فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی البرز - سال یکم شماره 2 (بهار 1391)

نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز
سال یکم شماره 2 (بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نفیسه ظفرقندی، اشرف پیراسته، کبری خواجوی، فاطمه سادات باطنی * صفحه 65
    زمینه و هدف

    طب سنتی ایرانی که بر پایه مکتب اخلاطی- شناخت ارکان چهارگانه خون، بلغم، صفرا، سودا قرار دارد و شامل درمان و پیشگیری با استفاده از غذا و دارو و با روش های مختلف حجامت، بادکش، ماساژ، زالو، فصد و... می باشد، از دیر باز جزئی از سیستم بهداشتی مردم بوده و هست.مطالعه حاضر با هدف «تعیین میزان آگاهی، چگونگی نگرش و میزان استفاده از طب سنتی ایرانی در میان مراجعین مراکز درمانی شهر تهران» انجام پذیرفته است.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع توصیفی مقطعی بوده و جمعیت تحت مطالعه شامل مراجعین مراکز درمانی شهر تهران (گروه سنی بالای 15 سال) بوده است. این مطالعه در سال 1389 به روش نمونه گیری خوشه ای- تصادفی برروی 350 نفر انجام شده است. داده ها توسط پرسشنامه استاندارد با روایی و پایایی مناسب جمع آوری شدند.

    یافته ها

    میانگین سنی افراد شرکت کننده 1/34 سال (انحراف معیار 21/1 سال) بوده و 9/60 درصد آنان زن و 1/39 درصد آنان مرد بودند.از نظر میزان آگاهی 3/26 درصد افراد مورد مطالعه از شاخه های طب سنتی ایرانی آگاهی داشتند و 9/40 درصد آنان از وجود آموزش دانشگاهی (آکادمیک) طب سنتی برای پزشکان در ایران اطلاع داشتند.در بخش عملکرد 69 درصد از حداقل یکی از روش های طب سنتی استفاده کرده بودند که بیشترین موارد گیاه درمانی (1/70 درصد) و حجامت (44 درصد) و کمترین آن فصد (2/2 درصد)بود.در بخش حفظ سلامتی عمومی 9/85 درصد افراد رعایت آداب تغذیه، 6/91 درصد استفاده از عرقیات و 8/77 درصد آنان از دم کردنی ها استفاده کرده بودند.در بخش نگرش 37 درصد نگرش کاملا مثبت و 6/57 درصد نگرش مثبت داشتند.

    نتیجه گیری

    با توجه به باور و علاقه بالای افراد و میزان استفاده زیاد آنان از روش های مختلف طب سنتی انجام تحقیقات منسجم به منظور بررسی میزان اثر بخشی این روش ها و برنامه ریزی جهت استاندارد سازی آن ها و مشخص کردن جایگاه این روش ها در درمان بیماران و سلامت عمومی جامعه ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: طب سنتی ایرانی، طب مکمل، نگرش، آگاهی، عملکرد
  • محمد آریایی، رویا دوکوهکی، عباس رضاییان مهرآبادی، فوزیه بخشا صفحه 71
    زمینه و هدف
    مسمومیت یکی از دلایل شایع مراجعه کنندگان به ویژه در گروه نوجوان و جوان جامعه به اورژانس های بیمارستانی است. این مطالعه با هدف تحلیل اپیدمیولوژیک مسمومیت در مراجعین به بیمارستان های آموزشی شیراز در سال 1387 صورت گرفت.
    روش بررسی
    پژوهش فوق بصورت مقطعی توصیفی- تحلیلی از طریق نمونه گیری تصادفی ساده با احتساب دامنه اطمینان 95% و خطای α 05/0، 266 مورد بستری در سال 1387 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در پژوهش حاضر، 47 % از بیماران مونث و 53% مذکر بودند. از افراد مورد مطالعه، 2/67% مجرد و 8/32% متاهل بودند. این تحقیق نشان داد که بیش ترین میزان مسمومیت در سن 20-35 سال بود. همچنین بیش ترین شیوع مسمومیت در فصل بهار رخ داده بود. در مطالعه حاضر تنها 4 نفر (6/1%) دچار مرگ ناشی از مسمومیت شده بودند.
    نتیجه گیری
    اطلاعات اپیدمیولوژیک بصورت منطقه ای باعث استفاده مناسب از منابع جهت پیشگیری و کنترل مسمومیت می شود. همچنین با استفاده از تحلیل عوامل موثر امکان کاهش مسمومیت بوسیله برنامه ریزان و سیاستگذاران فراهم می شود.
    کلیدواژگان: مسمومیت، اپیدمیولوژی، شیراز
  • کاوه هراتیان، آناهیتا محسنی میبدی صفحه 77
    زمینه و هدف
    ویروس سرخک از ویروس های به شدت مسری و یکی از عواملی است که بسیاری از معیار های بهداشت و سلامت در کشور های مختلف به ویژه در حال توسعه را تحت تاثیر قرار می دهد. استفاده از ترکیبات مختلف بخصوص انواع طبیعی از رویکردهایی است که برای کاهش علائم و عوارض ناشی از این ویروس مورد توجه واقع می شود. در این تحقیق، تاثیر بربرین بر میزان مرگ سلولی ناشی از ویروس سرخک بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    پس از تعیین غلظت غیرسمی عصاره بر سلول Vero، اثر ضدویروسی آن مورد ارزیابی قرار گرفت و عیار ویروس در هرمرحله با دو روش TCID50 و سنجش پلاک مشخص گردید. با استفاده از IgG اختصاصی و روش ایمونوفلوئورسانس، تاثیر بربرین بر همانندسازی ویروس مطالعه شد و همزمان حضور RNA ویروس توسط RT-PCR ردیابی گردید. در نهایت میزان سلول های آپوپتوزی با تست TUNEL مشخص شد.
    یافته ها
    براین اساس، بربرین می تواند در غلظت 50 میکرومول از تشکیل سلول های آپوپتوزی به میزان قابل توجهی جلوگیری کرده و نیز همانندسازی ویروس را تحت تاثیر قرار دهد.
    نتیجه گیری
    نتایج فوق حاکی از تاثیر بربرین بر کاهش آپوپتوز ناشی از ویروس سرخک در سلول های Vero است. بنظر می رسد که مسیر آپوپتوزی القاء شده توسط ویروس توسط ترکیبات موجود در بربرین، بلوک می گردد.
    کلیدواژگان: ویروس سرخک، بربرین، اثر سایتوپاتیک، آپوپتوز، همانندسازی
  • مریم محمدی، علی مهری صفحه 85
    زمینه و هدف
    براساس آمار سازمان جهانی بهداشت حدود85-60% بالغین در کشورهای مختلف از تحرک کافی برای بهبود سلامت برخوردار نیستند. به منظور برنامه ریزی جهت ارتقای فعالیت های ورزشی باید علل آن شناسایی شود. این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر برفعالیت های ورزشی دانشجویان دانشگاه آزاد سبزوار بر اساس مدل فرانظریه ای انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی تعداد 234 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استانداردی که روایی و پایایی آن به ترتیب با پانل خبرگان و آزمون آلفا کرونباخ (95-83%=αN=30،) مورد تایید قرار گرفت استفاده گردید. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، تی مستقل، آنالیز واریانس و آنالیز مسیر مبتنی بر رگرسیون در نرم افزار آماریSPSS16 استفاده گردید.
    نتایج
    میانگین سنی جامعه مورد بررسی8/3±5/22 سال بود. در توزیع مراحل رفتار ورزشی، 3/36% در مرحله پیش تفکر، 6/25% در مرحله تفکر، 9/18% در مرحله آمادگی، 5/10% در مرحله عمل و 7/8% در مرحله نگهداری قرار داشتند. طبق نتایج، اختلاف معناداری بین سازه های مدل فرانظری بر حسب جنس (05/0>p) و مراحل تغییر (01/0p<) مشاهده گردید. همچنین نتایج نشان داد که خودکارآمدی (399/0=β) و متغیرهای رفتاری تغییر (350/0=β)، مهم ترین عوامل موثر بر فعالیت ورزشی در دانشجویان مورد مطالعه می باشند.
    بحث و نتیجه گیری
    از آن جایی که بیش از نیمی از افراد تحت مطالعه در مراحل قبل از عمل (فعالیت ورزشی) قرار داشتندو نتایج نشان داد که مهم ترین متغیرهای تعیین کننده رفتار ورزشی در این مطالعه مربوط به فرایندهای رفتاری و خودکارآمدی بود، لذا پیشنهاد می شود سیاستها و برنامه هایی جهت تقویت این عوامل به منظور ارتقای فعالیت های ورزشی در دانشجویان در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: مدل فرانظری، ورزش، دانشجویان
  • خدیجه برومندفر، زیبا فرج زادگان، حبیب الله حسینی، مریم قاعدرحمتی صفحه 93
    مقدمه
    یکی از مسائلی که سبب تغییر در میل جنسی می شود زایمان است واز این رو اختلال درعملکرد میل جنسی پس از زایمان یک نوع ناخوشی محسوب میشود. اما تحقیقات ضد و نقیض یا اطلاعات ناقصی در این مورد و جود دارد. لذااین مطالعه با هدف بررسی وضعیت عملکرد جنسی، میزان اختلالات جنسی در دوران پس از زایمان و ارتباط آن با وضعیت فردی خانوادگی زنان انجام شد.
    روش
    این پژوهش یک مطالعه مقطعی است. نمونه ها براساس نمونه گیری آسان از 384 زن تحت مراقبت مراکز بهداشتی درمانی اصفهان درسال 1386 با 18سال سن، زایمان باسن حاملگی ترم، شکم اول ویاچندزا، شهری، زایمان یک قلو و در6 هفته تا 12 ماه پس از زایمان تشکیل شده اند. اطلاعات ازطریق پرسشنامه خصوصیات فردی، سازگاری زناشویی و شاخص عملکرد جنسی جمعآوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده ازروش های آماری توصیفی واستنباطی و نرم افزار Spss انجام شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد اختلال درد شایعترین وکاهش تمایل جنسی نادرترین اختلال جنسی پس اززایمان است. با استفاده ازآزمون ضریب همبستگی بین نمره وضعیت عملکردجنسی با (سن، تحصیلات، شاخص توده بدن، اندازه بدن وشغل) رابطه معناداری مشاهده نشد. ولی بین این نمره با رضایت از وضعیت اقتصادی و محل سکونت و سازگاری زناشویی (038/0=p، 014/0=p، 01/0p<) رابطه معنی داری وجود دارد.
    بحث: با توجه به نتایج پژوهش، قاعدتا شناسایی وضعیت عملکرد جنسی زنان بعد از زایمان و عوامل احتمالی مرتبط با آن نظیر ویژگی های فردی وروابط بین زوجین ومشاوره وآموزش لازم در این رابطه به پرسنل مراکز بهداشتی درمانی کمک می کند تا موجب ارتقای عملکرد جنسی سالم و تحکیم رابطه عاطفی و جسمی میان زوجین شوند.
    کلیدواژگان: عملکرد جنسی، رضایت جنسی، درد موقع مقاربت جنسی، دوران بعد از زایمان
  • لاله پیاهو، بیت الله علیپور، جلیل بغدادچی صفحه 100
    زمینه و هدف
    سرطان، بیماری مزمنی است که شیوع آن، طی سال های اخیر رو به رشد است. عوامل مختلف وارثتی و محیطی در بروز آن نقش دارند. از بین عوامل محیطی می‎توان به تعادل انرژی و عادات غذایی اشاره کرد. تغذیه بدلیل دارا بودن عوامل محافظ و مضر، نقش مهمی را به ترتیب در پیشگیری یا بروز سرطان ایفا می کند. هدف مطالعه حاضر، بررسی سطح آگاهی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ارتباط با نقش تغذیه و سرطان بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 565 (219 مرد و 346 زن)، دانشجوی ترم آخر دانشگاه علوم پزشکی انجام گرفت. پرسشنامه ای که شامل سوالاتی در ارتباط با ویژگی های دموگرافیکی دانشجویان و بررسی میزان آگاهی آن ها بود، توسط دانشجویان تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل داده ها توسط روش های آماری توصیفی و به صورت فراوانی و درصد ارائه شد و برای بررسی ارتباط بین دانش تغذیه ای با متغیرهای دموگرافیکی از ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شد.
    یافته ها: 4/13%از دانشجویان آگاهی کم، 41% آگاهی متوسط، و 6/45% آگاهی بالایی داشتند. ارتباط بین متغیرهای رشته تحصیلی، مقطع تحصیلی، گذراندن واحد درسی تغذیه در طول تحصیل و منبع کسب دانش تغذی های با میزان دانش تغذی های دانشجویان معنی دار و جنس و سن معنی دار نبود.
    نتیجه گیری: عوامل تغذیه ای نقش مهمی در بروز سرطان دارند و آگاهی افراد در این زمینه، نقش مهمی دارد. در این مطالعه، دانشجویان علوم پزشکی به عنوان گروه مرتبط با سلامتی عمومی، از آگاهی کافی برخوردار نبوده و لذا استفاده از روش های آموزشی مناسب برای ارتقای آگاهی آن ها، می تواند راهکار مناسبی باشد.
    کلیدواژگان: سرطان، تغذیه، دانش، دانشجویان علوم پزشکی
  • محمدحسن ناصری، سعید حسامی تکلو، مجید مهدوی، سید محمد امین موسوی، سوده اباصلتی، علیرضا فرومدی، ابوالفضل هادی زاده صفحه 109
    لوسمی میلوئیدی مزمن (Chronic Myelogenous Leukemia: CML) یکی از انواع شایع لوسمی ها است. برای درمان این بیماری ترکیبات مختلفی تاکنون برای القای تمایز و آپوپتوز ارائه شده است. ولی به دلیل مقاومت دارویی سلول های سرطانی این ترکیبات موثر نبوده اند. یکی از ترکیباتی که خواص ضد سرطانی قوی از خود نشان می دهد خانواده کرومن ها می باشند. در این مطالعه تاثیر یکی از مشتقات خانواده کرومن ها، از نظر سیتوتوکسیسیتی و آپوپتوز بر روی سلول های لوسمیک K562 به عنوان مدل لوسمی میلوئیدی مزمن بررسی شده است. رده سلولی لوسمیک K562 انسانی پس از کشت، تحت تاثیر دارو در غلظت های مشخص (nm30-5) و فاصله های زمانی مختلف (24-96 ساعت) قرار گرفت. اثرات دارو بر روی رشد سلول های K562 با استفاده از آزمون MTT و زنده بودن سلول با استفاده از شمارش سلولی توسط هموسایتومتر و آزمون دفع رنگ تریپان بلو مورد مطالعه قرار گرفت. برای بررسی آپوپتوز از میکروسکوپ فلورسانت و آزمون قطعه قطعه شدن DNA استفاده گردید. در این مطالعه دارو در فواصل زمانی 24-96 ساعت و در غلظت های بین nm30-10 سبب مهار رشد سلولی و در غلظت های nm 30-15 باعث کاهش زنده ماندن (Viability) می شود. با توجه به اثر القای آپوپتوز این ترکیب می تواند در کنار سایر ترکیبات دارویی برای کاهش مقاومت دارویی مورد استفاده قرار گیرد. براساس نتایج بدست آمده از این تحقیق می توان نتیجه گرفت این دارو می تواند آپوپتوز را در سلول های K562 القا کند و به عنوان کاندیدای مناسبی برای درمان بدخیمی های هماتوژیک معرفی شود.
    کلیدواژگان: آپوپتوز، 4، آریل 4، H کرومن، لوسمی میلوئیدی مزمن
  • محمد نوری سپهر، جمشید رحمتی، محمدباقر دلخوش، علی کابلی زاده، رستم گلمحمدی صفحه 117
    سابقه و هدف
    تا کنون پژوهش های زیادی در زمینه بروز عوارض اسکلتی عضلانی (CTD) صورت پذیرفته است. در بیشتر موارد نحوه نشستن و وضعیت کاری نامناسب دلیل بروز این عوارض شناخته شده است. در آمار منتشر شده از یک منبع خارجی حدود 44% افرادی که با رایانه کار می کردند دچار اختلالات اسکلتی و عضلانی شده بودند. هدف از این تحقیق شناسایی و اندازه گیری عوارض، مداخله ارگونومی و بررسی میزان تاثیر این مداخله در مرکز بهداشت غرب تهران می باشد که کارکنان آن از سیستم اتوماسیون اداری بهره می برند.
    مواد و روش ها
    در این روش عوارض CTD در 68 نفر از کارکنان از طریق ارائه پرسشنامه نوردیک و علت بروز عوارض در محیط های کاری توسط بازدیدهای فنی کارشناسان معین گردیده است. با توجه به روش های آماری علت هایی که عوارض با شدت و فراوانی بیشتری ایجاد نموده اند شناسایی شده و توسط مهندسی فاکتورهای انسانی مورد مداخله قرار گرفتند. جهت کارآیی بیشتر طرح از آنتروپومتری (ابعاد سنجی بدن انسان) استفاده شد و به ازای هر فرد وضعیت تنه کاری معینی طراحی گردید.
    یافته ها
    نتایجی که در مرحله قبل از مداخله بدست آمد نشان دهنده وجود عوارض CTD در بیشتر کارکنان بوده است به طوری که 90 درصد کارکنان از درد بالای ستون فقرات رنج می بردند. 4/27% درد شانه و 4/20% از درد عضلات گردن شکایت داشتند. پس از مداخله این مقادیر کاهش یافت و میزان شکایت کارکنان نسبت به درد بالای ستون فقرات تا 8/40% کاهش یافته است. درد در ناحیه شانه به 22% وعضلات گردن به 6/17% تقلیل یافته است. با انجام آزمون آماری مقایسه نسبتا تغییرات معنی دار بین عوارض قبل و بعد از مداخله وجود داشته است (005/0p<).
    نتیجه گیری
    وجود وضعیت نامناسب تنه علت اصلی بروز عوارض CTD در محیط های کار با رایانه می باشد که می توان با راه های قابل دسترس نظیر اصلاح در ارتفاع میز و صندلی کار همچنین آموزش نحوه صحیح کارکردن و آموزش حرکات ورزشی ساده از افزایش این عوارض در محیط های کاری جلوگیری نمود.
    کلیدواژگان: ارگونومی، عوارض اسکلتی عضلانی(CTD)، ایستگاه کاری
|
  • N. Zafarghandi, A. Pirasteh, K. Khajavi, F.S. Bateni Page 65
    Background

    Traditional medicine in Iran with the long and old background from ancient period until now has very beneficial practical and technical experience. At present despite development of conventional medicine, many patients refer to traditional medicine. This study aimed to investigate knowledge, practice and attitude toward Iranian Traditional Medicine.

    Methods

    This study is cross-sectional and the sample of the study was 350 persons whorefer to health centers of Tehran (older than 15 year). Our data was collected via standard questionnaire.

    Results

    Mean age of participant was 34.1; SD; 1.21 and 60.9% were women. Their knowledge about Iranian traditional medicine was 26.3% and 69% of them has used at least one of the traditional medicine methods that the most of them were herbal therapy(70.1%) and Hejamat(44%).generally the attitude was positive and (37%)had extremely positive and (57.6%)positive attitude toward traditional Iranian Medicine.

    Conclusion

    In light of this result it is clear that Iranian people have a positive tendency toward Iranian Traditional medicine, so the best and complete researches for better planning is recommended.

    Keywords: Iranian traditional medicine, Complementary medicine, Alternative medicine, attitude, Knowledge, Practice
  • M. Aryaie, R. Dokoohaki, A. Rezaeian Mehrabadi, F. Bakhsha Page 71
    Background/
    Objective
    Poisoning is One common cause of referred cases, especially in the adolescent and young group to hospital emergency department. This study was designed to determine Epidemiologic of poisoning in teaching hospitals, shiraz in 1387
    Methods
    This is a cross-sectional study that 266 sample via random sampling with 95% confidence interval and α 0.05 were considered.
    Results
    There were 47% female and 53% male. 67.2 percent of poisoned patient were single and 32.8% were married. This study showed, highest rate of poisoning was between the age of 20-35 years. Most common season of poisoning was in spring. Overall mortality of our study was 1.6 percent.
    Conclusions
    Regional epidemiological information, make rational use of resources in order to prevention and control of poisoning and with using analysis of effective factors will be reduced poisoning by policymakers and planners.
    Keywords: Poisoning, Epidemiology, Shiraz
  • K. Haratian, A. Mohseni Meybodi Page 77
    Background
    Measles virus (MV) is a highly contagious agent which causes a major health problem in developing countries. We studied the effect of BERBERINE on the replication of an AIK-HDC strain of MV and its induced apoptosis in Vero cell lines.
    Methods
    In this study, toxicity of BERBERINE on Vero cells was investigated first, resulted in determination of sub-lethal or non-toxic concentration zone of BERBERINE for cells. Next, anti-viral effect of BERBERINE at various time limits was evaluated and virus titer was determined at each stage either as 50% tissue culture infective dose TCID50 or by plaque assay method. Using specific anti-measles IgG, anti-viral effect of BERBERINE on MV replication cycle was evaluated through indirect immunofluorescence assay, meanwhile presence of viral RNA was investigated by RT-PCR and gel- electrophoresis.
    Results
    According to the experiments, BERBERINE, at concentration of 50 μM, markedly inhibited the cytopathic effect (CPE) induced by MV. BERBERINE also significantly inhibited apoptosis induced by MV. BERBERINE either influences replication of MV genome, or may inhibit virion formation.
    Conclusion
    These results suggest that the inhibition of CPE and apoptosis by BERBERINE induced by MV may be associated with the effect of BERBERINE on viral RNA genome. Therefore, it is suggested that MV infections can induce apoptosis through the activation of a common pathway that can be blocked by BERBERINE or some of its ingredients.
    Keywords: Measles, Berberine, CPE, Apoptosis, Replication
  • M. Mohammad, A. Mehri Page 85
    Background
    Based on report of World Health Organization (WHO), about 60-85% of the world's population fails to complete the recommended amount of physical activity required to induce health benefits. It is necessary to assess health status for designing and programming about exercise activities. In this study the effectiveness of Transtheoretical Model (TTM) in predicting exercise activities among the students of Islmaic Azad University of Sabzevar was examined.
    Methods
    In this cross sectional-Correlational study. A random (clustered) sample of 234 university students in Islamic Azad university of Sabzevar, participated in the study. A standard instrument was used to measure the variables of interest based on transtheoretical model. Reliability and validity of the questionnaire was examined by a panel of experts and cronbach alpha (N=30, α=0.83-0.95). The data were analyzed by SPSS 16.00 statistical software using Path analysis based regression, t-test and ANOVA and Correlation.
    Results
    According to the results, the average age of students was 22.5±3.8 years. The distribution of the participants according to the stages of change model was as follows: precontemplation 36.3%, contemplation 25.6%, preparation, 18.9%, action, 10.5% and maintenance 8.7%.These were significant differences between mean of self efficacy, process of change, decisional balance by sex (p<0.05) and stages of change (p<0.01). Behavioral process of change (β=0.399) and self efficacy (β=0.350) were the most important variables for improving levels of exercise.
    Conclusion
    Because the most students (62%) were at precontemplation, contemplation and preparation stages and the results showed that behavioral process of change perceived barriers and self efficacy are the most important predictors for improving levels of exercise. Thus, policies and programs to strengthen these factors to promote exercise activities among students is recommended.
    Keywords: Transtheoretical Model, Student, Exercise
  • Kh. Broumandfar, Z. Farajzadegan, H. Hoseini, M. Ghaed Rahmati Page 93
    Background
    Desirable sexual function has an important role in strengthening the marital life of the couples. Sexual disorders can cause mental pressure and affect quality of life and marital relationship.
    Methods
    This was a descriptive correlation study in one group and one phase covering multivariables. The study sample included 384 women after delivery period that had the following inclusion criteria: the age of at least 18 years, delivery in 38-42 pregnancy weeks, primiparous and multiparous women, living in the city, single pregnancy, and twelve months elapsed from the delivery. The required data such demographic, marital satisfaction and sexual function index were collected through reporting questionnaire. The data were analyzed using descriptive and inferential statistical methods using software SPSS.
    Results
    The findings of the study indicated that the most prevalent disorder of the sexual relationship in postpartum was dyspareunia and the least prevalent was the sexual desire. There was no significant association between sexual function and, age, education degree, body mass index, body size and job, but there was a significant association for other factors such as the economic, residence and marital satisfaction (p<0.01).
    Conclusion
    It is recommended that sexual problems after delivery be placed on the list of health teaching issues to pass easily this period of time. Women should be assured that these problems gradually would be improved and they should learn using proper techniques to decrease dyspareunia which is a sexual disorder in postpartum period.
    Keywords: Sexual Function, Postpartum, Dyspareunia, Sexual desire, Sexual Satisfaction
  • L. Payahoo, B. Alipoor, J. Baghdadchi Page 100
    Background
    Cancer is chronic disease that its prevalence is growing in recent years. Genetics and environmental factors such as energy balance and nutritional habits are involved in its incidence. The nutrition plays an important role in prevention and incidence of cancer due to protective and harmful factors, respectively. The aim of this study was to assess the knowledge of medical sciences students regarding the role of nutrition in prevention or incidence of cancer in Tabriz University.
    Methods
    This Cross- sectional study conducted on 565 (219 male and 346 Female) senior students of medical sciences. A self-administered questionnaire with two part completed by students. the one was about the demographic characteristics (age, gender, course, level of education, passing nutrition unit through the school and source of nutritional information) and the other one with 22 closed and open questions was about nutritional knowledge. Data analyzed by using descriptive statistics and presented as frequency and percent. Assessment of relationship between nutritional knowledge and demographic variable were used the Pearson correlation and ANOVA.
    Results
    About 13% of students had low level of nutritional knowledge and 41% and 45.6% had acceptable and high level of knowledge, respectively. Relationship between course, level of education, passing nutrition unit through the school and source of nutritional information of students with nutritional knowledge were statistically significant and with age and gender were no statistically significant relationship.
    Conclusion
    Nutritional factors had important role in incidence of cancer and individual knowledge in this regard is important. In our study, medical knowledge of students, as future provider of health information hadn´t adequate level, so using of efficient coeducational materials for increasing their knowledge may be beneficial.
    Keywords: Cancer, Nutrition, Knowledge, Medical Science Students
  • M.H. Naseri, S. Hesami Tackallou, M. Mahdavi, M.A. Moosavi, S. Abasalti, A. Foroumadi, A. Hadizade Page 109
    Objective
    It has been recently reported the activity of 4-aryl-4H-chromenes family to induce apoptosis in human cancer cells. Herein we report a derivative of 4-aryl-4Hchromene compound with higher apoptotic activity against Chronic Myelogenous Leukemia K562. The cells were seeded in 24-well plates at 1×105 cells/well and treated with 5-30 nM of the 2-amino-4-(3-bromo 4,5 dimethoxy-phenyl) -3-cyano -7 (dimethylamino) -4H-chromene (3-BMPC). This compound was found to be highly active growth inhibitor with IC50 of 10±3.1 nM as determined by MTT assay. Proliferation of K562 cells was diminished by more than 80% and viability was decreased by about 50% upon 96 h of treatment with 30 nM concentration of the compound. Apoptosis as the mechanism of cell death was investigated morphologically by Hoechst 33258 staining, as well as the formation of DNA ladder. K562 cells underwent apoptosis upon a single dose (at IC50 value) of the compound. These data further suggest that 3-BMPC may provide a novel therapeutic approach for the treatment of leukemia.
    Keywords: Apoptosis, 4, aryl, 4H, chromenes, Chronic Myelogenous Leukemia
  • M. Noorisepehr, J. Rahimi M.B. Delkhosh, A. Kabolizadeh, R. Golmohammadi Page 117
    Introduction
    Up to now accomplished many investigations about cumulative trauma disorders (CTD) accession. For the most part sitting pattern and unsuitable task posture has been specified reason of these complications. In the publicized stats from a foreign source ambit of 44 percent of people who worked with computer has been afflict to the CTDs. The aim of this paper is to find and measurement of CTD and ergonomic intervention and investigation rate of this intervention's effect in the Tehran south health center. This centeruse paperless system.
    Methods
    In this research Nordic questionnaire distribute between 68 persons of the centerto determine CTDs. By technical expert inspection specified reason of complications. Observantly to state methods reason which create more severity and frequency CTD's has been recognized and interference with human factors engineering. For the more efficiency of interference Anthropometry has been used for all of Work stations and for any person designed a significant posture.
    Results
    results that obtained before interference indicate that were CTD's complications at more of employees which 90 percent of them suffered of up spine pain. Also 27.4 percent of them had shoulder pain and 20.4 percent had neck pain. After the interference these measures decreased. And complaint of employee decreased 40.8 percent to up spine pain. Also for the shoulder pain it reached to 22 and neck pain 17.6 percent. With state test identified that there are significant difference between CTD after and before of intervention (p<0.005).
    Conclusion
    Being unsuitable task posture is main cause of CTD's in the Work stations. We can prevent to increasing these complications in the work place by simple approach like adjustment in the desk and chair height, correct performance working training and doing simple exercise.
    Keywords: Ergonomics, Cumulative Trauma Disorders (CTD), Work stations