فهرست مطالب

تحقیقات علوم رفتاری - سال نهم شماره 2 (پیاپی 18، خرداد و تیر 1390)

مجله تحقیقات علوم رفتاری
سال نهم شماره 2 (پیاپی 18، خرداد و تیر 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/12/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله های پژوهشی
  • مسیب یارمحمدی واصل * صفحه 83
    زمینه و هدف

    اجتماع درمان مدار یک روش درمانی اقامتی است که در درمان افراد مبتلا به اختلال مصرف مواد موثر است. هدف این پژوهش، بررسی اثربخشی اجتماع درمان مدار بر علایم روانی مردان وابسته به مواد موثر بود.

    مواد و روش‌ها

    این پژوهش به روش آزمایشی پیش‌ آزمون‌ پس‌آزمون با پیگیری انجام شده است. مراجعان سه مرحله مورد آزمون قرار گرفتند. آن‌ها حداقل به مدت 6 ماه در اجتماع درمان مدار بودند. نمونه‌ها شامل 474 مرد وابسته به مواد بود که با استفاده از نمونه‌گیری خوشه‌ای تصادفی از مراکز اجتماع درمان مدار بجنورد، بروجرد، اهواز و کرمان انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسش‌نامه  SCL90 یا 90 Symptom Checklist و تست مرفین به دست آمد. داده‌ها با استفاده از آزمون آماری تی زوجی تحلیل شد.

    یافته‌ها

    پس از مداخله، یافته‌ها اثربخشی اجتماع درمان مدار را بر علایم روانی (علایم شکایت جسمانی، وسواس- اجبار، حساسیت در روابط متقابل، افسردگی، اضطراب، پرخاشگری، ترس مرضی، افکار پارانویید، روان‌پریشی و علایم مرضی) در مصرف کننده‌های مواد نشان داد (05/0 < P). همچنین بیش از نصف (27/59 درصد) مراجعان پس از یک سال پیگیری پاک بودند.

    نتیجه‌گیری

    بنابراین نتایج حاکی از اثربخشی اجتماع درمان مدار بر علایم روانی و پاکی افراد مصرف کننده مواد است.

    کلیدواژگان: اجتماع درمان مدار، اقامتی، علایم روانی، مصرف مواد، مردان معتاد
  • نعمت ستوده اصل*، حمید طاهر نشاط دوست، مهرداد کلانتری، هوشنگ طالبی، حسینعلی مهرابی، علیرضا خسروی صفحه 94
    زمینه و هدف

    وابستگی به سیگار، به عنوان اولین عامل قابل پیش‌گیری مرگ و میر در دنیا شناخته می‌شود. با وجود تاثیر منفی مصرف سیگار در فشار خون بالا، توجه به درمان‌های روان‌شناختی بر کاهش وابستگی به نیکوتین در این بیماران، کمتر مورد توجه درمان‌گران قرار گرفته است.

    مواد و روش‌ها

    مطالعه حاضر یک طرح نیمه تجربی از نوع پیش‌آزمون و پس‌آزمون همراه با گروه شاهد می‌باشد، که با هدف بررسی اثربخشی درمان شناختی رفتاری، بر کاهش وابستگی به نیکوتین در بیماران مبتلا به فشار خون اساسی، در مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (1388)، انجام شد. آزمودنی‌ها بر اساس ملاک‌های سابقه فشار خون بالا، جنسیت مذکر، دامنه سنی 45-25 سال، وابستگی به نیکوتین، مصرف بیش از یک بسته سیگار در روز، به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (15 = N) و شاهد (15 = N) وارد مطالعه شدند. کلیه بیماران قبل از شروع مداخله نسبت به تکمیل پرسش‌نامه مقاومت به نیکوتین فاگشتروم اقدام، سپس درمان شناختی رفتاری، طی شش جلسه نود دقیقه‌ای بر روی گروه آزمایش اجرا گردید. مفروضه اساسی استفاده از درمان شناختی رفتاری این بود که رفتار‌هایی مثل سیگار کشیدن، ناشی از اشتباهات در نحوه تفکر بیماران می‌باشد و مداخلات شناختی- رفتاری، احساسات، تفکر و رفتارهای مثبت‌تری در بیماران ایجاد می‌نماید. بعد از اعمال مداخلات درمانی، بیماران دوباره نسبت به تکمیل پرسش‌نامه تحقیق اقدام نمودند. داده‌های مطالعه در نرم‌افزار 16 SPSS و با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس و آزمون ناپارامتری 2  دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته‌ها

    درمان شناختی رفتاری موجب کاهش مصرف سیگار آزمودنی‌های گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد در مرحله پس‌آزمون شده است (05/0 > P).

    نتیجه‌گیری

    این تحقیق، استفاده از درمان شناختی رفتاری را به منظور کاهش میزان وابستگی به نیکوتین در بیماران مبتلا به فشار خون اساسی پیشنهاد می‌کند. 

    کلیدواژگان: درمان شناختی رفتاری، وابستگی به نیکوتین، آزمون فاگرشتروم، فشار خون اساسی
  • سلیمه جلالی*، مژگان کار احمدی، حسین مولوی، اصغر آقایی صفحه 104
    زمینه و هدف

    ترس اجتماعی کودکان، یکی از اختلالات شایع اضطرابی می‌باشد، که برای درمان آن مداخله‌های روان‌شناختی مختلفی وجود دارد. هدف اصلی این پژوهش تعیین تاثیر بازی درمانی گروهی به شیوه شناختی رفتاری بر ترس اجتماعی کودکان 5 تا 11 سال بوده است.

    مواد و روش‌ها

    در این مطالعه شبه تجربی از کودکان مراجعه کننده به کلینیک‌های روان‌پزشکی اطفال شهر اصفهان، 30 نفر از کودکان به روش تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. سپس به روش واگذاری تصادفی در دو گروه آزمایش و شاهد جای گرفتند. گروه آزمایش تحت بازی درمانی گروهی به شیوه شناختی- رفتاری در 6 جلسه هفتگی قرار گرفتند و گروه شاهد هیچ مداخله‌ای دریافت نکرد. برای تشخیص این کودکان از پرسش‌نامه علایم مرضی کودکان (4- CSI)، فرم والدین استفاده شد. علاوه بر این آزمودنی‌ها، تشخیص روان‌پزشک اطفال در مورد اختلال مذکور را نیز دریافت کردند. پرسش‌نامه علایم مرضی کودکان (4- CSI) در زیر مقیاس ترس اجتماعی، فرم والدین، در سه مرحله پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پی‌گیری برای هر دو گروه آزمودنی‌ها اجرا گردید. داده‌ها با آزمون تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته‌ها

    نتایج نشان داد که بازی درمانی در مرحله پس‌آزمون ترس اجتماعی را کاهش می‌دهد (01/0 < P) و در مرحله پی‌گیری نیز ترس اجتماعی را در گروه آزمایش کاهش داد (01/0 < P).

    نتیجه‌گیری

    در این پژوهش ترس اجتماعی گروه آزمایش به طور معنی‌داری کمتر از گروه شاهد بود و این موضوع مشابه مطالعات انجام شده در ایران و خارج از کشور می‌باشد. بازی درمانی گروهی به شیوه شناختی- رفتای شیوه مناسبی برای درمان ترس اجتماعی کودکان است. 

    کلیدواژگان: بازی درمانی، ترس اجتماعی، گروه درمانی، شناختی، رفتاری، کودکان
  • زهرا جان نثاری، ویکتوریا عمرانی فرد، محمدرضا مرآثی*، ساناز سلطانی صفحه 114
    زمینه و هدف

    اسکیزوفرنیا یک بیماری مزمن روانی است که بر روی کیفیت زندگی بیماران و عملکرد آن‌ها اثر قابل توجهی می‌گذارد. هدف این مطالعه، ارزیابی تاثیر آموزش متابعت از درمان بر کیفیت زندگی و الگوی عملکرد کلی در طی یک دوره بیماری در بیماران مبتلا به اسکیزوفرن بود.

    مواد و روش‌ها

    در این کارآزمایی کنترل شده تصادفی 76 بیمار اسکیزوفرنیا در زمان ترخیص از بیمارستان نور در سال 88-1387 به روش متوالی انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه 38 نفره مداخله و شاهد اختصاص داده شدند. گروه مداخله، تحت مداخلات آموزش متابعت درمانی در 8 جلسه قرار گرفتند و گروه شاهد، درمان دارویی را طبق برنامه‌ای معمول دریافت می‌کردند. برونداد در این مطالعه کیفیت زندگی و عملکرد کلی بیماران بود که در شروع مطالعه، 3 ماه و 6 ماه بعد از مداخله مورد ارزیابی قرار ‌گرفت. داده‌ها با آزمون تحلیل واریانس اندازه‌های تکراری تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته‌ها

    میانگین نمره کیفیت زندگی در 6 ماه پس از مطالعه، در گروه مداخله 2/17 & 2/101 و در گروه شاهد 6/15 & 8/44 به دست آمد که بر اساس تحلیل آزمون واریانس با تکرار در بین دو گروه و در بین مراحل پی‌گیری دارای تفاوت معنی‌داری بود (001/0 & P). میانگین نمره عملکرد کلی در مقیاس درصد در 6 ماه پس از مطالعه در گروه مداخله 4/11 & 4/72 و در گروه شاهد 13 & 3/44 به دست آمد که بر اساس آزمون مذکور در بین دو گروه تفاوت معنی‌داری وجود داشت (001/0 & P) .

    نتیجه‌گیری

    آموزش متابعت از درمان سبب بهبود کیفیت زندگی و عملکرد کلی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی ‌گردید. از این رو به نظر می‌رسد که انجام این قبیل مداخلات شامل آموزش‌های روانی- اجتماعی و پی‌گیری‌های طولانی‌تر ضروری است. 

    کلیدواژگان: اسکیزوفرنیا، متابعت درمانی، کیفیت زندگی، عملکرد کلی، آموزش
  • محسن ادیب حاج باقری*، عفت امین الرعایایی یمینی صفحه 123
    زمینه و هدف

    با توجه به این که تجارب دوران کودکی می‌تواند بر رفتارهای دوران بزرگ‌سالی تاثیر داشته باشد، این تحقیق با هدف بررسی تجارب دانش‌آموزان ابتدایی کاشان انجام شد که از مراکز نگه‌داری سالمندان بازدید داشته‌اند.

    مواد و روش‌ها

    یک مطالعه کیفی به روش تحلیل محتوا در طی سال‌های 1387 و 1388 انجام شد. جمع‌آوری داده‌ها به روش خاطره نویسی توسط 11 نفر از دانش‌آموزان که سابقه بازدید از سرای سالمند را داشته، یا فردی از بستگانشان در سرای سالمندان نگه‌داری می‌شد، در سال 87-88 انجام شد. چهار نفر از این افراد و نیز 5 شرکت کننده دیگر مورد مصاحبه نیز قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده‌ها به روش Krippendorff انجام شد.

    یافته‌ها

    داده‌ها در چهار طبقه ماهیت خانه سالمندان، علت انتقال، نحوه انتقال و پیامدهای بازدید قرار گرفت. هر طبقه شامل 2 تا 4 زیر طبقه بود. بیشتر دانش‌آموزان، سرای سالمندان را مکانی دور افتاده و متفاوت از محل زندگی عادی خود احساس کرده بودند. به اعتقاد دانش‌آموزان، سالمندان به دلیل تنهایی، بیماری و ناتوانی، مشکلات نگه‌داری و خودخواهی فرزندان به سرای سالمند منتقل شده بودند.

    نتیجه‌گیری

    دانش‌آموزان این تحقیق درک مثبتی از سرای سالمندان نداشتند. تجارب آن‌ها، سرای سالمندان را محلی نشان می‌داد که باعث دور افتادن سالمندان از زندگی اجتماعی می‌شد. توجه بیشتر مردم و مسوولین به کیفیت نگه‌داری از سالمندان ضروری است.

    کلیدواژگان: تجربه، دانش آموز، سرای سالمندان، مطالعه کیفی
  • گزارش مورد
  • زهره هاشمی*، مجید محمود علیلو، تورج هاشمی نصرت آبادی صفحه 133
    زمینه و هدف

    درمان فراشناختی بر این اصل استوار است که فراشناخت برای درک عملکرد شناخت و تولید تجربه های هشیارانه ی ما درباره ی خودمان و جهان اطرافمان بسیار مهم است. در پژوهش حاضر سعی شده است تا اثر بخشی این نوع از درمان در بهبود بیماران دچار افسردگی مورد بررسی قرار گیرد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه بر روی سه بیمار از مرکز مشاوره دانشگاه تبریز در چارچوب طرح تجربی تک موردی با استفاده از طرح خطوط پایه چند گانه ی پلکانی طی 8 جلسه،انجام شد. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه افسردگی بکBDI و باورهای فراشناختی MCQ ,PBRS ,NBRS &nbsp;بود.

    یافته ها

    درمان تغییرات قابل توجهی&nbsp; در علایم افسردگی و&nbsp; باورهای فراشناختی بیماران افسرده ایجاد کرد و موجب بهبودی در علایم هر سه بیمار شد همچنین نتایج درمانی تا دوره ی پیگیری ادامه یافتند.

    نتیجه گیری

    درمان فراشناختی که به جای محتوای شناخت بر کنترل فرآیندهای حاکم برآن تمرکز می کند، می تواند در درمان بیماران مبتلا به اختلال افسردگی موثر باشد. 

    کلیدواژگان: :افسردگی، باورهای فراشناختی، باور منفی درباره نشخوارفکری، باورمثبت درباره نشخوارفکری ودرمان فراشناختی
  • مقاله های کوتاه
  • منصور بیرامی *، تورج هاشمی، علی قهرمان زاده، پروانه علایی صفحه 141
    مقدمه

    این پژوهش به منظور تعیین رابطه سلامت روانشناختی و هوش هیجانی با فرسودگی شغلی پرستاران بیمارستان‌های دولتی شهر تبریز انجام گرفت.

    مواد و روشها

    این تحقق از نوع توصیفی - همبستگی است. برای دستیابی به هدف پژوهشی، تعداد 300 پرستار با سابقه کاری بیش از 5 سال از میان کارکنان بیمارستانهای دولتی شهر تبریز به روش نمونه گیری تصادفی خوشهای چند مرحلهای انتخاب شده و به سه آزمون سلامت عمومی گلدنبرگ (GHQ)، فرسودگی شغلی مازلاک (MBI) و هوش هیجانی برادبری و گروز پاسخ گفتند. داده ها به وسیله آزمون آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته‌ها نشان داد که متغیرهای سلامت روانشناختی و هوش هیجانی نقش معنی داری در پش‌بینی تغییرات فرسودگی شغلی پرستاران داشت، این دو متغیر 12 درصد از تغییرات فرسودگی شغلی را پیش‌بینی کرد. همچنین، بین هوش هیجانی و سلامت روانی همبستگی وجود داشت (196/0 - = r ، 01/0 < P).

    نتیجه گیری

    درنهایت، براساس نتایج پژوهشی، توجه فزاینده به فرسودگی شغلی پرستاران از طریق آموزش هوش هیجانی و توجه به سلامت روانی آنان پیشنهاد می‌شود.

    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی هوش هیجانی سلامت روانی پرستاران
  • نادر منیرپور *، هلن خوسفی صفحه 148
    زمینه و هدف

    بیماری‌های کرونر قلب (CHD)، تا سال 2020 اصلی‌ترین علت مرگ خواهند بود. عوامل سنتی نظیر سن بالا، ژنتیک، سیگار و چاقی، تنها نیمی از واریانس CHD را تبیین می‌کنند. از این رو، در راستای افزایش علاقه به عوامل روانی- اجتماعی، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش شخصیت، استرس و حمایت اجتماعی در پیش‌بینی CHD انجام شد.

    مواد و روش‌ها

    این مطالعه از نوع همبستگی بود و جامعه‌ آماری آن بیماران CHD، که طی زمستان 1387 و بهار 1388 جهت آنژیوگرافی کرونر در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران بستری بودند را شامل می‌شد. 150 نفر از این افراد به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. همچنین، 150 فرد سالم از خانواده بیماران با توجه به سن، جنسیت، تاهل و تحصیلات، به عنوان گروه مقایسه همتاسازی شدند. معیارهای ورود شامل فقدان شرایط حاد نظیر نیاز به جراحی، داشتن تمایل و توانمندی برای همکاری بود. از پرسش‌نامه شخصیتی (NEO-FFI)، مقیاس رویدادهای زندگی Pickle (Pickle life events scale) و مقیاس کیفیت روابط اجتماعی Pierce (Quality of relationship inventory)، جهت گردآوری داده‌ها استفاده شد، و از رگرسیون لوجستیک برای تحلیل داده‌ها استفاده گردید.

    یافته‌ها

    متغیرهای پژوهش 9/51 تا 2/69 درصد از واریانس &nbsp;CHDرا پیش‌بینی نمودند. صحت طبقه‌بندی (بیمار و غیربیمار) که توسط متخصصان قلب انجام شده بود، بر اساس متغیرهای روانی- اجتماعی 3/84 درصد، با پیش‌بینی درست 82 درصد برای بیماری و 7/86 درصد برای سلامت بود. نوروزگرایی، برون‌گرایی، استرس و تعارض‌های بین‌فردی، با بیماری رابطه مستقیم و با سلامت رابطه معکوس داشتند؛ اما وظیفه‌شناسی و باز بودن به تجارب با بیماری، رابطه معکوس و با سلامت رابطه مستقیم داشتند.

    نتیجه‌گیری

    در مجموع، عوامل روانی- اجتماعی نظیر شخصیت، استرس و حمایت اجتماعی، سهم مهمی در پیش‌بینی CHD دارند. 

    کلیدواژگان: بیماری های عروق کرونر قلب (CHD)، عوامل روانی- اجتماعی، شخصیت، استرس های زندگی، کیفیت حمایت اجتماعی
|
  • Mosayeb Yarmohamadi-Vasel * Page 83
    Aim and Background

    The therapeutic community (TC) is a residential treatment model, which is effective in the treatment of people with substance abuse disorder. The aim of the people study was to examine the effectiveness of TC on mental symptoms of persons with substance abuse disorder.

    Methods and Materials

    In this experimental, pre-post test and follow-up study, referred patients with substance abuse disorder were studied in three phases. They were under TC treatment at least for 6 months. 474 subjects were selected by stratified sampling method from broujerd, Kerman, Ahvaz, and Bojnourd cities, Iran. The instruments used for data collection were a symptom checklist (SCL-90) questionnaire and morphin test. Data analyzed using paired samples t-test.

    Findings

    The intervention was effective on mental symptoms (symptoms of depression, paranoiad thought, morbid symptoms, obsession-compulsion, aggression, physical complaint, problem in social relationship, anxiety, phobia, psychosis) of studied population (P < 0.05). Also, more than half (59.27) of the referred patients were clean after one year follow-up period.

    Conclusions

    The results demonstrated the effectiveness of TC on the mental symptoms and treatment of patients with substance abuse disorder.

    Keywords: Therapeutic community, Residential, Mental disorder, Substance abuse, Addicted males
  • Nemat Sotodeh Asl *, Hamid Taher Neshat Doost, Mehrdad Kalantari, Hoshang Talebi, Hossein Ali Mehrabi, Ali Reza Khosravi Page 94
    Aim and Background

    Tobacco dependency is recognized as the first factor for the prevention of mortality worldwide. Despite the negative impact of smoking on hypertension, therapists have been paid less attention to the effectiveness of psychological treatment of nicotine dependence of these patients.

    Methods and Materials

    In this case-control pre-post test research with a quasi-experimental study design male patients aged 25-45 years with essential hypertension that consume one box nicotine in day, referred to Isfahan cardiovascular research center, Iran, in 2009 were studied. They randomized in two experimental (n = 15) and control (n = 15) groups. The intervention was cognitive behavioral treatment all patients completed the Fagerstrom nicotine tolerance questionnaire before start of interventions as pre test. The post test was completed after the end of the cognitive behavioral intervention which was consisted of eight 90 minutes sessions.

    Findings

    Cognitive behavioral therapy was effective on reduction of nicotine tolerance in the patients with essential hypertension in post test (P < 0.05).

    Conclusions

    This research suggests that team work approach consist of psychologists and Cardiologists and cognitive behavioral therapy, can be useful in nicotine dependency in patients with essential hypertension.

    Keywords: Cognitive behavioral therapy, Fagerstrom questionnaire, Nicotine dependency, Essential hypertension
  • Salimeh Jalali *, Mojgan Kar Ahmadi, Hossein Molavi, Asghar Aghaei Page 104
    Aim and Background

    Child social phobia is a common anxiety disorder that there is different intervention psychology treatment for it. The main purpose of this research was to determine the effect of Cognitive-behavior group play therapy on social phobia in 5-11 years old children.

    Methods and Materials

    In this research of quasi experimental, from among of the children who were referred to child psychiatric clinics and who diagnosed by psychiatrist as having social phobia, 30 children were selected as an accessible sample and randomly divided into control and experimental groups. The experimental group received the group play therapy in 6 weekly sessions and the control group which did not receive any intervention. The parent form of sub-scales of social phobia of the child abnormal symptoms inventory (CSI-4) was administered to all subjects as the pre, post and follow up tests.

    Findings

    The difference between mean post test scores of social phobia in the experimental group means post test scores was significant, lower than the control group (P = 0.01). The results of fallow up test was also significant (P < 0. 01), the mean scores of the experimental group was less than that of control group.

    Conclusions

    This research show that social phobia in experimental group was than control group, this finding is similar to research in Iran and another country. Cognitive- behavior group play therapy is effective to reducing children social phobia.

    Keywords: Play therapy, Social phobia, Group therapy, Cognitive, behavior, Children
  • Zahra Jannesari, Victoria Omranifard, Mohammad Reza Maracy*, Sanaz Soltani Page 114
    Aim and Background

    Schizophrenia is a chronic psychiatric disease that has an important effect on patients’ quality of life (QOL) and their function. The goal of this study was to evaluate the effect of compliance therapy on quality of life and global function of schizophrenic patient.

    Methods and Materials

    In this randomized controlled trial 76 remission patients with schizophrenia were recruited in Noor Hospital, Isfahan, Iran, between 2008-9. The patients were randomly allocated into the compliance therapy intervention group and the controls with the equal sample size of 38 participants. First group was on compliance therapy every 15 days (8 sessions), then monthly and 2nd group was on usual treatment. Quality of life and global function of studied patients were assessed using a questionnaire at the beginning of study, 3 mounts, and 6 mounts after the intervention. ANOVA repeated measure was conducted to analyses the data.

    Findings

    The means score of both global function and QOL were significantly higher in the intervention group in comparison with the controls. The mean score of quality of life was 101.2 ± 17.2 and 44.8 ± 15.6 in the intervention and control groups, respectively (P < 0.001). The Mean score of global function in the intervention group and control groups was 72.4 ± 11.4% and 44.3 ± 13%, respectively, 6th months after intervention (P < 0.001).

    Conclusions

    Compliance therapy had proper effect on the quality of life and global function of schizophrenic patients and it seems that such interventions including mental training and longer follow-up is necessary for these patients.

    Keywords: Schizophrenia, Compliance therapy, Quality of life, Global function, Education
  • Mohsen Adib-Hajbaghery *, Efat Aminolroayaee Yamini Page 123
    Aim and Background

    Childhood experiences could have profound effects on their adulthood behaviors This research conducted with the aim of assessing the elementary student's experiences of the elderly hospice who visited these centers or had a family member over there.

    Methods and Materials

    A qualitative study conducted using content analysis method in 2008-9. Eleven students, who had visited a home elderly hospice or had a family member over there, wrote their memories from such experiences. Four of these and five more students were also interviewed. The data were analyzed using Krippendorff method.

    Findings

    Findings were classified into four categories including "the nature of elderly hospice", "the causes of transmission", "mode of transmission" and "visit consequences". Each category had 2-4 subcategories. Most of the students perceived the elderly hospice as distant and different from the normal living place. According to the participants, the elderly were transferred to the hospice for reasons such as "loneliness", "disease and disability", "maintenance problems" and "children's selfishness".

    Conclusions

    Students had negative perceptions of elderly hospices. Based on their experiences, the elderly hospices isolate the elderly from social life. The authorities should pay more attention to the arrangement and quality of care within the elderly hospices.

    Keywords: Experience, Students, Elderly hospice, Qualitative study
  • Zohreh Hashemi *, Majid Mahmood Aliloo, Toraj Hashemi Page 133
    Aim and Background

    Meta-cognitive therapy is based on the principle that meta-cognitive is very important for understanding the way of cognition function and the way of producing our conscious experience about ourselves and the world around us. In This research it has been tried to study the effectiveness of this kind of treatment in improving depression patients.

    Methods and Materials

    This clinical-experimental study was carried out on 3 patients referring to Tabriz University Consulting Centers, Iran, in the framework of single case by using multiple-baselines in 8 sessions with follow-up at 1 and 3 months. Instruments were included BDI, MCQ, PBRS and NBRS.

    Findings

    Treatment created considerable changes in depression symptoms and meta-cognitive beliefs of depressed patients and improved the symptoms of all three patients and the results of treatment continued up to follow-up period.

    Conclusions

    Result of this research showed, meta-cognitive therapy that focuses on controlling of cognitive process instead of cognitive content of cognitive processes can be effective in treatment of patient with major depression (reduction in rumination and worry).

    Keywords: Depression, Meta, cognitive beliefs, Negative beliefs about rumination, Positive beliefs about rumination, met, cognitive therapy
  • Mansour Beyrami*, Toraj Hashemi, Ali Ghahramanzadeh, Parvaneh Alaie Page 141
    Aim and Background

    This aim of this study was to determine the relationship between psychological health and emotional intelligence with job burnout of nurses of state hospitals in Tabriz, Iran.

    Methods and Materials

    In this correlative descriptive study, 300 nurses of Tabriz state hospitals who had more than 5 years work experience were chosen by cluster random sampling method. They accomplished general health questionnaire, bradbury-graves emotional intelligence questionnaire and maslach job burnout questionnaire. Data were analyzed by SPSS software and Pearson correlation and multiple regression statistical tests.

    Findings

    Mental health and emotional intelligence had significant role in predicting job burnout changes of nurses, these variables predicted 12% variance of job burnout. There was significant correlation between mental health and emotional intelligence (r = -0.196, P < 0.01).

    Conclusions

    Considering the results of our research, increased attention to nurse's burnout through emotional intelligence education and focus on their mental health is recommended.

    Keywords: Job burnout, Emotional intelligence, Psychological health, Nurses
  • Nader Monirpoor *, Helen Khoosfi Page 148
    Aim and Background

    It is estimated that Coronary heart diseases (CHD) will be the major cause of ortality by the year 2020. The traditional factors such as age, genetics, smoking and obesity, account nly half of the variance in CHD. Therefore, regarding increasing concern about the psychosocial factors, he purpose of present study was to evaluate the role of personality, stress and social support in predicting HD.

    Methods and Materials

    In this correlative study, patients with CHD referred to Shahid Rajaeecardiology hospital for cardiac angiography through winter 2008 to spring 2009 in Tehran, Iran, wereselected by convenience sampling method. 150 age, gender, marital status and education matched healthy ndividuals from families of patients were selected as control group. The inclusion criteria included bsence of acute conditions such as the need for surgery, having had the willingness and ability to ooperate. Data collected using The NEO-FFI (NEO five-factor inventory) personality questionnaire, ickle's stressful life events scale and Pierce's social relation quality scale. Obtained data analyzed by ogistic regression method.

    Findings

    Studied psychosocial variables predicted 51.9-69.2% of CHD variance. The classification accuracy (patient and healthy) which was performed by cardiologist based on psychosocial variables was 4.3%, with 82% and 86.7% predicting accuracy for illness and healthiness. Neuroticism, extroversion, tress and interpersonal conflicts had a positive correlation with illness and a negative correlation with ealthiness, but conscientiousness and openness to experience had positive correlation with illness and egative correlation with healthiness.

    Conclusions

    In general, it seems that psychosocial factors specially personality, stress and social support ave an important role in predicting CHD.

    Keywords: Psychological predictors of coronary heart diseases: the role of