فهرست مطالب

روان شناسی کاربردی - سال ششم شماره 1 (پیاپی 21، بهار 1391)

فصلنامه روان شناسی کاربردی
سال ششم شماره 1 (پیاپی 21، بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/05/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدعلی بشارت صفحه 7
    هدف
    هدف پژوهش تعیین نقش واسطه ای مکانیسم های دفاعی در رابطه بین سبک های دلبستگی ایمن، اجتنابی و دوسوگرا با ناگویی هیجانی بود.
    روش
    روش پژوهش همبستگی و جامعه آماری شامل زنان و مردان 20 تا 55 ساله ساکن شهر تهران، به تعداد تقریبی چهار میلیون نفر بود که ازمیان آن ها 314 مرد و 362 زن به صورت داوطلب انتخاب و پرسشنامه سبک های دفاعی اندروز، سینگ و بوند (1993)، مقیاس دلبستگی بزرگسال هازن و شیور (1987) و مقیاس ناگویی هیجانی تورنتو بگبی، پارکر و تیلور (1994) توسط آن ها تکمیل شد. تحلیل داده ها با محاسبه ضرایب همبستگی و تحلیل رگرسیون انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد رابطه بین ناگویی هیجانی با سبک دلبستگی ایمن منفی و با سبک های دلبستگی اجتنابی و دوسوگرا مثبت است و مکانیسم-های دفاعی در رابطه بین سبک های دلبستگی و ناگویی هیجانی تاثیر واسطه ای دارد. سبک های دلبستگی ایمن و ناایمن ازطریق مکانیسم های دفاعی رشدیافته، روان آزرده و رشدنایافته در دو جهت متضاد تغییرات مربوط به ناگویی هیجانی را پیش بینی می کند.
    نتیجه گیری
    تاثیر واسطه ای مکانیسم های دفاعی در رابطه بین سبک های دلبستگی و ناگویی هیجانی جزیی است. مکانیسم های دفاعی میزان تاثیر سبک های دلبستگی بر ناگویی هیجانی را کاهش می دهد اما این تاثیر کامل نیست، یعنی رابطه سبک های دلبستگی و ناگویی هیجانی همچنان معنادار باقی می ماند. لذا به-منظور بازسازی فرایندهای تنظیم هیجان، علاوه بر تقویت ویژگی های ایمنی بخش دلبستگی، لازم است زمینه های به کارگیری مکانسیم های دفاعی رشدیافته نیز فراهم شود.
    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، مکانیسم های دفاعی، ناگویی هیجانی، نقش واسطه ای
  • هاجر بهرامی، وحید نجاتی *، حمیدرضا پوراعتماد صفحه 23
    هدف

    هدف این پژوهش تعیین و مقایسه کارکردهای توجه انتخابی و انتقالی بین کودکان و نوجوانان دچار لکنت رشدی و همتایان سالم بود.

    روش

    روش پژوهش از نوع مقطعی- مقایسه ای و جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان مقاطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان 11 مدرسه دخترانه و پسرانه شهریار به تعداد 10508 نفر بود. با نمونه گیری دردسترس 30 نفر از کودکان و نوجوانان به کمک تشخیص یک گفتاردرمانگر ماهر انتخاب و شرکت کنندگان به دو گروه 15نفره دچار لکنت رشدی و سالم تقسیم شد. داده از با استفاده آزمون های عصب شناختی کارت های ویسکانسین گرانت و برگ 1948و آزمون استروپ مکلئود 1996گردآوری و به کمک آزمون تی تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته ها تفاوت معنادار بین دو گروه از نظر کارکردهای توجه انتخابی و انتقالی را نشان داد و مبین آن بود که افراد دچار لکنت در مقایسه با گروه سالم نقایصی در کارکردهای توجه انتخابی و انتقالی دارند.

    نتیجه گیری

    شناخت کارکردهای توجهی افراد دچار لکنت می تواند به عنوان متغیر شناختی مهمی در فهم آسیب پذیری شناختی اختلال های روان زبان شناختی ایفای نقش کند. نتایج این پژوهش پیشنهاد می کند، در برنامه درمانی بیماران دچار لکنت رشدی، قبل از انجام مداخلات گفتاری، مبنای عصب شناختی نقائص شناختی آن ها با ابزارهای عصب روانشناختی مشخص شود تا بتوان با درمان آن که نقطه آغاز فرایند گفتاری است شدت لکنت این گروه از کودکان را کاهش داد.

    کلیدواژگان: توجه انتخابی، توجه انتقالی، کودکان، لکنت رشدی، نوجوانان
  • زهرا صفاریان، محمدعلی گودرزی * صفحه 36
    هدف

    نظریه های شناختی اخیر فرض می کنند که هذیان ها در بیماران دچار اسکیزوفرنیا به دلیل سوگیری زود قضاوت کردن به وجود می آید. از این رو هدف پژوهش حاضر ساخت یک آزمایه معتبر و پایا برای اندازه گیری سوگیری زود قضاوت کردن بود.

    روش

    روش این پژوهش از نوع همبستگی و شامل روش های چندگانه آزمون سازی بود. گروه نمونه شامل 45 بیمار در دسترس دچار اختلال اسکیزوفرنیا بود که از بین حدود 1500بیمار بستری در بیمارستان های رازی و ابن سینای شهر شیراز در یک دوره 6 ماهه انتخاب شد. ابزارهای پژوهش شامل دو آزمایه شباهت ها (صفاریان، 1389) و مهره ها (گرتی، 1991) و مقیاس اندازه گیری علائم مثبت و منفی (اندریسن، 1984) بود. آزمایه شباهت ها شامل 17 گروه تصویر است که روی نمایشگر رایانه با سرعت های متفاوتی می-چرخد. در هر کوشش، یک تصویر الگو و سه تصویر مشابه با تصویر الگو ارائه می شود و وظیفه آزمودنی این است که در هر کوشش تصویری را انتخاب کند که با تصویر الگو بیشترین شباهت را داشته باشد. برای بررسی همسانی درونی آزمایه از روش همسانی درونی و برای بررسی روایی همزمان، همبستگی نمره های آزمودنی ها در آزمایه شباهت ها با نمره های آنها در آزمایه ای که قبلا برای سنجش سوگیری زود قضاوت کردن ساخته شده بود (آزمایه مهره ها) محاسبه شد. روایی پیش بین با استفاده از روش رگرسیون خطی در پیش بینی شدت هذیان های بیماران دچار اسکیزوفرنی توسط آزمایه جدید بررسی شد. روایی تشخیصی آزمایه نیز با مقایسه نمره های بیماران با و بدون هذیان بررسی شد.

    یافته ها

    آزمایه شباهت ها از همسانی درونی، روایی همزمان، روایی پیش بین و روایی تشخیصی مطلوبی برخوردار بود.

    نتیجه گیری

    به وسیله آزمایه شباهت ها می توان سوگیری زود قضاوت کردن را به نحوی پایا و روا در بیماران دچار اسکیزوفرنیا مورد سنجش قرار داد و از آن در پژوهش های آینده در زمینه بررسی نظریه های مربوط به هذیان و توهم استفاده کرد.

    کلیدواژگان: اسکیزوفرنی، سوگیری زود قضاوت کردن، ویژگی های روان سنجی
  • معصومه غیبی، محبوبه عارفی، عصمت دانش صفحه 53
    هدف
    هدف پژوهش تعیین رابطه بین سبک های یادگیری و خودکارامدی دانشجویان گروه های تحصیلی علوم انسانی، فنی-مهندسی و علوم پایه بود.
    روش
    روش پژوهش علی-مقایسه ای و همبستگی و جامعه آماری شامل 7060 دانشجوی مقطع کارشناسی دانشگاه شهید بهشتی در سال تحصیلی 89-88 بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی از میان آن ها 364 نفر انتخاب شد. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه سبک های یادگیری کلب (1999) و خودکارامدی عمومی شرر (1982) بود.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد دانشجویان علوم انسانی سبک یادگیری انطباق یابنده، دانشجویان فنی- مهندسی سبک همگرا و دانشجویان علوم پایه سبک جذب-کننده داشتند. رابطه خودکارامدی و گروه تحصیلی و جنس معنادار بود. خودکارامدی دانشجویان فنی-مهندسی نسبت به گروه های علوم انسانی و علوم پایه و دانشجویان دختر نسبت به دانشجویان پسر بالاتر بود. تفاوتی در سبک یادگیری دانشجویان دختر و پسر مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    برای ایجاد یا افزایش خودکارامدی دانشجویان لازم است آن ها از سبک های یادگیری هر رشته تحصیلی و مشاغل مرتبط با آن آگاهی یابند تا بتوانند از نظر تحصیلی و شغلی موفق باشند. همچنین باید تدابیری اتخاذ کرد تا سبک ها و روش های تدریس استادان در دانشگاه متناسب با سبک یادگیری خاص هر رشته تحصیلی باشد تا آموزش مطلوب تحقق یابد و دانشجویان بتوانند مبانی رشته تخصصی خود را یاد بگیرند و از دانش خود به طور کاربردی استفاده کنند تا خود را افرادی کارآمد بدانند.
    کلیدواژگان: خودکارامدی، دانشجویان، سبک یادگیری
  • علی مشهدی، رضا سلطانی شال، فاطمه میردورقی، بتول بهرامی صفحه 70
    هدف
    هدف پژوهش تعیین ویژگی های روان سنجی مقیاس چندبعدی اضطراب کودکان بود.
    روش
    روش پژوهش توصیفی- پیمایشی بود. با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای از میان 92249 دانش آموز پایه سوم، چهارم و پنجم ابتدایی مدارس دولتی شهر مشهد در سال تحصیلی 90-89، تعداد 507 دانش آموز انتخاب شد. ابزارهای پژوهش پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی، مقیاس تجدیدنظرشده اضطراب آشکار کودکان رینولدز و ریچموند (1978)، مقیاس افسردگی کودکان کواکس (1977) و مقیاس چندبعدی اضطراب کودکان مارچ، پارکر، سالیوان، استالینگ و کانرز (1997) بود.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد اعتبار باز آزمایی و همسانی درونی کل مقیاس چندبعدی اضطراب کودکان به ترتیب 48/0 و 79/0است. همچنین همبستگی این مقیاس با مقیاس اضطراب آشکار و مقیاس افسردگی کودکان به ترتیب برابر با 38/0 و 02/0 بود که بیانگر روایی همگرا و واگری مقیاس مذکور است. نتایج تحلیل عاملی تاییدی نیز نشان داد که الگوی 4 عاملی مقیاس چندبعدی اضطراب کودکان در جامعه ایرانی برازش خوبی دارد.
    نتیجه گیری
    مقیاس چندبعدی اضطراب مشخصه های روان سنجی قابل قبولی در جامعه ایرانی دارد و یک ابزار غربالگری مفید جهت شناسایی کودکان مبتلا به اختلال های اضطرابی است.
    کلیدواژگان: اضطراب کودکان، ویژگی های روان سنجی، مقیاس چندبعدی
  • مینا مهبد، محبوبه فولادچنگ صفحه 88
    هدف
    هدف پژوهش حاضر تعیین نقش دلبستگی به والدین در پیشرفت تحصیلی با واسطه گری خودکارآمدی بود.
    روش
    روش پژوهش از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل 6530 دانش آموزان دبیرستانی شهر شیراز بود که براساس روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای 301 نفر (147 پسر و 154 دختر) از انتخاب شد. در این پژوهش دلبستگی به والدین به عنوان متغیر برون زاد، خودکارآمدی به عنوان متغیر واسطه ای و پیشرفت تحصیلی به عنوان متغیر درون زاد درنظر گرفته شد. ابزار پژوهش خرده مقیاس دلبستگی به والدین آرمسدن و گرینبرگ (1987) و مقیاس خودکارآمدی عمومی شوآرزر و جروسلم (1992) بود. الگوی فرضی پژوهش با استفاده از روش رگرسیون چندگانه همزمان بر طبق روش مراحل بارون و کنی (1989) آزمون شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد دلبستگی به والدین پیش بینی کننده مثبت و معنادار پیشرفت تحصیلی و خودکارآمدی پیش بینی کننده مثبت و معنادار پیشرفت تحصیلی است.
    نتیجه گیری
    در مجموع، خودکارآمدی می تواند به عنوان متغیر واسطه ای میان دلبستگی به والدین و پیشرفت تحصیلی درنظر گرفته شود. بر این اساس والدین می توانند با فراهم کردن فضایی امن سطح پیشرفت تحصیلی فرزندان را ازطریق ارتقا سطح خودکارآمدی آن ها بهبود بخشند.
    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، خودکارآمدی، دلبستگی به والدین
  • فریبرز نیکدل، پروین کدیور، ولی الله فرزاد، مهدی عرب زاده، جواد کاووسیان صفحه 103
    هدف
    هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه خودپنداره تحصیلی، هیجان های تحصیلی مثبت (لذت، امیدواری) و منفی (اضطراب، عصبانیت و خستگی) با یادگیری خودگردان در دانش آموزان بود.
    روش
    روش پژوهش همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر و پسر دبیرستان-های دولتی و غیردولتی متوسطه شهر تهران به تعداد 223742 نفر در سال تحصیلی 89- 88 بود که 840 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند و به پرسشنامه خودپنداره تحصیلی مارش، 1990، پرسشنامه هیجان های تحصیلی پکران گواتز و فرنزل (2005) و پرسشنامه راهبردهای یادگیری پینتریچ و دی گروت،1990 پاسخ دادند. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل گام به گام رگرسیون چندمتغیری تحلیل شد.
    یافته ها
    ماتریس همبستگی بین متغیرهای پژوهش نشان داد رابطه خودپنداره تحصیلی و هیجان های مثبت مربوط به کلاس با خودگردانی یادگیری مثبت معنادار و با هیجان های منفی و خودگردانی یادگیری منفی و معنادار است. متغیرهای خستگی، امیدواری، لذت و اضطراب با یادگیری خودگردان رابطه داشت و در تعامل با هم 55 درصد از تغییرات یادگیری خودگردان را تبیین می-کرد. اما خودپنداره تحصیلی قادر به پیش بینی یادگیری خودگردان نیود.
    نتیجه گیری
    هیجان های تحصیلی قادر به پیش بینی یادگیری خودگردان هستند که از میان آن ها متغیر خستگی از کلاس بالاترین قدرت پیش بینی کنندگی را دارد. بنابراین محیط های آموزشی باید به دنبال پرورش هیجان-های مثبت و کاهش هیجان های منفی در دانش آموزان از طریق بالاتر بردنکیفیت آموزش معلمان باشد.
    کلیدواژگان: خودپنداره تحصیلی، هیجان های مثبت و منفی، یادگیری خودگردان
  • صفحه 120
|
  • M.A. Besharat Page 7
    Aim
    The aim of this study was to examine the mediation effect of ego defense mechanisms on the relationship between secure, avoidant, and ambivalent attachment styles with alexithymia.
    Method
    Method of the present study was correlational and the statistical population included about 4 million men and women aged 20 to 55 years living in Tehran. A total of 676 volunteers (314 men, 362 women) were included in this study. All participants were asked to complete Defense Styles Questionnaire (Andrews, Singh, & Bond, 1993), Adult Attachment Inventory (Hazan & Shaver, 1987), and Farsi version of the Toronto Alexithymia Scale (Bagby, Parker, & Taylor, 1994). Data was analysed using Pearson's correlation coefficients and regression analysis.
    Results
    Secure attachment style showed a significant negative association with alexithymia, while avoidant and ambivalent attachment styles showed significant positive associations with alexithymia. Analysis of the data revealed that defense mechanisms mediated the relationship between attachment styles and alexithymia. It was shown that secure and insecure attachment styles can predict changes of alexithymia through mature, neurotic, and immature defense mechanisms in opposite directions.
    Conclusion
    Based on the results of the present study, it can be concluded that mediation effect of ego defense mechanisms on the relationship between attachment styles and alexithymia was partial. Correlation coefficients between attachment styles and alexithymia were reduced by the mediation effect of ego defense mechanisms. However, this effect was partial and the correlation between attachment styles and alexithymia remained significant. In order to reconstruct processes of emotion regulation, it may be useful to try and increase secure attachment characteristics in indivuduals and encourage them to use more mature defense mechanisms.
    Keywords: Alexithymia, attachment styles, defense mechanisms, mediation
  • H. Bahrami, V. Nejati, H.R. Pouretemad Page 23
    Aim

    The purpose of this study was to compare the functions of selective and shifting attention in children and adolescents with developmental stuttering with their normal peers.

    Method

    A comparative – cross / sectional study was designed where 30 school students were selected based on accessibility. These were selected from 11 boys’ and girl’ high schools in the town of Shahriar in Alborz Province, west of Tehran. The population comprised of 10508 students. An expert speech therapist diagnosed students and participants were divided into two groups of developmental stuttering (n=15) and non-developmental stuttering (n=15). The Wisconsin Cards (Grant & Berg, 1948) and the Stroop Test (Macleod, 1996) were administered as neuropsychological assessment. Data was analyzed using t - test.

    Result

    Findings showed that there was a significant difference between the two groups in functions of selective and shifting attention. In comparison with the normal group, the stuttering group had deficits in attentional functions.

    Conclusion

    With a better understanding of attentional functions of stuttering individuals as an important cognitive variables, we can take a step toward recognizing cognitive vulnerability of disorder. These findings suggest that intervention programs for children with developmental stuttering should pay attention to cognitive deficits prior to speech interventions. Cognitive deficits should be eliminated using neuropsychological implements. With the advances made in the neurological basis of speech. It is suggested that intervention at this level will be most useful in reducing the severity of speech problems.

    Keywords: selective attention, shifting attention, developmental stuttering
  • Z. Saffarian, M. A. Goodarzi Page 36
    Aim

    Recent cognitive theories of delusions postulate that patients with schizophrenia develop delusions due to a jumping to conclusion bias. Therefore, the aim of this study was to develop a reliable and valid task (similarity task) for measuring the jumping to conclusion bias.

    Methods

    The method of the present study was correlational and included a number of test development procedures. The sample consisted of 45 patients with schizophrenia who were selected from about 1500 Razi and Ebnesina Hospital's inpatients during a 6 month period via convenience sampling method. Measures included similarity (Safarian, 2010) and beads tasks (Garety, 1991) and two scales for assessment of positive and negative symptoms (Andreason, 1984). The similarity task consists of 17 groups of pictures that rotate on a computer monitor with different speeds. In each trial, a picture model and three other pictures similar to picture model are presented and the subjects are asked to select the most similar picture to the picture model. Cronbach's alpha was used to indicate consistency reliability of the task. Concurrent validity was examined by correlating the scores of the new task with the scores of an established task of jumping to conclusion bias (the beads task) (Garety, 1991). Predictive validity was determined by examining the ability of the new task to predict the severity of delusions of patients with schizophrenia. Discriminative validity was determined by examining the ability of the new task to differentiate between patients with and without delusions

    Results

    The similarity task showed satisfactory internal consistency, concurrent reliability, predictive and discriminative validity.

    Conclusion

    Similarity task is a reliable and valid measure of jumping to conclusion bias and can be used in future research to examine theories on delusions and hallucinations.

    Keywords: jumping to conclusion bias, psychometric properties, schizophrenia
  • M. Gheibi, M. Arefi, E. Danesh Page 53
    Aim
    The purpose of this study was to determine the relationship between different learning styles and self-efficacy in university students studying humanities, technical-engineering and basic sciences.
    Method
    Comparative and correlational methods were employed. Population included 7060 undergraduate students of Shahid Beheshti University in the academic year 2009-2010. 364 individuals were selected using stratified random sampling. Measurement tools were Kolb's Learning Styles Questionnaire (1999) and Sherer's general self-efficacy questionnaire (1982).
    Results
    Results showed that as far as learning style was concerned, students in the humanities group, tended to be “accommodators”, technical-engineering students were “convergent learners” and basic sciences students tended to be “assimilators”. Relationship between self-efficacy, academic subject and gender was also significant. Self-efficacy of students in the technical-engineering group was higher than basic sciences and humanities. Self-efficacy of female students was more than male students. There were no differences in learning styles of male and female students.
    Conclusion
    In order to create and / or increase self – efficacy in students, it may be necessary for students to be aware of different learning styles associated with each field and related job prospects so that they can be more successful. Also, it is suggested that academic staff in different departments could adopt teaching styles more suitable to the needs of their students. One criterion for this could be the learning style dominant in a particular group of students. In this way, students would learn the basic principles of their academic field better and would use their acquired knowledge in a more applied manner and regard themselves as more efficient individuals.
    Keywords: learning styles, self, efficacy, university students
  • A. Mashhadi, R. Soltani Shal, F. Mirdoraghi, B. Bahrami Page 70
    Aim
    The present study investigated the psychometric characteristics of Multidimensional Anxiety Scale for Children.
    Method
    A descriptive method using survey was used to select 507 students from a population of 92249 3rd, 4th and 5th grade elementary school children in the City of Mashhad during the 2009 – 2010 academic year. Research tools used included a demographic information questionnaire, the Revised Children's Manifest Anxiety Scale (Reynolds & Richmond, 1978), Children's Depression Scale (Kovacs, 1977) and Multidimensional Anxiety Scale for children (March, 1997).
    Results
    Data analysis showed that test-retest reliability and internal consistency for the Multidimensional Anxiety Scale for children was 0.48 and 0.79 respectively. Also, the relationship between this scale and the Revised Children's Manifest Anxiety Scale and the Children's Depression Scale were 0.38 and 0.02 respectively which indicates convergent and divergent validity. Confirmatory factor analysis also showed that the four factor model of Multidimensional Anxiety Scale for Children's in the Iranian community is a good fit.
    Conclusion
    The Multidimensional Anxiety Scale has favorable psychometric properties in the Iranian community and is a useful screening instrument for identifying children with anxiety disorders.
    Keywords: anxiety children, multidimensional scale, psychometric properties
  • M. Mahbod, M. Fouladchang Page 88
    Aim
    The aim of this study was to determine the role of parental attachment in academic achievement based on the mediating effect of self-efficacy.
    Method
    A correlational research method was used and the statistical population consisted of 6530 high school students in the city of Shiraz. Participants were 301 students (147 boys and 154 girls) selected via multistage random cluster sampling. In this model, parental attachment and self-efficacy were considered as exogenous mediators and academic achievement was the endogenous variable. Research instruments were the Parent and Peer Attachment (IPPA) subscale (Armesden & Greenberg, 1987), and the General Self-efficacy Scale (Schwarzer, 1992). The hypothetical model was tested by simultaneous regression analyses, according to the steps of Baron and Kenny (1989).
    Results
    Results indicated that parental attachment predicted academic achievement positively and self-efficacy predicted academic achievement positively.
    Conclusion
    Overall, results showed that self-efficacy could be regarded as a significant mediator between parental attachment and academic achievement. So by providing secure parental attachment, parents can motivate their children to be achieve more academically.
    Keywords: academic achievement, parental attachment, self, efficacy
  • N. Nikdel, P.Kadivar, V. Farzad, M.Arabzadeh, J. Kavosian Page 103
    Aim
    The purpose of this study was to investigate the relationship between academic self-concept, positive (enjoyment, hope) and negative (anxiety, anger and fatigue) academic emotions with self-regulated.
    Methods
    The method of the study was correlational and the population comprised of all male and female high school students of public and private school in Tehran the number 223742 in the 2007 – 2008 academic year that 840 students were selected by multi¬stage cluster sampling and completed measuring academic self-concept by Marsh, 1990, academic emotions questionnaire by Pekrun, Goetz & Frenzel (2005) and measuring learning self regulation questionnaire by Pintrich & Degroot, 1990. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and stepwise regression.
    Results
    The correlation matrix of variables showed that relationship between academic self-concept and positive emotions and self-regulated learning was negative significant. The variables "boredom", "hope", "enjoyment" and "anxiety" were related with self-regulated learning, and together explained 55% of the variance in self-regulated learning. However, academic self-concept did not predict self-regulated learning.
    Conclusion
    Academic emotions predict self-regulated learning and the strongest predictor seems to be class boredom. Therefore, the environment of the education should be aimed of enhancing positive emotions and reducing negative emotions in students through of improved the quality of teacher education.
    Keywords: academic self, concept, positive, negative academic emotions