فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال هفتادم شماره 5 (پیاپی 137، امرداد 1391)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال هفتادم شماره 5 (پیاپی 137، امرداد 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/31
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حسین منتخب یگانه، حسین بابا احمدی رضایی، محمود دوستی * صفحه 275
    هدف

    عوامل متعددی در ایجاد بیماری های قلبی- عروقی دخیل اند، از جمله اسیدهای چرب ترانس، که به طور عمده طی فرآیندهای اشباع سازی روغن های گیاهی به وجود می آیند. این فرآیندها موجب تشکیل روغن های نیمه جامد می شود، امروزه مشخص شده است که این ماده غذایی عامل خطر مهمی در بروز و پیشرفت آتروسکلروز است؛ از طرف دیگر مشخص شده است که، تعدادی از گیرنده های هسته ای از جمله PPARها (Peroxisome Proliferator Activated Receptor) در هموستاز لیپید و پاتوژنز بیماری های قلبی- عروقی دخالت داشته و نقش های به سزایی ایفا می کنند؛ از این رو در این مطالعه تاثیر اسید الاییدیک بر بیان ژن PPARγ مورد بررسی قرار گرفته شد.

    روش بررسی

    سلول های ماکروفاژی RAW264.7 با غلظت های mM5/0، یک و دو اسید الاییدیک به مدت شش ساعت تیمار گردیدند. گروه کنترل نیز حاوی اتانول 50% (به عنوان حلال) معادل مقدار اتانول استفاده شده در غلظت دو میلی مولار لحاظ گردید. بعد از استخراج RNA و سنتز cDNA میزان بیان ژن PPARγ با روش Real-Time PCR مورد سنجش قرار گرفت.

    یافته ها

    اسید الاییدیک بعد از تیمار شش ساعته در هر سه غلظت mM5/0، یک و دو میزان بیان ژن PPARγ را در رده سلولی ماکروفاژی RAW264.7 در مقایسه با گروه کنترل، به ترتیب 36/1، 68/1 و 24/3 برابر کاهش داد (05/0P<).

    نتیجه گیری

    اسید الاییدیک، از طریق کاهش بیان ژن گیرنده هسته ای PPARγ باعث بروز، تشدید و یا تسریع بیماری های قلبی و عروقی به خصوص آتروسکلروز می شود و این یافته اهمیت کاهش مصرف این ماده غذایی را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: کشت سلول، اسید الاییدیک، آتروسکلروز، بیان ژن، اسید چرب ترانس، PPARγ
  • علیرضا اکبرزاده باغبان، سارا جام برسنگ، حمید پزشک، فاطمه نیری صفحه 282
    زمینه و هدف
    هیپوترمی یکی از عوامل مهم در بقای نوزادان، به خصوص در میان نوزادان کم وزن است. ماندگاری طولانی مدت در وضعیت هیپوترمی منجر به ورم، خون ریزی، یرقان و مرگ می شود. از این جهت پژوهش حاضر تلاشی در جهت بررسی عوامل موثر بر گذار از وضعیت هیپوترمی در نوزادان است.
    روش بررسی
    نمونه ی به کار گرفته شده در این پژوهش شامل 439 نوزاد بستری در بخش NICU در بیمارستان امام خمینی (ره) شهر تهران بود. در این مطالعه، درجه حرارت رکتال نوزادان در بدو تولد و سپس در ادامه به فاصله های 30 دقیقه ای، تا رسیدن به دمای نرمال اندازه گیری شد. در تحلیل داده ها و برآورد نرخ انتقال از وضعیت هیپوترمی از مدل چند وضعیتی مارکوف (Markov models) با دو متغیر همراه وزن و دمای محیط تولد استفاده و نرم افزار R برای برازش به کار گرفته شد.
    یافته ها
    نرخ انتقال از وضعیت هیپوترمی شدید به وضعیت خفیف آن 1192/0 در دقیقه و برای انتقال از وضعیت هیپوترمی خفیف به وضعیت نرمال، 0549/0 در دقیقه برآورد شد. متغیر وزن اثر معنی داری بر انتقال از وضعیت هیپوترمی به حالت نرمال داشت، فاصله اطمینان 95% (4165/0و 1364/0)، (001/0P<). دمای محیط تولد نیز اثر معنی داری بر تغییر وضعیت نوزاد از حالت هیپوترمی به وضعیت نرمال داشت، فاصله اطمینان 95% برای پارامتر اثر دمای محیط بر نرخ انتقال (4963/0 و 0439/0) و (001/0P<) برآورد شد.
    نتیجه گیری
    مطالعه نشان داد، نوزادان با وزن نرمال و متولد شده در دمای بالای °C 28 سریع تر از وضعیت هیپوترمی منتقل می شوند. چون وزن نوزاد در زمان تولد در اختیار کادر پزشکی نیست، کنترل دمای محیط تولد می تواند بهبودی را تسریع کند.
    کلیدواژگان: هیپوترمی نوزادی، وزن نوزاد، دمای محیط تولد، مدل چند وضعیتی مارکوف، نرخ انتقال
  • علیرضا توسلی، عباس عبداللهی، حامد گل محمد زاده صفحه 289
    زمینه و هدف
    با توجه به اهمیت رزکشن و ترمیم روده باریک و فقدان مطالعات کافی در این زمینه، این مطالعه جهت مقایسه عوارض و هزینه ناشی از کاربرد لیگاشور و استاپلر خطی در رزکشن و ترمیم روده باریک طراحی شد.
    روش بررسی
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی فاز یک بود که در سال 1389 تا 1390 در بیمارستان قائم شهر مشهد انجام گرفت. حجم نمونه 9 نفر در هر گروه تعیین شد. روش کار به این صورت بود که در عمل جراحی لاپاروسکوپیک گاستریک بای پس (Laparoscopic gastric bypass) برای درمان چاقی مرضی بیماران نیاز به قطع کردن قسمتی از روده باریک و سپس بستن دو انتهای آن در یکی از مراحل عمل دارند. این بیماران انتخاب می شدند و به صورت تصادفی به دو گروه استفاده از روش استاپلر یا لیگاشور تقسیم شدند. عوارض عمل جراحی و هزینه مصرفی در اتاق عمل بررسی شد.
    یافته ها
    هزینه جراحی و وسایل در گروه استاپلر بین 5/29 تا 40 میلیون ریال و با میانگین 5/3±83/31 میلیون ریال و در گروه لیگاشور بین 24 تا 35 و با میانگین 92/3±72/26 میلیون ریال بود و تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود داشت (004/0P=). طول مدت جراحی در گروه استاپلر 4/3±200 دقیقه و در گروه لیگاشور 10±240 دقیقه بود و تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود داشت (043/0P=).
    نتیجه گیری
    کاربرد لیگاشور در رزکشن و ترمیم روده باریک، از روش استاپلر خطی مقرون به صرفه تر می باشد. به نظر می رسد این روش، عوارض خاصی به دنبال نداشته و ایمن می باشد. مدت زمان جراحی با لیگاشور بیش تر از جراحی با استاپلر می باشد.
    کلیدواژگان: استاپلر، لیگاشور، روده باریک، کاهش هزینه، طول مدت عمل
  • مهیار غفوری، علی وفایی شاهی صفحه 295
    زمینه و هدف
    یکی از ویژگی های آدنوکارسینوم پروستات چند کانونه بودن آن می باشد. به گونه ای که این کانون ها ممکن است با استفاده از سی تی اسکن یا Magnetic Resonance Imaging (MRI) قابل تشخیص نباشند. در این مطالعه سعی شده است تا ارزش MRS و توافق آن با Prostatic Specific Antigen (PSA) (به عنوان روش قدیمی) برای تشخیص عود بافت تومورال در بیماران مبتلا به سرطان پروستات مورد بررسی قرار گیرد.
    روش بررسی
    این مطالعه در قالب یک مطالعه مقطعی انجام شد. نمونه ی مورد پژوهش عبارت بود از بیمارانی که به منظور تشخیص و درمان عود لوکال سرطان پروستات، پس از رادیکال پروستاتکتومی مراجعه کرده بودند. به صورت سنتی مقادیر PSA بیش از 2/0 نانوگرم در دسی لیتر به منزله عود لوکال تومور در نظر گرفته شد. نتایج MRS بر حسب نسبت مجموع کراتین و کولین به سیترات و حد تمایزهای مختلف با PSA مقایسه شد.
    یافته ها
    تعداد 139 بیمار وارد مطالعه شدند. عود تومور در 107 بیمار (77%) بر اساس PSA سرم تشخیص داده شد. میانگین PSA و مجموع میزان کراتین و کولین به سیترات در بیماران دارا و فاقد عود تفاوت آماری معنی داری داشت. توافق PSA با MRS در حد تمایز 50، 100 و 150 به ترتیب 1/94%، 4/94% و 1/85% بود. ضریب همبستگی بین این دو روش تشخیصی 481/0 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه ما نشان داد که MRS به عنوان یکی از ابزارهای دقیق تشخیص سرطان پروستات و عود آن مطرح می باشد. به خصوص در حد تمایز 100 برای نسبت مجموع کراتین و کولین به سیترات توافقی در حدود 95% با PSA را شاهد بودیم.
    کلیدواژگان: MRS، PSA، سرطان پروستات، عود تومور
  • سید مرتضی باقری، محمودرضا طاهری * صفحه 301
    زمینه و هدف

    اختلال عملکرد جنسی در مردان، ممکن است ناشی از ناکافی بودن نعوظ با منشای عروقی باشد. یکی از روش های تشخیص آن، تزریق داخل سینوزوییدی پاپاورین و سپس بررسی شریان کاورنوزال پنیس با استفاده از سونوگرافی داپلر است. در این مطالعه رابطه میان Peak Systolic Velocity (PSV) شریان کاورنوزال قبل از تزریق پاپاورین و ناتوانی جنسی با علت عروقی بررسی گردیده است.

    روش بررسی

    این مطالعه در سال های 1389 و 1390 در بیمارستان هاشمی نژاد تهران در قالب یک مطالعه کارآزمایی بالینی خود شاهد شونده (Self-controlled) انجام شده است. جمعیت مورد مطالعه بیماران مبتلا به اختلال نعوظ می باشد. با استفاده از دستگاه سونوگرافی PSV شریان کاورنوزال پنیس ثبت شده و در مرحله بعد بیماران 40 تا 80 میلی گرم پاپاورین دریافت کرده و مجددا PSV شریان کاورنوزال ثبت گردید. نتایج به دست آمده در قبل و بعد از تزریق با یک دیگر مقایسه شد.

    یافته ها

    90 بیمار مذکر با میانگین سنی 7/13±7/47 سال وارد مطالعه شدند. پاسخ به تزریق پاپاورین در 5/45% (41 بیمار) مثبت بود. میانگین PSV قبل از تزریق برابر با cm/s65/5±68/14 و بعد از تزریق cm/s8/18±74/53 بود (001/0P<). در گروه بیماران با اختلال نعوظ شریانی، PSV قبل از تزریق با حد تمایز PSV معادل cm/s10 مقایسه و بررسی گردید. بر این اساس مقدار حساسیت این حد تمایز 50% و ویژگی آن 100% می باشد.

    نتیجه گیری

    میزان PSV قبل از تزریق معادل cm/s10 به عنوان حد تمایز جهت افتراق علل شریانی اختلال نعوظ از حساسیت لازم برخوردار نیست ولی ویژگی بالایی دارد.

    کلیدواژگان: Peak systolic velocity، شریان کاورنوزال، پاپاورین، اختلال نعوظ
  • علی علیزاده خطیر، مهدی پناهخواهی، علیرضا خواجه نصیری، طیب رمیم، منصوره تقاء صفحه 308
    زمینه و هدف
    سردردهای ناشی از مصرف بیش از حد دارو سردردهایی هستند که بیش از 15 روز در ماه طول کشیده و در اثر هر داروی مسکنی که برای کاهش درد مصرف می شود ایجاد می گردد. اغلب درمان های دارویی استفاده شده در این افراد بی نتیجه بوده است. در برخی موارد از بلوک عصب اکسی پیتال بزرگ برای درمان این سردردها استفاده می شود.
    روش بررسی
    مطالعه به صورت تجربی و دو سویه کور در بیماران بزرگ سال مراجعه کننده به درمانگاه نورولوژی بیمارستان سینا از خرداد سال 1388 الی خرداد 1390 انجام گردید. بلوک عصب پس سری در گروه اول با ml3 بوپیواکایین 5/0% و ml2 سالین و در گروه دوم با ترکیب ml3 بوپیواکایین 5/0% به همراه 80 میلی گرم متیل پردنیزولون انجام شد. کاهش شدت سردرد بر اساس معیار Visual Analogue Scale و افزایش مدت روزهای بدون سردرد اندازه گیری شد. 05/0P< معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    13 مرد و 19 زن با میانگین سنی 76/8±88/39 سال در این مطالعه شرکت کردند. میانگین کاهش شدت سردرد یک ساعت بعد از تزریق در گروه اول 03/1±56/5 و در گروه دوم 92/1±63/4 بود. میانگین روزهای بدون سردرد یک ماه پس از تزریق در گروه اول 75/8 و در گروه دوم 75/4 روز بود. در هیچ مورد اختلاف آماری معنی داری میان دو گروه وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    استفاده از هر دو روش نتایج یکسان و موثری در درمان بیماری داشت. این نکته به خصوص در مورد این سردردها که اغلب مقاوم به درمان بوده و باعث اختلال در زندگی روزمره بیماران می گردد اهمیت دارد.
    کلیدواژگان: مصرف بیش از حد دارو، بلوک عصب، بوپیواکایین، عصب اکسی پیتال بزرگ
  • محمد رهبر، محمود جبل عاملی، نادیا آقاجانی، رضا شفیع پور صفحه 314
    زمینه و هدف
    به علت نادر بودن دررفتگی مادرزادی زانو Congenital Dislocation of the Knee (CDK) علی رغم وجود روش های درمانی متنوع، تعداد مطالعات انجام شده در مورد درمان ارجح آن اندک می باشد. این مقاله در واقع گزارشی از نتایج به دست آمده توسط این مرکز در درمان این بیماری طی چهل سال اخیر می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، پرونده پزشکی کلیه بیمارانی که طی سال های 89-1349 در بیمارستان شفایحیاییان پذیرش شده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت 29 بیمار با 54 دررفتگی زانو تحت مطالعه قرار گرفتند. فرم جمع آوری اطلاعات، شامل داده های مربوط به میزان خم شدن (Flexion)، کنتراکچر، لنگش، ناپایداری (Instability) و عوارض پس از عمل جراحی و درمان محافظتی، برای هر بیمار کامل شد.
    یافته ها
    از 54 زانوی مطالعه شده 42% با درمان محافظتی درمان شدند و 58% تحت عمل جراحی قرار گرفتند. محدوده حرکتی به دست آمده در درمان محافظتی و جراحی با سایر مطالعات قابل مقایسه بود. بررسی میزان خم شدن (Flexion)، کنتراکچر، لنگش، ناپایداری (Instability) و عوارض پس از عمل جراحی و درمان محافظتی انجام شده با نتایج رضایت بخش همراه بود. هم چنین در بیمارانی که تحت عمل جراحی طویل سازی تاندون چهار سر رانی همراه با فیکس کردن مفصل زانو با پین برای 3-2 هفته قرار گرفته بودند نتایج امیدوار کننده بود.
    نتیجه گیری
    کلیه بیماران مبتلا به دررفتگی مادرزادی زانو در هر سنی که مراجعه کنند، ابتدا تحت درمان محافظتی قرار گیرند و در صورت عدم پاسخ درمانی، جراحی شوند. نتایج عملکرد زانو در درمان محافظتی قابل قبول بوده و با عوارض کم تری همراه است.
    کلیدواژگان: دررفتگی مادرزادی زانو، دررفتگی، زانو، CDK
  • سپیده حقیقی، پریچهر یغمایی، فاطمه هاشمی، نغمه سعادتی، فهیمه رمضانی تهرانی، مهدی هدایتی صفحه 320
    زمینه و هدف
    آدیپوکین ها پروتئین های مترشحه از بافت چربی هستند که در کنترل متابولیسم بدن شرکت دارند. کمرین (Chemerin) از جمله آدیپوکین ها بوده و دارای نقش های بیولوژیکی گوناگون است. طبق مطالعات مختلف سطح سرمی کمرین با تغییر در شاخص توده بدنی (BMI)، مقاومت به انسولین، سندرم متابولیک، دیابت و بیماری های قلبی- عروقی در ارتباط بوده است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط سطح سرمی هورمون کمرین با سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) در زنان مبتلا انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه مورد- شاهدی در بیماران مبتلا به PCOS در بیمارستان طالقانی تهران در سال 1390 انجام شد. تعداد 45 بیمار PCOS و هم چنین 45 نفر به عنوان گروه شاهد به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. میزان BMI و سطح سرمی هورمون های کمرین و انسولین به روش الایزا ساندویچی و هم چنین میزان گلوکز سرمی به روش رنگ سنجی آنزیمی در حالت ناشتا اندازه گیری شدند. شاخص مقاومت به انسولین با مدل HOMA-IR محاسبه گردید.
    یافته ها
    میزان هورمون کمرین، گلوکز و هورمون انسولین سرم در بیماران مبتلا به PCOS به طور معنی داری از لحاظ آماری از گروه شاهد بیش تر بود و این افراد با محاسبه HOMA-IR مشخص شد که مبتلا به مقاومت به انسولین بودند (05/0P<). اما همبستگی معنی داری بین سطح کمرین سرم با انسولین، گلوکز و مقاومت به انسولین و BMI در بیماران مبتلا به PCOS با گروه شاهد وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که میزان هورمون کمرین در سرم بیماران PCOS نسبت به گروه شاهد دارای BMI مشابه، افزایش قابل توجهی دارد. براساس یافته های این مطالعه تغییرات کمرین می تواند در تشخیص مکانیسم اختلال مذکور و یافتن راهکارهای درمانی جدید موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: کمرین، سندرم تخمدان پلی کیستیک، مقاومت به انسولین، انسولین، چاقی، شاخص توده بدنی
  • گزارش ویژه
  • سید وحید حیدری، سید محمود رمک هاشمی، عنایت الله عباس نژاد، فاطمه عباسی گراوند، بتول قربانی یکتا * صفحه 325
    زمینه و هدف

    دانستن عوامل مرتبط با عوارض ریوی و شکست در اکستوباسیون در جراحی های مغزی می تواند در جلوگیری از ابتلا به این عوارض موثر باشد مطالعه حاضر به بررسی ریسک فاکتورها و شیوع عوارض ریوی و شکست اکستوباسیون در جراحی های داخل جمجمه ای می پردازد.

    روش بررسی

    تعداد 254 بیمار تحت اعمال جراحی اینتراکرانیال را در بیمارستان فیروزگر، در سال 89-1387، به طور گذشته نگر مطالعه نمودیم.

    یافته ها

    عوارض ریوی در بیماران با شکست اینتوباسیون (002/0P=)، تهویه مکانیکی به مدت بیش از 24 ساعت (001/0P=)، فشار خون (001/0P=)، مصرف سیگار (040/0P=)، نیاز دوباره به جراحی (003/0P=) و مورتالیتی (001/0P=) بیش تر بود.

    نتیجه گیری

    مدت زمان بیهوشی، مدت زمان جراحی، نیاز به اینتوباسیون و مدت زمان آن و نیز مدت زمان اقامت در ICU از ریسک عوامل مرتبط با عوارض ریوی بوده و هوشیاری قبل از جراحی و شکست اینتوباسیون به طور مستقل از سایر متغیرها با عوارض ریوی همراه هستند.

    کلیدواژگان: جراحی های داخل جمجمه ای، عوارض ریوی، شکست در اکستوباسیون
  • الهام بیرانوند، سعید عابدیان کناری، علیرضا خلیلیان، بهنوش بیرانوند صفحه 330
    زمینه و هدف
    سل مهم ترین بیماری عفونی است که سالیانه موجب آلودگی حدود هشت میلیون نفر در جهان می شود. هدف از این پژوهش بررسی ریسک فاکتورهای ابتلا به بیماری سل بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی 183 فرد مسلول مراجعه کننده به مرکز بهداشت استان مازندران در طی سال های 90-1388 بررسی شدند. پس از اندازه گیری سطح قند خون ناشتا و پادتن های HIV، اطلاعات مربوط به استعمال دخانیات با استفاده از پرسش نامه و به صورت حضوری کسب شد.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 8/19±8/46 سال بود. شایع ترین عامل خطرزا دیابت و کم ترین شیوع مربوط به HIV بود. هم چنین بین شیوع دیابت در زنان در مقایسه با مردان (46/0±07/0CI= 95%، 19/0OR=) و مصرف سیگار در مردان در مقایسه با زنان (4/54±8/2CI= 95%، 4/12OR=) اختلاف آماری معنی داری وجود داشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این پژوهش، نشان می دهد که دیابت و سیگار می توانند به عنوان ریسک فاکتورهای مهمی برای ابتلا به سل محسوب شوند، لذا در صورت بروز علایم تنفسی در این افراد، سل می تواند یکی از تشخیص های افتراقی مهم در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: سل، دیابت، HIV
|
  • Hossein Montakhab Yegane, Hossein Babaahmadi Rezaiy, Mahmood Doosti Page 275
    Background

    Several dietary factors are involved in cardiovascular coronary heart diseases, including trans fatty acids, which are generally formed during hydrogenation of vegetable oils, a process that causes conversion of liquid oils into semisolid fats. Nowadays, it is well-known that trans fatty acids form a major risk factor in the occurrence and progression of atherosclerosis. On the other hand, it has been identified that some nuclear receptors, such as PPARs, are involved and play important roles in lipid homeostasis and pathogenesis of cardiovascular diseases. Therefore, we studied the effect of elaidic acid on gene expression of peroxisome proliferator activated receptor gamma (PPARγ).

    Methods

    Murine macrophage RAW264.7 cells were treated by 0.5, 1, and 2 mM concentrations of elaidic acid for 6 h. The control group was treated by 50% ethanol (as solvent), equivalent to the amount of ethanol used in 2 mM concentration of elaidic acid. Later, the total RNA was extracted and its cDNA was synthesized. Finally, the quantity of PPARγ gene expression was measured by real-time PCR.

    Results

    Overall, 0.5, 1, and 2 mM concentrations of elaidic acid decreased PPARγ gene expression in RAW264.7 macrophage cell line by -1.36, -1.68, and -3.24 folds compared with the control group, respectively.

    Conclusion

    By decreasing the expression of nuclear receptor PPARγ, elaidic acid causes, intensifies or accelerates the occurrence of cardiovascular diseases, especially atherosclerosis. This finding shows the importance of reducing the consumption of elaidic acid containing foods.

    Keywords: atherosclerosis, cell culture, elaidic acid, gene expression, trans fatty acids, PPARγ
  • Alireza Akbarzadeh Baghban, Sara Jambarsang, Hamid Pezeshk, Fatemeh Nayeri Page 282
    Background
    Hypothermia is an important determinant of survival in newborns, especially among low-birth-weight ones. Prolonged hypothermia leads to edema, generalized hemorrhage, jaundice and ultimately death. This study was undertaken to examine the factors affecting transition from hypothermic state in neonates.
    Methods
    The study consisted of 439 neonates hospitalized in NICU of Valiasr in Tehran, Iran in 2005. The neonate's rectal temperature was measured immediately after birth and every 30 minutes afterwards, until neonates passed hypothermia stages. In order to estimate the rate of transition from neonatal hypothermic state, we used multi-state Markov models with two covariates, birth weight and environmental temperature. We also used R package to fit the model.
    Results
    Estimated transition rates from severe hypothermia and mild hypothermia were 0.1192 and 0.0549 per minute, respectively. Weight had a significant effect on transition from hypothermia to normal condition (95% CI: 0.1364-0.4165, P<0.001). Environmental temperature significantly affected the transition from hypothermia to normal stage (95% CI: 0.0439-0.4963, P<0.001).
    Conclusion
    The results of this study showed that neonates with normal weight and neonates in an environmental temperature greater than 28 °C had a higher transition rate from hypothermia stages. Since birth weight at the time of delivery is not under the control of medical staff, keeping the environmental temperature in an optimum level could help neonates to pass through the hypothermia stages faster.
    Keywords: birth weight, environmental, hypothermia, multi, state Markov models, neonatal, temperature, transition rate
  • Alireza Tavassoli, Abbas Abdollahi, Hamed Golmohammadzadeh Page 289
    Background
    Regarding the limited number of studies on the feasibility of resection and repair of the small intestine by ligasure, we performed this study to compare ligasure with linear stapler for the previously mentioned operation.
    Methods
    This phase 1 clinical trial study was performed in Ghaem Hospital, an educational hospital affiliated to Mashhad University of Medical Sciences, from 2010 to 2011. After obtaining permission from the University's ethics committee and a written informed consent from each patient, we recruited 18 patients. The participants who had morbid obesity and were candidates for laparoscopic gastric bypass surgery were randomly allocated to two stapler and ligasure groups. The data were collected and analyzed by three statistical tests, including Mann-Whitney U test, by SPSS 16.
    Results
    All patients were female with the age range of 20-65 years. Cost in the stapler group ranged between 29,500,000 to 40,000,000 Rial (mean 31,830,000± 3,500,000 Rials) and in ligasure group it was between 24,000,000 to 35,000,000 Rials (mean 26,720,000± 3,290,000 Rials). There was a significant difference between the two groups in cost (P=0.004(. Duration of the operations were 200±3.4 and 240±10 minutes in the stapler and ligasure groups, respectively. The difference in duration was significant between the two groups (P=0.043). No significant differences were observed in complications.
    Conclusion
    Application of ligasure in resection and reconstruction of small intestine is more cost-effective than stapler, although duration of surgery is longer.
    Keywords: cost, effectiveness, duration, ligasure, operation, small intestine, stapler
  • Mahyar Ghafuri, Ali Vafaee Shahi Page 295
    Background
    Multifocality, multicentricity and extension beyond the prostate capsule are all characteristics of prostatic adenocarcinoma that may escape diagnosis by conventional CT scanning or MRI. This study was designed to assess the diagnostic value of magnetic resonance spectroscopy (MRS) in prostatic carcinoma and its compatibility with prostatic specific antigen (PSA) as the conventional method.
    Methods
    In this cross-sectional study, we recruited 139 patients with previous radical prostatectomy referring to Radiology department of Hazrate-e-Rasul Hospital during the first half of 2011 for the evaluation of local recurrence. Traditionally, local recurrence is defined as serum PSA concentration >0.2 ng/dl. We used 1.5-tesla Siemens Avanto MRI unit with endorectal coil and measured creatine, choline and citrate levels before calculating choline-creatine/citrate ratio. Correlation between MRS findings with PSA concentration was evaluated in regards to the multiple levels of the previously mentioned ratio.
    Results
    Local recurrence was found in 107 (77%) patients based on PSA levels. The mean values for serum PSA levels and creatine-choline/citrate ratio were significantly different in patients with and without local recurrence. Creatine-choline/citrate ratios greater than 50, 100 and 150 (as different cut-off points of recurrence) were respectively seen in 104, 102 and 97 patients and agreement ratio between MRS and PSA in these levels were 94.1%, 94.4% and 85.1%, respectively. Correlation coefficient between these two methods was 0.481.
    Conclusion
    MRS is a valuable tool for evaluating recurrence inpatients with prostate cancer treated by radical prostatectomy and it is in good agreement with serum PSA levels.
    Keywords: magnetic resonance spectroscopy, prostate cancer, prostatic specific antigen, pecurrence
  • Seyyed Morteza Bagheri, Mahmoodreza Taheri Page 301
    Background

    Sexual dysfunction in males is characterized by the inability to achieve or maintain an erection sufficient for a satisfactory sexual activity. Erectile dysfunction is a common disorder in males and intracavernosal injection of papaverine followed by color Doppler ultrasonography of the penis is used to diagnose and treat vascular impotence. In this study, we examined the relationship between changes in peak systolic velocity (PSV) and erectile dysfunction with vascular cause after a cavernosal injection of papaverin.

    Methods

    We performed this self-controlled clinical trial in Shahid Hasheminejad Hospital in Tehran, Iran during 2010 and 2011. The study population consisted of 90 patients with erectile dysfunction. The peak systolic velocity (PSV) of cavernosal arteries was evaluated before and after injection of 40-80 mg papaverine and it was compared in the patients with and without response to injection.

    Results

    The mean age of participants was 47.7 13.7 years. Response to papaverine injection was positive in 41(45.5%) patients. The mean PSV values were 14.68+5.65 and 53.74+18.8 cm/s before and after the injection, respectively (P<0.001). A PSV cut-off point of 10 cm/s was determined for the condition before injection. The sensitivity and specificity of the value for diagnosis of arterial erectile dysfunction were calclulated as 50% and 100%, respectively.

    Conclusion

    A PSV cut-off point of 10 cm/s in flaccid status before papaverine injection has a low sensitivity but high specificity for the diagnosis of arterial erectile dysfunction. Future studies with sufficient cases of arterial erectile dysfunction are necessary for final judgments and suggestion a new cut off point.

    Keywords: cavernosal artery, erectile dysfunction, papaverine, peak systolic velocity
  • Ali Alizade Khatir, Mehdi Panahkhahi, Alireza Khage Nasiri, Tayeb Ramim, Mansoureh Toghae Page 308
    Background
    Medication overuse headaches (MOH) include headaches that last more than 15 days a month and usually occur after long-term use of analgesic. Most methods of medical treatment are ineffective. In some studies, great occipital nerve block is used to treat the headaches.
    Methods
    This double-blind experimental study was performed in adult patients with MOH who attended Sina Hospital in Tehran from June 2009 to June 2011. Greater occipital nerve (GON) block was done in the two groups of patients by administering a combination of 3 ml of 0.5% bupivacaine and 2 ml of 5% saline or 3 ml of 0.5% bupivacaine and 80 mg of methyl prednisolone. We evaluated headache severity by Visual analog scale (VAS) and recorded days without headache. If patients were taking pain medications, preventive medications were given as usual before and after the injection. Student's t-test was performed for statistical analysis and a P<0.05 was considered significant.
    Results
    Overall, 13 male and 19 female patients with a mean age of 39.88±8.76 years participated in the study. The mean reduction in headache severity one hour after injection was 5.56±1.03 and 4.63±1.92 in the first and second groups, respectively. Average days without headache one month after injection were 8.75 and 4.75 days in the first and second groups, respectively. There were no significant differences between the two groups.
    Conclusion
    Both methods seem to be effective in medication overuse headaches treatment. This finding is important as non-responders to conventional methods will otherwise have a decreased quality of life.
    Keywords: bupivacaine, greater occipital nerve, medication overuse headaches, nerve block
  • Mohammad Rahbar, Mahmud Jabalameli, Nadia Aqajani, Reza Shafipour Page 314
    Background
    There are not many reports regarding the treatment approaches of congenital dislocation of the knee in the literature. Therefore, the preferred method of treatment of this rare congenital disease is still controversial. Hereby, we report the treatment outcome of 29 patients admitted in Shafa Yahyaian Hospital during 40 years.
    Methods
    In this retrospective study done in Shafa Yahyaian Hospital in Tehran, Iran during 2010, we retrospectively reviewed the medical records of 29 patients treated conservatively or surgically for congenital dislocation of the knee. Patients had been evaluated for an average follow-up of 8.5 years.
    Results
    Overall, 54 knee dislocations had been treated surgically (58%) or conservatively (42%). Range of knee motion, persistent recurvatum, instability, valgus deformity after treatment and limping were the more important factors reported in the two surgically or conservatively treated groups. Knee function was satisfactory in patients with conservative treatment. Despite 80% of instability in the operated knees, patients could ambulate with or without braces and had a range of motion equal to 80 degrees. Knee function was also good after quadricepsplasty with transarticular pins in selected cases.
    Conclusion
    We recommend a conservative approach to the disease, regardless of the patient's age at the time of treatment and subsequent surgery in patients with dissatisfactory recovery. Quadricepsplasty with transarticular fixation is recommended as a good option in treating these patients. Posterior capsulorrhaphy for patients with CDK and ligamentous laxity is also recommended.
    Keywords: congenital dislocation of the knee, CDK, dislocation, knee
  • Sepideh Haghighi, Parichehre Yaghmaei, Fatemeh Hashemi, Naghmeh Saadati, Fahimeh Ramezani Tehrani, Mehdi Hedayati Page 320
    Background
    Adipokines are proteins which are secreted from the adipose tissue. These groups of proteins are involved in the control of metabolism. Chemerin is one of these adipokines with different proposed biological roles. Serum levels of chemerin have been associated with increased body mass index, insulin resistance, metabolic syndrome, diabetes and cardiovascular diseases. The aim of this study was to assess the association between serum chemerin concentrations and polycystic ovarian syndrome.
    Methods
    This case-control study was performed in Taleghani Hospital in Tehran, Iran during 2011. On 45 patients with polycystic ovarian syndrome and 45 normal individuals as the control group. The participants were selected by easy given sampling method. Body mass index, fasting chemerin and serum insulin concentrations were measured by Enzyme-Linked Immunosorbent Assay (ELIZA) method. Fasting serum glucose was measured by the enzyme-calorimetric method and insulin resistance index (HOMA-IR) was measured by the calculation of relevant equation. Data was analyzed using independent t-test and Pearson's correlation coefficient by SPSS version 18.
    Results
    Serum chemerin, insulin, and glucose concentrations were significantly higher in patients with polycystic ovarian syndrome than the control group. There was no significant correlation between body mass index, serum levels of insulin, glucose, HOMA-IR, or chemerin in cases and controls.
    Conclusion
    This study showed that serum chemerin levels increase in polycystic ovarian syndrome. The findings also suggest that changes in chemerin serum levels could be considered as a criterion for polycystic ovarian syndrome.
    Keywords: BMI, chemerin
  • Seyed Vahid Heydari M., Seyyed Mahmoud Ramak Hashemi, Enayat A. Abasnejad, Fatemeh Abbasi Gravnd, Batool Ghorbani Yekta Page 325
    Background

    The purpose of this study was to determine the prevalence and associated factors for postoperative pulmonary complications (PPCs) and extubation failure in patients having undergone intracranial surgery.

    Methods

    In this retrospective study done in Firozgar Hospital during 2008-2010, we followed up 254 patients through a clinical questionnaire and observation of the clinical course of participants in pre- and post-operative periods.

    Results

    Overall, 40 (15.74%) patients had postoperative pulmonary complications. The most common PPC was pneumonia, which was seen in 24 patients (60% of complications). The average duration of ventilation in patients with PPC was significantly higher (16.8.±10 vs. 5.09±4.5 days; P=0.001) than patients without the complication. The mean Glasgow coma scale (GCS) after surgery in patients with PPC was significantly lower (11.±4 vs. 13.2±3; P=0.001) than the rest of the patients. Moreover, the mean age of patients with PPC was significantly higher (64.02±14 vs. 41.6.±17 years; P=0.001). Average duration of stay in ICU in patients with PPC was also higher (24.±27 vs. 8.7±0.5; P=0.001).

    Conclusion

    GCS before surgery and failed extubation independently of other variables were significantly associated with pulmonary complications independent of other variables.

    Keywords: extubation, failure, intracranial, postoperative complications, pulmonary, surgery
  • Elham Biranvand, Saeid Abediankenari, Alireza Khalilian, Behnoush Biranvand Page 330
    Background
    Tuberculosis is one of the most important diseases with annually 8 million new cases worldwide. The purpose of this study was to investigate the risk factors for tuberculosis (TB) infection.
    Methods
    In this descriptive study performed in Health center of Maznadaran province during 2010-2011, 183 patients with pulmonary and extrapulmonary TB infection were recruited. After measuring fasting blood sugar, and human immunodeficiency virus (HIV) antibodies, history of smoking was taken by using a questionnaire.
    Results
    The mean age of the participants was 46.8±19.8 years. The most common risk factor was diabetes and the lowest was HIV infection. Moreover, the prevalence of diabetes in women compared with that of men (OR=0.19, 95% CI=0.07±0.46) and smoking in men compared with women (OR=12.4, 95% CI=2.8±54.4, P<0.05) had statistically significant differences (P<0.05).
    Conclusion
    The results of this research show that diabetes and smoking could be risk factors for tuberculosis infection. It is concluded that, in case of respiratory symptoms in patients with diabetes and smoking, tuberculosis can be considered as an important differential diagnosis.
    Keywords: diabetes mellitus, HIV, tuberculosis