فهرست مطالب

پیام صادق - پیاپی 34 (فروردین - اردیبهشت 1380)

فصلنامه پیام صادق
پیاپی 34 (فروردین - اردیبهشت 1380)

  • 66 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1380/02/01
  • تعداد عناوین: 15
|
  • سخن اول / السلام علی الشیب الخضیب
    سید مصطفی میرلوحی صفحه 4
    بلبلان چهچه به ماتم می زنند روز و شب از کربلا دم می زنندتکرار هر مساله عاشورا و اربیعن، یادآور خط سرخ سیدالشهداء و یاران با وفای اوست، عاشورا متعلف به یک زمان محدود و کربلا وابسته به یک سرزمن خاص نیست. همان سید الشهداء امروز هم ندا می دهد: «انی اری الموت الاسعادة و لاالحیوة مع الظالمین الا برما».
    کلیدواژگان: عاشورا، سیدالشهداء، کربلا، اربعین
  • نغمه های سرخ / شهید علی اکبر جلیلی به ابادی
    صفحه 5
    وی در 26 اسفند ماه 1346 در یزد متولد می شود و پس از گذراندن مقاطع تحصیلی قبل از دانشگاه در آزمون ورود به دانشگاه ها شرکت می کند و وارد دانشگاه امام صادق علیه السلام می شود و در تاریخ 14/1/1366 به درجه رفیع شهادت نایل می شود. از خصوصیات بارز شهید برخورد گرم و خنده های لطیف ایشان بود.
  • چکیده همایش ها و مقالات
  • دغدغه اصلی شهید مطهری، دفاع از دین در مقابله با افکار مختلف بود
    علی لاریجانی صفحات 6-10
    او دغدغه داشت که در مقابله با افکار مختلف، مخصوصا مسائل فرهنگی، از دین و نهاد دین در ابعاد مختلف دفاع بکند و در یک میزانی نشان بدهد که تفکر اسلامی چه برجستگی هایی دارد. سبک و روشی که مرحوم استاد در طرح موضوع داشتند، معمولا ر روشی که فیلسوفان ما دارند دیده نمی شو. من این روش را در ایجاد یک نوع انبساط و انفتاح فکری در جامعه بسیار کارآمد می بینم.
    کلیدواژگان: دین، فکر، اسلام، جهان
  • امتیازات و ویژگی های عمار یاسر
    علی سروری مجد صفحات 11-15
    عمار یاسر، از معدود صحابه پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم و امیر المومنین علیه السلام است که از آغاز دعوت اسلام تا پایان عمر پربرکت خود حتی در حساس ترین و شبه ناک ترین اوضاع، ایمان خود را محکم و اطلاعات و پیروی خود از پیشوا و ولی زمان استوار نگه داشت. پدر و مادر عمار اولین شهدای اسلام بودند که در حدود هفتاد سالگی شهید شدند.
    کلیدواژگان: صحابه، عمار یاسر، ولایت پذیری، خلفای راشدین
  • نظارت و کنترل / ضمن تحقق عدالت و حکومت دینی
    حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی صفحات 16-18
    نظارت ملی همان بحث امر به معروف و نهی از منکر به صورت عمومی است آنچه ضامن اجرای عدالت و اجرای قانون است، یکی مساله خود کنترلی است؛ یعنی شخص خود قانونمند و ضابطه مند باشد و برخورد کنترل و نظارت داشته باشد؛ دوم مساله امر به معروف و نهی از منکر به عنوان ضمانت اجرای قانون و عدالت در جامعه است که عبارت از نظارت ملی و حضور همگانی و ایجاد حساسیت در مردم و مدیران می باشد و سوم نظارت و مراقبت نسبت به همه مدیران و کارگزاران.
    کلیدواژگان: نظارت، کنترل، حکومت دینی، عدالت
  • قوم گرایی و نقش آن در شکل گیری اشرافیت
    محمد ابراهیم فیاض صفحات 19-21
    قبل از اسلام اشرافی گری وجود داشته است، در عربستان و مکه خا نواده های اصل و نسب داری - مانند ابوجهل، ابوسفیان و... - بودند که ثروتمند و جزء اشراف بوده و به تجارت مشغول بودند. اسلام با اشرافی گری و خانواده گرایی و اصل و نسب گرایی مبارزه کرد. بر اساس دین اسلام، این ها حاز اهمیت نبودند، بلکه «ان اکرمکم عندالله اتقیکم».
    کلیدواژگان: قوم گرایی، اشراف، فئودال، اشرافی گری، خانواه گرایی، اصل و نسب گرایی
  • سعادت و شقاوت
    حجت الاسلام معزالدینی صفحات 22-24
    موضوع سعادت و شقاوت از امهات مباحث اخلاقی است و در همه مولفات اخلاقی که علما دارند در این مقوله بحث کرده اند. انسانیت انسان در سعید زندگی کردن او و سعید از دنیا رفتنش معنا می شود. آدمی زمانی سعادتمند است که بتواند گردونه زندگی را به گردونه ای بچرخاند که به سعادت او منتهی می شود. یعنی سعادت یک صیرورت، چرخش و تحول است.
    کلیدواژگان: سعادت، شقاوت، روح، اخلاص
  • بهره وری بیشتر، از طریق تمرینات یوگا
    حسینی صفحات 25-26
    یوگاهشت مرحله دارد که دیانا یا مراقبه عضو هفتم آن است. استفاده از تمرینات Meditation برخی از شرطی شدن های مزاحم افراد را سست می کنند تا فرصت فکر کردن به چیزهای بهتر را داشته باشند. همچنین تجربه ذهنی در افزایش اراده، احساس آرامش در روح و جسم و احساس خوبی و خوشی از دیگر نتایج این تمرینات است.
    کلیدواژگان: بهره وری، یوگا، فشارهای عصبی، مدیتیشن
  • سرافرازان سرو قامت / گفتگو با آقای سید حسن عصمتی
    صفحات 27-34
  • همگام با دانش آموختگان / گفتگو با آقایان دکتر سید محمدرضا احمدی طباطبایی و دکتر عباس اشرفی
    صفحات 33-41
  • معرفی دفتر حقوقی دانشگاه / گفتگو با آقایان عمادی و محمدنژاد
    صفحات 42-45
  • ذکری شهید العلم / شعر استاد فیصل العسکری در رثای آیة الله شهید مطهری (ره)
    فیصل العسکری صفحات 47-48
  • اخبار حوزه سیاست / بازدید جمعی از استادان و اندیشمندان و مسؤولان دانشگاه الازهرا مصر از دانشگاه امام صادق (ع)
    صفحه 49
    جمعی از اندیشمندان، نویسندگان و استادان و مسؤولان دانشگاه الازهرا مصر از دانشگاه امام صادق علیه السلام بازدید کردند. این هیات ابتدا طی نشستی با مسؤولان دانشگاه امام صادق علیه السلام با اهداف، رشته های تحصیلی و برنامه های آموزشی دانشگاه آشنا شدند و از قسمت های مختلف دانشگاه بازدید کردند.
  • اخبار معاونت دانشجویی / ترجمه کتاب توسط دو تن از دانشجویان ورودی سال 73
    صفحه 52
    احمد محمدی و روح الدین کرد علیوند دو تن از دانشجویان دانشگاه امام صادق علیه السلام هستند که کتاب «بزه دیده و بزه دیده شناسی» تالیف ژرار لیزوژینا فیلیزولا را ترجمه کرده اند و آقای روح الدین کردعلیوند کتاب دیگری با عنوان سیاست برخی کشورهای اروپایی در قبال مواد مخدر نوشته ژروم فره را ترجمه کرده است.
  • چکیده پایان نامه ها
    صفحات 57-63