فهرست مطالب

نوآوری های آموزشی - پیاپی 42 (تابستان 1391)

فصلنامه نوآوری های آموزشی
پیاپی 42 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/05/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • الهه حجازی، ناهید صادقی، سکنیه خاتون خاکی* صفحه 7
    هدف پژوهش حاضر شناسایی رابطه میان متغیرهای نگرش شغلی، احساس کارآمدی، کارآمدی جمعی و تعهد شغلی معلمان بود. به این منظور 220 معلم مقطع راهنمایی از منطقه کهریزک (120 زن و100 مرد) به روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. معلم ها پرسشنامه های احساس کارآمدی معلم تشانن- موران و وولفولک هوی(2001)، کارآمدی جمعی معلمان گودارد، هوی و وولفولک هوی(2000)، تعهد شغلی وولفولک هوی، هوی و کورز (2008) و نگرش شغلی خاکی (1389) را تکمیل کردند. نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد: که نگرش شغلی معلم،مولفه درگیرکردن دانش آموزان (از احساس کارآمدی معلم) و مولفه تحلیل تکلیف مربوط به کارآمدی جمعی معلم پیش بین تعهد شغلی هستند. این یافته ها برای دو جنس متفاوت بود: در معلمان زن به ترتیب نگرش شغلی، درگیرکردن دانش آموزان و تحلیل تکلیف،و در معلمان مرد درگیرکردن دانش آموزان و نگرش شغلی پیش بین تعهد شغلی آنان بود. در کل بین متغیرهای نگرش شغلی، احساس کارآمدی،کارآمدی جمعی و تعهد شغلی معلمان رابطه معنادار مشاهده شد.
    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که زمانی که معلمان دارای نگرش مثبت نسبت به شغل خود هستند، احساس کارآمدی بالایی دارند و محیط کار شان برانگیزاننده است،تعهد شغلی بالایی نشان می دهند.
    کلیدواژگان: نگرش شغلی، احساس کارآمدی، کارآمدی جمعی و تعهد شغلی
  • سید محمد میرکمالی*، فرنوش اعلامی، فاطمه نارنجی ثانی صفحه 31
    هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی رابطه فرهنگ اعتماد وعملکرد معلمان مدارس ابتدایی شهر تهران«می باشد.این پژوهش در حیطه پژوهش های توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری کلیه معلمان مدارس ابتدایی شهر تهران و نمونه آماری شامل 150 نفر می باشد که به روش تصادفی چندمرحله ای انتخاب شده اند. ابزار تحقیق، پرسشنامه اعتماد هویو موران و پرسشنامه استاندارد ارزیابی عملکرد آموزش و پرورش ایرانمی باشد.نتایج تحقیق حاکی از رابطهی مثبت و معنی دار کلیه عوامل فرهنگ اعتماد با عملکرد معلمان است همچنین از میان عوامل فرهنگ اعتماد، عامل اعتماد معلمان به مدیران بالاترین همبستگی(63/0) را با عملکرد معلمان داشته و عامل اعتماد معلمان به همکاران دارای ضریب همبستگی51/0می باشد. عامل اعتماد معلمان با ذی نفعان (اولیا و دانش آموزان) نیز رابطه متوسط اما معنی داری با عملکرد معلمان دارد. میزان همبستگی نمره کل فرهنگ اعتماد با عملکرد معلمان 56/0 بدست آمد که نشان دهنده ارتباط مثبت و معنی دار فرهنگ اعتماد با عملکرد می باشد.نتایج تحلیل رگرسیون نیز بیانگر آن است که با ورود همزمان کلیه عوامل اعتماد، حدود 42/0 تغییرات مربوط به عملکرد فردی معلمان را می توان با آنها پیش بینی نمود و مابقی تغییرات(58درصد) مربوط به سایر عوامل است. همچنین مشاهده می شود که از میان عوامل فرهنگ اعتماد، عامل اعتماد به مدیر با ضریب بتای 45/0 در سطح معناداری 01/0 > p بیشترین نقش را در پیش بینی عملکرد معلمان داشته و پس از آن به ترتیب عوامل اعتماد به همکاران (با ضریب بتای 37/0) و سپس اعتماد به ذینفعان (با ضریب بتای 28/0) در سطح معناداری05/0 > p قراردارند. بنابراین مدیران و معلمان باید از پیامدهای مخرب عدم اعتماد در مدارس آگاهی یافته و دانش ایجاد اعتماد را فراگرفته چرا که فرهنگ اعتماد نقش تعیین کننده ای در عملکرد اعضای مدرسه دارد.
    کلیدواژگان: فرهنگ اعتماد، عملکرد فردی، معلمان، مدارس ابتدایی
  • حمیدرضا حاجی بابایی صفحه 51
    هدف این مقاله ارائه مدل مفهومی از مدرسه با شاخص ها و مولفه هایی مبتنی بر نقشه جامع علمی کشور و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است. ارکان اصلی این مدرسه مدیر، معلم، دانش آموز و برنامه آموزشی و درسی است ومولفه های اصلی آن مدیریت و رهبری توانمند و آگاه، برنامه های درسی مناسب، فضای بانشاط، نیروی انسانی توانمند، تجهیزات و فناوری کافی و مناسب است که در تداوم فعالیت آن نقش اساسی دارند. این مدرسه زمینه ساز تحقق مراتب حیات طیبه در دانش آموزان و کانون عرضه خدمات و فرصت های تعلیم و تربیت1 به فراگیران بوده، تکوین وتعالی پیوسته هویت آنان بر اساس نظام معیار اسلامی را ضمانت می نماید. مدرسه ای که در ارتقای کیفیت آموزشی وپرورشی و رشد وشکوفایی استعدادهای دانش آموزان موفقیت کامل داشته و به تعبیر دیگر همه فراگیران، معلمان، اولیاء و اهالی محله، این مدرسه را دوست خواهند داشت. چنین مدرسه ای باید بتواند مکانی مناسب برای تربیت انسانی مومن و متخلق به اخلاق اسلامی فراهم نماید و زمینه ساز تحقق همه جانبه ی عدالت تربیتی در کشور، ارتقاء دهنده بهره وری منابع در مدارس، افزایش دهنده مشارکت جامعه در رشد و تعالی تعلیم و تربیت مدرسه و یاری کننده کشور در دستیابی به رتبه نخست تربیت در منطقه و جهان اسلام بر اساس چشم انداز 20 ساله باشد.
    وجود چنین مدرسه ای موجب افزایش رضایت دانش آموزان، اولیاء و مسئولین از عملکرد نظام آموزش و پرورش، بر اساس ضوابط و مقررات آن خواهد شد. شاخص ها و محورهای مورد نظر در این مقاله همگی مبتنی بر اسناد بالادستی کشور احصاء گردیده است.
    کلیدواژگان: مدرسه ای که دوست دارم، تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • غلامعلی احمدی*، سمیه سادات میرمعینی صفحه 75
    هدف این پژوهش بررسی تطبیقی تاثیر فرایند مدیریت در مدرسه بر میزان موفقیت دانش آموزان پایه سوم راهنمایی ایران درمقایسه با کشورهای موفق (آمریکا، تایوان، روسیه، ژاپن، کره جنوبی و هنگ کنگ) درطرح تیمز 2007 است. نمونه آماری در این پژوهش، کشورهای موفق در تیمز 2007 (آمریکا، تایوان، روسیه، ژاپن، کره جنوبی و هنگ کنگ) بوده است. برای تحلیل متغیرهای فرایند مدیریت مدرسه (فعالیت های اجرایی، نظارت آموزشی، کنترل و ارزشیابی کارکنان، تدریس و روابط عمومی) بر مبنای داده های به دست آمده از پرسش نامه زمینه ای مدیر مدرسه تیمز 2007 تحلیل شده است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که در کشورهای مطالعه شده بین فعالیت های اجرایی، کنترل و نظارت آموزشی و تدریس مدیران در مدارس با موفقیت تحصیلی دانش آموزان رابطه معناداری وجود ندارد، اما بین ارزشیابی کارکنان در مدرسه توسط مدیر با موفقیت دانش آموزان رابطه معنادار از نوع منفی وجود دارد. همچنین بین روابط عمومی (ارتباط با اولیاء و جامعه و جلب حمایت های مالی) مدیران در مدرسه با موفقیت تحصیلی دانش آموزان رابطه معنا دار و مثبت وجود دارد. مدیران مدارس در تمام کشورهای مورد مطالعه بیش تر وقت خود را به کارهای اجرایی و نظارت آموزشی و کنترل و ارزشیابی کارکنان اختصاص داده اند و پس از آن روابط عمومی و کم ترین زمان را صرف فعالیت تدریس کرده اند. به طور کلی می توان استنباط کرد که بین فرایند مدیریت مدیر در مدرسه و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان رابطه وجود دارد.
    کلیدواژگان: مطالعه تطبیقی، فرایند مدیریت در مدرسه، موفقیت تحصیلی دانش آموزان، تیمز 2007
  • الهه امینی فر*، حسن علم الهدایی، سید حسین عبدالهی صفحه 105
    اضطراب ریاضی و سبک های یادگیری دانشآموزان مقولاتی هستند که بر یادگیری ریاضی تاثیر دارند. هدف این پژوهش تعیین رابطه بین اضطراب ریاضی و سبک های یادگیری دانش آموزان با عملکرد حل مسائل کلامی حسابان و تاثیر آنها بر یکدیگر میباشد. روش پژوهش غیرآزمایشی و از نوع علیمقایسهای است. ابزار این پژوهش پرسشنامه اضطراب ریاضی و آزمون سبک یادگیری است که قبلا روایی و پایایی آنها در دانشگاه فردوسی مشهد مورد بررسی قرار گرفته است. بهعلاوه از آزمون محقق ساخته مسائل کلامی درس حسابان نیز استفاده شده است. اهداف آموزشی مبحث مذکور، طراحی و صحت آنها توسط دبیران و اساتید ریاضی مورد تایید قرار گرفت. جامعه آماری پژوهش کلیه دانش آموزان مشغول به تحصیل دختر و پسر سال سوم رشته ریاضی فیزیک مدارس (دولتی، شاهد، تیزهوشان، نمونه و غیر انتفاعی) شهر سبزوار در سال تحصیلی 89-88 بود. ابزارهای گردآوری داده ها بر روی یک نمونه آماری- شامل 143 دانش آموز دختر و پسر که به طور تصادفی انتخاب شدند - اجرا شد.
    نتایج پژوهش نشان داد که اضطراب ریاضی و سبک یادگیری دانش آموزان با حل مسائل کلامی حسابان رابطه دارند. بدین معنا که: دانش آموزان با اضطراب ریاضی پایین عملکرد بهتری در حل این مسائل در مقایسه با دانشآموزان با اضطراب ریاضی بالا دارند. همچنین دانشآموزان برخوردار از سبک یادگیری میدان ناوابسته، عملکرد بهتری در حل مسائل کلامی حسابان در مقایسه با دانشآموزان با سبک یادگیری میدان وابسته دارند. دانشآموزان با اضطراب ریاضی پایین و سبک یادگیری میدان ناوابسته عملکرد بهتری در مقایسه با دانشآموزان با اضطراب ریاضی پایین و سبک یادگیری میدان وابسته در حل مسائل کلامی حسابان دارند.
    نتایج این پژوهش میتواند به معلمان در زمینه دادن تکالیف و مسائل ریاضی به بچه ها، با توجه به آگاهی از اضطراب ریاضی و سبک های یادگیری دانشآموزان در کلاس درس کمک نماید.
    کلیدواژگان: اضطراب ریاضی، سبک های یادگیری، مسائل کلامی حسابان
  • یحیی صفری*، رحمت الله مرزوقی صفحه 119
    کی از عوامل تبیین پیشرفت تحصیلی دانشآموزان، آگاهی های فراشناختی است. منظور از فراشناخت، آگاهی فرد از فرایندهای شناختی و کنترل و تنظیم شناخت خود است. پژوهش حاضر به بررسی مقایسه ای ابعاد آگاهی های فراشناختی دانشآموزان دوره راهنمایی از لحاظ پایه تحصیلی، جنسیت، نوع مدرسه و ناحیه آموزشی میپردازد.
    جامعه آماری، کلیه دانشآموزان دوره راهنمایی تحصیلی مدارس شهر شیراز به تعداد 65339 بود که از آن میان، به روش تصادفی خوشهای مرحلهای، تعداد 551 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه آگاهی های فراشناختی(M.A.I) استفاده شد.
    یافته ها نشان داد که دانشآموزان در کل دارای میانگین78/3 از 5 هستند. نتایج در مورد مولفه های فرعی آگاهی های فراشناختی نشان داد که میانگین دانش فراشناختی دانشآموزان (83/3) از میانگین کنترل فراشناختی (74/3) آنان بیشتر است. بین آگاهی های فراشناختی دانش آموزان با توجه به جنسیت و ناحیه آموزشی، تفاوت معنادار وجود داشت. در برخی از مولفه های آگاهی فراشناختی، با توجه به نوع مدرسه، تفاوت معنادار مشاهده گردید، اما بین آگاهی های فراشناختی دانشآموزان بر حسب پایه های تحصیلی، تفاوت معنادار نبود.
    با توجه به اهمیت آگاهی های فراشناختی برای موفقیت تحصیلی، اهتمام برنامهریزان و مولفان کتب درسی به آگاهی های فراشناختی، ضروری به نظر میرسد.
    کلیدواژگان: فراشناخت، آگاهی های فراشناختی، کنترل فراشناختی، دوره راهنمایی تحصیلی
  • زهره آقاکثیری*، مریم اعتضادی، احمد شعبانی صفحه 135
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی مشکلات تعاملات مبتنی بر فناوری اطلاعات، خودآموزی، ارزشیابی و برون سازمانی مراکز آموزش از راه دور از دیدگاه دبیران و دانش آموزان دوره متوسطه شهر اصفهان بود. جامعه آماری پژوهش مشتمل بر تعداد 4021 نفر دانش آموز (دختر و پسر) و402 نفردبیران دوره متوسطه این مراکز در سال تحصیلی 1388-1387 بودند. افراد نمونه مشتمل بر 300 نفر دانش آموز و110نفر از دبیران مراکز آموزش از راه دور بودند که به روش تصادفی خوشه ایچند مرحله ای از میان مراکز مذکور انتخاب گردیدند. روش پژوهش به شیوه توصیفی- پیمایشی بود. به منظور بررسی میزان مشکلات در این مراکز، از دو پرسشنامه محقق ساخته برای دانش آموزان و دبیران با درجه بندی لیکرت استفاده گردید. روایی صوری و محتوایی هر دو پرسشنامه با نظر متخصصان و کارشناسان در حد مطلوب گزارش گردید. پایایی هر دو پرسشنامه مذکور با استفاده از روش آلفای کرونباخ برای پرسشنامه دانش آموزان 87/0 و برای پرسشنامه دبیران 88/0 بدست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش های آماری تحلیل واریانس، t تک متغیره و t گروه های مستقل استفاده شد. نتایج، نشان داد که از نظر دانش آموزان میزان مشکلات تعاملات مبتنی بر فناوری، خودآموزی، ارزشیابی و برون سازمانی در سطح خطای (05/0 > p) بیش از سطح متوسط و از نظر دبیران، مشکلات تعاملات مبتنی بر فناوری، خودآموزی، ارزشیابی بیش از سطح متوسط بود. همچنین تفاوت معناداری میان ویژگی های جمعیت شناختی معلمان و دانش آموزان مشاهده گردید.بنابراین میزان مشکلات مراکز آموزش از راه دور در مقوله های ذکر شده از نظر دانش آموزان و دبیران بیش از حد معمول ارزیابی شد که این مسائل ناشی از ضعف زیر ساختارهای ارتباطی، نبود امکانات فناورانه، نبود روش های درست اطلاع رسانی و فرهنگ سازی و ارزشیابی در مراکز آموزش از راه دور است.
    کلیدواژگان: مراکز آموزش از راه دور، مشکلات مراکز آموزش از راه دور، دانش آموزان آموزش از راه دور، دبیران آموزش از راه دور
  • احمد نویدی*، محمود برزگر صفحه 161
    برای ارزشیابی ابعاد مختلف برنامه کاردانی آموزش فنیوحرفهای وزارت آموزش و پرورش، و پاسخ به سئوالهایی در خصوص جایگاه قانونی، ساختار سازمانی، برنامه ها و محتوای درسی، نیروی انسانی، فضای آموزشی، امکانات و تجهیزات آموزشکده های فنی و حرفهای، پایگاه اجتماعیاقتصادی و ویژگی های شناختی و عاطفی دانشجویان و دانش آموختگان و نیز وضعیت اشتغال فارغالتحصیلان آموزشکده های فنیوحرفهای، تعداد 2300 نفر از دانشجویان، 793 نفر از فارغالتحصیلان 39 رشته تحصیلی، 500 نفر از مدرسان و 121 نفر از مدیران آموزشکده های فنیوحرفهای کشور به شیوه نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه های محقق ساخته، مصاحبه و فرمهای اطلاعاتی جمعآوری شد. برای پردازش و تحلیل داده های کمی از شاخصهای آماری (درصد فراوانی و نسبت) و برای تحلیل اطلاعات کیفی از شیوه های ناظر بر مطالعات کیفی (طبقهبندی، تلخیص، ترکیب) استفاده شد. مهمترین یافته های پژوهش به شرح زیر خلاصه شده است:شواهد به دست آمده بر وجود ابهام ها و تعارض های متعدد درباره فلسفه، اهداف، سیاست های کلان، راهبردها و جایگاه قانونی دوره های کاردانی آموزش فنی و حرفه ای، دلالت دارند. تفکیک برنامهریزی و اجرای دوره پنج ساله به صورت یک دوره سه ساله و سپس دوه دو ساله کاردانی، پیوستگی و انسجام عملی برنامه های آموزش فنیوحرفهای را با مانع بزرگی مواجه ساخته است. کمیت و کیفیت منابع انسانی، امکانات کالبدی و فضای آموزشی آموزشکده ها رضایت بخش نیست. ویژگی های شناختی و عاطفی اغلب دانشجویان و فارغ التحصیلان با انتظارات رشته تحصیلی آنها هماهنگ نیست. وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان آموزشکده ها مناسب ارزیابی نمیشود. بیکاری حدود 28درصد افرادی که به امید اشتغال زودتر و بهتر به آموزشکده ها روی آورده اند از وجود مسئلهای جدی حکایت میکند. در مجموع، با توجه به یافته های این تحقیق، پیشنهادهایی برای تجدیدنظر در برنامه های کاردانی آموزش فنی و حرفه ای ارائه شد.
    کلیدواژگان: ارزشیابی، برنامه آموزشی، آموزش فنی و حرفه ای و کارآموزی، تربیت تکنیسین، اشتغال، فارغ التحصیلان
|
  • Elaheh Hejazi, Nahid Sadeghi, Sakineh Khatoon Khaki* Page 7
    The aim of the present research, was identifying the relationship between teachers’ job attitude, sense of efficacy, collective efficacy, and their job commitment.The research sample consisted of 220 guidance school teachers (120 female, 100 male) who were selected from Kahrizak educational district of Tehran province through stratified sampling method. They completed Tschannen-Moran and Woolfolk Hoy’ teachers sense of efficacy questionnaire (2001); Goddard, Hoy, and Woolfolk Hoy’s teachers’ collective efficacy questionnaire (2000); Hoy, Woolfolk Hoy, and Kurz’s teachers’ job commitment questionnaire (2008) and Khaki’s teachers job attitude scale (1389). The results of stepwise regression analysis showed that job attitude, students engagement (from teachers’ sense of efficacy), and task analysis component of teachers’ collective efficacy were predictors of their job commitment. These results were different in two genders: job attitude, students’ engagement and task analysis in females and students’ engagement and job attitude in males predict job commitment. In general, the relationship between job attitude, sense of efficacy, collective efficacy and job commitment was significant. The present findings indicated that when teachers have a positive job attitude, higher sense of efficacy, on the one hand and being motivated in their workplace, on the other hand, they are more likely to display higher job commitment.
    Keywords: Job Attitude, Sense of Efficacy, Collective Efficacy, Job Commitment
  • Seyyed Mohammad Mirkamali *, Farnoosh Alami, Fatemeh Narenji Sani Page 31
    The aim of this study was to investigate the relationship between the culture of trust and Tehran elementary school teachers’ performance. The research population included all Tehran elementary school teachers and the research sample consisted of 150 teachers who were selected through multistage random sampling method. The research tools were Hoy and Tschannen Moran school board trust questionnaire and Iranian education system’s performance assessment questionnaire which measure collective perception of school board trust in schools, principals, colleagues and clients. Findings indicated a positive and significant relationship between school board trust and teachers’ performance. Teachers’ trust in principal have the highest relationship with their performance (r =0.63). Also, trust in colleagues is related to teacher performance (r=0.51) and trust in clients is moderately related to teacher performance. There was a positive and significant relationship between culture of trust and teachers’ performance (r = 0.56). The results of regression analysis showed that with the simultaneous entrance of trust culture and its micro scales and elements, around 0.42 percent of changes, related to teacher individual performance can be determined using these factors. Moreover, trust in principal was the strongest predictor of teacher performance (β=0.45, p<0.01). The impact of lack of trust must be recognized by principals and teachers, as culture of trust has a significant role on performance of school board.
    Keywords: Trust Culture, Personal Performance, Teachers, Elementary Schools
  • Hamidreza Hajibabayi Page 51
    The goal of this article is providing a conceptual model of a school based on the the features and parameters derived from “Iranian National Comprehensive Scientific Plan” and “Iranian Fundamental Development Document”. The main pillars of this school are school principal, teacher, student and curriculum. Some features and items like a knowledgeable and capable leader, appropriate curriculum, happy environment, capable human resources, sufficient facility and technology play key roles in its continuity. This kind of school prepares a good life for students, is the source of education opportunity and services and also guarantees their identity improvement according to Islamic criteria. Such a school would have complete success in educational quality improvement and the development of students’ capacities, and all learners, teachers, parents and local people will like this school. This type of school should be a suitable place for growing pious and Islamic good – tempered human beings. Also it should provide background for thourough implementation of educational justice in our country, improve efficiency of resources at schools, increase cooperation of the society in school education improvement and help the country to achieve the first place in education all over the Middle East and Islamic world according to 20-year National Vision of Islamic Republic of Iran. Definitely, this kind of school increases the satisfaction of students, parents and officials from the function of educational system according to educational rules and regularities. Items and features mentioned in this article were obtained, looking the main and fundamental documents.
    Keywords: the School which I Like_Fundamental Development in Education
  • Gholāmali Ahmadi*, Somayyeh Sādāt Mirmoini Page 75
    The purpose of this research was studying the impact of management process on Eighth grade students’ success in Iran, compared to successful countries (united states, Chinese Taipei, Russian Federation, Japan, South Korea, and Hong Kong) in TIMSS 2007. The comparative-analytic study was done using correlation method. In order to analyze school management variables such as administrative activities, educational monitoring, staff evaluation, teaching and public relation- based on data obtained from questionnaires of TIMSS 2007- descriptive statistics were used. Results indicated no significant relation between executive activities, educational supervision, monitoring and principals’ teaching at school and students academic success. And also, the relationship between principals public relation, i.e., parents, society and financial support, and students’ success was significant, as well as positive. In all mentioned countries, principals have spent most of their times on executive, educational monitoring, controlling and evaluating the staff, afterwards on public relations and the least on teaching.
    Keywords: Comparative Study, School Management, Student Educational Success, TIMSS 2007
  • Elahe Aminifar *, Hassan Alamolhodaie, Seyed Hossein Abdollahi Page 105
    Students’ mathematics anxiety and learning styles are factors that impact mathematics learning. The aim of this research was to determine the relationship between students’ mathematics anxiety and learning styles with solving calculus word problems (SCWP) and their effect on each other. To do this, the ex-post facto research method was used. To collect data, mathematics anxiety questionnaire and learning style test were used. Their reliability and validity were already checked at Ferdowsi University of Mashhad. Also, a researchermade solving calculus word problem test has been used. The instructional objectives of the mentioned topic has been designed. Its content validity was confirmed by mathematics teachers and academic members. The research population consisted of all high school third grade mathematics and physics students (girls and boys) of Sabzevar in 2009-2010 academic year. Also, the research sample consisted of 143 students who were chosen randomly from the mentioned population. The results showed that there is a relationship between students’ mathematics anxiety, and learning styles with SCWP. Students with low mathematics anxiety perform better in SCWP than students with high mathematics anxiety. Students with field-independence learning style do better in SCWP than students with field-dependence learning style. Students with low mathematics anxiety and field-independence learning style perform better in SCWP than students with low mathematics anxiety and field-dependence learning style. In addition, the results of this study imply that the mathematical word problem test is a more distinctive and challenging for students than ordinary class tests. The result of this research can help teachers in designing mathematics homework and questions for students, with attention to students’ mathematics anxiety and learning styles.
    Keywords: Mathematics Anxiety, Learning Styles, Calculus Word Problems
  • Yahya Safari *, Rahmatollah Marzooghi Page 119
    Metacognitive awareness is the effective factor for academic achievement. The aim of this study was to compare students’ metacognitive awareness dimensions according to grades, gender, type of school and educational district. The research population was 65339 guidance school studentsin Shiraz city. 551 cases were selected as research sample by cluster sampling method. To collect the required data, Metacognitive Awareness Inventory (M.A.I) was used. Results showed that students’ average scores of metacognitive awareness were 3/78. Also, metacognitive knowledge (3/83) was more than metacognitive control (3/74). With regard to gender, there were significant differences between males and females. In some metacognitive awareness components (Evaluation, monitoring, revising) according to type of school, the differences were significant, but considering students’ grade, the differences were not significant. Due to the importance of metacognitive awareness for academic achievement, it is necessary for textbook planners and writers to pay special attention to metacognitive awareness.
    Keywords: Metacognition, Metacognitive Awareness, Metaconitive Control, Guidance School
  • Zohreh Aghakasiri *, Maryam Etezadi, Ahmad Shabani Page 135
    The present study aimed at investigating the problems of technology-based interaction, self-instructive, evaluation and extra-organizational problems of the distance learning centers according to the viewpoints of Isfahan distance learning high school teachers and students. The research population included 4021 Isfahan male/female students and 402 high school teachers during the academic year 2008-2009 (1387-1388). The research sample included 300 students and 110 high school teachers of those centers who were selected through multistage cluster random sampling method.Two Likert-scale questionnaires were administered among the subjects. The face validity and the content validity of the questionnaires were well established at the experts’ discretion. The Cronbach coefficients were quite satisfactory (teachers’ α=0.88 and students’ α=0.87). Research findings revealed that according to the students’ viewpoints, all types of the problems were greater than the average at the confidential level of probability (P ≤0.05), whereas the teachers believed that extra-organizational problems were lesser than the average. Moreover, there were significant differences between the demographic characteristics of teachers and students. Thus, the problems of distance learning centers according to the mentioned categories were considered more than average by students and teachers. These problems were due to poor communication infrastructure, lack of technological facilities, lack of proper notification methods, acculturation and evaluation of distance learning centers.
    Keywords: Distance Learning, Distance Learning Centers, Information, Communication Technology
  • Ahad Navidi*, Mahmood Barzegar Page 161
    To evaluate post-secondary career and technical education courses running by the ministry of education, 2300 students, 793 graduates from 39 academic disciplines, 500 teachers and 121 managers of career and technical education colleges have been selected as research sample, using random sampling method. The required data were collected using questionnaires, interviews and data forms. Quantitative data were processed and analyzed using descriptive statistics (frequency percentage and ratio) and qualitative data were analyzed using qualitative methods (classification, summarization, combination). The research findings implicitly indicated that there is ambiguity and multiple conflicts in philosophy, main goals, macro policy, strategies and legal status of mentioned career and technical education courses. The implementation of mentioned continuous five years post-secondary course has failed and the separation of its planning and implementation in the form of three and two years postsecondary courses has leaded in great obstacles for coherence and consistency of career and technical education programs. Quantity and quality of human resources, facilities and educational setting of colleges is not satisfactory.Majority of students and graduates’ cognitive and emotional characteristics are not consistent with the expectations of their profession. Unemployment of almost 28% of those who entered such colleges with hope to gain better job as soon as possible, evidently indicates that there is a serious problem. Considering these findings, some recommendations were proposed for reforming planning and implementation of career and technical education and training courses.
    Keywords: Evaluation, Educational Program, Career, Technical Education, Training, Technician Training Courses, Employment, Graduates