فهرست مطالب

Pathobiology Reaearch - Volume:15 Issue: 1, 2012

Journal of Pathobiology Reaearch
Volume:15 Issue: 1, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/04/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صادق باباشاه، مجید صادقی زاده، مسعود سلیمانی، عباس حاجی فتحعلی، مصطفی رضایی طاویرانی صفحه 1
    هدف
    از این مطالعه تولید لنتی ویروس های بیان کننده miR-16 است. پس از ترانسداکشن، تغییرات ایجاد شده در سطوح بیانی این miRNA و پروتئین هدف آن ارزیابی خواهد شد.
    مواد و روش ها
    قطعه ژنی حاوی توالی پیش ساز miR-16 در پلاسمید لنتی ویروسی کلون شد. سازه نوترکیب همراه با پلاسمید های کد کننده پروتئین های ساختاری و پوششی ویروس توسط کلسیم-فسفات به رده سلولی 293T ترانسفکت شد. سوپ سلولی جمع آوری و ذرات ویروسی توسط اولتراسانترفیوژ رسوب داده شد و تعیین تیتر ویروس توسط میکروسکوپ فلورسانت و روش فلوسایتومتری انجام یافت. تغییرات در سطوح بیانی miR-16 و پروتئین هدف آن به ترتیب توسط روش های Real-time PCR و لکه گذاری وسترن ارزیابی شد.
    نتایج
    تایید حضور ژن در پلاسمید و درستی توالی آن توسط کلونی-PCR، هضم آنزیمی کلون های مثبت و توالی یابی انجام شد. پس از ترانسفکشن همزمان سلول های 293T با پلاسمید لنتی-miR و پلاسمید های ساختاری و پوششی ویروس و تعیین تیتر ذرات ویروسی تغلیظ شده، سلول های مورد نظر با لنتی ویروس نوترکیب آلوده شدند. بیشینه بیان GFP در بیش از 80 درصد سلول های آلوده شده با لنتی ویروس در MOI=1 حاصل شد. بررسی سطوح بیانی miR-16 توسط Real-time PCR نشان داد که بیان این میکرو RNA در سلول های آلوده شده با لنتی ویروس واجد miR-16 در مقایسه با گروه کنترل افزایش محسوسی دارد. تجزیه و تحلیل لکه گذاری وسترن نیز نشان داد بیش بیان miR-16 سبب کاهش بیان پروتئین BCL-2 می شود.
    نتیجه گیری
    سیستم بیانی لنتی ویروسی ارایه شده می تواند به عنوان ابزاری در راستای تحویل رسانی موثر مقلدهای میکرو RNA به سلول پیشنهاد شود
    کلیدواژگان: میکرو RNA، لنتی ویروس، ترانسفکشن، ترانسداکشن
  • بهزاد خوانساری نژاد، حوریه سلیمان جاهی، امیر علی حمیدیه، سیامک میراب سمیعی، مهدی پریان، یدالله سان احمدی، سقراط فقیه زاده صفحه 13
    هدف
    ویروس سیتومگال انسانی بیماری زای اصلی ای است که سلامت بیماران دریافت کننده پیوند سلول های بنیادی خون ساز را تهدید می کند. برای تشخیص و پایش عفونت ویروس سیتومگال انسانی در دریافت کنندگان پیوند از روش های به خصوصی استفاده می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی کارایی روش های آنتی ژنمی pp65 و PCR کیفی در پایش ویروس سیتومگال در این بیماران انجام شد.
    مواد و روش ها
    تعداد 179 نمونه بالینی از 41 بیمار بررسی شد. در این مطالعه از یک PCR کیفی خانگی معتبر شده و از یک روش آنتی ژنمی تجاری استفاده شد. در نهایت نتایج به دست آمده به وسیله یک روش Real-time PCR کمی به عنوان استاندارد طلایی ارزیابی شد.
    نتایج
    عفونت ویروس سیتومگال انسانی در 8/26 درصد و 6/42 درصد از بیماران به ترتیب بر اساس روش های آنتی ژنمی و PCR کیفی مشاهده شد. از مجموع 179 نمونه بالینی، 8/50 درصد به وسیله هر دو روش منفی بود و 2/21 درصد به وسیله هر دو روش مثبت شد. از سوی دیگر؛ 3/26 درصد نمونه ها منحصرا به وسیله PCR کیفی نتیجه مثبت را نشان داد و 7/1 درصد تنها به وسیله روش آنتی ژنمی، مثبت شد. مقایسه نتایج به دست آمده با روش Real-time PCR نشان داد که روش PCR کیفی دارای حساسیت بیشتری نسبت به روش آنتی ژنمی است (7/98 درصد در مقابل 7/45درصد). با این وجود ویژگی هر دو روش با هم برابر بود (8/96 درصد). به علاوه نتایج کمی حاصل از روش آنتی ژنمی دارای همبستگی مناسبی با روش Real-time PCR است (0001/0 >P 715/0R=).
    نتیجه گیری
    هر دو روش آنتی ژنمی و PCR کیفی دارای نقایصی خاصی در تشخیص موثر عفونت ویروس سیتومگال انسانی است. از این رو به نظر می رسد مدیریت مناسب عفونت ویروس سیتومگال انسانی در بیماران پیوندی نیازمند روش های حساس کمی دیگری همچون qPCR است.
    کلیدواژگان: آنتی ژنمی، ویروس سیتومگال، PCR، pp64، Real، time PCR
  • مهرداد روغنی، توراندخت بلوچ نژاد مجرد صفحه 23
    هدف
    در این مطالعه اثر ضد دردی کورکومین در موش های صحرایی دیابتی در دو آزمون فرمالین و غوطه ور کردن دم در آب داغ بررسی شد.
    مواد و روش ها
    موش های صحرایی به شش گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با کورکومین، دیابتی، دیابتی دریافت کننده سدیم سالیسیلات، و دو گروه دیابتی تحت تیمار با کورکومین (10 و 50 میلی گرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند. کورکومین 7 روز پس از تزریق استرپتوزوتوسین به مدت 5 هفته تجویز شد.
    نتایج
    تیمار با کورکومین در دوز بالا موجب کاهش معنی دار در نمرات درد موش های دیابتی در مقایسه با گروه دیابتی در دو مرحله حاد و مزمن آزمون فرمالین شد (05/0P<). تزریق سدیم سالیسیلات نیز موجب کاهش معنی دار درد در مرحله مزمن آزمون فرمالین شد (05/0P<). به علاوه؛ در گروه دیابتی یک کاهش معنی دار در مدت زمان تاخیر در بیرون کشیدن دم در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد (01/0P<) و تیمار موش های دیابتی با کورکومین در دوز بالا موجب افزایش معنی دار این زمان تاخیر در مقایسه با گروه دیابتی شد (05/0P<). همچنین موش های دیابتی افزایش معنی داری را در سطح سرمی مالون دی آلدئید (01/0>P) نشان دادند و تیمار با کورکومین در دوز بالا میزان مالون دی آلدئید را به صورت معنی دار کاهش داد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    تجویز کورکومین موجب کاهش شدت احساس درد در دو مرحله حاد و مزمن آزمون فرمالین در موش های دیابتی می شود و آستانه درد حرارتی را افزایش می دهد و بخشی از آثار سودمند آن از طریق کاهش پراکسیداسیون لیپیدی اعمال می شود.
    کلیدواژگان: کورکومین، دیابت قندی، درد، پراکسیداسیون لیپیدی
  • فرزاد عیسوند حیدری، فاطمه غفاری فر، عبدالحسین دلیمی، ناهید مرتضوی دهکردی، سکینه قاسمی نیکو صفحه 33
    هدف
    لیشمانیازیس جلدی یک بیماری عفونی آندمیک و از معضلات مهم بهداشتی در بسیاری از کشورها از جمله ایران است بنابراین نیاز به داروهای جدید، قابل دسترس و با عوارض کم کاملا احساس می شود. به همین منظور در پژوهش حاضر تاثیر داروی آرتمیزینین بر رشد انگل لیشمانیا ماژور و مکانیسم مرگ برنامه ریزی شده سلولی ناشی از آن بر پروماستیگوت ها و آماستیگوت های لیشمانیا ماژور در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد.
    مواد و روش ها
    محلول استوک آرتمیزینین به صورت تازه با غلظت های مختلف دارو تهیه شد و IC50 دارو به دست آمد. برای به دست آوردن اثر سمیت سلولی داروی آرتمیزینین روی انگل از روش MTT استفاده شد. از غلظت های مختلف داروی آرتمیزینین برای بررسی القای مرگ برنامه ریزی شده سلولی به روش فلوسایتومری روی پروماستیگوت های لیشمانیا ماژور استفاده شد.
    نتایج
    IC50 داروی آرتمیزینین 25 میکروگرم در میلی لیتر به دست آمد. در غلظت 100 میکروگرم در میلی لیتر بیشترین درصد سلول ها (16/68) و در غلظت 10 میکروگرم در میلی لیتر کمترین درصد سلول ها دچار مرگ برنامه ریزی شده (78/12) شدند و در گروه کنترل تغییری مشاهده نشد. میزان سمیت دارو روی پروماستیگوت های لیشمانیا ماژور با افزایش غلظت دارو افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    در این بررسی مشخص شد داروی آرتمیزینین اثر سمیت کمی بر ماکروفاژ دارد. با توجه به نتایج بررسی فلوسایتومتری و روش MTT، می توان داروی آرتمیزینین را به عنوان یک داروی مناسب ضد لیشمانیایی برای انجام مطالعه در شرایط درون تنی پیشنهاد کرد.
    کلیدواژگان: لیشمانیا ماژور، آرتمیزینین، مرگ برنامه ریزی شده سلولی، فلوسایتومتری، شرایط آزمایشگاهی
  • دینا مرشدی، فرهنگ علی اکبری صفحه 45
    هدف
    هدف از این مطالعه، مهار فیبریلاسیون پروتئین آلفا سینوکلئین در حضور کومین آلدئید است. آلفا سینوکلئین جزء اصلی در پلاک های پروتئینی در بیماری های موسوم به سینوکلئینوپاتی به ویژه پارکینسون است.
    مواد و روش ها
    آلفا سینوکلئین در اشریشیا کلی بیان و خالص شد. برای فیبریلاسیون، پروتئین خالص شده در دمای 37 درجه سانتی گراد و 2/7 pH: گرماگذاری شد. با روش های استاندارد سنجش، تشکیل فیبریل ها بررسی شد. تاثیر غلظت های مختلف از کومین آلدئید (20 تا 500 میکرومولار) بر فیبریلاسیون پروتئین مطالعه و اثر سمیت سلولی نمونه های تیمار شده و کنترل روی کشت سلول های دودمانی نوروبلاستومای SK-N-MC با روش های استاندارد بررسی شد. برای مطالعه فرم پروتئینی تشکیل شده در حضور دارو از آزمون مقاومت به سدیم دودسیل سولفات و قدرت القای فیبریلاسیون استفاده شد. همچنین اثر دارو بر فیبریلاسیون پروتئین لیزوزیم برای مطالعه ویژگی عملکرد دارو بررسی شد.
    نتایج
    برای اولین بار مشاهده شد که کومین آلدئید می تواند فیبریلاسیون را در پروتئین آلفا سینوکلئین تا بیش از80 درصد مهار نماید. در نسبت مولی 5 تا 15 از دارو به پروتئین، بیشترین مهار مشاهده شد. سلول های تیمار شده با نمونه های پروتئینی مهار شده با دارو تا 90 درصد بقای سلولی داشتند در حالی که تیمار با نمونه های کنترل فیبریلی موجب مرگ سلولی تا بیش از50 درصد شد. نمونه های مهار شده نسبت به سدیم دودسیل سولفات مقاوم نبوده و قدرت بالایی برای القای فیبریلاسیون نداشتند. کومین آلدئید تاثیری در روند فیبریلاسیون لیزوزیم نداشت.
    نتیجه گیری
    کومین آلدئید موجب مهار فیبریلاسیون آلفا سینوکلئین شد که همراه با تشکیل تجمعات کوچک بی شکلی بود و این نمونه های مهار شده موجب القای تجمع نمی شد و این ترکیب می تواند به عنوان کاندیدی در مهار تولید پلاک های آلفا سینوکلئینی مطرح شود.
    کلیدواژگان: آلفا سینوکلئین، پارکینسون، کومین آلدئید، مهارکننده فیبریلاسیون
  • سعید نژاوند، عباس صاحبقدم لطفی، افشین محسنی فر، ساره ارجمند، علی مطاع صفحه 61
    هدف
    آنزیم ارگانوفسفر هیدرولاز آنزیم هومودیمری است که قادر به هیدرولیز پیوندهای فسفواستر و کاهش سمیت نوروتوکسین های ارگانوفسفره است. این خصوصیت آنزیم، ارگانوفسفر هیدرولاز را ابزار ارزشمندی برای تجزیه، تشخیص و زیست پالایی سموم ارگانوفسفره می سازد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ژن آنزیم ارگانوفسفر هیدرولاز باکتری سودوموناس دیمینوتا پس از بهینه سازی برای مخمر پیکیا پاستوریس و تبدیل آن به فرم ترشحی (آنزیم ارگانوفسفر هیدرولاز به فرم غشایی در باکتری وجود دارد) در ناقل بیانی pPICZαB کلون شد. پس از ترانسفورم و القای مخمرهای نوترکیب، آنزیم به لحاظ تجزیه سموم، تعیین پارامترهای بیوشیمیایی و سینتیکی ارزیابی شد.
    نتایج
    آنزیم به میزان 49/7 مرتبه و با فعالیت ویژه 103 × 421/0 واحد در میلی گرم پروتئین و با بازده 33 درصد از محلول رویی محیط کشت، جداسازی و خالص سازی شد. آنزیم بهترین فعالیت و پایداری را تا دمای 50 درجه سانتی گراد و pH 7 تا 10 از خود نشان داد. با استفاده از سوبسترای پارااکسون، ثابت میکائیلیس (Km) و حداکثر سرعت آنزیم (Vmax) به ترتیب 96/45 میکرومولار و 23/11 میکرومولار در دقیقه محاسبه شد. آنزیم نسبت به کاتیون های دو ظرفیتی بسیار حساس بود و توسط عوامل واسرشته کننده نظیر سدیم دودسیل سولفات فعالیت خود را از دست داد. وزن مولکولی آنزیم با استفاده از الکتروفورز SDS-PAGE حدود 40 کیلودالتون تخمین زده شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج بررسی حاضر آنزیم به طور موثری سموم ارگانوفسفره نظیر پارااکسون را تجزیه می کند. فعالیت و پایداری در pH و دماهای بالا و همچنین پایین بودن ثابت میکائیلیس آنزیم نسبت به انواع باکتریایی، آن را کاتالیزگر زیستی مناسبی برای کاربردهای زیست پالایی و تشخیصی می سازد.
    کلیدواژگان: ترکیبات ارگانوفسفره، ارگانوفسفر هیدرولاز، پیکیا پاستوریس
  • رقیه نوروزی، عبدالحسین دلیمی، مهدی فروزنده، فاطمه غفاری فر صفحه 73
    هدف
    توکسوپلاسموزیس از بیماری های دارای گسترش جهانی است که برای تشخیص آن از روش های مختلفی استفاده شده است. روش NASBA به دلیل شناسایی میکروارگانیسم های زنده، دارای ویژگی بالایی است. هدف از این مطالعه، ارزیابی روش مولکولی هم دمایی (ایزوترمال) NASBA در تشخیص انگل زنده توکسو پلاسما در مدل حیوانی رت است.
    مواد و روش ها
    پس از تکثیر انگل در صفاق موش سوری، RNA از فرم تاکی زوئیت تخلیص شد و از روش NASBA برای تکثیر ژن B1 برای تشخیص انگل زنده استفاده شد. در مرحله دوم مطالعه، از روش NASBA برای تشخیص آلودگی تجربی توکسوپلاسما در خون 30 سر رت (مورد و شاهد) استفاده شد. باند حاصل از تکثیر این ژن اختصاصی، روی ژل آگارز مطالعه شد.
    نتایج
    از نمونه تاکی زوئیت و خون رت ها ژن اختصاصی B1 با موفقیت با روش NASBA در ناحیه 116 جفت بازی تکثیر و شناسایی شد.
    نتیجه گیری
    روش تکثیری هم دمایی NASBA روش ایده آل با ویژگی بالا در تشخیص انگل زنده توکسوپلاسما گوندی است. از این روش می توان برای تشخیص سریع توکسوپلاسموزیس فعال در نوزادان و بیماران دارای نقص سیستم ایمنی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: توکسوپلاسما گوندی، روش NASBA، ژن B1 rRNA
  • لاله یزدانی، مهرداد روانشاد، زهرا خانلری، رامین یعقوبی صفحه 81
    هدف
    GB ویروس C جزء ویروس های منتقل شونده از راه خون، فرآورده های خونی و از طریق جنسی است و از آن جا که راه انتقال آن با ویروس های عامل هپاتیت مشترک است، طی این مطالعه ویروس را در بین افراد HBsAg مثبت با روش حساس تر Semi Nested-PCR جداسازی کرده و ژنوتیپ های ویروس با روش RFLP تعیین شد.
    مواد و روش ها
    در تحقیقی که به صورت مقطعی بین سال های 1389 تا 1390، روی 100 نمونه سرمی افراد HBsAg مثبت انجام شد، پس از طراحی آغازگرهای اختصاصی GB ویروس C و بهینه سازی روش Semi Nested-PCR، توالی های محصول PCR برای تعیین ناحیه هضم آنزیمی با استفاده از نرم افزارهایی مانند Neb Cutter بررسی و آنزیم های مناسب برای عمل RFLP انتخاب شد.
    نتایج
    با توجه به نتایج به دست آمده مشخص شد که روش به کار رفته برای تشخیص و جداسازی GB ویروس C و تعیین ژنوتیپ های آن از کارآیی قابل قبولی برخوردار بوده و در مقایسه با سایر روش ها به هزینه کمتری برای انجام آزمون نیاز دارد.
    نتیجه گیری
    در این تحقیق مشخص شد که میزان آلودگی به این ویروس در افراد مبتلا به عفونت ویروس هپاتیت B در ایران بالا بوده و ژنوتیپ در گردش GB ویروس C در جمعیت مورد مطالعه، ژنوتیپ 2 است. نتایج به دست آمده نشانگر این مطلب است که الگوی ژنوتیپ در این مطالعه مشابه با الگوی ژنوتیپ های غالب در اروپا و آمریکا است.
    کلیدواژگان: Semi Nested PCR، RFLP، ویروس GBV، C، تشخیص، ژنوتیپ، HBV
|
  • Sadegh Babashah, Majid Sadeghizadeh, Masoud Soleimani, Abbas Hajifathali, Mostafa Rezaei Tavirani Page 1
    Objective
    The aim of the present study was the production of recombinant lentviruses that express miR-16. After transduction, altered expression levels of miRNA and its target protein were analyzed.
    Methods
    A DNA fragment that contained the miR-16 precursor was cloned in a lentiviral plasmid. Lentiviral vector particles were produced by transient calcium phosphate co-transfection of 293T cells with the combined lenti-miR, structural and packaging plasmids. Viral supernatants were harvested and concentrated by ultracentrifuge. Virus titration was determined by fluorescent microscopy and flow cytometry. Altered expression levels of miR-16 were evaluated by real-time PCR; its protein target was evaluated by Western blot.
    Results
    The identity of DNA was established by colony-PCR, enzymatic digestion of positive clones, and DNA sequencing. After co-transfection of 293T cells with the combined lenti-miR, structural and packaging plasmids, viral particles were concentrated and the virus titer determined. Maximum expression of the GFP reporter gene was obtained in more than 80% of the cells transduced with lentivirus at MOI=1. Real-time PCR assay showed that miR-16 expression levels significantly increased in transduced cells compared with the control group. As shown by Western blot analysis, miR-16 overexpression downregulated Bcl-2 expression at the protein level.
    Conclusion
    This lentivirus expression system could be considered as a tool for efficient delivery of produced miRNAs to cells.
    Keywords: microRNA, Lentivirus, Transfection, Transduction
  • Behzad Khansarinejad, Hooreih Soleimanjahi, Amirali Hamidieh, Siamak Mirab Samiee, Mahdi Paryan, Yadollah Sanahmadi, Soghrat Faghihzadeh Page 13
    Objectives
    Human cytomegalovirus (CMV) is a major life-threatening pathogen for hematopoietic stem cell transplant recipients. Specific tests are used for the diagnosis and monitoring of CMV infection in transplant patients. This study evaluates the performance of pp65 antigenemia and qualitative PCR assays for monitoring CMV in such patients.
    Methods
    We analyzed 179 clinical samples from 41 patients by using a validated home-brewed qualitative PCR and a commercial antigenemia assay. The obtained results were evaluated using quantitative real-time PCR as the gold standard.
    Results
    CMV was observed in 26.8% of samples analyzed by the antigenemia assay and in 42.6% of the samples by qualitative PCR. Among 179 clinical samples, 50.8% were negative and 21.2% were positive by both assays. On the other hand, 26.3% were only positive by qualitative PCR whereas 1.7% were positive by the antigenemia assay. A comparison of the results with real-time PCR showed that qualitative PCR has a higher sensitivity than the antigenemia assay (98.7% vs. 45.7%). The specificity of both assays was equal (96.8%). Quantitative results of the antigenemia assay showed good correlation with real-time PCR (r=0.715; p<0.001).
    Conclusion
    Both the qualitative PCR and antigenemia assays have special deficiencies for efficient diagnosis of CMV infection. Therefore, effective management of CMV infection in transplant patients requires the use of other sensitive quantitative methods such as qPCR.
    Keywords: Antigenemia, Cytomegalovirus, PCR, pp65, Real, time PCR
  • Mehrdad Roghani, Tourandokht Baluchnejadmojarad Page 23
    Objective
    This study was designed to investigate the antinociceptive effect of curcumin in diabetic rats by using the formalin and hot tail immersion tests.
    Methods
    Wistar rats were divided into the following six groups: control; curcumin-treated control (50 mg/kg); diabetic; sodium salicylate (SS)-treated diabetic; and two curcumin-treated diabetic groups (10 and 50 mg/kg). Curcumin was administered seven days after streptozotocin injection for a total of five weeks.
    Results
    High-dose curcumin treatment of diabetic rats reduced the pain score in both acute and chronic phases of the formalin test (p<0.05). SS-treated diabetic rats had a reduction in pain score only in the chronic phase of the formalin test (p<0.05). In the hot tail immersion test, diabetic rats showed a significant reduction in tail flick latency compared to the control group (p<0.01). High-dose curcumin treated diabetic rats showed significantly increased latency relative to untreated diabetic rats (p<0.05). Diabetic rats also showed a significant increase in the tissue level of malondialdehyde (MDA; p<0.01). High-dose curcumin treated diabetic rats had a significantly reduced level of MDA (p<0.05).
    Conclusion
    Chronic administration of curcumin could attenuate the nociceptive score in both the acute and chronic phases of the formalin test in a streptozotocin-induced experimental model of diabetes mellitus and increase thermal pain threshold. The beneficial effect of curcumin is partly attributed to attenuation of lipid peroxidation in the periphery.
    Keywords: Curcumin, Diabetes mellitus, Pain, Lipid peroxidation
  • Farzad Isvand Heidari, Fatemeh Ghaffarifar, Abdolhossein Dalimi, Nahid Mortazavi Dehkordi, Sakineh Ghasmi Nikoo Page 33
    Objective
    Cutaneous leishmaniasis is an endemic infectious disease considered to be a crucial health problem in many countries, including Iran. As such, there is a need for new medications with few side effects. In the present research we have studied the effect of artimisinin on Leishmania major (L. major) and cell death in vitro.
    Methods
    A specific number of promastigotes of L. major were grown in the presence of different concentration of artimisinin to achieve IC50 of the drug. The MTT method was applied to evaluate the cytotoxic effect of the artiminisinin on L. major. Various densities of this drug were applied to study the induction of apoptosis by flow cytometry on L. major promastigotes.
    Results
    We calculated the IC50 of artimisinin to be 25 μg/mlby promastigote assay. Promastigotes were incubated at 72 hours incubation with various doses of artimisinin (10, 25, 50 and 100 μg/ml). The dose 100 μg/ml showed the most apoptosis (68.16%) by Annexin-V FITC. Whereas the 10 μg/ml dose had the least apoptosis (12.78%). There was no change in the control group. According to MTT, the toxic effect of artiminisinin on L. major promastigotes increased with increasing drug concentration.
    Conclusions
    This study revealed that artimisinin has a little toxic effect on macrophages. According to the flow cytometry and MTT results, artimisinin can be suggested as an appropriate drug for in vivo antileishmanial study.
    Keywords: Leishmania major, Artimisinin, Apoptosis, Flow cytometry, In vitro
  • Dina Morshedi, Farhang Aliakbari Page 45
    Objective
    Alpha-synuclein is a major component of protein plaques in synucleinopathies, particularly Parkinson’s disease. The purpose of this study is to assess the inhibitory effects of cuminaldehyde on the fibrillation of alpha-synuclein.
    Methods
    Alpha-synuclein was expressed in Escherichia coli and subsequently purified. For the process of fibrillation, purified protein was incubated at 37◦C and pH 7.2. Fibrillation was analyzed by the standard fibril methods. The effects of different concentrations of cuminaldehyde (20-500 μM) on alpha-synuclein fibrillation were studied by assessment of the cytotoxic effects of samples on the neuroblastoma cell line, SK-N-MC. To study the protein aggregation forms that were generated in the presence of cuminaldehyde, SDS resistance and induced fibrillation (seeding) methods were employed. For studying its specificity on alpha-synuclein, the effect of cuminaldehyde on lysozyme fibrillation was also examined.
    Results
    We showed, for the first time, that cuminaldehyde inhibited fibrillation by more than 80%. The highest inhibition was observed at the ratio of 5-15 moles of drug to protein. The viability of the treated cells with inhibited proteins was more than 90%, whereas non-inhibited samples caused a decrease in viability by 50%. Inhibited samples were not resistant to SDS and they were unable to induce fibrillation. Cuminaldehyde did not inhibit lysozyme fibrillation.
    Conclusion
    Cuminaldehyde inhibited fibrillation of alpha-synuclein which was accompanied by small amorphous aggregated particles of alpha synuclein. The inhibited protein samples did not induce aggregation. Thus, cuminaldehyde can be considered as a candidate to inhibit the formation of alpha-synuclein plaques.
    Keywords: Alpha, synuclein, Cuminaldehyde, Fibril inhibitor, Parkinsons
  • Saeed Najavand, Abbass Sahebghadam Lotfi, Afshin Mohsenifar, Sareh Arjmand, Ali Mota Page 61
    Objective
    Organophosphorus hydrolase (OPH) is a homodimeric enzyme that can hydrolyze phosphoester bonds and reduce the toxicity of organophosphorus compounds. This makes OPH a suitable element for the biodegradation of these compounds.
    Methods
    We successfully cloned the OPH gene from Pseudomonas diminuta, after optimization for Pichia pastoris, into a yeast expression vector (pPICZαB). After transformation and induction of recombinant yeasts, the expressed enzyme was investigated for its biochemical and kinetical parameters.
    Results
    The enzyme was purified 7.49-fold to a specific activity of 0.421×103 U/mg protein from the supernatant with a yield of 33%. The purified enzyme was able to degrade organophosphates. It had an optimal activity and stability up to 50°C, and a pH range of 7.0-10.0. The enzyme had a Km of 45.96 µM and a Vmax of 11.23 µM/min (421 µM/min/mg) for paraoxon as a substrate. This enzyme was sensitive to divalent cations and inactivated by denaturing compounds such as SDS. The molecular mass of the purified enzyme as estimated by SDS–PAGE analysis was approximately 40 kDa.
    Conclusion
    In this study, the purified enzyme effectively hydrolyzed paraoxon, an organophosphorus compound. The activity and stability of this enzyme at high temperatures and pH, and low Km in comparision with bacterial isolates could make it an attractive biocatalyst for applied bioremediation and biosensing.
    Keywords: Organophosphorus compounds, Organophosphorus hydrolase, Pichia pastoris
  • Roghaye Noruzi, Abdolhossein Dalimi, Mehdi Forouzandeh, Fatemeh Ghaffarifar Page 73
    Objective
    Toxoplasmosis is a worldwide disease, for which different detection methods have been used. The nucleic acid sequence-based amplification (NASBA) method is shown to be highly efficient for diagnosis of live microorganisms. The present research evaluates the molecular isothermal method of NASBA to identify live Toxoplasma gondii (T. gondii) in rat.
    Methods
    Tachyzoites of T. gondii were inoculated in the peritoneal cavities of mice (Mus musculus) and their RNA was extracted. The NASBA method was then used to amplify the tachyzoite B1 rRNA gene. Next, we examined blood samples from 30 experimentally infected case and control rats (Rattus norvegicus) by NASBA. Finally, the resultant band was investigated on an agarose gel.
    Results
    The B1 genes extracted from both the tachyzoites and blood samples were successfully amplified by the NASBA method. This amplified gene yielded an amplicon of approximately 116 bp on gel agarose.
    Conclusion
    NASBA is highly efficient for the identification of live T. gondii. This method can be applied for early diagnosis of active toxoplasmosis in both newborns and immunocompromised individuals.
    Keywords: Toxoplasma gondii, NASBA method, B1 rRNA gene
  • Laleh Yazdani, Mehrdad Ravanshad, Zahra Khanlari, Ramin Yaghoobi Page 81
    Objective
    GBV-C is a virus transmissible via blood transfusion and sexual routes. Because of the shared transmission routes in GBV-C and hepatitis B virus (HBV) we have attempted to detect GBV-C in HBsAg-positive patients using the more sensitive semi-nested PCR. We used restriction fragment length polymorphism (RFLP) to determine genotype.
    Methods
    A total of 100 serum samples were collected from HBsAg-positive patients from 1389-1390. After designing specific primers and optimizing the semi-nested PCR, sequences of PCR products were analyzed by Neb Cutter software. Restriction enzyme sites were determined and suitable enzymes selected for RFLP.
    Results
    Semi-nested PCR shows acceptable sensitivity for the detection of GBV-C and its genotype determination. This technique is more affordable than other techniques.
    Conclusion
    There appears to be a high rate of GBV-C infection among Iranian HBV patients. In this study, the majority of patients co-infected with GBV-C were of HBV genotype 2, which is similar to the pattern seen in the US and Europe.
    Keywords: GBV, C, HBs, Ag Positive, RFLP, Genotyping, Semi, Nested PCR