فهرست مطالب

مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی
سال دهم شماره 1 (پیاپی 37، بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهاره حاجی زاده، فاطمه صداقت، بهرام رشیدخانی، سهیلا میرزاییان، سید مجید معاشری، آناهیتا هوشیارراد، مصطفی میرقطبی صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    مطالعه حاضر به منظور بررسی رابطه عوامل تغذیه ای با سرطان سلول های سنگفرشی مری squamous-cell) carcinoma) در استان کردستان انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه مورد- شاهدی، 47 بیمار مبتلا به سرطان سلول های سنگفرشی مری (مورد) و 96 بیمار فاقد سرطان مری (شاهد) شرکت کردند. اطلاعات تغذیه ای از طریق یک پرسشنامه معتبر نیمه کمی مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تخمین نسبت برتری (Odds Ratio) و فاصله اطمینان 95 درصد از رگرسیون لجستیک استفاده شد.
    نتایج
    میانگین نمای توده بدنی (3/25 در برابر 4/20) و سطح تحصیلات در گروه شاهد بالاتر بود. حال آنکه سابقه علائم رفلاکس و مصرف سیگار در گروه مورد بالاتر بود. در سهک (Tertile) سوم مصرف میوه ها اثر محافظتی علیه سرطان سلول های سنگفرشی مری مشاهده شد (نسبت برتری 13/0 با فاصله اطمینان 95 درصد: 04/0 تا 45/0 و 001/0=p). در گروه میوه ها، برای موز، کیوی و پرتغال ارتباط معکوسی مشاهده شد (pروند به ترتیب 03/0، 02/0 و 01/0). اثر مصرف سبزی ها روی سرطان سلول های سنگفرشی مری معنی دار نبود، (نسبت برتری 66/0 با فاصله اطمینان 95درصد: 23/0 تا 87/1) گرچه در سهک سوم مصرف سبزی ها کاهش خطر این نوع سرطان مشاهده شد. در مورد بقیه مواد غذایی رابطه معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر ارتباط معکوس منحصرا بین مصرف میوه ها و سرطان سلول های سنگفرشی مری را نشان داد.
    کلیدواژگان: وضعیت تغذیه ای، سرطان مری، مطالعه مورد، شاهدی
  • داود پورمرزی، شهناز ریماز *، عفت سادات مرقاتی خویی، علی اصغر موسوی مهربان، سارا صفری صفحات 11-23
    زمینه وهدف

    دسترسی به اطلاعات و خدمات بهداشت باروری از حقوق جوانان است. در بهداشت باروری فقدان محتوای جامع آموزشی و عدم توجه به نیازهای گروه هدف اثر بخشی برنامه های آموزشی را می کاهد. هدف این پژوهش گزارش نیازهای آموزشی مرتبط با بهداشت باروری جوانان قبل از ازدواج می باشد.

    روش کار

    در یک مطالعه توصیفی تحلیلی450 نفر از همسران شرکت کننده در برنامه آموزشی قبل از ازدواج در تهران به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی شده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، «پرسشنامه خودایفا» بود که میزان نیاز به آموزش بهداشت باروری را با مقیاس پنج درجه ای لیکرت مورد بررسی قرار می داد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارSPSS15 و آمار توصیفی و آزمون ها آماری تی تست، آنالیز واریانس یک طرفه و کای دو استفاده شد.

    نتایج

    میزان نیاز به آموزش حیطه بهداشت باروری بیش از متوسط (نمره 3) بود، زنان به طور معنی داری بیش از مردان احساس نیاز می کردند (05/0p<). بیشترین میزان نیاز به آموزش در هر دو گروه جنسی مربوط به زمینه آموزشی سلامت در روابط جنسی بود. تفاوت میزان نیاز در گروه های متغیرهای اجتماعی-دموگرافیک در زنان و مردان معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    بنظر می رسد محتوای موجود برای آموزش در کلاس های مشاوره قبل ازازدواج کافی نیست. لازم است اطلاعات جامعی در حیطه بهداشت باروری با تاکید بیشتر در زمینه روابط جنسی وارد محتوای آموزشی موجود شود تا همسران زندگی زناشویی با کیفیت و سالم تری را آغاز نمایند.

    کلیدواژگان: آموزش، بهداشت باروری، جوانان، تهران
  • جواد عدل، مهناز محسنی صفحات 25-32
    زمینه و هدف
    بنا به تعریف ایمنی اولین اقدام در برقراری سامانه ایمنی شناسایی خطر می باشد که اگر به درستی انجام نشود، مراحل بعدی استقرار سامانه به درستی اجرا نخواهد شد. از آنجایی که روش های شناسایی، اغلب خطرهای یک یا دو عنصر اصلی سامانه ایمنی را هدف قرار می دهند لذا با اجرای یک روش نمی توان همه خطرها را شناسایی نمود.
    روش کار
    مطالعه مقطعی حاضر که بصورت کاوش و تفحص در منابع علمی انتشار یافته انجام گرفته است، هدف، یافتن روش های شناسایی خطر قابل اجرایی بود که می توانند درصد بالایی از کل خطرهای سامانه را شناسایی کنند. در ابتدا پنج روش اجرا و تعداد خطرهای شناسایی شده در هر روش مشخص و سپس ضریب اثر بخشی شناسایی خطر برای آنها محاسبه شد. با همین رویکرد دو روش در دو سامانه مختلف فرآیندی آزمون گردید.
    نتایج
    تعداد خطرهای شناسایی شده با روش HAZOP و در نتیجه ضریب اثر بخشی شناسایی خطر این روش بیش از روش های دیگر بود. وقتی دو روش HAZOP و AEA بصورت تنها و به عنوان روش مقدماتی به کار برده شدند تنها 20 الی 80 درصد کل خطرهایی را که در صورت اجرای همه ی روش های مختلف شناسایی خطر مورد شناسایی قرار می گرفتند، شناسایی شدند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که روش HAZOP نسبت به سایر روش ها می تواند خطرهای بیشتری را شناسایی کند. اما اگر به تنهایی بکار رود احتمالا تنها 40 درصد خطرها شناسایی می شوند. نکته ی مهم آن که انتخاب روش مناسب در شناسایی هرچه بیشتر خطرها نقش مهمی دارد.
    کلیدواژگان: ایمنی در صنعت، ایمنی سامانه، روش های شناسایی خطر، مقایسه ی کارایی روش ها، ضریب اثربخشی شناسایی خطر
  • سوان آوادیس یانس، مجتبی صلوتی، محمد مهدی سلطان دلال*، روناک بختیاری صفحات 33-42
    زمینه و هدف

    نانوذرات آهن کاربرد وسیعی در علم پزشکی به خصوص در ساخت شناسه گرهای زیستی فلورسانس، درمان تومورهای سرطانی به روش Hyperthermi، عامل کنتراست در تصویر برداریMRI دارند. روش های تولید فیزیکی و شیمیایی این نانوذرات، همراه با آلودگی های زیست محیطی هستند. در این میان، باکتری قادر به سنتز مقدار قابل توجهی نانوذرات آهن هستند، طوری که کاملا مطابق با اصول شیمی سبز می باشد. هدف از این تحقیق، جداسازی باکتری های مگنتوتاکتیک تولید کننده نانوذرات آهن از خاک معدن آهن ارجین استان زنجان می باشد.

    روش کار

    از خاک معدن، رقت متوالی تهیه شد و روی محیط کشت جامد ترکیبی که مخصوص جداسازی باکتری های مگنتوتاکتیک بود تلقیح شد و بعد از یک هفته گرماگذاری در 30 درجه سانتی گراد از کلنی ها برداشت شد و به محیط مایع مخصوص منتقل شد و بعد از 3 هفته گرماگذاری، با رنگ آمیزی گرم و کریستالوگرافی اشعه ایکس (XRD) و میکروسکوپ الکترونی SEM مورد مطالعه قرار گرفت.

    نتایج

    آنالیز گراف XRD وجود نانوذرات آهن و عکس های میکروسکوپ الکترونی SEM شکل باکتری ها و تجمعات خارج سلولی نانوذرات آهن تولیدی توسط باکتری ها را اثبات کرد.

    نتیجه گیری

    باکتری های جدا شده از معدن آهن ارجین زنجان قادر به تولید نانوذرات آهن هستند.

    کلیدواژگان: بیوسنتز، نانوذرات آهن، باکتری های مگنتوتاکتیک، معدن آهن
  • عفت لعلی دستجردی، ایرج محمد فام صفحات 43-52
    زمینه و هدف
    هدف این مطالعه، مقایسه دو روش «تحلیل سلسله مراتبی»)FTA (وTripod beta با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) جهت انتخاب روش برتر در تحلیل حوادث فاجعه بار در صنایع فولاد سازی (ایران) می باشد.
    روش کار
    این پژوهش درسه فاز اصلی انجام شده است. در فازاول دو حادثه فاجعه بار جهت تحلیل انتخاب و با استفاده از توانمندی های دو روش FTA و Tripod beta علل بروز آنها شناسایی گردیدند. در فاز دوم هفت معیار جهت مقایسه دو روش تعریف و در فاز سوم دو روش با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی و بر اساس معیار های منتخب، وزن دهی و مورد مقایسه قرار گرفتند.
    نتایج
    نتایج این پژوهش نشان داد که معیار تعداد علل شناسایی شده با وزن 435/0دارای بالاترین وزن و بعد از آن به تر تیب توانایی کمی شدن با وزن 07/0، هزینه تحلیل با وزن 059/0، زمان مورد تحلیل حادثه با وزن 038/0، و نیاز به نرم افزار با وزن 036/0 قرار دارند.
    نتیجه گیری
    با در نظر گرفتن کلیه معیارهای منتخب روشFTA با وزن624/0 برتر از روش Tripod beta با وزن 35/0 شناخته شد.
    کلیدواژگان: تحلیل حوادث، صنعت فولاد سازی، FTA، Tripod beta، AHP
  • شهره شاه محمودی، سید محسن زهرایی، محمد مهدی گویا، طه موسوی، سید مسعود حسینی، مرجان استوار اسفند آبادی، محمود محمودی، حمیده طباطبایی، سیده مریم یوسفی، یعقوب ملایی کندلوسی، سحر عباسی، رخشنده ناطق صفحات 53-66
    زمینه و هدف
    آزمایشگاه فلج اطفال ایران به عنوان یک آزمایشگاه کشوری و عضوی از مجموعه آزمایشگاه های پولیوی سازمان جهانی بهداشت دریافت کننده نمونه بیماران مبتلا به فلج شل حاد از سراسر ایران است تا ویروس پولیو را در این نمونه ها شناسایی نماید. علاوه بر ویروس پولیو، این آزمایشگاه انتروویروس های غیرپولیویی Non Polio Enteroviruses (NPEVs) را نیز در این نمونه ها شناسایی می کند. از آنجا که NPEVs در سالهای اخیر به عنوان یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده فلج شل حاد پس از ویروس وحشی پولیو در نظر گرفته شده اند، در این مطالعه فراوانی سروتایپ های مختلف NPEVs که در سالهای پیش از ریشه کنی ویروس پولیوی وحشی (2000-1995) در ایران از بیماران فلج شل حاد جدا شده اند مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    نمونه های مدفوع بیماران فلج شل حاد طبق دستورالعمل استاندارد سازمان بهداشت جهانی جع آوری شده و مورد آزمایش قرار گرفتند.
    نتایج
    در طی سال های 2000- 1995، 2180 نمونه مدفوع از بیماران مبتلا به فلج شل حاد دریافت شد. کوکساکی ویروس B و اکو ویروس های 6، 11، 7 و 13 بیشترین فراوانی را در بیماران فلج شل حاد داشتند و به ترتیب 7/23 درصد، 4/14 درصد، 7/12درصد، 11درصد و 2/10 درصد، انتروویروس های جداشده از این بیماران را تشکیل دادند. چهار مورد اکوویروس 20 در این بیماران شناسایی شد که در دو مورد آن بیمار فوت کرده و یک مورد دچار فلج دایمی شده است. تاکنون موارد مرگ و میر و فلج باقیمانده (باقیماندن فلج پس از 60 روز) از اکووویروس 20 گزارش نشده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه حدود 10 سال است که ویروس وحشی پولیو در کشور ما ریشه کن شده ولی تعداد موارد فلج شل حاد نه تنها کم نشده بلکه افزایش نیز یافته است، بهتر است مطالعاتی جهت بررسی فراوانی و تعیین سروتایپ NPEVs در سال های پس از ریشه کنی ویروس وحشی پولیو (2000 به بعد) نیز در کشور ما انجام شود و ارتباط سروتایپ های شناسایی شده و فلج باقیمانده تعیین گردد.
    کلیدواژگان: انتروویروس غیرپولیویی، فلج شل حاد، ایران
  • بهنام لشگرآرا، سیدمحمود تقوی شهری، آق بابک ماهری، رویا صادقی صفحات 67-76
    زمینه و هدف
    اینترنت در حال حاضر به عنوان ابزاری مناسب جهت انتقال دانش، آگاهی ها در فرآیند آموزشی و تازه های علمی و پژوهشی مطرح است. اینترنت همچنین ارتباطات مهم وحیاتی را بین میلیونها نفردر دنیا فراهم میکند و نیز انواع برنامه های تفریحی و سرگرمی را برای پرکردن اوقات فراغت آنها فراهم میکند. با این حال وابستگی زیاد به اینترنت نیز خطر اعتیاد به آن را به همراه دارد. این پژوهش به منظور بررسی ارتباط اعتیاد به اینترنت و سلامت عمومی انجام شده است.
    روش کار
    این مطالعه به صورت مقطعی در سال 1389 در نمونه ای شامل 125 دختر و 110 پسر از دانشجویان ساکن خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. نمونه گیری از دانشجویان به صورت طبقه ای تصادفی بود. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه های استاندارد «اعتیاد به اینترنت یانگ، 1998» و «سلامت عمومی گلدبرگ، 1987» انجام شد. در تحلیل داده ها از آزمون های آماری کولموگروف-اسمیرنوف، من-ویتنی یو، ضریب همبستگی اسپیرمن، کای-دو و نیز رگرسیون استفاده شد.
    نتایج
    بر اساس یافته های این مطالعه 34 درصد از دانشجویان براساس طبقه بندی Youngمعتاد به اینترنت بودند. سلامت عمومی دانشجویان معتاد به اینترنت در کل و در زیر مقیاس های اضطراب و افسردگی نسبت به دانشجویان عادی در معرض خطر بیشتری بود (001/0p<) اما درخصوص زیر مقیاسهای عملکرد جسمانی و کارکردهای اجتماعی تفاوت معناداری نداشتند.
    نتیجه گیری
    اعتیاد به اینترنت در بین دانشجویان خوابگاه یکی از مسائل مهم می باشد که نیاز به برنامه ریزی های آموزشی، مشاوره ای و رفتاری جهت کاهش این مسئله در بین دانشجویان آسیب پذیر دارد.
    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، سلامت عمومی، دانشجو، خوابگاه، تهران
  • کورش هلاکویی نایینی، ابوالحسن ندیم، قباد مرادی، سلما تیموری، حمیده رشیدیان، مریم کندی کله صفحات 77-90
    زمینه و هدف
    بیش از نیمی از جمعیت جهان در تقریبا 100 کشور از سراسر دنیا در معرض ابتلا به بیماری مالاریا قرار دارند. این بیماری طی سال های 1300 تا 1330 از مسائل بهداشتی مهم تلقی گردیده است طوری که در این دوران هیچ بیماری دیگری تا این اندازه زیان های مالی و جانی جبران ناپذیری در کشور ببار نیاورده است. هدف این مطالعه بررسی وضعیت اپیدمیولوژی بیماری مالاریا در یک دوره 65 ساله از سال 1320 تا 1385 در کشور ایران به منظور آموختن درس هایی برای آینده است.
    روش کار
    این مطالعه یک مطالعه ترکیبی شامل مرور متون و مطالعه در سیستم های بهداشتی با بررسی سوابق و آنالیز داده های موجود است. برای جمع آوری داده های مورد نیاز در این مطالعه، سه منبع مهم اطلاعاتی در نظر گرفته شد. 1- منابع الکترونیک داخلی و خارجی، 2- منابع غیر الکترونیک کتابخانه ای و داده های موجود حاصل از نظام مراقبت مالاریا 3- مصاحبه با افراد مطلع و صاحب نظر. در بررسی منابع الکترونیکی 26 متن انتخاب شد. در بررسی متون و داده های غیر الکترونیکی و در بررسی پایان نامه ها مجلات و اسناد و گزارش ها 180 مورد که در این زمینه بودند مورد بررسی قرار گرفتند. در بخش مصاحبه باافراد صاحب نظر با 5 نفر از افراد مطلع مصاحبه به عمل آمد. علاوه بر اسناد داده های مالاریا در کشور طی 6 سال اخر دوره مطالعه از سوی مرکز مدیریت بیماری ها در اختیار تیم تحقیق گرفت و در این مطالعه از آن استفاده شد.
    نتایج
    بروز بیماری در 65 سال از سال 1320 تا 1385 نشان می دهد که تعداد موارد بیماری مالاریا علیرغم نوساناتی که درطی سال های مختلف داشته اند رو به کاهش نهاده است. بروز بیماری از بروز 250 تا 333 در هزار نفر در سال های ابتدائی قرن اخیر شمسی به بروز 22/0 در هزار نفر در سال 1385 رسیده است.
    نتیجه گیری
    تغییرات بروز بیماری نشان می دهد که طرح حذف مالاریا به عنوان یک هدف دست یافتنی قابل وصول است. تجربیاتی که در زمینه کنترل بیماری مالاریا حاصل شده در کنترل بیماری های دیگر نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مالاریا، اپیدمیولوژی، ایران
|
  • Bahareh Hajizadeh, Fatemeh Sedaghat, Bahram Rashidkhani, Soheyla Mirzaeian, Majid Moasheri, Anahita Hoshyarrad, Mostafa Mirghotbi Pages 1-10
    Background And Aim
    To examine the association of diet and the risk of esophageal squamous cell carcinoma (SCC) in Kurdistan province.
    Materials And Methods
    This was a case-control study including 47 patients with esophageal SCC and 96 healthy controls. Dietary intake was assessed using a valid semi-quantitative food frequency questionnaire. Logistic regression analysis was run to estimate odds ratios and 95% confidence intervals.
    Results
    The controls had a significantly higher mean body mass index (25.3 vs. 20.4) and a higher level of education than the case group, while the latter had significantly higher records of tobacco consumption and symptomatic gastresophageal reflux. An independent protective effect was observed for the highest tertile of total fruit consumption (OR: 0.13, CI: 0.04-0.45, p-value=0.001). Within the fruits group, a significant inverse association was observed for bananas, kiwis and oranges (P for trends: 0.03, 0.02 and 0.01, respectively). The effect of total vegetable intake on esophageal SCC was not significant (OR: 0.66, CI: 0.23-1.87), although a reduction in risk was observed in the highest tertile of intake. With regard to other food groups we did not find a statistically significant association.
    Conclusion
    The results of the present study suggest an inverse association only between fruit consumption and esophageal SCC.
    Keywords: Nutritional status, Carcinoma squamous cell, Case control study
  • Davood Pourmarzi, Shahnaz Rimaz, Effat Merghati Khoii, Masoud Solaymani, Dodaran, Ali Asghar Mosavi Mehraban, Sara Safari Pages 11-23
    Background And Aim

    Access to reproductive health information and services is a basic right for the youth. Lack of suitable educational/counselling materials about reproductive health can decrease effectiveness of educational programs. This study aimed to determine the premarrital reproductive health educational needs of the youth.

    Materials And Methods

    In a descriptive-analytical study a total of 450 young males and females were selected by stratified random sampling to participate in pre-marital counseling in Tehran. Data about pre-marrital reproductive health educational needs were collected using a questionnaire developed by the investigator, with a 5 degree-Likert scale. SPSS-15 was used for data analysis, the statistical tests being t-test, one-tailed ANOVA and chi-square.

    Results

    Based on the Likert scale (1-5), felt need for reproductive health education was 3, it being higher among females (p<0.05). Both the males and females thought that what they needed most was education/counseling on healthy sexual relationship. The educational needs did not seem to be influenced statistically significantly by socio-demographic variables in either gender.

    Conclusion

    Based on the results of this study, it seems that the current educational materials are not sufficient for pre-marrital counseling. Comprehensive information on reproductive health, with particular emphasis on sexual relationship, should be included in the existing programs, so that the youth can begin a better, healthier married life.

    Keywords: Education, Reproductive health, Youth, Tehran
  • Javad Adl, Mahnaz Mohseni Pages 25-32
    Background And Aim
    The first step in establishing a safety system is hazard identification. If this is not done properly, the subsequent steps steps will not be done effectively either. Since any given identification technique often targets the hazards of one or two of the main elements of a safety system, it is not possible to identify all hazards by a single technique
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted to explore the available scientific literature aiming at finding practicable hazard identification techniques that can potentially determine the highest number (%) of hazards in a safety system. First five techniques were implemented and the number of identified hazards by each was determined, followed by calculation of the coefficient of hazard identification effectiveness for each technique. Using this approach two techniques in two different safety systems were tested
    Results
    The number of hazards identified using the hazard and operability analysis (HAZOP) technique, and, as a result, its coefficient of hazard identification effectiveness was the highest as compared to other techniques. Individually, the HAZOP and AEA techniques, used as primary hazard identification techniques, identified only 20-80% of all the hazards which could otherwise be identified if all identification techniques had been used.
    Conclusion
    The results show that the HAZOP technique can identify a higher number of hazards than any other technique. However, if used alone, this technique will probably identify only 40% of all the hazards. The important point is that selection of an appropriate technique plays an important role in identifying a higher number of hazards.
    Keywords: Industrial Safety, System safety, Hazard identification techniques, Comparison of technique effectiveness, Coefficient of hazard identification effectiveness
  • Sevan Avadisians, Mojtaba Salouti, Mohammad Mehdi Soltandalal, Ronak Bakhtiari Pages 33-42
    Background And Aim

    Iron nanoparticles are broadly used in medical science, particularly in synthesis of fluorescence biomarkers, cancerous tumor therapy by hyperthermia, and as a contrast agent in MRI. Physical and chemical synthesis methods currently used to produce nanoparticles cause environmental contamination. Certain bacteria are capable of synthesizing significant amounts of iron nanoparticles, quite in conformity with the principles of green chemistry. The objective of this study was to isolate iron nanoparticle-producing magnetotactic bacteria from Arjin ore in Zanjan Province, Iran

    Materials And Methods

    Serial dilutions were prepared from the soil of iron ore and inoculated on a combined solid agar culture medium specifically used to isolate magnetotactic bacteria. This was followed, after incubation at 30 degree for a week, by transferring samples of colonies to special liquid culture media. After three weeks of incubation, the samples were examined by Gram staining, XRD and of scanning electron microscope (SEM).

    Results

    The existence of iron nanoparticles was confirmed by analysis of XRD graphs. Furthermore, scanning electron microscopy pictures proved the shape of bacteria and extracellular accumulation of iron nanoparticles produced by them.

    Conclusion

    Magnetotactic bacteria isolated from Arjin ore in Zanjan Province, Iran are capable of biosynthezing iron nanoparticles.

    Keywords: Biosynthesis, Iron Nanoparticles, Magnetotactic Bacteria, Iron ore
  • Effat Lali, Dastjerdi, Iraj Mohammadfam Pages 43-52
    Background And Aim
    The purpose of this study was to compare the two techniques of fault tree analysis (FTA) and Tripod-Beta using the analytic hierrarchy process (AHP) for choosing the preferred technique to be used in the analysis of grave accidents in a steel-manufacturing company.
    Materials And Methods
    This research project was carried out in three main phases. In the first phase two disastrous accidents were sketched for analysis and, using the two techniques of FTA and Tripod-Beta, the causes for their occurrence were determined. In the second phase 7 criteria were chosen for comparing the two techniques. Finally, in the third phase, the two techniques were compared on the basis of chosen criteria, using AHP.
    Results
    The findings showed that the criterion for the number of accident's agents with a priority of 0.435 had the highest priority, followed by quantitative ability, cost of analysis, time spending, and software need with a priority of 0.07, 0.059, 0.038, and 0.036, respectively.
    Conclusion
    Considering all the chosen criteria, it can be concluded that the fault free analysis technique with a priority of 0.624 is superior to Tripod Beta technique with priority a priority of 0.35.
    Keywords: Accidents analysis, Steel, manufacturing industry, FTA, Tripod Beta, AHP
  • Shohreh Shahmahmoodi, Seyed Mohsen Zahraei, Mohammad Mehdi Gouya, Taha Mousavi, Masoud Hosseini, Marjan Ostovar Esfandabadi, Mahmood Mahmoodi, Hamideh Tabatabaie, Maryam Yousefi, Yaghoob Mollaie Kandalousi, Sahar Abbasi, Rakhshandeh Nategh Pages 53-66
    Background And Aim
    Iran National Polio Laboratory (NPL) is a member of the World Health Organization (WHO) Polio Laboratories Network. NPL receives stool specimens from acute flaccid paralysis (AFP) cases from all the provinces throughout Iran for poliovirus detection and identification. Furthermore, the NPL also detects non-polio enteroviruses (NPEVs) in these specimens. Recently, NPEVs have come to be believed to be one of the most important causes of AFP following wild poliovirus. This paper reports the prevalence of different types of NPEVs isolated from the specimens of AFP cases between 1995 and 2000.
    Materials And Methods
    Stool collection, virus detection and serotype identification were performed according to the WHO standard procedures.
    Results
    A total of 2180 stool specimens from AFP cases were received at the National Polio Laboratory. Coxsackie B viruse and echoviruses 6, 11, 7 and 13 had the highest frequency, identified in 23.7%, 14.4%, 12.7%, 11% and 10.2% of the NPEVs isolated from AFP cases, respectively. Four cases of echovirus 20 were identified, in 2 cases the patiets having died and in one the patient having been afflicted with residual paralysis. There have been no reports of death or residual paralysis (paralysis continuing after 60 days) due to echoviruse 20.
    Conclusion
    Considering the upward trend of AFP cases in Iran, even after wild poliovirus eradication, studies are needed to determine the frequency and type identification of NPEVs and the relationship between NPEVs and residual paralysis in the post-eradication era (2000 onwards).
    Keywords: Non, polio enterovirus (NPEV), Acute Flaccid Paralysis (AFP), Iran
  • Behnam Lashgarara, Mahmood Taghavi Shahri, Agh Babak Maheri, Roya Sadeghi Pages 67-76
    Background And Aim
    Internet has become an effective medium to transfer new scientific and research findings, knowledge and information in educational processes across the world. It also facilitates essential communication among millions of people globally and offers users plenty of entertainment for their leisure time. However, excessive computer use interferes with daily life and carries a risk of addiction. Therefore, the concept of internet addiction is now considered a social problem. This study was conducted to determine the association between internet addiction and general health among dormitory students of Tehran University of Medical Sciences in 2010.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study, conducted in 2010, included 125 female- and 110 male-students from dormitories of Tehran University of Medical Sciences, selected by stratified random sampling. The instruments for data collection were two standard questionnaires - YANG Internet Addiction and Goldberg's General Health (GHQ). Data were analyzed by SPSS-19, the statistical tests being Kolmogorov-Smirnov, Mann-Whitney U, Chi-square, correlation coefficient, and multivariate regression.
    Results
    The results showed that, based on the YANG classification, 34% of the students were addicted to the internet. In comparison with ordinary users, the general health of the internet-addicted users was at a higher risk (p<0.001). The two groups were also different with regard to anxiety and depression (p<0.001), but not with regard to physical function or social function.
    Conclusion
    Internet addiction among dormitory students is a cause for concern. Well-designed programs focusing on education, counseling and behavioral intervention are needed to reduce internet addiction amongst vulnerable students.
    Keywords: Internet addiction, General Health, Student, Dormitory, Tehran
  • Kourosh Holakouie Naieni, Abolhassan Nadim, Ghobad Moradi, Salma Teimori, Hamideh Rashidian, Maryam Kandi Pages 77-90
    Background And Aim
    Malaria threatens more than half of the world's population in about 100 countries. During the period 1921-1951 malaria was one of the most important public health issues in Iran, no other disease causing as much financial loss and mortality as malaria did. The objective of this study was to investigate malaria epidemiology in Iran during the period 1940- 2006 (65 years), in the hope that the infotmation and experience will be used in the future.
    Materials And Methods
    This study included a review of the available literature on the suject, as well as a study of health systems, existing records, and analysis of data and information on malaria in Iran. Data were colected from three main sources: national or international electronic sources (26 sources); non-electronic sources, including theses, journal articles, and various documents and reports, as well as data obtained from the national malaria surveillance system (a total of 180); and interviews with five informed and expert individuals. In addition, national documents prepared by the Center for Disease Control, Ministry of Health and Medical Education, during the previuos 6 months were made available to, and used by, the research team.
    Results
    The findings show that, despite several annual fluctuations, the trend of incidence of the disease during the 65-year period, from 1940 to 2006, was a downward trend. The incidence declined from 250-333 per 1000 people in the early 1940's to 0.22 per 1000 people in 2006.
    Conclusion
    The changes in incidence of malaria show that elimination of malaria is a possible and feasible goal. The experiences achieved in controlling this disease can be utilized for controlling other diseases as well.
    Keywords: Malaria, Epidemiology, Iran