فهرست مطالب

مجله مدیریت بازاریابی
پیاپی 12 (پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/08/17
  • تعداد عناوین: 7
|
  • هاشم نیکومرام، مرضیه سرآبادانی * صفحه 1
    هدف اصلی پژوهش حاضر، مطالعه تاثیر جاذبه های فروش نرم و سخت آگهی های تجاری بر قصد خرید مصرف کنندگان می باشد. تحقیق حاضر از نظر روش تحقیق بر مبنای هدف، کاربردی و از نظر اجرا، پیمایشی است.
    جامعه آماری دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران است و برای نمونه گیری از روش تصادفی متناسب با حجم جامعه استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل محتوا، 6 آگهی - یکی فروش نرم و یکی فروش سخت از هر کدام از طبقه محصول مایکروویو، ال ای دی و تلویزیون ال ای دی سه بعدی - انتخاب شدند.
    نتایج تحقیق بیانگر آن است که جاذبه های فروش نرم و سخت، هر دو تاثیر مثبتی بر نگرش نسبت به آگهی و قابل باور بودن آن دارد. اگر چه تاثیر جاذبه های فروش سخت کم تر از تاثیر جاذبه های فروش نرم بر نگرش نسبت به آگهی است و این تاثیر بر قابل باور بودن آگهی بیشتر است. طبق یافته های تحقیق، جاذبه های فروش نرم نسبت به جاذبه های فروش سخت تاثیر بیشتری بر قصد خرید مصرف کنندگان دارند.
    کلیدواژگان: جاذبه های فروش نرم، جاذبه های فروش سخت و قصد خرید مصرف کنندگان
  • کریم حمدی، فرهاد غفاری، آرایه افسردگان * صفحه 21
    جامعه در حال پیشرفت و توجه روزافزون به محیط زیست باعث شده است که تعداد بسیار زیادی از شرکت ها به مفاهیم سبز به عنوان منبع اصلی تغییر استراتژیک توجه کنند. هدف این مطالعه بررسی عواملی است که بر رفتار خرید محصولات سازگار با محیط زیست در جوانان نقش دارد و در نهایت این عوامل رتبه بندی می گردند. این تحقیق در چارچوب نظری تئوری های رفتار مصرف کننده و بازاریابی اجتماعی در قالب یک پژوهش میدانی در ایران، انجام گرفته است. این پژوهش در بین انواع مختلف روش های تحقیق، توصیفی از نوع پیمایشی می باشد (توصیفی- پیمایشی). همچنین این تحقیق از حیث هدف، از نوع تحقیقات کاربردی است.
    از آن جایی که جوانان پتانسیل خوبی برای بازارهای هدف به شمار می روند جوانان 15 تا 29 سال شهر تهران به عنوان جامعه آماری تحقیق مورد بررسی قرار گرفته اند. این مطالعه بر مبنای اطلاعات پرسش نامه انجام گردید. اطلاعات از طریق یک نمونه برآوردی در تعدادی از فروشگاه های شهر تهران، جمع آوری شد. 430 نفر برای پاسخ گویی انتخاب شدند و از پاسخ دهندگان خواسته شد تا به یک پرسشنامه استاندارد پاسخ دهند. اطلاعات ثانویه از طریق مجلات، کتب و دیگر منابع موجود، جمع آوری گردید. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و با روش آماری رگرسیون چندگانه مورد تحلیل قرار گرفت.
    نتایج مطالعه نشان داد که محصولات سبز از آگاهی قابل توجهی در میان مصرف کنندگان جوان تهرانی برخوردارند و از میان عوامل تاثیرات اجتماعی، نگرش زیست محیطی، نگرانی زیست محیطی، درک اهمیت مشکلات محیط زیست، درک افراد از مسئولیت اجتماعی، درک اثربخشی رفتار زیست محیطی و نگرانی افراد از برداشت شخصی که بر تمایل خرید سبز در جوانان موثر است چهار عامل تاثیرات اجتماعی، نگرانی زیست محیطی، درک افراد از مسئولیت اجتماعی و نگرانی افراد از برداشت شخصی در خرید جوانان بیشترین تاثیر را دارند. در پایان نیز محقق چند استراتژی بازاریابی را برای ایجاد تمایل خرید محصولات سازگار با محیط زیست در جوانان معرفی می نماید.
    کلیدواژگان: محصولات سبز، رفتار مصرف کننده، بازاریابی سبز، جوانان، استراتژی های بازاریابی سبز
  • محمدحقیقی *، حمیدرضا سعیدنیا، غزال کیانوش قویم صفحه 45
    هدف پژوهش: هدف این مطالعه بررسی یک الگوی مفهومی در خصوص ارتباط میان کیفیت خدمت، رضایت احساسی و تمایلات رفتاری است.
    روش پژوهش: روش تحقیق در این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق مشتریان هتل های 4 ستاره شهر تهران می باشند و 266 پرسشنامه میان مشتریان هتل ها توزیع شده است. برای تعیین پایایی پرسشنامه از ضریب آلفا کرونباخ و برای تجزیه و تحلیل داده ها معادلات ساختاری و آزمون تی استیودنت استفاده شده است.
    نتایج پژوهش: ارتباط معنی داری میان متغیرهای کیفیت خدمت، رضایت احساسی و تمایلات رفتاری وجود دارد. اما رابطه میان کیفیت خدمات و تمایلات رفتاری به صورت غیرمستقیم از طریق رضایت احساسی است. میهمانان خارجی رضایت بالاتری داشته و تمایلات رفتاری مثبت قوی تری نسبت به هتل دارند، و اشخاص حقیقی نیز تمایلات رفتاری قوی تری نسبت به هتل دارند.
    محدودیت های پژوهش: این تحقیق متمرکز بر تعداد محدودی متغیر است و سایر متغیرهای اثرگذار بر تمایلات رفتاری مشتریان را مد نظر قرار نداده است.
    کاربردهای مدیریتی پژوهش: این مطالعه نشانگر اهمیت بررسی این موضوع برای مدیران است که کیفیت خدمت چگونه روی تمایلات رفتاری مشتریان تاثیر می گذارد، به ویژه اهمیت محاسبه احساسات مشتریان، که از ارزیابی شناختی کیفیت خدمت سرچشمه می گیرد و می تواند پیشگوکننده خوبی برای تمایلات رفتاری مشتریان باشد.
    نوآوری پژوهش: این پژوهش دیدگاه های با ارزشی را در خصوص نقش رضایت احساسی در تجربه خدمات هتل داری مهیا می سازد.
    کلیدواژگان: کیفیت خدمت ادراک شده، رضایت احساسی، احساس مصرف، تمایلات رفتاری، توصیه، وفاداری، میل به پرداخت هزینه بیشتر
  • پیمان غفاری آشتیانی *، محمد صادق حری، بهمن غلامی صفحه 63
    با اشاعه اینترنت، زندگی افراد تغییر یافته است. این تکنولوژی موجب شده تا جهانی سازی و تجارت به سادگی در جوامع تسهیل شود. سازمان های مدرن، اینترنت را برای فعالیت های روزانه خود انتخاب کرده اند و به آن وابسته شده اند. بسیاری از سازمان ها نیز شروع به فعالیت در تجارت الکترونیک نموده اند. تحقیقات نشان داده اند که انتخاب تجارت الکترونیک منجر به مزیت های متنوع و متعددی می شود که شامل کاهش هزینه، بهبود کیفیت محصول، تماس با مشتری یا عرضه کننده جدید و ایجاد شیوه های جدید فروش محصولات می شود.
    در این تحقیق سعی شده است تا نقش اعتماد الکترونیک و هنجار ذهنی در پذیرش وب سایت تجارت الکترونیک توسط مشتریان شرکت قطارهای مسافربری رجاء مورد بررسی قرار گیرد. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه مشتریان شرکت قطارهای مسافری رجاء در شهر تهران که تجربه خرید اینترنتی بلیط این شرکت را داشته اند در دوره زمانی، از اسفند 1388 تا شهریور 1389 بوده است. در این تحقیق نیز نمونه آماری 200 نفر در نظر گرفته و 200 پرسشنامه پخش و جمع آوری شد که تعداد 182 پرسشنامه قابل استفاده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و برای انتخاب روش نمونه گیری به علت نامحدود بودن جامعه آماری و عدم دسترسی به تک تک اعضای جامعه، از روش غیرتصادفی (در دسترس) استفاده شده است.
    جهت آزمون فرضیات تحقیق از نرم افزار لیزرل و مدل معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که سهولت استفاده درک شده تاثیر مثبتی بر سودمندی درک شده و نگرش به استفاده از وب سایت تجارت الکترونیک دارد. هنجار ذهنی تاثیر مثبتی بر سودمندی درک شده، نگرش به استفاده و قصد استفاده مجدد از وب سایت تجارت الکترونیک دارد. اعتماد الکترونیک تاثیر مثبتی بر قصد استفاده مجدد از وب سایت تجارت الکترونیک دارد.
    کلیدواژگان: تجارت الکترونیک، اعتماد، هنجار ذهنی، نگرش، سودمندی درک شده، سهولت درک شده
  • سیدعلی اکبر افجه، کبری بخشی زاده برج * صفحه 81
    در بازار که به عنوان محل تلاقی تولید کننده و مصرف کننده قلمداد می شود، عوامل گوناگونی می تواند بر رفتار خرید مصرف کننده و چگونگی تصمیم گیری وی برای خرید تاثیر بگذارد. در هر جامعه با توجه به شرایط خاص آن، محیط های گوناگونی وجود دارند که رفتار مردم را شکل می دهند و در حقیقت تعیین کننده رفتارها و عملکردهای آنان می باشند. رفتار مصرفی مصرف کننده تحت تاثیر عواملی نظیر: عوامل فرهنگی، عوامل اجتماعی، عوامل شخصی و عوامل روان شناختی قرار می گیرد.
    این پژوهش با بررسی سبک های روان نگاشتی مصرف کنندگان ایرانی که از مجموعه ای از عوامل موثر درونی و بیرونی تشکیل می شود نقش سبک های روان نگاشتی والس را در تعیین نوع تصمیم گیری مصرف کنندگان ایرانی برای خرید مورد بررسی قرار می دهد.
    در این پژوهش با استفاده از روش آماری آزمون کای دو و ضریب گاما، نوع تصمیم گیری غالب مصرف کنندگان در سبک های زندگی والس برخوردار از منابع پایین شامل سازندگان، تلاشگران، معتقدان و تلاش کنندگان برای بقا با روش پیمایشی مورد بررسی قرار گرفته است و در نتیجه مشخص شد نوع غالب تصمیم گیری مصرف کنندگان در سبک زندگی تلاشگران، تصمیم گیری گسترده و در سبک زندگی معتقدان، تصمیم گیری محدود می باشد ولی بین انواع تصمیم گیری در دو سبک زندگی سازندگان و تلاش کنندگان برای بقا تفاوت قابل ملاحظه ای وجود ندارد و لذا این دو سبک از تمام چهار روش تصمیم گیری خرید به یک اندازه استفاده می نمایند.
    کلیدواژگان: تصمیم گیری، سبک زندگی والس، سازندگان، تلاشگران، معتقدان، تلاش کنندگان برای بقا
  • بهرام خیری، بهروز قاسمی، وحیدرضا میرابی، پویا قلی پور سنگلجی * صفحه 100
    تمایل بیش از پیش دولت ها به برقراری یک نظام دموکراتیک حتی تنها در قالب کلمه جمهوری، مشارکت عامه جامعه در فرآیند انتخابات را اجتناب ناپذیر می کند. از سویی دیگر، بی تفاوتی روزافزون ملت ها نسبت به تعیین سرنوشت خویش در تمام دنیا، حکومت ها را با چالشی جدی رو به رو کرده است. لذا غالب سیاسیون برآنند تا در ابتدا جهت مشارکت در انتخابات به ایجاد انگیزه در میان عامه جامعه همت گمارند و سپس با به کارگیری تدابیری جهت تصاحب کرسی های قدرت، مورد اعتماد مردم واقع شوند. بازاریابی سیاسی از جمله مفاهیمی است که با در اختیار گذاشتن ابزارهایی به مدد فعالان حوزه سیاست آمده است. این پژوهش به بررسی تاثیر ابزارهای سنتی بازاریابی سیاسی بر رفتار رای دهندگان از منظر نخبگان سیاسی پرداخته است. در این تحقیق ابزارهای بازاریابی سیاسی به شاخص هایی تقسیم و تاثیر شاخص ها بر رفتار رای دهندگان با استفاده از پرسشنامه ای مشتمل بر 25 پرسش مورد بررسی قرار گرفت. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش جزو تحقیقات توصیفی از نوع پیمایشی می باشد که به صورت میدانی انجام شده است. دانشجویان و اساتید مقاطع تحصیلات تکمیلی رشته های مدیریت و علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای تهران مرکزی و علوم تحقیقات تهران به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته شده است. روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و حجم نمونه 343 نفر بوده است. یافته های تحقیق، تاثیر استفاده از ابزارهای سنتی بازاریابی سیاسی بر رفتار رای دهندگان را البته متفاوت از یکدیگر تایید می کند. لذا به نظر می رسد با عنایت به کاهش انگیزه ملت ها در فرآیند انتخاب حکام خود، یافته های پژوهش حاضر که برای اولین بار در ایران انجام گرفته است، می تواند در افزایش مشارکت مردم در جریان انتخابات کارساز افتد.
    کلیدواژگان: نظام دموکراتیک، بازاریابی، سیاست، بازاریابی سیاسی، رفتار رای دهندگان
  • شهناز نایب زاده *، محمود معین الدین، زهرا قیصری صفحه 113
    مفهوم بازاریابی بیانگر این است که فعالیت هر واحد تجاری با شناسایی مشتریان و نیازهای آن ها شروع می شود و یک سازمان مسئول جلب رضایت مشتریان است نه فقط تولید و فروش کالا یا خدمت؛ و تنها تا زمانی که قادر به برآوردن موفق نیازها و خواسته های مشتریانش باشد امکان ادامه حیات برای وی وجود خواهد داشت. بر همین اساس بسیاری از محققین به تدوین روش ها و مدل هایی جهت کاربردی نمودن این مفهوم پرداختند و از آن جایی که موفقیت سازمان ها در گرو ایجاد یک مزیت رقابتی پایدار بوده و کلید ایجاد این مزیت نیز خلق ارزش ممتاز برای مشتریان عنوان گردیده بود؛ تمرکز بر مشتریان، رقبا و سایر فاکتورهای تاثیرگذار در بازار به عنوان یک فرهنگ غالب در سازمان یا در قالب مجموعه منسجمی از فعالیت های هدف دار به سمت بازار تحت عنوان مفاهیم جامعی از قبیل بازارگرایی و مشتری مداری در عمل مورد استفاده قرار گرفت. پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین بازارگرایی توسعه یافته و عملکرد کسب و کار پرداخته است؛ بدین منظور شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار که تولید کننده کالای مصرفی بودند جامعه آماری تحقیق حاضر را تشکیل دادند. متغیرهای اصلی این تحقیق عبارتند از: بازارگرایی توسعه یافته (EMO)، معیار عملکرد مالی کسب و کار (نرخ بازده دارایی هاROA))) و معیارعملکرد اقتصادی کسب و کار (ارزش افزوده اقتصادی تعدیل شده (REVA))؛ در تحقیق حاضر از استنباط آماری، روش های آماری پارامتریک و ناپارامتریک، آزمون همبستگی اسپیرمن و کندال و پیرسون استفاده شده است.
    برای محاسبه معیارهای عملکرد کسب و کار اطلاعات لازم از صورت های مالی شرکت های مورد بررسی استخراج شده و داده های مورد نیاز جهت بررسی میزان بازارگرایی شرکت ها نیز از طریق پرسشنامه استاندارد شده در تحقیقات بین المللی حاصل گردیده است. به منظور سنجش بازارگرایی پرسشنامه خام به همراه نامه ای از سوی دانشگاه به هر شرکت ارائه شده و پس از پیگیری های مکرر و دستیابی به 23 پرسشنامه تکمیل شده و محاسبه معیارهای عملکرد با استفاده از فرمول های مورد تایید تجزیه وتحلیل های آماری بر روی فرضیات انجام شد؛ نتایج تحقیق نشان داد که بینبازارگرایی توسعه یافته و نرخ بازده دارایی ها رابطه معناداری وجود دارد ولیکن بازارگرایی توسعه یافته با ارزش افزوده اقتصادی تعدیل شده همبستگی ندارد.
    کلیدواژگان: بازارگرایی توسعه یافته، ارزش افزوده اقتصادی، ارزش افزوده اقتصادی تعدیل شده، نرخ بازده دارایی ها
|
  • H. Nikoomaram, M. Sarabadani * Page 1
    The main objective of this article is to study the influence of hard-sell and soft-sell appeals of advertising on purchase attitude of consumers. The research methodology was that of an applied research in terms of objective and a survey research in terms of implication.The statistical population of the study consisted of the students of Azad University and proportional random sampling was used. Six ads - one soft sell and one hard sell from each of three product categories (Microwave, LED and LED 3D)- were chosen for the purpose of the content analysis.According to findings of the study, soft-sell appeals have greater impact on purchase attitude of consumer as compared to hard-sell appeals.
    Keywords: Hard, sell appeals, Soft, sell appeals, Purchase attitude of consumer
  • K. Hamdi, F. Ghaffari, A. Afsordegan * Page 21
    Community progress and the increasing attention to the environment have led numerous companies to regard green concepts as the main source of their strategic shift in company technology and creativity in the products. Moreover, the environmental issues have increasingly become a major concern in Tehran to the effect of applying a number of barriers epidemic production method and environmental principles. The companies have begun to realize the importance of brand green marketing concepts.This study focused on the factors that tend to buy environmentally friendly products in youth as well as ranking these factors.This new research- following a new perspective as compared to the previous studies which used a strategies marketing mix to examine factors affecting the behavior of green purchasing – has discussed the related issues in the framework of consumer behavior theory and social marketing.The statistical populations were between 15 to 29 years old and data collection was done based on questionnaire. Data collection was done through a sample survey on the number of stores in Tehran and 430 respondents were selected to answer to a questionnaire. Secondary data from journals, books and other resources have been collected as well.This study showed that consumers in Tehran have had a strong willingness to buy green products because of their considerable knowledge of green products. The results showed that factors hich had the greatest impact in purchasing of green products were social influence, environmental concerns,perceived environmental responsibility and concern for self-image in environmental protection in the young people. The study also contains recommendations on the marketing strategies which lead to the consumers’ willingness towards the purchase of environmentally friendly products.
    Keywords: Green marketing, Consumer behavior, Green products, Green marketing strategies, Attitude
  • M. Haghighi *, H. R. Saeednia, Gh. Kianosh Ghavim Page 45
    Purpose
    The purpose of this paper is to test a conceptual model of the relationship among the constructs of service quality, emotional satisfaction, and behavioral intentions.Methodology - The research method is applied in approach and descriptive-survey in method. The statistical research population consists of customers of 4 star hotels in Tehran city and 266 questionnaires were distributed among hotels’ customers. Cronbach alpha coefficient estimates the reliability of questionnaire. For analyzing the data, structural equation model and t- student test were used.
    Findings
    There is significant relation among service quality, emotional satisfaction and behavioral intentions variables, but relationship between service quality and behavioral intentions is indirect through emotional satisfaction. The foreign visitors have more satisfaction and more positive behavioral intentions related to the hotel and actual person have more powerful behavioral intentions.Research Limitations: This research just focus on some limited variables and it does not consider other variables that have an influence on customers’ behavioral intentions.Managerial Implications- The study has demonstrated the importance for managers to consider how Service quality influences the customers’ behavioral intentions. In particular, the importance of measuring customers’ emotions arise from cognitive appraisals of service quality can be a good predictor for customers’ behavioral intentions.Originality/Valve: The research provides valuable insights into the role of emotional satisfaction in the hotel service experience.
    Keywords: Perceived service quality, Emotional satisfaction, Consumption emotion, Behavioral intentions, Recommendation, Loyalty, Willingness to pay more
  • P. Ghafari Ashtiani *, M. Sadegh Horri, B. Gholami Page 63
    With the diffusion of the Internet people lives have undergone dramatic changes. This technology has enabled globalization and commercialization in the societies. Modern organizations depend on the Internet for their daily operations. Moreover, many organizations have started to conduct electronic commerce.Researches in the related fields have shown that the adoption of e-commerce leads to a variety of benefits such as cost reduction, product quality improvement, new customer or supplier contacts and the creation of new ways of selling existing products.The present research aimed at investigating the roles of e-trust and subjective norms in acceptance of e-commerce website by customers of Raja Passenger Trains Co. Statistical population of this research include total customers of Raja Passenger Trains Co. in Tehran who booked an e- ticket. The research hypotheses were tested through LISREL and structural equation model (SEM). The research results showed that perceived ease of use has positive effects on perceived usefulness and attitude toward use of e-commerce website; subjective norm has positive effects on perceived usefulness as well as attitude toward use of e-commerce website and intention to e-commerce website reuse. Moreover, e-trust has a positive effect on intention to e-commerce website reuse.
    Keywords: E, commerce, Trust, Subjective norm, Attitude, Perceived usefulness, Perceived ease of use
  • S. A. A. Afjeh, K. Bakhshi Zadeh Borj * Page 81
    In the market intersection of consumer and producer a number of different factors affect the buying behavior of consumers as well as their decision making on buying the required products. In any given multidimensional society, there exist a variety of environments which construct people’s behavior; and determine their actions. Consumer behavior is affected by factors such as: Cultural factors (culture,sub cultures, social orders), Social factors (reference groups, families, impact of social class over consumers’ behavior), Personal factors (age, life stages, jobs, economic conditions, life style,personality and personal image), Psychological factor (motivation, perception, learning and attitude).This research aimed at accessing the role of VAL’s psychographic life styles in determining thepurchase decision-making of Iranian consumers by surveying Iranian consumer’s VALS psychographic life styles which consists of a set of effective inside and outside factors. In the present study the statistical methods- including x2 and Gamma coefficient- have been used to asses the kind of dominant decision making in VALS life style, which consists of Makers, Strivers, Believers and Survivors.The finding of the study indicated extended consumers dominant kinds of decision making for Strivers life style and limited decision making for Believers life style. Moreover, there was not a meaningful difference between kinds of life style for Makers and Survivors as they use four kinds of decision making at the same time.
    Keywords: Decision making (D.M.), VAL's life style, Makers, Strivers, Believers, Struggles
  • B. Kheiry, B. Ghasemi, V. R. Mirabi, P. Gholipoor Sangelaji * Page 100
    The increasing tendency of governments to establish democratic systems, even in the form of the word “republic”, has rendered public participation in the election process inevitable. However, the growing apathy of nations to determine their destiny throughout the world has caused a serious challenge for governments.Therefore, people are relied on to ensure the participation of the general public in elections,motivating the public in community efforts as well as entrenching and applying measures to seize power seats. Political marketing include those concepts that provide the tools which can be employed by policy activists.The traditional tools of political marketing division indicators and the impact indicators of voterbehavior from the perspective of the political elites were examined in the present study using aquestionnaire comprising 25 questions. In the research is applied in terms of objective, anddescriptive-survey in terms of methodology (a field study).Professors, PhD and Graduate students of faculties of Management and Politics of Central Tehran Branch and Science and Research Branch of the Islamic Azad University (IAU) were chosen as the statistical community of the present study and sample size of 343 persons were selected through stratified random sampling method.Research findings indicated that the use traditional tools of political marketing have an impact on the behavior of voters as they chose a different course; these findings can practically increase people’s participation in the electoral process.
    Keywords: Democratic system, Marketing, Politics, Political marketing, Voter's behavior
  • Sh. Nayebzadeh *, M. Moein Aldin, Z. Gheisary Page 113
    The concept of marketing means that the performance of each business unit starts with recognizing its customers and their needs. Every organization is responsible for not only producing and selling products and services, but also satisfying its customers; thus observing its customers’ needs and wants empower the organization t in its indented markets.In accordance to this statement, many researchers have tried their best to introduce some methods and models to make this concept more applicable. Regarding the fact that the success of many organizations depends on creating a substantive competitive privilege and the key to make such a privilege is offering superior value for costumers; concentration on customers, competitors and the other influencing factors as a determinant culture in the organization or in the form of solitary complex consisting of purposeful activities toward market under some concepts such as market-orientation and customization in practice have been used.The current research has studied the relationship between Extended Market Orientation and business performance. Therefore, the subjects of this research project were the stock exchange companies which produced consuming products and their economic and financial data of 2004 to 2008 were available. The main variables of this research project were: Extended Market Orientation (EMO), the criteria of business financial performance (Rate of Return Assets (ROA)) and the criteria of business economic performance (Refined Economic Value Added (REVA)). In this research project, statistical inference, parametric and nonparametric statistical methods, Spearman and Kendall correlation test have been used.In this research project, the data which were required for determining the business performance criteria have been extracted from financial accounts of the organizations and the required data to evaluate the extent of market orientation in the mentioned companies have been collected by use of s standardized questionnaire used in international researches. In order to assess the market orientation,the questionnaire besides a letter from the university has been sent to each company and after repeated follow-up, 23 questionnaires were returned. After collecting the required data and using them to analyze the hypotheses, the results showed there is a significance relationship between extended 8 ABSTRACT OF ENGLISH ARTICLES market-orientation and rate of return assets while extended market orientation has no correlation with adjusted value economic added.
    Keywords: Extended Market Orientation, Economic Value Added, Refined Economic Value Added, Return On Assets