فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 62، امرداد 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/05/08
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهری جمیلیان، حمیدرضا جمیلیان صفحه 1
    زمینه و هدف
    دیسمنوره اولیه یا قاعدگی دردناک، یکی از شایع ترین مشکلات زنان است. این مطالعه به منظور مقایسه اثر امگا 3 و ویتامین E در درمان دیسمنوره اولیه انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 80 دختر دانش آموز دبیرستانی شهر اراک در سال 1389 به طریق تصادفی به دو گروه 40 نفری تقسیم شدند. در گروه امگا-3 روزانه یک کپسول 500 میلی گرمی به مدت 60 روز و در گروه ویتامین E یک روز در میان یک کپسول 400 واحدی داده شد. شدت درد، مدت درد و تعداد مسکن مصرفی قبل و بعد از مداخله در هر دو گروه اندازه گیری شد. برای اندازه گیری شدت درد از معیار VAS استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین شدت درد قبل از مداخله در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت. پس از مداخله، میانگین شدت درد در گروه امگا-3، به 5/3 کاهش یافت که هم نسبت به قبل از مداخله که 40/7 بود(05/0>p) و هم نسبت به گروه ویتامین E که 25/5 بود(05/0>p) اختلاف معنی داری نشان داد. پس از مداخله، میانگین مدت درد در گروه امگا-3 به 04/11 ساعت رسید که هم نسبت به قبل از مداخله که 74/31 بود(05/0>p) و هم نسبت به گروه ویتامین E که 81/34 ساعت بود(05/0>p) اختلاف معنی داری نشان داد.
    نتیجه گیری
    امگا-3 بیشتر از ویتامین E در درمان دیسمنوره اولیه موثر است و مصرف آن به عنوان روش جدید در درمان دیسمنوره اولیه نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: امگا، 3، دیسمنوره اولیه، ویتامین E
  • بهاره رحیمی، مانا شجاع پور، عبدالرحیم صادقی، احمد علی پوربابایی صفحه 8
    زمینه و هدف
    پسودوموناس آیروژینوزا پاتوژن فرصت طلب انسانی است و از عوامل عفونت بیمارستانی محسوب می شود. مطالعات اخیر افزایش مقاومت پسودوموناس آیروژینوزا به ایمی پنم را گزارش کرده اند. هدف این مطالعه تعیین الگوی مقاومت باکتری به آنتی بیوتیک های ضد پسودوموناسی از جمله ایمی پنم می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 100 سویه پسودوموناس آیروژینوزا از نمونه های بالینی بیماران بستری به دست آمد، این سویه ها با روش های میکروب شناسی و بیوشیمیایی شامل رنگ آمیزی گرم، تست اکسیداز، تست اندول، اکسیداتیو- فرمنتاتیو SIM و TSI شناسایی و ایزوله شدند. تعیین حساسیت به روش دیسک دیفیوژن برای 6 آنتی بیوتیک ایمی پنم، مروپنم، جنتامیسین، آمیکاسین، سیپروفلوکساسین و سفتازیدیم، طبق استانداردهای موجود NCCLS انجام شد و در مرحله بعد نمونه های مقاوم به ایمی پنم به روش MIC مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    تست تعیین الگوی حساسیت به آنتی بیوتیک ها مشخص کرد که درصد مقاومت به ایمی پنم، مروپنم، جنتامیسین، آمیکاسین، سفتازیدیم و سیپروفلوکساسین به ترتیب شامل 35، 35، 14، 9، 23 و 15 درصد می باشد. هم چنین در تستMIC تعداد سویه های مقاوم به ایمی پنم، سفتازیدیم، سفیپیم و سیپروفلوکساسین به ترتیب 30، 27، 35 و 35 بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان دهنده میزان بالای مقاومت در سویه های پسودوموناس آیروژینوزا به گروه های مختلف آنتی بیوتیکی است. بنابراین به منظور کنترل عفونت و جلوگیری از شیوع بیشتر سویه های مقاوم باید به دنبال راه کارهای مناسبی گشت.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، مقاومت به ایمی پنم، پسودوموناس آیروژینوزا
  • محمد رفیعی، سعید موسوی پور، مریم آقانجفی صفحه 15
    زمینه و هدف
    تا به حال محقیقین توجه زیادی را به شادکامی و ارتباط آن با عوامل گسترده ای مانند شخصیتی، اقتصادی اجتماعی، سلامت عمومی و عوامل دیگر را داشته اند. با همه این موارد مطالعات بسیار کمی در خصوص موضوع شادکامی انجام گرفته است. هدف این مطالعه بررسی شادکامی، سلامت روانی و ارتباط بین آنها در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی یک نمونه تصادفی 315 نفری از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اراک در سال 1389 انجام گرفته است. برای محاسبه شادکامی از پرسش نامه آکسفورد و برای به دست آوردن نمره سلامت عمومی دانشجویان از پرسش نامه GHQ28 استفاده شده است. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های تی، آنالیز واریانس، ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون لجستیک و آزمون کای اسکوئر مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین نمرات شادکامی دانشجویان در دانشگاه علوم پزشکی اراک 14/14±72/40 به دست آمد و تنها 2/9 درصد شادکامی بهنجار داشتند. میانگین نمرات سلامت روانی دانشجویان نیز 47/7 73/25 بوده است و 1/32 درصد دانشجویان از سلامت روانی بهنجار برخوردار بودند. ضریب همبستگی پیرسون ارتباط آماری معنی داری را بین نمره شادکامی و سلامت روانی دانشجویان نشان داد(012/0p= و 14/0-=r).
    نتیجه گیری
    با در نظر گرفتن وضعیت شادکامی و سلامت روانی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اراک، توجه جدی به این موضوع در برنامه ریزی های آموزشی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اراک، سلامت روانی، نمره شادکامی
  • سارا صادق مقدم عباسپور، ناصر مهدوی شهری، سید محمد علی شریعت زاده صفحه 26
    زمینه و هدف
    یکی از روش های مهندسی بافت برای ایجاد ساختارهای بافتی جایگزین، جدا کردن سلول ها از فرد بیمار، گسترش دادن جمعیت سلولی روی یک داربست و در نهایت پیوند زدن بافت حاصل به فرد بیمار می باشد. یکی از منابع سلولی، بافت بلاستما است. در این مطالعه سعی شد از بافت لثه انسان در تهیه داربست استفاده شود و اینترکشن های بین این داربست سه بعدی با بافت بلاستما بررسی شود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، ابتدا لثه انسان تهیه شد و سپس با روش Snap freezing و استفاده از دترژنت سدیم دودسیل سولفات (SDS) Sodium Dodecyl Sulfateو Triton X-100 بافت حاصل سلول زدایی گردید. بررسی های بافت شناسی با رنگ آمیزی های مربوطه انجام شد. سپس داربست های تهیه شده درون حلقه های بلاستمایی 2 روزه خرگوش قرار داده شد و در محیط کشت به مدت 25 روز نگهداری شدند. نمونه برداری از بافت بلاستما و داربست همراه آن هر 5 روز یک بار صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج، حذف سلول ها از داربست آماده شده را تایید نمود. علاوه بر این نتایج بافتی در روز پنجم و دهم، نفوذ سلول های بلاستمایی به داخل داربست را نشان داد. در روز پانزدهم علاوه بر نفوذ، تقسیم و تمایز احتمالی سلول های بلاستمایی مشاهده گردید. هم چنین اپیدرم زایی نیز قابل مشاهده بود. در روز بیستم و بیست و پنجم، روند نفوذ، تقسیم و تمایز سلول ها هم چنان ادامه داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادند که امکان تهیه یک داربست طبیعی از لثه انسان به این روش وجود دارد. این داربست می تواند دارای اثر القایی بر رفتارهای سلولی از قبیل مهاجرت، چسبندگی، تقسیم و احتمالا تمایز باشد. هر چند مطالعات بیشتری برای اثبات هویت سلول ها و سایر ویژگی های این داربست و هم چنین امکان استفاده از آن در روش های مهندسی بافت لثه ای مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: بافت بلاستمایی، سلول زدایی، برهم کنش سلول ماتریکس، تمایز، داربست سه بعدی لثه ای
  • بهمن صالحی، حسن صلحی، امیر رضا فتوت، درخشنده معتمدی، شیرین مرادی، سمیه ابراهیمی صفحه 32
    زمینه و هدف
    اعتیاد به مواد مخدر بدون شک از جمله بزرگ ترین مشکلات جوامع بشری محسوب شده که هر ساله دولت ها میزان زیادی از بودجه های خود را صرف مبارزه با آن می کنند. با توجه به این که بسیاری از معتادان، علاوه بر اعتیاد سبب ایجاد مشکلات روان پزشکی زیادی در خانواده می گردند، هدف این مطالعه مقایسه این اختلالات در خانواده معتادان و غیر معتادان می باشد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک پژوهش مورد – شاهدی می باشد که به صورت نمونه گیری تصادفی ساده بر روی 650 نفر از خانواده های افراد معتاد و افراد غیر معتاد با استفاده از پرسش نامه SCL-90-R انجام گردیده است. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های کای اسکوئر و تی مستقل و با نرم افزار SPSS نسخه 18مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    اختلالات روان پزشکی در خانواده های افراد معتاد نسبت به خانواده های غیر معتاد اختلاف معنی داری دارند(005/0=p) و از بین 9 اختلال روان پزشکی مورد سنجش، تنها اختلالات اضطرابی، پرخاشگری، پارانوئیا و افسردگی در سه نوع بیمارگونه، مرزی و در مجموع (بیمارگونه و مرزی) در خانواده های افراد معتاد نسبت به غیر معتاد با(005/0p=) بیشتر بودند.
    نتیجه گیری
    وابستگی به مواد یکی از اعضاء خانواده، سهم مهمی در بهداشت روانی سایر اعضای خانواده ایفا می کند و نیاز به مداخله جدی درمانی و پیش گیری هر دو می باشد.
    کلیدواژگان: اعتیاد، خانواده، تریاک، کلینیک های ترک اعتیاد، اختلالات روان پزشکی
  • میترا صالحی، نادر مصوری، فرزانه حسینی، مرضیه مبارکی صفحه 39
    زمینه و هدف
    عوامل مختلف از جمله مقاومت آنتی بیوتیکی انتروکوک ها و بیان ژن های دخیل در بیماری زایی، در پایداری این باکتری در شرایط مختلف و گسترش عفونت دخالت دارند. هدف از این مطالعه بررسی میزان حضور ژن های esp و eep در سویه های انتروکوک فکالبس و فاسیوم جدا شده از بیماران مبتلا به عفونت های دستگاه ادراری بوده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، تعداد 214 نمونه کلینیکی، شامل 80 نمونه کاتتر ادراری و 134 نمونه ادرار از بیماران جمع آوری شد. تعیین هویت سویه های جدا شده بر اساس رشد در محیط بایل اسکولین آگار، تحمل نمک 5/6 درصد، رنگ آمیزی گرم، آزمون های کاتالاز، هیدرولیز هیپورات، احیای تلوریت، هیدرولیز اسید آمینه آرژینین و تخمیر قندها مورد بررسی قرار گرفت. ارزیابی ژن ها با روش PCR انجام شد.
    یافته ها
    ژن esp در 83 درصد از نمونه های ادرار و 97 درصد کاتترهای ادراری و ژن eep در 100 درصد نمونه های ادرار و 90 درصد از کاتترهای ادراری حضور داشتند. میزان مقاومت چند دارویی سویه های انتروکوکی نسبت به جنتامایسین و تتراسایکلین 1/78 درصد، سفالسپورین و تتراسایکلین 75 درصد، جنتامایسین و سفالسپورین 3/59 درصد و جنتامایسین و استرپتومایسین 53 درصد برآورد شد.
    نتیجه گیری
    نتایج می توانند نشان گر اهمیت نقش ژن esp در تشکیل بیوفیلم در بیماران باشند. با توجه به حضور ژن eep در اغلب نمونه ها می توان از آن به عنوان ابزار تشخیصی سریع به منظور ارزیابی تولید فرومون و فراهم نمودن شرایط لازم جهت انتقال پلاسمیدها بین سویه های کلینیکی و گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی باشد.
    کلیدواژگان: آنتی بیوگرام، بیوفیلم، PCR
  • منصوره معیا، سعیده ضیایی، سقراط فقیه زاده صفحه 49
    زمینه و هدف
    همراه با یائسگی تغییراتی در شکل و ساختار بدن زنان یائسه به وجود می آید. این مطالعه جهت مقایسه اثرات هورمون درمانی و تیبولون در شکل و ساختار بدن زنان یائسه انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت کار آزمایی بالینی تصادفی انجام شد که در آن 120 زن یائسه به سه گروه مساوی تقسیم شدند. به 40 نفر، 5/2 میلی گرم قرص تیبولون به علاوه روزانه یک قرص کلسیم– ویتامین D (500 میلی گرم کلسیم و 200 واحد ویتامین D)، به 40 نفر دیگر 625/0 میلی گرم قرص استروژن کنژوگه با 5/2 میلی گرم قرص مدروکسی پروژسترون به طور مداوم به همراه یک قرص کلسیم– ویتامین D روزانه و گروه کنترل تنها یک قرص کلسیم– ویتامین D روزانه داده شد. بعد از نه ماه شکل و ساختار بدن با اندازه گیری نسبت دور کمر به باسن، توده چربی، توده غیر چربی، وزن و شاخص توده بدنی (BMI) ارزیابی شد. جهت ارزیابی توده چربی و توده غیر چربی از اندازه گیری چین های پوستی استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در گروه تیبولون، وزن، BMI و توده غیر چربی افزایش معنی دار نسبت به قبل از درمان داشتند(05/0>p). در گروه HT نیز، وزن و BMI افزایش معنی دار نسبت به قبل از درمان داشتند(05/0>p). هم چنین در گروه کنترل وزن، BMI و توده چربی افزایش معنی دار نداشت. در مقایسه سه گروه، گروه تیبولون با افزایش معنی دار توده غیر چربی (01/0>p) همراه بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به این نتایج می توان تیبولون را انتخاب مناسبی جهت تغییرات یائسگی در مقایسه با HT در زنان یائسه در نظر گرفت.
  • مهتاب عطارها، کتایون وکیلیان صفحه 58
    زمینه و هدف
    کنژونکتیویت از دلایل شایع مراجعه به پزشک اطفال و بیمارستان های عمومی است. معمول ترین روش درمان تجویز آنتی بیوتیک هاست، با توجه به عوارض و احتمال افزایش مقاومت میکروبی علیه آنها بر آن شدیم تا تاثیر آب جوشیده به عنوان درمان کمکی را با آنتی بیوتیک به تنهایی بر شدت کنژونکتیویت شیرخواران مقایسه کنیم.
    مواد و روش ها
    در طی یک مطالعه کارآزمایی بالینی، 110 شیرخوار مراجعه کننده به کلینیک اطفال بیمارستان امیر کبیر اراک به طور تصادفی در یکی از دو گروه آب جوشیده به علاوه پماد اریترومایسین چشمی 5/0 درصد و قطره سولفاستامید 10 درصد چهار بار در روز و یا آنتی بیوتیک به تنهایی قرار گرفتند. شدت کنژونکتیویت در روزهای اول (ویزیت)، سوم و هفتم درمان بین دو گروه با یکدیگر مقایسه شد.
    یافته ها
    روز سوم درمان در گروه آب جوشیده همراه با آنتی بیوتیک بهبودی در 2/18 درصد و در گروه آنتی بیوتیک به تنهایی در 1/9 درصد موارد دیده شد، که از لحاظ آماری متفاوت نبود(44/0=p). روز هفتم، درصد بهبودی در گروه ها به ترتیب به 7/32 و 5/34 درصد ارتقاء یافت(05/0)
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، آب جوشیده، کنژونکتیویت، شیرخواران
  • شادی گلی، بهرام سلیمانی، مرجان گلی، معصومه گودرزی صفحه 66
    زمینه و هدف
    شایع ترین علت قطع مصرف روش تزریقی پیش گیری از بارداری، خونریزی های نامنظم قاعدگی و افزایش وزن ذکر شده است. برای کاهش این عوارض روش تزریقی ترکیبی سیکلوفم پیشنهاد گردیده که میزان تاثیر آن در کاهش این عوارض دقیقا مشخص نیست. این مطالعه با هدف مقایسه الگوی قاعدگی و تغییرات وزن و فشار خون در خانم های استفاده کننده از روش های DMPA و سیکلوفم انجام شد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مقطعی، 600 خانم کاربر روش های تزریقی DMPA و سیکلوفم (300 نفر در هر گروه) به روش مبتنی بر هدف انتخاب و در سه مقطع زمانی 3، 6 و 12-9 ماه پس از اولین تزریق بررسی شدند. داده ها توسط پرسش نامه گردآوری و توسط نرم افزارSPSS و آزمون های آماری کای دو، آنالیز واریانس و من ویتنی تحلیل شدند.
    یافته ها
    لکه بینی و آمنوره در کاربران DMPA با شیوع بیشتری دیده شدند. در انتهای ماه های 3، 6 و 12-9 پس از اولین تزریق تنها در پایان ماه های 6 و12-9 دو گروه اختلاف معنی داری را در بروز لکه بینی نشان دادند(05/0>p)، هم چنین بروزآمنوره در دو گروه در هر سه مقطع زمانی تفاوت معنی داری نشان داد(05/0>p). تغییرات وزن در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت(05/0p<) ولی تغییرات فشارخون دیاستول در دو گروه تفاوت معنی داری را نشان داد(05/0>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع کمتر لکه بینی و آمنوره در کاربران سیکلوفم، توصیه به تشویق کاربران واجد شرایط به استفاده از روش سیکلوفم می نماییم. هم چنین کنترل دقیق وزن و فشار خون توصیه می گردد
    کلیدواژگان: الگوی قاعدگی، دپومدروکسی پروژسترون استات، سیکلوفم، فشارخون، وزن
  • سمیه موخواه، زیبا مزاری، آزیتا گشتاسبی*، سکینه موئد محسنی صفحه 75
    زمینه و هدف

    خونریزی زیاد قاعدگی یکی از علل عمده کاهش کیفیت زندگی در زنان سنین باروری و نیز کم خونی فقر آهن محسوب می گردد. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر درمانی داروی تران اگزامیک اسید (TA) بر منوراژی صورت گرفته است.

    مواد و روش ها

    در این کارآزمایی بالینی قبل و بعد، 46 خانم مبتلا به منوراژی انتخاب شدند و پس از یک سیکل کنترل برای بررسی حجم و مدت خونریزی پایه، تحت درمان با TA (500 میلی گرم هر 6 ساعت از روز 5-1 قاعدگی)، برای سه سیکل متوالی قرار گرفتند. داده های مربوط به حجم خونریزی قاعدگی (چارت PBAC)، طول مدت پریود، کیفیت زندگی (پرسش نامه SF-36 و MQ) و مقادیر هموگلوبین و فریتین خون قبل و بعد از مداخله جمع آوری شده و با استفاده از نرم افزار SPSS مورد مقایسه قرار گرفتند.

    یافته ها

    TA میانگین امتیاز PBAC را از (47/160)86/242 در سیکل کنترل به (67/72)5/101 در سومین سیکل کاهش داد(001/0p<). میزان هموگلوبین از (84/0)85/11 به (97/0)08/13و مقادیر فریتین از (03/2)9/15 به (03/2)13/22 افزایش یافت(001/0p<). طول مدت قاعدگی از (23/1)6/7 به (84/0)86/6 کاهش یافت (001/0p=). هم چنین امتیاز MQ از (64/17)26/70 به (49/6)64/11 کاهش یافت و افزایش معنی دار در امتیازهای کیفیت زندگی (به جز بعد درد بدنی) مشاهده شد(001/0p<).

    نتیجه گیری

    TA به دلیل مصرف کوتاه مدت، عدم داشتن تاثیرات هورمونی، عوارض کمتر و خصوصا اثر کمتری بر روی الگوی خونریزی و سیکل قاعدگی، به نظر می رسد در زنان سنین باروری داروی موثر و کارآمدی باشد.

    کلیدواژگان: چارت هیگهام، منوراژی، کیفیت زندگی، تران اگزامیک اسید
|
  • Mehri Jamilian, Hamid Reza Jamilian Page 1
    Background
    Primary dysmenorrheal is one of the most common gynecologic diseases. This study was carried out to compare the effects of omega-3 and vitamin E on the treatment of primary dysmenorrheal.
    Materials And Methods
    In a randomized double-blind clinical trial, 80 female students from high schools in Arak, Iran, were selected by simple sampling and randomly divided into two identical groups in 2010. Omega-3 group received one omega-3 capsule (500 mg) per day while the vitamin E group received one vitamin E capsule (400IU) every other day for 60 days. Intensity of pain, duration of pain, and the number of painkillers taken before and after intervention were measured in both groups. Intensity of pain was assessed by VAS scale of pain. Data were analyzed by SPSS software.
    Results
    After intervention, the mean of pain intensity in the omega-3 group decreased to 3.5 which indicated a significant difference in comparison with the corresponding values before intervention (7.40) (p<0.05) and the values in the vitamin E group (5.25) (p<0.05). After intervention, the mean duration of pain in the omega-3 group reached 11.04 hours which showed a significant difference compared with the corresponding values before intervention (31.74) (p<0.05) and the values in the vitamin E group (34.81) (p<0.05).
    Conclusion
    Omega-3 is more effective than vitamin E in the treatment of primary dysmenorrheal and its application as a new therapeutic method to the treatment of primary dysmenorrheal requires further studies
    Keywords: Omega, 3, Primary dysmenorrheal, Vitamin E
  • Bahare Rahimi, Mana Shojapour, Abdorrahim Sadeghi, Ahmad Ali Pourbabayi Page 8
    Background
    Pseudomonas aeruginosa is a human opportunistic pathogen which is considered one of the agents causing nosocamial infection. Recent studies have reported increased resistance of Pseudomonas aeruginosa to imipenem. The aim of this study was to determine resistance to antipseudomonal antibiotics including imipenem in Pseudomonas aeruginosa strains.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 100 Pseudomonas aeruginosa strains obtained from clinical samples of patients in hospitals in Arak, Iran, were identified and isolated through microbiological methods, including Gram staining, oxidase test, Indol test, and oxidative-fermentative test. Then antibiotic susceptibility test was performed for imipenem, meropenem, gentamicin, amikacin, ciprofloxacin, and ceftazidime by disk diffusion method according to NCCLS (National Committee for Clinical Laboratory Standards). Minimum inhibitory concentration (MIC) was done for determining imipenem-resistant strains
    Results
    Antibiotic susceptibility test showed that resistance rates to imipenem, meropenem, gentamicin, amikacin, ciprofloxacin, and ceftazidime were 35%, 35%, 14%, 9%, 23% and 15%, respectively. Also, MIC test showed that 30 strains were resistant to imipenem, 27 to ceftazidime, 35 to cefepime, and 35 to ciprofloxacin.
    Conclusion
    The results of this study indicated a high rate of antibiotics resistant of Pseudomonas aeroginosa strains to different antibiotic groups. Therefore, new and more effective methods should be found for controlling Pseudomonas infections and preventing the outbreak of its antibiotic-resistant strains.
    Keywords: Antibiotic, imipenem resistance, Pseudomonas aeruginosa
  • Mohammad Rafiei, Saied Mosavipour, Maryam Aghanajafi Page 15
    Background
    To date, researchers have paid extensive attention to happiness and its relationship with a wide variety of personality, socio-demographic, and health-related factors. However, there is still little research on the issue of happiness. This study was done to investigate happiness and mental health and the relationship between them in the students studying at Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran, in 2010.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was carried out on 315 students at Arak University of Medical Sciences who were randomly selected during 2010. The student's happiness was measured by Oxford questionnaire and their mental health was measured using GHQ28. Data were analyzed by t-test, ANOVA, Pearson correlation coefficient, Logistic regression, and Chi-square test using SPSS software.
    Results
    The mean of happiness in the students was 40.72±14.14 with only 9.2% of them in the normal range of happiness. Their mental health score was 25.73±7.47 with 32.1% of them within the normal range. Pearson correlation coefficient showed a statistically significant relationship between happiness score and mental health score (r=-0.14, p=0.012).
    Conclusion
    Happiness and mental health status in the students at Arak University of Medical Sciences necessitate the need for more serious attention to this issue in educational planning.
    Keywords: Happiness score, Mental health, Students
  • Sara Sadegh Moghaddam Abaspour, Naser Mahdavi Shahri, Seyed Mohammad Ali Shariat Zadeh Page 26
    Background
    Obtaining cells from the patient, expanding cell population on a scaffold, and, eventually, grafting the tissue to the patient is one of the tissue engineering techniques to create replacement tissue structures. Blastema tissue is one of the cellular sources in this regard. This study investigated the use of human gum tissue to prepare a scaffold and the interaction between the three-dimensional tissue scaffold and blastema tissue.
    Materials And Methods
    In this experimental study, human gingiva was prepared and through snap freezing method and the use of sodium dodecyl sulfate (SDS) and Triton X-100, went through cell bleaching. Then the provided scaffoldings were placed in 2-day-old blastema rings and stored in culture media for 25 days. Sampling of the blastema and scaffolding tissues was done once every five days.
    Results
    The results confirmed the removal of the cells from the prepared scaffolds. Also, histological studies in the fifth and tenth days indicated cell penetration into the blastema scaffolds. In the fifteenth day, in addition to penetration, blastema cells division and differentiation as well as epidermis genesis were observed. In the twentieth and twenty-fifth days, infiltration, cell division, and differentiation processes continued.
    Conclusion
    The findings of this study indicated the possibility of creating a natural scaffold of human gingiva through this method. This scaffold can have an inductive effect on cell behaviors such as such as migration, adhesion, division, and probable differentiation. However, further studies for demonstrating the identity of the cells and other properties of such a scaffold as well as the possibility of using it in gingiva tissue engineering are recommended.
    Keywords: Blastema tissue, Cell bleaching, Cell matrix interactions, Differentiation, Gingiva three dimensional scaffolds
  • Bahman Salehi, Hassan Solhi, Amirreza Fotovat, Derakhshandeh Motamedi, Shirin Moradi, Somaieh Ebrahimi Page 32
    Background
    Addiction is undoubtedly one of the biggest problems of human societies that every year governments spend enormous amounts of money on fighting it. Most addicts, besides their addiction, cause many psychological problems in their families; therefore, the aim of this study was to compare the presence of these disorders between the families of addicts and non-addicts.
    Materials And Methods
    This case-control study was done on a sample of 650 persons of opium addict's and non-addict's families using random sampling method. Data were collected through SCL-90-R questionnaire and were analyzed by Chi-square and t-test using SPSS software version 18.
    Results
    There was a significant difference in psychiatric disorders in addict's and non-addict's families (p=0.005). Among the 9 psychiatric disorders under assessment, only anxiety, aggression, paranoia, and depression disorders in three types, including pathologic, borderline, and combined (pathologic-borderline), were significantly higher in addict's families compared with non-addict's families (p=0.005).
    Conclusion
    Drug dependence disorder in one member of a family has a very important effect on the mental hygiene of the other family members and requires prevention and treatment in both.
    Keywords: Addiction, family, Opium, Opium withdrawal clinic, Psychiatric disorders
  • Mitra Salehi, Nader Mosavari, Farzaneh Hosseini, Marzieh Mobaraki Page 39
    Background
    Numerous factors, such as Enterococcus antimicrobial resistance and expression of virulence factors, may account for the maintenance and prevalence of Enterococci infection. The aim of the present study was to assess the occurrence of esp and eep genes in the E.faecalis and E.facium strains isolated from the patients with urethral system infections.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 214 clinical samples, including 80 catheters and 134 urine samples, were collected from the patients. The identification of the isolated samples was based on the growth on Bilesculin agar culture media, tolerance of 6.5% Nacl, gram staining, and catalase, hydrolysis of hyporate, telorite reduction, arginine hydrolization, and fermentation of the carbohydrates tests. The assessment of genes was done by PCR method.
    Results
    esp gene was present in 83% of the urine samples and in 97% of the catheters while eep gene was present in 100% of the urine samples and 90% of the urine catheters. The results of antibiogram indicated that the multi-antibiotic resistance was about 78.1% against vancomycin and tetracyclin, 75% against cyprofeloxin and tetracyclin, 59.3% against vancomycin and cyprofeloxin, and about 53% against vancomycin and streptomycin.
    Conclusion
    The findings of this study indicate that esp gene plays an important role in formation of biofilm in patients. Due to the presence of eep gene in almost all of the samples, it can used as a rapid identical agent for the assessment of pheromone production and provision of suitable conditions for plasmid transformation between clinical strains and the prevalence of antibiotic resistance.
    Keywords: Antibiogram, Biofilm, PCR
  • Mansoureh Moaya, Saideh Ziaei, Soghrat Faghih Zaheh Page 49
    Background
    Menopause is associated with changes in body composition in postmenopausal women. The aim of this study was to compare the effects of tibolone and continuous combined hormone therapy (HT) on body composition in postmenopausal women.
    Materials And Methods
    In this randomized clinical trial, 120 menopausal women were randomly selected and divided into three groups. Of these, 40 women received 2.5 mg tibolone plus one Cal+D tablet (500 mg carbonate calcium with 200 IU vitamin D) daily, 40 women received 0.625 mg conjugated estrogen combined with 2.5 mg medroxy progesterone acetate plus one Cal+D tablet daily and the rest 40 (the control group) only received one Cal+D tablet daily. All regimes continued for nine months. Body composition was evaluated with measurements of waist to hip ratio (WHR), fat mass (FM), fat-free mass (FFM), body mass index (BMI), and weight before and after intervention. Fat mass and fat free mass were assessed by measurement of skin-fold thickness. Data were analyzed by SPSS software.
    Results
    In the tibolone group, FFM, BMI, and weight significantly increased compared to the baseline (p<0.05). In the HT group, only weight and BMI significantly increased (p<0.05). In the control group, however, BMI, FM, and weight did not significantly increase in comparison with the other groups. Overall, tibolone group showed a more significant increase in comparison with the other groups (p<0.01)
    Conclusion
    From these results, it can be concluded that tibolone can be used in treating menopausal changes in menopausal women as an alternative to continuous combined hormone therapy.
    Keywords: Body composition, Menopause, Skin fold thickness, Tibolone
  • Mahtab Attarha, Katayoon Vacillian Page 58
    Background
    Conjunctivitis is a common cause of reference to pediatrician and general hospitals. The common method of treatment is prescription of antibiotics; however, there are concerns over the development of antibiotics resistance and their adverse effects. Therefore, this study was done to compare the effects of boiled water as supplementary treatment and antibiotics on the severity of infant's conjunctivitis.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, 110 infants referring to the Pediatric Clinic of Amir Kabir Hospital in Arak were randomly allocated to 2 groups. The first group (intervention) received boiled water together with ophthalmic erythromycin ointment 1% and sulfastamid ophthalmic solution 10% four times a day and the second group (control) just received antibiotics. Severity of infants conjunctivitis on the first, third, and seventh days of treatment were compared between the two groups using SPSS software.
    Results
    On the 3rd day, 18.2% of the infants in the intervention group and 9.1% of the infants in the antibiotics group were cured which did not indicate a significant difference (p=0.44). On the 7th day, the recovery rate was promoted to 32.7% and 34.5% in the intervention and control groups, respectively (p>0.05). Mild severity cases were 58.2% in the intervention and 45.5% in the control groups (p>0.05) while moderate severity cases of conjunctivitis were 9.1% and 20% in the intervention and control groups, respectively (p>0.05).
    Conclusion
    Although the number of infants who were cured was more in the boiled water group with antibiotics group and the intensity and duration of their disease were less than the control group, these differences were not statistically significant.
    Keywords: Antibiotic, Boiled water, Conjunctivitis, Infants
  • Shadi Goli, Bahram Soleymani, Marjan Goli, Masoomeh Goodarzi Page 66
    Background
    The most common reasons for discontinuation of Depot Medroxy Progesterone Acetate (DMPA) contraceptive method are irregular bleeding and increased body weight. To reduce these complications, the combined injectable contraceptive drug, cyclofem, is offered as an alternative while its effects on the reduction of these complications are not quite clear. Thus this study was done to compare the effects of cyclofem and DMPA on the pattern of bleeding, body weight, and blood pressure variations.
    Materials And Methods
    In a cross-sectional study, 600 healthy women using DMPA and cyclofem) 300 people in each group (were selected through purposeful sampling and evaluated in 3 time intervals: 3, 6 and 9-12 months after primary injection. Data were collected by questionnaire and analyzed by Chi-square, ANOVA, and Mann-Whitney tests using SPSS software.
    Results
    Spotting and amenorrhea were seen with higher incidence in DMPA users. There was a significant difference between DMPA and cyclofem users in spotting at the end of months 3, 6, and 9-12 after the first injection (p<0.05). Also, there was a significant difference between the two groups in amenorrhea during the three intervals (p<0.05). There was not a significant difference between the two groups in terms of weight variations (p>0.05), but there was a significant difference between the two groups in diastolic blood pressure (p<0.05).
    Conclusion
    Considering the lower incidence of amenorrhea and spotting in cyclofem users, encouraging eligible clients to use the cyclofem contraceptive method is recommended. Also these users are recommended to carefully control their body weight and blood pressure.
    Keywords: Blood pressure, Body weight, Cycloprovera, DMPA
  • Somayeh Moukhah, Ziba Mazari, Azita Goshtasbi, Sakene Moaed Mohseni Page 75
    Background

    Heavy menstrual bleeding is one of the leading causes of poor quality of life and iron deficiency anemia in women of reproductive age. This study was conducted to investigate the therapeutic effect of tranexamic acid (TA) on menorrhagia.

    Materials And Methods

    In this before and after clinical trial, 46 women with menorrhagia were selected and, after a control cycle for evaluation of the volume and duration of primary bleeding, were subjected to tranexamic acid treatment (500mg every 6 hours from day 1 to 5 of bleeding) for 3 consecutive cycles. Data on the duration of bleeding, amount of bleeding (PBAC chart), quality of life (SF-36 and MQ questionnaires), and hemoglobin and ferritin values were checked and compared before and after treatment using SPSS software.

    Results

    Tranexamic acid reduced mean PBAC score from 242.86 (160.47) in control cycle to 101.50 (72.67) after the third cycle (p<0.001). Hemoglobin increased from 11.85 (0.84) to 13.08 (0.97) g/dl and ferritin increased from 15.9 (20.39) to 22.13 (2.03) ng/dl (p<0.001). Duration of menstrual bleeding decreased from 7.6 (1.23) days to 6.86 (0.84) days (p=0.001). Tranexamic acid reduced mean MQ score from 70.26 (17.64) to 11.64 (6.49) (p<0.0001). Quality of life scores increased in all aspects (except for bodily pain scale) (p<0.001).

    Conclusion

    TA due to its short course of prescription, fewer side effects, especially on the pattern of bleeding and menstrual cycle, and not having hormonal effects, seems to be an effective drug for menorrhagia in women of reproductive age.

    Keywords: Higham chart, Menorrhagia, Quality of life, Rranexamic acid