فهرست مطالب

Civil Engineering Infrastructures Journal - Volume:45 Issue: 6, 2012

Civil Engineering Infrastructures Journal
Volume:45 Issue: 6, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/05/05
  • تعداد عناوین: 9
|
  • وحید رضا اوحدی، محمد امیری، امیر رضا گودرزی صفحه 631

    علی رغم تحقیقات وسیعی که در سالهای اخیر در موضوع اندرکنش خاک و آلودگی صورت گرفته است در زمینه افزایش قابلیت نگهداری آلودگی توسط نانورسها تحقیقات قابل توجهی انجام نشده است. همچنین ارزیابی تحقیقات گذشته بیانگر آن است که در پژوهش های انجام شده تاکنون، به قابلیت های ویژه نانورس ها در جذب و نگهداری آلاینده های فلزی توجه کاملی معطوف نشده است. بر این اساس هدف این پژوهش اثبات ویژگی خاص نانورس ها در جذب و نگهداری آلاینده های فلز سنگین است. در این راستا با انجام یک سری آزمایش های ژئوتکنیک زیست محیطی، رفتار ژئوتکنیک زیست محیطی چند نمونه نانورس و نیز فرآیند اندرکنش نانورس- آلاینده فلز سنگین مورد مطالعه قرار گرفته است. به منظور مطالعه و مقایسه رفتار ژئوتکنیک زیست محیطی نانورس با بنتونیت و اثبات قابلیت خاص نانورس ها در جذب و نگهداری آلاینده های فلز سنگین، درصدهای مختلف کربنات به نمونه های نانورس مورد مطالعه اضافه شد. با انجام یک سری آزمایش های ژئوتکنیک زیست محیطی شامل آزمایش های قابلیت جذب و نگهداری آلودگی بر نمونه های نانورس، قبل و بعد از اضافه نمودن کربنات، نشان داده شده است که قابلیت جذب بیشتر در نمونه بنتونیت در مقایسه با نمونه های نانورس صرفا به واسطه درصد قابل توجه کربنات (8%) در این نمونه است. به طوری که نمونه های نانورس غنی شده با این میزان کربنات از قابلیت جذب بیشتری نسبت به نمونه بنتونیت برخوردارند. در این مقاله همچنین فرآیند اندرکنش آلاینده و نانورس به کمک آنجام آزمایش های اشعه ایکس مطالعه شده است. اگرچه نتایج آزمایش های ظرفیت بافرینگ و میزان نگهداری فلز سنگین سرب به وسیله نانو ذرات اصلاح شده در حضور کربنات نشان میدهد که در مقایسه تاثیر سطح مخصوص خاک و درصد کربنات نمونه، بخش قابل توجهی از ظرفیت بافرینگ و قابلیت خاک در نگهداری آلاینده، ناشی از حضور کربنات است، لیکن بیشتر بودن ظرفیت بافرینگ نانورس های غنی شده در مقایسه با بنتونیت، بیانگر کارائی نمونه های نانورس در جذب و نگهداری آلاینده های فلز سنگین است که این موضوع به سطح مخصوص بسیار بزرگ نمونه های نانورس نسبت داده شده است. نتایج تحقیق حاضر نشان میدهد که در نمونه های بنتونیت، کائولینیت و چهار نانورس کلوزایت، ترتیب قابلیت نگهداری آلودگی نمونه های بنتونیت، کائولینیت و نانورس های فاقد کربنات به صورت ذیل بوده است: Bentonite > Cloisite®Na+ > Kaolinite > Cloisite®30B > Cloisite®20A > Cloisite®15A این در حالی است که با افزایش درصد کربنات، ترتیب قابلیت نگهداری آلاینده توسط نمونه های رسی فوق تغییر می کند. به نحوی که هنگامی که نمونه های نانورس با 8% کربنات غنی می شوند ترتیب قابلیت نگهداری آلودگی توسط نمونه ها به صورت ذیل بوده است: Cloisite®Na+ > Cloisite®15A ≥ Cloisite®20A > Cloisite®30B > Bentonite

    کلیدواژگان: کربنات، پراش اشعه ایکس، جذب آلاینده، _ فلز سنگین، نانو
  • اردشیر دیلمی، معصومه قلی پور صفحه 643
    در ایران به دلیل عدم تولید مقاطع بال پهن، استفاده از ستون دوبل بسیار متداول است. اتصال خمشی تیر به ستون دوبل در شکل متداول آن دارای عملکرد نیمه گیردار می باشد. در این تحقیق جهت اصلاح رفتار این اتصال، روش جدیدی پیشنهاد شده است. این روش مشتمل بر تقویت صفحه روپوش ستون در محاذات محل اتصال بال تیر به ستون با استفاده از صفحه ای با عرض و ضخامت بیش از صفحه روپوش و جوش دور تا دور این صفحه به بال های ستون و صفحه روپوش می باشد. به منظور بررسی رفتار سیکلی اتصال پیشنهاد شده، مدل ریز سازه اتصال یک قاب خمشی از یک سازه فولادی متداول با ابعاد واقعی با اتصال پیشنهاد شده و با اتصال متداول، مورد تحلیل اجزا محدود و آزمایش قرار گرفتند. نتایج بررسی مدل های کامپیوتری و آزمایشگاهی نشان می دهند که اتصال پیشنهاد شده نیازهای اتصال یک قاب خمشی ویژه در رابطه با مقاومت و شکل پذیری را پاسخگو می باشد. همچنین سختی به دست آمده از اتصال، اتصال را در گروه کاملا گیردار قرار می دهد.
    کلیدواژگان: قاب خمشی ویژه، _ تحلیل غیر خطی، ستون دوبل، عملکرد نیمه گیردار، آزمایش مدل واقعی، شکست ترد، اتصال خمشی، صفحه روپوش ستون
  • فرزاد شهابیان، جواد علامتیان صفحه 659
    وجود عدم قطعیت در هر یک از قسمت های تحلیل سازه مانند ویژگی های مواد، هندسه ی سازه، بارگذاری و الگوهای تحلیلی سبب دور شدن نتیجه ها از مقدارهای واقعی می گردد. یک راهکار عملی برای حل این مشکل انجام تحلیل احتمال اندیشانه و شبیه سازی رفتار سازه در اثر این عدم قطعیت ها می باشد. در این شیوه ها از روش های آماری برای شبیه سازی کمیت هایی که دارای عدم قطعیت می باشند، استفاده می گردد. در این مقاله، تحلیل دینامیکی ناخطی احتمال اندیشانه برای سازه ی قاب پرتال انجام می پذیرد. کمیت های دارای عدم قطعیت شامل جرم حجمی، ضریب کشسانی و ابعاد و اندازه های مقطع عضو می باشند. برای شبیه سازی این عامل ها از روش مونت- کارلو استفاده می شود. شبیه سازی هر کمیت با سه نوع تابع چگالی احتمال مختلف و هر کدام با سه مقدار متفاوت ضریب پراکندگی انجام می پذیرد. تحلیل دینامیکی قاب برای هر نمونه ی شبیه سازی شده با شیوه های عددی انجام می شود ونتایج حاصل با یکدیگر مقایسه می گردد. در این رهگذر، حساسیت پاسخ بیشینه سازه به ضرایب پراکندگی و نوع تابع چگالی احتمال متغیرهای ورودی مشخص می شود و احتمال خرابی سازه در حالت های مختلف تعیین می گردد.
    کلیدواژگان: تحلیل دینامیکی ناخطی، تحلیل احتمال اندیشانه، قاب پرتال، روش مونت کارلو
  • صبا عابدی انارکی، علی اصغر میرقاسمی * صفحه 671

    برای به دست آوردن مدل سازی دقیقی که قابل مقایسه با نتایج آزمایشگاهی باشد، ویژگی های ذرات نظیر شکل، اندازه، الاستیسیته و پلاستیسیته، قابلیت خردشدگی و موارد مشابه باید با دقت زیادی مدل شوند. از آن جایی که شکل ذره بر رفتار مکانیکی گروه ذرات نظیر مقاومت برشی تاثیر بسیار زیادی دارد، بنابراین مدل سازی مناسب شکل ذره از اهمیت بالایی برخوردار است. در اکثر مدل سازی هایی که تا کنون انجام شده اند و به بررسی رفتار خاک پرداخته اند، شکل ذرات به صورت دایره، بیضی و چند ضلعی مدل شده است که هیچ کدام مدل سازی مستقیمی از شکل ذره نامنظم محسوب نمی شوند و بنابراین رفتار مکانیکی را به خوبی نمایان نمی سازند. روشی که در این مقاله به کار برده شده است، در واقع مدل سازی مستقیم شکل ذره می باشد. در این روش شکل نامنظم ذرات واقعی، با ترکیب کردن تعداد دلخواهی المان دایره ای شکل که می توانند با یکدیگر هم پوشانی داشته باشند و به صورت صلب به هم متصل شده اند مدل سازی شده است. برای بررسی تاثیر شکل ذرات بر ویژگی های مکانیکی خاک های دانه ای سه گروه ذرات یعنی ذرات تیز گوشه، ذرات با زاویه داری متوسط و ذرات گردگوشه در نظر گرفته شده اند. سپس با استفاده از روش اجزاء مجزا یک سری آزمایش دو محوری شبیه سازی شده در فشارهای همه جانبه مختلف، ضرائب اصطکاک مختلف و نسبت تخلخل های مختلف بر روی مجموعه های ایجاد شده از هر دسته ذرات انجام شده اند. نتایج نشان می دهند که میزان زاویه داری ذرات بر رفتار خاک تاثیرات قابل ملاحظه ای دارد. هم چنین نتایج به دست آمده به طور کیفی با نتایج آزمایشگاهی مقایسه شده اند که تطابق خوبی بین نتایج دیده شده است.

    کلیدواژگان: مدل سازی عددی، روش اجزاء مجزا، شکل نامنظم ذره
  • شاهرخ مالک، سیدمحمدحسین نوری رحیم آبادی صفحه 685
    در مقاله حاضر، به منظور بررسی امکان سنجی و شناخت نقاط ضعف و قوت کاربرد شبکه های دولایه فضاکار به عنوان سقف ها و دیوار ها در سازه های مسکونی، آموزشی، بیمارستانی، تجاری و اداری متعارف در مناطق لرزه خیز، از طریق مجموعه مطالعاتی تحلیلی به روش های استاتیکی و دینامیکی، مدل های نمونه سازه های فضاکار مورد ارزیابی کمی قرار داده شده اند. در ارتباط با مدل های سازه های ساختمانی یک طبقه نمونه ای که منطبق با ملزومات روش های طراحی مبتنی بر تنش های مجاز طراحی گردیده و مورد مطالعه تحلیلی قرار داده شده اند، نتایج تحلیل بار افزون حاکی از آن بوده است که می توان ضمن کاهش قابل ملاحظه وزن سازه، به سختی و مقاومت به مراتب افزونتری در مقایسه با نمونه سازه قاب خمشی فولادی متناظر دست یافت. همچنین نشان داده شده است که با اعمال محدودیت نسبت لاغری بر تعدادی از اعضای بحرانی منتخب می توان میزان شکل پذیری سازه را به میزان قابل ملاحظه ای ارتقا داد. در زمینه اهمیت رفتار پس کمانشی اعضا نشان داده شده است که میزان شیب پس کمانشی منحنی های رفتاری اعضا تاثیر تعیین کننده ای در رفتار مجموعه سازه دارد. مقایسه نتایج تحلیل دینامیکی غیر خطی تاریخچه زمانی تحت تاثیر تحریک سه مولفه ای زمین لرزه با حالت تک مولفه ای حاکی از آن است که صرفنظر نمودن از اثر مولفه قائم می تواند قابلیت اعتماد طرح را به طور قابل ملاحظه ای کاهش دهد. مقاومت قابل ملاحظه و شکل پذیری مطلوب حاصل از تحلیل مدل سازه فضاکار با اعمال محدودیت نسبت لاغری در تعدادی از اعضاء کلیدی، تحت تاثیر زمین لرزه آلتادنا با بیشینه شتاب مقیاس شده به g 1.0 (شتاب ثقل)، نوید دهنده آن است که با توجه به سبکی وزن، درجه نامعینی نسبتا زیاد و قابلیت تولید انبوه صنعتی، سیستم سازه پیشنهادی به عنوان گزینه ای ذیربط در احداث سازه های ساختمانی متداول فوق الاشاره در مناطق لرزه خیز به شمار آید. بنابراین گسترش مطالعات نظری و آزمایشگاهی در این زمینه مورد توصیه است.
    کلیدواژگان: رفتار لرزه ای، _ سازه فضاکار، شبکه دولایه، کمانش عضو، رفتار پس کمانشی، سازه ساختمانی
  • هادی محمدزاده رومیانی، فرج الله عسکری*، اورنگ فرزانه صفحه 697

    موضوع تحقیق حاضر، تحلیل پایداری شیروانی های خاک مسلح تحت بارگذاری استاتیکی و شبه استاتیکی و تعیین مقدار و طول مورد نیاز جوشن جهت مقابله با گسیختگی این شیروانی ها است. با استفاده از روش آنالیز حدی مرز بالا الگوریتمی تدوین شده که با مدل کردن مکانیزم لغزش و بهینه سازی آن، پایداری شیروانی های خاک مسلح را تحلیل می کند. در این تحقیق از بلوک های لایه ای برای تشکیل مکانیزم گسیختگی استفاده شده است. این امر باعث ساده سازی فرمولاسیون و سهولت اعمال شتاب های ناشی از زلزله در حالت سه بعدی می گردد. مکانیزم مذکور از چند بلوک که هر کدام شامل یک لایه جوشن از جنس ژئوسینتتیک می اشد، تشکیل شده است. توزیع جوشن در ارتفاع شیروانی به صورت یکنواخت در نظر گرفته شده است. نتایج به دست آمده در این تحقیق به صورت نمودارهای بدون بعد جهت بررسی تاثیر پارامترهای مختلف در تحلیل پایداری شیروانی های خاک مسلح ارائه شده است.

    کلیدواژگان: شیروانی خاک مسلح، تحلیل حدی مرز بالا، مکانیزم گسیختگی، بلوک های لایه ای، _ تحلیل پایداری شیروانی
  • رضا نجف زاده بابایی، رضا عطارنژاد، علی فاخر، محمد شکرچی زاده صفحه 709
    در سال های اخیر با توجه به افزایش شمار سدهای بتن غلتکی در سرتاسر دنیا و به علت توجیه فنی و اقتصادی و نیز به علت سرعت زیاد اجرا و همچنین با توجه به این نکته مهم که اجراء سدها جزء پرهزینه ترین سازه های عمرانی در هر کشور می باشد، هر روز پیشنهادات جدیدی در خصوص طراحی و اجراء و بررسی تنش های سازه ای و همچنین انتخاب جزئیات و مشخصات فنی مصالح با تنش ها، مطرح می شود. با توجه به این که تعداد زیاد درزه های افقی اجرائی در بدنه سد بتن غلتکی، تقریبا پنج تا هفت برابر بیشتر از سدهای بتن متعارف می باشد همچنین تنش برشی ناشی از بارهای استاتیکی و دینامیکی، یکی از مهم ترین تنش های ایجاد شده در این گونه سدها، در مناطق زلزله خیز می باشد و نیز هزینه به سازی درزه، تقریبا 10 درصد از هزینه کل بدنه سد می باشد، بنابراین در این پژوهش به ناحیه بندی به سازی درزه در عرض مقطع سد و همچنین در ارتفاع سد، پرداخته می شود طوری که مقطع یک سد بتن غلتکی تحت اثر بارهای دینامیکی طرح، به روش تاریخچه زمانی به کمک نرم افزار اجزاء محدود ANSYS آنالیز می شود و تنش های نرمال و برشی با در نظر گرفتن اندرکنش سد بتنی غلتکی با پی و مخزن در برابر زلزله بدست آورده می شود. با توجه به نتایج این تحلیل و نتایج آزمایشات مقاومت برشی درزه در آزمایش های آزمایشگاهی، ناحیه بندی به سازی درزه از لحاظ برشی در عرض مقطع سد و همچنین در ارتفاع سد، انجام می گردد. از نتایج قابل توجه در این تحقیق، عدم نیاز به به سازی در منطقه قابل ملاحظه ای از مقطع سد می باشد.
    کلیدواژگان: آنالیز دینامیکی، به سازی درزه، ANSYS، تنش برشی درزه، مقاومت برشی درزه، سدهای بتن غلتکی
  • امید نعیمی فر، سید شهاب الدین یثربی صفحه 721
    برای ماسه های سست سطحی به نام سطح مرزی حالت قابل تعریف است که نمونه بعد از رسیدن به آن ناپایدار می شود و می تواند از خود رفتارهای جریانی توام با پدیده هایی مثل روانگرایی نشان دهد. در این مطالعه با انجام حدود 100 آزمایش سه محوری بر روی ماسه تمیز و ترکیبات آن با رس های با پلاستیسیته مختلف، سعی شده است تا ضمن بررسی تغییرات سطح مرزی حالت در فضای سه بعدی، بررسی جامعی در خصوص تاثیر درصد رس و پلاستیسیته آن روی رفتار حالت بحرانی ماسه های رس دار صورت گیرد. نتایج بدست آمده نشان داده است که مشخصات سطح مرزی حالت تا حد زیادی به درصد ریزدانه موجود در ماسه و پلاستیسیته آن بستگی دارد. همچنین با تفسیر تغییرات سطح مرزی حالت، نتایج ارزشمندی در خصوص تاثیر درصد ریزدانه و پلاستیسیته آن بر روی مشخصات رفتاری و پتانسیل روانگرایی ماسه های رس دار بدست آمده است.
    کلیدواژگان: حالت پایدار، روانگرایی، سطح مرزی حالت، _ حالت بحرانی
  • رضا عطارنژاد، نوید مظفری صفحه 735
    در آیین نامه های بارگذاری لرزه ای کنونی، اثرات پیچش اتفاقی ناشی از عدم قطعیت موقعیت بارگذاری کف ها توسط پارامتری به نام خروج از مرکزیت اتفاقی اعمال می شود. تعریف صحیح مرکز سختی که در آیین نامه های مختلف تعاریف مختلفی داشته و به صورت تابعی از مشخصات سازه ای در پلان و یا ارتفاع فرض شده، از اهمیت بسزائی برخوردار است. تمام تعاریف به کار گرفته شده در ادبیات فنی در مورد مرکز سختی و در نتیجه خروج از مرکزیت استاتیکی در قالب یکی از این سه تعریف قابل ارزیابی است. در این مقاله میزان دقت سه تعریف مختلف از مرکز سختی سازه که جهت تعیین خروج از مرکزیت استاتیکی به کار می رود، مقایسه شده است. برای هر یک از این تعاریف، روابط لازم برای ارزیابی اثرات پیچشی ارائه شده و در مورد سه ساختمان بتن مسلح که بصورت یک بعدی مدل شده اند بکار گرفته و نتایج حاصل مقایسه شده اند. نتایج این بررسی نشان داده است که تعریف به کار رفته در استاندارد 2800 ایران مناسب ترین روش برای تعیین مرکز سختی ساختمان ها می باشد.
    کلیدواژگان: طراحی لرزه ای ساختمان ها، خروج از مرکزیت اتفاقی، _ مولفه پیچشی زلزله، اثرات پیچش اتفاقی
|
  • V.R. Ouhadi, M. Amiri, A.R. Goodarzi Page 631

    Recently there have been many researches on the subject of soil-contaminant interaction. However, there are very few researches on the potential of nano-clays to increase the contaminant retention of soils. In addition, reviewing the previous studies shows that the application of nano-clays in geo-environmental engineering has not been taken into consideration. The main objective of this paper is to indicate the special potential of nano-clays for heavy metal contaminant retention. To achieve this purpose, a series of geo-environmental experiments were performed to establish the fundamental aspects of nano-clay and contaminant interaction. To compare the geo-environmental behavior of nano-clay and bentonite, different concentrations of calcite were laboratory added to nano-clay samples. Series of batch equilibrium testing, and buffering capacity experiments were performed and were compared with the experimental results on bentonite, before and after addition of carbonate to nano-clay samples. It is shown that mixtures of nano clay and 8% carbonate have more contaminant retention than that of bentonite sample. In the other part of this paper the process of nano-clays and heavy metal contaminant interaction were investigated by application of XRD analysis. In addition, it is shown that even though carbonate has more impact than surface area on contaminant sorption by soils, the large specific surface are of nano clays is responsible for their very high contaminant retention ability. Therefore, the enhanced nano-clay with carbonate will be very capable for use in geo-environmental projects. The achieved results of this paper show that among bentonite, kaolinite, and four Cloisite nano-clay samples, the order of contaminant retention of samples are as follows: Bentonite > Cloisite®Na+ > Kaolinite > Cloisite®30B > Cloisite®20A > Cloisite®15A However, with addition of laboratory added carbonate to the nano-clay samples, the above order will be changed according to the following order: Cloisite®Na+ > Cloisite®15A ≥ Cloisite®20A > Cloisite®30B > Bentonite This shows a larger retention by mixture of nano-clays/8% carbonate in comparison with bentonite

    Keywords: Nano, clay, Heavy metal contaminant, Calcite, Contaminant retention., X-ray diffraction
  • A. Deylami, M. Gholipour Page 643
    This paper presents analytical and experimental studies on the cyclic behavior of modified moment connection of I-beam to double-I built-up column. Traditional connection of I-beam to double-I built-up column, due to flexibility of the column cover plates, acts in a semi-rigid manner. In addition, it does not provide the required strength and ductility for a special moment frame connection. In this paper, it is suggested to reinforce the column cover plate in critical areas by substituting the column cover plate with a thicker and wider plate. To investigate the cyclic behavior of this proposed connection, non-linear finite element numerical analysis and experimental test were carried out on full-scale models. Both analytical and experimental results indicate that this modified connection has sufficient strength and ductility to be used in special moment frames. Its stiffness is also in the range of a fully restrained connection.
    Keywords: Nonlinear Analysis, Double, I Column, Column Cover Plate, Brittle Fracture, Full, scale Experiment, Moment Connection, Special Moment Frame., Semi, rigid Behavior
  • F. Shahabian, J. Alamatian Page 659
    Most of structural parameters, such as material properties, geometric parameters, loads, and analytical models, are random in nature. Recent advances in stochastic structural analysis have made it possible to analyze the behavior of structures in which such parameters are modeled as spatially varying random processes or fields rather than as random variables. This article, applies a probabilistic nonlinear dynamic analysis of portal frames in which volume mass, modulus of elasticity and section dimensions are considered as random variables. The Monte Carlo method is used to simulate the random variables. Each variable is simulated for three kinds of probability density function (PDF) with three different coefficients of variations (COV). The objective of this paper is to evaluate the sensitivity of dynamic responses to the kind of PDFs and COVs. In doing so, the nonlinear dynamic analysis of structure portal frame with uncertain parameters is performed using numerical methods and the safety of the structure is investigated.
    Keywords: Nonlinear Analysis, Probability Analysis., Dynamic Analysis, Safety, Portal Frame, Monte Carlo
  • S. Abedi Anaraki, A. A. Mirghasemi Page 671

    In order to obtain a precise modeling method that would be comparable with experimental results, the specification of grains such as form, size, elasticity, plasticity should be modeled carefully. Since the shape of the grain affects tremendously the mechanical behavior of total grains like shear resistance, the appropriate modeling of the grain shape is considered to be very important. In most cases of modeling that have been applied so far, the grain form is either circular, elliptical, polygonal modeled which none of them is a direct model of the irregular shape of the grain, hence will not project the mechanical behavior as expected. So, it seems to be worthy that direct modeling of grains with irregular shapes be accomplished. The method that is employed in this paper, is in fact a direct modeling of grain’s shape. In this method, the real shape of grain is modeled by combining arbitrary number of overlapping circular elements which are connected to each other in a rigid way. In order to measure the effects of grains shape on mechanical properties of granular soils three types of grains, high angular grains, medium angular grains and round grains are considered where several biaxial tests are performed on assemblies with each of grain types. The results emphasize that the angularity of grains is considerably affecting the behavior of soil. Also, the results are compared against experimental measurements in a qualitative manner which show a reasonable conformity.

    Keywords: Discrete Element Method, Numerical Modeling., Irregular Grain Shape
  • S. Maalek, S. M. H. Nouri Rahim Abadi Page 685
    In the present work, a feasibility study has been carried out in order to investigate the suitability of the use of skeletal double layer grid systems as the ceilings and walls of residential, educational, hospital, commercial and administrative buildings in seismic areas by a series of the nonlinear static as well as dynamic time history analyses of representative models. In the case of the sample single story buildings designed in accordance with the common Allowable Stress Design methods, the pushover analysis results have indicated that a lighter structure with higher stiffness and lateral load carrying capacity can be achieved compared with a similar building composed of the moment resisting frame system. It has been demonstrated that with the imposition of appropriate limitations on member slenderness ratios for a few critical members, the ductility of the structure can be improved considerably. Also, the influence of the slope of the post buckling curve representing the member behavior has been found to be remarkable. A comparison of the response of the structure under the influence of three translational components of ground motion with single component excitation has demonstrated the significance of the consideration of the vertical component of ground motion in the analysis and design of such building structures. With due consideration of the lightweight and high indeterminacy of the structural system under consideration, the preliminary investigation carried out here has revealed that the proposed system is a potential candidate for the mass production of common types of building structures in seismic areas and hence deserves further theoretical and experimental investigations.
    Keywords: Post Buckling, Seismic Behavior., Building Structures, Member Buckling, Space Structure, Double Layer Grid
  • H. Mohamadzadeh, O. Farzaneh, F. Askari Page 697

    The kinematic method of limit analysis approach is applied to study stability of reinforced slopes. The amount and length of reinforcement required to prevent the slope to collapse are determined based on different mechanisms. A new method consisting of horizontal blocks is used in translational mechanism. The failure wedge is divided into a number of horizontal slices involving reinforcements. The reinforcements do not intersect the slices. Thus, they have no direct influence on the inter-slice forces. The presented method can reduce difficulties of stability analysis for reinforced slopes. In this paper, the seismic stability of slopes reinforced with geosynthetics is investigated. The seismic analysis procedure is substituted with pseudo-static horizontal forces. While such an approach ignores the acceleration history of a structure, it is routinely used in practice. It has been assumed that the geosynthetics are uniformly distributed in the height of slope. Based on these assumptions, different possible failure mechanisms are considered and necessary analytical expressions for determining the design parameters are derived for each mechanism. The results of these analyses are presented to illustrate the influence of different parameters such as geometrical parameters of slopes, soil characteristics, and seismic forces on the stability of reinforced earth structures.

    Keywords: Horizontal Blocks., Slope Stability Analysis, Reinforced Slope, Upper Bound Limit Analysis, Failure Mechanism
  • R. Najafzadeh, R. Attarnejad, A. Fakher, M. Shekarchizadeh Page 709
    The growing increase in the number of roller compacted concrete (RCC) dams in all over the world due to their economy and construction speed in one hand and the considerable costs of their construction, new ideas on the construction and material selection for these structures are proposed continually. Since the number of horizontal construction joints in RCC dams is almost five to seven times the corresponding number in traditional dams and considering the fact that the shear stresses under static and dynamic loads are one of the most important stresses in this type of dams, and the joint retrofitting costs- which is almost ten percent of the total costs of the dam, this study aims at evaluation of the optimum place of these joints through nonlinear time history analysis of the finite element model of a prototype RCC dam. The analysis considers the soil-fluid-structure interaction between the dam and its foundation and reservoir. No need for seismic retrofitting of some joints, is one of the considerable outcomes of this study.
    Keywords: Fluid, Soil, Structure Interaction, Nonlinear Time History Analysis, Roller Compacted Concrete, Construction Joint
  • O. Naeemifar, S. S. Yasrebi Page 721
    After observing some phenomena like liquefaction and flow failures which generally occur in loose and saturated sands, extensive investigation have been conducted in sands and effective parameters on their critical state behavior. Preliminary conducted researches have mainly been focused on clean sand or its mixtures with non-plastic fines and the critical state of clayey sands have not been much paid attention. May be it was thought that plastic properties in clay, prohibit occurring flow behaviors and liquefaction. However, carried out researches after some earthquakes like Northridge 1994, Kokaeli 1999, Chi Chi 1999 and Niigata 2004 indicated that notable settlements have been observed where soils included considerable amount of clay, resulting notable damages. These studies demonstrated that more detailed investigations should be undertaken to determine the critical state behavior of clayey sands. Previous researches have shown that a surface called state boundary surface can be defined for loose sands in the three dimensional space that determine the shape of stress path after collapse and strain softening. Unsteady states that sand show at this condition, may lead to occur phenomenon such as liquefaction and flow behaviors during the undrained loading. This research is aimed at evaluating existence of boundary state surface for 161 Firoozkooh sand and its mixtures with different plasticity clays. In fact, the main objective is to assess the effect of fine percent and its plasticity on characteristics of boundary state surface in the three dimensional space through employing proper parameters and mathematic equations. The obtained results indicated that state boundary surface characteristics depend mainly on the fine percent and its plasticity. Since state boundary surface characteristics mainly determine the behavior characteristics of soil sample in the critical state, the effect of changes in the shape and characteristics of this surface on critical state soil behavior has been investigated in the next step. In this way, valuable results have been obtained about the effect of fine percent and its plasticity on the behavior characteristics and liquefaction potential of clayey sands.
    Keywords: State Boundary Surface., Liquefaction, Critical State, Steady State
  • R. Attarnejad, N. Mozaffari Page 735
    This paper assesses three definitions of eccentricity employed in the description of asymmetric multistory buildings. Other definitions of static eccentricity in multistory buildings fall essentially into one of the above categories. Using the three approaches, formulae are developed to evaluate the asymmetry of shear-type buildings where the deformation is governed by the lateral and rotational rigid-floor displacements arising from the seismic design loadings. Finally by modelling three concrete buildings according to Iranian concrete code (ABA) and investigating these three definitions and comparing them, the best method for representing Iranian 2800 Standard was selected. Simple comparisons and comments on the alternative approaches are presented with the aid of these appropriate examples. This clarification of the definition of eccentricity is needed for improved understanding of the application of codified torsional design procedures. It is also a prerequisite for advanced studies of the inelastic seismic response of multistory shear buildings.
    Keywords: Seismic Design., Static Eccentricity, Asymmetric Buildings, Shear Buildings