فهرست مطالب

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:20 Issue: 79, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/03/22
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مرتضی پیری، الهام ایازی، مریم بنانج، مریم سادات شاهین صفحات 1-13
    زمینه و هدف
    گیرنده های دوپامینی و هیستامین رفتارهای شبه اضطرابی را تحت تاثیر قرار می دهند. به علاوه برهمکنش بین هیستامین و گیرنده های دوپامینی D1 در زمینه ی تعدیل برخی رفتارها اثبات شده است. در این مطالعه برهمکنش بین هیستامین و گیرنده ی دوپامینی D1 در زمینه ی رفتار اضطرابی در هیپوکامپ پشتی مورد مطالعه قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی از آزمون ماز به علاوه ای شکل مرتفع برای سنجش رفتارهای شبه اضطرابی مورد استفاده قرار گرفت. موش های سوری نر با تزریق درون صفاقی کتامین هیدروکلراید، به علاوه زایلزین بی هوش شدند و دو کانول در ناحیه ی هیپوکامپ پشتی آن ها قرار داده شد. آنالیز واریانس دوطرفه و یکطرفه (ANOVA) و به دنبال آن تست LSD برای آنالیز داده ها استفاده شد. تمامی آزمایشات مطابق با راهنمای اخلاقی نگهداری و کار با حیوانات آزمایشگاهی انجام گرفت.
    یافته ها
    تزریق هیستامین و آگونیست (SKF 38393) و آنتاگونیست (SCH23390) گیرنده ی دوپامینی D1 به داخل ناحیه ی CA1 باعث القای اضطراب گردید. تزریق SKF 38393 و SCH23390 دو دقیقه بعد از دوز موثر هیستامین (10 میکروگرم بر موش) اثرات اضطراب زای هیستامین را مهار کرد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد علاوه بر اینکه هیستامین و گیرنده های دوپامینی D1 در تعدیل اضطراب در هیپوکامپ پشتی موش سوری نقش دارند، بین آن ها یک برهمکنش پیچیده نیز وجود دارد.
    کلیدواژگان: SKF 38393، SCH23390، هیستامین، اضطراب، ماز به علاوه ای شکل مرتفع، موش کوچک آزمایشگاهی
  • محبوبه سترکی، محمود رفیعیان، اسفندیار حیدریان، کیهان قطره، نجمه شاهین فرد، رویا انصاری، زهرا فروزنده صفحات 14-23
    زمینه و هدف
    تغییرات کمیتی لیپیدهای پلاسما بعد از غذا نقش مهمی در پاتوژنز آترواسکلروز بازی می کند. وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی در قره قات ما را برآن داشت تا تاثیرات احتمالی –حمایتی این گیاه را بر روی برخی ریسک فاکتورهای آترواسکلروز، به دنبال مصرف غذا، در خرگوش های هیپرکلسترولمیک بررسی نماییم.
    روش بررسی
    در این تحقیق مداخله ای تعداد 24 خرگوش نرنیوزیلندی به طور تصادفی به 3 گروه 8 تایی به شرح زیر تقسیم شدند: گروه اول رژیم معمولی، گروه دوم رژیم پرکلسترول (1 درصد)، گروه سوم رژیم پر کلسترول و 2 درصد پودر قره قات دریافت کردند. فاکتورهای گلوکز، توتال کلسترول (TC)، تری گلیسرید (TG)، آپولیپو پروتئین B (ApoB)، ترانس آمینازهای کبدی (ALT، AST)، لیپو پروتئین با دانسیته ی پایین (LDL-C) نیترات، نیتریت، فیبرینوژن و فاکتور VII قبل از آزمایش و سه ساعت پس از تیمار، اندازه گیری و در گروه های مختلف با استفاده از آزمون واریانس یک طرفه و پس آزمون دانت با یکدیگر مقایسه شدند. 05/0P< معنی دار تلقی شد.
    یافته ها
    مصرف پودر قره قات کاهش معنی داری را در سطح LDL-C، توتال کلسترول، آنزیم های کبدی (ALT، AST)، ApoB و فیبرینوژن نسبت به گروه رژیم پرکلسترول نشان داد (05/0P<). مصرف قره قات تغییر معنی داری برروی میزان گلوکز، تری گلیسرید (TG)، فاکتور VII، نیتریت و نیترات ایجاد نکرد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان دهنده ی تاثیرمثبت مصرف حاد قره قات برروی برخی از ریسک فاکتورهای آترواسکلروز درهیپرلیپیدمی بعد از غذا می باشد.
    کلیدواژگان: قره قات، آترواسکلروز، هیپرلیپیدمی، کلسترول، تری گلیسرید، ریسک فاکتور قلبی
  • معصومه کاظمی، هدایت صحرایی صفحات 24-33
    زمینه و هدف
    مطالعات قبلی نشان داده است که مصرف مورفین در طی بارداری می تواند موجب تاخیر در نمو جنین و ایجاد نقایص جنینی گردد. این پژوهش به بررسی اثر مصرف مورفین توسط مادر باردار و اثرات آن بر تکوین حباب های مغزی پروزنسفال و رومبنسفال در جنین موش بزرگ آزمایشگاهی نژاد ویستار پرداخت.
    روش بررسی
    تعداد 12 موش ماده با محدوده ی وزنی 170 تا200 گرم استفاده شد. گروه های آزمایش و کنترل پس از بارداری، گروه آزمایش مورفین را با دوز 05/0 میلی گرم در میلی لیتر در آب آشامیدنی دریافت نمودند. گروه کنترل فقط آب آشامیدنی دریافت می کردند. در روز 10 بارداری موش های باردار با کلروفرم کشته شده، جنین ها به همراه رحم طی عمل جراحی از بدن حیوان خارج، به منظور فیکس شدن به مدت یک هفته در محلول فرم آلدئید 10 درصد قرار گرفتند. سپس جنین های فیکس شده مراحل پردازش بافتی را طی و پس از برش گیری و رنگ آمیزی با هماتوکسیلین-ائوزین از نظر تکوین حباب های اولیه ی مغزی پروزنسفال، رومبنسفال و ضخامت قشر مغز به وسیله ی میکروسکوپی نوری و نرم افزار موتیک مورد برسی قرار گرفت.
    یافته ها
    کاهش شدید مساحت رومبنسفال و پروزنسفال در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل قابل ملاحظه بود. همچنین افزایش ضخامت قشر مغز در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل اختلاف معنی دار نشان داد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که مصرف مورفین در دوران بارداری باعث نقص تکوین حباب های مغز اولیه در جنین می گردد. این آسیب ممکن است منشا نقص عملکرد و تکوین دستگاه عصبی مرکزی در نوزادانی باشد که از مادران معتاد به دنیا آمده اند.
    کلیدواژگان: حباب پروزنسفال، حباب رومبنسفال، مورفین، موش صحرایی، تکوین
  • محمد مهدی سلطان دلال، سیامک حیدرزاده، محمد آذرسا، روناک بختیاری، محمدکاظم شریفی یزدی صفحات 34-43
    زمینه و هدف
    مطالعات گذشته نشان داده که دو آنتی بیوتیک پلی میکسین B سولفات و تری متوپریم به تنهایی اثر چندانی روی یرسینیا انتروکلی تیکا و گونه های وابسته به آن ندارند. هدف از این تحقیق بررسی و تفاوت اثر سینرژیسمی آنتی بیوتیک های فوق بر یرسینیا انتروکلی تیکا و گونه های وابسته به آن از نمونه های انسانی و محیطی در ایران و نمونه های انسانی و محیطی گرفته شده ازکلکسیون انستیتو پاستور فرانسه بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه 73 سویه ی یرسینیا از ایران و 25 سویه ی کلکسیون از انستیتو پاستور فرانسه مورد بررسی قرار گرفت. برای تعیین MIC از روش ماکرودایلوشن طبق روش استاندارد استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده برای سویه های یرسینیا انتروکلی تیکا نشان داد که پس از اضافه کردن تری متوپریم به پلی میکسین B سولفات از غلظت 5/0+05/0 میکروگرم در میلی لیتر به غلظت 16+6/1 میکروگرم در میلی لیتر، کاهش رشد آن ها از 7/4 به 100 درصد رسید. همچنین اثر سینرژیسمی یکسانی میان سویه های انسانی و محیطی ایران وجود داشت، برعکس، سویه های محیطی فرانسه با غلظت 100 درصد 16 +6/1 میکروگرم در میلی لیتر مقاوم تر از سویه های انسانی بودند (100 درصد 4+4/0 میکروگرم در میلی لیتر). در مقایسه ی سویه های یرسینیا آنتروکلی تیکا ازسویه های گونه های دیگر مانند یرسینیا اینتر مدیا، یرسینیا فردریکسنی، یرسینیا کریستنسنی، یرسینیا آلدوه از حساسیت کمتری برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج ما نشان داد که دو آنتی بیوتیک ذکر شده اثر سینرژیسمی بیشتری بر روی گونه های دیگر یرسینیا نسبت به یرسینیا انتروکلی تیکا دارد. همچنین سویه های انسانی انستیتو پاستور از سویه های کلینیکی و محیطی ایران حساس تر بودند.
    کلیدواژگان: یرسینیا انتروکلی تیکا، سینرژیسم، پلی میکسین B سولفات و تری متوپریم
  • عاطفه گشوارپور، سعید راحتی قوچانی، عاتکه گشوارپور، وحید سعادتیان صفحات 44-54
    زمینه و هدف
    مدیتیشن به عنوان یک روش کمک درمانی در مدیریت بیماری های روانپزشکی (نظیر اضطراب و افسردگی) و حفظ سلامت ذهن مورد توجه قرار گرفته است. تاکنون براساس ویژگی های سیگنال های بیولوژیکی در هیچ یک از مطالعات، شاخصی برای تخمین عمق مدیتیشن ارایه نشده است. از آنجا که تخمین عمق مدیتیشن می تواند به کنترل سطوح مختلف عمق مدیتیشن و همچنین بازخورد به فرد برای رسیدن یا باقی ماندن به سطح مطلوبی از عمق مدیتیشن به کار رود، از این رو در این تحقیق شاخصی از عمق مدیتیشن براساس ویژگی های سیگنال های الکتروآنسفالوگرام و نرخ ضربان قلب ارایه شد.
    روش بررسی
    بدین منظور، سیگنال های نرخ ضربان قلب و الکتروآنسفالوگرام در سه کانال Fz، Cz و Pz در هنگام مدیتیشن و قبل از آن در قالب دو مجموعه داده ی مجزا از 25 نفر زن جمع آوری شد. سپس براساس ویژگی توان نسبی آلفای سیگنال الکتروآنسفالوگرام و ویژگی زمانی نرخ ضربان قلب الگوریتمی پیشنهاد گردید تا عمق های مختلف مدیتیشن را تخمین بزند.
    یافته ها
    تحلیل سیگنال های بیولوژیکی با استفاده از این الگوریتم نشان داد که از بین 25 فرد شرکت کننده، 22 نفر به عمیق ترین سطح مدیتیشن خود رسیدند و دو نفر از گروه مبتدی و یک نفر از گروه باتجربه با راهنمایی مربی نتوانسته اند به عمیق ترین سطح مدیتیشن خود برسند. این نتایج با تحلیل پرسشنامه نیز تایید می گردد.
    نتیجه گیری
    الگوریتم پیشنهادی، دارای خصوصیاتی نظیر امکان کالیبره شدن برای هر فرد و همچنین عدم نیاز به حجم محاسباتی بالا و زمان زیاد برای اجرا بود.
    کلیدواژگان: الکنروآنسفالوگرام، تخمین، قدرت فرکانس، قلب و سیگنال، عمق مدیتیشن
  • ابراهیم حسنی، رحمان عباسی وش، میر موسی آقداشی، محمد شیروانی صفحات 55-60
    زمینه و هدف
    امروزه پروپوفول رایج ترین داروی بیهوشی داخل وریدی مورد استفاده می باشد. یکی از عوارض جانبی این دارو درد هنگام تزریق می باشد. روش های مختلفی نظیر لیدوکایین، سرد کردن یا گرم و رقیق کردن پروپوفول برای کاهش این عارضه به کار رفته است. اما هرکدام از این روش ها در مواردی با شکست مواجه می شوند. ما این مطالعه ی کارآزمایی بالینی دوسوکور را با هدف بررسی اثر افدرین در کاهش درد ناشی از تزریق پروپوفول طراحی نمودیم.
    روش بررسی
    پنجاه بیمار 20 تا 60 ساله با وضعیت فیزیکی ASA کلاس Iو II به طور تصادفی در دو گروه مساوی مطالعه و شاهد وارد این مطالعه ی تجربی شدند. علایم حیاتی همه بیماران ثبت شد. تحت شرایط یکسان، بدون تجویز پره مدیکاسیون، 30 ثانیه قبل از القای بیهوشی در گروه مطالعه 70 میکروگرم به ازای هر کیلو گرم افدرین و در گروه شاهد نرمال سالین و با حجم مساوی تزریق شد. سپس 20 درصد دوز القای بیهوشی پروپوفول به همه بیماران تزریق و شدت درد ناشی از تزریق بر اساس Verbal Rating Scale (VRS) (با درجه بندی 0تا3) و Face Pain Scale(FPS) (با درجه بندی 1تا 6) اندازه گیری و ثبت گردید. سپس بقیه ی دوز پروپوفول و آتراکوریوم تزریق شد.
    یافته ها
    بیماران دو گروه از لحاظ سن، جنس، وضعیت فیزیکی ASA و علایم حیاتی پایه مشابه بودند (05)
    کلیدواژگان: افدرین، پروپوفول، درد تزریق
  • فاطمه مرادی، علی ایمانی، سیف الله کیفبادی، حسین نظری، راهب قربانی، طاهره کیقبادی صفحات 61-68
    زمینه و هدف
    نوزادان در طی انجام پروسیجرهای تهاجمی روتین، درد را تجربه می کنند. دردی که به علت واکسیناسیون ایجاد می شود قابل کنترل است ولی این پروسیجر ها در نوزادان همچنان بدون تسکین درد صورت می گیرد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ساکارز 20 درصد بر تسکین درد ناشی از تزریق واکسن هپاتیت B در نوزادان ترم بود.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی، 60 نوزاد انتخاب و به صورت تصادفی به دوگروه تقسیم شدند. 2 دقیقه قبل از تزریق عضلانی واکسن هپاتیت B، در گروه مورد 2 میلی متر از محلول ساکارز 20 درصد و در گروه شاهد 2 میلی متر آب مقطر استریل به صورت خوراکی به نوزاد داده شد. قبل از دادن ساکارز، بلافاصله و 5 دقیقه بعد از تزریق، درد نوزاد با اسکیل درد نوزادان تازه متولد شده NIPS بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که دو گروه از نظر جنس، نمره ی آپگار، سن تولد، وزن، سن حاملگی نوع زایمان و میانگین شدت درد قبل از تزریق تفاوت معنی داری نداشتند. شدت درد بلافاصله بعد از تزریق در گروه ساکارز 20 درصد کاهش معنی داری نداشت. شدت درد 5 دقیقه بعد از تزریق در گروه ساکارز 20 درصد به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود (P=0/012).
    نتیجه گیری
    ساکارز 20 درصد بلافاصله بعد از تزریق عضلانی، درد را نمی کاهد، ولی بعد از 5 دقیقه اثر تسکینی بر درد دارد.
    کلیدواژگان: نوزاد، ساکارز 20 درصد، درد، واکسن هپاتیتB، تزریق عضلانی
  • اصغر اکبری، شیده نارویی، مریم عشقی، ابوالفضل فراهانی صفحات 69-82
    زمینه و هدف
    ارتباط قوی بین نقاط ماشه ای، درد گردن و سردرد وجود دارد. مطالعه به منظور مقایسه ی تاثیر تکنیک انرژی عضلانی با لیزر کم توان در کاهش درد و ناتوانی گردن و شانه در بیماران با نقاط ماشه ای در عضلات تراپزیوس و لواتور اسکاپولا انجام شد.
    روش بررسی
    این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور در سال 1388 در زاهدان انجام شد. سی بیمار با نقاط ماشه ای در عضلات تراپزیوس و لواتوراسکاپولا به صورت تصادفی در سه گروه مساوی قرار گرفتند. در گروه لیزر، از لیزر گالیوم-آرسناید با پهنای پالس 200 نانو ثانیه و میزان انرژی 6 ژول، گروه انرژی عضلانی از مکانیسم شلی عضله بعد از انقباض ایزومتریک و گروه کنترل از لیزر خاموش استفاده شد. درمان به مدت 10 جلسه انجام شد. درد و ناتوانی گردن و شانه (رتبه ای) به ترتیب با شاخص درد و ناتوانی گردن و شانه و دامنه ی حرکتی گردن (درجه)، با گونیامتر قبل و بعد از درمان ارزیابی شدند. از آزمون های آماری T زوج و آنالیز واریانس یکطرفه برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    درد گردن در گروه انرژی عضلانی از 2/1±2/8 به 85/0±5/3 و گروه لیزر از 4/1±4/8 به 2/1±6/2و درد و ناتوانی شانه در گروه انرژی عضلانی از 7/10±9/102 به 3/10±24 و گروه لیزر از 8/11±7/104 به 7/10±6/22 کاهش یافت (05/0>P). اختلافی بین دو گروه درمان از نظر درد و ناتوانی گردن و شانه و دامنه حرکتی وجود نداشت (05/0)
    کلیدواژگان: درد، نقاط ماشه ای، تکنیک انرژی عضلانی، لیزر کم توان، تراپزیوس، لواتور اس
  • رستگار حسینی، فرهاد رحمانی نیا، محمد عزیزی صفحات 83-93
    زمینه و هدف
    هدف از این پژوهش، تعیین رابطه ی بین برآورد ذهنی آمادگی جسمانی با وضعیت واقعی در دختران و پسران غیر ورزشکار بود.
    روش بررسی
    جامعه ی آماری این تحقیق کلیه ی دانشجویان دختر و پسر غیر ورزشکار دانشگاه گیلان بودند. پس از ترجمه ی پرسشنامه ی استاندارد SPQ (دلیگنرس، 1994) و تعدیل برخی از پرسش ها، با نظرخواهی از متخصصین روایی صوری، توسط آزمون- آزمون مجدد، پایایی آن (آلفای کرونباخ 84/0) به دست آمد. سپس براساس جدول اودینسکی 150 آزمودنی پسر و 170 آزمودنی دختر به ترتیب با میانگین سنی 17/1 ± 83/21 و 56/1 ± 13/21 سال، قد 56/1 ± 64/173 و 45/6 ±29/159 سانتی متر، وزن 80/11 ± 66/70 و 27/10± 73/57 کیلوگرم و شاخص توده ی بدنی 3/3 ± 45/23 و 7/3 ± 74/22 کیلوگرم بر مترمربع به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای تحلیل داده ها از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و T-student استفاده شد.
    یافته ها
    دانشجویان دختر و پسر برآورد ذهنی درستی از آمادگی جسمانی، قدرت عضلانی، انعطاف پذیری و ترکیب بدن خودشان نداشتند. همچنین بین برآورد ذهنی از آمادگی جسمانی و اندازه گیری آزمون های آمادگی جسمانی در میان دختران و پسران اختلاف معنی داری مشاهد شد (01/0P<)، به عبارت دیگر، پسران دانشجو نسبت به دختران دانشجو برآورد ذهنی صحیح تری از توانایی های خودشان داشتند.
    نتیجه گیری
    بنابراین با توجه به این که دانشجویان دختر و پسر در پژوهش حاضر برآورد ذهنی اشتباهی از وضعیت آمادگی جسمانی خودشان داشتند، لذا پیشنهاد می شود که با فراهم آوردن امکانات لازم و تشویق و ترغیب دانشجویان به شرکت در فعالیت های بدنی و تمرینات آمادگی جسمانی مستمر زمینه ی رشد، بهبود سلامت جسم و روان و ایجاد برآورد ذهنی درست و واقعی از آمادگی جسمانی را در آن ها فراهم نمود.
    کلیدواژگان: برآورد ذهنی، آمادگی جسمانی، دختران، پسران، غیر ورزشکار
  • احمدرضا مبین، شهریار امیرحسنی، آرش نکویی، عباس مقیم بیگی، بابک نکویی صفحات 94-102
    زمینه و هدف
    عفونت بیمارستانی با افزایش مرگ و میر و هزینه های بستری در بیمارستان، به عنوان یکی از مشکلات بهداشتی مهم جوامع مطرح می باشد. عفونت سیستم ادراری به عنوان شایع ترین عفونت بیمارستانی شناخته شده بیش از 40 درصد تمام عفونت های بیمارستانی را تشکیل می دهد. در این مطالعه فراوانی و زمینه ی عفونت ادراری بیمارستانی در بخش مراقبت های ویژه مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، 353 بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه ی بیمارستان های بعثت و اکباتان شهر همدان مورد بررسی قرارگرفتند. با مراجعه ی هفتگی به ICU ها، بیماران مبتلا به عفونت ادراری بیمارستانی شناسایی و نوع آنتی بیوتیک مصرفی و همچنین ارگانیسم یافت شده ثبت شد. در نهایت آنالیز اطلاعات با استفاده از آزمون های Chi-Square testو آزمون دقیق فیشر انجام شد.
    یافته ها
    از بین 353 بیمار با میانگین سنی 9/21±2/51 سال، 61 (17 درصد) نفر مبتلا به UTI بیمارستانی بودند. آزمایش کشت ادرار در 20 درصد بیماران مثبت شد به طوری که میکروارگانیسم های گرم منفی، گرم مثبت و قارچ ها به ترتیب 7/41، 3/33 و 25 درصد از موارد را تشکیل می داد. در 85 درصد از موارد، بیماران قبل از ابتلا به UTI بیمارستانی آنتی بیوتیک دریافت نموده بودند، به طوری که در 55 درصد موارد آنتی بیوتیک های گروه سفالوسپورین بود. همچنین در 44 درصد از موارد بیش از یک نوع آنتی بیوتیک می گرفتند. بین نوع میکروارگانیسم و نوع آنتی بیوتیک مصرفی (قبل از ورود به ICU) ارتباط معنادار وجود داشت (011/0=P).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه فراوانی عفونت ادراری بیمارستانی در ICU 17درصد برآورد شد به طوری که گرم منفی ها شایع ترین بودند و همچنین بین مصرف آنتی بیوتیک قبل از ورود به بخش مراقبت ویژه با عفونت ادراری بیمارستانی در آن بخش ارتباط معنی داری وجود داشت. لذا آموزش در کاهش مصرف آنتی بیوتیک ها خصوصا غیر ضروری و امپریک، امری لازم و ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: عفونت ادراری بیمارستانی، بخش مراقبت های ویژه، آنتی بیو
  • پرویز یزدان پناه، شهین تاج آرامش، علی موسوی زاده، یروین غفاری، زهرا خسروی، ایاز خادمی صفحات 103-111
    زمینه و هدف
    سندرم تونل کارپال به گیرافتادگی عصب میانی در تونل کارپال مچ گویند. حاملگی یک عامل خطر سندرم کارپال تونل می باشد و سندرم کارپال تونل از عوارض شایع حاملگی می باشد. با وجود شیوع زیاد این سندرم در زنان نسبت به مردان، شیوع سندرم در ارتباط با حاملگی و غیرحاملگی در زنان بعضی کشورها مانند ایران نامشخص می باشد. هدف این مطالعه تعیین شیوع و شدت سندرم تونل کارپال در زنان حامله و غیرحامله شهرستان بویر احمد می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه یک مطالعه ی مقطعی توصیفی- تحلیلی بود که از اسفند 88 تا دی 89 در کلینیک های زنان و زایمان شهر یاسوج در 2656 زن غیرحامله و 1508 زن حامله انجام شد. 175 نفر از زنانی که به دلایل مشکلات زنان و زایمان به متخصصین زنان و زایمان مراجعه کرده بودند و دارای علایم بالینی سندرم تونل کارپال بودند، به وسیله ی متخصص توانبخشی مورد مطالعات الکترودیاگنوستیک استاندارد قرار گرفتند.
    یافته ها
    شیوع سندرم تونل کارپال در زنان دارای علایم 7/2 درصد بود. شیوع این سندرم در زنان حامله و غیرحامله به ترتیب 4/3 و 3/2 درصد بود. در کل، 51 زن حامله دچار سندرم تونل کارپال بودند که 4/59% سندرم خفیف، 8/18%، سندرم متوسط و 9/21% سندرم تونل کارپال شدید داشتند. همچنینن 61 زن غیر حامله دچار سندرم تونل کارپال بودند که 6/73% به نوع خفیف، 8/20% درصد به نوع متوسط و 6/5 % به نوع شدید مبتلا بودند.
    نتیجه گیری
    شیوع سندرم تونل کارپال در زنان حامله بیشتر از زنان غیرحامله بود. سندرم تونل کارپال شدید در زنان حامله شایع تر از زنان غیرحامله بود.
    کلیدواژگان: سندرم تونل کارپال، شیوع، شدت، حاملگی، زنان
  • آتوسا دبیری، ترانه نقیبی صفحات 112-115
    رحم دو شاخ یکی از آنومالی های مادرزادی مجرای مولرین می باشد که می تواند همراه با عوارض متعددی باشد. در سال 1389 خانم 34 ساله ای به دلیل دردهای زایمانی مراجعه نمود. روش جلوگیری از بارداری وی استفاده از IUD بود که روش موفقیت آمیزی نبود. به دلیل پرزانتاسیون بریچ و سابقه ی سزارین قبلی تحت عمل سزارین قرار گرفت. طی عمل جراحی رحم دو شاخ با قرار داشتن IUD در یکی از شاخ ها و حاملگی در شاخ دیگر مشاهده شد. تشخیص به موقع این ناهنجاری ها و دادن اطلاعات کامل به بیمار از بروز بسیاری از عوارض جلوگیری می کند.
    کلیدواژگان: رحم دو شاخ، IUD، حا
|
  • Piri M., Ayazi E., Bananej M., Shahin Pages 1-13
    Background And Objective
    Dopamine receptors and histamine influence anxiety-like behaviors. Furthermore, interaction between histamine and dopaminergic D1 receptors has been demonstrated in the modulation of some behavior. In the present study, we investigated the interaction between histamine and dopaminergic D1 receptors in the dorsal hippocampus in the anxiety behavior.
    Materials And Methods
    In this experimental study, the elevated plus maze test was used to test anxiety-like behaviors. Mice were anesthetized with intra-peritoneal injection of ketamine hydrochloride, plus xylazine, and two stainless-steel cannuale were placed in the CA1 region of the hippocampus. Two- and one-way analyses of variance (ANOVAs), followed by LSD test, were used for data analysis. All experiments were performed in accordance with the institutional guidelines for animal care and use.
    Results
    Intra-CA1 injection of histamine and D1 dopamine agonist (SKF 38393) and antagonist (SCH23390) induced anxiety. Intra-CA1 injection SKF 38393 or SCH23390 2 min after of effective dose of histamine (10µg/mouse) inhibited anxiogenic effects of histamine.
    Conclusion
    It seems that both histamine and dopaminergic D1 receptors play a part in the modulation of anxiety in the dorsal hippocampus of mice, and that they carry a complex interaction between them.
  • Setorki M., Rafieian M., Heidarian E., Ghatreh K., Shahinfard M., Ansari R., Frozandeh Z. Pages 14-23
    Background And Objective
    The increase in the blood concentration of lipids after meals has a significant effect on induction of atherosclerosis. Vaccinium myrtilus has an antioxidant activity, and in this study, we aimed to determine the effects of this plant on atherosclerosis risk factors.
    Material And Methods
    In an experimental study, 24 male New Zealand rabbits were randomly designated into three groups of 8 rabbits: Group 1, normal diet; Group 2, a diet containing 1 % cholesterol; and Group 3, a diet containing 1% cholesterol and 2% Vaccinium myrtilus powder. The blood glucose, total cholesterol (TC), triglyceride (TG), apolipoprotein B (ApoB), Alanine aminotransferase (ALT), Aspartate aminotransferase (AST), LDL-C (low density lipoprotein), nitrite, nitrate, fibrinogen, and factor VII, which are considered as atherosclerosis risk factors, were measured before the experiment and 3 hours after feeding. The data were analyzed using One-Way Analysis of ANOVA. The P-values below 0.05 (P<0.05) were considered as significant.
    Results
    Consumption of Vaccinium myrtilus significantly decreased the concentrations of LDL-C, TC, aminotransaminases (AST, ALT), ApoB, and fibrinogen compared to the hyper-cholesterolemic diet group (P<0.05). However, there were no significant differences was found between the group taking Vaccinium myrtilus and hyper-cholesterolemic diet group with regard to the serum glucose, TG, factor VII, nitrite, and nitrate (P>0.05).
    Conclusion
    The results of this study show that acute consumption of Vaccinium myrtilus might have a protective effect on some atherosclerosis risk factors.
  • Kazemi M., Sahraei H. Pages 24-33
    Background And Objective
    Previous studies have shown that morphine consumption during pregnancy may delay the embryo development and/or cause abnormal nervous system function. The present study focused on the effects of maternal morphine consumption on the brain vesicles Prosencephslon and Rhombencephal development in Wistar rat embryos.
    Material And Methods
    A total of 12 female Wistar rats (170-200g) were used in this study. After pregnancy, each rat in the experimental group (n= 6) received 0.05 mg/ml of morphine by tap water, while the animals in the control group only received water only. On the 10th day of pregnancy, the pregnant animals were anesthetized by chloroform and the embryos were removed surgically. The embryos were then fixed in 10%formalin for one week, followed by tissue processing, sectioning, and staining with hematoxylin and eosin (H&E) for each embryo. The sections were examined for primary brain Rhombencephal and Prosencephslon vesicles, and the brain layer development or thickness was examined by light microscopy and MOTIC software.
    Results
    A severe reduction of the area for Rhombencephal and Prosencephslon was observed in the experimental group compared with the control group. Furthermore, the increase in the brain layer thickness was significantly more apparent in the experimental groups in comparison to the control group (P<0.05).
    Conclusion
    Our results show that oral morphine consumption causes a decrease in the primary brain vesicles. This defect may be the cause of abnormal central neuron system function and development observed in the fetuses born from opioid addicted women.
  • Soltan Dallal Mm, Hidarzadeh S., Azarsa M., Bakhtiari R., Sharifi Yazdi Mk Pages 34-43
    Background And Objectives
    Previous studies have shown that polymyxin B sulfate and trimthoprim antibiotics are not individually effective on Yersinia enterocolitica and their closely related species. The aim of this study was to evaluate the synergistic effect of above antibiotics on Y. enterocolitica and their closely related species, from the clinical and the natural environment specimen collected in Iran, and compare them with the isolates that that were obtained from the Pasteur institute collection in France.
    Materials And Methods
    In total, 73 species from Iran and 25 from the Pasteur institute in France were tested. The microdilution method was used for the MIC according to the standard protocol.
    Results
    The synergistic effect was seen in all tested samples. However, the human species from the Pasteur institute were more sensitive than the Iranian human and the environmental species were less sensitive than clinical. The Y. enterocolitica isolates were less sensitive than the related species such as Y. intermedia, Y. fredriksenii, and Y. kristensenii.
    Conclusion
    The synergistic effect polymyxin B sulfate and trimthoprim were more evident on other closely related Yersinia species Y. enterocolitica.
  • Goshvarpour A., Rahati Ghoochani S., Goshvarpour A., Saadatian V. Pages 44-54
    Background And Objective
    Meditation is commonly perceived as an alternative medicine management tool for psychological diseases such as depression and anxiety disorders. To our knowledge, there is no published study providing an index for estimating meditation's depth from biological signals. Estimating the depth of meditation can be useful in controlling its different levels, and it can be used as a biofeedback technique to help a person achieve the desired state of meditation. In this study, an index for meditation depth is offered using the features of electroencephalogram and heart rate signals.
    Material And Methods
    For this purpose, EEG signals in Fz, Cz, and Pz channels, and the heart rate time series of 25 healthy women were collected both before and during the meditations. The algorithm is suggested based on the rational alpha power of EEG signals and the time domain feature of the heart rate to estimate the depth of meditation.
    Results
    The analysis of biological signals using this method suggests that 22 of the 25 participants have experienced the deepest meditation state. Interestingly, 2 of the beginners as well as one expert-mediators could not reach the deepest state by following up the master mediator. These results were in line with the evaluation of the questionnaire.
    Conclusions
    The suggested algorithm has some practical characteristics including: the option of being calibrated for each subject; not requiring high-volume calculations; and it does not take much time.
  • Hassani E., Abbaszadeh R., Aghdashi Mm, Shirvani M. Pages 55-60
    Background And Objectives
    Propofol is the most frequently used intravenous anesthetic today. One of its side effects is the pain on injection. Various methods such as adding lidocaine, cooling or warming and dilution of the propofol solution have been used for reducing the pain. However, each of these methods comes with a degree of failure. We designed this double-blinded randomized clinical trial to evaluate the effects of ephedrine of the injection pain caused by propofol.
    Materials And Methods
    Fifty patients, between 20-60 years old and in the ASA physical status I and II, were enrolled in this experimental study and randomly divided into two equal groups. The basal vital signs for all patients were recorded, and 30 seconds prior to the induction of anesthesia, either 70µg/kg of ephedrine (study group) or an equal volume of normal saline (control group) was administered without premedication. Then, 20% of propofol was administered to each patient, and the pain intensity was measured and recorded by both the Verbal Rating Scale (VRS; grading 0-3) and Face Pain Scale (FPS; grading 1-6). The remaining dose of propofol and atracurium were administered.
    Results
    Patients of two groups were similar with respect to age, sex, ASA status, and basal vital signs (P>0.05). The mean degrees of pain severity, in the study and control group were 0.48 ± 0.51 and 1.08 ± 759 by VRS (P = 0.002), and 1.48 ± 0.586 and 2.04 ± 0.841 by FPS (P=0.009), respectively.
    Conclusion
    Based on the results of the present study, also supported by other studies, it seems that administration of ephedrine prior to propofol is a suitable method for reduction of pain from propofol injection.
  • Moradi F., Imani A., Keyghobadi S., Nazari H., Ghorbani R., Keyghobadi T. Pages 61-68
    Background And Objective
    Newborns often experience pain during routine invasive procedures. Although the pain caused by immunization injections could be controlled, but this procedure in infants is often done without pain relief. The aim of this study was to assess the effect of 20%oral sucrose on the relief of pain from Hepatitis Bvaccine injection in full term infants.
    Material And Methods
    In this randomized clinical trial, 60 infant were selected and divided randomly into two groups. In the case group, 2 ml of 20% sucrose were given orally to the infants 2 minutes prior to the intramuscular injection of Hepatitis B vaccine. By contrast, the control group received 2 ml of sterile distilled water instead of sucrose. Infants’ pain levels were assessed with the Neonatal Infant Pain Scale (NIPS) prior to the administration of the sucrose or water, as well as immediately after and 5 minute after the injection.
    Results
    Our findings show that there were no significant differences in the pain levels prior to the injection between the two groups regarding sex, gestational age, birth weight, mode of delivery, and postnatal age. There were also no significant differences in pain severity immediately after the injection between the two groups. However, 5 minute after the injection the average level of pain severity in the 20% sucrose group was significantly lower than the control group (P = 0.012).
    Conclusion
    Oral administration of 20% sucrose does not have an effect on the pain level immediately after intramuscular injection, but it relieves the pain 5 minute after the injection.
  • Akbari A., Naroii Sh, Eshgi M., Farahani A. Pages 69-82
    Background And Objective
    There is a strong relationship between trigger points with neck pain and headache. This study aimed to compare the effects of muscle energy technique using low-level laser on reducing neck and shoulder pain and disability in patients with myofascial trigger points in the upper trapezius and levator scapula muscles.
    Materials And Methods
    This double-blinded randomized controlled trial was performed in Zahedan in 2009. Thirty patients with trigger points in the upper trapezius and levator scapula were randomly assigned to one of the three groups in equal numbers. In the laser group, a low-level Ga-As laser was applied with a pulse duration of 200 ns and 6 J/cm2 dosages. By contrast, in the muscle energy group, we used stretching following post-isometric relaxation, and in the placebo group used low-level laser without an output. A 10-session treatment program was performed for each group. Prior to and following the intervention, We assessed the cervical ranges of motion with a goniometer, and neck and shoulder pain and disability with Neck Disability Index and Shoulder Pain and Disability Index; respectively. Paired t-test and one-way Anova were used for data analysis.
    Results
    The data shows that the neck pain decreased from 8.2 ± 1.2 to 3.5 ± 0.85 in the muscle energy group, and from 8.4 ± 1.4 to 2.6 ± 1.2 in the laser group. The shoulder pain and disability decreased from 102.9 ± 10.7 to 24 ± 10.3 in the muscle energy group, and from 104.7± 11.8 to 22.6 ± 10.7 in the laser group (P<0.05). There were no significant differences seen between the two treatment groups regarding either the neck and shoulder pain or disability or ranges of motion (P>0.05).
    Conclusion
    The results show that low-level laser and muscle energy technique are both equally effective in decreasing the neck and shoulder pain and disability in patients with myofascial trigger points in trapezius and levator scapula muscles.
  • Hoseini R., Rahmani-Nia F., Azizi M. Pages 83-93
    Background And Objectives
    The purpose of this study was to study the relationship between self-estimated and measured physical fitness among non-athletic young females and males.
    Material And Methods
    The target population of this study was all non-athletic male of female students from the University of Guilan. After translating the SPQ standard-questionnaire (Delignieres, 1994) and adjusting some of the questions, the questionnaire was evaluated by the specialists in the context of validity and the Reliability achieved by test-retest (Cronbach Alpha value of 0.84) We then, according to the Odineski table selected 150 male and 170 female students, with the mean: age of 21.83 ± 1.17 and 21.13 ± 1.56 years; height of 173.64 ± 1.56 and 159.29 ± 6.45 cm; weight of 70.66 ± 11.80 and 57.73 ± 10.27 kg; and body mass index of 23.45 ± 3.3 and 22.74 ± 3.7 kg/m2, respectively. The inferential statistics of the t–test and Pearson correlation coefficient were used for data analysis.
    Results
    The results show that male and female students in the study did not have a true self-estimate of their physical fitness, muscular strength, endurance cardio – respiratory, flexibility, and body composition. There were also significant differences between self-estimated physical fitness and the fitness test measures among the male and female students (P<0.001). Compared to the female students, the male students had a better self-estimated image of their physical activity.
    Conclusion
    Based on the fact that the male and female students in the study do not have a true self-estimate of their physical fitness, we suggest that they should be provided with necessary facilities and support in order to encourage them to participate in the physical activity and fitness training programs, which could lead to improvement of their mental and body health status and a better picture of self-estimated physical activity.
  • Mobaien Ar, Amirhasani Sh, Nekoei A., Moghim Beigi A., Nekoei B. Pages 94-102
    Background And Objective
    Nosocomial infections, with their associated increased hospital mortality and hospitalization costs, are discussed as one of the major health problems in communities. Urinary tract infections are known as the most common nosocomial infection that makes up over 40% of all hospital infections. In this study, the role of antibiotics usage before admission to the intensive care unit (ICU) and the frequency of urinary tract infections during ICU stay were studied.
    Materials And Methods
    This prospective cross-sectional study was done on 353 patients admitted to the ICUs of Besat and Ekbatan Hospitals in Hamedan. Following up their weekly visits to the ICU, the Patients with urinary tract infections were identified during weekly visits to the ICUs, and variables including the type of antibiotic taken prior to the occurrence of UTI, and the organisms causing the infection were recorded. Data analyses were performed by SPSS program Chi-Square and Fisher exact tests.
    Results
    Among the 353 patients studied, with mean age of 51.2 ± 21.9 years, 61 (17%) were suffering from nosocomial UTI. Most of them [19 patients (31.1%)] were over 65 years. The urine cultures were positive in 20% of the patients. Gram-negative and -positive bacteria, and fungi made up 41.7%, 33.3%, 25%of the infection cases, respectively. Eighty-five percent of the cases had received antibiotics prior to developing nosocomial UTI, and 55% of the taken antibiotics belonged to the cephalosporin group. Furthermore, 44% of the cases had taken more than one type of antibiotics. There was a significant relationship between the type of microorganism responsible for the infection and the type of antibiotic taken before admission to the ICU (P=0.011).
    Conclusion
    In this study, the frequency of nosocomial UTI was estimated at 17%, and it was found that taking inappropriate/unnecessary antibiotics before entering the ICU had a significant relationship with occurrence of nosocomial UTI. Therefore, educating the public for avoiding unnecessary consumption of antibiotics seems necessary.
  • Yazdanpanah P., Amirhasani St, Mousavizadeh A., Ghaffari P., Khosravi Z., Khademi A. Pages 103-111
    Background And Objective
    Carpal tunnel syndrome (CTS) is caused by the entrapment of the median nerve in the carpal tunnel of the wrist. CTS is a rather frequent complication in pregnancy. Thud, the prevalence of CTS is higher in women compared to men. However, the percentage of CTS related to pregnancy is not known in some countries such as Iran. The main aim of this study was to determine the prevalence and severity of CTS in pregnant and non-pregnant women of Boyerahmad township.
    Materials And Methods
    This is a cross-sectional descriptive study was done during the period of February 2010 to January 2011 in OB&GYN clinics among 2,656 non-pregnant and 1,508 pregnant women. Among the women whom were referred to the OB&GYN specialists, 175 exhibited the clinical symptoms of CTS and were subjected to standard electrodiagnostic studies performed for either ruling in or out CTS by a Physiatrist.
    Results
    The prevalence of CTS in women who had clinical symptoms was 2.7%. The prevalence of CTS in pregnant and non-pregnant women was 3.4% and 2. 3%, respectively. Overall, out of a total of 51 pregnant women who were suffering from CTS, 59.4% had mild, 18.8% had moderate, and 21.9% had severe CTS. Sixty one non-pregnant women had CTS that 73.6% of whom had mild, 20.8% had moderate, and 5.6% had severe CTS.
    Conclusion
    The prevalence of CTS in pregnant women is higher than non-pregnant women. Also the rate of severe CTS is higher among pregnant women.
  • Dabiri A., Naghibi T. Pages 112-115
    Biconuate uterin is a congenital anomaly of the mullerian duct that can be associated with many complications. A 34-year-old woman was admitted because of having labor pain. She was using an IUD contraceptive device that was not successful in her case. Because of Breech malpresentation and a previous cesarean section, she was scheduled for cesarean section. During the surgery, the presence of theIUD device in one horn and fetus in the other horn of the two-horn uterus was observed with. An early diagnosis of these disorders could provide the patient with useful information and prevent many unnecessary complications.