فهرست مطالب

فصلنامه رفاه اجتماعی
پیاپی 43 (زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/31
  • تعداد عناوین: 12
|
  • بهمن محمد بخشی، اکرم حبی، فردین قریشی صفحه 7
    مقدمه
    بقا یا تداوم هویت های ملی در جریان حرکت عظیم اقتصاد و فرهنگ جهانی یکی از بحث های مهم مربوط به فرآیند جهانی شدن می باشد. در این زمینه دیدگاه های متفاوتی ارائه شده است. از آن جمله برخی ادعا می کنند که جهانی شدن تاثیری منفی بر روی هویت های ملی داشته و از بین برنده تفاوت ها است و عده ای نیز خلاف این نظر را بیان می کنند. مقاله حاضر، در این خصوص سه رویکرد متفاوت و اساسی را شناسایی و با داده های تحقیق به آزمون گذاشته است که عبارتند از رویکرد جهان گرایان افراطی، رویکرد شکاکیون و رویکرد تحول گرایان.
    روش
    این تحقیق به روش پیمایشی در بین دانشجویان دانشگاه تبریز انجام شده است.
    یافته ها
    با افزایش فرآیند جهانی شدن، هویت ملی دانشجویان رو به کاهش می گذارد.
    بحث: نظریه های دو رویکرد اول و سوم مورد تایید قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: جهانی شدن، قومیت، هویت جهانی، هویت ملی
  • سید مسعود فاطمی، ریحانه داودی، محمد فشارکی، اصغر گل افشانی صفحه 51
    مقدمه
    همسرآزاری از جمله آسیب های اجتماعی شایع در جامعه به شمار می رودکه نگرانی خانوده ها و مسئولان امور سلامت را فراهم آورده است، از طرفی کسب مهارت های زندگی می تواند افراد را در مقابله با مشکلات تواناتر کند. این پژوهش با هدف تعیین ارتباط مهارت های زندگی با همسر آزاری در زوجین مراجعه کننده به دادگاه های خانواده تهران انجام شد.
    روش
    این پژوهش یک مطالعه همبستگی است که بر روی280 نفر(140زوج) مراجعه کننده به دادگاه های خانواده شهر تهران به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انجام شد. پرسش نامه شامل مشخصات دموگرافیک، پرسش نامه مهارت های زندگی و پرسش نامه همسرآزاری بود، روایی به روش روایی محتوی و پایایی(88/0=r) به روش بازآزمون به دست آمد.
    یافته ها
    هرچه مهارت های زندگی در افراد پایین تر باشد همسرآزاری در آنان افزایش می یابد (005/0p<).
    بحث: توصیه می شود آموزش مهارت های زندگی در زوجین قبل از ازدواج جهت کاهش همسرآزاری انجام شود.
    کلیدواژگان: دادگاه های خانواده، مهارت های زندگی، همسرآزاری
  • فاطمه عرب نژاد، لیلا یزدان پناه صفحه 71
    مقدمه
    هدف ازتدوین این مقاله بررسی عوامل مرتبط با خشونت جوانان زندانی زندان کرمان است که با توجه به گستردگی مفهوم خشونت، دو مورد خاص آن یعنی ضرب و جرح و قتل عمد مورد توجه قرار گرفته اند.
    روش
    این تحقیق با روش پیمایشی انجام گرفته و برای جمع آوری اطلاعات از تکنیک های مصاحبه و پرسش نامه استفاده شده است و تعداد کل افراد مورد بررسی 123 نفر(کل زندانیان با سابقه ضرب و جرح و قتل عمد) بوده است.
    یافته ها
    جنس، وضعیت تاهل، معاشرت با دوستان بزهکار، عضویت در گروه های نزاع، تایید پرخاش گری، توجیه عمل مجرمانه، تصور از خوردن برچسب منحرف، علاقه به فیلم های خشن، سابقه اخراج از مدرسه و مصرف الکل، مواد مخدر و قرص اکس با سابقه خشونت جوانان 35-18 سال مورد بررسی ارتباط معنا دار دارد.
    بحث: جرایم خشونت آمیزی چون قتل و ضرب و جرح در مردان بیش تر از زنان رخ می دهد. بیش ترجوانانی که سابقه خشونت دارند مجردند، عضو گروه های نزاع هستند، سابقه اخرج از مدرسه دارند، پرخاش گری را برای حل مسائلشان لازم می دانند، جرم خود را توجیه می کنند، به مشاهده فیلم های خشن علاقه دارند، و میزان مصرف الکل، قرص اکس و مواد مخدر در آن ها بیش تر است.
    کلیدواژگان: خشونت، ضرب و جرح، قتل عمد، توجیه عمل مجرمانه، تصور از خوردن برچسب منحرف
  • فربد فدایی، ندا علی بیگی صفحه 97
    مقدمه
    جوانی نسبی جمعیت، عوارض جنگ تحمیلی، تحریم ها، مهاجرت جوانان به تهران در جستجوی کار پژوهش در آسیب شناسی روانی جوانان بیکار تهران را الزامی می کند.
    روش
    پژوهش حاضر طرحی علی مقایسه ای است. جامعه آماری شامل کلیه جوانان مذکر 25 تا 35 ساله ساکن شهر تهران بود. نمونه گیری پژوهش حاضر به روش تصادفی طبقه ای صورت گرفته است، 229 نفر شاغل و248 نفر بیکار 35-25ساله ساکن تهران همتاشده برحسب سن، تحصیل، و تاهل با وارسی نامه علایم گونه 90 سئوالی ویراسته و پرسش نامه جمعیت شناختی بررسی شدند. نمره گذاری با نرم افزار وارسی نامه علایم- گونه 90 سئوالی ویراسته انجام شد. نمره ها و میانگین های دو گروه با روش t استیودنت مقایسه گردید. برای شدت و فراوانی نشانه های آسیب شناسی از مجذور خی استفاده شد. میانگین ابعاد نه گانه آزمون و سه بعد شاخص کلی شدت، شاخص ناراحتی از علایم و جمع علایم بین دو گروه سنجیده شد.
    یافته ها
    میانگین همه ابعاد نه گانه و شاخص های سه گانه در بیکاران بالاتر از شاغل و همه در سطح 95% و بالاتر معنی دار بود. بالاترین میانگین آسیب شناسی روانی در بیکاران در مقیاس وسواس-اجبار با 29/1و پایین ترین نمره در حساسیت در روابط متقابل بود. بالاترین میزان آسیب های روانی در شاغلان در وسواس اجبار(97%) و پایین ترین، حساسیت در روابط متقابل(46%) بود. فراوانی نشانه های آسیب روانی در بیکاران 32% و در شاغل 27% بود. بین شدت کلی آسیب های روانی افراد شاغل و بیکار تفاوت وجود داشت. (001/0 P<).
    بحث: فراوانی و شدت نشانه های آسیب شناسی روانی در بیکاران نسبت به شاغلان در حد معنی دار بالاتر است. بیکاری چه عامل یا معلول باشد، در هر دو وجه جوانان بیکار به شغل و درمان روانپزشکی نیازمندند.
    کلیدواژگان: آسیب شناسی روانی، وارسی نامه علایم، گونه 90 سوالی ویراسته، مردان جوان، شاغل، بیکار
  • زهرا داودی، عذرا اعتمادی، فاطمه بهرامی صفحه 121
    مقدمه
    پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر رویکرد راه حل محور بر کاهش گرایش به طلاق زنان و مردان مستعد طلاق شهر اصفهان صورت گرفته است. رویکرد راه حل محور یکی از انواع درمان های کوتاه مدت است که بر یافتن راه حل ها توسط مراجع با کمک مشاور تاکید دارد.
    روش
    این پژوهش نیمه تجربی است و در آن از پیش آزمون و پس آزمون دو گروه شامل گروه آزمایش و گروه گواه استفاده شده است. جامعه پژوهش شامل آن دسته از زوجین مراجعه کننده به مرکز مداخله در بحران شهر اصفهان می باشد که به صورت خود معرف مراجعه کرده بودند. نمونه پژوهش شامل 32 زوج است که از زوجینی که داوطلب به شرکت در مطالعه بودند، به صورت نمونه در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسش نامه استعداد طلاق روزلت و همکاران(1386).
    یافته ها
    برای تجزیه و تحلیل داده ها علاوه بر استفاده از روش های آمار توصیفی از روش تحلیل هم پراکنش استفاده شد.
    بحث: رویکرد راه حل محور بر کاهش گرایش به طلاق موثر است(001/0 p<)
    کلیدواژگان: رویکرد کوتاه مدت راه حل محور، گرایش به طلاق، مستعد طلاق
  • خدابخش احمدی، مصطفی براری، فتح الله سید اسماعیلی صفحه 135
    مقدمه
    تحقیق حاضر با هدف بررسی نگرش مردم به ازدواج موقت انجام گرفته است.
    روش
    در این تحقیق توصیفی، 395 نفر زن و مرد مجرد و متاهل سکن تهران انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه نگرش سنجی استفاده شد.
    یافته ها
    در بین خانواده و اقوام 1/9 درصد افراد سابقه ازدواج موقت وجود دارد. عمده ترین موانع ازدواج موقت فرهنگ جامعه، مخالفت خانواده ها و مخالفت همسر ذکر شد. مردان، افراد مجرد، افراد شاغل، افراد ساکن در جنوب شهر و افرادی که در خانواده و اقوام آن ها سابقه ازدواج موقت وجود دارد بیش از سایرین (01/0 p≤) نسبت به ازدواج موقت گرایش دارند.
    بحث: علی رغم وجودگرایش به ازدواج موقت میزان شیوع این ازدواج در جامعه مورد بررسی کم است.
    کلیدواژگان: ازدواج، ازدواج موقت، متعه، نکاح، نگرش
  • ژاله شادی طلب، مجتبی بیات * صفحه 157
    مقدمه

    توسعه انسانی مبین تحول در کیفیت زندگی است و بر اساس نظریه اینگلهارت و ولزل رویکرد جامع توسعه انسانی سه بعد توسعه اجتماعی اقتصادی، نوسازی فرهنگی و دموکراتیک شدن را در بر می گیرد. هدف اصلی این پژوهش بررسی وضعیت نوسازی فرهنگی در روستاهای در حال گذار و پاسخ به این پرسش است که آیا این گروه از روستاها که از سطح نسبتا مناسبی از توسعه اجتماعی اقتصادی برخوردار هستند، نوسازی فرهنگی را تجربه کرده اند و یا خیر؟

    روش

    نوسازی فرهنگی با سه متغیر فردگرایی، عرفی شدن و تبیین علمی مورد بررسی قرار گرفته است. روش این تحقیق ترکیبی از روش های کمی (پیمایش) و کیفی است. برای درک چگونگی و تحلیل داده های کمی روش کیفی و تکنیک مصاحبه عمیق به کار گرفته شده است.

    یافته ها

    هر چند ساکنین روستاهای در حال گذار در فرآیند توسعه انسانی نوسازی فرهنگی را تجربه کرده اند، اما این تغییر درهمه ابعاد فرهنگی رخ نداده است. به طوری که فردگرایی اخلاقی به طور نسبی در میان مردم این روستاها رواج دارد. اما اکثریت هنوز عرفی نشده اند و تفکر، احساسات، تمایلات و رفتار آن ها از وابستگی و التزام به ماوراءطبیعه فاصله نگرفته و گستره نفوذ باورهای دینی فراتر از حوزه خصوصی را در بر می گیرد. همچنین روستاییان در پاسخ به چرایی وقوع پدیده ها از دو شیوه به ظاهر متناقض تبیین دینی و تبیین علمی استفاده می کنند.
    بحث: به نظر می رسد این گونه از نوسازی فرهنگی که ویژگی اصلی آن عدم توازن مولفه ها و به‎هم ریختگی فرهنگی است، نشان دهنده ریشه باورهای مذهبی در میراث تاریخی این جوامع و پایداری آن در فرآیند توسعه انسانی و تغییرات اجتماعی جوامع روستایی در حال گذار است.

    کلیدواژگان: تبیین علمی، توسعه انسانی، عرفی شدن، فردگرایی اخلاقی، نوسازی فرهنگی
  • حسین راغفر، فاطمه سرخه دهی صفحه 181
    مقدمه
    هدف از این مطالعه بررسی روش های شناسایی افراد واجد شرایط دریافت پرداخت های انتقالی در شرایطی است که دولت اطلاعات دقیقی در مورد جامعه هدف ندارد. در شرایطی که نابرابری اطلاعاتی [1] بین دولت و متقاضیان دریافت یارانه ها وجود دارد پایش اطلاعات گردآوری شده فرایند پر هزینه ای است که می تواند سهم عمده ای از منابع یارانه ای را جذب کند.
    روش
    به منظور شناسایی افراد واجد شرایط استحقاق دریافت یارانه هادر شرایط فقدان بانک اطلاعاتی خانوار های نیازمند در کشور می توان از روش های تقریبی استفاده کرد. اگر دولت بخواهد یارانه ها را به صورت تلفیقی از نقدی و کالایی پرداخت کند باید اطلاعات مربوط به ترجیحات مصرف کنندگان را داشته باشد. به منظور شناسایی ترجیحات مصرف کنندگان دولت می تواند با استفاده از اطلاعات پیمایش هزینه و درآمد خانوار های نیازمند سبد های مختلفی از کالا و خدمات و وجه نقد را برای گروه های مختلف این دسته از مصرف کنندگان طراحی کند. این روش که با استفاده از نظریه اقتصاد اطلاعات تنظیم می شود موسوم به روش خود گزینی [2] است.
    یافته ها
    پرداخت پول نقد در شرایط نابرابری اطلاعاتی روش مناسبی برای توزیع یارانه ها نیست و نه تنها اخلاق کار در جامعه را آسیب می زند بلکه عاملی است که همواره می تواند موجب بروز انگیزه ارائه اطلاعات نادرست و تغییر رفتار توسط افراد شود.
    بحث: در شرایط نابرابری اطلاعاتی مناسب ترین شیوه های پرداخت یارانه این شیوه دارای این مزیت است که از پرداختهای نقدی یکسان به همه افراد در برنامه یارانه نقدی جلوگیری می کند و هزینه ها را در مقیاس وسیع کشوری کاهش می دهد، علاوه بر آن از خطای ورود متقاضیانی که ترجیحات آن ها معطوف یارانه های کالایی و خدمات است می کاهد.
    ارائه بسته های حمایتی دولت را مطمئن خواهد ساخت که یارانه های پرداختی دولت در جهت ارتقای سلامت، بهبود تغذیه، جلوگیری از سوء تغذیه و شیوع بیماری ها و ارتقاء آموزش جامعه مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
    کلیدواژگان: اطلاعات نابرابر، یارانه های نقدی و کالایی، اقتصاد اطلاعات، خودگزینی
  • ابوالفضل کرمی، هوشنگ نایبی، محمد جواد زاهدی صفحه 209
    مقدمه
    مسئله مشارکت و نگرش نسبت به قدرت واقتدارنظام سیاسی برای ثبات وتداوم هرنظام سیاسی اصلی اساسی است. مشروعیت سیاسی در تمام دوران‎های مختلف به صور گوناگون و به عنوان کیفیت حکومت حاکمان در ارتباط با افراد تحت حکومت مطرح بودهاست. پژوهش حاضربه منظور ارائه تحلیلی جامعه شناختی از رابطه بین مشارکت و مشروعیت و عوامل اجتماعی موثر بر آن دربین گروه های اجتماعی شهربابل با استناد به دیدگاه های مشارکت، مشروعیت و بحران مشروعیت می باشد.
    روش
    این تحقیق پیماشی و از نوع علی- مقایسه ای پس از وقوع است.
    یافته ها
    بین مشارکت و مشروعیت رابطه معناداری وجود ندارد. اما بین گروه بندی اجتماعی (موقعیت اجتماعی گروه ها) با نگرش آن ها نسبت به مشروعیت نظام سیاسی ارتباط معناداری وجود دارد. همچنین بین گروه بندی اجتماعی و گرایش به مردم سالاری ارتباط معناداری وجود دارد. یافته های نظری پژوهش نشان می دهد که گر چه می توان رابطه مستقیم متغیر مستقل (گروه بندی اجتماعی) را با متغیرهای وابسته (مشروعیت نظام سیاسی و گرایش به مردم سالاری) براساس تئوری های مشروعیت و بحران مشروعیت تبیین کرد اما متغیر مستقل (مشروعیت نظام سیاسی) رابطه مستقیمی با متغیر وابسته (مشارکت سیاسی) ندارد.
    بحث: داده های تحقیق حاکی از مشارکت بالای پاسخ گویان در انتخابات است در حالی که نمره پاسخ گویان به مشروعیت نظام سیاسی نسبتا پایین است. بنابراین بین نگرش واقعی پاسخ گویان به مشروعیت نظام سیاسی، با رفتار ظاهری آن ها (مشارکت سیاسی) فاصله زیادی وجود دارد.
    کلیدواژگان: مشروعیت، نظام سیاسی، اقتدار اجتماعی، گروه های اجتماعی، دموکراسی _
  • محمد کاظم عاطف وحید، جعفر بوالهری، مجتبی احسان منش، عیسی کریمی صفحه 239
    مقدمه
    این پژوهش با هدف بررسی مشکلات روانی و نگرش خانواده های منطقه شش شهر تهران نسبت به مشکلات و بیماری های عصبی روانی انجام شده است.
    روش
    برای اجرای پژوهش یک فرد بالای 15 سال از 1830 خانوار (586 مرد، 1244 زن) از مجموع 59112 خانوار ساکن در منطقه 6 که به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شده بودند به کمک پرسش نامه های ویژگی های جمعیت شناختی، پرسش نامه SCL-90-R و پرسش نامه نگرش بهداشت روان جامعه مورد بررسی قرار گرفتند. داده های پژوهش به کمک روش های آمار توصیفی آزمون های آماری t و تحلیل واریانس، تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    535 نفر (2/29%) مشکوک به یک یا چند مشکل روانی شناخته شده اند و میزان شیوع آن در زنان (4/30%) بیش تر از مردان، (8/26%) بوده است. همچنین در ارزیابی به عمل آمده از پرسش نامه نگرش سلامت روان جامعه، درمان ناپذیر دانستن بیماری های روانی(7/20%)، موثر دانستن ازدواج در بهبود مشکلات روانی (4/59%) و اعتیاد آور دانستن مصرف داروهای اعصاب (4/85%) فراوانی بیش تری را نسبت به سایر موارد نشان داده است.
    بحث: شیوع نسبتا بالای مشکلات روانپزشکی و وجود نگرش منفی در مورد بیماری های روانی، مصرف مواد و صرع در میان ساکنان منطقه مورد بررسی لزوم توجه بیش تر به پیشگیری و درمان این مشکلات و ارتقاء نگرش خانوارها را یادآور می شود.
    کلیدواژگان: SCL، 90، R، مشکلات روانی، شیوع، نگرش، شهر تهران، اعتیاد، صرع
  • مهدی گلستانی، خدیجه ربیعی، مهران مجتهد زاده، مهرنوش کوثریان صفحه 257
    مقدمه
    مطابق قانون باید اماکن عمومی و خصوصی برای مراجعه و استفاده افرادی که با صندلی چرخ دار حرکت می کنند، مناسب باشد. دستورالعمل این کار به صورت قانون جامع حمایت از حقوق معلولان در سال 1383 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. این مطالعه به منظور بررسی وضعیت اماکن عمومی ساری طراحی شد.
    روش
    پژوهش از نوع مطالعه توصیفی مقطعی است و در سال 1388 انجام شد چک لیستی شامل وجود برنامه منظم بازرسی، سطح شیب دار، آسانسور، تابلوی مخصوص، پارکینگ، حمام، دستشویی و توالت، درهای قابل عبور، تشک مواج و تختخواب با ارتفاع مناسب برای معلولین تهیه شد. پایایی چک لیست با روش آزمون مجدد بررسی شد (همبستگی 7/0). ساختمان های با مصرف عمومی در 5 گروه آموزشی، درمانی، خدماتی، اقامتی و تفریحی به شکل تصادفی و برای مواردی که تعداد محدودی وجود داشت به روش سرشماری انتخاب شد. یافته ها با استانداردهای کشوری و بین المللی مقایسه گردید.
    یافته ها
    212 مرکز شامل 31 (15%) مرکز آموزشی، 75(35%) مرکز درمانی، 82(39%) مرکز خدماتی، 8(4%) مرکز اقامتی و 16(7%) مرکز تفریحی بررسی شدند. در مقایسه با استانداردهای موجود 100 درصد مراکز آموزشی، خدماتی، اقامتی، تفریحی و 95 درصد مراکز درمانی بازرسی نداشتند. 65% مراکز آموزشی، 72% مراکز درمانی و 71% مراکزخدماتی فاقد سطح شیب دار و در 75% مراکز اقامتی و 43% مراکز تفریحی سطح شیب دار استاندارد نبود. 80% مراکز آموزشی، 95% مراکز درمانی، 96% مراکز خدماتی، 62% مراکز اقامتی و 100% مراکز تفریحی فاقد سرویس بهداشتی برای معلولین بود.
    بحث: با وجود قانون برای رعایت استانداردهای کشوری و بین المللی، اکثر قریب به اتفاق ساختمان های مورد نیاز معلولین برای آن ها قابل استفاده نیست یا به سختی و به شکل ناقص مورد استفاده قرار می گیرد. برنامه ریزی برای اجرای درست قوانین لازم و ضروری می باشد
    کلیدواژگان: حقوق بیماران، کم توان، مناسب سازی، صندلی چرخدار، خدمات
|
  • Bahman Mohammadbakhsh, Akram Hobbi, Fardin Ghoreishi Page 7
    Introduction
    One of main issues related to the process of globalization is survival or persistence of national identities in the mainstream of global economy and culture. Different views have been presented in this respect. One of them claims that globalization has a negative effect on national identities, and eliminates the differences. Others, however, state an opposite view. This paper has identified three fundamental but different approaches and examined them by the research’s data. These three approaches are: extreme globallists’ approach, skepticals’ approach and transformists’ approach.
    Method
    This investigation has been carried out by survey method among the students of Tabriz University.
    Finding
    the most important finding in this research is the relationship between process of globalization and national identity. It means that increasing in process of globalization lead to decrease in national identity. Therefore, it shows that the first and the third approach would be accepted
    Conclusion
    the most prominent findings states that increasing globalization identity leads to, reducing national identity of students. Theoretically, it means that among the mentioned triple approaches, the first and third approaches are confirmed; while, according to available data, the second approach is not confirmed.
    Keywords: Ethnicity, Global identity, Globalization, National Identity
  • Sedighe Taraghijah Page 35
    Introduction
    this investigation is seeking for the impact of family form on psychedelic abusing in youth aged 19-35 in Tehran city.
    Method
    It has been a cross sectional study and the population has been all of youth aged 19-35 living in Tehran. Using a cluster Sampling, 6281 people were selected. The instrument of investigation has been a demographic questionnaire and Beck depression inventory. Also the effect of family form on psychedelic abusing was evaluated by another questionnaire.
    Finding
    After gathering data we used SPSS version 16, for chi square and variance analysis.
    Conclusion
    there is a significant and positive relationship between family form and depression, also depression has been high among psychedelic abusers and there is significant correlation between family form and psychedelic abusing.
    Keywords: abuse, depression, family form, psychedelic
  • Page 51
    Introduction
    spouse abuse is one of the most common crimes in every society. It caused lots of concerns in society among families, politicians and the others. While, earning social life skills makes people more powerful in front of problems. This research is seeking to determine the relationship between life skills and wife abuse in couples referred to family courts in Tehran.
    Method
    This is a descriptive study. 280 patients (140 couples) whom referred to family courts in Tehran were selected by using a quota sampling. The questionnaire included demographic characteristics, life skills questionnaire and a wife abuse questionnaire, content validity and reliability method (r = 0 / 88) test-retest method have been used, respectively.
    Finding
    The results have shown that there is a significant relationship between life skills and spouse abuse (P <005).
    Conclusion
    couples must be trained before marriage; training life skills reduces the rate of wife abuse.
    Keywords: family courts, life skills, spouse abuse, Tehran
  • Fatemeh Arabnezhad, Leyla Yazdanpanah Page 71
    Introduction
    The purpose of this article is examination of factors related to youth violence in kerman `s prison. As violence has very extent meaning, we have studied on two kinds of violence which are murder and mayhem.
    Method
    This study is done by survey method. Data has been collected by using the technique of questionnaire and interview. All of the prisoners who had such background were examined (123 people).
    Findings
    Variables of gender, marital status, association with delinquent friends, battle groups membership, aggression confirmation, crime justification, deviant label, being interested in aggressive films, to be laid off school and drinking alcohol, abusing drugs and using ecstasy have a significant relationship with youth violence.
    Conclusion
    men do murder and mayhem more than women. The most who had violent background have been single, members of battle groups, laid off school, confirm aggression, justify their crime, being interested in aggressive films and finally they use alcohol, drug and ecstasy more than others.
    Keywords: crime justification, deviant label, mayhem, murder, violence
  • Farbod Fadai, Neda Ali Beigi Page 97
    Introduction
    relatively young population of Iran, experiencing difficulties due to the Imposed War, embargos, and immigration to Tehran looking for a job, show the necessity of this research which is concerning the frequency and severity of psychopathology in unemployed young men of Tehran.
    Method
    It has been a causal - comparative research. 229 employed and 248 unemployed 25-35 years old men in Tehran, were selected according to their ages, educations, and marital status, data has been gathered by using demographic questionnaire and SCL-90-R software Raw. Numbers and the means of the employed and unemployed groups were compared by "t -student". For evaluating the amount of severity and frequency of symptoms, "Chi- square", were used. The mean of the 9 dimensions and 3 general indices GSI, PST, and PSDI between two groups were compared.
    Findings
    The mean values of all 9 dimensions of SCL-90-R and 3 general indices in unemployed group were significantly higher than the employed (p<0.95).The highest rate in the unemployed: obsession–compulsion scale (1.29), their lowest: 0.57 (sensitivity in reciprocal relations). The highest mean in the employed: obsession–compulsion scale (0.97) and their lowest in sensitivity in reciprocal relations scale(0.46).The frequency of psychopathological symptoms in the unemployed was 32%,and in the employee was 0.27. Severity of psychopathology in unemployed men were significantly more than employees.
    Conclusion
    The frequency and severity of psychopathological symptoms in the unemployed men is significantly higher than the employed. With respect to the unemployment regardless of being the cause or the effect, the young unemployed men need both a job and psychiatric treatment.
    Keywords: Employed, Psychopathology, SCL, 90, R, Unemployed, Young men
  • Zahra Davoodi, Ozra Etemadi, Fateme Bahrami Page 121
    Introduction
    The present study has been carried out in order to determine the efficacy of the solution focused approach in decreasing the tendency for divorce in Isfahanian men and women who are susceptible to divorce. The solution_ Focused approach is one of the brief treatment methods which emphasize the subject's role in solution finding with the help of a counselor.
    Method
    It was a quasi experimental study. The research population includes the couples consulting Isfahan's "crisis intervention'' center. The study sample includes 32 couples whom were chosen as the available sample and divided randomly between the experiment and control groups. The research tool is The Rusbult et al (1986) divorce susceptibility questionnaire.
    Finding
    for analyzing the data not only the descriptive methods have been used but also scatter analyzing was used.
    Conclusion
    The solution Focused approach is effective for conjugal harmony (p<0.001).
    Keywords: Divorce prone, Divorce tendency, solution, focused brief couple therapy
  • Khodabakhsh Ahmadi, Mostafa Barari, Fatholah Seyed Esmaili Page 135
    Introduction
    The present study aimed to introduce the temporary marriage and to evaluate its position in Tehran.
    Method
    this is a descriptive study. 395 residents of Tehran were selected either single or married. An attitude questionnaire was used for gathering the data.
    Findings
    The results of the study have shown that there is at least 9.1 of temporary marriage in the families of the study sample. 25% of the cases said that they were ready for temporary marriage. Culture, family objection, logical objection and permanent wife’s objection are the main obstruct for temporary marriage in Iran. Also, men, single people, employed people, residents of the south and people with a history of temporary marriage in their family have tendency toward temporary marriage. Although 25 % of the study population was inclined to temporary marriage, its prevalence in the society is about 9 %.
    Conclusion
    The main obstacles for temporary marriage are culture and family.
    Keywords: attitude, Marriage, Temporary marriage, tendency
  • Jaleh Shaditalab, Mojtaba Bayat Page 157
    Introduction

    Changes in the quality of life are portrait of Human development. Based on Inglehart and Welzel comprehensive approach to human development, the concept includes three dimensions of socio-economic, cultural modernization and democratization of the society. The present study aims at elaborating on the situation of cultural modernization in the villages at transition and responding to the question of: "whether these groups of villages, which enjoy relatively of a higher level of socio-economic development, have experienced cultural modernization or not?

    Method

    Cultural modernization is measured by three variables of individualism, secularization and scientific orientation. The study is conducted through a combination of quantitative techniques (survey, review of literature and questionnaire) and qualitative methods. For the analysis of data, technique of in-depth interviews with respondents has been applied to grasp a better understanding of their responses.

    Finding

    The findings show; in the processes of human development inhabitants of villages at transition have experienced cultural modernization, however it has not been an inclusive process of covering multi-dimension of cultural modernization. while, to some extent moral individualism has prevailed among people but the majority have not moved towards secular mentality. Their thought, attitudes and behaviors are dependent on super-natural factors and the influence of religious beliefs is not limited to their private domain of life. Also residents of these types of villages in response to the question of:" why a phenomenon exists or occurs?" have used a paradoxical combination of science and religion in their explanations.

    Conclusion

    It seems this type of cultural modernization, which its main attribute, is imbalance among three dimension of the concept, reports the historical roots of religious beliefs and its sustainability through the processes of human development and social changes in the villages at transition.

    Keywords: Human development, cultural modernization, moral individualism, secularization, scientific orientation
  • Hossein Raghfar, Fatemeh Sorkhedehi Page 181
    Introduction
    Price subsidization and income transfers have their main purposes- decreasing the price of essential items and providing some degree of social protections- in Iran's social protection system. Instead, price subsidies have led to increasing wasteful consumption, which distort production incentives and increase social division. This is why targeting subsidies, particularly energy, basic commodities and drug subsidies, have been the main source of concerning among the politicians for almost last two decades. Cash payment is a method that the government has been trying to implement. Critics of the government's social policy emphasize on the economic as well as social consequences of cash payment method. Including: hyper-inflation, increased costs of production and invariable amount of consumption in short run.
    Method
    Lack of a reliable comprehensive data bank has been the main obstacle to an effective targeting. This study shows that due to the asymmetric information between government and individuals, cash payment, based on means-tested approach, is not an effective method of subsidy payment. This study, then suggests a self-selection method which is a way that individuals with different characteristic types can select the different baskets. Therefore, targeted household groups are separated in to four different groups with different performances over combinations of cash and in-kind subsidies.
    Finding
    Government can offer each group a specifically designed basket consists of different combination of cash and in-kind subsidies.
    Conclusion
    individuals by selecting right basket not only reveal their own type but also reduce the cost of government `s subsidizing program. Designing right baskets for right household groups in practice is the main challenge.
    Keywords: subsidizing program, in, kind subsidies, hyper, inflation, consumption
  • Abolfazl Karami, Houshang Nayebi, Mohammad Javad Zahedi Page 209
    Introduction
    The issue of participation and political legitimacy for the political stability and continuity is a fundamental principal. All the various times, political legitimacy as a quality of government has been associated with obedience. This study presents a sociological analysis of the relationship between participations, legitimacy and social factors which affect the political legitimacy among social groups of Babol, based on the views of participation, legitimacy and the legitimacy crisis.
    Method
    The research method is survey (Casual- comparative).
    Findings
    The result from this research shows that there is not significant relationship between legitimacy and participation but there is a significant relationship between the social status of the groups and their attitude concerning the legitimacy of political system. There is also a significant relationship between the social status of the groups and their tendency toward democracy. While, according to this research, there is no significant relationship between the legitimacy of political system and political participation.
    Conclusion
    The research data has indicated a high participation of respondents. While the Score of the respondents to legitimacy of political system is relatively low. Therefore, there is a large gap between the real attitude of the respondents to legitimacy of political system and the behavior of respondents (social participation).
    Keywords: Legitimacy, political system, social authority, social groups, Democracy
  • Mohammad Kazem Atef, Vahid, Jafar Bolhari, Mojtaba Ehsanmanesh, Isa Karimi Page 239
    Introduction
    The aim of this study is to investigate the psychological problems and the attitudes of the families residing in the 6th district of Tehran toward psychiatric illnesses.
    Method
    an individual over the age of 15 from 1830 families (586 males and 1244 females) out of 59112 families residing in the 6th district were recruited through stratified random sampling procedure and were administered the demographic questionnaire, SCL-90, and the Attitude Questionnaire. The data was analyzed by using descriptive statistics, t-test, and analysis of variance.
    Findings
    535 people (29.2%) have shown one or more mental health problems. The prevalence has been higher among women (30.4%) than men (26.8%). Also the results of the Attitude Questionnaire have revealed that believing in the incurability of psychiatric problems (20.7%), the effectiveness of marriage in recovering from psychiatric illnesses (59.4%), and the addictiveness of psychotropic medications (85.4) have been more prevalent than other items.
    Conclusion
    The high prevalence of psychiatric problems, negative attitudes toward mental illness, drug abuse and seizure disorders in the families residing in the district indicate the necessity of prevention and treatment of these problems and improvement of the attitudes of these families.
    Keywords: SCL, 90, psychiatric illness, prevalence, attitude, the city of Tehran, addiction, seizure
  • Page 257
    Introduction
    Providing suitable facilities for the handicapped that have moving disability and have to use wheelchairs, is mandatory by a law published in 2004. The responsible person of all community service buildings are obliged to provide minimum standards for convenient access and use for the handicapped. In this study the community service places of Sari, were evaluated.
    Method
    This has been a cross-sectional study done in 2010. Buildings were randomly selected when there were many samples, however, all were assessed if were unique or less than 4. A check list was developed according to governmental standards. Content validity was obtained by consultation with experts and consumers. Reliability was tested by the "test-re-test" method (using Pearson correlation Coefficient, r=0.77). Two hundred and twelve buildings in 5 categories (health care, community services, educational, residential and leisure activities) were assessed by 11-20 items regarding the function and services to provide. The included items were: presence of ramp, sliding door, lift, handicap sign, reserved parking place, suitable bathroom, toilet, special mattress, height adjustable bed. Scales for evaluation were as; existed as standard, existed but not as standard, and not existed. The administrative asked if there was routine inspection visits by responsible bodies. Data entered the SPSS (16) software for analyzing.
    Finding
    eighty two community service buildings (bank, post office, registry office), 75 health centers (hospital/clinic/physiotherapy/radiology/pharmacy), 31 educational buildings, 16 entertaining/leisure places (cinema, park, restaurant, gymnasium) and 8 residential buildings (hotels, sanatorium), were evaluated. Routine periodic and formal administrative inspections were hardly performed for evaluated facilities. In most centers there have not been any standard slopes. In almost all above-mentioned centers, there were no signs, parking space, and even restrooms dedicated to handicapped. Only 8% of facilities for community services, 12.5% of residential buildings and 3% of health centers had standard slope. There were no suitable beds, toilet and bathrooms in hotels.
    Conclusion
    Despite the existence of law in the country and international standards, almost all basic community buildings are unsuitable for the disabled people, yet they are not under routine surveillance. Planning for correct performance of laws is necessary and essential
    Keywords: Disabled, Wheelchair, Public facilities, Sari, Iran