فهرست مطالب

پژوهش علف های هرز - سال چهارم شماره 1 (بهار و تابستان 1391)

مجله پژوهش علف های هرز
سال چهارم شماره 1 (بهار و تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسن مکاریان، حمید عباس دخت*، زهرا قیاسی، عباس روحانی صفحه 1

    به منظور بررسی تاثیر کاربرد لکه ای و سراسری علف کش بر توزیع مکانی جمعیت علف های هرز، آزمایشی در دو مزرعه گندم واقع در دانشگاه صنعتی شاهرود با روش ژئواستاتیستیک در سال زراعی 90 -89 انجام شد. علف های هرز در 120 نقطه در سطح مزرعه اول (تحت کنترل سراسری علف کش) و 135 نقطه در سطح مزرعه دوم (تحت کنترل لکه ای علف کش) در محل تقاطع سیستم شبکه ای 4×4 متر، طی سه مرحله (قبل از مدیریت پس رویشی، بعد از مدیریت پس رویشی و در پایان فصل رشد گندم) شناسایی و شمارش شدند. تجزیه و تحلیل سمی واریوگرام ها طی هر سه مرحله نمونه برداری در مزرعه اول همبستگی مکانی متوسط (56/59-03/50 درصد) و در مزرعه دوم همبستگی مکانی قوی (09/76-78/90 درصد) برای الگوهای توزیع جمعیت کل گونه های علف هرز نشان داد. در کاربرد لکه ای، علف کش مورد استفاده 5/55 درصد نسبت به کاربرد سراسری کاهش یافت. الگوهای توزیع جمعیت کل علف های هرز بین مرحله قبل و بعد از کاربرد علف کش در سطح مزرعه اول و مزرعه دوم به ترتیب پیوستگی مکانی قوی 76/76 درصد و 87 درصد توسط آنالیز کراس- سمیوریوگرام نشان داد. بر اساس نتایج این پژوهش، الگوهای توزیع علف های هرز بعد از کاربرد لکه ای و سراسری علف کش حفظ شد.

    کلیدواژگان: ژئواستاتیستیک، مدیریت مکانی، الگوی توزیع علف های هرز
  • جاوید قرخلو، ابوالفضل درخشان صفحه 15
    فالاریس یکی از علف های هرز مهم در مزارع گندم و جو ایران است. اخیرا بایوتایپ ی از علف هرز فالاریس (SR3) در استان فارس شناسایی شده که نسبت به علف کش های کلودینافاپ- پروپارجیل، فنوکساپراپ- پی- اتیل و دایکلوفاپ -متیل مقاوم شده است. به منظور بررسی مقاومت عرضی بایوتایپ مقاوم SR3 نسبت به علف کش های سایکلوهگساندیون و فنیل پایرازولین آزمایش دز-رسپانس در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در سال 1390 انجام شد. در این آزمایش واکنش بایوتایپ حساس ES و بایوتایپ SR3 در مقابل علف کش های ترالکوکسیدیم، ستوکسیدیم و پینوکسادن (شامل 9 دز صفر، 25/0، 5/0، 1، 2، 4، 8، 16 و 32 برابر دز توصیه شده) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که به ترتیب 26/140، 54/89 و 16/13 گرم ماده موثره از علف کش های ترالکوکسیدیم، ستوکسیدیم و پینوکسادن توانست بایوتایپ حساس ES علف هرز فالاریس را به میزان 50% کنترل نماید. در صورتی که برای کنترل 50 درصدی بایوتایپ مقاوم SR3 به ترتیب 32/1863، 88/878 و 18/372 گرم ماده موثره از این علف کش ها لازم بود. فاکتور مقاومتی بایوتایپ مقاوم SR3 برای علف کش های ترالکوکسیدیم، ستوکسیدیم و پینوکسادن به ترتیب معادل 28/13، 82/9 و 29/28 به دست آمد. نتایج مقاومت عرضی بایوتایپ SR3 به علف کش های APP، CHD و PPZ را تایید کرد.
    کلیدواژگان: پینوکسادن، ترالکوکسیدیم، ستوکسیدیم، شاخص مقاومت
  • فرید گل زردی، سعید وزان، حسین موسوی نیا، قاسم توحیدلو صفحه 25
    برای تعیین تاثیر محیط گیاه مادری بر مقاومت به تنش خشکی و شوری در مرحله ی جوانه زنی و سبز شدن علف بالا رونده مونپلیه، مطالعه ای آزمایشگاهی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملآ تصادفی با 4 تکرار اجرا گردید. در این تحقیق رفتار جوانه زنی دو توده بالا رونده مونپلیه (کرمان و کرج) در سطوح مختلف خشکی (پتانسیل های اسمزی 0، 2/0-، 4/0-، 6/0-، 8/0- و 1- مگاپاسگال) و شوری (غلظت های 0، 100، 200، 300، 400 و500 میلی مولار سدیم کلراید) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش شدت خشکی و شوری درصد جوانه زنی، وزن تر گیاهچه و طول ریشه چه و هیپوکوتیل در هر دو توده این بالا رونده به طور معنی داری کاهش یافت (01/0 (P≤، اما مقاومت توده کرمان در برابر تنش شوری و خشکی بیشتر بود. درصد جوانه زنی بذور توده کرج و کرمان در پتانسیل اسمزی 1- مگاپاسگال به ترتیب 25/12 و 35 درصد و در شوری500 میلی مولار سدیم کلراید به ترتیب 75/8 و 5/28 درصد بود.
    کلیدواژگان: پلی اتیلن گلایکول، سدیم کلراید، وزن تر گیاهچه، طول ریشه چه و هیپوکوتیل
  • مرضیه یوسفی، بهنام کامکار، جاوید قرخلو، روح الله فائز، محمدحسن هادی زاده صفحه 41
    آگاهی از پایداری علف کش ها در خاک، به علت اهمیت آن در تعیین پتانسیل علف کش ها در آلوده کردن محیط و آسیب رسانی به گیاهان زراعی امری ضروری به نظر می رسد. به منظور مطالعه نیمه عمر علف کش سولفوسولفورون در نظام های بدون خاک ورزی و خاک ورزی مرسوم در گندم، آزمایشی در مرکز تحقیقات هاشم آباد گرگان در قالب طرح کرت های خرد شده با چهار تکرار و دو عامل انجام شد. عامل اصلی در دو سطح، شامل بی خاک ورزی با خطی کار بالدان و خاک ورزی مرسوم با گاوآهن برگردان دار و دوبار دیسک و عامل فرعی در دو سطح کاربرد علف کش و شاهد بدون مصرف علف کش در نظرگرفته شد. برای تعیین بقایای سولفوسولفورون در خاک، روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) مورد استفاده قرار گرفت. طول موج حداکثر جذب برای سولفوسولفورون، 234 نانومتر تعیین شد و زمان بازداری برای این علف کش 7/2 دقیقه بود. نتایج نشان داد روند کاهشی علف کش سولفوسولفورون در طی زمان از معادله کینتیک مرتبه اول پیروی کرد. علف کش سولفوسولفورون در تیمارهای بی خاک ورزی و خاک ورزی مرسوم به طور نمایی کاهش یافت و سرعت کاهش در تیمار بی خاک ورزی بیشتر از خاک ورزی مرسوم بود. میزان ماندگاری علف کش سولفوسولفورون در تیمار بی خاک ورزی با نیمه عمر 62/4 روز کمتر از تیمار خاک ورزی مرسوم با گاوآهن برگردان دار و دوبار دیسک با نیمه عمر 3/6 روز بود.
    کلیدواژگان: بی خاک ورزی، پایداری علف کش، بقایای علف کش
  • الهام مدیری، منصور منتظری، سید جواد انگجی صفحه 53
    این پژوهش جهت بررسی اثر سه علف کش ترای فلورالین، اتال فلورالین و الاکلر روی شدت بیماری زایی قارچ عامل بیماری مرگ گیاهچه (Rhizoctonia solani) در سه رقم پنبه انجام شد. برای این منظور، دو آزمایش، یکی در خاک استریل و دیگری در خاک غیر استریل در سال 90-1389 در گلخانه بخش تحقیقات علف های هرز موسسه گیاه پزشکی کشور اجرا گردید که در آن شدت بروز بیماری با شاهد بدون علف کش همراه با عامل بیماری مقایسه شد. نتایج در خاک غیر استریل نشان داد که در رقم آوانگارد، علف کش ها تاثیر معنی داری روی بیماری زایی قارچ نداشتند، ولی در رقم سپید، اتال فلورالین موجب کاهش معنی دار بروز بیماری شد، در حالی که الاکلر در رقم ورامین موجب افزایش معنی دار بروز بیماری مرگ گیاهچه شد. ولی در خاک استریل، در ارقام ورامین و سپید، تفاوت معنی داری بین تیمار های علف کشی با شاهد نشان نداد اما در رقم آوانگارد استفاده از ترای فلورالین موجب افزایش بروز بیماری شد. نتایج این پژوهش نشان داد که تاثیر علف کش ها روی شدت بروز بیماری مرگ گیاهچه به نوع علف کش استفاده شده در خاک، رقم پنبه و میکرواورگانبزم های خاکزی بستگی دارد.
    کلیدواژگان: مرگ گیاهچه، ترای فلورالین، اتال فلورالین، الاکلر
  • محمد بازوبندی، محمدحسن هادی زاده، هادی آرین صفحه 61
    به منظور بررسی امکان مدیریت گیاه غیر بومی وتیور پژوهشی در محل گلخانه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی در سال های 90-1389 به اجرا در آمد. پس از سبز شدن گیاه، کارایی علفکش های گلایفوسیت با مقدار مصرف 0، 46/2، 28/3 و10/4 کیلوگرم ماده موثره در هکتار به همراه سولفات آمونیوم 2 درصد، هالوکسی فوپ آر متایل، سایکلوکسیدیم، ستوکسیدیم و فوزالیفوپ پی بوتیل در مقادیر توصیه شده برای کنترل علف های هرز چند ساله در 4 تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفتند. طی پنج مرحله نمونه گیری در طی دوره رشد وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که حتی پایین ترین مقدار مصرف گلایفوسیت و همچنین سایکلوکسیدیم در غلظت توصیه شده برای گیاهان چند ساله به طور کامل منجر به نابودی وتیور شدند. هالوکسی فوپ اگرچه در مرحله نو رستگی تاثیر معنی داری بر مهار این گیاه داشت (99/57% کاهش وزن خشک) اما گیاهان تیمار شده با این علف کش به تدریج بخشی از رشد خود را باز یافتند (85/46% کاهش رشد نسبت به شاهد). تفاوت معنی داری بین ستوکسیدیم و فوزالیفوپ پی بوتیل با تیمار شاهد مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: گلایفوسیت، هالوکسی فوپ آرمتایل، سایکلوکسیدیم، ستوکسیدیم، فوزالیفوپ پی بوتیل و مدیریت علف های هرز
  • سید حسین ناظر کاخکی، مهدی مین باشی معینی، محمد رحیم معینی، مسعود کامل صفحه 73
    به منظور شناسایی و تعیین غالبیت علف های هرز مزارع گندم دیم استان زنجان، 342 مزرعه گندم در پنج شهرستان این استان طی سال های 1379 تا 1384 بررسی شد. با شمارش علف های هرز به تفکیک جنس وگونه، شاخص های جمعیتی آن ها محاسبه شد. برای تمامی مزارع، طول و عرض جغرافیایی و ارتفاع از سطح دریا توسط دستگاه GPS ثبت گردید. با استفاده از این اطلاعات نقشه پراکنش گونه های مختلف علف های هرز مزارع گندم استان زنجان در محیط GIS تولید گردید. با توجه به نتایج به دست آمده از شهرستان های ابهر، ایجرود، خدابنده، ماهنشان و زنجان به ترتیب 62، 64، 70، 51 و 70 گونه علف هرز شناسایی شد. نتایج نشان داد که در مزارع گندم دیم استان زنجان 97 گونه علف هرز وجود داشت. پهن برگ های غالب مزارع گندم دیم استان زنجان به ترتیب اهمیت عبارت بودند از هفت بند (Polygonum aviculare L.)، شمعدانی وحشی (Geranium tuberosum L.)، فرفیون (Euphorbia sp. L.) و قدومه (Alyssum sp. L.). باریک برگ های غالب مزارع گندم استان زنجان را نیز می توان به ترتیب اهمیت گونه های گندم نیا (Aegilops sp. L.)، جو وحشی (Hordeum sp. L.) و گارس (Eremopyrum sp. [Spreng.] Nevski.) دانست. علاوه بر این مهمترین رستنی های مزاحم قبل از برداشت گندم در استان زنجان به ترتیب اهمیت عبارت بودند از پیچک صحرایی (Convolvulus arvensis L.)، گلرنگ وحشی (Carthamus oxycantha Bieb.)، کنگر چند ساله (Cirsium arvense [L.] Scop.) و شاهی وحشی (Cardaria draba [L.] Desv.). تیره های آفتابگردان (Asteraceae)، خردل (Brassicaceae)، نخود فرنگی (Fabaceae) و گرامینه (Poaceae) به ترتیب بیشترین تنوع گونه های علف هرز را در خود جای دادند.
    کلیدواژگان: شاخص غالبیت، فراوانی، یکنواختی، سامانه اطلاعات جغرافیایی
  • محمد کاظم رمضانی، اسکندر زند صفحه 91
    معمولا پس از برداشت محصول زراعی، بقایای آن با اهداف و دلایل مختلف سوزانده میشوند. خاکستر حاصل از این عملیات پتانسیل ایجاد تغییر در بسیاری از خصوصیات فیزیکی، شیمیائی و بیولوژیکی خاک را موجب می شود. هرچند سوزاندن بقایای گیاهی ممکن است فوائدی را در سیستم های کشاورزی به همراه داشته باشد، ولی اثرات منفی بالقوه آن ها مانند جذب و غیر فعال شدن علف کش ها در خاک، می تواند باعث کاهش قابلیت دسترسی میکروارگانیسم های خاک برای تجزیه این ترکیبات شده و پایداری بیشتر علف کش ها را نیز به همراه داشته باشد که این امر در جای خود می تواند اثرات غیر قابل پیش بینی را بر گیاهان موجود در تناوب های زراعی داشته باشد. از طرف دیگر کاهش غلظت علف کش ها در محلول خاک، کاهش کارائی علف کش ها را در پی دارد و مشکلاتی را در مبارزه با علف های هرز ایجاد می کند. فرایندهای مختلفی از جمله رونشینی علف کش ها به روی کلوئید های خاک، فراریت (تبخیر)، تجزیه (شمیایی و میکروبی)، شستشوی سطحی و آبشویی سرنوشت علف کش ها را در خاک تعیین می کند. خاکستر افزوده شده به خاک در نتیجه سوزاندن بقایای گیاهی با تغییر خصوصیات فیزیکی و شیمیائی خاک بر هر یک از فرایندهای فوق تاثیر گذاشته و بنابراین، غلظت علف کش ها را در محیط خاک کاهش و یا افزایش می دهد. در این مقاله در ابتدا فرایندهای مهم و کلیدی تعیین کننده سرنوشت علف کش ها در خاک مورد بحث قرار گرفته و سپس اثرات خاکستر ناشی از سوزاندن بقایا بر میکروارگانیسم های موجود در خاک به عنوان عوامل مهم تجزیه بیولوژیکی علف کش ها در خاک، رونشینی و حذف رو نشینی علف کش ها و قابلیت دسترسی علف کش ها مورد بحث قرار می گیرد. سپس اهمیت زراعی و تاثیر سوزاندن بقایای گیاهی بر کارائی علف کش ها و جنبه های مهم مورد نیاز در تحقیقات آینده بیان می گردد.
    کلیدواژگان: میکروارگانیسم های خاک، مدیریت علف های هرز، تناوب زراعی
|
  • Hassan Makarian, Hamid Abbasdokht, Zahra Ghiassi, Abbas Rohani Page 1

    Geostatistical techniques were used to study the spatial distribution of weeds population in two winter wheat (Triticum aestivum L.) fields over the course of one growing season (2010- 2011), located at college of agriculture, Shahrood University of Technology. Weeds seedling were identified and counted at 120 points of the first field (broadcast treatment) and 135 points of the second field (patchy treatment) based on a 4×4 m grid, three intervals including prior to post-emergence control, after post-emergence control and at the end of growing season. During the three stages of sampling, semi-variogram analysis indicated moderate (50.03 - 59.56%) and strong (76.09 – 90.78%) spatial correlation for total weeds population patterns at the first and second field respectively. In patchy weed control treatment, herbicide use was reduced by 55.5 percent than broadcast application. Cross-semivariograms analysis showed strong (76.76%) spatial continuity between weed density patterns before and after conventional herbicide application. Also strong spatial continuity (87%) was found between weed density patterns before and after patchy herbicide application by cross-semivariograms analysis. Based on this study results, weeds population distribution patterns was stable before and after conventional and patchy herbicide application.

    Keywords: Geostatistics, spatial management, weed population pattern
  • Javid Gherekhloo, Abolfazl Derakhshan Page 15
    Littleseed canarygrass (Phalaris minor) is one of the most important weeds in wheat and barley fields of Iran. Recently a biotype (SR3) of this weed has been detected in wheat fields of Fars province which has developed resistance to clodinafop-propargyl, fenoxaprop-P-ethyl and diclofop-methyl herbicides. In order to investigate the cross-resistance of SR3 biotype to cyclohexanedione and phenlypyrazolin herbicides, a dose-response assay was conducted at Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources during 2011. In the experiment, response of sensitive (ES) and resistant (SR3) biotypes were assayed by spraying the seedlings with 0, 0.25, 0.5, 1, 2, 4, 8, 16, and 32-fold of the recommended field dose of tralkoxydim, pinoxaden and sethoxydim herbicides. Results indicated that the ES biotype was 50% controlled with 140.26, 13.16 and 89.54 g ai ha-1 of tralkoxydim, pinoxaden and sethoxydim herbicides, respectively, while the amount of herbicides that controlled 50% of the SR3 biotype were 1863.32, 372.18 and 89.54 g ai ha-1, respectively. Resistance factor (RF) of SR3 biotype for tralkoxydim, pinoxaden and sethoxydim herbicides estimated as 13.28, 28.29 and 9.82, respectively. Results confirmed the cross-resistance in SR3 biotypes to APP, CHD and PPZ herbicides.
    Keywords: Pinoxaden, tralkoxydim, sethoxydim, resistance factor
  • Farid Golzardi, Saeed Vazan, Hossien Moosavinia, Ghasem Tohidloo Page 25
    A laboratory experiment was conducted to determine the environmental maternal effects on drought and salinity tolerance of swallow wort (Cynanchum acutum L.) at germination and emergence stage, as a factorial experiment based on a completely randomized design with four replications. Seeds of two populations (Kerman and Karaj) germinated at a range of drought (0, -0.2, -0.4, -0.6, -0.8 and -1.0 MPa) and salinity (0, 100, 200, 300, 400 and 500 mM of NaCl). Results showed that germination percentage, seedling fresh weight and radicle and hypocotyle length of both swallow wort populations decreased significantly (P≤0.01), with increasing intensity of drought and salinity, however results showed a greater salinity and drought tolerance of Kerman population. Germination percentage of Karaj and Kerman population was 12.25 and 35% respectively at -1 MPa osmotic potential and 8.75 and 28.5% respectively at 500 mM of NaCl.
    Keywords: Polyethylene glycol, sodium chloride, seedling fresh weight, radicle, hypocotyle length
  • Marzie Yousefi, Behnam Kamkar, Javid Gherekhloo, Rohollah Faez, Mohammadhasan Hadizadeh Page 41
    It seems that having knowledge about persistence of herbicides in the soil is important, because of the potential of herbicides to pollute the environment and injury the crops. In order to study the sulfosulfuron half-life under no-tillage and conventional tillage systems in wheat fields, a four replicated experiment was carried out in spilt plot design with two factors at Hashemabad Reaserch Center of Gorgan during 2010. Main factor considered as no-tillage by Baldan grain drill and conventional tillage by moldboard plow and twice disk and sub factor included herbicide application and control without herbicide. High Performance Liquid Chromatography (HPLC) method was used to determine residues of sulfosulfuron in soil. Maximum absorbance wave length was 234 nm and sulfosulfuron retention time was 2.7 min. Results showed that the dissipation trend of sulfosulfuron in soil followed first-order kinetics equation. Sulfosulfuron in no-tillage and conventional tillage dissipated exponentially and its rate in no-tillage was faster than conventional tillage. Herbicide persistence in soil in no-tillage with half-life of 4.62 days was less than conventional tillage with half-life of 6.3 of days.
    Keywords: No, tillage, herbicide persistence, herbicide residual
  • Elham Modiri, Mansoor Montazeri, Javad Angaji Page 53
    This investigation was conducted to evaluate the effect of herbicides trifluralin, ethalfluralin and alachlor on expression of damping off caused by Rhizoctonia solani on three varieties of cotton in sterile or non-sterile soil. The experiments were carried out in 2011 at greenhouse of Department of Weed Research, Iranian Research Institute of Plant Protection. The severity of the disease was compared with control including not using herbicide/with pathogen. The results in non-sterile soil indicated that herbicides had no significant effect on the severity of disease occurrence on variety named Avangard. Ethalfluralin significant decreased the disease incidence on Sepid variety. But on variety Varamin, just alachlor significantly enhanced the expresion of the disease. The results in sterile soil, showed no significant difference between herbicide treatments with control on varieties named Varamin and Sepid, but on variety Avangard using trifluralin significantly enhanced the occurrence of disease. These results indicated that the influence of herbicides on severity of damping off caused by R. solani depends on kind of herbicide used in soil, cotton variety and soil micro-organisms.
    Keywords: Damping off, trifluralin, ethalfluralin, alachlor
  • Mohammad Bazoobandi, Mohammadhasan Hadizadeh, Hadi Ariyan Page 61
    A pot experiment was conducted at research greenhouse of Khorasan-Razavi Agricultural Research Center during 2010-2011 to investigate possible management methods of Vetiver grass. The experiment was laid out in a randomized complete block designs with eight treatments and four replications. The treatments were consisted of application of glyphosate at doses of 0, 2.46, 3.28 and 4.10 gha-1 plus 2% (v/v) ammonium sulfate, haloxyfop-R-methyl, cycloxidim, sethoxydim and fulazifop-p-butyl each one at recommended dose for most perennial narrow-leaved weeds. Vetiver plants were exposed to herbicides at early growth stage after emergence. Root and shoot dry matter as well as fresh weight were recorded five times during vegetative plant growth stage. The results showed that cycloxidim and glyphosate could control plant growth even at its lowest dose. Although haloxyfop could significantly reduce plant dry matter after application however the plant could recover later on during growing season. No significant difference was observed among sethoxydim, fluazifop and check treatment.
    Keywords: Glyphosate, haloxyfop, R, methyl, cycloxidim, sethoxydim, fulazifop, p, butyl, weed management
  • Seyed Hossein Nazer Kakhki, Mehdi Minbashi Moeini, Mohammad Rahim Moeini, Masoud Kamel Page 73
    An experiment was conducted to identify weed species and determine the abundance of each species over the Dryland wheat fields of Zanjan province, 342 wheat fields in five counties during 2000 to 2005 were investigated. Population indices were calculated by counting number of weeds species in each sampling quadrate. In each field, longitude, latitude and elevation were recorded using global positioning system (GPS) to produce weed species maps in Geographic Information System (GIS) over the studied area. Based on the results 97 species were recorded over the province out of which 62, 64, 70, 51 and 70 weed species collected from Abhar, Eijrood, Khodabandeh, Mahneshan and Zanjan counties respectively. The broadleaved weed species regarding their importance were: knotweed (Polygonum aviculare L.), tuberous geranium (Geranium tuberosum L.), spurge (Euphorbia sp. L.) and alyssum (Alyssum sp. L.) respectively whereas dominant grass weed species were goatgrass (Aegilops sp. L.), barley (Hordeum sp. L.), and squarosa couch grass (Eremopyrum sp. [Spreng.] Nevski.) respectively. Considering damage prior to harvest, field bindweed (Convolvulus arvensis L.), was the most important weed followed by: safflower (Carthamus oxycantha Bieb.), Canada thistle (Cirsium arvense [L.] Scop.) and hoary cress (Cardaria draba [L.] Desv.) respectively. The families of Asteraceae (chicories), Brassicaceae (cabbages), Fabaceae (legumes) and Poaceae (grasses) were the most diversed families of weed species.
    Keywords: Abundance index, frequency, unifromaty, GIS
  • Mohammadkazem Ramezani, Eskanar Zand Page 91
    Crop residue burning is applied in agricultural systems to remove extra residues before or after harvest. Although, there are some benefits of crop residue burning, but soils amended with crop residue ashes would obviously be increased herbicide persistence, and change desorption, and bioavailability of herbicides in soils crop residues have burned. It may also limit the access of microorganisms to the herbicides and therefore, prolonged carryover effect of their residues on rotational crops, resulting in cost burden for farmers due to the enhancement of sorption and the decrease of herbicides efficacy. The behavior of herbicides (persistence and movement), uptake by plants, and efficacy of herbicides in soil for control of weeds is governed by a variety of physical, chemical, and biological processes that are often complex and dynamic. The key process includes sorption–desorption, volatilization, and chemical and biological degradation, transport from soils into water, is directly controlled by these processes. Ashes arising from the burning of crop residues may be an important factor leading to changes in soil properties with contact time resulting in increased immobilization and sorption of herbicides. This paper highlights some key factors affecting the behavior of pesticides in the soil, in particular, understanding the effects of ashes on fate and efficacy of herbicides especially dealing with agronomic and crop residue burning.
    Keywords: Soil microorganisms, weed management, crop rotation