فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی بیرجند - سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 50، بهار 1391)

نشریه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 50، بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/05/15
  • تعداد عناوین: 14
|
  • مهدی صادقی شرمه، عباس عبادی، مسعود سیرتی نیر، مرضیه آزادیان صفحه 1
    زمینه و هدف
    تهوع و استفراغ یکی از شایع ترین عوارض شیمی درمانی می باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر ماساژ یخ به عنوان روشی ارزان، آسان، غیرتهاجمی و ایمن بر نقطه P6 یا نیگان بر تهوع و استفراغ بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه کارآزمایی بالینی شاهد دار تصادفی شده یک سو کور، 114 بیمار، به روش تخصیص تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. در گروه آزمون، در نقطه نیگان مچ دست، به مدت 7 دقیقه دو بار در روز به فاصله 12 ساعت در طی 24 ساعت با استفاده از قالب یخ که در گاز مرطوب قرار داشت، به آرامی و ملایمت توسط بیمار ماساژ داده شد. در گروه درمان نما، با همین الگو با استفاده از مکعب چوب ماساژ داده شد و برای گروه شاهد هیچ گونه اقدامی صورت نگرفت. از پرسشنامه ارزیابی تهوع و استفراغ مورو در 4 دوره منقسم زمانی در طول 24 ساعت استفاده شد.
    یافته ها
    در گروه آزمون، ماساژ یخ موجب کاهش معنی دار در دفعات تهوع (01/0>P) و دفعات استفراغ (03/0(P= و همچنین کاهش شدت تهوع (063/0= (Pو شدت استفراغ (34/0=P) شد. در مقایسه گروه درمان نما با گروه شاهد، میانگین دفعات تهوع در گروه درمان نما به طور معنی دار کاهش یافته بود)02/0(P<.
    نتیجه گیری
    ماساژ یخ در نقطه نیگان در کاهش دفعات و شدت تهوع و استفراغ بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی موثر می باشد؛ اما اثر تلقین و پلاسبو و دیدگاه بیمار نسبت به تهوع و نقش تعامل درمانگر- بیمار نیز تا حدودی موثر است
    کلیدواژگان: تهوع، استفراغ، شیمی درمانی، طب فشاری، ماساژ
  • مهرداد روغنی، توراندخت بلوچ نژاد مجرد، فرشاد روغنی دهکردی صفحه 12
    زمینه و هدف
    دیابت قندی باعث افزایش استرس اکسیداتیو در اثر افزایش تولید رادیکال های آزاد اکسیژن و کاهش فعالیت سیستم دفاع آنتی اکسیدانی می شود. فلاوونولیگنان سیلی مارین دارای اثر ضد دیابتی است و هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی اثر تجویز آن بر سطح سرمی آسپارتات و آلانین آمینوترانسفراز و سطح مالون دی آلدئید در دو بافت قلب وکبد بود.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، 40 سر موش صحرایی نر به پنج گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با سیلی مارین (100 میلی گرم بر کیلوگرم)، دیابتی و دو گروه دیابتی تحت درمان با سیلی مارین (50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند. سیلی مارین از روز دهم پس از تزریق استرپتوزوتوسین به مدت 4 هفته (داخل صفاقی و روزانه) تجویز شد. سطح سرمی آسپارتات و آلانین آمینوترانسفراز قبل از مطالعه و در انتهای مطالعه سنجش شد؛ به علاوه سطح مالون دی آلدئید در دو بافت قلب و کبد بر اساس واکنش تیوباربیتوریک اسید اندازه گیری شد.
    یافته ها
    در گروه دیابتی دریافت کننده دوز بالای سیلی مارین، میزان گلوکز سرم در هفته ششم به طور معنی دار کمتر از گروه دیابتی بود (007/0P=)؛ بعلاوه، در موش های دیابتی، یک افزایش معنی دار در سطح سرمی آسپارتات (028/0P=) و آلانین آمینوترانسفراز (008/0(P= مشاهده شد و درمان با سیلی مارین در دوز 100، تنها سطح سرمی آلانین آمینوترانسفراز را به صورت معنی داری کاهش داد (034/0P=)؛ به علاوه دیابت باعث افزایش معنی دار سطح مالون دی آلدئید در دو بافت قلب (009/0P=) و کبد (008/0P=) شد و درمان با دوز بالای سیلی مارین به صورت معنی دار، سطح مالون دی آلدئید را فقط در بافت کبد کاهش داد (026/0P=).
    نتیجه گیری
    درمان دراز مدت با سیلی مارین در دوز 100 میلی گرم بر کیلوگرم می تواند، سطح سرمی آلانین آمینوترانسفراز و سطح کبدی مالون دی آلدئید را در حالت دیابت قندی در موش صحرائی کاهش دهد و بر سطح سرمی آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز و سطح قلبی مالون دی آلدئید در دوز بکار رفته، تاثیر معنی دار ندارد.
    کلیدواژگان: سیلی مارین، دیابت قندی، آمینوترانسفراز، مالون دی آلدئید، استرس اکسیداتیو
  • محمدرضا رضایی منش، شهناز شیربازو صفحه 22
    زمینه و هدف
    ژیاردیا لامبلیا، تک یاخته عامل بیماری ژیاردیازیس، یکی از شایعترین عوامل ایجاد اسهال در سراسر دنیا و بخصوص در ایران می باشد. انغوزه، صمغ گیاهی به نام انگدان است که بومی ایران بوده و دارای خواص درمانی فراوان بخصوص در درمان بیماری های انگلی می باشد. هدف از انجام این تحقیق، بررسی اثر کشندگی عصاره آبی و الکلی انغوزه بر کیست ژیاردیا لامبلیا در شرایط In-vitro می باشد.
    روش تحقیق: 500 میکرولیتر از غلظت های 1، 25/1، 5/2، 5، 10 و 20 میلی گرم در میلی لیتر عصاره های آبی و الکلی انغوزه با 500 میکرولیتر از کیست های تخلیص شده ژیاردیا لامبلیا مخلوط شده و در دماهای4، 24و 37درجه سانتی گراد قرار داده شد. درصد کشندگی عصاره ها 1، 2، 3، 4 و 5 ساعت پس از مواجهه، به وسیله رنگ آمیزی با رنگ ائوزین1/0 درصد و شمارش میکروسکوپی کیست ها اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یکطرفه، تی تست مستقل و ضریب همبستگی اسپیرمن، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بیشترین درصد کشندگی عصاره الکلی انغوزه در دمای 37 درجه، در غلظت mg/ml20 و در ساعت چهارم به میزان 100% بود؛ در حالی که بیشترین درصد کشندگی عصاره آبی انغوزه، در همین دما و غلظت ولی در ساعت پنجم، 23/57 درصد بود. بین درصد کشندگی عصاره های آبی و الکلی در همه غلظت ها، زمان ها و دماها، تفاوت معنی داری مشاهده شد)005/0P<). اثر کشندگی هر دو عصاره به طور معنی داری با افزایش غلظت، زمان و دما افزایش یافت)0001/0P<).
    نتیجه گیری
    عصاره های الکلی و آبی انغوزه در شرایط In-vitro دارای اثر کشندگی بر کیست ژیاردیا لامبلیا می باشند. تاثیر کشندگی عصاره الکلی بیشتر از عصاره آبی است.
    کلیدواژگان: انغوزه، ژیاردیا لامبلیا، کیست، اثر کشندگی
  • علی اکبر حیدری، محمد جواد قبولی، کیارش قزوینی، مریم مجتبوی صفحه 34
    زمینه و هدف
    کشت و رنگ آمیزی های زیل نلسون و فلوئورسنت، روش های استاندارد تشخیص سل هستند. وقت گیر بودن و گاه دقت پایین آنها مطرح کننده نیاز به روش های تشخیصی سریع تر و دقیق تر می باشد؛ روش هایی که بتوانند در موارد عدم دسترسی به نمونه مناسب جهت اسمیر و کشت، جایگزین اقدامات تهاجمی گردند و علاوه بر آسان و سریع بودن، دقت تشخیصی قابل قبول داشته باشند. هدف از این مطالعه، بررسی ارزش تشخیصی PCR خون در سل ریوی می باشد.
    روش تحقیق: این مطالعه روایی یک روش تشخیصی، بر روی 64 بیمار مبتلا به سل ریوی اثبات شده (بر اساس معیارهای پروتکل ملی سل) و 28 فرد کاملا سالم انجام گرفت. از تمام این افراد 5/4 میلی لیتر خون تهیه و با 5/0 میلی لیتر EDTA مخلوط گردید. آزمایش PCR پس از DNA Extraction با استفاده از پرایمر SI 6110 انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سنی گروه مورد، 6/18±8/49 و در گروه شاهد 5/18±2/48 بود و از این افراد به ترتیب 4/48% در گروه مورد و 25% در گروه شاهد مرد بودند.PCR خون در 23 بیمار مبتلا به سل ریوی، مثبت گزارش شد؛ اما هیچکدام از افراد گروه شاهد، PCR مثبت نداشتند که حساسیت 7/35% و ویژگی 100% برای این آزمایش محاسبه می گردد.
    نتیجه گیری
    با در نظر گرفتن ویژگی 100% PCR (علی رغم حساسیت کم)، در شرایطی که دسترسی به یک نمونه مناسب وجود ندارد، PCR مثبت خون نیاز به انجام اقدامات تهاجمی را برطرف می کند و با قطعی شدن سریع تشخیص و درمان زودرس، بیمار نجات می یابد.
    کلیدواژگان: سل، مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، PCR، حساسیت، ویژگی
  • آزاده ابراهیم زاده، علیرضا سعادت جو، محمدرضا رضوانی صفحه 44
    زمینه و هدف
    توبرکولوزیس یک عفونت مزمن ریوی است که یک سوم مردم دنیا را آلوده کرده است و در حال حاضر سبب 2 میلیون مرگ و 9 میلیون بیماری در سال می شود. یکی از تست های پاراکلینیکی کمک کننده در تشخیص سل ریوی در کنار اسمیر، رادیوگرافی ریه می باشد. رادیوگرافی در بیماران مسلول اسمیر منفی که اکثرا در تشخیص، با تاخیر صورت می گیرد، می تواند کمک کننده باشند. در این مطالعه، تغییرات رادیولوژی در دو گروه بیماران مسلول اسمیر مثبت و اسمیر منفی با هم مقایسه شده اند.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی گذشته نگر، از میان 376 نفر بیمار که در طی سال های 80- 85 با تشخیص قطعی سل ریوی به مرکز بهداشت بیرجند ارجاع شده بودند، صد نفر که بر اساس معیارهای تعاریف سازمان بهداشت جهانی اسمیر مثبت بودند، انتخاب شدند. سپس از میان بیماران اسمیر منفی، صد نفر که از نظر مشخصات دموگرافیک با بیماران اسمیر مثبت همسان بودند، انتخاب گردیدند. از همه آنها یک گرافی ریه گرفته و توسط یک نفر متخصص رادیولوژی تفسیر شد. آزمایشات خلط کلیه بیماران، در آزمایشگاه مرجع مرکز بهداشت توسط یک نفر انجام شد. نتایج حاصله با استفاده از جداول توزیع فراوانی و آمار توصیفی، با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 15) و آزمون های آماری کای دو تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج این مطالعه، بجز انفیلتراسیون رتیکولوندولر، فراوانی نسبی سایر یافته های رادیوگرافیک در گروه اسمیر مثبت بیشتر از اسمیر منفی بود که فقط در متغیرهای کلسیفیکاسیون، پهن شدن مدیاستن، انفیلتراسیون Patchyو آدنوپاتی ناف ریه، این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه، با وجود آنکه تغییرات رادیوگرافی در تشخیص سل ریوی قطعی نیست، اما همراه علائم بالینی و اسمیر خلط، کمک کننده می باشد.
    کلیدواژگان: سل ریوی، اسمیر مثبت، اسمیر منفی، تغییرات رادیولوژیک
  • مریم خدادادی، ام البنین معتمد رضایی، مهدی جهانی، حدیقه دری صفحه 51
    زمینه و هدف
    با توجه به اهمیت فراوان عرقیات و استفاده های دارویی متفاوت از انواع عرقیات سنتی و صنعتی،، میزان آلودگی قارچی و باکتریایی در عرقیات کاسنی، کلپوره و چهل گیاه فروشگاه های شهر بیرجند بررسی گردید.
    روش تحقیق: در این بررسی توصیفی- تحلیلی و مقطعی که در سال 1388 در بیرجند انجام شد، تعداد 30 نمونه از عرقیات سنتی و صنعتی کاسنی، کلپوره و چهل گیاه به طورتصادفی از سطح شهر بیرجند جهت سنجش آلودگی های باکتریایی (کل کلیفرم،کلیفرم مدفوعی) و قارچی انتخاب و به آزمایشگاه منتقل و در شرایط استاندارد آزمایشگاهی، بر اساس استاندارد 7725-1 و 997 موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مورد آنالیز قرارگرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از آنالیز نمونه ها نشان داد که در یک مورد از عرقیات سنتی کلپوره و چهل گیاه، قارچ penicillium و از عرق سنتی کاسنی، قارچ های Aspergillus وpenicillium جدا گردید. 80% نمونه های سنتی عرق کاسنی و کلپوره دارای آلودگی میکروبی (کلی فرمی و غیر کلی فرمی) و از این تعداد، 25% نمونه های سنتی کاسنی، چهل گیاه و کلپوره دارای آلودگی کلی فرمی و 25% نمونه های سنتی عرق کاسنی، چهل گیاه و کلپوره دارای آلودگی کلی فرم مدفوعی بودند. 60% نمونه های صنعتی عرق کاسنی، آلودگی میکروبی (100% کلیفرمی) نشان داده اند.
    نتیجه گیری
    با توجه به وجود آلودگی باکتریایی و قارچی در تعدادی از نمونه های عرقیات مورد مطالعه، نظارت و کنترل بیشتر در مراحل مختلف تهیه و توزیع این عرقیات بایستی صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: عرقیات گیاهی، کاسنی، کلپوره، چهل گیاه، آلودگی باکتریایی، آلودگی قارچی، بیرجند
  • طاهر شهریاری، بهنام باریک بین، غلامرضا شریف زاده، حدیقه دری صفحه 59
    زمینه و هدف
    استفاده مجدد از فاضلاب در کشور ما می تواند یکی از راه های غلبه بر مشکل کم آبی تلقی شود. هدف از این مطالعه، بررسی قابلیت کاربرد پساب بیمارستان ولی عصر(عج) جهت آبیاری فضای سبز بیمارستان می باشد.
    روش تحقیق: در 12 ماه ابتدای شروع طرح از دی ماه سال 1388، دوازده نمونه از آب بیمارستان برداشت شد. از فاضلاب خام و پساب تصفیه شده، هر کدام 35 نمونه، به طور متوسط هر ماه 2 نمونه برداشت شد و فاکتورهای مختلف فیزیکی، شیمیایی و بیولو‍‍ژیکی با روش های توصیه شده در کتاب استاندارد متد (AWWA) اندازه گیری شدند. نتایج به دست آمده با استفاده از نرم افزارSPSS (ویرایش 15) به وسیله آزمون T-Test زوج شده، در سطح آلفای 05/0 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    راندمان حذف بعضی پارامترها در پساب خروجی مانند: BOD، TSS، COD وMPN به ترتیب برابر 56/63%، 9/44%، 9/42% و 97/89% بود. پارامترهای PH،Mg، So4 وSAR در پساب به ترتیب 52/7، mg/l82/66، mg/l14/382، meq/l54/. بود. پارامترهای BOD، COD، TSS، MPN، ‍EC، CL، TDS و NA% به ترتیب mg/l14/165، mg/l6571/887، mg/l4286/784، MPN/100ml1856857، s/cmμ97/4137،mg/l 999، mg/l57/2866 و 11/75% بود.
    نتیجه گیری
    تصفیه خانه فاضلاب بیمارستان ولی عصر(عج) راندمان تصفیه خوبی ندارد و بعضی پارامترهای پساب به دست آمده مانندPH: ، Mg،So4، SAR مطابق استانداردهای استفاده مجدد در کشاورزی و آبیاری است؛ ولی بسیاری از پارامترهای ضروری دیگر مطابق با استانداردهای مورد نیاز جهت استفاده مجدد در کشاورزی و آبیاری نمی باشد.
    کلیدواژگان: پساب، آبیاری، فضای سبز، بیمارستان ولی عصر(عج) بیرجند
  • حامد بیگلری، احمد جنیدی جعفری، فردوس کرد مصطفی پور، ادریس بذرافشان صفحه 70
    زمینه و هدف
    امروزه با توجه به افزایش فعالیت های انسانی و زمین شناختی، غلظت انواع فرآورده های جانبی گندزدای سمی و سرطان زای موجود در منابع آب آشامیدنی با پایه آلی، به واسطه واکنش کلر با مواد آلی در این گونه آب ها نظیر تری هالومتان ها به نحو نگران کننده ای افزایش یافته است؛ لذا در این مطالعه، میزان حذف کربن آلی محلول، توسط فرآیند فنتون از نمونه های آبی بررسی شده است.
    روش تحقیق: در این مطالعه، راندمان حذف کربن آلی محلول استخراج شده از نمونه آب طبیعی، با غلظت های اولیه 2، 4 و 8 میلی گرم بر لیتر، از نمونه های آبی یک لیتری توسط فرآیند فنتون در PHهای 2، 3، 4و 5 ناشی از اثر افزودن غلظت های پراکسید هیدروژن 20، 40، 60 و 80 میلی گرم بر لیتر و غلظت های یون فرو 4، 8، 12و 16 میلی گرم بر لیتر، در زمان های اکسیداسیون 5،10، 20 و 40 دقیقه با استفاده از دستگاه TOC آنالایزر مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد بیشترین راندمان حذف کربن آلی محلول در نسبت10به یک پراکسید هیدروژن به یون فرو، PH مساوی3 و غلظت اولیه 2 میلی گرم بر لیتر کربن آلی محلول، در زمان اکسیداسیون40 دقیقه، حدود 97 درصد می باشد.
    نتیجه گیری
    در مجموع مشخص شد که فرآیند اکسیداسیون پیشرفته فنتون به خوبی می تواند جهت تصفیه آب های حاوی کربن آلی محلول استفاده شود.
    کلیدواژگان: کربن آلی محلول، هیومیک اسید، پراکسید هیدروژن، فرآیند فنتون
  • محمدرضا رئیسون، محمدرضا میری، رضا دستجردی، غلامرضا شریف زاده صفحه 81
    زمینه و هدف
    میزان شیوع اختلالات روانی در سراسر جهان رو به افزایش است؛ به طوری که طبق آمارهای سازمان بهداشت جهانی بیش از نیم میلیارد نفر از جمعیت جهان در سنین مختلف از بیماری های شدید و خفیف روانی رنج می برند. با توجه به روند رو به افزایش این گونه بیماری ها ضرورت انجام مطالعه جدید با هدف تعیین شیوع اختلالات روانی در شهر بیرجند روشن می باشد.
    روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای تصادفی شده، بر روی 582 نفر جمعیت بالای 15 سال شهر بیرجند انجام شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه SCL-90-R استفاده گردید. جهت تکمیل پرسشنامه، علاوه بر محقق از دو نفر از کارشناسان بهداشتی مرکز بهداشت استان که آموزش لازم را در زمینه تکمیل پرسشنامه و نحوه مصاحبه با افراد دیده بودند، استفاده شد. پرسشگران با مراجعه به درب منازل و پس از توجیه اهداف طرح و کسب رضایت آگاهانه، پرسشنامه را تکمیل نمودند. داده ها در نرم افزارSPSS (ویرایش 15) وارد و انالیز گردید.
    یافته ها
    1/7 درصد از افراد مورد بررسی، مشکل روانی جدی و 9/47 درصد مشکل قابل توجه روانی داشتند. میزان شیوع افسردگی 6%، اختلالات وسواس و اجبار 5/5%، افکار پارانوئید 5/5%، شکایت جسمانی 7/3%، اضطراب 6/2%، حساسیت در روابط بین فردی 7/1%، ترس مرضی 3/1% و روان پریشی 2/1% بود؛ همچنین اختلالات روانی به طور معنی داری در زنان بیشتر از مردان بود.
    نتیجه گیری
    نتایج فوق حاکی از شیوع نسبتا بالای اختلالات روانی در بیرجند می باشد.
    کلیدواژگان: شیوع، اختلال روانی، بیرجند
  • سیمین صادقی بجد، محمد هاشمی صفحه 88
    زمینه و هدف
    عفونت ادراری در کودکان از عفونت های شایع دوران کودکی است که به دلیل رشد باکتری ها در دستگاه ادراری ایجاد می شود. هدف از این مطالعه، ارزیابی مفید بودن پروکلسیتونین به عنوان مارکر قابل اطمینان برای افتراق عفونت ادراری با و یا بدون درگیری کلیه بود.
    روش تحقیق: 80 کودک مشکوک به اولین عفونت ادراری که به بیمارستان علی ابن ابیطالب یا درمانگاه اطفال، از خرداد86 لغایت آبان 88 مراجعه نمودند و با انجام کشت ادرار، عفونت ادراری آنها ثابت شد، وارد مطالعه شدند و علائم بالینی و نیز علائم آزمایشگاهی آنها شامل سرعت رسوب گلبول قرمز (ESR)، پروتئین واکنشی C (CRP)، WBC و پروکلسیتونین سرم ثبت شد. بیماران بر اساس علائم بالینی آزمایشگاهی و اسکن رادیو ایزوتوپ، به دو گروه پیلونفریت حاد و سیستیت حاد (عفونت دستگاه ادراری تحتانی) تقسیم شدند. در این افراد، پروکلیستونین سرم به صورت نیمه کمی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    50 کودک با میانگین سنی 50/3±89/4 سال با 30 کودک با میانگین 07/3±20/5 سال با یکدیگر مقایسه شدند. ESR، شمارش لکوسیتی و پروکلسیتونین (PCT) به طور معنی داری بین دو گروه اختلاف داشت (001/0>P) ولی CRP اختلاف نداشت. PCT که به روش نیمه کمی اندازه گیری شد، با میزان کمتر از 5/0 به ترتیب با حساسیت، اختصاصی بودن، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی به ترتیب 72%، 3/83%، 8/87%، 1/64% و به میزان بیشتر از 2 نیز با حساسیت، اختصاصی بودن، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی به ترتیب 50%، 6/96%، 2/96، 7/53% در افتراق پیلونفریت از سیستیت کمک کننده بود.
    نتیجه گیری
    PCT در افتراق عفونت ادراری فوقانی به تحتانی، حساس تر و اختصاصی تر ازCRP است و می تواند به عنوان مارکر زودرس در تشخیص عفونت ادراری تب دار در کودکان باشد.
    کلیدواژگان: عفونت ادراری، کودکان، پروکلسیتونین ارزش تشخیصی
  • خدیجه پشمی، علیرضا پورخباز * صفحه 96
    زمینه و هدف

    سرب و کادمیوم از مهمترین آلاینده های محیط زیست هستند و حتی در غلظت های بسیار کم، اثرات زیانباری روی سلامتی انسان دارند. دندان های شیری، شاخص های زیستی مناسبی به منظور تعیین غلظت فلزات سنگین در کودکان در معرض آلودگی می باشند. این مطالعه با هدف تعیین تجمع فلزات سرب و کادمیوم در دندان های شیری کودکان دختر و پسر 5- 12 ساله شهر بیرجند و مقایسه با سایر کشورها در سال 1389 انجام گرفته است.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، نمونه های دندان بچه ها به طور تصادفی از درمانگاه ها و کلینیک های سطح شهر جمع آوری گردیدند. نمونه ها با روش هضم اسیدی، آماده و توسط دستگاه جذب اتمی کوره گرافیتی اندازه گیری گردیدند. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (ویرایش 16) در سطح معنی داری 05/0 P<تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین میزان سرب در نمونه های دندان شیری، 62/1±96/1 و میانگین کادمیوم، 17/0±20/0 میکروگرم بر گرم بود. بالاترین میزان سرب در دندان های آسیا یافت شد؛ در حالی که میزان کادمیوم در دندان های پیش بالاتر از سایر انواع دندان بود؛ همچنین در این مطالعه، میزان سرب و کادمیوم در دندان پسربچه ها بالاتر از دندان دختربچه ها بود اما اختلاف بین آنها از نظر آماری معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    دندان های شیری شاخص های زیستی مناسبی برای پایش آلودگی زیست محیطی با فلزات سنگین می باشند. میزان فلزات سرب و کادمیوم در دندان پسربچه ها بیشتر از دختربچه ها بود که مهمترین دلیل آن، حضور فلزات در محیط زیست و تماس طولانی مدت پسربچه ها به آلاینده ها می باشد.

    کلیدواژگان: دندان، شاخص زیستی، سرب، کادمیوم
  • مهری روبیاتی، نرگس ضیایی، حمیده احتشام صفحه 106
    زمینه و هدف
    سنجش میزان آگاهی و استفاده اعضای کتابخانه، گام مهمی جهت برنامه ریزی جامع تر برای بالابردن سطح آگاهی اعضاء از امکانات و خدمات موجوداست. این مطالعه با هدف بررسی میزان آگاهی، نگرش و استفاده اعضای کتابخانه از خدمات و امکانات بخش اطلاع رسانی انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی تحلیلی، 588 نفر اعضای کتابخانه شامل 334 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از طریق نمونه گیری سیستماتیک و سایر اعضا (254 نفر) به روش سرشماری انتخاب و بررسی شدند. پرسشنامه ای خود ساخته براساس اهداف مطالعه تنظیم و طیفی از امکانات و خدمات بخش، مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های آماری من ویتنی و کروسکال والیس با نرم افزار SPSS (ویرایش 15) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از 588 نفر افراد مورد مطالعه، 57% دانشجو، 18% کارمند، 20% اعضای هیات علمی و 5% اعضای آزاد بودند. 4/93 درصد، از ساعت کاری کتابخانه آگاه بودند و 6/16 درصد افراد، از آن رضایت نداشتند. بیشترین آگاهی اعضا از پایگاه اطلاعاتی Irandoc با 8/66% و کمترین مربوط به Ovid با 54% بود. نرم افزار Word بیشترین استفاده را داشت. میانگین نمره کسب شده از مجموع 116 نمره میزان استفاده از خدمات، 1/197/21 بود. بین میزان آگاهی و استفاده اعضای مورد مطالعه، ارتباط معنی داری وجود داشت (001/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان می دهد، میزان استفاده اعضا از خدمات و امکانات کتابخانه به آگاهی آنها وابسته است.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، استفاده، کتابخانه های دانشگاهی
  • شیرین حجازی، فائزه صحبایی، محمد فشارکی، آرزو عبداللهی صفحه 114
    زمینه و هدف
    به منظور به حداکثر رساندن و در سطح ایده آل نگه داشتن عملکرد سالمندان، رفتارهای ارتقاءدهنده سلامتی و آگاهی از آنها نقش مهمی بر عهده دارد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی آموزش رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت، بر آگاهی سالمندان مقیم آسایشگاه های سالمندی تهران انجام شد.
    روش تحقیق: پ‍ژوهش حاضر به صورت مداخله نیمه تجربی بر روی 87 نفر از سالمندان مقیم آسایشگاه های سالمندی تهران که به روش تصادفی ساده انتخاب گردیدند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه پ‍ژوهشگر ساخته، مشتمل بر 62 سوال (8 سوال مربوط به اطلاعات فردی و 54 سوال مربوط به آگاهی در شش حیطه شامل: احساس مسوولیت در قبال سلامت فردی، فعالیت بدنی، عادات غذایی، توجه به رشد معنوی، ارتباطات بین فردی و مدیریت تنش) بود که قبل از آموزش و دو هفته بعد از آخرین جلسه آموزشی، در هر آسایشگاه به روش مصاحبه تکمیل گردید. آموزش به صورت گروهی (دو جلسه 45 دقیقه ای، در دو روز متوالی، به روش سخنرانی- پرسش و پاسخ، با استفاده از کتابچه آموزشی همراه با تصاویر) ارائه شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 15) و آزمون های آماری تی زوجی، ویلکاکسون، و شاخص های میانگین و انحراف معیار در سطح معنی داری 05/0P< مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین نمرات آگاهی در کل و در کلیه حیطه ها، بعد از آموزش نسبت به قبل از آموزش، افزایش قابل ملاحظه ای داشت؛ به طوری که نمره کل آگاهی، پس از آموزش نسبت به قبل، از 1/9±5/62 به 6/8±8/85 افزایش یافت (001/0>P).
    نتیجه گیری
    می توان اذعان داشت که آموزش رفتارهای ارتقاءدهنده سلامت، بر میزان آگاهی سالمندان مقیم آسایشگاه های سالمندی موثر است.
    کلیدواژگان: آگاهی، آموزش، رفتارهای ارتقاءدهنده سلامت، سالمندان
  • علی مختاری فر، طاهره فخاریان تربتی، الهام مختاری صفحه 122
    کربوهیدراتی است که کاربردش به طور شایع به عنوان نشانگر سرمی تومور در بدخیمی های پانکراس و مجاری صفراوی افزایش می یابد. حساسیت CA19-9 در تشخیص بدخیمی پانکراس،70 تا 90 درصد و وی‍ژگی، 68 تا 91 درصد می باشد. افزایش CA19-9 در موارد دیگری از جمله سایر بدخیمی ها و برخی وضعیت های خوش خیم مانند انسداد مجاری صفراوی، به علل دیگر از جمله سنگ نیز دیده می شود اما در این موارد افزایش، قابل توجه نیست و معمولا کمتر ازU/ml 1000 می باشد. مقادیر بیش از U/ml10000، تنها در چند مورد محدود، به صورت گزارش مورد در مقالات ذکر شده است. بیمار مرد 66 ساله ای بود که با شکایت درد اپیگاستر و قسمت فوقانی راست شکم، تب، زردی، کاهش وزن حدود 6 کیلوگرم، ادرار پررنگ و مدفوع بی رنگ بستری شد. در معاینه فیزیکی، بیمار یرقانی و تبدار بوده و در معاینه شکم، حساسیت در لمس قسمت فوقانی شکم در سمت راست داشت. در آزمایشات انجام شده، افزایش قابل توجه بیلی روبین (mg/dl5/19 Direct: و mg/dl36Bil total:) و CA19-9برابر U/ml44777 بود ولی آنزیم های کبد و الکالن فسفاتاز، فقط در حدود دو برابر طبیعی افزایش نشان داد. در سونوگرافی، مجاری صفراوی کاملا متسع بود و 4 عدد سنگ با ابعاد مختلف در مجرای کلدوک مشاهده شد. 4 هفته پس از خروج سنگ و برقراری جریان صفرا،CA19-9 به U/ml60 و 2 ماه بعد، به مقادیر نرمال (بین صفر تا 40) برگشت و در این زمان بیمار کاملا بدون علامت بود. در نتیجه در بیماران با انسداد صفراوی، حتی در موارد شک بالینی قوی، تشخیص نباید تنها بر مبنای افزایش قابل توجه میزان CA19-9 گذاشته شود و تفسیر این مقادیر افزایش یافته در این بیماران، باید با احتیاط و با پیگیری سیر آزمایشگاهی پس از رفع انسداد صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: CA19، 9، سنگ مجاری صفراوی، کلانژیت
|
  • M. Sadeghi Shermeh, A. Ebadi, M. Sirati Nir, M. Azadian Page 1
    Background And Aim
    Nausea and vomiting are the most common side effects of chemotherapy. The aim of the current study was to assess the effect of ice massage applied to the pericardium 6 (P6 or Neigaun) acupuncture point on nausea– vomiting due to chemotherapy in cancer patient.
    Materials And Methods
    In a randomized clinical trial one- blind, 114 patients were randomly divided into three groups. Ice massage group were massaged gently on the skin around P6 point of the hand with ice cube into a wet gauze pad for 7 minutes twice a day with 12-hours interval for 24 hours by the patient. Placebo group were massaged with wooden cube and the control group received no interventions. Nausea and vomiting in three groups rated by Morrow Assessment of Nausea and Emesis (MANE) Questionnaire in 4 periods of time in 24 hours was used for the assessment of nausea and vomiting.
    Results
    There were significant decreases in the frequency of nausea (P<0.01) and vomiting (P<0.03) and a decrease in the intensity of nausea (P=0.63) and vomiting (P=0.34) in the case group. Frequency of nausea was significantly lower among placebo group than the control group (P<0.02).
    Conclusion
    Ice massage on Neigaun point is effective on reducing the frequency of chemotherapy induced nausea and vomiting in cancer patients. Placebos, patient-practitioner relationship, suggestion, and the patient's view on nausea and vomiting and the role of interaction between the therapist and the patient is effective to some extent.
    Keywords: Nausea, Vomiting, Chemotherapy, Acupressure, Massage
  • M. Roghani, T. Baluchnejadmojarad, F. Roghani Dehkordi Page 12
    Background And Aim
    Diabetes mellitus causes enhanced oxidative stress due to increased production of oxygen free radicals and decreased activity of antioxidant defense system. Flavonolignan Silymarin has an antidiabetic effect. This study was conducted to evaluate the effect of its chronic administration on serum levels of aspartate and alanine aminotranferase; and the heart and liver level of malondialdehyde.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 40 male Wistar rats were divided into 5 equal groups, i.e. control, Silymarin -treated control (100 mg/kg), diabetic, and two Silymarin- treated diabetic groups (50 and 100 mg/kg). Silymarin was daily administered (i.p.) to each of the group members ten days after streptozotocin injection for 4 weeks. Serum levels of aspartate and alanine aminotranferase were measured both before and at the end of the study. In addition, level of malondialdehyde (MDA) was measured in the liver and the heart tissues on the basis of the reaction of thiobarbituric acid.
    Results
    Serum glucose level in high dose Silymarin-treated diabetic group was significantly lower as compared to diabetics in the sixth week (P=0.007).Moreover, diabetic rats showed a significant increase in their aspartate serum level (P=0.028) and alanine aminotranferase (P=0.008) and Silymarin treatment only significantly reduced serum level of alanine aminotranferase (P=0.034). In addition, diabetes was followed by increased level of MDA in the liver (P=0.008) and the heart (P=0.009) tissues and high-dose Silymarin treatment significantly reduced MDA level only in the liver tissues (P=0.026).
    Conclusion
    Long-term treatment with silymarin at a dose of 100 mg/kg can attenuate serum level of alanine aminotranferase and hepatic MDA level and does not have any significant effects on serum level of aspartate aminotranferase and cardiac tissue level of MDA in the administered doses
    Keywords: Silymarin, Diabetes mellitus, Aminotranferase, Malondialdehyde, Oxidative stress
  • M.R. Rezaiemanesh, Sh Shirbazou Page 22
    Background And Aim
    Giardia lamblia, Giardiasis causative protozoa, is one of the most common etiologic agents of diarrhea throughout the world especially in Iran. Asafoetida, an oleo-gum-resin (called Anjodan in Farsi) obtained from an Iranian endemic herb, Ferula Assa-foetida has been used in treating of different diseases, particularly parasitic ones. The aim of this study was in-vitro evaluating of the effect of Asafoetida aqueous and alcoholic extracts on Giardia lamblia cysts.
    Materials And Methods
    500 µl of each of 1.25, 2.5, 5 and 20 mg/ml concentrtions of asafoetida aqueous and ethanol extracts was added to 500 µl of purified Giardia cysts,respectively. The mixtures were kept at 4, 24 and 37°C. The Giardicidal activity of the extracts was measured 1, 2, 3, 4 and 5 hour (s) after exposure through 0.1% eosin dye staining and microscopic enumeration method. The gathered data was analyzed by means of one- way variance, Pearson's correlation coefficient and Independent T-test.
    Results
    The highest Giardicidal effect of Asafoetida ethanol extract was 100% at 37°C, belonging to 20 mg/ml and in the 4th hour after experiment, while the maximum Giardicidal effect of Asafoetida aqueous extract was 57.23% at the same temperature and with the same concentration, in the 5th hour. There was a significant difference between Giardicidal effect of ethanol and water extracts with all concentrations and at different whiles and temperatures (P<0.005). Giardicidal effect of both extracts significantly increased due to rising the concentration, time and temperature (P<0.0001).
    Conclusion
    Ethanol and aqueous extracts of asafetida have in-vitro Giardicidal effect on Giardia lamblia cysts. Ethanol extract has more Giardicidal effect.
    Keywords: Asafetida, Giardia lamblia, Cyst, Giardicidal effect
  • A.A. Heydari, M.J. Ghabooli, K. Ghazvini, M. Mojtabavi Page 34
    Background And Aim
    Culture and specific staining (including Zeil-Nelson and fluorescent methods) are standard measures for the diagnosis of tuberculosis (TB).Because these methods are time-consuming and, sometimes, due to their low accuracy faster and more accurate methods are necessitated. Methods, which can substitute invasive procedures, when obtaining smear samples and culture is not possible; and in addition to being simple and fast, they have an acceptable diagnostic accuracy. The aim of the present study was to verify the diagnostic value of blood PCR in pulmonary TB.
    Materials And Methods
    This case-control study included 64 proven pulmonary TB cases (according to The National TB Protocol) and 28 subjects who were completely healthy. 4.5ml of blood was derived from each participant and then mixed with 0.5ml EDTA. Finally, DNA extraction and PCR testing using SI 6110 primers was performed for all blood samples.
    Results
    Mean age of the cases and controls was 49.8±18.6 and 48.2±18.5, respectively. 49.2% of the cases and 25% of controls were male. Blood PCR in 23 patients with TB was positive, but none of the controls had a positive PCR (thus, sensitivity of 35.7% and specificity of 100%).
    Conclusion
    With regard to specificity of 100% in PCR method (despite its low sensitivity), in conditions where there is no access to an appropriate specimen, a positive blood PCR can obviate invasive procedures and rapid and definitive diagnosis of the disorder and timely treatment of the patient, his life is saved.
    Keywords: Tuberculosis, Mycobacterium tuberculosis, PCR, Sensitivity, Specificity
  • A. Ebrahimzadeh, S. A. Saadatjoo, M. R. Rezvani Page 44
    Background And Aim
    Tuberculosis is a chronic lung infection that has contaminated 1/3 of men worldwide and nowadays causes 2 million deaths and 9 million diseases. One of the can be can be assisted tests, in addition to smear, in the diagnosis of pulmonary tuberculosis is lung radiography. In tuberculosis patients radiography of negative smear samples, which is often diagnosed with delay, can be assisted. In the present study, radiographic changes of tuberculosis patients with positive smear and those with negative smear have been compared.
    Materials And Methods
    In this descriptive, retrospective, and analytical study, out of 376 patients who had exactly been diagnosed as tuberculosis ones and had been referred to Birjand health center during 2001-2006. One hundred patients whose smear tests were positive, according to WHO's standards, were selected. Then, among negative smear patients 100 individuals who were demographically compatible with positive smear ones were chosen. All of them had x-rays from their lungs, which were then interpreted by a radiologist. Moreover, all patient's sputum tests were done in the reference lab of the Health Center under a technician. The obtained data was analyzed by means of frequency distribution table and descriptive statistics using SPSS (version 15); and Chi-square statistical test.
    Results
    Except reticulunoduler infiltration, relative frequency of other radiographic findings in positive smear patients was more than negative smear ones; and only in the variables calcification, adenopathy of the lungs hilum, mediastinal widening, and patchy infiltration the difference was statistically significant P<0.05.
    Conclusion
    Regarding the results of the study, although radiographic changes are not decisive in the diagnosis of pulmonary tuberculosis if they are accompanied by clinical symptoms and sputum smear, they can be assisted.
    Keywords: Tuberculosis, Positive smear, Negative smear, Radiologic finding
  • M. Khodadadi, Om Motamed Rezaei, M. Jahani, H. Dorri Page 51
    Background And Aim
    In order to best use from traditional medicine, world health organization suggested hygiene in making products and traditional healing method. Considering the great importance of different types of drug distillates and different uses of traditional & industrial, the amount of fungal and bacteria pollution in sweat chicory, Tp and forty traditional essences was studied in Birjand shops.
    Materials And Methods
    In this method 30 sample of traditional and industrial sweat chicory, Tp and forty traditional was selected from Birjand city for bacterial (total coli form, fecal coli forms) and fungal pollution and was transferred to laboratory and were analyzed according 7725-1 and 997 number standard of Iran.
    Results
    Based on the results, in 1 case of TP and forty traditional essences fungus penicillium and sweat chicory aspergillus and penicillium fungi were isolated. In 80% TP and forty traditional essences & sweat chicory samples microbial pollution were detected and from these samples 20% sweat chicory and TP had coli form pollution & 20% TP and sweat chicory & forty traditional essences had fecal coli form pollution. 80% industrial samples of sweat chicory had microbial pollution and from these 100% had coli form pollution.
    Conclusion
    According to the results, surveillance should be done more in various stages of preparation and distribution of these essences.
    Keywords: herbaceous distillate, TP, forty traditional essences, sweat chicory, microbial contamination, fungi
  • T. Shahryari, B. Barikbin, Gh Sharifzadeh, H. Dorri Page 59
    Background And Aim
    Recycling of sewage in our country can be one of the ways to overcome the problem of water shortage. The aim of this paper is Evaluation of Valli-e-asr hospital effluent for irrigation of the green.
    Materials And Methods
    During the 12 months of the project since January 2009, twelve samples of the hospital water were selected. 35 samples were taken both from raw sewage and refined effluent with the average frequency of two samples every month. Various physical, chemical, and biological factors were measured on the basis of the standard method book (AWWA). The gathered data was statistically analyzed using SPSS software (version 15) and paired T test at the significant level.
    Results
    The percentages of separating some parameters such as BOD, TSS, COD, and MPS in the exiting effluent were 63.56%, 44.9%, 42.9%, and 89.97% respectively and those of the parameters PH, Mg, SO4, and SAR were 7.52mg/l, 66.82 mg/l, 382.14 mg/l, and 0.54 mg/l respectively. The amount of parameters BOD, COD, TSS, MPN, EC, CL, TDS, and NA% were 165.14mg/l, 887.657mg/l, 784.4286mg/l, 1856857 MPN, 4137.97µs/cm, 999mg/l, 2866.57mg/l, and 75.11% respectively.
    Conclusion
    The sewage refinery of Valli-e-asr hospital does not produce a favorable outcome and some of the parameters of the effluent such as PH, Mg, SO4, and SAR are in accord with the standards of reusing in agriculture and irrigation; but many of the necessary parameters do not correspond with the necessary standards for this task.
    Keywords: Effluent, Irrigation, The green, Valli, e, asr hospital, Birjand
  • H. Biglari, A. Jonidi Jafari, F. Kord Mostafapour, E. Bazafshan Page 70
    Background And Aim
    Nowadays, regarding the increased human and geological activities, concentrations of toxic and carcinogenic disinfectant by-products– like Trihalomethanes -which have an organic base, in drinking water sources, has worryingly increased. Thus, the present study aimed at surveying the amount of dissolved organic carbon (doc) removed from aqueous solution by Fenton process.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, the outcome of removing dissolved organic carbon derived from natural water with initial concentrations 2, 4, and 8 mg/l using one-liter water containers by means of Fenton Process at PHs 2, 3, 4, and 5 due to adding 20, 40, 60, and 80 mg/l of H2O2 and Ferrous ions with 4, 8, 12, and 16 mg/l concentrations at oxidation time 5, 10, 20, and 40 minutes was calculated. Finally, the outcome of carbon removal was assessed by means of TOC analyzer.
    Results
    It was found that the most outcome of dissolved organic carbon removal (about 97%) belonged to 10/1 H2O2 and Ferrous ion, while dissolved organic carbon PH was 3 and its initial concentration was 2mg/l and oxidation time was 40 minutes.
    Conclusion
    Generally speaking, it was confirmed that the improved Fenton Oxidation Process can efficiently be used to refine water containing dissolved organic carbon. The method was found to be highly and relatively fast compared to conventional existing techniques and also, it can be concluded that the Fenton process has the potential to be utilized for the cost-effective removal of DOC from water and wastewater.
    Keywords: Fenton process, Hydrogen Peroxide, Humic acid, Dissolved Organic Carbon
  • M.R. Rieson, M.R. Miri, R. Dastjerdi, Gh.R. Sharifzadeh Page 81
    Background And Aim
    Prevalence of mental disorders is growing worldwide so that, according to WHO's statistics, more than 0.5 million of the world population suffer from mild or acute mental diseases. Regarding the increasing feature of such diseases, it is obviously necessary to carry out a new study aiming at determining the prevalence of mental disorders in Birjand.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytical study, which employed multiple randomized cluster sampling, was conducted on 582 over 15 year olds in Birjand. For data collection, SCL-90-R questionnaire was used. The questionnaire was filled out two experts of the Health Center of the province, in addition to a researcher. The questioners/interviewers completed the questionnaires by referring to the residences of the individuals after obtaining their conscious written consents and justifying the aims of the project. The obtained data was fed into SPSS software (version 15) and analysed.
    Results
    7.1% of the studied individuals had serious mental disorders and 47.9% had significant mental problems. Prevalence of various mental disorders was as follows: obsessive– compulsive disorders 5.5%, paranoid disorders 5.5%, depression disorders 6%, somatoform disorders 3.7%, inter-personal sensitivity disorders 1.7%, psychotics disorders 1.2%, anxiety disorders 2.6% and phobic disorders 1.3%.M ental disorders were significantly higher in women compared to men.
    Conclusion
    Considering the above results it is concluded that mental disorders have a relatively high prevalence in Birjand.
    Keywords: Epidemiology, Mental disorders, Birjand
  • S. Sadeghi, Bojd, M. Hashemi Page 88
    Background And Aim
    Urinary tract infection (UTI) in children is among the prevalent infections of childhood, which occurs due to growth of bacteria in the urinary tract. The aim of this study was to evaluate the usefulness of procalcitonin (PCT) as a reliable marker for distinguishing urinary tract infection (UTI) with or without renal parenchyma (cystitis).
    Materials And Methods
    Eighty children, who were suspicious of having UTI and had been referred to Ali Ibne Abitaleb hospital (in Zahedan) or pediatric clinics (June 2007- Oct 2009) were included in the study after their urine culture revealed their infection. Besides, their clinical and lab symptoms including erythrocyte sedimentation rate (ESR), C– reactive protein (CRP), serum WBC, and serum procalcitonin (PCT) were recorded. The patients were divided into two groups based on their lab clinical symptoms and radio-isotope scans, namely acute pyelonephritis and acute cystitis (lower UTI). Serum procalcitonin was measured in these cases in a semi-quantitative manner.
    Results
    Fifty children with mean age of 4.89±3.50 years were compared with 30 children with mean age of 5.20±3.07 years. ESR, WBC, and PCT were significantly higher in patients with upper UTI (P<0.001), but CRP was not significantly different in the two groups. PCT, which was semi-quantitatively measured, when lower than 0.5 had a relationship with sensitivity, specificity, positive predictive value, and negative value of 72%, 83.3%, 87.8%, and 64.1% respectively. When PCT was more than 2, the relationship with the mentioned features was 50%, 96.6%, 96.2%, and 53.7%, respectively. The relationships in these two domains can both be assistant in differentiating pyelonephritis from cystitis.
    Conclusion
    PCT was more sensitive and specific for the diagnosis of upper versus lower UTI compared with CRP, and it can be a better marker than CRP for early prediction of febrile pyelonephritis in children.
    Keywords: Urinary tract infection, Children, Procalcitonin, Diagnostic value
  • Kh Pashmi, A. Pourkhabbaz Page 96
    Background And Aim

    Lead and cadmium are as main environment pollutants, and even in low concentrations have harmful effects on human health. Baby teeth are efficient indicators of environmental exposure of children to heavy metals. The aim of the present study is to determine the concentration of lead and cadmium in deciduous teeth of 5-12 year old girls and boys in Birjand in 2010.

    Materials And Methods

    In this applied research, teeth samples of children were collected from different clinics of Birjand. The samples were prepared by means of acidolysis method and metal levels were measured using graphite furnace atomic absorption spectrophotometer. Data analysis was conducted thanks to SPSS software (version 16) and P<0.05 was taken as the significant level.

    Results

    Mean amount of lead and cadmium in teeth samples was 1.96±1.62 and 0.2±0.17 µg/g, respectively. The highest levels of lead was found in children’s molar teeth, while children’s incisor teeth had a higher level of cadmium. Besides, the amount of lead and cadmium was more in the boy's samples rather than the girls'. However, the difference between the two genders was not significant.

    Conclusion

    Deciduous teeth are suitable bio indicators to monitor for environmental pollution with heavy metals. The metal levels of lead and cadmium in the teeth of boys are more than girls'. The main reason is the presence of these metals in the environment and the boy's long-term exposure to these pollutants. Keywords: Deciduous tooth, Bio indicator, Lead, Cadmium,

  • M. Robiati, N. Ziaee, H. Ehtesham Page 106
    Background And Aim
    The assessment of the Central Library member's use and Knowledge is an important step in a comprehensive planning to improve their awareness of the available facilities and services. This Study was performed to determine knowledge, and use of library services and facilities of the information section by the members of the Central Library.
    Materials And Methods
    In This descriptive– analytical study, among 558 participants, 344 students were selected through systematic sampling and the rest (254) by means of census. A self-designed questionnaire considering the aim of the study was used to evaluate some of the facilities offered by the information section. The gathered data was analyzed by means of Mann- Whitney and Kruskal-Wallis Tests using SPSS Software (version 15) and P≤0.05 was taken as the significant level.
    Results
    Among 558 participants, 57%, 18%, 20% and 5% were students, staff, faculty members, and free members, respectively. 93/4% were aware of the library working hours and 16.6% were not satisfied with it. The most and the least familiarity with databases involved Irandoc and Ovid Bank (66/8%, 54%), respectively. Among the Computer Softwares, Microsoft Word was the most applicable one. Mean score (from the total of 116) of using library services and facilities was 21.719.1. There was a Significant relationship between the level of knowledge and library usage of the studied library members (P<0.001).
    Conclusion
    The results showed that there is a relationship between member's Knowledge and their use of, the services and facilities of the central library.
    Keywords: Knowledge, Attitude, Use, University libraries
  • Sh Hejazi, F. Sahbaiee, M. Fesharaki, A. Abdollahi Page 114
    Background And Aim
    In order to maximize the elderly's activities and keep them at an optimized level health-promoting behaviors and being conscious of them have significant role. The present study aimed at the evaluation of health-promoting behavior's education and their effects on the knowledge of the elderly in the geriatric nursing residences in Tehran in 2009
    Materials And Methods
    This semi-experimental and interventional study was carried out on 87 elderly residents in the geriatric nursing residences in Tehran selected through simple random sampling. Data gathering means was a self-designed questionnaire consisting of 62 questions covering demographic data (8 questions) and knowledge (54 questions) in six different fields including responsibility to individual health, physical activity, diet, attention to spiritual growth, interpersonal communication, and stress management. The questionnaire was completed in every nursing residence by means of interview before the education and two weeks after the last educational session. Two education sessions, each lasting 45 mins, were held in two consecutive days. The education was conducted in a group setting data was analyzed by means of SPSS software using paired t-test or Wilcoxon test. P value less than 0.05 was considered statistically significant.
    Results
    Mean of total awareness as well as knowledge in different fields significantly increased after education. Mean score of total awareness was 62.5±9.1 vs. 85.8±8.6 in pre- and post- education evaluation, respectively (P<0.001).
    Conclusion
    It is confirmed that the education of health-promoting behaviors influences the awareness of the elderly in geriatric nursing residences.
    Keywords: awareness, health, promoting behaviors, geriatrics
  • A. Mokhtarifar, T. Fakharian, E. Mokhtari Page 122
    Serum Carbohydrate Antigen, CA19-9, is a carbohydrate antigen whose usage -as a tumor marker- in pancreatic and bile ducts malignancies is commonly increasing. Sensitivity and specificity of this antigen in the diagnosis of malignancies is 70-90% and 68-91%, respectively. CA19-9 can also rise in other disorders and in few of benign conditions including cholangitis, due to other causes, e.g. choledocholithiasis. However, in such cases the increase is not significant and it is usually below 1000 u/ml. Values more than 10000 u/ml are limited to few case reports in articles. The case under study was a 66 year old man hospitalized because of epigastric and right upper quadrant pain, fever, jaundice, acholic stool, weight loss of about 6 kg, and hyperchromic urine. Physical examination revealed that the case was icteric and febrile with a mild RUQ tenderness on percussion. Laboratory tests showed marked elevation of bilirubin and CA19-9 (Total bilirubin: 36 mg/dl, Direct: 19.5 mg/dl; CA19-9: 44777u/ml, Normal: 0-40 u/ml), but the enzymes of the liver and alkaline phosphatase only increased to two times the normal level. Sonography showed dilated common bile duct with four stones within it. Four weeks after stones extraction and renewal of bile current CA19-9 fell to 60 u/ml and returned to normal range (0-40) 2 months later; and during this period the patient was totally asymptomatic. As a result, in patients with biliary obstruction, a diagnosis of malignancy cannot be made solely on the basis of increased concentration of CA19-9, even in case of high clinical suspicion and the interpretation of this increase must be done with more caution and after lab follow-up following removal of the obstruction.
    Keywords: CA19, 9, Choledocholithiasis, Cholangitis