فهرست مطالب

علوم و فناوری رنگ - سال ششم شماره 1 (پیاپی 19، بهار 1391)

نشریه علوم و فناوری رنگ
سال ششم شماره 1 (پیاپی 19، بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی موسوی، سیامک مرادایان، سعید باستانی، مجتبی جلیلی صفحه 1
    در این تحقیق بهینه سازی فرمولاسیون شفاف پوشه پایه آبی جهت اعمال بر روی زیرآیند چاپ شده (فلکسوگرافی)، با استفاده از نرم افزار Design Expert 7 مورد بررسی قرار گرفته است. از آنجا که نانو سیلیکا، جاذب آلی (tinuvin 400) UV و آب از عوامل موثر بر خواص شفاف پوشه هستند به عنوان فاکتور در طراحی آزمایش به روش مخلوط منظور شده و تاثیر آنها بر خواص شفاف پوشه مطالعه شده است. از جمله آزمون هایی که بر روی نمونه های مرکب انجام شده شامل ثبات نوری، براقیت، مقاومت سایشی و چسبندگی می باشند که با بررسی پاسخ ها، نقش فاکتورها و برهم کنش آنها مطالعه و سپس نواحی بهینه در فرمولاسیون تعیین شده است.
    کلیدواژگان: شفاف پوشه، مرکب فلکسوگرافی آب پایه، نانو سیلیکا، طراحی آزمایش، بهینه سازی
  • حسین عیوض محمد لو، علی اصفر سرابی*، علی اصغر صباغ الوانی، حسن سامعی، رضا سلیمی صفحه 9

    در این پژوهش، پوشش تبدیلی نانوسرامیکی بر پایه اسید هگزافلوئورو زیرکونیک عاری از نمک های فسفات، بررسی شد. تاثیر مهم ترین عوامل فرآیندی از جمله pH محلول، زمان و دمای غوطه وری بر مقاومت به خوردگی و ریخت شناسی این نوع پوشش ارزیابی گردید. رفتار مقاومت به خوردگی پوشش تبدیلی نانوسرامیک بر روی زمینه فولادی در pH های مختلف محلول و دما و زمان های مختلف غوطه وری به کمک آزمون پلاریزاسیون مورد مطالعه قرار گرفت. آزمون پلاریزاسیون نشان داد در زمان غوطه وری 60 ثانیه، دمای غوطه وری 20 درجه سانتی گراد و 5=pH بهترین شرایط حاصل می گردد. ریخت شناسی سطح توسط میکروسکوپ نیرو اتمی (AFM) و میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FE-SEM) ارزیابی شد. تاثیر pH محلول بر ریخت شناسی سطح پوشش تبدیلی توسط میکروسکوپ نیرو اتمی بررسی شد و نتایج نشان داد پوشش تبدیلی به دست آمده در 5=pH، یکنواخت تر و حاوی تجمعات ریزتری در مقایسه با 4.25=pH است. در نهایت نیز از تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی مشخص گردید که با افزایش دما، اندازه ذرات و همچنین احتمال تشکیل ترک های ریز در پوشش تبدیلی بیشتر می شود و اندازه ذرات موجود در سطح پوشش به دست آمده در حدود 40 تا 60 نانومتر تخمین زده شدند.

    کلیدواژگان: پوشش تبدیلی نانوسرامیکی، هگزافلوئورو زیرکونیک اسید، پلاریزاسیون، میکروسکوپ نیرو اتمی، میکروسکوپ الکترونی روبشی
  • مرضیه بشیری، بابک نوروزی، نیاز محمد محمودی، علیرضا تهرانی بقا صفحه 19
    در این تحقیق، ازناسیون فوتوکاتالیزوری دو ماده رنگزای آزوی راکتیو Reactive Red 2 (RR2) و Reactive Red 120 (RR120) در محلول آبی تحت اثر پرتو فرابنفش با استفاده از اکسید روی به عنوان فوتوکاتالیزور مورد مطالعه قرار گرفت. تاثیر عوامل موثر بر میزان رنگبری مثل مقدار فوتوکاتالیزور، pH اولیه محلول، غلظت اولیه رنگزا و همچنین اثر نمک ها بررسی شد. اسپکتروفوتومتری UV/vis جهت تعیین میزان رنگبری مورد استفاده قرار گرفت. نتایج، مناسب ترین رنگبری را در pH برابر 3 و مقدار اکسید روی برابر mmol/l 15 نشان داد. محلول های رنگزا با غلظت اولیه کمتر مقادیر رنگبری بیشتری را نشان داد. نمک سدیم سولفات تاثیر چشمگیری بر فرآیند رنگبری نداشت اما نمک های سدیم بی کربنات و سدیم کربنات مدت زمان رنگبری را افزایش می دهد. همچنین نتایج نشان داد که فرآیند ازناسیون فوتوکاتالیزوری برای رنگبری کامل رنگزاهای راکتیو فرآیند موثر و کارا می باشد.
    کلیدواژگان: ازناسیون فوتوکاتالیزوری، رنگزای راکتیو، پرتو فرابنفش، فوتوکاتالیزور، رنگبری
  • مریم حسینی زری صفحه 27
    هماتیت از دیرباز به عنوان رنگدانه قرمز طبیعی و غیر سمی شناخته شده است لیکن رنگ قرمز هماتیت در دماهای بالا از پایداری لازم برخوردار نیست و نیاز به محافظت درون زمینه کامپوزیتی مناسب دارد. در این تحقیق پایداری هماتیت، از طریق گنجاندن نانو ذرات آن درون کپسولی از فازهای سرامیکی شناخته شده با پایداری حرارتی- شیمیایی بالا، افزایش داده شده است. سنتز دو فاز کامپوزیتی در این نوع رنگدانه می بایست به روش های شیمی تر هم زمان انجام پذیرد. در ابتدا نانو ذرات هماتیت با نسبت مولی یکسان درون زمینه هایی از زیرکون، آلومینا و سیلیکا سنتز شدند و سپس ژل های سنتز شده پس از خشک شدن در دمای 1250 درجه سانتی گراد درون کوره، حرارت داده شدند. جهت مقایسه کیفیت و پایداری محصول، برروی رنگدانه های نانوکپسوله بررسی های لازم از جمله آزمون های پراش پرتو ایکس، رنگ سنجی، میکروسکوپ الکترونی روبشی و عبوری انجام شد. نتایج بیانگر این بود که هماتیت کروی شکل می باشد و دارای اندازه ذراتی حدود 10 الی 20 نانومتر است. مناسب ترین سیستم نانوکپسوله، در زمینه زیرکونی حاصل می شود ولی بهترین ته رنگ، در سیستم آلومینایی حاصل شد.
    کلیدواژگان: نانو کامپوزیت، رنگدانه نانوکپسوله، هماتیت، زیرکون، سیلیکا، آلومینا
  • سینا مدیری، محسن محسنی*، عزالدین مهاجرانی، عیسی احمد علیدخت صفحه 35

    در این تحقیق شبکه نانو هیبریدی آلی- معدنی جدیدی، با استفاده از 3-گلی سیدوکسی پروپیل تری متوکسی سیلان و ماده رنگزای قرمز متیل به روش سل- ژل سنتز شد. خواص ساختاری توسط آزمون FT-IR و TEM و خواص اپتیکی آن در چیدمان آزمایشگاهی دوشکستی القا شده لیزری با عامل متغیر غلظت رنگینه از 3 تا 20 درصد بررسی شد، داده های به دست آمده از این آزمایش در سه ناحیه لحظه شروع تابش پمپ، تعادل و قطع تابش پمپ (حافظه) تحلیل و قسمت حافظه توسط یک تابع سه جمله ای صحه گذاری شد که عوامل زمانی به دست آمده از تابع سه جمله ای به حافظه اپتیکی ارتباط داده شد و بهینه غلظت ماده رنگزا برای دوشکستی القا شده لیزری، 8 درصد و رنگینه برای حافظه اپتیکی، 10 درصد به دست آمد. نتایج حاکی از قابلیت استفاده از این شبکه هیبریدی در مدولاتورها می باشد.

    کلیدواژگان: اپوکسی سیلان، قرمز متیل، ساختار نانوهیبریدی، اپتیک غیرخطی
  • مهدی صفی، طیبه سلیمانیان صفحه 41
    در تحقیق حاضر، کاربرد مقادیر محرکه رنگی پایه (N*) بدست آمده از روش تجزیه کوهن و کاپوف به عنوان جایگزینی برای مقادیر انعکاس طیفی (N) بررسی شد. مقیاس پذیری فضای محرکه رنگی پایه و تبدیل غیرخطی آن بر مبنای تئوری یک ثابتی کیوبلکا-مانک به صورت کمی در غلظت های مختلف تجزیه و تحلیل طیفی گردید و میزان تطابق آن با فضای حاصل از فضای انعکاس طیفی مورد بررسی قرار گرفت. طول موج های بهینه به منظور توسعه و تعمیم رابطه خطی تابع فوق با غلظت معرفی شدند. نتایج نشان داد که تبدیل غیر خطی فضای محرکه های رنگی پایه، یعنی فضای مقیاس پذیرتر است. در طول موج های پیشنهادی محدوده رابطه خطی مقادیر مشابه با غلظت تا حد معینی بهبود می یابد و رابطه خطی به دست آمده در نواحی تعمیم یافته برای تابع مورد نظر می تواند به عنوان راه حلی برای بررسی رفتار سامانه های رنگرزی از جمله تخمین غلظت ماده رنگزا از داده های کالریمتری یا همان مقادیر محرکه های سه گانه پیشنهاد گردد.
    کلیدواژگان: محرکه رنگی پایه، تئوری کیوبلکا، مانک، انعکاس، تخمین غلظت، تحلیل طیفی
  • محمد دودانگه، کمال الدین قرنجیک، مهرداد محمدیان، موسی صادقی کباخانی صفحه 51
    در این تحقیق یک ماده رنگزای دیسپرس جدید از پارا آمینو بنزوئیک اسید به عنوان جزء نمک دی آزونیوم و 3-N،N- دی اتیل آمینواستانیلید به عنوان جزء جفت شونده سنتز شد. ماده رنگزای دیسپرس سنتز شده به روش نوبلور خالص شده و به وسیله روش های دستگاهی DSC،FTIR، Mass spectra،1HNMR، 13CNMR و UV-Visible شناسایی گردید. ماده رنگزای سنتز شده برای رنگرزی الیاف پلی استر به روش دمای بالا (HT) به کار رفت و خواص رنگرزی و خواص ثباتی آن بررسی گردید. نتایج نشان دادند که ماده رنگزای سنتز شده دارای قابلیت رنگرزی خوبی بر روی الیاف پلی استر بوده و ثبات شستشویی عالی و ثبات نوری خوبی دارد. همچنین قابلیت حذف فرآیند شستشوی احیایی و جایگزینی آن با فرآیند شستشوی قلیایی کالاهای رنگرزی شده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که ماده رنگزای موجود بر روی سطح الیاف پلی استر در اثر شستشوی قلیایی از کالا جدا شده و بدین ترتیب شستشوی احیایی و در نهایت مصرف سدیم هیدروسولفیت حذف شد.
    کلیدواژگان: سنتز، ماده رنگزای دیسپرس، الیاف پلی استر، ماده رنگزای آزو، رنگرزی
  • فاطمه خاکزار بفرویی، رضا محمد علی مالک، فیروز مهر مظاهری صفحه 59
    پیش آماده سازی پارچه پنبه ای با دندریمر پلی پروپیلن ایمین قدرت رنگی آن را در رنگرزی با مواد رنگزای مستقیم C.I. DIRECT BLUE 78 وC.I. DIRECT RED 81 افزایش می دهد. استفاده از این دندریمر و رنگزای مستقیم C.I. DIRECT RED 81 به طور هم زمان روی پارچه پنبه ای با روش های رنگرزی رمق کشی و مداوم مورد مطالعه قرار گرفت و رنگرزی به مقدار کمی بهبود یافت. پیش آماده سازی پارچه پنبه ای با دندریمر در شکل امولسیون دندریمر که با روش pad-dry به کار گرفته شده و فرآیند رنگرزی نیز به صورت مداوم انجام شده است باعث افزایش قدرت رنگی و حصول یکنواختی و همچنین بهبود ثبات نوری و شستشویی می گردد. به کارگیری دندریمر به شکل امولسیون از تشکیل تجمعات دندریمر جلوگیری کرده و باعث ایجاد یکنواختی در توزیع دندریمر روی سطح الیاف پنبه شده و در نتیجه باعث جذب رنگزاهای مستقیم C.I. DIRECT RED 81 و C.I. DIRECT BLUE 78 به کالای پنبه ای به صورت یکنواخت می شود.
    کلیدواژگان: دندریمر، پنبه، رنگرزی، اصلاح سطحی، رنگزاهای مستقیم، حبس مولکولی
  • سید مجتبی کساییان، محمدرضا محمد زاده عطار، محمد مهدویان احدی صفحه 67
    در این تحقیق رفتار الکتروشیمیایی مخلوط اسید فسفریک و تانین به عنوان محلول های مبدل زنگ مورد بررسی قرار می گیرد. روش طراحی آزمایشات تاگوچی به عنوان ابزاری مفید در تحلیل نتایج آزمون ها مورد استفاده قرار گرفت. متغیرهای مورد مطالعه شامل درصد وزنی اسیدفسفریک، درصد وزنی تانین، pH محلول های آماده سازی و زمان غوطه وری نمونه های فلزی زنگ زده در محلول های آماده سازی بود. آزمون پلاریزاسیون به منظور اندازه گیری سرعت خوردگی بر روی لایه های تبدیلی و بدست آوردن شرایط بهینه محلول آماده سازی از لحاظ بازده بازدارندگی استفاده گردید. همچنین آزمون های شناسایی شامل میکروسکوپ الکترونی روبشی مجهز به آنالیز EDX، پراش پرتو ایکس و طیف سنجی زیر قرمز بر روی نمونه های بهینه صورت گرفت. نتایج آزمون پلاریزاسیون نشان داد که محلول فاقد تانین و شامل 20% وزنی اسید فسفریک در pH برابر 2 و زمان غوطه وری 5 ساعت شرایط بهینه از لحاظ بازده بازدارندگی را ایجاد می نماید. آزمون های پراش پرتو ایکس و طیف سنجی زیر قرمز نشان دادند که تغییرات فازی بر روی لایه زنگ صورت گرفته است و لایه تبدیلی تشکیل شده در حالت بهینه قابلیت حفاظت مناسبی از فلز زیرآیند دارد.
    کلیدواژگان: آماده سازی، مبدل زنگ، پلاریزاسیون، پراش پرتو ایکس، طیف سنجی زیر قرمز
  • علیرضا تهرانی بقا، مهرناز قراگوزلو، فرزانه امامی صفحه 77
    در این تحقیق تخریب کاتالیزوری رنگزای راکتیو قرمز 120 با استفاده از نانو ذرات مغناطیسی کبالت-اکسید آهن در حضور آب اکسیژنه مورد مطالعه قرار گرفت. نانو ذرات مغناطیسی کبالت-اکسید آهن با استفاده از روش سل-ژل اصلاح شده تهیه شدند و با استفاده از آزمون های پراش پرتو X (XRD)، میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) و مگنتومتر با نمونه ارتعاشی (VSM) شناسایی شدند. نانو ذرات به دست آمده به فرم تک فاز بلوری و با اندازه ذرات nm 21-16 بودند. مقادیر مغناطش اشباع، مغناطش پسماند و کوئرسیویته نانوذرات به ترتیب emu/g 68، emu/g31 و Oe 1842 به دست آمد. این ذرات نانو مغناطیسی در محدوده وسیعی از pH، 8-2 از خود خاصیت کاتالیزوری در تخریب ماده رنگزا نشان دادند و این خاصیت بیشترین اثر را در pH، 3-2 داشت. سرعت رنگبری با افزایش غلظت کاتالیزور، هیدروژن پراکساید و دما افزایش نشان داد. مقادیر بهینه برای رنگبری کامل از محلول حاوی ماده رنگزا RR120 (ppm 50، ml 50) برابر 0.1 گرم بر لیتر کاتالیزور، 10 میلی مولار هیدروژن پراکساید در 3=pH و دمای 75 درجه سانتی گراد به دست آمد. نانو ذرات بازیابی شده کارآیی کاتالیزوری خود را پس از استفاده و بازیابی مجدد تا 6 مرتبه به خوبی حفظ کردند.
    کلیدواژگان: نانوذرات مغناطیسی، اکسید کبالت، آهن، اکسیداسیون کاتالیزوری، رنگبری، راکتیو قرمز 120
|
  • M. Moosavi, S. Moradian, S. Bastani, M. Jalili Page 1
    In this research optimization of water -based overprint clear coat on printed substrate (flexography) was investigated and optimized by the Design Expert 7 software. the nano silica، Tinuvin 400 and water were the components in composition of overprint clear coat، which affect properties of clear coat. So these components were considered as variable factors in a mixture experimental design and their effects on clear coat properties were studied. Measurements of some physical and mechanical properties such as light fastness، gloss، abrasion resistance and adhesion were carried out on samples. These factors and their interactions effects were determined analysing the results and finally، the optimized regeons on the contour diagrams were obtained. J. Color Sci. Tech. 6 (2012)، 1-8© Institute for Color Science and Technology.
    Keywords: Overprint clear coat, Water, based flexography ink, Nano silica, Experimental design, Optimization
  • H. Eivaz Mohammadloo, A. A. Sarabi, A. A. Sabbagh Alvani, H. Sameie, R. Salimi Page 9

    effect of practical parameters such as solution pH، temperature and dipping time on coating morphology and anticorrosion resistance of coating was evaluated. Anti-corrosion resistance of so-called nanoceramic conversion coating on cold rolled steel (CRS) substrates in different solution pH، temperatures and immersion’s time، utilizing DC Polarization was studied. The conversion coating which was formed at dipping temperature of 20 °C، pH=5 and immersion’s time of 60 seconds had the best anti-corrosion resistance. The morphology of the conversion coating surface formed at different pH was investigated using Atomic Force Microscopy (AFM). Images obtained from the microscope indicate that the conversion coating which formed in pH=5 was more consistent and had finer aggregates in comparison with pH=4. 25 coating. Field Emission Scanning Electron Microscopy (FE-SEM) of conversion coating formed in 20 and 40 °C indicated that surface of conversion coating with higher temperature had micro cracks and was not uniform، also nodules on the scale of tens of nm (40–60 nm) in size، was observed on the surface. J. Color Sci. Tech. 6 (2012)، 9-18© Institute for Color Science and Technology.

    Keywords: Nanoceramic conversion coating, Hexafluorozirconic acid, DC polarization, Atomic force microscopy
  • M. Bashiri, B. Noroozi, N. M. Mahmoodi, A. R. Tehrani, Bagha Page 19
    In this study، the photocatalytic ozonation of Reactive Red 2 (RR2) and Reactive Red 120 (RR120) in aqueous solutions under UV irradiation was investigated using ZnO as a photocatalyst. The effect of operating parameters such as catalyst dosage، pH،initial dye concentration and salt on the decolorization was studied. UV/vis spectrophotometric was used to assess dye decolorization. The results showed that the best pH value and ZnO dosage were 3 and 15 mmol/l، respectively. The dye decolorization enhanced with decreasing initial dye concentration. Sodium sulfate had no significant effect on dye decolorization process but sodium bicarbonate and sodium carbonate increased decolorization time. The results shown that the photocatalytic ozonation process was an effective method to degrade reactive dyes. J. Color Sci. Tech. 6 (2012), 19-25© Institute for Color Science and Technology.
    Keywords: Photocatalytic ozonation, Reactive dye, UV Irradiation, Photocatalyst, Dye removal
  • M. Hosseini Zori Page 27
    The hematite as a natural and non toxic red pigment has been known since prehistoric times but colour shade of hematite becomes unstable with high temperature and needs to be protected with a suitable composite matrix. In this research stability of hematite has been increased by encapsulation of its nano particles in well known ceramic matrix with high termal-chemical stability. Synthesis of this kind of pigment regard to importance of in situ formation of two phases of composite must be wet chemical routes. At first nano hematite particles were synthesized with same mole ratio into silica، alumina and zircon matrix separately and binary. Then synthesized gels were calcinated and sintered in the furnace at 1250°C. In order to comparision of stability and quality of product، some studies on the nanocapsulate pigments have been done such as X-ray diffraction، colorimeter، scanning and transmission electron microscopy. The synthesized hematites have spherical morphology and particle size about 10-20 nanometer. The best inclusion system was prepared in zircon casings but The best red shade was obtained in alumina system. J. Color Sci. Tech. 6 (2012), 27-33© Institute for Color Science and Technology.
    Keywords: Nano composite, Inclusion pigment, Hematite, Zircon, Silica, Alumina
  • S. Modiri, M. Mohseni, E. Mohajerani, I. A. Alidokht Page 35

    In this research a novel organic-inorganic hybrid nanocomposite based on 3-glycidyloxy propyl trimethoxysilane and methyl red dye was synthesized by the sol-gel processing. Structural properties were characterized using FT-IR spectroscopy and TEM. Optical performance was studied by birefringence test using different concentrations of dye between 3 and 20 wt%. Results obtained from this experiment were analyzed in three sections including pump irradiation start-up، equilibrium and pump irradiation cut off (memory effect). Results were fit using a 3 parameter equation. Time dependent parameters were attributed to the memory effect. It was revealed that samples with 8% of dye had the best birefringence effect. However،samples composed of 10 wt% dye showed the best memory effect. Results showed that these nanocomposites can be used in modulators.

    Keywords: Epoxy silane, Methyl red, Nano hybrid structure, Non, linear optic
  • M. Safi, T. Soleymanian Page 41
    At the present study، the fundamental color stimulus space (N*) obtained from the Cohen and Kappauf decomposition technique as an alternative to the measured spectral reflectance (N) was investigated. Based on the single-constant Kubelka-Munk theory،the (K/S) * space from the non-linear transformation of N* values was obtained and its consistency with (K/S) space taken from the measured reflectance was spectrally analyzed. The scalability for both spectral spaces was quantitatively evaluated in different concentrations through visible spectrum. The suitable wavelengths that (K/S) * still exhibit linear behavior with concentration variation were introduced. The obtained results showed that the non-linear transformation of fundamental color stimulus space، i. e. (K/S) * is more scalable. At the proposed avelengths، the applicability limit of (K/S) * similar to the (K/S) is improved till the higher dye concentration and the obtained linearity for (K/S) * could be an proposed approach for the study of dyeing systems such as estimating the concentration from tristimulus values as colorimetry data. J. Color Sci. Tech. 6 (2012)، 41-50© Institute for Color Science and Technology.
    Keywords: Fundamental color stimulus, Kubelka, Munk theory, Reflectance, Concentration estimation, Spectral analysis
  • M. Dodangeh, K. Gharanjig, M. Mohammadian, M. Sadeghi, Kiakhani Page 51
    characterized by analytical instruments such as DSC، FTIR، Mass spectra، 1HNMR، 13CNMR and UV-Visibletechniques. The synthesized dye was applied on polyester fabric according to HT method. Dyeing and fastnesses properties of synthesized dye on polyester fibres were investigated. The results showed that the synthesized dye had good build-up، excellent wash fastness and good light fastness on polyester fibres. Also، the elimination of the reduction clearing and its replacement with alkali clearing process of dyed fabrics was evaluated. The results represented that the synthesized dye is hydrolysable and removable from the surface of dyed polyester fabrics under alkaline condition. To this reason the reduction clearing process and consuming of sodium hydrosulfite were eliminated in the dyeing of polyester using the synthesized dye. J. Color Sci. Tech. 6 (2012), 27-33© Institute for Color Science and Technology.
  • F. Khakzar Bafrooei, R. M. A. Malek, F. M. Mazaheri Page 59
    Pre-treatment of cotton fabric by poly (propylene imine) dendrimer enhanced its color strength using C. I DIRECT RED 81 and C. I. DIRECT BLUE 78. Application of this dendrimer and the direct dyes simultaneously on cotton fabric by exhaust as well as continuos dyeing method has been studied with slightly improved dyeing results. Pre-treatment of the cotton fabric with dendrimer in emulsion form using pad-dry method، followed by continuous dyeing، increased in color strength and level dyeing as well as light and wash fastness was achieved. The use of the dendrimer in emulsion form prevents the ggregation of dendrimer. As a result، level dyeing with C. I. DIRECT RED 81 and C. I. DIRECT BLUE 78 dyes as well as satisfactory color strength has been noticed. J. Color Sci. Tech. 6 (2012)، 59-65© Institute for Color Science and Technology.
    Keywords: Dendrimer, Cotton, Dyeing, Surface modification, Direct dyes, Encapsulation
  • S. M. Kasaeian, M. M. Attar, M. Mahdavian Ahadi Page 67
    In this study، the electrochemical behavior of phosphoric acid and tannin mixture as rust converter solutions is investigated. Experimental design was carried out using taguchi method as a useful tool to interpret the results. Variables was studied comprising weight percentage of phosphoric acid and tannin، pH of pretreatment solutions and immersion time of rusted specimens in pretreatment solutions. Polarization test was utilized to measure the corrosion rate of conversion layer and optimization of pretreatment solutions in term of inhibition efficiency. Also، characterizing experiments including SEM-EDX،XRD and FT-IR were carried out on samples treated in optimum condition. Polarization test results showed that a solution containing no tannin and phosphoric acid (20 wt%) in pH=2 and immersion time equal to 5 hours exhibited the optimum condition in term of inhibition efficiency. XRD and FT-IR tests showed that a phase transformation of rust layer occurred after treatment and the conversion layer treated in optimum condition revealed suitable corrosion protection of metallic substrate. J. Color Sci. Tech. 6 (2012), 67-76© Institute for Color Science and Technology.
    Keywords: Pretreatment, Rust converter, Polarization, XRD, FTIR
  • A. R. Tehrani, Bagha, M. Gharagozlou, F. Emami Page 77
    In this work، the catalytic degradation of C. I. Reactive Red 120 (RR120) using magnetic nanoparticles of cobalt-iron oxide in the presence of hydrogen peroxide was studied. The magnetic nanoparticles of cobalt-iron oxide have been prepared by modified sol-gel method and have been characterized by XRD، TEM and VSM methods. The prepared nanoparticles were nanocrystalline pure single-phase and with particle sizes of 16-21 nm. Values of saturation magnetization، remanent magnetization andcoersivity were found to be 68 emu/g، 31 emu/g and 1824 Oe، respectively. The magnetic nanoparticles of cobalt-iron oxide showed its catalytic effect for dye degradation over a wide range of pH=2-8 with a maximum effect at pH=2-3. The decolorization rate increased by increasing the amount of catalyst، the concentration of hydrogen peroxide and temperature. The optimal condition for complete decolorization of RR120 (50 ppm، 50 ml) was found to be 0. 1 g/l of catalyst، 10 mM hydrogen peroxide at pH=3 and 75°C. The recovered nanoparticles of cobalt-iron oxide showed almost the same catalytic activity as the first time after 6 cycles of recovery and reuse. J. Color Sci. Tech. 6 (2012)، 77-86© Institute for Color Science and Technology.
    Keywords: Magnetic nanoparticles, Cobalt, Iron oxide, Catalytic oxidation, Decolorization, Reactive Red 120