فهرست مطالب

بورس اوراق بهادار - پیاپی 16 (زمستان 1390)

فصلنامه بورس اوراق بهادار
پیاپی 16 (زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/10
  • تعداد عناوین: 11
|
  • علی صالح آبادی، مهدی یار مهران راد صفحه 7
    تلاش محققان در راستای بهبود روش های سرمایه گذاری، منجر به بسط نظریه هایی گردید که از مفروضات اصلی آن ها کارایی بازار می باشد. با این وجود به دلیل برخی نارسایی ها در این نظریه ها، نظریه های جدیدی مطرح شده اند تا وجود بازده اضافی که در فرضیه کارایی بازارها شبهه ایجاد می کنند را توضیح دهند. در این مقاله عملکرد پرتفوی بهینه مدل تک عاملی شارپ به عنوان یکی از روش های انتخاب سبد سرمایه گذاری موسوم به نظریه های نوین مالی، نسبت به عملکرد شاخص بازار به جهت بررسی کارایی روش های نوین، طی دوره مهر 1382 الی شهریور 1387 سنجیده شده است. همچنین فرضیه سودمندی استفاده از متغیر پیش بینی کننده نوسانات کاهشی قیمت برای دوره میان مدت مورد آزمون قرار گرفت. نتایج آزمون فرضیات تحقیق ادعای عدم وجود اختلاف معنی دار بین میانگین بازده پرتفوی بازار و پرتفوی تک عاملی را مورد تایید قرار داد. همچنین اثربخشی استفاده از متغیر پیش بینی کننده نوسانات کاهشی قیمت در افزایش بازده پرتفوی بهینه مدل تک عاملی مورد تایید قرار نگرفت. نتایج تحقیق تاییدی بر کارایی اطلاعاتی سطح ضعیف بازار بوده و به توجه بیشتر بر ریسک و بازده برای دوره های میان مدت اشاره دارد.
    کلیدواژگان: کارایی بازار، نظریه نوین مالی، نظریه مالی رفتاری
  • عبدالله خانی، آسو ابراهیم زاده صفحه 31
    در این پژوهش، مدل قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای (CAPM) با رویکرد چندعاملی در شرایطی شرطی، وابسته به مثبت یا منفی بودن بازده مازاد بر شاخص بازار، مورد آزمون قرار گرفته شده است. در بخش تجزیه تحلیل با بکارگیری مدل رگرسیون مقطعی، به بررسی توانایی توضیح دهندگی بازده سهام، توسط متغیرهای بتا، اندازه شرکت، نسبت ارزش دفتری به ارزش بازار و متغیرهای اهرمی، شامل اهرم دفتری و اهرم بازار و در سه شرایط بازار، یعنی شرایط غیر نزولی و غیر صعودی (متقارن)، شرایط صعودی، و شرایط نزولی، پرداخته شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که بازده سهام، در شرایط غیر نزولی و غیر صعودی، با بتا و اندازه شرکت و در شرایط نزولی، با متغیرهای بتا، نسبت ارزش دفتری به ارزش بازار، اندازه شرکت و در شرایط صعودی، با بتا، نسبت ارزش دفتری به ارزش بازار، اندازه شرکت و اهرم بازار رابطه معنی دار دارد و در هیچ کدام از شرایط بازار، رابطه معنی داری بین بازده سهام و اهرم دفتری مشاهده نگردید.
    کلیدواژگان: بتا، اندازه، اهرم، مدل قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای شرطی، روند بازار
  • غلامحسین مهدوی، علی زارع حسین آبادی صفحه 57
    هدف اصلی این پژوهش، بررسی ارتباط بین خطای سود پیش بینی شده به وسیله مدیریت و اقلام تعهدی کل، همچنین یافتن تاثیر عدم-قطعیت در محیط های تجاری بر ارتباط بین خطای سود پیش بینی شده به وسیله مدیریت و اقلام تعهدی کل از اهداف دیگر این پژوهش است. به این منظور دو فرضیه اصلی و سه فرضیه فرعی تدوین گردید. اطلاعات 112 شرکت که دارای ویژگی های مطرح شده در پژوهش بودند در بازه زمانی 1387-1382 جمع آوری شد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری فرضیه های پژوهش نشان داد که بین خطای سود پیش بینی شده به وسیله مدیریت و اقلام تعهدی کل رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین بر اساس نتایج فرضیه دوم پژوهش، رابطه بین خطای سود پیش بینی شده به وسیله مدیریت و اقلام تعهدی کل در محیط های تجاری با عدم قطعیت بالا، پذیرفته نشد.
    کلیدواژگان: خطای سود پیش بینی شده به وسیله مدیریت، اقلام تعهدی کل، عدم قطعیت، پیش بینی سود هر سهم
  • فرزین رضایی، خدیجه عیدان ترک زاده، ناصر نصیری صفحه 79
    در این پژوهش تاثیر متغیرهای ساختار مالکیت (مالکیت نهادی، مالک عمده، سهام شناور آزاد) و همچنین اثر تعاملی این متغیرها بر سیاست تقسیم سود در صنایع مختلف بررسی شده است. سیاست تقسیم سود عبارت از نسبت سود نقدی بر سود هر سهم می باشد،آزمون فرضیه های تحقیق به کمک تجزیه و تحلیل رگرسیون چندگانه با استفاده از روش حداقل مربعات تلفیقی (PLS) و روش حداقل مربعات تعمیم یافته (GLS) ازطریق داده های تابلویی انجام شده است. در تحقیق حاضر تاثیر متغیرهای مستقل بر سود تقسیمی به دو صورت مورد بررسی قرار گرفته است، تاثیر هر کدام از متغیرها به طور جداگانه برسود تقسیمی با استفاده از روش حداقل مربعات تلفیقی وتاثیر تعاملی متغیرهای ساختار مالکیت به همراه نوع صنعت به عنوان متغیر مجازی را بر سود تقسیمی با استفاده از روش حداقل مربعات تعمیم یافته مورد ارزیابی قرارداده است. جامعه آماری مورد بررسی همه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در محدوده زمانی بین سال های 1383 تا 1387، به استثناء شرکت های سرمایه گذاری و واسطه گری مالی می باشد. در نهایت تعداد 65 شرکت که همه اطلاعات مورد نیاز در مورد آنها در دسترس بود مورد آزمون قرار گرفت. نتایج نشان داد که از بین متغیرهای ساختار مالکیت، مالکان نهادی وسهام شناور آزاد ارتباط معنی دار با سود تقسیمی دارند و همچنین تاثیر تعاملی ساختار مالکیت بر سیاست تقسیم سود در صنایع مختلف معنی دار و متفاوت می باشد و از این رو متغیر نوع صنعت می تواند اثر تعدیل کننده ای بر رابطه بین متغیرهای ساختار مالکیت و سیاست تقسیم سود داشته باشد.
    کلیدواژگان: ساختار مالکیت، مالکان نهادی، سهام شناور آزاد، سیاست تقسیم سود، حداقل مربعات تعمیم یافته(GLS)
  • مهدی عرب صالحی، حسنعلی اخلاقی صفحه 101
    عوامل مختلفی بر خط مشی تقسیم سود شرکت ها تاثیرگذار هستند. پژوهش های متعددی با در نظر گرفتن متغیرهایی همچون اندازه شرکت، سودآوری، فرصت های رشد و نقدینگی برای بررسی این تاثیر انجام شده است. هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر فرصت های سرمایه گذاری، منابع تامین مالی و مالیات بر خط مشی تقسیم سود شرکت های تولیدی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1381 الی 1388 است. فرضیات تحقیق با استفاده از روش داده های پانل تجزیه و تحلیل شده است. یافته های پژوهش نشان داد رابطه منفی و معنی دار بین فرصت های سرمایه گذاری با خط مشی تقسیم سود وجود دارد. همچنین بین اهرم مالی و منابع تامین مالی خارجی با خط مشی تقسیم سود رابطه منفی و بین موعد پرداخت بدهی با خط مشی تقسیم سود رابطه مثبت وجود دارد. این در حالی است که نتایج آزمون فرضیه های پژوهش در برخی صنایع تایید و در برخی رد گردید.
    کلیدواژگان: خط مشی تقسیم سود، فرصت های سرمایه گذاری، منابع تامین مالی، مالیات
  • مهدی مشکی، رضا فتاحی صفحه 119
    مدیران واحدهای اقتصادی به همان اندازه که تمایل به انتشار اخبار خوب دارند، سعی می کنند اخبار بد را پنهان نمایند. رویه های محافظه کاری در برابر این تمایلات مدیریت ایستادگی کرده و ریسک سرمایه گذاری در سهام را کاهش می دهد. در این تحقیق، ارتباط بین محافظه کاری حسابداری و ریسک کاهش قیمت سهام با استفاده از داده های تاریخی 116 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در طول سالهای 1385 تا 1389 بررسی شده است. نتایج، حاکی از وجود رابطه منفی و معنی دار بین دوره های کاهش قیمت سهام و درجه محافظه کاری شرکت های نمونه آماری مورد مطالعه می باشد. به عبارت دیگر، در طول دوره تحقیق شرکت هایی که رویه-های محافظه کارانه تری را در گزارشگری مالی خود اعمال نموده اند، کمتر با ریسک کاهش قیمت سهام موا جه شده اند. در تحقیق حاضر اندازه شرکت به عنوان متغیر کنترلی در الگوی آزمون فرضیه وارد گردید که رابطه معنی داری بین آن با متغیر وابسته تحقیق مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: محافظه کاری حسابداری، عدم تقارن اطلاعاتی، ریسک کاهش قیمت سهام
  • احمد احمدپور، صدیقه پیکرنگار قلعه رودخانی صفحه 137
    با توجه به اهمیتی که سود حسابداری در ارزیابی سرمایه گذاران دارد، در این تحقیق، رابطه بین اجزای کیفیت اقلام تعهدی با همزمانی قیمت (مقیاسی برای اندازه گیری مقدار نسبی اطلاعات خاص شرکت، که در قیمت انعکاس یافته) در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مورد بررسی قرار گرفته است. هدف از این تحقیق، تعیین این موضوع است که آیا اجزای کیفیت اقلام تعهدی اثر مهم و معنی داری بر همزمانی قیمت شرکت ها دارد؟ در این تحقیق، اجزای کیفیت اقلام تعهدی به عنوان متغیر مستقل و همزمانی قیمت به عنوان متغیر وابسته محاسبه گردید. همزمانی قیمت دامنه ای است که در آن، بازده بازار و صنعت، تفاوت بازده سهام در سطح شرکت را نشان می دهد. برای بررسی های مورد نظر تعداد 318 شرکت طی دوره زمانی 1383 الی 1388 به عنوان نمونه آماری انتخاب شده است. به منظور آزمون فرضیه ها از روش ضریب همبستگی پیرسون بهره گرفته شد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که بین کیفیت اقلام تعهدی غیراختیاری با همزمانی قیمت رابطه ای وجود ندارد ولی بین کیفیت اقلام تعهدی اختیاری با همزمانی قیمت برای شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، رابطه ای معنی دار و مستقیم وجود دارد.
    کلیدواژگان: کیفیت اقلام تعهدی، کیفیت اقلام تعهدی غیراختیاری، کیفیت اقلام تعهدی اختیاری، همزمانی قیمت، بازده سهام
  • حسین سعیدی، شاپور محمدی صفحه 153
    در این پژوهش به مطالعه توان پیش بینی طیف وسیعی از مدل های ناهمسانی واریانس شرطی (G)ARCH طی یک دوره 126 ماهه بر روی بازده روزانه شاخص کل بورس تهران (TEDPIX) پرداخته شده است. نتایج بررسی این مدل ها تایید کننده وجود سه ویژگی نوسان خوشه ای، عدم تقارن و نیز غیر خطی بودن، در سری زمانی بازده می باشد. سپس با هدف افزایش قدرت پیش بینی، این مدل ها با شبکه های عصبی مصنوعی ترکیب شده اند و نتایج حاصل از طرق گوناگونی مورد آزمون قرار گرفته است. این نتایج نشان می دهد مدل های ترکیبی گارچ توان میانگین، گارچ نمایی میانگین و مدل GJR، کمترین خطای پیش بینی را داشته اند. بررسی تغییرات جهت نوسان نشان می دهد مدل های ترکیبی همسویی بیشتری با نوسان واقعی نسبت به مدل های پایه ای گارچ دارند. همچنین مدل های ترکیبی گارچ توانی نامتقارن، گارچ- میانگین نمایی و گارچ- میانگین توانی بطور معنی داری خطای پیش بینی کمتری نسبت به مدل های پایه ای خود داشته اند.
    کلیدواژگان: پیش بینی نوسان، بازده شاخص کل، مدل های گارچ، شبکه عصبی مصنوعی، مدل های ترکیبی
  • علی سعیدی، سید محمد جواد فرهانیان صفحه 175
    رفتار توده وار یا شبیه جمع رفتار کردن، یکی از تورش های رفتاری در بین سرمایه گذاران است. در این تحقیق وجود رفتار توده وار بین سرمایه گذاران بورس اوراق بهادار تهران مورد بررسی و آزمون قرار گرفته است. توده واری به معنای تبعیت کردن از یکی از شاخص ها، نظیر بازده بازار یا بازده یک صنعت خاص تعبیر شده و سرمایه گذاران با توجه به آن و بدون توجه به ریسک و بازده شرکت، اقدام به خرید و فروش سهام می کنند. این پژوهش با در نظر گرفتن شاخص بازار، از بتای توده وار به عنوان معیار تشخیص توده واری استفاده می کند. محققان برای محاسبه بتای توده وار، از روش پنجره متحرک با اندازه پنجره های 24 ماهه (پیشنهادی هوانگ و سالمون در سال 2006) استفاده کرده اند. در این پژوهش مقادیر توده واری برای هر یک از ماه های سال های 86-1382 محاسبه و مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به نتایج به دست آمده، توده واری معنادار در طی دوره زمانی تحقیق مشاهده گردید. در ادامه، جهت سنجش تطبیق رفتار متغیر توده واری، مانایی و هم انباشتگی رفتار بلندمدت آن، در کنار متغیرهای ویژه بازار سهام، همچنین تورم به عنوان متغیر خاص اقتصاد کلان مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمون هم انباشتگی انگل-گرنجر نشان داد که متغیرهای مورد نظر با معیار تشخیص توده واری دارای همگرایی هستند.
    کلیدواژگان: توده واری، بتای توده واری، روش پنجره متحرک، هم انباشتگی
  • علی انصاری، مرضیه صفدری صفحه 199
    از آنجا که بازار سرمایه نقش بسزایی در جذب سرمایه های عمومی و مردمی و تقویت بنیه مالی و سرمایه گذاری بنگاه های بزرگ اقتصادی و در نتیجه توسعه اقتصادی کشورها دارد، تابع مقررات خاصی می باشد. قواعد عمومی قراردادها و همچنین ضمانت های اجرایی سنتی مقرر در قانون مدنی مانند بطلان، فسخ، انفساخ و جبران خسارت کفایت لازم برای اداره معاملات بازار سرمایه را ندارد. مقنن سازوکار تحقق این معاملات و همچنین ضمانت اجرای حاکم بر آن را در قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب 1384 و سایر مصوبات و دستورالعمل ها به نحو متفاوت از معاملات سنتی و با یک نوآوری که مقتضای این معاملات است، مورد تصریح قرار داده است. بازار سرمایه علاوه بر ضمانت اجرای سنتی از ضمانت اجراهایی از قبیل تایید، تعلیق نماد معاملات، توقف نماد معاملات هم استفاده کرده است. مقاله حاضر با مطالعه تطبیقی در سایر کشورها به نقد و تحلیل مقررات بازار سرمایه پرداخته است.
    کلیدواژگان: ضمانت اجرا، بازار سرمایه، فسخ، معامله با استفاده از اطلاعات نهانی، بطلان
|
  • Ali Saleh Abadi, Mahdiyar Mehranrad Page 7
    Market efficiency has always been one the main assumptions of the researches theories for improving the investment Procedures. However, due to insufficiency of these theories in the past, new theories have been raised to explain the excess returns that make doubt in markets efficiency. In this article, the performance of Sharpe single-index model optimal portfolio, as a method of selection of investment portfolio that is called the modern financial theory, is measured in comparison with market portfolio performance for the period of September 2003 to September 2008, to evaluate the performance of the new methods. Also, the hypothesis of usefulness of using predictor variable fluctuations in prices for medium-term period was examined. In accordance with the findings of the research, there is not a significant difference between the average of market portfolio returns and the single-index portfolio. Also, the effectiveness of using predictor variable fluctuations in prices for increasing the return of single-index model optimal portfolio, was not approved. Evidences of the research refers to the weak level of information efficiency and more emphasis and attention on risk and return for medium-term period.
    Keywords: Market Efficiency, Modern Financial Theory, Behavioral Finance Theory
  • Abdolla Khani, Aso Ebrahimzade Page 31
    In this study, CAPM model with the approach of multi factorial and in up and down conditions has been tested in association with return. The current research, using cross-sectional regression model, examines the ability of return to explain by beta, size, and ratio of book value to market value and leverage variables in up and down conditions of capital market in Iran (a conditional relationship). In this study, the method of the research is descriptive- regression and theoretical method of collecting the data is librarian and the data are obtained from the Exchange and reports of the companies. The results of research conducted indicate, under non-conditional situations of the market, significant relationship exists between stock returns and beta and size. But in the down market, the relationship exists between stock returns and beta, size and ratio of book value to market value. In the up market, this relationship exists between stock returns and beta, ratio of book value to market value and market leverage.
    Keywords: Risk, Leverage, Size, Conditional CAPM, Market Trend
  • Gholamhossein Mahdavi, Ali Zare Hossein Abadi Page 57
    The main objective of this study is to investigate the relationship between management earnings forecast errors and total accruals. Also, examining the influence of high uncertainty in business environments on the relationship between management earnings forecast errors and total accruals is another goal of this study. To this end, two main hypotheses and three sub-hypotheses were developed. Data were collected from 112 companies having features proposed in this survey during 2003-2008. The results of statistical analyses indicated that there is a significant relationship between management earnings forecast errors and total accruals. However, results showed that the second hypotheses, the correlation between management earnings forecast errors and total accruals in business environments with high uncertainty, is rejected.
    Keywords: Earnings Forecast Error, Total Accrual, Uncertainty, Forecasting Earnings per Share
  • Farzin Rezaei, Khadijeh Eidantorkzadeh, Naser Nasiri Page 79
    In this research, the effect of ownership structure variables (Institutional ownership, block holder, free float) and interactive effects of these variables on dividend policy in various industries have been investigated. Cash to earning per share ratio was a proxy for dividend policy. Test of hypothesis was carried out by multiple regression analysis by generalized least square (GLS) and pooled (panel) least squared (PLS) methods. In the present study, the effect of the variables other than dividend policy were assessed by (PLS) the interactive effect of ownership structure variables by industry type as dummy variable on dividend policy assessed by (GLS). Statistical population reviewed are all companies listed in Tehran Stock Exchange during 2004-2008 excluding investment companies and financial intermediary. Finally 65 companies that all required information were examined. The result showed that among ownership structure variables, institutional ownership and free float variables have significant relationship with dividend policy. The interactive effect of institutional ownership on dividend policy in different industries were significant and different, hence the type of industry variable can be a damper effect on the relationship between institutional ownership variables and dividend policy.
    Keywords: Ownership Structure, Institutional Ownership, Free Float, Dividend Policy, Generalized Least Square (GLS)
  • Mehdi Arab Salehi, Hasanali Akhlagi Page 101
    Different factors affect the firm’s dividend payout policy. A valuable amount of research has been conducted to investigate this effect by applying different variables such as firm’s size, profitability, growth opportunities and liquidity. The current study aims to examine how dividend payout policy is influenced by investment opportunities, financial resources and tax in Listed Companies in Tehran Stock Exchange during 2002 - 2009.The sample includes 123 companies and analyzed via panel data approach. The results show that there is significant and negative correlation between investment opportunities and dividend payout policy. In addition, there is a negative relationship between the financial leverage and external financing with dividend payout policy and a positive relationship between debt maturity dividend payout policies. The results are not the same in different industries.
    Keywords: Dividend Payout Policy, Investment Opportunities, Financial Resources, Tax
  • Mehdi Meshki, Reza Fattahi Page 119
    This study investigates whether conservatism in financial reporting has the ability to predict stock price crash risk. The statistical population of the study is the companies listed in Tehran Stock Exchange (TSE). Using a sample of 580 firm–years over the period of 2006-2010, we find that accounting conservatism, as measured by the Givoly and Hayn (2007) CSCORE, reduces the likelihood of a firm experiencing stock price crashes. Generally, our results are consistent with the notion that accounting conservatism effectively curbs managerial incentives to withhold bad news and/or delay its release to outside investors, and thus deters negative information stockpiling up to a tipping point, thereby reducing stock price crash risk.
    Keywords: conservatism, Stock price crashes, Information asymmetry
  • Ahmad Ahmadpour, Sediqeh Peikarnegar Page 137
    Regarding the importance of the accounting income in investor's assessments, this study examines the relation between components of accruals quality) and price synchronicity (a measure of the relative amount of firm-specific information reflected in price) in Tehran Stock Exchange. The purpose and objective of this research is to determine whether the component of accruals quality has any important and significant effect on the price synchronicity of companies or not. In this study, the components of accruals quality as a independent variable and price synchronicity as dependant variable have been considered. Price synchronicity is defined as "the extent to which market and industry returns explain variation in firm-level stock returns". However, we selected a list of, 318 Tehran Stock Exchange companies during and for the purpose of testing the concept, statistical method of "Pearson" correlation coefficient have been used. This study shows that the innate accruals quality has no relation with price synchronicity and discretionary accruals quality for Tehran Stock Exchange Companies is positively related to price synchronicity.
    Keywords: Accruals Quality, Innate Accruals Quality, Discretionary Accruals Quality, Price synchronicity, Stock Return
  • Hossein Saeedi, Shapur Mohammadi Page 153
    This study analyzes and compares a general class of Autoregressive Conditional Heteroscedasticity (G) ARCH models during 126 month in Tehran Stock Exchange index (TEDPIX). The results of models confirmed the clustering volatility, asymmetric relation and nonlinearity property in market returns time series. Then the (G) ARCH models enhanced by artificial neural networks. Results suggest that ANN-PGARCH-M, ANN-EGARCH-M and ANN-GJR-GARCH have the least forecasting errors and the volatility direction comparison demonstrates that hybrid models are more excellent than basic (G) ARCH models. According to the results, ANN-APGARCH, ANN-EGARCH-M and ANN-PGARCH-M provide significant improvement in forecasting.
    Keywords: Volatility Forecasting, Market Return, GARCH Models, Artificial Neural Network, Hybrid Models
  • Ali Saeedi, Mohammad Javad Farhanian Page 175
    Herding behavior or acting as others act, is a behavioral bias among investors and is a key factor in capital markets. Since people want to be accepted and respected in the society, match their behavior with group. However, following the group to be accepted is a good idea, but can have some harmful side effects and this is being irrational. Besides, there is a common sense that the probability that a large group of people make mistake is very little, so a large group of people can be followed. Unfortunately, in practice, a large group of people also make mistakes and following them is continued. Herding behavior among investors in Tehran Stock Exchange is surveyed in this research by Hwang and Salmon (2006) model. In this model, herding is defined as the behavior of investors who simply follow the performance of specific factors such as the market portfolio itself, and hence buy or sell individual assets at the same time disregarding the long-run risk-return relationship. This research, consider total market return as a specific factor and use beta herding as a tool of herding diagnosis. Beta herding is calculated by rolling windows regression with 24 month windows. Herding is measured from 2003 to 2007 and existence of herding is confirmed. We also tested stability and cointegration of beta herding, total market return, trading volume, trading value and inflation rate as a special macroeconomic variable. As a result, Angel-granger test for cointegration is confirmed and significant long-term relation and convergence among them is approved.
    Keywords: Herding Measurement, Beta Herding, Rolling Windows Regression, Cointegration
  • Ali Ansari, Marzieh Safdari Page 199
    Since the current capital market transactions has an effective role in attracting people and public capital and reinforcing the financial power and investment of great economic firms and consequently in economic development, it is subject to specific regulations. General rules of contract and also performs traditional sanctions, established in Civil Code such as invalidity, termination, and compensation do not suffice for the administration of capital market transactions. The Securities Market Act of the Islamic Republic of Iran enacted in 2005 and its regulations and instructions have specified the mechanism of transaction realization and its sanctions, differently from traditional trades with an innovation that is proportional to capital market transactions. Capital market has usually used sanctions such as verification, suspension of trading symbol and stop trading symbol in addition to traditional sanctions. This article has reviewed and analyzed the and capital market regulations with comparative study with other countries.
    Keywords: Sanction, Capital Market, Termination
  • Masoud Azizkhani Page 229
    This study examines the association between auditor type (public versus private) and earnings quality as measured by the levels of discretionary accruals in Iran. This study hypothesize that there is no significant difference in discretionary accruals between public and private sector audit firms when there is low incentives for auditors to provide high-quality audits in Iran. Using a sample of listed firms in the Tehran Stock Exchange from 1998-2003 (1378-1383), this study finds that there is no significant difference between discretionary accruals of firms with a public sector auditor and firms with a private sector auditor. This result implies that there may be no significant difference in audit quality between public and private sector audits. Partitioning the sample into sub-periods to examine the effect of increased competition, as a result of establishing the Iranian Certified Public Accountants (ICPA) in 2001(1381), on audit quality, this study finds some evidences of an increase in the levels of discretionary accruals of firms with a public sector auditor. This is consistent with the argument that increased competition in the audit market which may reduce the quality of audits.
    Keywords: Audit Quality, Public Sector Auditor, Private Sector Auditor, Discretionary Accruals