی و راهنمایی
  • مریم مقدسین، محمدعلی اصغری مقدم صفحه 127
    در دنیای رو به رشد روان شناسی نیاز فزاینده ای به ابزارهای استاندارد شده برای زبان ها و فرهنگ های خاص احساس می شود. هدف پژوهش حاضر بررسی ساختار عاملی (تاییدی) نسخه فارسی پرسشنامه حالت – صفت بیان خشم (STAXI-2) در جمعیت بالینی ایرانی بود. جامعه پژوهشی شامل بیماران مراجعه کننده به کلینک های روان پزشکی سطح شهر تهران طی سال های 86 تا 89 بود. نمونه این مطالعه از 553 بیمار مبتلا به اختلالات روان شناختی (178، مرد و 375، زن) بین 17 تا 66 تشکیل می شد، که در گروه های تشخیصی، اختلالات اضطرابی، اختلالات خلقی، وسواس، اختلالات شخصیت، اختلال های کنترل تکانه، اختلال آسیمگی و بیرون هراسی (فوبی) طبقه بندی شدند. روش نمونه گیری، نمونه گیری در دسترس بود. پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها از طریق تحلیل های عاملی اکتشافی و تاییدی مورد تحلیل قرار گرفتند، در پایان، پرسشنامه ای متشکل از 48 عبارت با 5 مقیاس و 4 خرده مقیاس به دست آمد: حالت خشم (حالت درونی، حالت بیرونی)، صفت خشم (خوی خشمناک، واکنش خشمناک)، بیان خشم به طرف بیرون، بیان خشم به طرف درون و کنترل خشم. تفاوت های قابل ملاحظه ای در ساختار عاملی نمونه ایرانی و نمونه آمریکایی بدست آمد، در بخش حالت خشم در جمعیت بالینی ایرانی به جای سه خرده مقیاس احساس خشم، بیان کلامی خشم و بیان جسمانی خشم، دو خرده مقیاس حالت درونی خشم و حالت بیرونی خشم به دست آمد، در بخش صفت خشم با حذف عبارت شماره 19، دو خرده مقیاس خوی خشمناک و واکنش خشمناک تایید شد و در بخش شیوه ابراز خشم، عبارت های دو مقیاس کنترل خشم به طرف بیرون و درون روی یک عامل به نام کنترل خشم بار شدند. سه عبارت از مقیاس بیان خشم به طرف بیرون و پنج عبارت از مقیاس بیان خشم به طرف درون نیز به دلیل ویژگی های نامناسب روان سنجی و بار شدن روی عامل های نامربوطه، از پرسشنامه نهایی حذف شدند. ساختار عاملی نسبتا ثابتی برای مردان و زنان به استثنای تفاوت هایی در مقیاس بیان خشم به طرف درون بدست آمد.
    کلیدواژگان: حالت خشم، صفت خشم، شیوه ابراز خشم، اعتبار سازه و معادلات ساختاری
|
  • R.Sohrabi, A.Pedram Mirzaei Page 1
    This descriptive correlation study is aimed at constructing and standardizing a test to measure personality based on Golestan Saadi. 276 students (137 female and 139 male) from Allameh Tabatabaee University were participated in this study. The questionnaire with 108 items was based on content analysis of the characteristics mentioned by Saadi in the first chapter of Golestan. In order to gathering the data, the questionnaires were filled by the students. Exploratory factor analysis by SPSS software was used to determine the numbers of the basic factors. The findings of this study confirm the questions. The calculated Cronbach Alpha coefficient was high (α= 0/96), which shows high reliability and internal consistency of the questionnaire. Construct validity (calculated by exploratory factor analysis with Varimax rotation) was also desirable. An exploratory factor analysis with Varimax rotation was administered on the questionnaires. According to the results, the final questionnaire consists of 63 items categorized in 5 basic components, including: ‘social maturity’,’ searching for connection’, ‘economical time use’, ‘kindness’ and ‘generosity’. The results also showed that discriminant validity of the questionnaire (its power for differentiating between groups) is desirable, as if two groups of healthy participants and clients of counseling centers can be distinguished by the questionnaire. On the other hand, norm tables of Z and T scores have been plotted for ’economical time use’ component separately because except for ‘economical time use’ component no difference between females and males’ mean scores were found (by independent sample t-test). Therefore, the tables were plotted generally for other components and for the total score. The criterion-related validity of the questionnaire with five factors of NEOPI-R is within acceptable limits. Cut-off point of the test was determined by calculating the confidence interval of total score and each scale of the test.
  • M. Asgari, A. Mazlomi Page 27
    The aim of this study was to determine the effect of training the components of “assessment as learning” on the self-concept and mathematic academic achievement of the third grade students in Arak guidance schools. A sample of 67 students (including 2 classes), selected through multi-phase random selection, was assigned to both experimental and control groups. An Ahlovalia self-concept pretest was administered to both groups and the scores of mathematics from formative assessment during the first 45 days of the semester were considered as pretest scores. Then, the experimental group attended training the components of “assessment as learning” for 12 sessions, but the control group received no treatment. Finally, both groups were administered Ahlovalia self-concept post-test and the scores of mathematics from formative assessment during the three months training the components of “assessment as learning” were considered as post-test scores mathematics. Data analysis through MANOVA showed that the training the components of “assessment as learning” significantly increased the self-concept and the mathematic academic achievement of the subjects at p=0/01 level. Also, training the components of “assessment as learning” had positively affected all sub-scale related to self-concept except the behavior subscale.
  • A. Mokhberi, F.Dortaj, A. Darehkordi Page 55
    The current investigation has been done for the purpose of the standardization of the social problem solving inventory (SPSI) amongst students of the faculty of Psychology & Educational Sciences of Tabatabaey university in 1387-88. For this purpose, a sample of 200 students consisting 154 females and 46 males was selected based on categorical sampling, and the students were tested according to the social problem solving inventory (SPSI) and social adjustment micro-scale of the adjustment questionnaire. Results showed that considering the Alfa value (0.85)of the five factors measured, and the reliability value (R = 0.88), the SPSI enjoys an acceptable rate of reliability. What’s more, the study of the factorial structure signifies the presence of 5 factors including (APS), (RPS), (ICPS), (PPO) and (NPO). Moreover the exploratory study of the relationship between the variables of the investigation showed that social problem solving ability would explain significantly social adjustment (R=0.304). In general, the results found in regards to the managing structure of the SPSI and the relation between the variables of the investigation, proved consistent with the precedent studies.
  • P. Kadivar, Z. Tanha, M. Arabzadeh Page 73
    The The investigation of psychometric properties of epistemological belief scale in mathematics including reliability, validity and exploratory factor analysis was the purpose of this study. To achieve this end 464 university students (149 famales and 315 males), were selected through cluster rom sampling. The exploratory factor analysis were investigated through principal component method, this analysis confirmed six factors (difficult problems, steps, understanding, word problems, effort and usefulness).To reach the concurrent validity of the scale, Schommer epistemological beliefs scale and Kloosterman and stage scale were conducted. The results of the analysis were acceptable. Test- retest reliability and internal consistency of the cronbach scale through, alpha coefficients confirmed. The results of factor analysis, conducted in the main culture and previous validity- reliability coefficient were closed to the studies. A psychometric property, of this scale allows applying to mathematical epistemological beliefs research.
  • F. Roaei, A. Delavar, N.A. Farrokhi Page 89
    The current paper reviews the concept of meta analysis of Anxiety & Depression researches in 1363-1385 at University of Allameh Tabatabaei university, faculty of psychology and education science. The relevant controls were convenient for the present research in order to study the aspect of Anxiety & Depression, therefore a number of 41 cases from 55 on anxiety including 36 case out of 59 on depression were optimized for meta analysis. Research methodology is structured due to revision in connection with descriptive statistics device, meanwhile it is meta analysis in terms of inferential statistics, therefore software of CMA (Comprehensive Meta Analysis) & SPSS used to analyze collected data. The whole Research analyzed in connection with significant of case reliability. Statistical method t (dependent & independent) is significant in scope of cause of effect in anxiety and way of anxiety therapy methods including cause and effect on depression for depression therapy methods. The sampling is cluster form, while sampling method for accessibility in Research linked to causes and anxiety factors, though the anxiety therapy method and accessible sampling method plus random sampling method are in significant range. The methods of randomly and cluster samplings in the field of cause and effect are depression components furthermore randomly sampling method in depression therapy method are significant too. The Research methodology used in cause, comparative and correlation area over cause and effect of anxiety, while anxiety therapy methods, the case of experimental & semi experimental methods are in significant range too. The results arisen by this paper demonstrate that Research carried out in the fields of anxiety and depression deserve more revision and modification because novel Researches are critical for application specifically in both fields concerned.
  • E. Aminifar, B. Saleh Sedghpour, N. Bagheri Page 111
    Geometry is one of the important subjects in mathematics which is related to students’ reasoning and thinking. Based on van Hiele theory a student must pass through five sequential and hierarchical discrete levels of geometric thinking to achieve a successful reasoning in geometry. Geometric thinking consists of problem solving and manipulating spatial images. The aim of the present study was to create a reliable and valid test to assess students’ level of geometric thinking based on van Hiele theory. The survey research was used and a test has been made by reviewing recent research and literature. The test includes 21 questions related to the levels of geometric thinking based on van Hiele theory. The geometry concepts in creating this test comprise: angle, triangle, square, rectangle, rhombus, parallelogram, trapezoidal and circle. Students who were studying in grades 4-8 in elementary and middle schools in 2009-2010 in Tehran were considered as a statistical population. By cluster sampling method 507 students were chosen. The test was taken from the sample consists of 162 students from grade four, 174 students from grade five, 85 students from grade six, 47 students from grade seven, and 39 students from grade eight. Content validity, construct validity (factor analysis), and item analysis including difficulty index, discrimination index, and Cronbach’s alpha for internal consistency of the test items were used to get the results. Five factors were realized by factor analysis as follow: properties of shapes from angle dimension, rotation, properties of shapes from right angle dimension, properties of shapes and angles, and the relationship between shapes.
  • M.Moghaddasin, A. Asghari Moghaddam Page 127
    This paper examines the structure factor (Confirmatory) of a Persian Version of the State-Trait Anger Expression Inventory-2 (STAXI-2) in Iranian Clinical Sample. Sampel of this study consisted of 553 patients that referred to two psychiatric clinic in Tehran city between 86 - 89 years, (178 males and 375 females) between 17 - 66 years with the diagnostic group that were classified; anxiety disorders, mood disorders, obsessive-compulsive disorders, personality disorders, impulsive control disorder and phobia disorder with convenient sampling. After data collection, data were analyzed by Exploratory and confirmatory factor analysis, in the end, a questionnaire consisting of 48 item with five scales and four subscales; (the State Anger (internal state and external state), Trait Anger (Angry temperament and Angry reaction), Anger Expression-Out, Anger Expression-In and Anger Control) were excluded as the final questionnaire. Significantly differences were obtained in the factor structure of Iranian and American samples. In section of Stait - anger instead of three subscales-feeling of anger, verbal expression of anger and physical expression of anger, extrated the internal state and external state subscale. In section of trait anger by eliminating the 19 item was confirmed angry temperament and the angry reaction subscales. In section of Expression of anger, two scales of Anger Control – out and Anger Control –In loading on a first factor as Anger Control. Three item of anger Expression-Out and five item of anger Expression-In eliminated due to poor psychometrics characteristics and loading on the irrelevant factor.Relatively stable factor structure were obtained for men and women with the exception of differences on the Anger Expression-In scale.