فهرست مطالب

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی
سال بیست و دوم شماره 2 (پیاپی 68، تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • پریچهر یغمایی، کاظم پریور، نسیم عالی خانی صفحه 85
    سابقه و هدف
    بیماری آلزایمر، بیماری نورودژنرایتو وابسته به سن در دوران کهولت است که با از دست رفتن سلول های عصبی در مغز و دمانس مشخص می گردد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، رت های نر نژاد ویستار مورد بررسی قرار گرفتند: گروه کنترل: رت های دست نخورده، گروه شم: رت هایی که هسته NBM آنها با ایبوتینک اسید تخریب شده و حلال سالین به مدت 14 روز به طریق گاواژ دریافت کردند، گروه تجربی 1 و 2 و 3 به ترتیب رت هایی با تخریب NBM و دریافت کننده آتورواستاتین به میزان 1 میلی گرم بر کیلوگرم، سیموواستاتین به میزان 1 میلی گرم بر کیلوگرم و آتورواستاتین و سیموواستاتین هرکدام به میزان 5/0 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 14 روز به طریق گاواژ بودند. یادگیری و حافظه تمام گروه ها با استفاده از دستگاه یادگیری احترازی غیر فعال (PAL) بررسی گردید. به منظور بررسی های بافتی، مغز به طور کامل خارج و به سرعت به فرمالین 10% منتقل شد.
    یافته ها
    STL (مدت زمان ماندن در قسمت روشن) در گروه های تجربی نسبت به کنترل و شم افزایش معنی داری پیدا کرد (001/0>p). تیمار با استاتین در گروه های تجربی باعث کاهش معنی دار (001/0>p) TDC (مدت زمان باقی ماندن در قسمت تاریک) در مقایسه با گروه کنترل وشم شد. در مطالعات هیستولوژیکی مغز، افزایش معنی دار سلول های گرانولار در منطقه DG و همچنین افزایش معنی دار تعداد سلول های پیرامیدال در منطقه CA1 در گروه 2 (001/0>p) و گروه 3 (01/0>p) نسبت به گروه کنترل و شم مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که استاتین ها ممکن است منجر به بهبود یادگیری و حافظه و ترمیم هیپوکامپ در رت های نر آلزایمری شوند.
    کلیدواژگان: آلزایمر، استاتین، یادگیری احترازی غیرفعال، هیپوکامپ، رت نر
  • کاظم پریور، مهناز آذرنیا، محمد نبیونی، الهام حویزی، ساره رجبی زلتی صفحه 93
    سابقه و هدف
    رده سلولی فئوکروموسیتوم رت (PC12)، در محیط کشت مناسب و تحت تاثیر عوامل القا کننده تمایز عصبی می-توانند به سلول هایی با فنوتیپ عصبی تبدیل شوند. زهر زنبور عسل حاوی اجزای مختلفی مانند فسفولیپاز 2 (PLA2) است که به تنهایی اثرات تمایزی بر PC12 دارد، ولی اثر کل زهر بر آن مشخص نیست. لذا در این تحقیق، تاثیر زهر زنبور بر تمایز سلول های PC12 بررسی شد.
    روش بررسی
    سلول های PC12 در محیط RPMI1640 کشت داده شدند و سپس با زهر زنبور در غلظت های 1، 3 و 5 میکروگرم بر میلی لیتر و فاکتور رشد عصبی با غلظت 50 نانوگرم بر میلی لیتر و به صورت توام به مدت 7 روز تیمار شدند و ارزیابی میزان بقا سلولی با روش MTT و تمایز سلولی با مشاهدات مورفولوژیکی و میزان تولید استیل کولین بررسی گردید.
    یافته ها
    اثر تمایزی زهر زنبور عسل در دوز پایین مشاهده شد و مصرف هم زمان آن با NGF تاثیر آن را افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که زهر زنبور در غلظت های بالا موجب مرگ سلولی و در غلظت های پایین موجب تمایز سلول-های PC12 به سلول های شبه عصبی می شود و مصرف هم زمان آن با NGF اثر تمایزی را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: سلول های PC12، زهر زنبورعسل، فاکتور رشد عصبی، تمایز نورونی
  • مرضیه مینایی، شهرزاد خاکپور، مریم خسروی، صدیقه اربابیان صفحه 101
    سابقه و هدف
    گیاه نارنج از جمله گیاهان دارویی پر مصرف و بومی کشور ایران به شمار می رود. این مطالعه با هدف بررسی اثرات عصاره گل های نارنج واریته جنوب ایران بر روی فعالیت آنتی اکسیدانی و سطح هورمون تستوسترون در موش کوچک آزمایشگاهی نر انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 28 سر موش Balb/C بالغ نر پس از تعیین وزن به چهار گروه، شامل یک گروه کنترل و سه گروه تجربی، تقسیم شدند. عصاره گل های نارنج با دوزهای mg/kg 04/0 و 02/0، 01/0 به صورت خوراکی (گاواژ) به حیوانات گروه-های تجربی به مدت 7 هفته تجویز گشت.
    یافته ها
    میزان مالون دی آلدئید (MDA) در گروه های تجربی در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی داری داشت (01/0p<). میزان گلوتاتیون (GSH) (01/0p<)، گلوتاتیون پراکسیداز (GSH-Px) (05/0p<) و فعالیت کاتالاز(CAT) (01/0p<) در سرم خون حیوانات گروه تجربی نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری داشت و میزان تستوسترون سرم خون گروه های تجربی کاهش معنی داری را به صورت وابسته به دوز در مقایسه با گروه کنترل نشان داد (01/0p< و 05/0p<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد ارتباطی منفی بین مصرف دراز مدت عصاره گل های نارنج و سطح هورمون تستوسترون وجود دارد.
    کلیدواژگان: عصاره گل های نارنج، تستوسترون، فعالیت آنتی اکسیدانی، موش کوچک آزمایشگاه
  • علیرضا وحیدی، محمدحسین دشتی، مریم مژده، حمیدرضا سلطانی صفحه 105
    سابقه و هدف
    یادگیری و حافظه از عالی ترین سطوح عملکردی سیستم عصبی مرکزی به شمار می آیند، از این رو اختلالات مرتبط با این دو فرآیند همواره مورد توجه محققین بوده و تا به امروز مطالعات گسترده ای در این زمینه طراحی شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثر عصاره گیاه دارچین بر حافظه و یادگیری در موش آزمایشگاهی صورت گرفته است.
    روش بررسی
    این مطالعه آزمایشگاهی از نوع (Lab Trial) بوده که بر روی 20 سر موش آزمایشگاهی انجام شد. مطالعه با استفاده از دستگاه Shuttle-Box انجام شده که موش ها به طور تصادفی در 4 گروه (بر اساس یک گروه شاهد و سه گروه مورد) مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون ANOVA و Scheffe و تحت محیط SPSS ver.14 آنالیز شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره یادگیری طی مدت سه روز مورد بررسی در گروه کنترل از 7/7±9/67 به 8/8±7/49 در گروه با دوز مصرفی mg/kg500 کاهش یافت (022/0=p). میانگین نمره حافظه نزدیک از 6/10±5/84 در گروه شاهد به 4/21±2/49 در گروه با مصرف mg/kg500 کاهش یافت (024/0=p).
    نتیجه گیری
    عصاره گیاه دارچین به طور موثری باعث تضعیف قدرت یادگیری و حافظه کوتاه مدت می شود. به نظر می رسد انجام مطالعاتی با حجم نمونه بیشتر و لحاظ پارامترهایی نظیر حافظه طولانی مدت می تواند در تعیین دقیق تر اثرات عصاره دارچین بر حافظه و یادگیری موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: یادگیری، حافظه، دارچین
  • اکرم صفایی، خاتون کریمی، مارال ارکانی، فاطمه رستمی، الهام اربابی، محسن واحدی، سید رضامحبی، محمد وفایی، سید رضافاطمی، محمدرضا زالی صفحه 110
    سابقه و هدف
    مطالعات زیادی رابطه بین کاهش سطح آدیپونکتین و ایجاد مقاومت به انسولین، چاقی و افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را گزارش کرده اند. هدف از این مطالعه، ارزیابی میزان شیوع پلی مورفیسم ژن آدیپونکتین (2241766 (rsدر تهران و بررسی نقش این پلی مورفیسم در افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ (CRC) است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد- شاهدی، با استفاده از روش PCR-RFLP، به صورت تصادفی 107 نفر بیمار مبتلا به سرطان روده بزرگ و 107 نفر به عنوان گروه شاهد مورد بررسی قرار گرفتند. جهت تحلیل آماری از آزمون کای دو و نرم افزار (16) SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    ارتباط معنی داری بین پلی مورفیسم ژن آدیپونکتین 2241766rs و افزایش ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ یافت نشد. ژنوتایپ هتروزیگوت GT ارتباط معنی داری با سرطان روده بزرگ نشان نداد (02/1OR=[نسبت شانس]؛ 97/1-52/0=CI95%). ژنوتیپ هموزیگوت موتانت GG کاهش ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ را نشان داد (015/0OR=؛ 78/0-29/0=CI95%؛ 025/0=p). شیوع آلل موتانت در دو جمعیت بیمار و شاهد مشابه بود (15/1=OR، 19/1-45/0=CI95%).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که واریانت آدیپونکتین 2241766rs، فاکتور مهمی برای ابتلا به سرطان روده بزرگ نیست.
    کلیدواژگان: پلی مورفیسم، CRC، PCR، RFLP، ژن آدیپونکتین، سرطان روده بزرگ
  • لیلی رجالی، ماندانا حسن زاد، سید علیرضا نجفی، محمدرضا محمدحسنی، میمنت فتحی، محمدرضا سرزعیم، سید حمید جمال الدینی، محمد سامزاده صفحه 116
    سابقه و هدف
    عوامل ژنتیکی با بیماری گرفتگی عروق کرونر در ارتباط هستند. در بین چندین پلی مورفیسم ژن نیتریک اکساید سنتاز اندوتلیالی، واریته Glu298Asp در بیماری گرفتگی عروق کرونر نقش دارد. هدف از مطالعه اخیر بررسی ارتباط بین ریسک ابتلا به بیماری گرفتگی عروق کرونر و پلی مورفیسم Glu298Asp در ژن نیتریک اکساید سنتاز اندوتلیالی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد- شاهدی، 91 بیمار ایرانی دچار گرفتگی عروق کرونر و 93 نمونه کنترل بررسی شدند. پلی-مورفیسم Glu298Asp ژن سنتز نیتریک اکساید سنتاز اندوتلیالی به وسیله روش واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) و RFLP مورد آزمایش قرار گرفت.
    یافته ها
    تفاوت واضحی بین نمونه های گروه کنترل و گروه بیمار برای ژنوتیپ نیتریک اکساید سنتاز اندوتلیالی وجود داشت. به علاوه سابقه فامیلی بیماری گرفتگی عروق کرونر، فشار خون، چربی خون و ژنوتیپ eNos TT فاکتورهای مستقل بیماری گرفتگی عروق کرونر بودند. افراد با ژنوتیپ TT از 5/3 برابر (57/3 = OR) ریسک بیشتری در ابتلا به تصلب شرایین در مقایسه با گروه کنترل برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد بیماری تصلب شرایین با پلی مورفیسم Glu298Asp ژن نیتریک اکساید سنتاز در جمعیت ما در ارتباط است.
    کلیدواژگان: بیماری تصلب شرایین، نیتریک اکساید سنتاز اندوتلیالی، پلی مورفیسم ژنتیکی
  • آمنه سادات کاظمی، شکوه سادات بنی جمالی، حسن احدی، نورعلی فرخی صفحه 122
    سابقه و هدف
    STSDاختلالی است که به عنوان تاثیرات منفی مواجهه ثانویه بارویدادهای ضربه ای دربین اطرافیان ونزدیکان بیماران مبتلا به PTSD دیده می شود و نشانه های بالینی آن مشابه نشانه های موجود درافرادی است که به طورمستقیم درمعرض مواجهه با آسیب قرارگرفته اند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش راهبردهای شناختی- رفتاری در کاهش علائم STSD و مشکلات روان شناختی همسران جانبازان مبتلا به PTSD ناشی از جنگ بود.
    روش بررسی
    دراین پژوهش نیمه آزمایشی پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل، 28 نفر همسران جانبازان مبتلا به PTSD به تصادف در دو گروه آزمایشی و کنترل جایگزین شدند. گروه آزمایشی طی 10 جلسه تحت آموزش قرار گرفت. آزمودنی ها با استفاده از مقیاس های سنجش اختلال استرس پس از ضربه ثانویه (STSS)، سنجش افسردگی، اضطراب، استرس (DASS)، سنجش نگرش های ناکارآمد (DAS) و پرسشنامه افکار خودآیند منفی (ATQ) ارزیابی شدند. داده ها با روش آماری T-Test تحلیل شدند.
    یافته ها
    آموزش راهبردهای شناختی- رفتاری در کاهش علایم کلی اختلال استرس پس از ضربه ثانویه و متغیرهای وابسته به آن شامل افکار و تصورات مزاحم، پاسخ های اجتنابی و علایم برانگیختگی و همچنین کاهش علایم افسردگی، اضطراب، استرس، میزان نگرش های ناکارآمد و میزان فراوانی و اعتقاد به افکار خودآیند منفی در آزمودنی ها اثربخش بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    از یافته های این پژوهش نتیجه گیری می شود که جلسات ده گانه آموزش راهبردهای شناختی- رفتاری در کاهش علایم اختلال استرس پس از ضربه ثانویه و مشکلات روان شناختی همسران جانبازان مبتلا به PTSD مزمن تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: راهبردهای شناختی، رفتاری، اختلال استرس پس از ضربه ثانویه، مشکلات روان شناختی
  • فاطمه خلیلی کرمانی، صفیه بهزادی، محمد هادی جاذبی زاده صفحه 130
    سابقه و هدف
    علی رغم وجود مشکل در پردازش و تمیز شنیداری افراد مبتلا به سندرم داون،این افراد مجهز به سیستم بینایی قوی می باشند. جفت شدن فرایندهای بینایی و شنیداری بر طبق crossed modality و نیز تاثیر عملکرد نورون های آینه ای با توجه به نقش آنها در انتقال معنای حرکت از بینایی به شنیداری، دلایل انتخاب و ارایه محرکات بینایی برای تاثیر گذاری بر مهارت شنیداری در مطالعه حاضر محسوب می شوند.
    روش بررسی
    در این پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری هدف مند و بر اساس تحقیقات مشابه، تعداد 60 فرد مبتلا به سندرم داون آموزش پذیر شرکت داده شده و با نمونه گیری تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. در ابتدا تست تمیز شنیداری man wep از هر دو گروه گرفته شد. به گروه آزمایش، 10 جلسه الگوهای بینایی ارائه و بعد مجدد تست مذکور اجرا شد. پس از گردآوری اطلاعات، در دو سطح توصیفی و استنباطی تحلیل به عمل آمد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها از طریق t student دو گروه مستقل و وابسته، نشان داد که تحریکات بینایی بر بهبود تمیز شنیداری کودکان سندرم داون موثر خواهند بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    این تحقیق نشان میدهد که تحریکات بینایی در کودکان سندرم داون می تواند مهارت تمیز شنیداری آنها را تقویت کند.
    کلیدواژگان: تمیز شنیداری، کراس مودال، نورون های آینه ای، سندرم داون
  • لیلا کهن، محمدحسن شاه حسینی، محمدرضا رضوی، کاظم پریور، الهام مسلمی صفحه 137
    سابقه و هدف
    تشخیص دقیق و سریع، یکی از مسائل مهم در کنترل بیماری سل می باشد. تکثیر هم دما به واسطه حلقه (LAMP)، تکنیکی ساده و سریع برای تکثیر اسید نوکلئیک است. در این مطالعه، به بررسی تکنیک LAMP پایه گذاری شده بر اساس توالی ژنی IS6110 در تشخیص مایکوباکتریوم توبرکولوزیس (MTB) پرداخته شد.
    روش بررسی
    تعداد 155 نمونه خلط از بیماران مشکوک به سل جمع آوری شد. 6 پرایمر اختصاصی برای تکنیک LAMP طراحی گردید و واکنش LAMP تحت شرایط بهینه انجام شد. حساسیت و ویژگی تکنیک LAMP جهت تشخیص کمپلکس مایکوباکتریوم توبرکولوزیس مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    واکنش LAMP، در دمای 66 درجه سانتی گراد و مدت زمان 60 دقیقه با موفقیت انجام شد. محدودیت تشخیصی LAMP، fg 5 از DNA معادل یک کپی از ژنوم مایکوباکتریوم توبرکولوزیس بود. حساسیت و ویژگی این روش در نمونه های بالینی به ترتیب 100% و 9/95% محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    تکنیک LAMP روشی سریع، حساس و کم هزینه برای تشخیص مایکوباکتریوم توبرکولوزیس می باشد که می توان از آن به طور روتین در مراکز تشخیص سل استفاده کرد.
    کلیدواژگان: کمپلکس مایکوباکتریوم توبکولوزیس، تشخیص سریع، PCR، تکنیک LAMP
  • محبوبه صفوی، سید حسین یحیوی، مهتاش پوررحیمی صفحه 143
    سابقه و هدف
    تغذیه سالم و فعالیت جسمی منظم، از رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت هستند، لذا تشویق نوجوانان برای ایجاد رفتارهای تغذیه ای سالم وانجام فعالیت های ورزشی منظم ازاولویت های بهداشت عمومی جامعه است. این پژوهش به منظور تعیین تاثیر آموزش رفتارهای تغذیه ای و فعالیت های ورزشی بر خودکارآمدی دانش آموزان مدارس راهنمایی شهر کرمان انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این پژوهش نیمه تجربی، تعداد 120 نفر از دانش آموزان مقاطع اول تا سوم مدارس راهنمایی دولتی و غیرانتفاعی به روش تصادفی– خوشه ایچند مرحله ای انتخاب و سپس به دو گروه تجربی و شاهد تقسیم گردیدند. ابزارگردآوری داده ها پرسش-نامه بود. ابتدا آزمون اولیه به عمل آمد. سپس 8 جلسه 60 دقیقه ای برنامه آموزشی در مورد تغذیه سالم و فعالیت های ورزشی و اهمیت آنها، به روش سخنرانی، پرسش و پاسخ و در اختیار قرار دادن جزوه آموزشی برای گروه تجربی اجرا گردید. سپس داده ها در قبل و بعد از مداخله در گروه تجربی با گروه شاهد مقایسه شدند و برای دستیابی به اهداف پژوهش، از روش های آماری t زوجی، مان ویتنی- U، ویلکاکسون، کای دو، فیشر و تی مستقل استفاده گردید.
    یافته ها
    بین خودکارآمدی کلی در تمام حیطه های رفتارهای تغذیه ای، گروه تجربی با میانگین 59/10±92/38 و گروه شاهد 33/0±78/1- و خودکارآمدی کلی فعالیت های ورزشی، گروه تجربی با میانگین 01/6±97/15 و گروه شاهد 5/1±87/0-، اختلاف معنی دار آماری وجود داشت (0001/0=p) و در زمینه ارتقاء خودکارآمدی به دنبال آموزش رفتارهای تغذیه ای و فعالیت های ورزشی نیز اختلاف آماری معنی داری بین دو گروه تجربی وشاهد دیده شد (0001/0=p).
    نتیجه گیری
    آموزش رفتارهای تغذیه ای و فعالیت های ورزشی برخودکارآمدی دانش آموزان تاثیر مثبت دارد، لذا انجام مداخلات آموزشی جهت ارتقاء خودکارآمدی در زمینه های مختلف بهداشتی و پیشگیری ضروری است.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، آموزش، رفتارهای تغذیه ای، فعالیت های ورزشی، دانش آموزان
  • زینب پارسانیا، مهری فیروزه، لیلا تک فلاح، سعید محمدی سمنانی، الهه جهان، عاطفه امامی صفحه 152
    سابقه و هدف
    مشکل اعتیاد به مواد مخدر، یک مشکل جهانی می باشد و بررسی های علمی نشان داده است که پیشگیری از اعتیاد به مراتب آسان تر از درمان است. لذا با توجه به اهمیت حیاتی این پدیده درصدد برآمدیم تا تحقیقی در زمینه خصوصیات شخصیتی افراد معتاد انجام دهیم، تا با شناخت بیشتر خصوصیات شخصیتی افراد معتاد بتوان اقدامات پیشگیری بهتری به عمل آورد.
    روش بررسی
    دراین مطالعه توصیفی- همبستگی، 200 نفر از افراد معتاد مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد شهر سمنان با روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. ابزار گرداوری داده ها در این پژوهش شامل پرسش نامه مشخصات دموگرافیک و پرسش نامه مینی مالت بود که فرم کوتاه 71 سوالی پرسشنامه شخصیت سنج چند وجهی مینه سوتا می باشد.
    یافته ها
    2/75 درصد از بیماران معتاد، مبتلا به اختلال شخصیت ضداجتماعی، 4/56 درصد اسکیزوفرنی، 3/70 درصد مبتلا به اختلال شخصیت پارانوئید و 5/54 درصد هیپومانیا بودند. بین جنسیت، وضعیت شغلی، مصرف هم زمان از چند نوع ماده مخدر و مدت استفاده از مواد با اختلالات شخصیت ضد اجتماعی، پارانویید و اسکیزوفرنی ارتباط آماری معنی داری دیده شد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای اختلالات شخصیتی در افراد معتاد به نظر می رسد مداخلات روانپزشکی در مراکز درمان سوءمصرف مواد در کنار دارودرمانی کاملا ضروری و لازم می باشد.
    کلیدواژگان: اختلال شخصیت، اختلال سوء مصرف مواد
  • سیامک خالقی، مهشید طالبی طاهر*، سلما اهی صفحه 157
    سابقه و هدف

    عفونت مزمن هپاتیت C در مبتلایان هموفیلی معضلی اساسی محسوب می شود. شواهد چندانی ازکارایی و عواقب طولانی مدت درمان این بیماران در دست نیست. هدف از این مطالعه، ارزیابی نتایج بالینی، بیوشیمیایی و ویرولوژیک در درمان بیماران هموفیلی مبتلا به هپاتیت C مزمن با پگ اینترفرون آلفا2-a و ریباویرین طی پنج سال پیگیری بود.

    روش بررسی

    در این پژوهش کوهورت گذشته نگر، 35 بیمار هموفیلی مبتلا به هپاتیت مزمن پس از درمان استاندارد هپاتیت C طی مدت پنج سال پیگیری شدند. پاسخ به درمان به صورت SVR (HCV RNA غیر قابل شناسایی شش ماه پس از خاتمه درمان) در نظر گرفته شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 15و آزمون کای دو در ارزیابی ارتباط ژنوتیپ با پاسخ درمانی انجام شد.

    یافته ها

    بیست و هفت بیمار (1/93%) به SVR دست یافتند. شش بیمار به درمان پاسخ ندادند در سال سوم و پنجم همان نتایج به دست آمد و هیچ مورد از عود ویرولوژی، بیوشیمیایی و بالینی دیده نشد. هیچ کدام از بیماران دچار عدم جبران کبدی و یا سرطان هپاتوسلولار نشدند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که تحقق SVR و در نهایت فقدان عود ویرولوژیک وبالینی بیماران در پنج سال پیگیری به منزله رهایی از بیماری هپاتیتC و نویدبخش زندگی بهتر این بیماران می باشد.

    کلیدواژگان: هموفیلی، هپاتیت c، پگ اینترفرون، ریباویرین
|
  • Parichehr Yaghmayei, Kazem Parivar, Nasim Alikhani Page 85
    Background
    Alzheimer's disease (AD) is a progressive neurodegenerative, age-related disease characterized by dementia and the loss of neuronal cells in the brain.
    Materials And Methods
    In this experimental study, the male wistar rat were studiedin five groups: control group: intact rat, sham group: NBM destructed rats by ibotenic acid and receiving salin for 14 days via gavage, experimental groups 1, 2 and 3: rat with destructed NBM and receiving 1mg/kg, simvastatin 1mg/kg, and atorvastatin and simvastatin each 0.5mg/kg via gavage, respectively, for 14 days. Learning and memory of all groups were examined by the shuttle box. In order to histological surveys, the brain were removed completely and transferred to formalin 10%.
    Results
    STL (duration of stay in the clear) was significantly increased in the experimental groups compared with control and sham groups (P<0.001). Statin caused significant decreasing (P<0.001) of TDC (duration of stay in the dark) in the experimental groups in comparison of control and sham groups. Histological studies of brain showed significant increasing of the granular cell in the DG area and also the significant increasing of the pyramidal cell CA1 area in group 2 (P<0.001) and group 3 (P<0.01).
    Conclusion
    This study showed that statins may result in improving learning and memory and repair of hypocamp in male Alzheimer rats.
    Keywords: Alzheimer's disease, Statins, Passive avoidance learning, Hypocamp, Male rat
  • Kazem Parivar, Mahnaz Azarnia, Mohammad Nabiuni, Elham Hoveizi, Sareh Rajabi Zelati Page 93
    Background
    The rat pheochromocytoma cell line, (PC12) will differentiate through in vitro condition by some factors such as nerve growth factor (NGF) and convert into neuron-like cells. Bee venom (BV) contain different components such as phospholipase 2(PLA2) which has differentiational effect on PC12 cells by itself but the effect of BV as a whole biological product has not been well known, So, in this study, the effects of bee venum on differentiation of PC12 was studied.
    Materials And Methods
    In this experimental study, the PC12 cells were seeded in the culture medium (RPMI-1640) at 5× 103 cell/well in poly-D-lysine (0.05 mg/ml) coated 24-well culture plates, and were treated with NGF with the concentration of 50 ng/ml and the bee venom with the concentrations of 1 µg/ml and 3 µg/ml. The viability of PC12 cells were analyzed by using MTT assay, and cell differentiation were surveyed morphologically and the neurite outgrowth were measured and the neuronal like cells were confirmed by enzymatically method (AChE activity assay).
    Results
    The results confirmed the differentiotional effect of BV at the low dosage and this effect was increased when the BV and NGF were used together. We conclude that BV and NGF may use in cell therapy to induce differentiation of undifferentiated cells.
    Conclusion
    This study showed that BV at the low dosage lead to cell death and at the high dosage convert PC12 cells to neuronal- like cells. Concurrent use of BV and NGF may use in cell therapy to induce differentiation of undifferentiated cells.
    Keywords: PC12 cell, Bee venom, Neuronal Differentiation, NGF
  • Marzieh Minaee, Shahrzad Khakpour, Maryam Khosravi, Sedighe Arbabiyan Page 101
    Background
    Citrus aurantium extract (C. aurantium) is a native and high intake plant of Iran. The aim of this study was to investigate the effect of C. aurantium on antioxidant activity and testosterone level of male healthy mice.
    Materials And Methods
    In this experimental study, Twenty- eight healthy adult male Balb/C mice were divided into four groups; each group include seven mice. Two milliliter distilled water, C. aurantium extract with low concentration (0.01 mg/kg), C. aurantium extract with medium concentration (0.02 mg/kg), and C.aurantium extract with high concentration (0.04 mg/kg) were given daily for seven weeks by gavage to mice in the first, second, third, and fourth groups, respectively. Level of testosterone, lipid peroxidation and antioxidant enzyme activities were investigated. Data were analyzed by analysis of variance (ANOVA) and the degree of significance was set at p<0.05.
    Results
    A significant decrease in malondialdehyde (MDA) level (p<0.01) and marked increases in glutathione (GSH) (p<0.01), glutathione peroxidase (GSH-Px) (p<0.05) and catalase (CAT) (p<0.01) activities were observed in mice treated with different doses of C. aurantium. Testosterone level significantly decreased compared to the control group (p<0.01 and p<0.05).
    Conclusion
    It seems there is a negative relation between C. aurantium consumption and testosterone level.
    Keywords: Citrus aurantium extract, Testosterone, Antioxidant activity, Mice
  • Alireza Vahidi, Mohammad Hossein Dashti, Maryam Mojdeh, Hamidreza Soltani Page 105
    Background
    The learning and short memory are the most important parts of nerve system, and the interruption of these systems have always been very interested subject to the scientists and researchers. This study was designed to evaluate the effect of cinnamon extract on learning and short memory of mouse.
    Materials And Methods
    This lab trial was done on twenty mice in laboratory. The study was carried out on four groups of mousse by using Shuttle Box equipment, the mice were divided into four groups and one group used as a reference and the other three groups were used as a result of study. The data was analyst by ANOVA and Scheffe methods using SPSS ver.14.
    Results
    After three days, mean score of learning was 67.9±7.7 that decreased to 49.9±8.8 in mice taking cinnamon with dose of 500 mg/kg (p<0.022). Also, mean score of short memory was 84.5±10.6 that decreased to 49.2±21.4 in mice taking cinnamon with dose of 500 mg/kg (p<0.024).
    Conclusion
    This study showed that cinnamon will effectively decrease the learning and short memory parts of nerve system. It is recommended to set more studies with more samples to approve more reliable findings.
    Keywords: Cinnamon, Short memory, Learning, Mouse
  • Akram Safaei, Khatoon Karimi, Maral Arkani, Fatemeh Rostami, Elham Arbabi, Mohsen Vahedi, Seyed Reza Mohebi, Mohammad Vafaei, Seyed Reza Fatemi, Mohammad Reza Zali Page 110
    Background
    Many studies have been shown association between low level of Adiponectin hormone and insulin resistancy, obesity and increased risk of colorectal cancer. The goal of this study was to evaluate prevalence of polymorphism of Adiponectin gene rs 2241766 in Tehran, Iran and to check the role of this polymorphism in increased risk of colorectal cancer.
    Materials And Methods
    In this case- control study, genotyping of the Insulin gene were determined in 107 colorectal cancer patients and 107controls by using polymerase chain reaction and restriction fragment length polymorphism genotyping assays (PCR-RFLP).The statistical analysis was done using SPSS ver.16.
    Results
    Polymorphism of Adiponectin rs 2241766 was not a predisposing factor to increased risk of CRC (p=0.29). The genotype GT compared with TT, was not associated with increased risk of CRC (OR=1.02, CI=0.52-1.97; p=0.95), but GG versus TT (OR=0.015, CI=0.29-0.78; p=0.025) was associated with decreased risk of CRC. Frequency of mutant allele hadnt significant difference between patients and controls (OR=7.34, 95% CI=0.45-1.19; p=0.21).
    Conclusion
    These findings suggest that polymorphism of adiponectin rs 2241766 isnt associated with increased risk of CRC.
    Keywords: Colorectal cancer, Aiponectin gene, PCR–RFLP, Colorectal cancer
  • Leili Rejali, Mandana Hasanzad, Seyed Alireza Najafi, Mohammad Reza Mohammad Hassani, Meymanat Fathi, Mohammad Reza Sarzaeim, Seyed Hamid Jamaledini, Mohammad Samzadeh Page 116
    Background
    Genetic factors contribute to the pathogenesis of Coronary artery disease (CAD). Among many polymorphisms of the eNOS gene, the Glu298Asp variant has implications in coronary artery disease (CAD). The aim of the present study was to investigate the association between CAD risk and Glu298Asp polymorphism of the eNOS gene.
    Materials And Methods
    In this case- control study, the eNOS gene polymorphism was analysed in 92 Iranian patients with coronary artery disease and 93control subjects. The Glu298Asp polymorphism of the endothelial nitric oxide synthase gene was determined by polymerase chain reaction and restriction fragment length polymorphism.
    Results
    There were significant differences between the control and patient groups for the eNOS3 genotypes. In addition, the family history of coronary artery disease, hypertension, dyslipidemia and eNOS TT genotype were independent risk factors of coronary artery disease. Those with TT genotypes hd 3.5 times (odds ratio = 3.57) risk of coronary artery disease compared with the control group.
    Conclusion
    These results suggest that coronary artery disease is associated with the Glu298Asp polymorphism of the endothelial nitric oxide synthase gene in our population.
    Keywords: Coronary artery disease, Endothelial nitric oxide synthase, Genetic polymorphism
  • Ameneh Sadat Kazemi, Shokouh Alsadat Banijamali, Hasan Ahadi, Noorali Farrokhi Page 122
    Background
    STSD (secondary traumatic stress disorder) is a disorder caused by the negative influences of secondary confrontation to traumatic accidents among the relatives of PTSD patients. The clinical symptoms are similar to the symptoms of the patients who have been in direct contact with the accident. The object of the present study was to evaluate the effectiveness of training cognitive behavioral strategies in the reduction of STSD symptoms and psychological problems among devotee's wives with chronic PTSD.
    Materials And Methods
    In this semi-experimental design pretest-posttest study with control group, 28 devotee's wives with chronic PTSD due to the war were randomly assigned to experimental and control groups. The experimental group was trained in ten sessions of two hours and 30 minutes.The participants were evaluated by secondary traumatic stress scale, depression, anxiety stress scale, dysfunctional attitude scale, and automatic thoughts questionnaire. Data were analyzed by t- tast using SPSS software.
    Results
    Training cognitive-behavioral strategies were effective in reducing the symptoms of STSD and the variables of Intrusion, avoidance and arousal, and also reducing the symptoms of depression, anxiety, stress, dysfunctional attitudes, as well as frequency and belief of negative automatic thoughts (p<%05).
    Conclusion
    Findings of this study proves that the ten training cognitive-behavioral sessions is effective in the reduction of the symptoms of stress disorder after secondary traumatic stress and psychological problems of the devotee's wives with chronic PTSD.
    Keywords: Cognitive, behavioral strategies, Secondary stress disorder, Psychological disorders
  • Fatemeh Khalili Kermani, Safiehbehzadi, Mohammad Hadi Jazebizade Page 130
    Background
    Processing and auditory discrimination is defected in Down syndrome children. On the other hand, they are outfitted with the strong visual sense. According to crossed modality, auditory and visual processes match together. In addition, by considering the role of mirror neurons in transmission information from visual to auditory, researchers set these as essential reasons for demonstration visual stimulations in accordance to effect auditory skills in this study.
    Materials And Methods
    60 persons with Down syndrome were randomly into two groups of experimental and control (each 30 subjects). We took WEP MAN test from all of them and gave ten sessions of visual model to the experiment group and then we took WEP MAN test again.
    Results
    There were significantly association between the function of mirror neurons and auditory discrimination skill of Down syndrome persons (p<0.05).
    Conclusion
    This study showed that visual stimulation can reinforce the auditory discrimination skill among Down syndrome persons.
    Keywords: Auditory discrimination, Mirror neurons, Parallel distribution process, Crossed modality, Down syndrome
  • Leila Kohan, Mohammad Hassan Shahhosseiny, Mohammad Reza Razavi, Kazem Parivar, Elham Moslemi Page 137
    Background
    Rapid and efficient diagnosis is one of the crucial issues in the control of tuberculosis. Loop mediated isothermal amplification (LAMP) is a simple and rapid technique for nucleic acid amplification. In this study, we evaluate a LAMP assay targeting IS6110 gene for diagnosis of M. tuberculosis in clinical samples.
    Materials And Methods
    155 clinical sputum specimens were collected from suspected patients with tuberculosis. Six specific primers were designed for LAMP assay. LAMP reaction was performed under optimal condition. Sensitivity and specificity of LAMP were determined.
    Results
    A successful LAMP reaction with newly designed primers was carried at 66ºC for 60 minutes. The detection limit of LAMP was 5fg DNA per tube. The sensitivity and specificity of this assay in clinical sputum samples were 100% and 95.9%, respectively.
    Conclusion
    LAMP is a rapid, sensitive and low cost technique that can be suitable for routine usage in diagnosis of TB.
    Keywords: Mycobacterium tuberculosis complex, Rapid detection, LAMP technique, PCR
  • Mahbobeh Safavi, Seyed Hossein Yahyavi, Mahtash Pourrahimi Page 143
    Background
    Good nutrition and regular physical activity are health promoting behaviors. Therefore, encouraging adolescents for following good nutritional behavior and having regular physical activity is one of the health priorities of community. This study was performed to determine the effect of educational programs related to nutritional behaviors and physical activity on self- efficacy of middle school students in Kerman.
    Materials And Methods
    In this quasi experimental study, 120 students of private and public middle schools were selected through multi- stage cluster random sampling and were assigned into two groups of experimental and control. Data was gathered using a questionnaire. After performing a pre-test, experimental group received eight 60-minute sessions of educational program on healthy nutrition and physical activity and their importance were hold through giving lecture and providing question and answer time and educational booklet. The data from before and after of intervention in experimental group were compared with control group by paired t-test, Mann-whitney U, Wilcoxon, Chi-square, Fisher and independent t-test.
    Results
    Self-efficacy in all domains of nutritional behavior has a significant difference in experimental group (38.92 ±10.59) compared to the control group (-1.78 ± 0.33) (p<0.0001). There was also a significant difference in the self- efficacy in physical activity between the experimental group (15.97 ± 6.01) and control group (-0.87±1.5). All two groups showed significant difference in the promotion of nutritional behavior and physical activity following the educational program (P<0.001).
    Conclusion
    Educational programs on nutritional behavior and physical activity have positive effects on students’ self-efficacy. Therefore, providing educational programs for promotion of self-efficacy in various health issues and prevention is highly required.
    Keywords: Self, efficacy, Education, Nutritional behaviors, Exercise activities, Students
  • Zeynab Parsania, Mehri Firoozeh, Leila Takfallah, Saied Mohammadi, Semnani, Elahe Jahan, Atefeh Emami Page 152
    Background
    Drug abuse is a world-wide health problem and its prevention is surely simpler than treatment; so we tried to study about the personal aspects of drug abusers for detection of more effectively preventive cares.
    Materials And Methods
    In this descriptive-correlative study, 200 drug abusers referred to Semnan addiction recovery center were selected via the convenience sampling method. Minimult questionnaire was used containing 71-question Minnesota multi-aspect personality identification form (M.M.P.I).
    Results
    Frequency of antisocial personality disorder, schizophrenia, paranoid personality disorder and hypomania were 75.2%, 56.4%, 70.3% and 54.5%, respectively among drug abusers. There was a significant relationship between gender, occupational situation, multi-drug abuse and addiction duration and paranoid, antisocial personality disorders and schizophrenia (P<0.005).
    Conclusion
    Considering the high prevalence of antisocial personality disorder among drug abusers, psychiatric interventions seem to be necessary in recovery centers added to therapeutic drugs.
    Keywords: Personality Disorder, Substance use disorder
  • Siamak Khaleghi, Mahshid Talebi, Taher, Salma Ahi Page 157
    Background

    chronic hepatitis C infection is a major health problem in hemophilia patients. There is no enough evidence about the long term outcome and efficacy of treatment in these patients. The aim of this study was to evaluate the clinical, biochemical and virologic outcome of chronic hepatitis C treated with peginterferone alfa2-a and ribavirin in hemophilia patients during a five- year follow up.

    Materials And Methods

    In a retrospective cohort study, 35 hemophilia patients with chronic HCV infection who were treated by peginterferon and ribavirin were studied. The efficacy of therapy was expressed as sustained virologic response (SVR: undetectable HCVRNA after six month of standard therapy). Association of efficacy of therapy and genotyping were analyzed by chi-square using SPSS ver.15 software. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    twenty seven patients (93.1%) achieved SVR, six patients did not respond. Follow up after 3 and 5years of treatment showed the same results. No evidence of virologic, biochemical and clinical relapse were detected. None of the patients were demonstrated hepatitis decompensation or hepatocellular carcinoma.

    Conclusion

    It seems that sustained virologic response and the absence of clinical, virologic relapse after long term follow up (5 years) means the rescue from the fetal hepatitis infection.

    Keywords: Hemophilia, Hepatitis C, Treatment, Peg, interferone alfa2, a, Ribavirin