فهرست مطالب

Jentashapir Journal of Cellular and Molecular Biology - Volume:3 Issue: 2, 2012

Jentashapir Journal of Cellular and Molecular Biology
Volume:3 Issue: 2, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/04/27
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقالات اصیل
  • اکرم ثناگو، لیلا جویباری، فاطمه مهرآور صفحه 303
    زمینه
    «جو سازمانی» کیفیت درونی سازمان مطابق ادراک و تجربه ی اعضای آن سازمان و «جو دانشگاهی» کیفیت نسبتا پایدار محیط آموزشی است که حاصل تلاش، کوشش و روابط و کنش های متقابل میان گروه های درونی دانشگاه؛ مسوولان، اساتید، کارکنان و دانشجویان می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی دیدگاه دانشجویان در خصوص جو سازمانی و محیط دانشگاهی بوده است.
    روش
    در این پژوهش کیفی، بر اساس نمونه گیری مبتنی بر هدف با 60 دانشجوی پرستاری، مامایی و پیراپزشکی که در ترم های مختلف در سال 1388 مشغول به تحصیل بودند، مصاحبه های نیمه ساختار به عمل آمد. کلیه ی مصاحبه ها ضبط، دست نویس، کدگذاری، طبقه بندی، توصیف و مطابق روش «تحلیل محتوا» آنالیز شدند.
    نتایج
    «نیاز به تغییر» مضمون اصلی و «تغییر در محیط فیزیکی دانشگاه، تغییر نیروی انسانی دانشگاه، تغییر در برخی از قوانین آموزشی» از مضامین فرعی بوده است.
    نتیجه گیری
    یافته ها موید درجاتی از دوگانگی خواسته ها و آرزوهای آموزشی می باشد. از طرفی، جهت هیچیک از تغییرات معطوف به خود دانشجویان نبوده است.
    کلیدواژگان: محیط آموزشی، جو آموزشی، دانشجو، علوم پزشکی
  • وحید صیدخانی*، معصومه آلبوغبیش، شکوفه خسروی، محمدحسین حقیقی زاده، حسن بنی سکینی، نسرین موسی حسینی صفحه 311
    زمینه

    بیماری ایدز یکی از بیماری های مهم واگیردار در عصر حاضر است. با توجه به اینکه تاکنون واکسنی برای این بیماری تولید نشده است، مهم ترین و موثرترین راه پیش گیری از آن، آگاهی است. کارکنان بیمارستان، از جمله کارکنان بیهوشی در معرض این بیماری هستند. لذا برای ارتقای سطح آگاهی این کارکنان لازم است که در ابتدا میزان آگاهی آنان تعیین شود.

    روش

    این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی است و در ماه های دی و بهمن 1389 بر روی 40 نفر از پرسنل بیهوشی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز صورت گرفت که به این منظور پرسش نامه ای که شامل سوالاتی جهت ارزیابی سطح آگاهی این کارکنان می باشد، تهیه شد و توسط کارکنان تکمیل گردید و داده ها مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    نتایج

    آگاهی 5/2 درصد پرسنل بیهوشی کم (نمره=10-0)، 60 درصد آنان خوب (نمره=20-10) و 5/37 درصد عالی (نمره=30-20) بود. بالاترین نمره ی کسب شده 28 و پایین ترین نمره ی کسب شده 9 بود. بیشترین درصد پاسخ در مورد راه های انتقال (82 درصد) و کمترین درصد پاسخ در مورد آزمایش مناسب در بیمار مربوط به ایدز (30 درصد) و راه های شایع انتقال در اتاق عمل (37 درصد) بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه انتقال شغلی ایدز، یک خطر جدی برای پرسنل بیهوشی محسوب می شود. با توجه به نتایج به دست آمده که نشان دهنده ی عدم اطلاع کافی و مناسب پرسنل بیهوشی از راه های انتقال بیماری ایدز در اتاق عمل می باشد، پیشنهاد می گردد که آموزش های لازم جهت ارتقای سطح آگاهی و در نهایت نگرش پرسنل بیهوشی، برنامه های دوره ای صورت گیرد.

    کلیدواژگان: آگاهی، ایدز، کارکنان بیهوشی
  • اسکندر مقیمی پور، عنایت الله سلیمی، سحر چنگیزی، فرید باقری صفحه 321
    زمینه
    هدف از این پژوهش تهیه و ارزیابی فرمولاسیون ژل موضعی گریزئوفولوین به عنوان یک شکل دارویی موضعی است که دارای ظاهر، پایداری و اثربخشی مناسب باشد.
    روش
    پس از بررسی فرمولاسیون های ساخته شده با غلظت های مختلف از پلیمرهای کاربومر و HPMC، حاوی داروی گریزئوفولوین بهترین فرمولاسیون که دارای ظاهر مناسب بود، انتخاب شد و سپس رئولوژی، پایداری و کینتیک آزادسازی آن ها مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد که ژل موضعی گریزئوفولوین تهیه شده با کاربومر 5/0 درصد و HPMC 5/2 درصد پایداری شیمیایی، ویسکوزیته و آزادسازی مناسب داشته است. کینتیک آزادسازی دارو از ژل های حاوی کاربومر و HPMC به ترتیب از معادله ی درجه صفر و واگنر خطی تبعیت می کند. نتایج بررسی رئولوژیک نشان می دهد که ژل حاوی HPMC به مقدار جزئی رفتار پلاستیک نشان می دهد در حالی که ژل حاوی کاربومر تیکسوتروپی پلاستیک واضحی دارد.
    نتیجه گیری
    رفتار رئولوژیک فرآورده می تواند بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و فارماکولوژیک فرآورده تاثیر داشته باشد و رفتار پلاستیک ژل حاوی کاربومر آن را برای کاربرد موضعی مناسب ساخته است. هرچند بررسی های کلینیکی برای تایید اثربخشی این فرمولاسیون ها لازم است، اما می توان انتظار داشت که گریزئوفولوین در یک فرمولاسیون مناسب به مقدار مناسب از فرمول آزاد شده و اثربخشی مناسب داشته باشد.
    کلیدواژگان: گریزئوفولوین، کاربومر، HPMC، ژل موضعی
  • نجمه حمید، مولود کیخسروانی، محمد بابامیری، مصطفی دهقانی صفحه 331
    زمینه
    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه ی سلامت روان و هوش معنوی با تاب آوری در دانشجویان دختر و پسر دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه می باشد.
    روش
    جامعه ی آماری این تحقیق را دانشجویان دختر و پسر دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تشکیل می دادند که از این میان، تعداد 100 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. در این پژوهش، از سه پرسش نامه ی تاب آوری کانر و دیویدسون و مقیاس 28 سوالی سلامت روان، GHQ-28 و پرسش نامه ی 29 سوالی هوش معنوی عبدالله زاده استفاده شده است.
    نتایج
    نتایج نشان داد که بین سلامت روان و تاب آوری، رابطه ی مثبت معنادار (01/0p≤) و بین هوش معنوی و تاب آوری نیز رابطه ی مثبت معنا داری (01/0p≤) وجود دارد. نتایج آزمون تی مستقل نشان داد که بین دانشجویان دختر و پسر از لحاظ تاب آوری تفاوت معناداری وجود ندارد. از سوی دیگر، نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که متغیرهای پیش بین، متغیر ملاک را به طور معناداری تبیین می کنند. سلامت روان سهم بیشتری در پیش بینی و تبیین تاب آوری دارد.
    نتیجه گیری
    سلامت روان و هوش معنوی به طور معناداری، تاب آوری را پیش بینی می کنند و از آنجایی که افراد با سلامت روان بالا درجات بالاتری از تاب آوری را نشان می دهند، می توان نتیجه گرفت که فراهم نمودن عوامل حمایتی (مانند مذهب و معنویت) به منظور افزایش سلامت روان و هوش معنوی می تواند منجر به افزایش تاب آوری گردد.
    کلیدواژگان: تاب آوری، هوش معنوی، سلامت روان
  • اسکندر مقیمی پور، عنایت الله سلیمی، اکرم حاج محمدی، مهدی حاج محمدی، مصطفی حاج محمدی صفحه 339
    زمینه
    ایندومتاسین یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی است که در درمان دردهای مختلف مثل التهاب و ورم مفاصل مصرف می شود به دلیل عوارضی که فرم های آهسته رهش و کپسول این دارو ایجاد می کنند نیازمند یک راه جایگزین است. مصرف این دارو به صورت پوستی و موضعی دارای مزایایی است که از آن جمله می توان به زدودن عوارض گوارشی و نگهداری سطح پلاسمایی دارو برای دوره ی طولانی و مناسب اشاره کرد. هدف از این کار تهیه و ارزیابی ژل موضعی ایندومتاسین به عنوان یک فرآورده پوستی با ظاهر و پایداری مناسب به منظورکاهش عوارض جانبی آن می باشد که بتواند میزان مناسبی از دارو را به موضع برساند. پس از بررسی فرمول های مختلف ساخته شده از لحاظ ظاهر و پایداری، بهترین فرمول ها انتخاب گردید و آزمایشات رئولولوژی، پایداری و آزادسازی بر روی آن ها انجام گرفت.
    روش
    در ابتدا منحنی استاندارد ایندومتاسین رسم شد و سپس ژل هایی با غلظت های مختلف کربوکسی متیل سلولز (CMC) و هیدروکسی پروپیل سلولز (HPC) تهیه گردید. آزمایشات تعیین تیکسوتروپی، پایداری و آزادسازی دارو از ژل بر روی ژل های انتخاب شده صورت گرفت.
    نتایج
    HPC 5 درصد و CMC 5/2 درصد به عنوان بهترین درصد از این پلیمرها برای ساخت فرمولاسیون های حاوی ایندومتاسین انتخاب شده که آزادسازی دارو از این فرمولاسیون ها از معادله ی درجه ی اول تبعیت می کنند و نیز از لحاظ رئولوژیک رفتار پلاستیک خیلی جزئی نشان می دهند.
    نتیجه گیری
    طبق بررسی های به عمل آمده، بهترین فرمولاسیون از پلیمر HPC حاصل شده که با افزایش غلظت ویسکوزیته و شفافیت بهتر می شد، ولی در غلظت های بالاتر از 5 درصد کیفیت ژل ها کاهش
    کلیدواژگان: ایندومتاسین، پلیمر، ژل، فرمولاسیون موضعی
  • رضا ولایتی، غلامعلی قاسمی، ناصر رحیمی، احمد رضا موحدی صفحه 351
    زمینه
    تاثیر عوامل روان شناختی به طور روز افزونی در زمینه ی اجرای ورزشی، جلوگیری از آسیب دیدگی ورزشی، بازتوانی ورزشی و به عنوان ابزاری موثر برای مدیریت استرس و اضطراب در رقابت ها مورد تایید تحقیقات مختلف قرار گرفته است. هدف این پژوهش، تعیین اضطراب رقابتی ورزشی بازیکنان بسکتبال نخبه ی ایران و بررسی ارتباط آن با وقوع آسیب دیدگی های ورزشی در آن ها می باشد.
    روش
    جامعه ی آماری پژوهش شامل 144 نفر از بازیکنان بسکتبال مرد شرکت کننده در لیگ برتر بسکتبال ایران بوده است که تعداد 127 نفر از آنان مورد آزمون قرار گرفتند. برای جمع آوری داده های پژوهش از پرسش نامه ی اطلاعات شخصی، پرسش نامه ی اضطراب رقابتی ورزشی (SCAT) و پرسش نامه ی آسیب دیدگی های ورزشی استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t مستقل، آزمون ANOVA و ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد 1/83 درصد از بازیکنان بسکتبال نخبه ی آسیب دیده از اضطراب رقابتی پایینی برخوردارند، در حالی که 6/15 درصد آنان از اضطراب رقابتی متوسط و تنها 3/1 درصد دارای اضطراب رقابتی بالایی بودند. نتایج در خصوص اضطراب رقابتی ورزشی بازیکنان بسکتبال نخبه ی آسیب ندیده نشان داد که تنها 82 درصد آنان از اضطراب رقابتی پایینی برخوردارند، در حالی که 14 درصد از اضطراب رقابتی متوسط و فقط 4 درصد دارای اضطراب رقابتی بالایی بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج، تفاوت معناداری بین میانگین نمرات اضطراب رقابتی ورزشی بازیکنان بسکتبال نخبه ی آسیب دیده و آسیب ندیده نشان نداد. لذا به نظر می رسد اضطراب رقابتی ورزشی رابطه ای با آسیب های ورزشی در بازیکنان بسکتبال نخبه ی ایران ندارد.
    کلیدواژگان: اضطراب رقابتی ورزشی، بازیکنان بسکتبال نخبه، آسیب های ورزشی
  • فریده رضاییان، فریده عصاره صفحه 361
    زمینه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی استنادهای پایان نامه های فارغ التحصیلان دوره های کارشناسی ارشد دانشکده ی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سال های 1389 1378 به تحلیل مآخذ پایان نامه های این دوره می پردازد.
    روش
    روش انجام پژوهش، توصیفی و از نوع تحلیل استنادی است که جزء شناخته شده ترین روش ها در مطالعات کتابسنجی به حساب می آید. آمار تحلیلی به کار رفته در این پژوهش قانون بردافورد می باشد.
    نتایج
    از 142 عنوان پایان نامه کارشناسی ارشد دانشکده ی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، 13493 استناد استخراج گشته است. از این تعداد، 662 (9/4درصد) استناد به منابع فارسی و 12831 (1/95درصد) استناد به منابع خارجی تعلق گرفته است. توزیع موضوعی پایان نامه های مورد بررسی نیز یکسان نبود و 8 موضوع به عنوان موضوعات اساسی انتخاب شدند که در این میان رشته ی ویروس شناسی سهم بیشتری را به خود اختصاص داده است.
    نتیجه گیری
    قانون برادفورد در مورد مجلات خارجی موجود در مآخذ پایان نامه های مورد بررسی صادق بوده و 4 مجله به عنوان مجلات هسته تعیین گردیدند. تاریخ استنادها در منابع نشان داد که بیشترین استنادها مربوط به سال 1996 به بعد می باشد، یعنی کهنگی متون در منابع، 15 سال برآورد شد. در این تحقیق به تعیین جایگاه این مجلات و مقایسه ی آن ها در لیست مجلات گزارش های استنادی JCR: Journal Citation Reportپرداخته شده است.
    کلیدواژگان: پایان نامه ی کارشناسی ارشد، تحلیل استنادی، کتابسنجی، قانون برادفورد
  • مصطفی فقهی، فریدون فرهی، علیرضا مقدسی، مهران یداللهی صفحه 373
    زمینه
    این مطالعه جهت بررسی عوارض و نتایج بینایی پس از جراحی ویترکتومی در بیماران دارای جسم خارجی داخل چشمی انجام شده است.
    روش
    این مطالعه ی توصیفی به صورت گذشته نگر بر روی اطلاعات پرونده ی بیمارانی که از فروردین1380 تا بهمن90 به دلیل وجود جسم خارجی داخل چشمی تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند، انجام شد. بیماران تحت جراحی ویترکتومی عمیق و خارج نمودن جسم خارجی داخل چشمی قرار گرفتند. دید قبل و پس از عمل، اندازه، جنس و محل جسم خارجی و روش خارج کردن آن، عوارض پس از عمل و فاصله ی زمانی بین تروما و جراحی بررسی شدند.
    نتایج
    32 چشم در 32 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند، همه ی بیماران مرد و میانگین سنی 26/30 سال بود. متوسط مدت زمان پی گیری 16/25 ماه بود. 25 مورد (5/70درصد) دارای جسم خارجی با جنس آهن بودند و در 17 چشم از آهن ربای خارجی و در 12 چشم از فورسپس داخل چشمی جهت بیرون آوردن جسم خارجی استفاده شد. ماکولار پاکر و اسکار ماکولا در 6 بیمار (7/18درصد) گزارش شد. دید نهایی اصلاح شده 40/20 و بهتر در 7 چشم (9/21درصد) و دید 200/20 و بهتر در 16 چشم (50درصد) گزارش شد. ارتباط آماری معناداری بین دید نهایی اصلاح شده 200/20 و بهتر با محل، اندازه، نوع و زمان بیرون آوردن جسم خارجی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    روش بیرون آوردن جسم خارجی با توجه به نوع، اندازه و محل آن می تواند متفاوت باشد. جراحی ویترکتومی در این بیماران دارای نتایج خوبی است. استفاده از آهن ربای خارجی یا فورسپس داخل چشمی برتری خاصی نسبت به یکدیگر ندارند.
    کلیدواژگان: جسم خارجی داخل چشمی، ویترکتومی عمیق، ترومای نافذ چشمی
  • ارتباط کوتاه
  • سید مرتضی حق گو، سید رضا مودب، عبدالناصر رفیع صفحه 383
    زمینه
    استافیلوکوکوس اورئوس یکی از عوامل مهم ایجاد کننده ی انواع عفونت ها در جامعه و بیمارستان محسوب می شود. مقاومت روزافزون این باکتری در برابر داروهای ضد باکتریایی، به صورت یک نگرانی اصلی سلامت عمومی درآمده است. بنابراین بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آنها بسیار حائز اهمیت است.
    روش
    این مطالعه به صورت گذشته نگر و با بررسی اطلاعات 513 پرونده ی کشت خون بیماران مبتلا به عوارض قلبی بستری شده در مرکز آموزشی درمانی شهید مدنی تبریز در طی سال 1389 انجام گرفت. آنالیز آماری داده ها با نرم افزار Excel انجام گرفت.
    نتایج
    از تعداد 513 پرونده ی بررسی شده، در 71 مورد (14 درصد)، نتایج کشت خون مثبت تشخیص داده شد که 13 مورد (3/18 درصد) از آنها مربوط به استافیلوکوکوس اورئوس بود. از موارد مثبت استافیلوکوکوس اورئوس، 9 مورد (69 درصد) از جنس مذکر و 4 مورد (31 درصد) از جنس مونث جدا گردید. میانگین سنی بیماران بیشتر از 40 سال بود. بیشترین مقاومت نسبت به متی سیلین و سفتریاکسون مشاهده شد که 31 درصد از موارد مثبت استافیلوکوکوس اورئوس را شامل می گردید.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که باید مراقبت و کنترل دقیقی روی استافیلوکوکوس اورئوس اعمال شود و از تجویز غیر ضروری آنتی بیوتیک ها به شدت اجتناب گردد؛ چون موجب پیدایش و افزایش سویه های مقاوم به دارو می شود.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، مقاومت آنتی بیوتیکی، عفونت بیمارستانی، کشت خون
  • ضمیمه
|
  • Akram Sanagu, Leila M. Jouybari, Fatemeh Mehravar Page 303
    Background
    Organizational climate is the internal quality of organization according to perceptions and experiences of its members and environment climate is consistent quality of educational environment which is a product of efforts, relationships, actions and interactions of different groups, policy makers, faculty members, staff and university students.
    Methods
    In this qualitative study in 2009, using purposeful sampling, sixthly nursing, midwifery and paramedical students from different academic year and level participated in the research. The data gathered by semi-structured interviews. All of the interviews tape recorded, transcribed verbatim and analyzed according to the content analysis method.
    Results
    The main theme was "need to change" and "changing the physical environment of University, University staffing changes, changes in some of the education law" were the sub-themes.
    Conclusion
    The findings confirmed some degree of a duality of demands and educational wishes. On the other hand, none of the changes were focused on the students.
    Keywords: Educational Environment, Educational Climate, Student, Medical Sciences
  • Vahid Saydkhani, Masoumeh Albooghobeish, Shokufe Khosravi, Mohammadhossein Haghighizadeh, Hasan Banisakini, Nasrin Mousahosaini Page 311
    Background

    AIDS is one of the most important communicable diseases in recent years. While there is no vaccine for it, awareness is the most effective way to prevent this disease. Medical staff including anesthesia staff are potentially expose to the disease. Therefore first, it is necessary to evaluate knowledge and attitude of medical staff to elevate awareness.

    Methods

    This is a cross-sectional study, carried out on 40 anesthesia staffs of educational hospitals of Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences in December 2010 and January 2011. A questioner was used to evaluate the staff’s knowledge by answering questions about AIDS. Then results were analyzed statistically.

    Results

    Knowledge of 2.5% of anesthesia staff were low (points=0-10), 60% good (points=10-20) and 37.5% high (points=20-30). Maximum point was 28 and minimum point was 9. More frequent answers were transmission routs (82%) and fewer answers were suitable analytical procedure in HIV-infected patients (30%) and transmission routs in operation room (37%).

    Conclusion

    Although occupational transmission of AIDS is a serious risk for anesthesia staff, the results of this study showed that there is no awareness about transmission routs in operating rooms. Therefore it is necessary to educate anesthesia staff.

    Keywords: knowledge, AIDS, anesthesia staff
  • Eskandar Moghimipour, Anayatollah Salimi, Sahar Changizi, Farid Bagheri Page 321
    Background
    The goal of the present study was the preparation and evaluation of griseofulvin topical gel as a drug dosage form with appropriate efficacy and stability.
    Methods
    To select the best formulation, formulations with different concentration of carbomer and HPMC were evaluated for their appearance. Then evaluated for physicochemical characteristics such as rheologic behavior, viscosity, stability and drug release.
    Results
    The result showed that the topical gel of griseofulvin prepared with Carbomer 0.5% and HPMC2.5% had good chemical stability, viscosity and drug release. The evaluation of the kinetic of drug release indicated that the formulations containing Carbomer 0.5% and HPMC 2.5% followed zero order release and liner Wagner, respectively. Rheologic data showed that while HPMC gel shows a very mild plastic behavior, Carbomer based gels behave very significantly as a thixotrop pseudo plastic gel.
    Discussion
    Rheologic behavior can affect the physicochemical and pharmacological aspects of the drug and plastic behavior of carbomer gel made it suitable for topical application. Although clinical research is necessary for Confirm the effectiveness but as a result, topical griseofulvin in a suitable formulation showed good drug release and efficacy.
    Keywords: griseofulvin, HPMC, carbomer, topical gel
  • Najmeh Hamid, Moulood Keikhosravani, Mohammad Babamiri, Mostafa Dehghani Page 331
    Background
    The purpose of this study was to investigate the relationship between mental health, spiritual intelligence and resiliency among the Kermanshah Medical Science University students.
    Methods
    The sample consisted of 100 Female and Male students of Kermanshah University of Medical Sciences who were selected by random sampling. The instruments were Connor & Davidson Resiliency Questionnaire, General Health Questionnaire (GHQ-28) and Spiritual Intelligence questionnaire.
    Results
    The results indicated that there was a positive significant relationship between mental health and resiliency (p≤0/01). Also there was a positive significant relationship between spiritual intelligence and resiliency (p≤0/01). There was not a significant difference between Male and Female students in resiliency. The results of multiple regressions showed that the mental health had a most role to predict resiliency.
    Conclusion
    Mental health and Spiritual intelligence had a significant role to predict resiliency. Whereof people with higher degree of mental health have higher degree of resiliency, obtaining patronage factors (such as religious and spirituality) to increase mental health and spiritual intelligence can redound to increase of resiliency.
    Keywords: Resiliency, Spiritual intelligence, Mental health
  • Eskandar Moghimipour, Anayatollah Salimi, Akram Haj Mohammadi, Mehdi Haj Mohammadi, Mostafa Haj Mohammadi Page 339
    Background
    Indomethacin is a NSAID (non-steroidal anti-inflammatory drug) that is used in treatment of pain and inflammatory. Immediate and sustained release products of this drug have side effects, so a proper replacement is needed. Use of the medicine via topical and cutaneous routs has advantages such as avoiding side effects on gastrointestinal; and supplying an amount of medicine in plasma for long time. The purpose of the present study was production and evaluation of the topical gel of indomethacin with an appropriate appearance and stability to reduce side effects especially on gastrointestinal and to deliver enough amount of the drug to target site.
    Methods
    First the standard curve of indomethacin was plotted and then gels with different concentration of CMC and HPC was prepared. After the examination the appearance and stability of different formulations, the best formulations were chosen and rheology, stability and release experiments were done.
    Results
    5% HPC and 2.5% CMC were chosen as the best percentages of these polymers to prepare formulation of indomethacin. Release drug from these formulations followed a first order rate and rheograms of both formulae showed a mild plastic behavior.
    Conclusion
    According to the data obtained from the study, the best results were obtained with HPC polymer so that with increasing concentration, transparency and viscosity was much better but in concentration more than 5% the quality of the gels decreased.
    Keywords: indomethacin, polymer, Gel, topical formulation
  • Reza Veleyati, Gholam Ali Ghasemi, Naser Rahimi*, Ahmad Reza Movahedi Page 351
    Background
    The effect of psychological factors in the context of a growing number of sports, prevention of sports injuries, exercise rehabilitation and as an effective tool for managing stress and anxiety in the race has been confirmed by various studies، The purpose of the present study was to determine the level of sport competitive anxiety in Iranian elite Basketball player and its relationship with sport injuries.
    Methods
    The study sample included 144 of the basketball players participating in the Iranian Basketball Super league competition that 127 of them were tested. A demographic questionnaire, SCAT questionnaire and injury questionnaire were used to gather the data. Independent T test, ANOVA test and Pearson correlation coefficient were used for data analysis.
    Results
    The results showed 83. 1 percent of elite basketball players have injured the lower competitive anxiety, while 15. 6 percent of competitive anxiety, moderate and only 1. 3 percent had had a high competitive anxiety. In non injured basketball players, 82 percent had a low level of anxiety while 14 percent had a moderate level and 4% had a high level of anxiety.
    Conclusions
    Results showed no significant difference between the injured and non injured basketball players in SCAT scores. It seems that competitive sport anxiety did not correlate with sport injuries in elite basketball players.
    Keywords: sport competitive anxiety, elite basketball player, sport injuries
  • Farideh Rezaeian, Farideh Osareh Page 361
    Background
    This Research analyses the sources of theses of master of science graduated from medical sciences of JundiShapur University between 1999-2011 for studying their documents.
    Methods
    The Method of research is descriptive and a kind of analyzing documents which are the most known method in bibliometrics studies. Statistical analysis used in this study Bradford law.
    Results
    Results of the research show that among 142 thesis of graduates medical faculty of Ahvaz JundiShapur University 13493 citations have been selected among the number 662 (4/9%) citations belongs to Persian references and 12831 (95/1%) belong to foreign references. Subject division of analyzed thesis was not the same and 8 subjects have been chosen as main subjects, among these, virology has allocated the major part.
    Conclusion
    Bradford law is truthful about foreign Journals in studied these sources and 4 journals are appointed as core journals. The date of documents in sources shows that the most documents concern after 1996. That means the oldness of texts is estimated 15 years. In this research cost-efficiency of core Journalsis calculated in regard to documents rate and their costs. Also it is located these journals and compared them in list of JCR journals.
    Keywords: Master of Medical Sciences (M.Sc), citation analysis, bibliometric, Bradford law
  • Mostafa Feghhi , Fereydounfarahi , Alireza Moghaddasi , Mehranyadollahi Page 373
    Background
    To identify the clinical features in eyes with intraocular foreign bodies (IOFBs) and evaluate the results of surgical management in these cases.
    Methods
    In a descriptive retrospective study, the records of 32 eyes of 32 patients with IOFBs were reviewed. All eyes underwent pars plana vitrectomy between April 2001 and February 2012. The IOFBs were removed either with intraocular forceps or magnetic extraction.
    Results
    All patients were men with the mean age of 30.26 years. The average follows up period was 25.16 months. The IOFBS was ferromagnetic in 25 (70.5%). The IOFBs were extracted with external magnet in 17 eyes (50%) and with intraocular forceps in 12 eyes (35.2%). Macular pucker and scar were present in six eyes (18.7%). Final visual acuity was 20/40 or better in 7 eyes (21.9%) and 20/200 or better in 16 eyes (50%). There were no significant relationship between the final visual acuity of 20/200 or better and the site (P=0.59), size (P=0.53), type of IOFBs (P=0.39), and time interval between trauma and surgery (P=0.34).
    Conclusion
    Although surgical management of IOFBs is a complicated procedure, the appropriate route of removal may be determined by the type, size and site of the embedded IOFB. The data from this study suggest no preference of the external magnet over intraocular forceps for extraction of magnetic IOFBs and the visual outcome was good.
    Keywords: intraocular foreign body, Pars Plana Vitrectomy, penetrating ocular trauma
  • Seyyed Mortaza Haghgoo, Seyyed Reza Moaddab, Abdolnaser Rafi Page 383
    Background
    Staphylococcus aureus (S aureus) is one of the important agents of many infections in hospitals and society. Increasing S aureus resistance to antibacterial drugs is one of the major health concerns, therefore studying antibiotic resistance of S aureus is very important and it has a main role in preventing creation of resistant strains.
    Methods
    This investigation was a retrospective study and it was done by studying of 513 hospitalized heart disease patient's blood culture records in Tabriz Shahid Madani Hospital during a one-year period (2010). Statistical analysis of data has performed by Microsoft Office Excel software.
    Results
    Microorganisms in 71 cases (%14) of blood cultures grew. Eighteen point (three percent) of positive cultures were related to S aureus. Four cases (%31) of S aureus positive patients were females whereas 9 cases (%69) were males and the age average of patients was over than 40 years. The most of resistant cases (%31) were related to methicillin and ceftriaxon.
    Conclusion
    This study showed that care and control must be performed on these bacteria together with avoiding unnecessary prescription of antibiotics because this affair can create and increase drug resistant strains.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Antibiotic Resistance, Nosocomial Infection, Blood Culture