فهرست مطالب

توسعه سازمانی پلیس - سال نهم شماره 1 (پیاپی 40، بهار 1391)

نشریه توسعه سازمانی پلیس
سال نهم شماره 1 (پیاپی 40، بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/21
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی عطافر، سیدمحسن زارع صفحه 11
    تعهد مدیران به راهبرد یکی از عوامل موثر در فرایند اجرای راهبرد شناخته می شود. تعهد به راهبرد مرحله ای مجزا از اجرای راهبرد در فرایند مدیریت راهبردی است. به عبارتی دیگر، تعهد به راهبرد قبل از اجرای راهبرد باید وجود داشته باشد تا موفقیت آن را تضمین کند. منظور از تعهد به راهبرد اندازه درک، شناخت و حمایت مدیر از اهداف راهبردی است. هدف این تحقیق استخراج مهم ترین عوامل موثر بر تعهد مدیران به راهبرد در سازمان بر اساس بررسی ادبیات موضوع و معرفی الگویی در این باره است. این تحقیق از نظر ماهیت، به دلیل جست وجوی عوامل موثر بر تعهد مدیران به راهبرد، از نوع علی است و از روش کتابخانه ای برای جمع آوری اطلاعات در آن استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد از بین عوامل موثر بر تعهد مدیران به راهبرد پنج عامل دارای بیشترین تاکید و توجه است، که در این تحقیق بررسی و تحلیل می شود. سرانجام، بر اساس بررسی صورت گرفته الگویی برای مشخص نمودن عوامل موثر در اجرای راهبرد در فرایند مدیریت راهبردی عرضه می شود. شناخت این عوامل می تواند سازمان ها را در ایجاد تعهد به راهبرد، اجرای موفقیت آمیز راهبرد ها و مدیریت راهبردی در عمل یاری نماید.
    کلیدواژگان: تعهد، تعهد به راهبرد، اجرای راهبرد، مدیریت راهبردی
  • رحمت الله صفرزاده امیر صفحه 33
    بودجه ریزی عملیاتی، که امروزه به طور گسترده در سطوح مختلف به کار می رود، به مثابه مبنایی برای بهبود کارایی، اثربخشی و بهره وری سازمان های دولتی قلمداد می شود. این روش بودجه ریزی مبنای مناسبی برای سیستم جامع سنجش و ارزیابی عملکرد در چارچوب برنامه راهبردی سازمان نیز هست؛ همچنین می تواند نشان دهد که اعتبارات هزینه شده چه تاثیری بر عملکرد برنامه داشته است و این عملکرد چه تاثیری بر نتایج مطلوب نهایی خواهد داشت. در این تحقیق فرایند اجرای نظام بودجه ریزی عملیاتی در پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی بررسی شد. هدف از این تحقیق دست یابی به مراحل اجرای سیستم بودجه ریزی عملیاتی در پلیس راهنمایی و رانندگی است. در این پژوهش، با توجه به اینکه طراحی فرایند اجرای نظام بودجه ریزی عملیاتی در پلیس راهنمایی و رانندگی مد نظر است، از منظر مبنای هدف، تحقیقی کاربردی تلقی می شود، که به حل مسائل و مشکلات اجرای این سیستم اشاره دارد؛ از سویی دیگر و از منظر مبنای ماهیت و روش، تحقیقی توصیفی از نوع تحلیلی است. روشی که برای هزینه یابی در این تحقیق از آن استفاده شده است روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت است. برای جمع آوری اطلاعات بر حسب نیاز از روش های مصاحبه، پرسش نامه و مطالعات کتابخانه ای استفاده شد. در پایان، الگوی مفهومی بودجه ریزی عملیاتی و مراحل اجرای آن شناسایی و عرضه شده است.
    کلیدواژگان: بودجه، بودجه ریزی، بودجه ریزی عملیاتی، نیروی انتظامی، پلیس راهنمایی و رانندگی
  • محمدرضا طبیبی، محمدشتا دادفر صفحه 49
    این مقاله با هدف تبیین نظری مبانی نظری و ابعاد کنترل راهبردی نگاشته شده است. کنترل راهبردی را می توان رویکرد غالب برای هر سازمانی دانست که به دنبال برنامه ریزی راهبردی از تدوین تا اجراست. کنترل راهبردی، با اعمال نظارت همه جانبه و در تمام مراحل فعالیت، به مثابه واسطه ای برای موفقیت عمل می کند. تحقق کنترل راهبردی در هر سازمانی به معنای جلوگیری حداکثری از وقوع بحرا، بر مبنای قاعده «بهتر بودن پیشگیری از درمان،» است. همچنین اصلاح سریع انحرافات و متوجه کردن مدیران و راهبردنویس ها به جوانب گوناگون مقولاتی است که در کنترل راهبردی برای آن برنامه ریزی می شود. ویژگی عمده کنترل راهبردی نگاه همه جانبه و جامعی است که در محیط کنترل شده ایجاد می کند. بر اساس این مبنای فکری، در این مقاله رویکرد کنترل راهبردی به مثابه رویکرد مهم سازمان ها بررسی و الگوهای کنترل راهبردی تحلیل شد. روش تحقیق بر مبنای رویکردی نظری با مبنای کیفی بود که به صورت چندوجهی موضوع مورد نظر را بررسی می کرد. نتایج حاصل به این مطلب منتهی شد که کنترل راهبردی، به مثابه رویکردی غالب، موجب سلامت نظام سازمانی و مدیریتی هر نهادی است که می خواهد در هر مقوله ای، اولا، از وقوع بحران و ایجاد ضعف در داخل و تهدید در محیط خارجی جلوگیری کند؛ ثانیا، می خواهد به سرعت با انحرافات ایجاد شده روبه رو شود و از دل هر تهدیدی فرصتی ایجاد کند؛ دیگر اینکه انتخاب الگوی صحیح کنترل راهبردی بهره گیری از رویکرد ترکیبی از الگوهایی تحلیلی موجود است..
    کلیدواژگان: کنترل راهبردی، تحلیل الگو، سازمان های دولتی
  • ولی قاسمی، سید حسین حسینی، محمود حضرتی * صفحه 71

    وابستگی سازمان ها به دانش به گونه ای شده است که نام گذاری این دوره به «عصر دانش» خیلی عجیب به نظر نمی رسد. مدیریت دانش را می توان روشی پیچیده به منظور مدیریت دانایی و دارایی های دانشی به شمار آورد. نیروی انتظامی، به منظور تامین نظم و امنیت عمومی، باید بهره گیری از دانش کارکنان را در اولویت کاری خود قرار دهد؛ زیرا در عصر کنونی تحقق اهداف و ماموریت های پلیس بدون اتکا به دانش مسیر نخواهد بود. از این رو بهره مندی پلیس از دانش و به کارگیری مناسب آن می تواند نقش مهمی در تحقق اهداف و عملکرد مطلوب ایفا کند. این مقاله، با هدف سنجش وضعیت مولفه های مدیریت دانش شامل خلق، نگهداری، تسهیم و کاربرد دانش در پلیس، صورت گرفته است. این پژوهش از نوع پیمایشی است و در تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های تی (t) تک نمونه ای و آزمون تحلیل فریدمن استفاده شده است. بدین منظور، اطلاعات لازم به وسیله پرسش نامه از نمونه ای متشکل از 110 نفر از فرماندهان و کارشناسان ستادی در کل کشور جمع آوری شد. نتایج تحقیق نشان دهنده این است که مولفه های خلق و نگهداری دانش در پلیس از حد متوسط بالاتر است.

    کلیدواژگان: مولفه های مدیریت دانش، پلیس ج، ا، ا، آزمون تی تک نمونه ای، تحلیل عاملی تاییدی
  • انسیه نجابت، نسترن سوار صفحه 91
    راهبردهای بخش منابع انسانی جهت گیری کلی عملکرد عوامل انسانی را به منظور دست یابی به اهداف سازمان مشخص می کنند؛ به گونه ای که استفاده از راهبردهای گوناگون منابع انسانی می تواند امکان تحقق مقاصد کلی سازمان را به طور موثری افزایش و یا کاهش دهد. بر این اساس، تلاش سازمان ها برای نیل به اهداف اولیه و اصلی شان در راستای راهبرد کلی سازمان و دست یابی به نوعی مزیت رقابتی در این باره مدیران را متوجه مفهومی نو ظهور با عنوان «تناسب راهبردی» کرده است؛ بر مبنای این مفهوم، کامیابی و موفقیت سازمان در حرکت به سوی اجرای راهبرد کلی سازمان، از یک سو، متوقف بر ایجاد نوعی هماهنگی و تناسب میان راهبرد منابع انسانی با راهبرد اصلی سازمان است و، از سوی دیگر، مستلزم وجود انسجام و هماهنگی کامل میان راهبردها و سیاست های گوناگون بخش منابع انسانی است. پژوهش حاضر با هدف تبیین چگونگی ایجاد هماهنگی میان راهبرد سازمان با راهبردهای منابع انسانی، ضمن اتخاذ رویکردی اسنادی و توصیف گونه، اقدام به شناسایی راهبردهای اصلی منابع انسانی در قالب چهار راهبرد اصلی (متعهدانه، پدرانه، پیمان کارانه و ثانویه) کرده است؛ همچنین، پس از تبیین معنای تناسب راهبردی و موانع احتمالی آن، بررسی کرده است که هر یک از آن راهبردهای چهارگانه با کدام نوع از راهبردهای سازمانی هماهنگی و تناسب دارد.
    کلیدواژگان: مدیریت راهبردی، مدیریت راهبردی منابع انسانی، راهبرد منابع انسانی، تناسب راهبردی، راهبرد نیروی انسانی
  • علی محمد احمدوند، حمیدرضا اشراق، علی کریمی خوزانی صفحه 113
    بحران های اجتماعی (اعتصاب، تظاهرات اعتراض آمیز و...) یکی از مظاهر و نمود های بحران هاست و مدیران بحران برای حفظ نظم و تامین امنیت عمومی از ابزارها و رویکردهای موثری بهره می برند. در این میان نیروهای انتظامی و پلیس، به مثابه اصلی ترین نهاد نظام بخش، در چنین شرایطی با هدف اصلی بازگرداندن نظم و امنیت به جامعه و کنترل بحران حضور می یابند. ابهامی که در مواردی مانند اعتصاب و یا تظاهرات اعتراض آمیز مطرح است نوع برخورد و مواجهه پلیس در رویکرد جامعه محوری با معترضان و اعتصاب کنندگان است؛ تا جایی که عده ای این مورد را ضعف نظریه پلیس جامعه محور می دانند. بر این اساس در این مقاله، با هدف تدوین الگوی مدیریت پلیس جامعه محور در بحران های اجتماعی (اعتصاب، تظاهرات اعتراض آمیز و...)، الگویی سه مرحله ای ارائه شد که عبارت است از:1-مرحله پیشگیری از وقوع بحران 2-مرحله کنترل و مدیریت بحران با روش های مسالمت آمیز3-مرحله کنترل بحران با روش های قهری.
    کلیدواژگان: بحران، مدیریت بحران، پلیس جامعه محور، بحران های اجتماعی، اعتصاب، تظاهرات
  • شو، هسین لیائو، ونگ، یونگ چانگ، چی، چوان وو ترجمه: آرش رسته مقدم، عباس عباس پور صفحه 129
    جهت گیری سازمان ها در مواجهه با تغییرات سریع محیط باید به سمت بازار و یادگیری باشد. اعتقاد بر این است که سازمان یادگیرنده، نسبت به سازمانی که فاقد ویژگی های یادگیرندگی هستند، امکان توسعه و حفظ رقابت پذیری بیشتری دارد. با وجود آنکه پژوهش های متعددی اهمیت سازمان یادگیرنده و رابطه آن را با رقابت پذیری نشان داده است، تاثیرات محرز دانش توجه محققان را به سمت صنعت دانش محور معطوف کرده است. در موسسات آموزش مداوم تایوان، که از مصادیق سازمان های دانش محور هستند، مدیریت تغییر از اهمیت بسیاری برخوردار است و در پاسخ گویی هم زمان به نیازهای متنوع، با وجود محدودیت منابع، نقش مهمی را ایفا کرده است. مرور ادبیات پژوهش حاکی از آن است که، با وجود توجه به روابط راهبردی و عملکرد سازمانی، نقش تاثیرات محیطی ناچیز انگاشته شده است. پژوهش حاضر در صدد طراحی چارچوب مفهومی سازمان یادگیرنده بر مبنای الگوی پراژگو و سوهال است، تا حلقه مفقوده روابط راهبرد- عملکرد- محیط را توصیف کند. به منظور محک زنی و سهولت ادراک رابطه سازمان یادگیرنده و نظام آموزش مداوم، الگوی درهم تنیده ای تحت عنوان «هرم سازمان یادگیرنده» معرفی شده است. سرانجام این طور نتیجه گیری شده است که سازمان یادگیرنده بهترین راه حل برای جبران نقصان برنامه ریزی صنعت دانش محور است.
    کلیدواژگان: یادگیری سازمانی، سازمان یادگیرنده، مدیریت راهبردی، بهینه کاوی، صنعت دانش محور
|
  • Ali Ata Far, Sayyad Mohsen Zare Page 11
    Managers’ commitment to strategy is recognized as one of effective factors in strategy execution process. Commitment to strategy is distinct from strategy execution in strategy management process. In another word, commitment to strategy before strategy execution should exist so that the success is guaranteed. The intent of commitment to strategy is to provide perception, understanding and support of managers for strategic targets. The purpose of this research is to extract the most important factors that affect the managers’ commitment to strategy in organization based on literatures reviewed and the introduction of a model thereof. The nature of this research is casual because it is searching the factors affecting the commitment of managers to strategy. The library method is used to collect information. The results of research indicate that among factors affecting the commitment of managers to strategy, five factors have received the most attention and stress which have been analyzed in this research. Finally based on the study carried out, a model was introduced to specify the factors which have affected the execution of strategy in strategic management process. Understanding these factors can help organizations in creation of commitment to strategy, successful execution of strategies and management of strategy in practice.
    Keywords: Commitment, Commitment to Strategy, Execution of Strategy, Management of Strategy
  • Rahmato Allah Safar Zadeh Amir Page 33
    Today operational budgeting which is used widely at different levels is considered as a basis for improvement of efficiency, effectiveness and productivity of governmental organizations. This method of budgeting is also an appropriate basis for total system of measurement and performance appraisal in organization strategic planning framework. It can also show that how credits expensed have affected the planning performance and how this performance has affected the final optimal results. In this research the execution process of operational budgeting system in traffic police of disciplinary forces was studied. The purpose of this research is to achieve the execution stages of operational budgeting system in traffic police. In this research the design of operational budgeting system execution process in traffic police from target basis perspective is considered. This is an applied research which deals with the execution problems and issues of the system. Furthermore this descriptive research is analytical from nature and method perspective. The method of budgeting used in this research is activity based budgeting. For collection of necessary information the methods of interview, questionnaire and library are used. Finally the operational budgeting conceptual model and the execution stages recognized and presented.
    Keywords: Execution Process, Budget, Budgeting, Operational Budgeting, Police, Traffic Police
  • Mohammad Reza Tabibi, Mohammad Sheta Dad Far Page 49
    The purpose of this article is to define the basis and theoretical dimensions of strategic control. Strategic control is assumed to be the dominant approach in any organization that follows strategic planning from formulation to execution. Strategic control through holistic supervision and in all stage of practice acted as means for success. Realization of Strategic control in any organization means the maxima prevention of crisis occurring based on maxim of prevention is better than treatment. Also quick emendation of aberrations and reminding managers and planners to different dimensions are issues that planned for in strategic control. The main characteristic of strategic control is the holistic and comprehensive outlook it created in the controlled environment. Based on this thinking, in this article the strategic control approach as the organizations main approach was studied and strategic control models were analyzed. The research method was based on theoretical and qualitative approach and the issue was studied multi dimensionally. The results indicated that strategic control as the dominant approach leads to management and organizational system health of any entity interested in any issue. First prevention of crises occurring and creation of internal weakness and threat in external environment; second quickly encounter with created aberration and create opportunity out of any threats. Furthermore the selection of proper model of strategic control is the use of combined approach out of current analytical models.
    Keywords: Strategic Control, Model Analysis, Governmental Organizations
  • Vali Gasemi, Sayyad Hossain Hussaini, Mahmmod Hazrati Page 71

    Organizations dependency to knowledge is to the extent that the nomination of this period to knowledge age is not surprising. Knowledge management can be called a complicated method for management of knowledge and knowledge assets. Disciplinary force for provision of public security and order should give priority to use knowledge personnel because in current age the realization of targets and police missions without reliance on knowledge is not possible. Therefore police usage of knowledge and its proper application can play an important role in targets realization and performance optimalization. This article is carried out with the aim of measuring knowledge management constituents’ status which involves creation, maintenance, share and application of knowledge in police. This research is metric and in analysis of data single sample T tests and freedman analysis test have been used. Therefore the necessary information is collected from 110 questionnaires which 110 staff commanders and experts from all over the country have filled out. The results of research indicate that the creation and knowledge maintenance constituents in police are higher than average.

    Keywords: Knowledge Management Constituents, Iran Islamic Republic Police, Single Sample T Tests, Affirmative Factor Analysis
  • Ensiyeh Nejabat, Nastaran Savar Page 91
    Human resource section strategies specify the human factor general direction in order to achieve organization goals; to the extent that the usage of human resource different strategies can dramatically increase or decrease the possibility of organization general goals achievement. Therefore the attempts of organizations to achieve their main and primary goals are in line with organization general strategy and achievement of a sort of competitive advantage thereof remind managers to a new emerging concept of strategy appropriateness; based on this concept organization achievement and success in movement to organization general strategy execution are situated on dependency on creation of a sort of appropriateness and coordination between human resource strategy and organization main strategy in one hand and the need for existence of total integrity and coordination between strategies and human resource section different policies on the other hand. Present research with the aim of defining how to create coordination between organization strategy with human resource strategies in addition to taking a documentary and descriptive approach, has embarked on recognition of human resource main strategies in four main strategies (commitment, paternal, contractor and secondary). after definition of strategy appropriateness and its possible obstacles have been studied, the appropriateness and fitness of four strategies to each of organization strategies is explained.
    Keywords: Strategy Management, Human Resource Strategy Management, Human Resource Strategy, Strategy Appropriateness, Human Resource Strategy
  • Ali Mohammad Ahmadvand, Hamid Reza Eshragh, Ali Karimi Khozani Page 113
    Social crises (strike and protesting demonstrations and etc…) are one of the manifestations of crises and crises managers have exploited effective tools and approaches to maintain order and public security. In such situations, police and disciplinary forces have been present as the main entity to maintain order and restore order and security to society and control the crises. Obscurities regarding strikes and protesting demonstrations are concerned with the sort of encounter and conflict that police should take in community oriented approaches with protestors and strikers to the extent that many have taken this as the weak point of community policing. Therefore in this article a three stage model is introduced to formulate a model of community policing to manage Social crises (strike and protesting demonstrations) as follow:1-stage prevention of crises occurring2-stage of control and management of crises through peaceful methods3-stage of crises control through forceful methods
    Keywords: Crisis, Crises Management, Community Oriented Policing, Social Crises, Strikes, Demonestration
  • Shu, Hsien Liao, Wen, Jung Chang, Chi, Chuan Wu Page 129
    Facing such a fast-changing environment, an organization should be more market-driven and learning oriented. It is believed that a learning organization (LO) is apt to develop and maintain its own competitiveness rather than that without learning ability. Even though many studies have been addressing the importance of LO and the plausible relationship with competitiveness, the incoming impacts of knowledge have force them to focus attentions on knowledge-intensive industry (KII). Managing change is the high priority for continuing education institutes (CEIs), one of KII in Taiwan, coping simultaneously with diversified market needs and limited resources. Prior literatures, however, concerned with strategy- performance relationship have been oversimplified the contextual effects. Therefore, this study decides to develop a conceptual framework with an adaptation of Prajogo and Sohal’s model to describe the missing linkage in context of environment-strategy-performance (ESP). To serve as benchmarking, we further introduce an integrated model named ‘the Learning Organization Pyramid’ (LOP) for facilitating a good understanding of LO and CE system. This study finally concludes that a LO would be the best solution for KII to bridge the gap in terms of system planning.
    Keywords: Organizational learning (OL), Learning organization (LO), Strategic management, Benchmarking, Knowledge, intensive industry (KII)