فهرست مطالب

پیام صادق - پیاپی 30 (امرداد - شهریور 1379)

فصلنامه پیام صادق
پیاپی 30 (امرداد - شهریور 1379)

  • 58 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1379/06/01
  • تعداد عناوین: 18
|
  • به جای سخن اول / هر جا که هستید به فرهنگ اسلامی خدمت کنید
    آیه الله مهدوی کنی صفحه 4
  • درس اخلاق / نقش حالات معنوی در تحصیلات توفیقات
    آیه الله مهدوی کنی صفحات 5-7
    به دست آوردن توفیق پس از شرح صدر منوط به نشاط مستمر است. انسان ممکن است در آغاز کار را با نشاط شروع کند ولی کم کم خستگی بر او چیره شده، نشاط لازم را از دست می دهد و امور را با بی تفاوتی (باری به هر جهت) گذارنده، نمی تواند کار را مثل ابتدا دهد. در این صورت به موفقیت کامل دست نمی یابد و حق الهی را آن گونه که باید اداء نمی کند.
    کلیدواژگان: حالات، معنوی، توفیقات
  • نغمه های سرخ (شهید علی شریعتمداری)
    صفحه 8
  • حکومت دینی، انقلاب دینی، پیامدها و آفت ها
    علی اصغر افتخاری صفحات 9-11
    آیا صرف این که ما یک حکومت دینی داریم، می تواند ما را از آفت بروز تحول بنیادی حفظ کند یا خیر؟ به گام نویسنده، صرف وجود یک حکومت دینی درون جامعه نمی تواند مانع از بروز تحول انقلابی گردد. به تعبیر ساده تر آیا امکان آن وجود دارد که عده ای از مردم با تمسک به باورهای انقلابی و دینی بخواهد مجددا انقلاب دیگری را با شعار اسلام راه اندازی کنند؟
    کلیدواژگان: آسیب شناسی، حکومت دینی، ولایت، فقیه
  • چکیده همایش و مقالات
  • آشنایی با فن آری پروپدیا / آشنایی با فن آوری پروپدیا و کاربرد آن در معرفی آموزه های امیرالمومنین (ع) (قسمت دوم)
    احمد پاکنچی صفحات 12-13
    ویژگی های پروپدیا واقعا دوگانه است؟ یعنی از یک طرف می تواند امکان جست و جو و اطلاع رسانی را در حد خیلی بالایی قرار دهد و از طرف دیگر قادر است کارآیی هایی پژوهشی داشته باشد؟ یعنی چگونه می توان گفت که این موضوع مربوط به امیرالمومنین (ع) و موضوع دیگر مربوط به امام صادق (ع) است و ارتباطی به امیرالمومنین ندارد.
    کلیدواژگان: فن آوری، پرو پدیا، Spider
  • بررسی طرح اصلاح ساختار قوه قضائیه
    آخوندی صفحات 14-16
    اصلاحات جدید بر مبنای احیای مجدد دادسراست. وقتی دادسرا احیا شد، دادستان خواهیم داشت؛ به اضافه دادیار، معاون دادسرا و بازپرس. قبل از انحلال دادسرا دو دادستان داشتیم: دادستان انقلاب و دادستان عمومی. در لایحه جدید، پیش بینی شده که یک دادستان وجود داشته باشد، پرونده به دادسرا بیاید، همین یک دادستان بررسی کند و اگر قابل تغییر باشد، کیفر خواست صادر کند.
    کلیدواژگان: ساختار، طرح، قوه قضائیه، اصلاح
  • رسالت تبلیغ و نقش نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها
    حجت الاسلام احمدیان صفحه 17
    امروز در دانشگاه ها عمل تبلیغ، یک ضرورت است ما با جامعه ای مواجه هستیم که این جامعه، افکار، گرایش ها و مسایل آموزشی و پرورشی خاص خود را دارد؛ لذا فردی که امر تبلیغ را در یک دانشگاه آغاز می کند، باید جامعه دانشگاهی را بشناسد و با دردها مشکلات آن آشنا باشد؛ ضمن این که روان شناسی لازم را نیز داشته باشد تا بداند چه وظیفه ای بر عهده دارد و از کجا باید امر تبلیغ را شروع کند.
    کلیدواژگان: رسالت، تبلیغ، دانشگاه، نهاد نمایندگی رهبری
  • عضویت در WTO / دکتر اکبریان استاد دانشگاه: عضویت در WTO بدون توان رقابت با سایر کشوره ا مشکل ساز خواهد بود.
    اکبریان صفحات 18-19
    پایه و اساس تفکر اقتصادی سازمان تجارت جهانی Free Trade یا تجارت آزاد استوار است. اگر چنین سازمانی را که براساس تجارت آزاد عمل می کند در نظر بگیریم، می بینیم که آن سازمان با آن بینش اقتصادی، پیامدها و نتایجی دارد که مهم ترین نتیجه آن در سطح جهان، مساله جهانی شدن اقتصاد است.
    کلیدواژگان: عضویت، WTO، توان رقابتی، توسعه، توسعه اقتصادی
  • تحلیل عناصر معنوی و روانی جرم
    سیدعلی آزمایش صفحات 20-22
    عناصر جرم عبارت از عنصر قانونی، عنصر مادی و عنصر معنوی است که به دنبال آن بحث مسؤولیت مطرح می شود. می خواهیم ببینیم منظور از عنصر معنوی چیست و در حقوق جزا چه چیز را و با چه شرایطی می خواهیم مجازات کنیم که احتیاج به عنصر معنوی داریم. عنصر معنوی جرم غیر عمدی، خطاست که از روی مصادیق آن مانند بی احتیاطی، بی مبالاتی، عدم مهارت و عدم رعایت نظامات مشخص می شود.
    کلیدواژگان: جرم، عنصر معنوی، عنصر روانی، عنصر قانونی، عنصر مادی، تحلیل
  • مدرنیسم / مدرنیسم اصلی ترین جریان فکری معاصر
    سعید زیبا کلام صفحات 22-24
    مدرنیسم، غالب ترین و مسلط ترین جریان فکری معاصر ایران است. بر خلاف این تصور که اسلام ناب محمدی، وجه غالب اندیشه معاصر است بند ابدا چنین اعتقادی ندارم و مدرنیسم را وجه غالب می دانم ساینتیزم، لیبرالیسم و سکولاریزم سه مولفه مدرنیسم می باشند.
    کلیدواژگان: مدرنیسم، جریان فکری، ساینتمیزم، لیبرالیسم، دموکراتیسم
  • اعتماد به نفس رمز موفقیت
    ساعد احمدی صفحات 24-26
    اعتماد به نفس نگرشی است که به افراد اجازه می دهد تا برداشت های واقعی و در عین حال مثبتی از خود و موقعیت هایشان داشته باشند افرادی که دارای اعتماد به نفس هستند، نسبت به توانایی های خود اطمینان دارند. چنین افرادی بر امور زندگی خود تسلط داشته، معتقدند که می توانند برای آنچه آرزو می کنند یا انتظار دارند، برنامه ریزی کرده و آنها را به مرحله اجرا در آورند.
    کلیدواژگان: موفقیت، اعتماد به نفس، شکست
  • مشکلات معیشتی مردم و بحران امنیت ملی / گفتگو با دکتر ایوبی
    صفحات 27-29
  • چشم انداز مجلس ششم شورای اسلامی
    حجت الاسلام رضوی صفحات 30-31
    حاکمیت خدا بدون پذیرش مردم، هر چند که حق است ولی قابل اعمال نیست. حکومت علی (ع) بعد از پیامبر، حق است ولی بدون پذیرش مردم، قابل اعمال و اجرا نیست. ما معتقدیم که مجلس مظهر حاکمیت ملی و مردمی است و وقتی حرکتی را انجام داد، نشانه ای از خواست مردم است که صحه گذاشتن شورای نگهبان بر آن تایید اسلامی آن است.
    کلیدواژگان: سیاست، دیانت، حاکمیت، مردم، خدا
  • خودی و غیر خودی و ملاک تشخیص آن / گفتگو با حجة الاسلام آشنا
    صفحات 32-35
  • چگونه در نماز حضور قلب یابیم؟ / پاسخ حضرت آیه الله مهدوی کنی به نامه یکی از دانشجویان دانشگاه اما صادق (ع)
    صفحات 36-37
    مقصود از نماز حضور است یعنی حضور در پیشگاه خداوند و غیبت از خویشتن «و بذکر الله تطمئن القلوب» تمرمز عین حضور نیست ولی می تواند مقدمه برای حضور باشد. حضور قلب در نماز اساس و روح نماز است و نماز بی حضور صورتی بی روح است. این همه مقدمه و شرائط برای نماز از آن جهت است که انسان آماده حضور شود.
    کلیدواژگان: نماز، حضور قلب، ذکر، تمرکز حواس
  • احقاق حق آیه الله غفاری نژاد کمتر از الغدیر علامه امینی نیست / گفتگو با دکتر ابوالحسن غفاری نژاد، فرزند آیة الله غفاری نژاد
    صفحات 38-40
  • چکیده پایان نامه ها
    صفحات 41-45
  • دیدار با رهبر معظم انقلاب / مقام معظم رهبری با استادان و دست اندرکاران طرح مطالعاتی آثار شهید مطهری: اگر کسی فقط آثار شهید مطهری را با دقت و به طور کامل بخواند، کافی است که او را به یک سطح واقعی از معارف اسلامی برساند.
    صفحات 56-57